11. kolo
01.11.2009 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfL Bochum 2:1

Frankfurt si připsal další z domácích vítěztsví, po průměrném zápase se tak posunul na 9. příčku, zatímco Bochum zůstává předposlední. Domácí šli do vedení, ve 14. se prosadil Caio, hosté ještě do přestávky srovnali, na začátku druhé půle ale zajistil Eintrachru tři body stoper Franz. Na druhou obdrženou branku VfL odpověď nenašlo a když v 80. minutě ještě obdržel červenou kartu Ono, Frankfurt utkání zvládl a zaslouženě zvítězil 2:1.

Bochum se ve Frankfurtu prezentovala kompaktní a pozornou defenzivou. Eintracht byl na první pohled lepším týmem, o první příležitosti se postaral Liberapoulos, ani v 7., ani ve 12. minutě, kdy trefil hlavou břevno, se ale gólově neprosadil. Ve 14. minutě zajistil Hesencům vedení jiný hráč, k volnému kopu si postavil míš Caio a střelou do pravého růžku překonal pozorně se koukajícího Heerwagena.

Hosté s obdrženou branku evidentně nepočítali a dál hráli svou hru, avšak o poznání nervózněji - Eintracht je v kombinaci daleko převyšoval a z toho těžil nebezpečné situce - v nejvýraznější byl ve 24. minutě Liberapoulos, řecký útočník ale ani tentokráte síť domácí branky nerozvlnil. Pro smůlu domácích, Bochumi se podařilo využít hned svou první brankovou příležitost a minutu na to už bylo vyrovnáno - Epallého centr nejprve minul Dedić, to ho však nemuselo trápit dlouho, jen pár metrů za ním totiž kolenem do sítě míč poslal domácí obránce Maik Franz.

Frankfurt vyrovnání zaskočilo a do hry se domácí začali dostávat až těsně před poločasem, Caiova střela po Ochsově centru však ke gólu nevedla a Eintracht tak odcházel do kabin jistě zklamaný, z poločasového výsledku 1:1 se naopak mohli radovat hosté.

Do druhého poločasu vstoupili domácí stejnou aktivní a dobrou hrou, jakou se prezentovali v první půli, a hned osm minut po začátku využili slabin hostující defenzivy - po rohovém kopu kopnutém na malé vápno, se hlavou prosadil Franz a vrátil Frankfurtu vedení, o které ho v první půli sám připravil. Následně se i Bochum odhodlala podniknout něco směrem dopředu a hned z toho bylo podzvižení - Šesták totiž zakončil svůj únik směrem k domácí brance chytrým šťouchnutím do Franze a pohotvým pádem, místo slovenského útočníka ale žlutou kartu obdržel právě Franz. Spravedlnost tak následně zařídila alespoň to, že hosté ze standartní situace zahrávané hned na okraji pokutového území nic nevytěžili.

Domácí mohli navýšit vedení v 65. minutě - Meier v pokutovém území v rychlosti převzal přihrávku a pohotově zakončil - bohužel pro domácí příznivce pouze vedle levé tyče. Následně se o vyrovnání aktivně pokoušeli konečně i hosté - v 75. minutě se šest minut hrající Klimowicz ocitl ve velké příležitosti, hlavou však míč do sítě nedostal a když pět minut na to druhou žlutou kartu obdržel hostující Ono, Bochum už se svých ambicí na vyrovnání vzdala, domácí vedení proti deseti v klidu uhájili a vyhráli 2:1.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele