12. kolo
08.11.2008 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Bochum - Werder Brémy 0:0

Brémy se stále nemohou dostat do loňské fazóny a letošní ročník je pro ně horor. V Lize mistrů ještě nezažily pocit tříbodového úspěchu, v lize jsou desátí a teď nedokázaly vyhrát ani na hřišti Bochumi, kde podprůměrnému celku darovaly jeden bod za zbytečnou remízu 0:0. Werder se trápil hlavně v útočné fázi a i přes velký tlak skórovat nedokázal.

Trenér Schaaf malinko obměnil sestavu a vystřídal oproti utkání s Panathinaikosem tři hráče - Prödla, Vranjese a Rosenberga nahradili Boenisch, Frings a Hugo Almeida. Werder zatlačil hned od úvodních minut soupeře do vápna, v 5. minutě si první střelu připsal Özil, jeho rána z úhlu ovšem letěla těsně mimo. Několik minut později vyzkoušel svou silnou zbraň, "božskou" střelu ze střední vzdálenosti, Diego, avšak po pasu branku z 18 metrů nevsítil, Fernandes totiž předvedl vynikající zákrok.

Následně se hosté však umlčeli a nedokázali vymyslet kloudnou akci, obrana v čele s Fernandesem si musela na další akci počkat až po více jak půl hodině hry, kdy po rohu Diega hlavičkoval Naldo pouze vysoko nad, za další minutu poslal Naldo dalekonosnou střelu též mimo.

Osm minut před koncem prvního poločasu se zrodila snad největší šance celého zápasu. Christian Fuchs nahrával Miecielovi, který poslal míč do vápna a ten se od Mertesackera odrazil na tyč. Ke konci půle musel kvůli zranění odstoupit domácí Fuchs, nahradil ho Epallé.

V druhé půli hosté opět kralovali, Pizzaro však po čtvrthodině hry nedokázal po přihrávce Baumanna zamířit přesně, dále měl v bráně Bochumi velké štěstí Fernandes. Po přímém kopu Nalda z 25 metrů se před ním úplně osamocen ocitl Almeida, ale ležícího gólmana pokořit nedokázal.

Na druhé straně hrozili Azaouagh a Sinan, v hostujícím dresu se pokusili výsledek na svou stranu přiklonit Pizarro, poté i Naldo, na skóre si ovšem nic neměnilo. Největší příležitost zlikvidoval čtvrthodiny před koncem Wiese, jenž si poradil s ránou Dabrowského.

Brémy naopak mohly o bod přijít ještě šest minut před hvizdem, kdy je oslabil Özil. Příště se Werder pokusí zlomit prokletí doma s Kölnem, Bochum pocestuje do Hannoveru.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

TIP 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele