Bundesliga - souhrn 12. kola

07.11.2008, 22:31, aktualizováno 09.11.2008, 19:24
Komentáře a souhrny
Leverkusen ztratil dva body na hřišti Karlsruhe, přesto se nakonec dostal do čela. Na čtvrté místo se dostal Hamburk, který těsně porazil Dortmund. Opět se nedařilo Brémám, naopak vyhrály Wolfsburg a Mönchengladbach. V neděli prohrál lídr z Hoffenheimu v Berlíně, naopak Bayern uspěl na hřišti Schalke. Frankfurt se Stuttgartem přes dvougólové vedení jen remizoval.

1. FC Köln - Hannover 96 2:1

07.11.2008 20:30

Góly: 42. Pedro Geromel, 71. Wilfried Sanou - 15. Jan Schlaudraff

Nováček z Kölnu dokázal poprvé v sezóně otočit nepříznivý stav ve svůj prospěch a doma porazil Hannover 2:1. Hosté se sice dostali Schlaudraffovou zásluhou brzy do vedení, ještě do půle ale srovnal Geromel a po obrátce rozhodl o vítězství 1. FC střídající Sanou.

Začátek utkání se nesl v poklidném duchu, oběma týmům celkem dlouho trvalo, než se dostaly do tempa. V úvodních minutách zaujala akorát tragická rozehrávka domácího Brečka, kterou ale hosté nedokázali využít, a střela na druhé straně v podání Vučićeviće, kterou ale Fromlowitz bez potíží kryl.

V patnácté minutě ale přišla první opravdu vážná akce a hned z toho byl gól. Po rohu domácích kryl Flomlowitz hlavičku Pezzoniho a následně rychle vyslal své spoluhráče do brejku. Míč se po levé straně dostal přes Rausche a Forssella až k Schlaudraffovi, který zpoza vápna vypálil a přesnou přízemní ranou otevřel skóre – 0:1. To byla pro domácí špatná zpráva, pětkrát totiž v této sezóně prohrávali a pětkrát si z těchto utkání neodnesli ani bod.

Přesto začali vyvíjet aktivitu a měli optickou převahu, ze spousty standarních situací ale nevytěžili téměř nic a naopak celek z Dolního Saska mohl udeřit podruhé, ve 36. minutě ale po Cherundolově centru Štajner volejem přestřelil. Ve 42. minutě se tak domácí dočkali vyrovnání, které snad ani nemohlo přijít jinak, než po rohu. Tentokrát hlavičkoval Novaković, před Flomlowitzem ještě akrobaticky tečoval Geromel a Husztiho výkop přišel až za brankovou čárou – 1:1.

Po přestávce ráz hry pokračoval skoro nezměněn, jako první zahrozil domácí bomber Novaković, jehož pokus ale odvrátil Schulz, na druhé straně musel být v pohotovosti Mondragon, který nejprve vyrazil nepovedený centr Cherundola a po následném rohu jistil Balitshovu hlavičkou letící vedle. Poté pálil také aktivní Vučićević, branka ale přišla až v 71. minutě. Womého roh dokázal Huszti odvrátit jen ke kopačkám střídajícího Sanoua, ten se opřel do míče a kulatý nesmysl díky nešťastné teči Hankeho skončil v síti – 2:1.

Jen o čtyři minuty se na druhé straně ujal přímého kopu Huszti, který svojí parádní ranou málem přerazil břevno, gól ale nedal. O několik minut později hledal Novaković Sanoua, ten ale míč o chloupek minul. V 81. minutě se hosté dožadovali penalty a nutno říci, že zřejmě poprávu, když na zemi hrál rukou Womé, sudí Sippel byl ale jiného názoru.

V 88. minutě pak přišla poslední šance Hannoveru, kdy po Yankovově centru hlavičkoval zblízka Fahrenhorst, Mondragon ovšem prokázal své kvality. O minutu později ještě hostující plány na závěrečný tlak překazil Jiří Štajner, který loktem udeřil do podbřišku Antara a byl poprávu vyloučen. Köln tak vítězství udržel a díky třem bodům se do zítřka dostal až na šesté místo, Hannover prozatím zůstává třináctý.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Bayer Leverkusen 3:3

08.11.2008 15:30

Góly: 37. Antonio da Silva, 60. Tim Sebastian, 76. Aleksandr Iašvili - 1. Patrick Helmes, 17. Stefan Kießling, 24. Michal Kadlec

Vítězná šnůra Leverkusenu skončila na půdě Karlsruhe. Bayer sice na Wildparkstadionu vedl po čtyřiadvaceti minutách již o tři branky, domácí ale prokázali velkou morálku a nakonec ze ztraceného zápasu vydolovali bod za remízu 3:3.

Favorizovaný Bayer měl nástup doslova raketový a již po 33 sekundách vedl. Vidal skvělým pasem vysunul Helmese, který se řítil sám na Millera a levačkou se nemýlil – 0:1. KSC poté drželo více míč na svých kopačkách, nic ale nevymyslelo a naopak hosté byli nadále nebezpeční. Ve 13. minutě našel Helmese tentokrát Barnetta a nejlepší střelec hostí se opět trefil do černého, branka mu však byla kvůli zřejmě neexistujícímu ofsajdu odepřena.

Tak jako tak, v 17. minutě stejně přišla druhá branka. Kadlec uvolnil na levé straně Augusta, ten poslal do ohně povedený centr, který na místo určení hlavičkou dopravil Kießling – 0:2. To však ještě nebylo vše. Ve 24. minutě se ke standardní situaci z 23 metrů postavil Kadlec a parádní ranou trefil pravý vinkl – 0:3. Poté se hosté stáhli, nadále to však vypadalo, že mají vše pod kontrolou.

Ve 37. minutě se ale k přímému kopu postavil da Silva, jehož nepříliš nebezpečně vypadající střelu tečoval Kießling mimo dosah Adlera – 1:3. Domácí se poté najednou vzchopili, ještě do přestávky mohl da Silva snížit na rozdíl jediné branky, Adler ho ovšem tentokrát vychytal.

Po změně stran domácí tlak pokračoval, v šanci se ocitl Freis, který těsně přestřelil. Na druhé straně však hosté také zabrali směrem dopředu, Helmes a Kadlec ale na Millera nevyzráli. V 60. minutě tak přišlo snížení, kdy z dalšího přímého kopu domácích da Silva nacentroval a Sebastian svou hlavičkou ke vzdálenější tyči zadělal na drama – 2:3.

Dvě minuty nato našel Kennedy střídajícího Iashviliho, ten ale z bezprostřední blízkosti pouze nastřelil Adlera. Na druhé straně se musel vytáhnout také Miller, který parádním zákrokem vyrazil střelu Renata Augusta. Poté přišel posílit domácí ofenzivu Kapllani a hned dvě minuty po svém nástupu na hřiště se podepsal pod vyrovnávací branku. V 76. minutě totiž vyslal na pravé straně Celozziho, ten nacentroval na zadní tyč, kde míč do sítě uklidil hlavou Iashvili – 3:3.

I ve finální fázi utkání měli navrch domácí, zejména Celozzi znamenal pro obranu Bayeru značný neklidl. Přesto se skóre již neměnilo, což pro hosty znamená promarněnou příležitost dostat se na první místo, kam se však zítra nakonec dostat mohou v případě prohry Hoffenheimu v Berlíně. KSC zůstává na patnáctém místě.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Dortmund 2:1

08.11.2008 15:30

Góly: 9. Mladen Petrić, 33. Ivica Olić - 48. Tamás Hajnal

Hamburg na domácí půdě opět zabral, když hlavně díky vydařené první půli porazil Dortmund 2:1. HSV po ní totiž vedlo po brankách Petriće a Oliće, za Borussii stačil po přestávce Hajnal pouze snížit.

Domácí vstoupili do utkání lépe a brzy si vytvořili převahu, jako první však paradoxně zahrozilo BVB pološancema Subotiće a Kehla. V 9. minutě si vypracovalo příležitost i HSV a hned z toho byl gól. Trochowski svůj centr z rohového kopu mírně přetáhl, zahrál ho však ideálně pro Petriće, který se pověsil do vzduchu a hlavičku umístil mimo Weidenfellerův dosah – 1:0. Poté tempo na několik minut upadlo, ve 23. minutě však byli hosté blízko k vyrovnání, Subotićův pokus ale dokázal Rost vyrazit na břevno.

Také na druhé straně byla v akci branková konstrukce. Ve 30. minutě trefil Trochowski přímým kopem levou tyč, následně se míč odrazil od Weidenfellera, který ale dokázal zachránit ještě před brankovou čarou. Ve 33. minutě ale již přišla druhá branka. Mathijsen poslal dopředu dlouhý míč, který hlavou prodloužil Petrić přímo do běhu Olićovi. Ten na vybíhajícího Weidenfellera zkusil "hokejový" blafák a uspěl – 2:0. Do přestávky již byly vidět hlavně nepřesné přihrávky a nízké tempo, což diváky v HSH-Nordbank-Areně určitě nepotěšilo.

Do druhé půle poslal hostující kouč Klopp do hry žolíka Klimowicze, což se mu již po třech minutách vyplatilo. Na pravé straně se dopředu prodral Owomoyela, jehož následný centr našel právě Klimowicze. Ten sice hlavičkou ještě Rosta nepřekonal, dorážející Hajnal to však již měl snadné – 2:1. Borussia poté přidala a byla pánem na hřišti, obrana HSV ale byla kompaktní a nic hostům nedovolila. Naopak z kontru mohl přidat pojistku Petrić, který hlavičkou ale těsně minul levou tyč. Na druhé straně se opět připomněl agilní Hajnal, který ale své sólo zakončil střelou těsně vedle.

V závěrečné fázi utkání měl převahu pochopitelně Dortmund, dokázal si ale vypracovat pouze jedinou vážnou příležitost ke srovnání. V 82. minutě se po Hajnalově rohu dostal k hlavičce Klimowicz, Rost ale domácí reflexivním zákrokem zachránil. HSV se tak posunulo minimálně do zítřka na třetí příčku, BVB se naopak tabulkou mírně propadlo, navíc v příštích utkáních se zřejmě bude muset obejít bez Roberta Kovače, který si po závěrečném hvizdu neodpustil nějaké poznámky k rozhodčímu Dreesovi, jenž mu ukázal červenou.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Werder Brémy 0:0

08.11.2008 15:30

Góly: -

Brémy se stále nemohou dostat do loňské fazóny a letošní ročník je pro ně horor. V Lize mistrů ještě nezažily pocit tříbodového úspěchu, v lize jsou desátí a teď nedokázaly vyhrát ani na hřišti Bochumi, kde podprůměrnému celku darovaly jeden bod za zbytečnou remízu 0:0. Werder se trápil hlavně v útočné fázi a i přes velký tlak skórovat nedokázal.

Trenér Schaaf malinko obměnil sestavu a vystřídal oproti utkání s Panathinaikosem tři hráče - Prödla, Vranjese a Rosenberga nahradili Boenisch, Frings a Hugo Almeida. Werder zatlačil hned od úvodních minut soupeře do vápna, v 5. minutě si první střelu připsal Özil, jeho rána z úhlu ovšem letěla těsně mimo. Několik minut později vyzkoušel svou silnou zbraň, "božskou" střelu ze střední vzdálenosti, Diego, avšak po pasu branku z 18 metrů nevsítil, Fernandes totiž předvedl vynikající zákrok.

Následně se hosté však umlčeli a nedokázali vymyslet kloudnou akci, obrana v čele s Fernandesem si musela na další akci počkat až po více jak půl hodině hry, kdy po rohu Diega hlavičkoval Naldo pouze vysoko nad, za další minutu poslal Naldo dalekonosnou střelu též mimo.

Osm minut před koncem prvního poločasu se zrodila snad největší šance celého zápasu. Christian Fuchs nahrával Miecielovi, který poslal míč do vápna a ten se od Mertesackera odrazil na tyč. Ke konci půle musel kvůli zranění odstoupit domácí Fuchs, nahradil ho Epallé.

V druhé půli hosté opět kralovali, Pizzaro však po čtvrthodině hry nedokázal po přihrávce Baumanna zamířit přesně, dále měl v bráně Bochumi velké štěstí Fernandes. Po přímém kopu Nalda z 25 metrů se před ním úplně osamocen ocitl Almeida, ale ležícího gólmana pokořit nedokázal.

Na druhé straně hrozili Azaouagh a Sinan, v hostujícím dresu se pokusili výsledek na svou stranu přiklonit Pizarro, poté i Naldo, na skóre si ovšem nic neměnilo. Největší příležitost zlikvidoval čtvrthodiny před koncem Wiese, jenž si poradil s ránou Dabrowského.

Brémy naopak mohly o bod přijít ještě šest minut před hvizdem, kdy je oslabil Özil. Příště se Werder pokusí zlomit prokletí doma s Kölnem, Bochum pocestuje do Hannoveru.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Energie Cottbus 3:0

08.11.2008 15:30

Góly: 36. Grafite (pen.), 55. Grafite, 80. Grafite

VfL Wolfsburg potvrdil roli favorita a nedal Energii Cottbus šanci. Hrdinou večera je brazilský kanonýr Grafite, který dal tři branky, ale zvlášť o té první po nesprávně nařízené penaltě se bude ještě dlouho mluvit.

Aktivněji začala kupodivu Energie. Rangelov poctivě pressoval a málem z toho byl hned gól. Madlung při rozehrávce zachyboval, Rangelov míč zachytil a pelášil na bránu domácích. Tam byl již tísněn a tak z úhlu nastřelil míč před bránu, kam si mezitím naběhl Emil Jula, ale ten trefil jen tyč.

Poté už úřadovali Vlci. Nejdříve se Grafite pěkně uvolnil podél pravé lajny, nacetroval před bránu, ale Misimovič hlavou pouze přestřelil. Zanedlouho se opět osmělili hosté, když po standardní situaci a odraženém míči trefil Kurth vzdálenější kout brány a hráči Energie se začli radovat. Leč ne příliš dlouho, protože rozhodčí gól neuznal pro údajný ofsajd. Sice se dvojice hráčů Energie nacházela v ofsajdovém postavení v okamžiku střely, ale v pozici vleže a ani nijak významně nezasáhli do hry.

Na druhé straně se ale již ve 35. minutě gól slavil naplno. Džeko se v pokutovém území poroučel k zemi a Grafite z nařízeného pokutového kopu s přehledem poslal míč k pravé tyčce Tremmelovy brány. Jak se ale z opakovaného záběru ukázalo, tak Džeko celý pád sprostě nafilmoval a Energie se tak oprávněně může cítit poškozena.

Ve druhé půli padaly góly rovněž jen na straně Wolfsburgu a opět šlo o velmi diskutabilní góly. Nejdříve v 55. minutě Misimovič vyslal na zteč Grafiteho, který si v souboji s Pavičevičem pomohl rukama a poslal míč pod tělem bezmocného Tremmela. Nutno ale říci, že ruce v inkriminovaném souboji byly použity na obou stranách.

Poslední gól měl na svědomí opět Grafite a prsty v něm měl i gólman Benaglio a obránce Energie Kukielka. Benaglio vykopl míč na polovinu soupeře, Misimovič hlavou prodloužil za sebe, kde byl jen stoper Kukielka. Ten si ovšem míč zpracovával tak dlouho a neobratně, že přiběhl Grafite, míč mu ukradnul a vzápětí ho poslal přesně pozemi k pravé tyčce. Wolfsburg tedy vyhrál 3:0.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach 0:2

08.11.2008 15:30

Góly: 6. Marko Marin, 80. Marko Marin

Kdo tedy má k záchraně blíže? Gladbachu pomohla výměna trenéru a v posledních zápasech na své poměry získal hodně bodů, důkazem je též zlepšený výkon v Bielefeldu, kde hosté zvítězili 0:2. V zápase sice nebyli o hodně lepším týmem, ale dvěma trefami ze začátku a konce duelu rozhodl o třech bodech Marin.

Gladbach se proto posunul na čtrnácté místo zaručující záchranu, Bielefeld je předposlední. První vážnější akce hned skončila brankou. Přímý kop z levé strany nádherně Marin zakroutil i přes zeď, dělovka se pak už pouze třepetala v levém koutě Eilhoffovy sítě.

Po čtvrthodině hry však Bielefeld mohl spasit velice aktivní Artur Wichniarek, jenž nedokázal využít obrovskou šanci a z pěti metrů přestřelil. Wichniarek se neprosadil ani po šťastné přihrávce Tobias Levelse, se zakončením se ukvapil. Marin mohl přidat svoji druhou trefu v 33. minutě, když však jeho přízemní ránu dokázal perfektně vyrazit na roh Dennis Eilhoff.

Bielefeld ovšem držel naději, v závěru půle se dvakrát snažil pokořit Gospodareka, na zkušeného brankáře si ale ani jednou nepřišel. Nejprve neumístil mezi tyče balón z rychlého brejku, další pokus ze 14 metrů kryl hostující strážce.

Domácí bojovali celý druhý poločas, ovšem na poslední chvíli dokázal odzbrojit Christian Dorda dotírajícího Jonase Kamera, v další velké šanci napálil boční síť Christopher Katorgo. A tak překvapivé tři body potvrdil deset minut před koncem devatenáctiletý benjamínek Marin, jenž našel mezeru pod Eilhoffým tělem - 0:2.

Mönchengladbach se pokusí potvrdit formu doma s mistrovským Bayerem, na Bielefeld též nečeká snadná úloha, o naději se bude prát na půdě rozjetého Stuttgartu.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayern Mnichov 1:2

09.11.2008 17:00

Góly: 5. Jefferson Farfán - 3. Luca Toni, 31. Franck Ribéry

Bayern porazil Schalke na jeho půdě 2:1 a na vedoucí dvojici Leverkusen, Hoffenheim ztrácí již pouhý jeden bod. Königsblauen byli po celý zápas lepším týmem, leč obhájcům titulu nejtěsnějším rozdílem podlehli.

V první půli byli aktivnější domácí, ale jako první udeřili velmi brzy hosté. Již v 3. minutě se trefil italský kanonýr Luca Toni. Vše rozjel Toni Kroos na pravém křídle, nahrál Tonimu, který patičkou prodloužil do strany na Van Bommela. Ten mu vrátil míč pod sebe a Toni umístěnou střelou k bližší tyčce poslal Bayern do vedení.

Ale Bayern neudržel vedení příliš dlouho. Westermann vyvezl míč na polovinu Bayernu, přihrál Rafinhovi na křídlo, ten si seběhl do středu hřiště, vyslal kolmicí Farfána a ten si z velkého úhlu dokázal poradit - 1:1.

Poté se hra drobet uklidnila a Schalke začalo mít lehce navrch. Nejdříve měl ve 14. minutě Kobiashvili dostatek času u levé postranní čáry, přizvedl si míč, jeho pokus o centr se stočil přímo na bránu, ale Rensing byl pohotový. O tři minuty později pálil Rakitič, ale Rensing se opět nenechal nachytat na švestkách. A do střetice pokus z dálky, tentokráté Fabien Ersnt. S jeho střelou měl již Rensing o poznání větší potíže a jen ji vyrazil na rohový kop.

V 27. minutě bylo velké vzrušení v pokutovém území Bayernu. Farfán se zmocnil míče po chybě bránícího hráče a poté upadl. Domácí se vehemetně dožadovali penalty, avšak píšťalka hlavního sudího k značné nevoli domácího publika mlčela. Z opakovaného záběru bylo vidět, že mlčela naprosto správně. O minutu později se Jones před šestnáctkou Bayernu obtočil kolem Borowského, vypálil svojí slabší levačkou a míč jen těsně minul bránu. Gólman Rensing měl ale vše pod kontrolou.

Ve 32. minutě to již bylo 1:2. Toni přihrál Klosemu, ten Ribérymu, který na pokraji pokutového území vysunul kolmicí přiběhnuvšího Zé Roberta. Ten mu vrátil zpátky pod sebe a na Ribéryho již zívala odkrytá brána.

V 35. minutě se udála stejná situace, jako na druhé straně v minutě sedmadvacáté. Borowski se po drobném kontaktu s bránícím hráčem skácel v pokutovém území jako padlá hruška. Rozhodčí tentokrát zapískal, ale nafilmovaný pád a Borowski tak obdržel kartu žluté barvy. Těsně před přestávkou mohlo Schalke ještě srovnat. Dvě minuty před koncem po nakrátko rozehrané standardní situaci centroval Farfán na vzdálenější tyč, kde si mazácky počíhal kapitán Bordon, ale svojí slabší pravačkou vysoko přestřelil bránu.

To bylo vše, co nabídl první poločas. Zato druhý se snad nemusel ani hrát. Schalke chyběla nějaká myšlenka, Bayernu větší podpora ofenzívy a shodně oběma celkům větší přesnost přihrávek. Co však skutečně štvalo diváky ve Veltins Aréně byly časté simulace hráčů Bayernu. Nejdříve Toni fauloval Rafinhu a když rozhodší pískl nedovolený zákrok, teatrálně se zbortil k zemi, tvář si schoval do dlaní a bolestně sebou na zemi cukal. Po minutě ošetřování bez problémů pokračoval ve hře, i opakovaný záběr prokázal, že se Rafinhův loket ani zdaleka nepřiblížil jeho tváři. To samé v bleděmodrém předvedl o něco později i Franck Ribéry, který neustál souboj s Jonesem. Diváci mu to dali potom náležitě "sežrat" a při každém jeho kontaktu s míčem pískali.

Jinak mohli klidně klimbat, protože na hřišti se toho moc neodehrávalo. Za zmínku stojí možná střela Ribéryho, který se k ní umně prokličkoval, ale její parametry nebyly zdaleka gólové. O zábavu diváků se chtěl přičinit i stoper Bordon, který nezapřel jižanskou krev a pěkně si zapinkal s balónem ve vzduchu a nůžkami uklidil míč do bezpečí.

Větší oživění přišlo až posledních pět minut hrací doby. V 86. minutě byl menší závar v pokutovém území Bayernu, ale střídající Streit nedokázal vrátit míč před bránu. Minutu před koncem řádné hrací doby vyslal Van Bommel na zteč Borowského, ale Neuer včasným vyběhnutím nebezpečí zažehnal. Hráči Bayernu ještě reklamovali ruku mimo pokutové území, ale s největší pravděpodobností žádná nebyla.

Již v nastavení se po stadardní situaci zahrávané Farfánem, známé to zbrani Schalke, dostal ke hlavičce stoper Westermann, ale těsně minul Rensingovu bránu. To byla poslední šance Schalke na zvrat utkání, naopak největší šance druhé půle přišla na druhé straně. Demichelis vystihl rozehrávku Schalke, přešel přes dva protihráče, posunul míč na Ribéryho, ten na střídajícího Sosu, který trefil ze 100% příležitosti pouze tyč. Utkání tak skončilo 1:2 a Bayern obhájil třetí příčku a ztácí na první pouhopouhý bod.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 2:2

09.11.2008 17:00

Góly: 18. Nikos Liberopoulos, 66. Nikos Liberopoulos - 71. Martin Lanig, 88. Mario Gómez

Drbat hlavu si mohou ve Frankfurtu. Eintracht měl hosty ze Stuttgartu na lopatkách poté, co se dvakrát trefil Liberopoulos, VfB ale posléze ukázalo velkou morálku, skóre po dvou hlavičkách vyrovnalo a dokonce sahalo po třech bodech. Utkání nakonec skončilo smírně 2:2.

Střetnutí dvou týmů ze středu tabulky začalo v tempu, jako první zahrozil v osmé minutě hostující Gomez, který se dostal do dobré pozice po Ochsově ztrátě míče, střela německého reprezentanta ale byla na poslední chvíli zblokována. Poté se dostal ke slovu Eintracht, který hosty zatlačil a v 18. minutě šel do vedení. Ochs se na pravé straně uvolnil a našel Fenina, jehož střelu sice Lehmann vyrazil, jenže pouze ke kopačkám Liberopoulose a ten již měl snadnou pozici – 1:0.

Hosté se pokusili odpovědět prostřednictvím Élsona, jeho přímý kop ale trefil pouze boční síť. Poté se dvakrát uvedl Lanig, nejprve jeho střelu z větší vzdálenosti Nikolov zneutralizoval, při hlavičce o několik minut později však musel domácí brankář vytasit prvotřídní zákrok, aby míč vyrazil nad břevno. Frankfurtští byli celkem dosti nebezpeční z protiútoků, žádný ale dotáhnout nedokázali. Na druhé straně ještě vyzkoušel střelu Marica, na Nikolova si ale nepřišel.

Po změně stran střílel nejdříve Fenin, na Lehmanna ale recept nenašel, za hosty to zkusil opět Marica, znovu ale úřadoval Nikolov. Poté dvakrát ohrozil hostující branku Steinhöfer, nejprve mu ale chyběl důraz, podruhé zase trocha přesnosti, protože střelou těsně minul vzdálěnjší tyč. V 66. minutě se ale probil až do bezprostřední blízkosti Lehmanna Fenin, který ještě našel centrem hlavu Liberopoulose a ten měl před sebou opět jen poloprázdnou branku – 2:0.

Fenin se poté dostal k hlavičce, Lehmann byl však na místě. Hosté byli zralí na ručník, zbraně ale rozhodně nesložili, ba právě naopak. V 71. minutě našel Élsonův přesný centr Laniga a jeho hlavička zblízka byla konečně gólová – 2:1. Stejný hráč pak jen těsně nedosáhl na pobídku Cacaua, VfB ale dále pokračovalo v náporu a v 88. minutě bylo odměněno. Do povedeného centru Cacaua se položil Gomez a hlavičkou do proti pohybu Nikolova vyrovnal – 2:2. O platnosti gólu chvíli panovaly pochyby, než sudí Rafati definitivně ukázal na střed hřiště.

A Stuttgart mohl i vyhrát, ve třetí minutě nastavení se hosté opět prosadili ve vzduchu, hlavička Gomeze ale branku těsně minula a nerozhodný stav tak byl již neměněn. Eintracht díky bodu zůstává dvanáctý, VfB se propadlo na jedenáctou příčku.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 1:0

09.11.2008 17:00

Góly: 70. Andrij Voronin

Katem týmů ze špice se pomalu stává berlínská Hertha, která po Leverkusenu dokázala zneutralizovat i ofenzivu Hoffenheimu a porazila ho 1:0. Jedinou trefu, která pro TSG znamenala ztrátu vedoucí příčky, obstaral ve druhé půli Voronin, který tak Berlíňany posunul již na páté místo.

Utkání začalo z obou stran čile, defenzivy ale byly kompaktní a moc toho útokům nepovolily. V prvním náznaku šance byl hostující Ba, jenž ale mířil vedle, na druhé straně si podobně vedl Nicu. První vyložená příležitost přišla až ve 25. minutě a vytvořili si jí o kousek lepší hosté. Beck našel přízemním centrem Obasiho, ten ale z první střílel vedle pravé tyče. Do přestávky ještě to za domácí ještě zkoušel Nicu, jeho střele by ale zřejmě nestačila ani branka dvakrát tak velká.

Pokud v první půli bylo šancí poskromnu, v té druhé se to radikálně zlepšilo. V 54. minutě prošel přes tři bránící hráče Pantelić, v pokutovém území přistrčil míč aktivnímu Nicuovi, ten ale z dobré pozice mířil opět vedle. O dvě minuty později odpověděli hosté také velkou šancí, po Ibiševićově nahrávce ale střílel opět mimo Ba. Poté přišla pro domácí rána, když musel být vystřídán zraněný Pantelić.

A chvíli nato mohlo být pro Berlíňany ještě hůře. Hosté se dostali do rychlého kontru, Obasi nahrál Bovi, který pozemi vypálil a míč prošel Drobnému mezi nohama. Český brankář ho ale dokázal pravou nohou šťastně zasáhnout, čímž míč vytěsnil mimo tři tyče. Na druhé straně se opět připomněl Nicu, tentokrát už mířil lépe, ale střelou z voleje našel pouze Haasovu náruč.

V 70. minutě však již branka padla a radovala se "Stará dáma". Obránci TSG si ve vlasním pokutovém území tak dlouho hráli s ohněm, až jim míč vzal Kačar, nahrál Nicuovi, ten našel před brankou zcela volného Voronina a ukrajinský střelec zachoval chladnou hlavu, když poslal míč pozemi kolem bezmocného Haase do sítě – 1:0.

Od Hoffenheimu se po poté očekávala ofenzivní smršť, ta ovšem dlouho nepřicházela a naopak domácí mohli přidat pojistku. Raffael nejprve prošel přes dva hráče, ztroskotal ale na Haasovi, následně střílel o chloupek mimo Cícero. V závěru pak přece jen přišla šance hostí, po Nilssonově centru ale Ba hlavičkoval nepřesně. Na druhé straně se pak po brejku dostal hned dvakrát do stoprocentní šance Domovchijski, který sice neproměnil, na těsné výhře Herthy se ale beztak již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen1281329:1425
2.TSG Hoffenheim1281331:1725
3.Bayern Mnichov1273227:1824
4.Hamburger SV1272319:1923
5.Hertha BSC1263316:1521
6.Schalke 041255218:1020
7.VfL Wolfsburg1254326:1819
8.1. FC Köln1261513:1419
9.Borussia Dortmund1246220:1818
10.Werder Brémy1245328:2317
11.VfB Stuttgart1252518:1717
12.Eintracht Frankfurt1234515:1913
13.Hannover 961233614:2212
14.Borussia Mönchengladbach1231812:2210
15.Karlsruher SC1231812:2310
16.VfL Bochum1216514:199
17.Arminia Bielefeld1215612:228
18.Energie Cottbus121386:206

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čumím na Liverpool-Atlético rozhodčí píská jak dřísták, zapnu Kolín s Hannoverem a rozhodčí nepískne pentli po jasné ruce Womeho myslím. Je to snad mnou? Proč mě poslední dobou ti rozhodčí tak žerou?

Reagovat
honziss

Jííírka Štajner.

Reagovat
smazaný uživatel

Nováčci docela jedou.

Reagovat
smazaný uživatel

na bundesligu nic nove...minuly rok karlsruhe to iste...pamatam si,ako pred zhruba desatrocim Kaiserslautern ako novacek vyhral ligu,ked ich este Rehagel viedol...

Reagovat
irik

Minule ale taky Hansa s Duisburgem hráli velký hovno Krom Duisburgu, když remizoval v Alianz Arene

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer...

Reagovat
Tomanatura

Oni o to fakt přišli, to není možné Za stavu 1:3 jsem to vypnul

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vedl v Karlsruhe i díky jedné brance Michala Kadlece už tři nula, :DF:D:D:D:D prej bayern.je tam chyba

Reagovat
irik

Ty asi nevíš proč je pod každým článkem formulář na oznámení chyby, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

no nevidim ho nikde tak pomlč

Reagovat
irik

Mlčet budu až to uznám za vhodné a až budu tak beznadějný, že nebudu schopen najít již avizovaný formulář

Reagovat
Arne

Aby ses...

Reagovat
Staenly10

TAk Leverkuse

Reagovat
smazaný uživatel

Páťa.

Reagovat
irik

Míša

Reagovat
smazaný uživatel

Za něj taky,ale ten mi body nenahrabe.

Reagovat
irik

Je mi to trapný, ale nepochopil jsem to Nemyslel si snad Pareicka Helmese...?

Reagovat
herbage

To nic, sázka. Ibiševič vs Helmes, kdo dá víc gólů

Reagovat
herbage

Mor na tebe a Vedaaaad Ibiševiiiiiiič

Reagovat
smazaný uživatel

Huš hajzle.

Reagovat
herbage

Ibiševič dá zejtra triplehattrick a půjdeš si poplakat do kouta

Reagovat
Tomanatura

No nevím, v Hertě...

Reagovat
smazaný uživatel

To by radši měl,abys neměl moc velké manko.

Reagovat
herbage

Zající se počítají po honu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle HERTHAAA bayern vyhrál, takže ztráci už jenom bod což je super

Reagovat
irik

Znovu se ukazuje, že hraje-li Bayern to, na co má tak nemá konkurenci

Reagovat
herbage

Dát ze dvou šancí 2 góly, zalézt před půlku a prosimulovat se do konce utkání? Na to bych byl teda hrdý.

Reagovat
irik

Umění je vyhrát utkání ve kterym se nedaří To simulování byl hnus, ten toni je vážně krypl ... ať si de talián jeden ... já to utkání sice neviděl celý, ale co tak čtu a koukám tak prostě rozhodla kvalita (a trochu smůly na straně schalke) A šance nebyly jenom 2 ...

Reagovat
Arne

Pouze štěstí, chlapče... A to nebudete mít do nekonečna.

Reagovat
smazaný uživatel

já nevidim štěstí v tom, že schalke neproměnilo ani jeden z 18 rohů ikdyž jsou na standartky nejnebezpečnější, navíc nám vypadli z kádru podolski a schweini a návrat lahma se ještě posunul, já v tom tolik štěstí nevidim

Reagovat
herbage

18 rohů, ale nekope je Pander

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak ale rakitič kope taky nepříjemně a navíc hráč jako westermann si většinou poradí s jakýmkoli centrem...

Reagovat
honziss

Pravda, Rakitič je taky dobrý. + ti jejich hlavičkáři, to se mi nechce věřit že z 18 rohů nedali góla.

Reagovat
Arne

To ne, ty standardky jste docela zvládli, i když taky jste tam u něčeho měli docela kliku. Tu ale vidím hlavně v tom, že jste se dvakrát dostali do šestnáctky a dali dva góly (když nepočítám v závěru ty brejky).

Jinak ale docela jedete, je ale blbý, že ty výkřiky proti Klinsmannovi pokračují.

Reagovat
smazaný uživatel

tjn... i na schůzce bayernu kam přišlo hodně lidí se ozval pískot... mě mrzí, že ještě neproměnil sosa, ale to už by bylo asi moc všeho dobrého (ale jemu bych to přál...)

Reagovat
honziss

Výborně Hertha.

Reagovat
Arne

Reagovat
honziss

Já věděl, že na ně mám dát 1, takže teď mám v tipovačce o bod víc, než všichni ti noví věrní fanoušci TSG, podle nichž měl Hoffeheim Herthu roznést na kopytech, protože je prostě nejlepší. Dobrá práce.

Reagovat
božský John

Takže jsme 2 co dali na Herthu?..jak na tom zatim jsi?...

Jinak mam radost,že Hoffe konečně nevyhrálo

Grafite , Mönchengladbach

Reagovat
Arne

Samozřejmě jsme tří.

Reagovat
božský John

Jo promiň

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

čtyří a samozřejmě ještě víc

Reagovat
Tomanatura

Ták ták.

Reagovat
honziss

Tak to se stačí podívat na ty jména: Tomanatura, Arne, willi, božský John.. To jsou jména co tomu rozumí, když to tak řeknu a ne C.Rony ronaldové, Chelseaforeverové, manreddevilsové apod.

Reagovat
Shevchenko

A samozřejmě Shevchenko taky dal na Herthu.

Reagovat
honziss

Reagovat
Arne

Tak koukám, že tvé umístění na špici z minule nebylo náhodné.

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, já si tý tipovačky všimnul až teď tak si budu muset hlídat ten prosinec abych se taky přihlásil...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele