Bundesliga souhrn - 1. kolo

15.08.2008, 22:49, aktualizováno 17.08.2008, 18:57
Komentáře a souhrny
Do nového ročníku Bundesligy vstoupily nejlépe Schalke a nováček Hoffenheim, které zvítězily o tři branky. Dobře začal i Dortmund - výhrou v Leverkusenu. Tři body bere i Wolfsburg a Karlsruhe. Naopak Brémy jen remizovaly v Bielefeldu, Hamburk v pátek uhrál bod na Bayernu, neděle se nesla ve znamení výher hostujících týmů...

Bayern Mnichov - Hamburger SV 2:2

15.08.2008 20:30

Góly: 12. Bastian Schweinsteiger, 16. Lukas Podolski (pen.) - 25. José Paolo Guerrero, 56. Piotr Trochowski (pen.)

Doslova velkolepý začátek měl nový ročník Bundesligy. Hráči Bayernu a Hamburgu od první minuty nasadil strhující tempo, domácí sice vedli o dvě branky, nakonec se ale body dělily za remízu 2:2.

První přímou střelu zápasu a celého ročníku zaznamenal v šesté minutě Guerrero, leč Rensing neměl problém. V desáté minutě centroval Kroos, Klose však hlavou nedosáhl. O minutu později byli blízko vedoucí branky hosté, když zpoza vápna napřáhl Trochowski a jeho nenápadná střela skončila na tyči. Hned za několik sekund ho to mrzelo dvojnásob, neboť se vedení ujal Bayern. Po centru do vápna nešťastně podklouzl Reinhardt, míč se dostal k Schweinsteigerovi a ten ho bez okolků napálil do sítě.

Hned v minutě šestnácté to bylo o dvě branky. Mathijsen nepatrně sáhl po Schweinsteigerovi a rozhodčí Kinhöfer odpískal trochu přísnou penaltu. K té se postavil Podolski a s jistotou sobě vlastní zvýšil na 2:0. HSV vypadalo opařeně, avšak jen do 25. minuty. Trochowski centrem zprava našel neobsazeného Guerrera a ten hlavičkou snížil. O dvě minuty později aktivní Trochowski tentorkát střílel, ale příliš vysoko. Posléze to neúspěšně zkoušel Olič s Guerrerem, na druhé straně si podobně vedla střela Podolského.

Ve 34. minutě vyslal Podolski do úniku parťáka Kloseho, jeho hokejový blafák ale vystihl Rost. Před odchodem do kabin ještě pálil vedle Schweinsteiger.

Začátek druhé půle byl divoký, jako té první. Nejprve hostující obraně zatopil Schweinsteiger, branku ale nevytěžil. V 50. minutě se v pokutovém území dostal míč až k Podolskimu, který ale z pěti metrů branku těžko pochopitelně překopl. O minutu později se po rohu Trochowského dostal míč k Oličovi, jenž levačkou nastřelil tyč. Poté střílel opět Podolski, leč neúspěšně.

Hamburg se zaslouženého vyrovnání dočkal v 56. minutě. Zákrok Lella na Oliče posoudil Kinhöfer stejně přísně, jako tak učinil v prvním poločase na druhé straně. Následný pokutový kop bez problémů proměnil Trochowski.

Za dalších osm minut zamotal obraně Bayernu hlavu Pitroipa, následnou střelu však neumístil příliš přesně. S postupem času tempo hry opadávalo a aktivita obou týmů, jenž byla vidět první hodinu hry, byla pryč. HSV již hrálo pouze na udržení remízy, a když ani Bayern do útoku nic nevymyslel, skončilo utkání zaslouženou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - TSG Hoffenheim 0:3

16.08.2008 15:30

Góly: 16. Vedad Ibišević, 54. Demba Ba, 76. Vedad Ibišević

Hoffenheimu se povedl perfektní vstup do soutěže, když nekompromisně sestřelil domácí Cottbus 3:0. Takto jednoznačný výsledek nečekali snad ani největší optimisté. Místo boje o záchranu tak Hoffenheim zůstane nejméně do neděle na čele tabulky spolu se Schalke.

Nováček načal svého soupeře již v 17.minutě, poté co obrana Energie chvilkově ztratila koncentraci. Prosadil se bosenský útočník Nedad Ibičevič, poté co mu na hlavu poslal míč jeho parťák z útoku Ba. I nadále udával tempo hry Hoffenheim, z čehož vyplynuly střely Tobiase Weise v 25.minutě a aktivního Ba v 36.minutě. Oběma střelám v cestě do brány však stál domácí gólman Gerhard Tremmel. Jedinou šancí domácích během celé první půle byla hlavička Dennis Sörensen čtyři minuty před přestávkou. Míč dokonce skončil v bráně, ale hlavní rozhodčí pískal ofsajd.

Druhý poločas to byla právě Cottbus, která hosty tlačila, ale ve finální fázi postrádaly její útoky větší přesnost. Hosté s jejich kompaktní defenzívou pak vyráželi k smrtícím breakům. Právě z takového podruhé udeřili. Ibiševič a Ba si tentokrát své role prohodili, Ibiševič vyslal dlouho přihrávkou mladého Seneglace do úniku, ten přetlačil v souboji jeden na jednoho obránce Mitreskiho a tváří tvář Tremmelovi neměl problém zakončit. Ibiševič pak v závěru přidal ještě jeden gól, na ten mu ale již přihrál kapitán Teber. Hoffenheim si tedy po přesvědčivé výhře veze z Cottbusu tři body.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hannover 96 3:0

16.08.2008 15:30

Góly: 2. Marcelo Bordon, 7. Kevin Kurányi, 64. Kevin Kurányi

Fotbalisté Schalke si v týdnu těsnou výhrou nad Atlétikem Madrid vytvořili dobrou pozici pro postup do Ligy mistrů a formu potvrdili i v prvním bundesligovém kole, rozdílem třídy přehráli Hannover.

I bez zraněných letních posil Farfana a Engelaara začali domácí skvěle, už za dvě minuty vedli. Rakitič zahrával roh, kapitán Marcelo Bordon přeskočil Viciniuse a hlavou překonal Enkeho - 1:0. Netrvalo dlouho a Schalke svůj náskok pojistilo. V sedmé minutě přišel další roh, Bordona ve vzduch opět neubránil Vicinius, míč se dostal ke Kuranyimu a ten už byl ve snadné pozici - 2:0. Schalke bylo rozjeté a i do třetice mohlo skórovat po rohu, hlavičku Höwedese tentokrát skvěle vytáhl Enke.

S postupem času se do hry dostával i Hannover, pomohlo mu i zranění domácího Jonese. Pět minut před přestávkou mohli hosté snížit, Huszti ale zblízka minul a minutu po něm v šanci neuspěl ani Schlaudraff.

I v úvodu druhého poločasu mohl Hannover zdramatizovat průběh zápasu, neuspěli ale Balitsch ani Schlaudraff. Slovo si tak opět vzal Kevin Kuranyi. Nejprve mu gólovou hlavičku z na brankové čáře zastavil Lala, pak špatně vyřešil brejkovou situaci, v 63. minutě už ale pojistil tři body pro Schalke. Znovu chyboval Vicinius, při přímém kopu domácích nedůrazně hlídal Kuranyiho a ten mohl hlavou zvýšit na 3:0.

Hannover měl několik příležitostí na snížení, nejblíže byl Huszti, jenž zpoza vápna trefil břevno. Schalke si tak připsalo zasloužené vítězství a ukázalo, že se na začátku sezóny potkalo s dobrou formou.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Werder Brémy 2:2

16.08.2008 15:30

Góly: 74. Artur Wichniarek, 81. Artur Wichniarek - 60. Markus Rosenberg, 80. Markus Rosenberg

Loňští vícemistři z Brém udrželi v Schüco Aréně alespoň bod. Nebylo toho příliš mnoho k vidění, přesto byl zápas dramatický až do samého konce.

První půlce toho věru moc nenabídla, za zmínku stojí snad jen Wichniarkova střela mimo po příhře Kircha a Rosenbergova střela nad břevno po pěkném průniku Sebastiana Boenische na levé straně hřiště. I přes slaší výkon Werderu v dosavadním průběhu utkání, byl to právě tento celek, který se ujal jako první vedení a to přesně po hodině hry. O postaral se o ni Markus Rosenberg. Thorsten Frings kopal rohový kop, Hugo Almeida míč hlavou prodloužil až k právě reprezentantovi Švédska a ten už věděl, co s míčem dělat. Brémám se ale nepovedlo udržet nadějný výsledek a o vedení přišli o 14 minut později zásluhou Artura Wichniarka. Tento polský kanonýr dostal dlouhý pas z vlastní poloviny hřiště od Jonase Kampera, zanechal chladnou hlavu a pokořil Tima Wieseho. Za dalších 6minut, tedy v 80. minutě, se stav měnil znova a to ve prospěch hostů. A na listinu střelců se opět zapsal Markus Rosenberg. Bielefeld ve středu pole lehce ztratil míč, střídající Sanogo ho vyslal na zteč a ten si z 18 metrů dokázal poradit.

Avšak o minutu později bylo zase srovnáno a na světelné tabuli svítil stav 2:2. A aby nebyl Rosenberg jediným dvougólovým střelcem, tak stejný kousek se povedl i domácímu Wichniarkovi. Na gól mu přihrával Tesche, polský internacionál s lehskostí sobě vlastní zamířil mezi Wieseho nohy a jeho pobídky využil. Utkání tedy skončilo nerozhodně, z čehož budou mít větší radost jistě domácí.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 2:1

16.08.2008 15:30

Góly: 48. Christian Gentner, 78. Zvjezdan Misimović - 20. Milivoje Novakovič

Wolfsburg má za sebou nečekaně komplikovaný vstup do sezóny, s nováčkem 1. FC Köln prohrával, musel otáčet a nakonec zvítězil jen o gól.

Úvodnímu oťukávání vévodili spíše domácí, a tak gól hostí přišel trochu nečekaně. Po centru Ozana a přihrávce Radua se trefil Novakovič - 0:1. Wolfsburg gól zaskočil a do konce poločasu si vypracoval jedinou šanci na vyrovnání, střelu Dejagaha čtyři minuty před koncem ale zlikvidoval Mondragon.

Do druhého poločasu poslal domácí kouč Felix Magath dva nové hráče a potřebný impuls na sebe nenechal dlouho čekat. Už ve třetí minutě pálil střídající Reither, Mondragon jen vyrazil a Christian Gentner měl snadnou práci - 1:1.

O tom, jak bude vypadat zbývajících více než 40 minut, nebylo pochyb. Domácí tlačili a Mondragon se musel v brance hodně činit. Brzy po gólu zlikvidoval střelu Saglika, pak pálil nad Dejagah, poté hostující gólman skvělým reflexem zastavil další pokus Saglika.

Přesto se nakonec ze zisku všech tří bodů radovali domácí. V 78. minutě se do vápna po přihrávce Dejagaha dostal Misimovič, z úhlu místo centru volil zakončení k bližší tyči a prostřelil Mondragona - 2:1.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - VfL Bochum 1:0

16.08.2008 15:30

Góly: 29. Christian Eichner

Karlsruhe zahájilo sezónu na výbornou, když zcela zaslouženě porazilo doma Bochum 1:0. Rozhodující branku zápasu obstaral v první půli dalekonosnou ranou Eichner.

Utkání v úvodních dvaceti minutách příliš vzruchu nenabídlo, oběma týmům chyběla aktivita směrem dopředu. Až ve 23. minutě přišla šance a měli ji hosté. Po zaváhání Franze se dostal k míči Šesták, který okamitě vypálil, míč ale netrefil dobře a Miller neměl příliš velké potíže. Karlsruhe o sobě dalo vědět v 29. minutě a hned z toho byla branka. Eichner převzal přihrávku od da Silvy, z dvaceti metrů napřáhl a trefil vzdálený roh Fernandesovi branky. Domác to nabudilo, Timm však svoji příležitost propásl a zanedlouho stejný hráč neuspěl ani se svým hlavičkovým pokusem. Na druhé straně chyběl Šestákovi necelý krok, aby stihl vybídnutí Azaouagha, za domácí to ještě do přestávky zkoušel Carnell.

Do druhé půle vstoupilo aktivně KSC. Da Silva jen těsně přestřelil, Carnellův pokus hostující branku minul jen o vlásek. Poté byl v akci opět Carnell a da Silva, jejich spolupráci ale uťal pozorný Fernandes. V 67. minutě mohl pojistit vedení Kennedy, po přihrávce da Silva ale mířil pouze do tyče. O dvě minuty později vypálil sám da Silva, branku ovšem minul. Další dvě šance měl Kennedy, vytáhlý útočník ale nevyužil ani jednu a v 90. minutě ho to málem mrzelo. V domácí šestnáctce se míč dostal až k Šestákovi, který ale trefil jen tyč a domácí tak o své tři body nepřišli.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:3

16.08.2008 15:30

Góly: 21. Patrick Helmes, 83. Stefan Kießling - 4. Nelson Valdez, 36. Florian Kringe, 49. Neven Subotić

Výborně do sezóny odstartoval Dortmund, když ve velmi ofenzivním utkání dokázal přes vyrovnaný průběh na horké půdě v Leverkusenu uhrát všechny tři body.

Utkání začalo svižně, první střelu měl ve třetí minutě Blaszczykowski, Fernandéze ale nepřekvapil. O minutu později to však byl znovu polský záložník hostů, který po zaváhání Henriqueho vybídl příhrávkou do pokutového území Valdéze a ten otevřel skóre. Leverkusen se pokoušel odpovědět, Helmese však zneutralizoval Hummels. Po čtvrthodině mohl navýšit vedení Klimowicz, bravurně ale zasáhl Fernandéz.

Ve 21. minutě našel pěkně Kiessling Helmese, který chladnokrevně pod Weidenfellerem vyrovnal. O pár minut později se snažil na druhé straně Valdéz, jeho střela však šla vedle. Ve 31. minutě byl blízko druhé branky Helmes, který sice překonal Weidenfellera, na brankové čáře ale zachránil BVB Subotič. O dvě minuty později našel Vidal Kiesslinga, ten v jasné pozici ale hlavičkou přestřelil. Toho dokázali využít hosté ve 36. minutě. Valdéz dostal napravo příliš času a prostoru, zpětnou nahrávkou našel Kringeho, který míč z voleje napálil do sítě. Vyrovnat se pokusil opět Helmes, po přihrávce Kiesslinga ale pálil mimo.

Ve druhé půli již v brance Borussie stál Ziegler, jenž nahradil zraněného Weidenfellera, a ve 49. minutě se mohl radovat z branky na 3:1. Na Hajnalův roh si naskočil Subotič a hlavou vsítil svoji první bundesligovou branku. Iniciativu převzal Bayer, hlavičky Vidala a Friedricha ale zlikvidoval Zigler. Na druhé straně se řítil sám na Fernandéze Valdéz, vítězem tohoto souboje byl tentokrát domácí brankář.

Postupem času Dortmund vyklidil pozice a už jen bránil. Dobrou šanci měl výborně hrající Helmes, opět ale ztroskotal na Zieglerovi. Krátce po něm střílel Renatu Augusto, mířil ale příliš vysoko. Až v 83. minutě se domácí prosadili. Na Dumův centr zleva si naběhl Kiessling a hlavou snížil na rozdíl jediné branky. Ze závěrečného tlaku Bayer vyprodukoval dvě šance. Tu Gekasovu zneškodnil Ziegler a když v poslední nastavené minutě pálil Bulykin jen vedle, Dortmund výhru uhájil.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 0:2

17.08.2008 17:00

Góly: 43. Raffael, 60. Patrick Ebert

Úspěšně odstartovala do sezóny Hertha, která po brankách Raffaela a Eberta zaslouženě vyhrála na hřišti Frankfurtu 2:0.

Berlíňané začali zhurta a po čtvrthodině mohli vést o dvě branky. Nejprve v desáté minutě nasadil k sólu Raffael, vyběhnuvší Nikolov ho ale vychytal. O tři minuty později byl sám před frankfurtským brankářem pro změnu Pantelič, který po Ebertově uvolnění rovněž neuspěl. Eintracht se probudil až po necelé půlhodině, po závaru v pokutovém území pálil Russ jen do boční sítě.

Ke konci poločasu převzali iniciativu domácí. Se střelou Steinhöfera si poradil Drobný, hlavička Amanatidise šla vedle. Poté pálil také druhý řecký útočník v dresu Orlů Liberopoulos, ovšem rovněž přesně nemířil. Branka tak ještě do přestávky přišla na druhé straně. Ve 43. minutě nahrál Raffael Panteličovi, ten mu míč skvělou kolmicí vrátil a brazilský útočník po úspěšné kličce Nikolovovi otevřel skóre.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Frankfurt. V 53. minutě centroval Ochs a před číhajícím Amanatidisem na poslední chvíli odvrátil von Bergen. O pět minut později nebezpečně hlavičkoval pilný Liberopoulos, míč však, i s malým přispěním Drobného, skončil nad. V 60. minutě tak nasadili ke smrtícímu kontrů hosté. Akci rozjel Ebert přihrávkou na Raffaela, který vyslal vpřed Panteliče. Ten na pravé straně počkal s přihrávkou na nabíhajícího Patricka Eberta, který levačkou do protipohybu Nikolova přidal pojistku.

Od druhé branky hráli již jen domácí a Hertha pozorně bránila. Snížit mohl střídající Meier, jenže proti vyběhnutému Drobnému poslal míč vysoko nad. Více šancí již koncentrovaná obrana hostů domácím nic nepovolila a tak si berlínský celek připsal na úvod tři body, což se mu naposledy povedlo před devíti lety.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1:3

17.08.2008 17:00

Góly: 60. Rob Friend - 15. Thomas Hitzlsperger, 26. Ciprian Marica, 44. Mario Gómez

Borussii M'Gladbach se návrat do nejvyšší souteže zrovna nepovedl. Nebyla sice horším celkem, ale hráči Stuttgartu prokázali větší zkušenosti a udělili domácím lekci z produktivity.

Po trošku bojovnějších úvodních desítkách vteřin přišla ve 3.minutě první šance utkání, a to na straně domácích. Matmour zprava po uvolnění Ndjenga centroval a přetaženým centrem našel zcela volného Marina. Ten z voleje zamířil hodně vedle.

Osmělili se také hosté. V 7.minutě si na dlouhý míč z hloubky pole naběhl Mario Gomez, obránce domácích Daems míč podskočil a Gomez tísněn právě Deamsem zamířil špičkou kopačky mimo bránu.

Minutu nato přišla obrovská šance Borussie. Po překrásném časovaném kolmém pasu ze středu pole se ocitl v jasné šanci Rob Friend. Bohužel pro domácí netrefil míč z voleje ideálně a balón se stočil nad Lehmannovu svatyni. Domácí byli ale při chuti a tlačíli dál. Alberman vyslal pěknou komicí Matmoura, ale Delpierre mu na poslední chvíli míč ukopl.

Na konci 14. minuty přišel první gól utkání. Po chybě domácích se k míči dostal pravý bek Osorio, utekl obraně Borussie, přihrál míč pod sebe na nabíhajícího Hitzlspergera a ten svojí typickou pumelicí z dálky prostřelil vše, co mu stálo v cestě a balón propadl k bližší tyčce.

Hráče M'Gladbachu inkasovaný gól spíše pozvbudil. Aktivní Matmour se dostal přes tři obránce VfB, ale brankáře hostí již nepřekonal. Z následného rohu se Borussii nic vytěžit nepodařilo.

Po delší době v 22.minutě se v šanci ocitli hosté. Střelec prvního gólu Hitzlsperger našel v pokutovém území Maricu, ale ten z otočky pálil vedle. V zápětí Marin utekl s míčem, vyslal na zteč svého kapitána Röslera, ale tomu se nepodařilo v nadějné šanci odcentrovat.

28. minuta přinesla další gól. Jan šimák vyhrál souboj u rohového praporku, posunul si míč blíže k brance a v pokutovém území našel zpětnou přihrávkou rumunského kanonýra Maricu. Ten se, byť s pomocí teče jednoho obránce, nemýlil. Stav byl tedy 0:2 a fanoušci Stuttgartu v sektoru hostí byli u vytržení.

Ve 34. minutě přišla největší šance Gladbachu v prvním poločase. Marko Marin vyslal Matmoura nádhernou kolmicí dopředu, ten šel spolu s kolegou z útoku Friendem sám na Lehmanna, ale kanadský útočník ho jen napálil a odražený míč právě Matmour nastřelil jen do obránce. Míč se nejspíše otřel o ruku jednoho z obránců, ale píšťalka hlavního sudího mlčela. Domácí byli v tuto dobu jasně aktivnější, proti jejich úsilí však stál i pomezní asistent, který zastavil několik nadějných akcí kvůli diskutabilním ofsajdům.

Pět minut před poločasem si vytvořil tři akce i Stuttgart. Nejdříve vypálil z dálky Hitzlsperger, dále po centru Hilberta špatně trefil míč z voleje Gomez a i Hilbert si o chvilku později sám zkusil vystřelit na bránu domácích.

V závěru prvního poločasu inkasovali domácí pověstný gól do šatny. Po souboji ve středu pole se zmocnili míče hráči Stuttgartu, posunuli ho na Jana Šimáka, který ho neprodleně poslal na zcela volného Gomeze. Ten, ač tísněn domácím obráncem, dovolil si drzou kličku do strany a s poměrně velkého úhlu přesně zamířil levačkou na vzdálenější tyč.

Druhý poločas otevřela jasná gólovka domácích. Mladý Marko Marin nasadil ke sprintu, navázal na sebe dva obránce hostí a přihrál zcela volnému Friendovi. Ten už poněkolikáté v utkání střelecky selhal a Lehmann si v jejich vzájemném souboji připsal další vítězný bodík.

V 52. minutě další velká šance Stuttgartu. Pardo centroval téměř od rohového praporku, na vzdálenější tyči číhající Gomez efektníma nůžkama vrátil míč do vápna, kde už čekal střelec druhého gólu Marica. Ten však tesně netrefil bránu, nutno však říct, že střílel z voleje a svojí slabší nohou.

Po kratším bagu Stuttgartu a klidnější fázi hry přišel zasloužený gól domácích. Nejdříve v 59. minutě kopali domácí roh, ale po velkém závaru nedokázali míč dotlačit do sítě. To už se ale povedlo hned o minutu později, kdy se míče po závaru v pokutovém území VfB zmocnil Rob Friend a tentokrát z bezprostřední blízkosti nezklamal.

Domácí byli stále při chuti a plný stadion je hnal dopředu. Tento tlak vyústil ve velkou šanci aktivitou hýřícího Marina, který obešel tři protihráče a tesně před pokutovým územím vypustil jedovatou střelu, která skončila snad půl metru vedle pravé tyče.

Zazlobili ale také hosté, po centru střídajícího Bästurka si domácí stoper Brouwers dal málem vlastní gól. Po následnéhm rohovém kopu Hilbert hlavičkoval z nadějné pozice vysoko nad. A aby toho nebylo málo, v další stoprocentní šanci se ocitl Gomez. Zasekávačkou se zbavil obránce, posunul si míč do středu hřiště, ale Heimerotha nepropálil. Obrana Gladbachu míč velmi rychle odkopla do bezpečí.

Hra se kolem 70. minuty velmi rychle přelévala ze strany na stranu. Matmour se vyhnul ofsajdové pasti a pelášil směrem k Lehmannově brance. První centr mu byl zblokován, ale následným našel Marina a ten nádhernými nůžkami k vzdálenější tyči ke smůle Borussie Lehmanna nepřekvapil. Střelu mohl ještě tečovat Rob Friend, míč ale netrefil a stav se tedy neměnil.

V následné desetiminutovce se hra poněkud uklidnila, leckterého diváka možná uspávala. Ale v 83. minutě mohl definitvní ránu Gladbachu zasadit střídající hráč Stuttgartu, Sami Khedira. Naběhl si na výkop veterána Lehmanna, pěkně se uvolnil a jen těsně minul branku. Pár minut poté se ke střele osmělil znovu Hitzlsperger a jeho pumelice skončila nějaké dva metry mimo pravou šibenici.

V závěru utkání pak už jen Stuttgart kontorolval hru a pohlídal si výsledek utkání až do konce. Stuttgart tedy v utkání plném šancí vyhrál, i když domácí byli statečným soupeřem a za předvedený výkon si minimálně bod zasloužili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim11003:03
Schalke 0411003:03
3.VfB Stuttgart11003:13
4.Hertha BSC11002:03
5.Borussia Dortmund11003:23
6.VfL Wolfsburg11002:13
7.Karlsruher SC11001:03
8.Bayern Mnichov10102:21
Werder Brémy10102:21
Arminia Bielefeld10102:21
Hamburger SV10102:21
12.Bayer Leverkusen10012:30
13.1. FC Köln10011:20
14.VfL Bochum10010:10
15.Borussia Mönchengladbach10011:30
16.Eintracht Frankfurt10010:20
17.Energie Cottbus10010:30
Hannover 9610010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda, že je zraněnej dmeichelis, s nim by to vypadalo jinak

Reagovat
božský John

krasnej zapas..pral jsem Hamburku aspon bod ale nakonec to zkazil sudi ktery nepiskl 2 ruce Mathijsena...vyborna pozvanka na novej rocnik bundesligy

Reagovat
herbage

Krásnej zápas? Vždyť se tam pořád váleli, pořád dokola neefektivní dobývání Hamburku, kterej je bez Vaarta dopředu bezradnej, Bayern zataženej. Van Bommel mě neskutečně s prominutím sral. Ty herecké výkony ať si radši nechá do amatérského divadla, ale ať to netahá do útání. Kroos je taky pane letec, jak mohl, hodil šipku. Zápas úrovní tak průměr, rozhodčí pískal každý lehký vánek a ta první pencle, to byl výsměch. Naštěstí natřelené ruce nepsíkal, což je dobře.

Reagovat
božský John

Mne se ten zapas zase libil,hlavne zacatky polocasů...ale minimalne tu 1. ruku pisknout mel....to by musel mit postavu jak Ota Zaremba aby byla u tela...jinak zatim nejelspi zapas co jsem toto leto videl byl Aris FC vs. Bruggy(v Recku)...

Reagovat
smazaný uživatel

A viděl jsi Aris-Bolton? Ten byl podle mě ještě lepší.

Reagovat
božský John

takovej pochodak...po polocase sem to vypnul pac se na to nedalo koukat..tam byly snad 2 strely a jeste k tomu panu bohu do oken...

Reagovat
božský John

ale jenom ten 1. polocas....

Reagovat
smazaný uživatel

no já to napsal hlavně protože v nastavení dal Aris gol na 1:1 a já vyhrál litr

Reagovat
božský John

faakt?...ja byl v recku takze se ten vysledek hledal tezko..ale jak rikam..ten 1. polocas me otravil..jinak blahopreju...ale galapredstaveni proti Bruggam(4:0) byl jinej salek caje...

Reagovat
smazaný uživatel

No u brugg jsem nechápal spíš to proč poslali Kučeru do Sparty a nechali si ty stopery co hráli, ti byli strašní, ale Aris hrál dobře, mají dobře složenej tým.

Reagovat
božský John

To jo hlavne ten REgueiro z Valencie...maji vyborny podhroty..ten Thiago Gentil a Regueiro jsou vyborni a kapitan Koke je taky vynikajici...kdyztak dej www.csmweb.net a tam v sekci updates si najsi reckou ligu a Aris(a v komentarich je muj nazor na zaklad atd,mimo to jsem z Recka udelal jeste AEK,Pireus)

Reagovat
božský John

ale ten Aris jsem jeste nepredelal...

Reagovat
smazaný uživatel

no, oni maj nařízeno od DFL aby to takhle pískali, to řikal komentátor...a ta první penalta byla jasnější, než ta druhá...

Reagovat
herbage

Tu jsem bohužel neviděl. Tou prvním jsem myslel, že kompenzoval tu ruku, tak to druhou asi kompenzoval tu první.

Reagovat
fantomas

No co sem viděl s City, tak HSV zrovna marné nebylo. Šrotovalo je jak nic.

Reagovat
smazaný uživatel

No jak jsem viděl City s včera s FC Midtjylland v UEFĚ tak je bude v PL šrotovat kde kdo.

Reagovat
fantomas

Jojo, nechápu co se s nimi děje. Dyt s kádrem celkem nic nedělali.

Reagovat
smazaný uživatel

Až se vrátí Jô, tak budou někde jinde.

Reagovat
herbage

Odpoveď lehká, demence vedení. Zatímco Eriksson je velký fotbalový stratég, tak Hughese jen předchází velká pověst, ale na větší klub podle mě nemá.

Reagovat
fantomas

Tak je tam krátce, to je jasné...Hughes byl s Rovers sžitý, ted to nemá lehké si po takové době zvykat na něco jiného. Navíc Šinavatra na něj zajisté dost tlačí, známe to.

Reagovat
herbage

Tak Šinavatra je největší blázen ze všech lidí, kteří se v PL pohybují, naprosto nesoudný člověk. Nejdřív chtěl jedenáctku plnou asiatů, aniž by si uvědomil, že na to v současnosti nemají a nejspíš ani mít nebudou, pak vyhození Erikssona po dílčím neúspěchu, přitom klub směroval velmi dobrou cestou. Hughes poletí zachvíli taky, to je nad slunce jasné.

Reagovat
fantomas

Vyhazov Ericssona byl skandální, ještě doted jsem z toho na větvi. Chce instantní uspech, ale ten mít rotací trenéru nebude. Sparta by mohla vyprávět.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,všichni nadávaj na Abramoviče,ale ten je ještě v pohodě proti tomuhle pošukovi.

Reagovat
fantomas

Tak Abramovič akorát rozhrabal Chelsea prachama. Nebo rozhrabal, spiš jeji image poškrábal. Zato Šinavatra kecá uplně do všeho.

Reagovat
herbage

V tom je právě ten rozdíl, Abramovič ví, že ví sám hovno a najme si schonpé lidi. Ani netuším, jak vůbec najmul Erikssona.

Reagovat
fantomas

Tak tak.

Reagovat
Arne

Mě se to teda líbilo, ale s těma hereckejma etudama máš pravdu...

Reagovat
božský John

schvalne jsem se zameril na Jarolima(protoze kabelovku mam kratce takze jsem nemel moznost videt jeslti simuluje tolik jak se pise) a tak hrozny to nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

teď je kapitánem, tak se snaží udržet (stejně tak van bommel, ale van bommel pak nejde vidět ) minulej rok to bylo docela hrozný

Reagovat
herbage

Mně to zas dokáže znechutit celej zápas. Jarolím se dneska držel, ale Van Bommel s Kroosem mě neskutečně štvali. Kroos už v 18 taková hvězdička, kope standartky, všechny vedle a ty šipky, to byl vrchol.

Reagovat
smazaný uživatel

nj ty standartky od něj deset metrů žádná míra

Reagovat
Tomanatura

Kroose jsem taky nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

zase ale vem si, že kroosovi je 18 a ještě neni tak statnej jako třeba de jong...ale ochota tam taky byla

Reagovat
Tomanatura

A ne jenom, že padal. Mě spíš vadí, že z něj dělají hvězdu, hned základní sestava, ale ten výkon nestál za nic... Všímal jsem si ho jak nikoho a podle mě byl jedním z nejslabších. Samozřejmě je mu teprve 18 a bude se zlepšovat, ale všímám si ho od zápasu s Interem a nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevim co si viděl, dortmund - nejlepší hráč bayernu, inter to samí a erfurt taky

Reagovat
Tomanatura

Tak sme se dívali oba dva na jiný fotbal

Reagovat
božský John

kdyby takle skakal do bazenu tak ma Phelps konkurenta...

Reagovat
smazaný uživatel

nj, chyběl tam Lukáš Toni s Františkem Ribérym

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry jim dělá celou hru a v zápasech bez něj byli minulou sezónu celkem zoufalí.

Reagovat
smazaný uživatel

si vzal kde? v zápasech s riberym padlo v průměru 2,1 gólů na zápas, v zápasech bez riberyho potom 2,5 gólů na zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem vzal asi tak, že jsem zápasy Bayernu bez něj sledoval. Jak říká Karel Večeřa, statistiky jsou pro novináře.

Reagovat
smazaný uživatel

jediný co se s riberym mění, je to, že od má nápady, jak soupeře překvapit, jinak se snaží bayern kombinovat, nebo probojovat kolem čáry a hodit centr doprostředka

Reagovat
Oxbow

presne

Reagovat
smazaný uživatel

čus lidi hle newíte co to hrály za song o přestávce při compilaci Cristiana Ronalda vs Ronaldinha ??? díky moc

Reagovat
Tomanatura

Trochovski se mi líbil asi nejvíc, zato mě absolutně nepřesvědčil Kroos. Od Oliče jsem čekal taky víc. Začátek dobrý

Reagovat
havrys99

nepustil teda Rensing první 2 góly v Bundeslize????

Reagovat
smazaný uživatel

nn, v BL dostával góly, ale zatim neprohrál (v čem má rekord 25 utkání bez porážky)

Reagovat
havrys99

jo bajo neprohrál....sry splet sem se, já věděl že má něco NE

Reagovat
smazaný uživatel

supr zápas...

Reagovat
havrys99

Jenom mam dotaz. Podle sestavy HSV mi tam chybý LB, ale zřejmě ho hrál Boateng, i když o něm sem si myslel, že je čistě PB. Podle mě je Atouba lepší než Benjamin...

Reagovat
fantomas

Boateng je levák, pokud se nemýlim.

Reagovat
havrys99

nnn, fakt je hlavně na pravý straně, ale pro jistotu napíšu, že kope i pravačkou, jestli si nemyslel tohle

Reagovat
fantomas

Ok, já ho, nevim proč, měl zafixovanýho naopak. No je to Kevin-Price ne?

Reagovat
havrys99

nn, Jerome z HSV

Reagovat
fantomas

Ahááá... Tak v tom je jádro pudla.

Reagovat
smazaný uživatel

Olič

Reagovat
smazaný uživatel

spíš Klose

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapilo mě, jak to Němci pojali jako obrovskou šou. Operní pěvec (i když asi na playback), desítky roztleskávaček na hrací ploše, pak ještě hymna... To se mělo udělat i u nás v Plzni proti Žižkovu, taky to byl zahajovací zápas

Reagovat
Tomanatura

Playback? No nevím teda Mimochodem víš kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

asi neví

Reagovat
Tomanatura

To asi fakt ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to fakt jako playback připadalo, dával jsem na to pozor. A bylo by od Tebe hezké, kdybys mi tu (dle Tebe tak důležitou) informaci, kdo to byl, sdělil. Děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Come on Martin Jol ...zápas se mi líbil, hrálo se ve vysokém tempu, ale je pravda, že to trochu kazili ti simulanti. Chce to je trestat...

Reagovat
smazaný uživatel

Čo to ten Leverkusen predvádzal....

Reagovat
smazaný uživatel

bez Adlera se nedivim, víc mě zajímá, co dělali brémy

Reagovat
smazaný uživatel

Cittbus - Hiffenheim veľké prekvapenie zo strany oboch celkov

Reagovat
Tomanatura

Jaj boha Leverkusen... Pokazili mi lístek...

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke jede na titul

Reagovat
smazaný uživatel

a brémy jedou do druhý ligy za to bych ten 21. titul BL možná i obětoval

Reagovat
herbage

Bielfeld - Brémy jsem tipl v preview remézu, ale Kily mi to smazal.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
herbage

Protože tip neodpovídal jeho představě, zde se musí tipovat realisticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri sa na tipy v anglickej preview,tam su realisticky tipovane...

Reagovat
herbage

Nj, ale Manchester se dneska dal tipnout, Newcastle docela jede a oni jsou bez Ronalda slabý.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim,ze Aston Villa sa dala tipnut,taktiez si myslim,ze Spurs trochu precenovali a Liverpool podcenovali pri tych tipoch.

Reagovat
herbage

Aston Villa vzhledem k posilám, loňským výkonům byla jasný favorit, zvlášť když City měli velmi špatnou přípravu a nic moc posily. Spurs se možná přeceňovali, ale spíš se podcenil výkon Middlesbrough, kteří se dokáží proti favoritům prosadit smrtícími breaky, stačí vzpomenout na loňské duely s Arsenalem nebo jak byl ManU ve vrcholné formě rád, když si odvezl alespoň bod odtamtud. Spurs hlavně potvrdili, že budou hrát rychlí, kombinační fotbal a v tomto ohledu nezklamali. Stejně tak Liverpool vyhrál jedním ušmudlaným gólem, takže tip byl také správný, svojí hrou určutě neoslnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Gol Torresa nebol usmudlany, nehrali nic moc to je pravda, ale v tom je "velkost" tímu, ze aj ked hra slabo, staci jedna strela...Ale Boro hraju doma stale dobre, tak sa dalo ocakavat, ze by mali vyhrat... Ale to je jedno, hovori sa, ze po vojne je kazdy general...

Reagovat
smazaný uživatel

HSV makejte byl bych rad kdyby vyhrali ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele