11. kolo
31.10.2009 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 2:3

Hamburg opět nevyužil možnost jít do čela a naopak si v utkání proti Gladbachu připsal svoji první ligovou porážku v sezóně. Domácí sice dvakrát vedli, ale hosté z Porýní nakonec v závěru skóre otočili a třemi body si hodně pomohli při úprku ze zóny sestupu.

Borussia začala o něco lépe a také v osmé minutě zaznamenala první šanci, kdy spíše varovnou střelu vyslal Arango. Jinak ale oběma mančaftům scházela finální přihrávka, ve 13. minutě se ale znenadání prosadili domácí. Pitroipa dopravil míč do pokutového území Trochowskému, který ho parádně napálil do levého růžku branky - 1:0.

Tím elán hostí z úvodních minut zmizel a průběh utkání kontrolovalo HSV, kterému ovšem chyběla v ofenzivě důslednost k tomu, aby přidalo druhou branku. Ve 39. minutě tak přišel trest. Rychlá kombinace Gladbachu šla přes Bobadillu a Colauttiho až k Reusovi a hostující mladík mazácky dal na poločasových 1:1.

Nerozhodný stav ovšem po přestávce nevydržel ani dvě minuty. K přímému kopu z osmnácti metrů se postavil Zé Roberto a jeho záhrání provedl ukázkově - 2:1. Po hodině hry hlavičkoval nebezpečeně hostující Arango, jinak ale hráli prim znovu domácí, za které mohli přidat pojistku Berg a Jarolím, oba ale ztroskotali na zákrocích Baillyho.

Hostující kouč Frontzek pak posílil ofenzivu o čerstvé hráče a zápas se začal lámat. V 76. minutě si po rohu vyskočil na míč nejvýše Dante a hlavičkou srovnal na 2:2. Tři minuty nato se nepohodli Boateng a Rost, jenže Bobadilla jejich zaváhání potrestat nedokázal. Přesto se hosté vedení dočkali, v 82. minutě našel Arango ukázkově Frienda a ten zblízka rozhodl o výhře svého týmu. HSV sice ještě mělo příležitost k vyrovnání, jenže exgladbachský Jansen pálil v 89. minutě nad branku.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele