12. kolo
08.11.2008 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Hamburger SV - Borussia Dortmund 2:1

Hamburg na domácí půdě opět zabral, když hlavně díky vydařené první půli porazil Dortmund 2:1. HSV po ní totiž vedlo po brankách Petriće a Oliće, za Borussii stačil po přestávce Hajnal pouze snížit.

Domácí vstoupili do utkání lépe a brzy si vytvořili převahu, jako první však paradoxně zahrozilo BVB pološancema Subotiće a Kehla. V 9. minutě si vypracovalo příležitost i HSV a hned z toho byl gól. Trochowski svůj centr z rohového kopu mírně přetáhl, zahrál ho však ideálně pro Petriće, který se pověsil do vzduchu a hlavičku umístil mimo Weidenfellerův dosah – 1:0. Poté tempo na několik minut upadlo, ve 23. minutě však byli hosté blízko k vyrovnání, Subotićův pokus ale dokázal Rost vyrazit na břevno.

Také na druhé straně byla v akci branková konstrukce. Ve 30. minutě trefil Trochowski přímým kopem levou tyč, následně se míč odrazil od Weidenfellera, který ale dokázal zachránit ještě před brankovou čarou. Ve 33. minutě ale již přišla druhá branka. Mathijsen poslal dopředu dlouhý míč, který hlavou prodloužil Petrić přímo do běhu Olićovi. Ten na vybíhajícího Weidenfellera zkusil "hokejový" blafák a uspěl – 2:0. Do přestávky již byly vidět hlavně nepřesné přihrávky a nízké tempo, což diváky v HSH-Nordbank-Areně určitě nepotěšilo.

Do druhé půle poslal hostující kouč Klopp do hry žolíka Klimowicze, což se mu již po třech minutách vyplatilo. Na pravé straně se dopředu prodral Owomoyela, jehož následný centr našel právě Klimowicze. Ten sice hlavičkou ještě Rosta nepřekonal, dorážející Hajnal to však již měl snadné – 2:1. Borussia poté přidala a byla pánem na hřišti, obrana HSV ale byla kompaktní a nic hostům nedovolila. Naopak z kontru mohl přidat pojistku Petrić, který hlavičkou ale těsně minul levou tyč. Na druhé straně se opět připomněl agilní Hajnal, který ale své sólo zakončil střelou těsně vedle.

V závěrečné fázi utkání měl převahu pochopitelně Dortmund, dokázal si ale vypracovat pouze jedinou vážnou příležitost ke srovnání. V 82. minutě se po Hajnalově rohu dostal k hlavičce Klimowicz, Rost ale domácí reflexivním zákrokem zachránil. HSV se tak posunulo minimálně do zítřka na třetí příčku, BVB se naopak tabulkou mírně propadlo, navíc v příštích utkáních se zřejmě bude muset obejít bez Roberta Kovače, který si po závěrečném hvizdu neodpustil nějaké poznámky k rozhodčímu Dreesovi, jenž mu ukázal červenou.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele