Bundesliga - souhrn 11. kola

30.10.2009, 22:25, aktualizováno 01.11.2009, 19:25
Komentáře a souhrny
Bochum se bodů nedočkala ani ve Frankfurtu, ten nakonec zvítězil 2:1. Hoffenheim veze tři body z Freiburgu a je pátý. Včera Leverkusen přišel o výhru na hřišti Schalke, přesto se osamostatnil na čele. Hamburk doma přenechal všechny body Gladbachu, Wolfsburg nedokázal porazit Mainz a Werder vydřel remízu v Norimberku. Stuttgart hrál s Bayernem bez branek.

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2:0

30.10.2009 20:30

Góly: 60. Nuri Şahin (pen.), 90. Lucas Barrios

Další postup tabulkou vpřed zaznamenal Dortmund, který si doma poradil s Herthou 2:0 a jen prohloubil její krizi. Berlínský celek se ve Vestfálsku dlouho držel, po přestávce ale přišly v krátkém sledu dvě rozhodující situace, které obě vyzněly ve prospěch Borussie.

Lepší vstup do utkání ale měli Berlíňané a ve třetí minutě se jim naskytla první šance. Na vysoký centr vyběhl daleko od své branky Weidenfeller a míč nedostal pod kontrolu, čehož mohl využít Piszczek, jenže jeho střelu do poloprázdné branky zblokoval Valdéz. Deset minut nato vypálil z dálky Kačar, s jeho neumístěnou ranou si ale Weidenfeller bez potíží poradil.

To bylo z úvodního tlaku hostí vše a zhruba od dvacáté minuty dřímala taktovku už téměř výhradně jen Borussia. Jako první zahrozil Barrios hlavičkou nad Drobného branku, v podobném duchu se o něco později prezentoval i Valdéz. Po půlhodině se dostal do dobré příležitosti Zidan, jenže na dlouhou nohu přestřelil. Obrovskou šanci měl ve 39. minutě domácí Hummels, který po Sahinově standardce hlavičkoval zcela osamocen, jenže mimo branku.

Po změně stran měl první slovo Valdéz, ke kterému se šťastně odrazil míč, paraguayský šutér ale lehkou střelou Drobného do úzkých nepřivedl. To v 52. minutě se na druhé straně ocitl v pokutovém území u míče Kačar, jenomže ho z voleje napálil nad břevno. Srbský záložník si dnes rezervoval klíčové momenty zápasu, o pár minut později totiž nesmyslně fauloval ve vlastním pokutovém území Owomoyelu a z následné penalty přivedl v 60. minutě domácí do vedení Sahin - 1:0.

Nyní již hosté museli předvést také něco směrem dopředu, jenže se jim to dlouho nedařilo, až v 74. minutě se dral do zakončení opět Kačar, ovšem byl zblokován. Ještě ve stejné minutě málem přišlo vyrovnání, když na pravé straně hřiště pohledně zakombinovali Ebert se Steinem a po následném centru trefil Piszczek pravou tyčku.

Více toho ale již Berlíňané směrem dopředu nepředvedli, jejich snažení o vytvoření souvislejšího tlaku bylo naprosto bezradné. Naopak BVB hrozilo ze smrtících brejků a Drobný se měl co ohánět, aby ustál Blaszczykowského přízemní ránu, šanci Valdéze či hlavičku Rangelova. Domácí nakonec přidali pojistku v úplném závěru, kdy se v pokutovém území obtočil Barrios kolem Friedricha a do horního růžku branky upravil na konečných 2:0 pro Dortmund.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Werder Brémy 2:2

31.10.2009 15:30

Góly: 3. Christian Eigler, 33. Albert Bunjaku - 72. Aaron Hunt, 90+2. Aaron Hunt

Norimberku znovu vyšel na domácí půdě vstup do utkání na jedničku a nad favorizovaným Werderem vedl o dvě branky, ve formě hrající hosté se ale výrazně zlepšili po přestávce a nakonec si zásluhou dvou branek Hunta odvážejí z Franků alespoň bod za remízu 2:2.

Pokud se některý fanoušek mířící na EasyCredit-Stadion jen o chvilku opozdil, mohl litovat. Už ve třetí minutě se totiž domácí ujali vedení, když se hostující Mertesacker s Wiesem nepohodli při dlouhém míči, kterého se tak ujal Eigler a s vděkem zakončil do prázdné branky - 1:0. Tím se však FCN neuspokojilo, právě naopak. Ve 12. minutě se po zaváhání Fritze dostal do jasné pozice Bunjaku, ztroskotal ale na Wiesem, za další dvě minuty už domácí útočník míč do branky dostal, ovšem s pomocí ruky a to sudí Winkmann moc dobře viděl.

Werder se vůbec nedostával do hry a naopak v defenzivě měl letos dosud nevídané problémy. Mintála poprvé vychytal Wiese a napodruhé slovenský exreprezentant střílel mimo, Kluge zase trefil tyč. Druhá branka ovšem byla jen otázkou času a ten nastal ve 33. minutě, kdy si na Frantzův roh naskočil Bunjaku a hlavičkou zvýšil na 2:0. O minutu později se poprvé připomněla ofenziva Brém, Rosenberg ale trefil jen boční síť.

Po přestávce předvedl Norimberk podobně aktivní start - Mintál pálil nad, proti střele Eiglera z úhlu se musel činit Wiese, který pak vychytal znovu Mintála. Na druhé straně málem padla kontaktní branka, po Fringsově standardce ale hlavičkoval Naldo jen do tyče. Hosté se pomalu zvedali a po hodině hry měl na kopačce gól naděje Özil, jenže na brankové čáře zachránil z domácího pohledu Judt. Werder se tak dočkal až v 72. minutě, kdy se po centru Boenische prosadil hlavou Hunt - 2:1.

O pět minut později mohl stejný hráč vyrovnat, jenže z dobré pozice nastřelil jen spoluhráče Özila, aktivní brazilský stoper Naldo pak přímým kopem jen vystrašil Schäfera. Domácí brankář zachránil svůj tým v 87. minutě, kdy zarmoutil zblízka hlavičkujícího Borowského, nakonec se ale ve druhé minutě nastavení dostal míč až k Huntovi, který si balon zpracoval hrudí a nechytatelnou ranou rozhodl na remíze 2:2. Ta posunula Werder alespoň na tři hodiny do čela bundesligy, na kterém ho vystřídá jeden z dvojice Schalke - Leverkusen.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hannover 96 0:1

31.10.2009 15:30

Góly: 37. Jan Rosenthal

1. FC Köln doma nedokázal porazit Hannover 96 a propadl se tak na 15. místo v tabulce, těsně nad sestupovou trojku. Hosté se naopak vyhoupli na pěknou 10. příčku.

Zápas probíhal v poměrně slušném tempu. Největší překážkou domácích v získání alespoň bodu byla neschopnost vstřelit gól, což se hostům jednou povedlo.

První šanci si vypracovali domácí, když Maniche poslal načechraný padáček za obranu Hannoveru, Petit by však na cestě za míčem sražen Hagguim a domácí za pískotu publika se dožadovali odpískání pokutového kopu. Píšťalka sudího ovšem zůstala němá a dle opakovaných záběru nejspíše po právu.

To akce hosů byla o poznání nebezpečnější. Bruggink krásně vyslal za obranu Rosenthala, který nacetroval prudce po zemi do vápna. Obrana domácích míč jen odvrátila na kopačky nabíhajícího Ya Konana, který propáli vše, co mu stálo v cestě, včetně gólmana Kölnu Mondragóna. Avšak Geremolova noha na brankové čáře byla poslední instancí a míč s trochou štěstí odvrátila na rohový kop.

Hosté byli při chuti a defenzivní záložník Hanno Balitsch se vydal na výlet, při kterém postupně přešel přes 3 hráče Kolína, ale překonat pozorného Modragóna se mu již nepodařilo. Avšak v 37. minutě se hráči Hannoveru mohli již naplno radovat. Pinto z pravého křídla cetroval do vápna, kde míč odvracel hlavou Geromel. Ke smůle domácích pouze na hlavu Rosenthala, který jej vzápětí odhlavičkoval na Ya Konana, který se nerozpakoval a vystřelil. Mohammad míč sice dokázal zblokovat, ale přímo na kopčaku Rosenthala, který se zblízka nemýlil a i vynikající Modragón byl bezmocný - 0:1. To bylo z první půle vše.

Druhá půle se odehrávala v podobném duchu. Domácí sice tlačili, avšak tlak to byl spíše platonický. To hosté čekali na brejky, ze kterých přicházely mnohem nebezpečnější šance. Hráč kozlů Freis se sice dostal do poměrně dobré pozice po šikovném nákopu za obranu Hannoveru, jeho zakončení ale postrádalo větší přesnost. To Ya Konan po přiťuknutí Štajnera vypálil o poznání nebezpečnějši a Modragön se musel vytasit se skvělým zákrokem.

Na druhé straně pálil z dálky tvrdě po přiťuknutí Ishiaka stoper Mohammad, ale Robert Enke si nepřidělával starosti a míč jednoduše vytěsnil nad branku. Jan Rosenthal si chtěl připsat v zápase i druhý zásah a málem se mu to i povedlo. Šikovně přešel přes obránce domácích a tvrdě i přesně vypálil na bližší tyč, ovšem Modragón Kolín držel opět nad vodou.

Blížil se závěr zápasu a domácí ne a ne vstřelit gól. Ten málem dal střídající hráč hostů Jacek Krzynowek, když mu Jiří Štajner hezky nabil, ale střela mířila pouze doprostřed brány, a tak stav utkání zůstal neměnný. Domácí se v nastavení zmohli již jen na nákopy. Jeden takový obrana Hannover odvrátila jen před velké vápno a Maniche bez rozpaků míč z 20 metrů napálil, ale pouze do náruče Enkeho, a tak se hosté mohli radovat ze zasloužené výhry.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 2:3

31.10.2009 15:30

Góly: 13. Piotr Trochowski, 47. Zé Roberto - 39. Marco Reus, 76. Dante, 82. Rob Friend

Hamburg opět nevyužil možnost jít do čela a naopak si v utkání proti Gladbachu připsal svoji první ligovou porážku v sezóně. Domácí sice dvakrát vedli, ale hosté z Porýní nakonec v závěru skóre otočili a třemi body si hodně pomohli při úprku ze zóny sestupu.

Borussia začala o něco lépe a také v osmé minutě zaznamenala první šanci, kdy spíše varovnou střelu vyslal Arango. Jinak ale oběma mančaftům scházela finální přihrávka, ve 13. minutě se ale znenadání prosadili domácí. Pitroipa dopravil míč do pokutového území Trochowskému, který ho parádně napálil do levého růžku branky - 1:0.

Tím elán hostí z úvodních minut zmizel a průběh utkání kontrolovalo HSV, kterému ovšem chyběla v ofenzivě důslednost k tomu, aby přidalo druhou branku. Ve 39. minutě tak přišel trest. Rychlá kombinace Gladbachu šla přes Bobadillu a Colauttiho až k Reusovi a hostující mladík mazácky dal na poločasových 1:1.

Nerozhodný stav ovšem po přestávce nevydržel ani dvě minuty. K přímému kopu z osmnácti metrů se postavil Zé Roberto a jeho záhrání provedl ukázkově - 2:1. Po hodině hry hlavičkoval nebezpečeně hostující Arango, jinak ale hráli prim znovu domácí, za které mohli přidat pojistku Berg a Jarolím, oba ale ztroskotali na zákrocích Baillyho.

Hostující kouč Frontzek pak posílil ofenzivu o čerstvé hráče a zápas se začal lámat. V 76. minutě si po rohu vyskočil na míč nejvýše Dante a hlavičkou srovnal na 2:2. Tři minuty nato se nepohodli Boateng a Rost, jenže Bobadilla jejich zaváhání potrestat nedokázal. Přesto se hosté vedení dočkali, v 82. minutě našel Arango ukázkově Frienda a ten zblízka rozhodl o výhře svého týmu. HSV sice ještě mělo příležitost k vyrovnání, jenže exgladbachský Jansen pálil v 89. minutě nad branku.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 3:3

31.10.2009 15:30

Góly: 7. Obafemi Martins, 20. Obafemi Martins, 64. Zvjezdan Misimović - 35. Chadli Amri, 41. Andreas Ivanschitz, 85. Tim Hoogland

V napínavém utkání plném gólů nakonec Mainz na Wolfsburgu vyválčil bod. Domácí záhy po brance Martinse vedli, stejný hráč vedení v 20. minutě zdvojnásobil, hosté však ještě do přestávky srovnali krok góly Amriho a Ivanschitze. Pět minut před koncem našel Hoogland odpověď i na Misimovićův gól z 64. minuty a oba týmy se tak díky získanému bodu svorně posunuly před Hoffenheim, který ještě duel v rámci 11. kola ještě čeká.

Wolfsburg začal aktivně, už v první minutě vysunul Misomović ve vápně Riethera, o jehož střelu se ale Müller postaral. Vlci dále hostující obranu zlobili a první gól na sebe nenechal dlouho čekat, znovu u toho byl Misimović - bosenský záložník tentokráte centroval, na jeho balon si naběhl Martins, který v sestavě nahradil rekreujícího Grafiteho, a hlavičkou umístil míč do brány.

Aktivita domácích náhle na chvíli polevila a ke slovu se dostali i hosté, ve 12. minutě Ivanschitzovu střelu likvidoval na čáře Madlung, dvě minuty na to už byl balon v síti, Hooglandovi ale radost zkazil odmávaný a odpískaný ofsajd. Hosté se následně odmlčeli, čehož dokonale využili domácí - v 17. a 18. minutě se Martins pouze zastřeloval, v minutě dvacáté už ale po Džekově příhře Müllerovi nigerijský útočník nedal šanci. O pět minut později měl Martins dokonce šanci zkompletovat hattrick, svou šanci ale nevyužil a ke škodě domácích se ke slovu se tak znovu dostali hosté.

Ve 35. minutě totiž Mainz snížil, do pokutového území šikovně pronikl Ivanschitz, předložil míč Amrimu a ten Benagliovi příliš šancí nedal - 2:1. Hned minutu na to už mohlo být vyrovnáno, Amri ale šancí pohrdl. Mainz se dále hnal za gólem a čtyři minuty před přestávkou se dočkal - Ivanschitz se podruhé v zápase postavil k volnému přímému kopu a ranou do růžku překonal Benaglia. S poločasovým stavem tak mohli být hosté spokojení, skvělé výkony obou mužstev se promítly v remízovém stavu 2:2.

Nastavené laťky se oba manšafty držely i po přestávce, Mainz ale oproti první půli přidal i aktivní presink a Wolsfburg měl rozehrávku najednou mnohem složitější. Přesto to však byli domácí Vlci, kdo se prosadil - Misimović odpověděl na Ivanschitzovu výzvu a z volného kopu dal na 3:2. Domácí se pak s vedením v zádech stáhli a Mainz se prosazoval horko težko. V 79. minutě vstřelili hosté, jmenovitě Schrrüle, další gól neuznaný pro ofsajd. Pět minut před koncem na něj ale dal zapomenout Hoogland a vystřelil tak FSV cennou remízu 3:3.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 0:0

31.10.2009 15:30

Góly: -

V pořadí již 85. jihoněmecké derby tentokráte gól nenabídlo - skončilo bez branek a zákonitě také bez vítěze. Předzápasové ambice tak nenaplnil ani jeden z dnešních soupeřů, přesto však mohou být domácí s bodem spokojenější, po pěti zápasech totiž konečně bodovali. Průběh utkání výsledku odpovídal, oba týmy se vystřídaly v aktivitě, přesto však pořádné šance k vidění nebyly a bezbrankové skóre je tak vhodnou vizitkou dnešnímu duelu.

První překvapení přišlo již před úvodním hvizdem - oproti prognózám v červeném dresu po boku Kloseho na hřiště vyběhl, dnešním zápasem speciálně motivovaný, Mario Goméz namísto Toniho. Zpočátku ale byli aktivnější domácí, především jejich agresivita a bojovnost dělala hostům problémy. Hned ve třetí minutě po Hitzelsbergově centru překvapivě, a o to nebezpečněji, střílel Träsch. Butt jeho střelu pohotovým zákrokem vytěsnil na roh. VfB pokračovalo ve stejném duchu a brzy Bayern přitlačilo, více než šanci Schiebera ze 6. minuty ale vytěžit nedokázalo.

Na začátku druhé desetiminutovky se do hry začali dostávat i hosté a začali kontrolovat hru. S šancemi na tom však byli stejně bídně, jako před nimi domácí. Až na Tymoschukovy pokusy ze střední vzdálenosti v 11. a 26. minutě se Lehmann nemusel ničeho obávat až do poločasového hvizdu, kterým rozhodčí Kemptner ukončil nezáživný první poločas za výchozího stavu 0:0.

Dvě minuty po začátku druhé půle se vyznamenal Butt, když jistil Hilbertovu střelu. To však bylo opět na dlouhou dobu vše, hra pokračovala tempem nastaveným již v prvním poločase. Bayern hru kontroloval, k šancím se ale dopracovával jen těžko a vše většinou ztroskotalo na předfinální fázi. V reakci na bídnou ofenzivu poslal Louis van Gaal v 67. minutě na hřiště Toniho místo Kloseho. Ital se mohl prosadil ještě v téže minutě, kdy naskočil na hrací plochu - stejně jako o tři minuty později se mu ale gól vstřelit nepodařilo. V 86. minutě italský kanonýr už míč do brány dostal, v okamžiku vyslání gólové přihrávky ale stál o krok za domácí obranou a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou 0:0.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 2:2

31.10.2009 18:30

Góly: 83. Kevin Kurányi, 88. Vicente Sánchez - 29. Toni Kroos, 44. Stefan Kießling

Po dnešních zápasech zůstává jediným neporaženým týmem soutěže Leverkusen, který potřetí v řadě remizoval a posunul se do čela bundesligy. Za plichtu 2:2 na hřišti Schalke ale nebudou v porýnském městě farmacie příliš rádi, neboť ještě deset minut před koncem měli dvougólový náskok, ale Königsblauen podobně jako před týdnem proti HSV zabojovali a odměnou jim je znovu bod.

Úvod utkání se nesl ve znamení pozorných obran a obě jedenáctky čekaly, s čímže přijde soupeř. Nakonec s "něčím" přišlo Schalke až po dvaceti minutách, po zaváhání hostujícího stopera Friedricha pálil z úhlu těsně vedle Farfán. Bayer nezůstával dlouho pozadu, za dvě minuty centroval Kroos a Derdiyokově hlavičce chybělo taktéž velmi málo. O další dvě minuty později nevýrazně vystřelil Kuranyi, ale Leverkusen se lepšil a zejména z jeho standardních situací šel strach.

Ve 29. minutě pálil z dálky Vidal a Neuer si připsal první vážnější zákrok, minutu nato ale již lovil míč ze své sítě. Po Barnettově rohu odvrátil Höwedes jen do míst, kde číhal Kroos, jenž se do míče opřel z první a trefil ho parádní k pravé tyči - 0:1. Schalke se na odpověď nezmohlo a naopak trnulo, když Kießling pálil z druhé vlny nad a jeho parťák z útoku Derdiyok trefil tyčku.

Přesto ještě do poločasu přidali hosté po zásluze druhou branku a bylo to opět po standardce. Tu tentokrát zahrával z pravé strany Barnetta, v srdci pokutového území domácích vyhrál souboj s Westermannem Kießling a nechytatelnou hlavičkou stanovil na poločasových 0:2. V první nastavené minutě mohl tentýž hráč přidat ještě jednu branku po na vlas stejné akci, tentokrát ale zaúřadoval Neuer, který reflexivně vytěsnil míč na břevno.

Po změně stran se již Leverkusen stáhl na vlastní polovinu a Schalke se tak mohlo vzchopit, potřebovalo na to ale poměrně dost času a až v 60. minutě si vypracovalo šanci. Tedy vypracovalo, on jí vypracoval hostující stoper Hyypiä, který nezvykle chyboval a špatnou malou domů přivedl do problémů Adlera. Ten se při výběhu střetl s Farfánem, který sice posunul míč do sítě, ale sudí Weiner odpískal peruánskému útočníkovi faul.

Hosté se během druhé půle vzdali jakékoliv aktivity a domácí se tak mohli cpát více a více dopředu. Adler musel předvést další výběhnutí proti Kuranyimu, dva pokusy o střelu v podání Farfána zase zblokovali jeho spoluhráči v obraně. V 77. minutě zkusil vypálit z dálky Kroos a nevedl si vůbec špatně, střela ale šla vedle. Chvíli nato, lidově řečeno, zadrbal nadějný kontr hostí Derdiyok a pak už přišly chvíle Königsblauen.

V 83. minutě dopravil míč do pokutového území Rakitić a balon uvízl v malém pokutovém území mezi mnoha nohami. Kulatý nesmysl nakonec vyplul u Kuranyiho, který ho posunul za brankovou čáru a dal domácím naději na bodový zisk - 1:2. Obrovský tlak nakonec Schalke proměnilo dvě minuty před koncem, kdy Kuranyi prodloužil dlouhý míč na Sanchéze, jenž byl rychlejší než Adler a kolem hostujícího brankáře upravil na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 0:1

01.11.2009 15:30

Góly: 39. Maicosuel

Hoffenheim na třetí pokus v historii dokázal bodovat na hřišti Freiburgu a hned z toho jsou tři body. TSG ovládlo první půli, na jejímž konci vstřelil Maicosuel jediný gól zápasu, a po změně stran již si výsledek pohlídalo, díky čemuž se posunulo na pátou příčku.

Úvod patřil jednoznačně hostům, kteří na domácí tým vyrukovali velmi agresivně a donutili ho k četným ztrátám míče. První příležitost měl ve čtvrté minutě Maicosuel, kterému nahrál Ibišević, ale mladý útočník Hoffenheimu se zatím jen zastřeloval. Hrálo se ve velkém tempu, byť z domácí strany kazily hru mnohé nepřesnosti.

Hosté svého protivníka během úvodní pětačtyřicetiminutovky takřka k ničemu nepustili, naopak takový Ibišević měl hned třikrát možnost poslat svůj tým do vedení. Bosenský kanonýr byl ale dvakrát zblokován a ve 38. minutě ho pro změnu vychytal Pouplin. O minutu později ale Ibišević společně s Eduardem připravili míč Maicosuelovi, který z hranice pokutového území trefil přesně pravý roh branky a stanovil tak poločasové vedení hostí.

Po obrátce přišli na hřiště domácí Makiadi s Reisingerem a hře Freiburgu jen prospěli. Ovšem dříve, než se domácím naskytly příležitosti, mohli potvrdit z brejků vedení hosté, ale pokus Salihoviće zneškodnil Pouplin a střelám Eduarda a Ibertsbergera kousek chyběl. Po hodině hry už se dostalo ke slovu SCF, po centru Bastianse ale hlavičkoval z dobré pozice Idrissou nad branku.

V 80. minutě uvolnil Idrissou Reisingera, jeho rána z voleje ale o chloupek Hildebrandovu svatyni minula. Na opačné straně hřiště měl Pouplin co dočinění s Eduardem a poté se střídajícím Vukčevićem, oba hoffenheimské střelce sice na uzdě udržel, ale platné mu to moc nebylo - pátou porážku Freiburgu v řadě tím neodvrátil.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Bochum 2:1

01.11.2009 17:30

Góly: 14. Caio, 53. Maik Franz - 25. Maik Franz (vl.)

Frankfurt si připsal další z domácích vítěztsví, po průměrném zápase se tak posunul na 9. příčku, zatímco Bochum zůstává předposlední. Domácí šli do vedení, ve 14. se prosadil Caio, hosté ještě do přestávky srovnali, na začátku druhé půle ale zajistil Eintrachru tři body stoper Franz. Na druhou obdrženou branku VfL odpověď nenašlo a když v 80. minutě ještě obdržel červenou kartu Ono, Frankfurt utkání zvládl a zaslouženě zvítězil 2:1.

Bochum se ve Frankfurtu prezentovala kompaktní a pozornou defenzivou. Eintracht byl na první pohled lepším týmem, o první příležitosti se postaral Liberapoulos, ani v 7., ani ve 12. minutě, kdy trefil hlavou břevno, se ale gólově neprosadil. Ve 14. minutě zajistil Hesencům vedení jiný hráč, k volnému kopu si postavil míš Caio a střelou do pravého růžku překonal pozorně se koukajícího Heerwagena.

Hosté s obdrženou branku evidentně nepočítali a dál hráli svou hru, avšak o poznání nervózněji - Eintracht je v kombinaci daleko převyšoval a z toho těžil nebezpečné situce - v nejvýraznější byl ve 24. minutě Liberapoulos, řecký útočník ale ani tentokráte síť domácí branky nerozvlnil. Pro smůlu domácích, Bochumi se podařilo využít hned svou první brankovou příležitost a minutu na to už bylo vyrovnáno - Epallého centr nejprve minul Dedić, to ho však nemuselo trápit dlouho, jen pár metrů za ním totiž kolenem do sítě míč poslal domácí obránce Maik Franz.

Frankfurt vyrovnání zaskočilo a do hry se domácí začali dostávat až těsně před poločasem, Caiova střela po Ochsově centru však ke gólu nevedla a Eintracht tak odcházel do kabin jistě zklamaný, z poločasového výsledku 1:1 se naopak mohli radovat hosté.

Do druhého poločasu vstoupili domácí stejnou aktivní a dobrou hrou, jakou se prezentovali v první půli, a hned osm minut po začátku využili slabin hostující defenzivy - po rohovém kopu kopnutém na malé vápno, se hlavou prosadil Franz a vrátil Frankfurtu vedení, o které ho v první půli sám připravil. Následně se i Bochum odhodlala podniknout něco směrem dopředu a hned z toho bylo podzvižení - Šesták totiž zakončil svůj únik směrem k domácí brance chytrým šťouchnutím do Franze a pohotvým pádem, místo slovenského útočníka ale žlutou kartu obdržel právě Franz. Spravedlnost tak následně zařídila alespoň to, že hosté ze standartní situace zahrávané hned na okraji pokutového území nic nevytěžili.

Domácí mohli navýšit vedení v 65. minutě - Meier v pokutovém území v rychlosti převzal přihrávku a pohotově zakončil - bohužel pro domácí příznivce pouze vedle levé tyče. Následně se o vyrovnání aktivně pokoušeli konečně i hosté - v 75. minutě se šest minut hrající Klimowicz ocitl ve velké příležitosti, hlavou však míč do sítě nedostal a když pět minut na to druhou žlutou kartu obdržel hostující Ono, Bochum už se svých ambicí na vyrovnání vzdala, domácí vedení proti deseti v klidu uhájili a vyhráli 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen1165021:823
2.Werder Brémy1164122:922
3.Hamburger SV1164125:1422
4.Schalke 041163218:1121
5.TSG Hoffenheim1162319:920
6.Bayern Mnichov1154217:919
7.VfL Wolfsburg1153321:1918
8.1. FSV Mainz 051153318:1718
9.Eintracht Frankfurt1144313:1416
10.Borussia Dortmund1144312:1416
11.Hannover 961143414:1215
12.Borussia Mönchengladbach1132613:2011
13.SC Freiburg1131714:2310
14.VfB Stuttgart1123610:159
15.1. FC Köln112366:119
16.1. FC Norimberk112369:179
17.VfL Bochum1122711:238
18.Hertha BSC111197:254

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
Godwinson

Kačar dnes zazářil ... on byl dnes tou tenkou hranicí mezi výhrou a prohrou :-)

Reagovat
Arne

Hm, bohužel máš pravdu... Tu šanci měl dát, kua. Placírkou hezky k tyči a bylo to, jenže on zavře oči na napáli to nad.

Reagovat
Godwinson

to je pravda, to se mi otevírá kudla v kapse, když vidim ty fotbalisty, co jak dostanou podobnej míč zatnou zuby, rudou před očima a prdnou to ranou jako z děla někam do háje, přitom stačí tak málo :)) a pak ten jeho další moment, škoda slov ...

ale věřim, že zabodujou a zvednou se ...

Reagovat
Staenly10

Barrios se začíná pomalu rozjíždět...

Reagovat
smazaný uživatel

jj - aspoň sklaplo BILDu, který už začal psát, že to je trefa úplně mimo...

Reagovat
Arne

Bild toho napíše...

Ale já tušil, že ten špatný start ho nerozháže, sebevědomí má dost velký. "Na světě je jen málo útočníků, kteří jsou lepší než já."

Reagovat
Staenly10

Tak nedalo se zas talk očekávat,že to tam bude sázet hned od začátku... Přeci,středná Amerika je něco jinýho než Německo...

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě, že se to nedalo (resp. by se to nemělo dát, ale BILD z toho udělá špatný nákup, ikdyž stál jenom něco kolem 5 mil €)

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha dnes bojovala jako o zivot, ale chybi uz i to stesti, jak neudelaj nejakou bodovou snuru do konce podzimu tak bude zle

Reagovat
Arne

Zle už je teď, no...

Je potřeba udělat do konce podzimu takových osm bodů alespoň a pak to trochu nekopnout na jaře... Tam máme pár zápasů proti relativně slabším soupeřům v domácím prostředí, tak věřím, že je budem dělat. Pokud ne, tak adios.

Reagovat
smazaný uživatel

v dalsim kole doma Köln to bude nesmirne dulezity, Hertha nemuze snad sestoupit tomu neverim

Reagovat
Arne

Ale může, tím si buď jist... Já ale věřím, že se tak nestane a že Hertha zažije něco podobného jako HSV před dvěma lety myslim. Tehdy to s ním vypadalo taky hodně špatně, jen pak přišel snad Olić a a sním přišly góly a výhry. Nakonec z toho byla i UEFA, ta je mi pochpitelně u paty, hlavně se udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

jj to bylo paradni jak se vzchopili, meli snad po dvaceti kolech jednu nebo 2 vyhry jestli si dobre pamatuju ,musi se to povist i Herthe maji dobrej tym, rozhodne ne na 2. Bundesligu

Reagovat
Arne

Já jsem teď na ně koukal a měli po podzimu 11 bodů... My se tedy musíme dostat přes pomyslnou desítku, i když to bude hodně těžký, los není zrovna přívětivý.

Reagovat
Bakary3

Jenže HSV měl neporovnatelně lepší kádr a dost smůly, to Hertha ten kádr nemá nic moc a nedá se říct, že by prohrávala jen kvůli nedostatku "štěstíčka"..

Reagovat
Arne

Ta síly obou kádrů je dost podobná, si myslim... A u HSV i u Herthy to spíčovalo v kombinaci smůly a horšící se psychiky hráčů.

Reagovat
Arne

* spočívalo

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Bakary3

Krásnej překlep Nevim, u HSV si pamatuju, že jsem si myslel, že je to jen otázka času, než se zvednou, ale to teď u Herthy nevidim..

Reagovat
Arne

Kdy si na to vzpomínám, tak i s HSV to vypadalo bledě podobně jako s námi... Rafa tenkrát musel i ujišťovat, že zůstane i v případě druhý ligy. Nakonec to s Huubem otočili a hodně jim k tomu pomohl kvalitní útočník... Ten je i u nás podle mě alfou omegou, já bych dal Kačara natrvalo do útoku, nějaká jeho palice po Ebertově či Raffaelově centru se chytne a na DM ho Lusti, Dárdai a Cícero zastoupěji.

Reagovat
Bakary3

Tak zas tak moc Herthu nesleduju, ale minulou sezonu tam odváděl ohromnou práci Voronin a to i tim stylem, že si ten gol skoro sám připravil nějakou narážečkou nebo krásně prošel, vystřelil.. a to si myslim, že neni nikdo schopnej momentálně nahradit. A až na Kačara mi tam chybí nějakej aspoň trochu vůdce, Lustenberger, Cicero, nebo třeba Dárdai to nevytrhnou.

Reagovat
Arne

Dárdai je zkušenej, ale spíš takovej kliďas, žádnej burcovač, Lusti je na to moc mladej, Gojko taky není žádnej vůdce... Kdyby se Cícerovi dařilo alespoň trochu jako minulou sezónu a nebyla tam jazyková bariéra, tak to by byl vůdce jako bejk. Takhle to odtáhne sám Arne zřejmě s Drobasem (po zápase s Wolfsburgem dával interview v NJ, to bylo poprvé, co jsem ho slyšel mluvit německy ).

Reagovat
Bakary3

No uvidíme, Herthě bych to přál, ale prostě s tim kádrem bych se nedivil ničemu, už nestačí jen spoléhat na týmovou práci.. Ale škoda by byla, kdyby takovej tým hrál jen druhou ligu.

No, jdu spát, dobrou

Reagovat
smazaný uživatel

a případně záchrana jako u Gladbachu - na poslední chvíli... (ikdyž to by znamenalo nejspíše boj o sestup i v další sezoně - ale tam se s Herthou zřejmě počítalo i před rokem)

Reagovat
Shevchenko

Dortmundu držím palce, fakt sympatický tým.

Reagovat
Shevchenko

A Herthě samozřejmě taky. Minulý rok bojují o LM a pak přijde naprostá blamáž s Karlsruhe. To mi bylo fakt líto... no a teď tohle, příště proti Kölnu už očekávám výhru, to by se dalo i vsadit.

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Chtěl bych se vás zeptat jestli máte někdo už ten novej kanál eurosport 2 bundesliga případně kde koukáte na bundesligu já to bohužel nikde nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

ES2 mne naskočil normálne namiesto toho starého ...

Reagovat
Staenly10

Zatím to tak vypadá,že letos bude Bundesliga stejně zajímavá,jako minulý rok...

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart - Bayern

- opravdu špatný zápas, atraktivnější byl určitě zápas z úvodu GL kdy "hrála" Bohemka 1905 s Brnem...

...vyhrát jsme si nezasloužili a velice mě překvapil Schweinsteiger, vůbec netrefil do hry a po poločase jsem si ho všiml až, když Bayern zahrával rohový kop - ten snad hraje dobře jenom, když potřebuje prodloužit smlouvu...

Reagovat
$dolar$

HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Niva

Reagovat
Arne

Jak to máme chápat? Vždycky jsi takovéhle příspěvky psal jako smysluzbavený k Bayernu, snad jsi nepřesídlil...

Reagovat
$dolar$

To ne, jen me nastvali, a opravdu hodne, prohrat doma s Gladbachem po tom co jsme 2x vedli ... Proste jsem byl fakt nastvanej

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň jste hráli fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

proc jeste nehraje Trojan?

Reagovat
smazaný uživatel

protože Ivanschitz a protože Amri... oba se dostali do formy

Reagovat
irik

Ivanschitz je úžasný, dneska se s Misimovićem fakt překonávali ..., sestřih z toho zápasu mi vynahradil všechny ty ošklivé minuty u VfB - FCB .

Reagovat
smazaný uživatel

tak mě to teprve čeká, ale už se teda těšim, protože VfB - FCB mi znepříjemňoval ještě přenos - takže jsem chvilkama měl spíše "fotoreportáž" (ikdyž možná to tak bylo lepší)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sú zas výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz vali ďalej..darmo, karhan je len jeden!!!

Reagovat
Shevchenko

To si zase jednou zajdu vsadit na Bundesligu.

Reagovat
Tsigi

mi povídej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aj som mal dnes nutkanie si dať, ale určite zápasy nedávam..ešteže tak..

Reagovat
herbage

To jsou předem ztracené peníze, to bys mohl už vědět

Reagovat
smazaný uživatel

zatím kromě Herthy

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern napravuje minulou sezonu, tahle bude taky plná úspěchů

Reagovat
smazaný uživatel

se uskromníme... DFB a LM budou stačit

Reagovat
Arne

Nj, vaše typický smýšlení.

Reagovat
Kongo

Se me naprvni pohled zdalo,ze ukazuje jednicku ten Barrios

Reagovat
Arne

Kroos

Magathovo rozčilování, jo to mě baví

Reagovat
smazaný uživatel

a Kießling ukazuje Jogimu, že kolem něj cesta nepovede...

Reagovat
Arne

Jj, však on ho povolá, nic jiného mu snad ani nezbyde.

Reagovat
herbage

Hunt

Reagovat
Arne

Se Schalke to nevypadá dobře, ale podobné to bylo před týdnem, takže doufám, že to znovu alespoň vyrovnaji. I když v to nevěřím, Bayer je momentálně mnohem více profesorskej než HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach. Body potřebují.

Jinak herbagi, co jsi mi to říkal loni o tom, že Hunt není gólový hráč, docela mu to tam padá..

Reagovat
herbage

On má strašně dobrou střelu oběma nohama, dneska přidal i gól hlavou. Co gól, to vždy pohlazení na duši. Zatím strčí celého 8 milionového Marina do kapsy. Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ale můžeš mi teda vysvětlit, proč jsi mi loni říkal, že to není hráč do koncovky? To jsi mi ještě říkal, že se spíš hodí do zálohy, kde líp vynikne jeho dobrá přihrávka, rychlost a práce s balonem.

Reagovat
Arne

Tak on hraje někde na pomezí, ale on prostě až do letoška hráč do koncovky nebyl, no.

Reagovat
herbage

No on stejně hraje zálohu, do útoku staví Schaaf Marina, tedy dle kickeru

Reagovat
Arne

Já se teda nechci pouštět do debaty, kdo z těchto dvou hraje líp a je pro Werder prospěšnější, ale i Marin zahrál zatím ve většině zápasů setsakramentsky dobře.

Reagovat
herbage

Já viděl zatím jeden jeden celý zápas Werderu letos, ale moc se mi nepozdával. A ani v sestřizích mi nepřijde tak dobrý jako za Gladbach. tim neřikám, že by hrál tužku, ale spíš tak průměr a že Hunt ho letos zatím svými výkonya góly zastiňuje

Reagovat
irik

Hunt ho zastiňuje leda góly.

Reagovat
irik

A tím dnešním především .

Reagovat
Arne

Podle mě moc ne, leda tak brankovou produkcí... Marin výkonově zatím ok, rozhodně by se to nedalo popsat jako "Hunt strčí Marina do kapsy".

Reagovat
herbage

Dobře, to jsem drobet přehnal. Ale přijde mi, že zatím ofenzívu Werderu táhnou Özil, Hunt a Pizarro, přičemž Marin je jen takovej čtvrtej do party. Čekal jsem od něj trochu víc. Myslím, že jej čeká syndrom všech brzkých talentů, co hrají křídla. Než se okoukaj, tak patří k hvězdám ligy a větraj obrany, ale jakmileje obránci jednou přečtou, tak jdou dolů. To hráči jako Kroos rostou pomalu, ale jistě prakticky celou kariéru, pokud na to tedy mají

Reagovat
Arne

Na té tvé teorii něco bude, ale zkrátka Marin zatím očekávání naplňuje, alespoň podle toho, co jsem sám viděl a četl.

Reagovat
herbage

Tak kdyby šel již v jednadvaceti letech dolů, to by bylo s ním hodně špatné. Většinou tato "křidélka" mají raketový vzestup, viz C.Ronaldo. Marin měl svoji první sezónu v druhé Bundeslize naprosto skvělou, první v Bundeslize velmi slušnou a nyní zatím hraje podle všeho taky dobře. Ale stejně jako C.Ronaldo se musel časem naučit méně sólovat a víh hrát pro tým, tak Marin bude muset jako hráč taky vyrůst. C.Ronaldo se třeba stal mnohme gólovějším hráčem, než býval. To třeba Marinovi momentálně chybí, ale co není, může být. On nemá kopací techniku zrovna nejhorší

Reagovat
Arne

To je všechno pravda a já ti to neberu... Mě šlo jen o Marina a o to, že hraje dobře, což si teda mimojiné nakonec napsal i sám.

Reagovat
smazaný uživatel

jsou i názory, dle kterých hraje Marin ještě lépe než v Gladbachu (akorát mam blbou paměť a nevim odkud to mam - ale z bildu to určitě neni)

Reagovat
smazaný uživatel

zatim se na Diega díky trojce Özil, Marin, Hunt zapomíná lehce no...

Reagovat
Arne

Tak hlavně ten Özil na něj nechává zapomenout... Sice to není taková klasa a pastva na oči, ale hraje fantasticky a jeho rychle nabyté postavení v repre to jen potvrzuje.

Reagovat
Arne

Tak Hunt prej dal první gól hlavou v kariéře, já ale rozpoznal, že to bylo ramenem, takže si klučina bude muset ještě počkat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak že by si Ivanschitz konečně začínal říkat o lepší angažmá? :)

Reagovat
irik

Mainz je mu dost dobrý .

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby je dostal do pohárů, to by byla pecka. Ale tomu nevěřím.

Reagovat
Arne

Na jaře půjdou hodně dolů, jako třeba Karlsruhe.... Oni na to mají trenéra a zatím i entuziasmus, kádr ovšem ne.

Reagovat
Arne

Herbage, pořádně si přečti to úskalíplné slovíčko.

Reagovat
herbage

Coto?

Reagovat
Arne

Tak ťuknu... Entuziasmus x Entusianismus.

Reagovat
herbage

U preview? Se to píše se z?

Reagovat
Arne

Tak asi spíš se z, ale spíš jde o to "ni" navíc.

Jinak mě docela zaujal ten jejich stoupající počet pernamentek, ve světle toho, že se jim oproti loňsku nedaří... Ono to asi není nárůst za tuto sezónu, ale spíš od loňského podzimu či léta, ne?

Reagovat
herbage

Nejdřív jsem to přeložil jako permanentky, ale pak jako členství v klubu, což asi není to samé. Celkově mi to přišlo jako PR vlčí článek, ale já byl tak línej a unaven, že jsem to jen prakticky strojově přeložil. Příště snad budu v lepší formě

Reagovat
Arne

To je to tvé nechávání na večer... Tentokrát si sice říkal, že to napíšeš leda brzy, když jsme spolu mluvili, ale nakonec tě ten tvůj zvyk stejně dohnal, co?

Reagovat
herbage

Nj. Já myslel, že budu celej den v hajzlu, ale nakonec jsem byl pryč jen chvilku odpoledne a pak celý večer. Takže jsme tio zase odložil na nejdýl, jak jen to bylo možné

Reagovat
Arne

Reagovat
herbage

Jj, myslím že jde o meziroční přírůstek

Reagovat
herbage

Ono je to navíc logické, když byl titul, že. Snad něco podbného nebudu muset psát o Hoffe příští rok

Reagovat
Arne

Jo, to doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť nemá ani na reprezentaci jeho země.

Reagovat
smazaný uživatel

jenom to ne... už jednou se dost zakopal...

...dostal se do repre - dali mu tušim i pásku, přestoupil do Panathinaikosu a najednou hrál tužku - bylo toho na něj moc a přestup do Mainzu mu jenom pomohl... pokud se Mainz udrží tak zůstane tam kde je...

Reagovat
herbage

Friend dal gól, to jsou dneska věci

Reagovat
smazaný uživatel

no ale jakej ikdyž to prý tečnul ještě Mathijsen...

Reagovat
Arne

Jj, tečnul to a z toho vyplynul takovej šourák... Dost šťastný.

Reagovat
Arne

No, teďka to na jedné straně podělal Derdiyok a na druhé to tam Kuranyi dotlačil, takže bude posledních deset minut rušných, doufám.

Reagovat
Arne

wow

Reagovat
smazaný uživatel

nééééééé

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz Karhan

Reagovat
smazaný uživatel

Sahin byl velky talent

Reagovat
Arne

Furt jím je, myslím, že není tak starej.

Reagovat
Arne

100. für den B S C !!!

Reagovat
smazaný uživatel

herta by měla nakoupit nějaké posily třeba toniho nebo piecedf

Reagovat
smazaný uživatel

měla by, akorát, kdyby mohla

Reagovat
Arne

No, jako nemůžeme, ale Joa jsme prodat nechtěli a z toho vyplynulo 7 Mio. Takže ty by se daly použít, a stejně je asi lepší zainvestovat nějakej peníz do toho, aby se nespadlo, vyplatí se to.

Reagovat
smazaný uživatel

...je docela pěkný sledovat, jak se rozcházejí názory komentátorů na ARD a DSF...

ARD: Bunjaku nehrál rukou - rozhodčí to pouze tak usoudil, kvůli pozici ze které situaci hodnotil

DSF: Bunjaku zahrál jasně rukou, rozhodčí poprávu gól neuznal...

|||

ARD: Schäfer jasně zasimuloval - k odletu se zvedl ještě před dotykem

DSF: Penalta by se dala pískat, zde měl Mainz štěstí.

Reagovat
Arne

Nj, tak maji to těžký kluci, asi ten svůj pohled říci museji. Já jsem nikdy neslyšel, že by jen řekl "těžko rozeznatelné" či něco podobného a šel od toho.

Reagovat
Arne

Situace 1 - přikláním se ke komentáři ARD.

Situace 2 - půl a půl. Penalta se pískat dala, faul tam byl, ale Schäfer se o ní sám obral tím, jak teatrálně dokončil ten svůj pád.

Z chyb rozhodčích mě zaujal hlavně ten absolutně neexistující ofsajd Mainzu, který je připravil o třetí gól ještě před tím uznaným vyrovnáním.

Reagovat
smazaný uživatel

ty ofsajdy jsou častější (viz. ten Bayernu) no a kdyby se pískl ten Schäferovo (ke kontaktu došlo až kdž byl Schäfer ve vzduchu) tak by si stál za tim, že se mělo pískat i to, když Hilbert stáhnul Müllera za rameno (ikdyž zde jsem rád, že se to nepískalo - Müller snad přestane simulovat a vyhrát by jsme si stejně nezasloužili)

Reagovat
Arne

Ten Toniho ofsajd podle mě byl, byť hodně těsnej... Ty další situace jsem neviděl, protože jsem koukal až na sestřih teď od jedné a tam je to celkem stručný.

K Müllerovi - já ho mám rád, ale těch simulací jsem si taky už všiml (hlavně doma proti Eintrachtu) a měl by toho nechat, tohle mu fotbalově nepomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Bayern jsem myslel první zápas s Eintrachtem, jak rozhodčí zatrhl Meiera (tušim) ... s tim Tonim souhlasim...

Reagovat
Arne

Aha, tak to jo... To bylo taky úplně nesmyslně odpískaný.

Reagovat
Arne

No, ale i kdyby se Müller snažil sebevíc, tak v simulacích na Maicosuela s Eduardem nemá ani náhodou.

Reagovat
herbage

To je fakt, to je v simulování dvojka k pohledání

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffeinheim zase vepredu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele