12. kolo
08.11.2008 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach 0:2

Kdo tedy má k záchraně blíže? Gladbachu pomohla výměna trenéru a v posledních zápasech na své poměry získal hodně bodů, důkazem je též zlepšený výkon v Bielefeldu, kde hosté zvítězili 0:2. V zápase sice nebyli o hodně lepším týmem, ale dvěma trefami ze začátku a konce duelu rozhodl o třech bodech Marin.

Gladbach se proto posunul na čtrnácté místo zaručující záchranu, Bielefeld je předposlední. První vážnější akce hned skončila brankou. Přímý kop z levé strany nádherně Marin zakroutil i přes zeď, dělovka se pak už pouze třepetala v levém koutě Eilhoffovy sítě.

Po čtvrthodině hry však Bielefeld mohl spasit velice aktivní Artur Wichniarek, jenž nedokázal využít obrovskou šanci a z pěti metrů přestřelil. Wichniarek se neprosadil ani po šťastné přihrávce Tobias Levelse, se zakončením se ukvapil. Marin mohl přidat svoji druhou trefu v 33. minutě, když však jeho přízemní ránu dokázal perfektně vyrazit na roh Dennis Eilhoff.

Bielefeld ovšem držel naději, v závěru půle se dvakrát snažil pokořit Gospodareka, na zkušeného brankáře si ale ani jednou nepřišel. Nejprve neumístil mezi tyče balón z rychlého brejku, další pokus ze 14 metrů kryl hostující strážce.

Domácí bojovali celý druhý poločas, ovšem na poslední chvíli dokázal odzbrojit Christian Dorda dotírajícího Jonase Kamera, v další velké šanci napálil boční síť Christopher Katorgo. A tak překvapivé tři body potvrdil deset minut před koncem devatenáctiletý benjamínek Marin, jenž našel mezeru pod Eilhoffým tělem - 0:2.

Mönchengladbach se pokusí potvrdit formu doma s mistrovským Bayerem, na Bielefeld též nečeká snadná úloha, o naději se bude prát na půdě rozjetého Stuttgartu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele