Bundesliga preview - 1. kolo

15.08.2008, 08:13, aktualizováno 17.08.2008, 09:04
Previews
Vstupu do nové sezóny se dnes dočkají i zbylé čtyři týmy Bundesligy. V akci bude hned několik českých hráčů. Frankfurt s Martinem Feninem hostí Herthu Berlín, jejíž branku hájí Jaroslav Drobný. Na Jana Šimáka spolehající Stuttgart zajíždí na půdu nováčka z Mönchengladbachu.
Bayern Mnichov - Hamburger SV  (pátek 20:30)
Šestačtyřicátý bundesligový ročník pochopitelně zahajuje šlágrem kola. Mistrovský Bayern ve své Allianz Areně přivítá loni čtvrtý Hamburg.

Obhájce titulu a jeho nového trenéra Jürgena Klinsmanna nečeká na úvod lehká práce. Na vlastním hřišti se mu proti HSV příliš nedaří (z posledních tří domácích střetnutí s tímto soupeřem jen jeden bod), navíc bavorský celek zužuje početná marodka.

Poraněné lýtko vyřadilo jak stopera Martina Demichelise, tak i loňského krále střelců Lucu Toniho. "Luca nám bude chybět," potvrdil zprávy z bavorského týmu Klinsmann. Dále je mimo hru dlouhodobě zranění Francouzi Ribéry (kotník) a Sagnol (achilovka), svalové zranění trápí náhradního brankáře Butta a pravděpodobně jen na lavičce začnou uzdravující se Borowski s Jansenem.

Bayern již má za sebou i dvě soutěžní utkání, v obou ale příliš nepřesvědčil. Nejprve prohrál Superpohár s Dortmundem 1:2 a v prvním kole DFB-Pokalu s odřenýma ušima zdolal Erfurt 4:3. "Na chybách z Erfurtu jsme zapracovali a hodně jsme se připravovali takticky. Chybí nám to již jen trochu doladit," nechal se slyšet Jürgen Klinsmann.

I v hansovním klubu přes léto proběhla výměna na trenérském postu, Holanďana Stevense nahradil jeho krajan Martin Jol. Tomu se ve svém novém působišti zatím daří, HSV má za sebou povedené vystoupení na Emirates Cupu a v úvodním kole domácího poháru výhru 3:1 na hřišti druholigového Ingolstadtu.

"Máme radost, že už to zase začíná. Když si vzpomeneme na své silné stránky a dostaneme Bayern pod tlak, tak budeme mít jistě dobré šance uspět. Jsme dobře připravení," prohlásil Jol. Ten se již bude muset obejít bez van der Vaarta, který přestoupil do Realu.

Co se týče marodky, tak je na tom Hamburg o mnoho lépe, než jeho dnešní soupeř. Mimo hru je akorát Romeo Castelen, jenž se zotavuje ze zranění kolena. Malý otazník visí nad Timem Atoubou, jehož trápí střevní potíže. K dispozici je naopak uzdravený Aogo a také Kompany, jenž se po malé anabázi navrátil z Pekingu.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Lell, Lucio, van Buyten, Lahm - van Bommel, Zé Roberto - Schweinsteiger, Kroos - Klose, Podolski
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Boateng, Reinhardt, Mathijsen, Atouba - Jarolím, de Jong - Pitroipa, Trochowski - Guerrero, Olić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Energie Cottbus - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Souboj domácí Energie Cottbus s nováčkem z Hoffenheimu, to bude v sobotu od 15:30 k vidění na stadionu Přátelství. Nevypadá to zrovna na moc divácky atraktivní souboj, ale nenechte se zmást nepříliš zvučnými jmény těchto klubů. Obě mužstva dokáží praktikovat velmi pohledný ofenzivní fotbal, zvlášť Cottbus doma.

Zatímco Energie vsadila během přestupového období zejména na posily z Balkánského poloostrova, Hoffenheim se zaměřil spíše na Latinskou Ameriku a Afriku. Kádr Energie posílil například nejlepší střelec rumunské ligy Emil Jula, z Trabsonsporu zase přišel stoper Atan či své hostování ze Štrasburku proměnil v přestup Dimitar Rangelov. Zejména na tohoto hráče bude v ofenzívě spoléhat chorvatský trenér Bojan Prašnikar. To TSG 1899 Hoffenheim lovil v exotičtějších vodách, z Brazílie přišli Luiz Gustavo a Wellington, z Ghany Isaac Vorsah. Přišla ale i jedna posila z bundesligové konkurence, Andreas Beck ze Stuttgartu.

Celkem v Hoffenheimu utratili přes léto téměř 11 milionů Eur, což je třetí nejvyšší suma z celé Bundesligy, více utratily jen Wolfsburg a Schalke. To vše je možné díky dobrému ekonomickému zázemí, klub totiž vlastní miliardář Dietmar Hopp. Ještě před dvěma lety hrál klub jen třetí ligu, ale loni jako nováček 2. Bundesligy ihned postoupil do nejvyšší soutěže. Pokud by nastavenou laťku hráči udrželi, měl by z toho být titul. Ač se to zdá velmi nepravděpodobné, už se to jednou v nedávné historii povedlo, vzpomeňte na Kaiserslautern a sezónu 97/98.

Trenéři obou celků si zatím můžou pochvalovat, že zranění se jejich hráčům momentálně vyhýbají. Každý však hlásí po jedné ztrátě, Energii bude scházet pravý bek Vragel da Silva, Hoffenheimu se zase zranila shodou okolností nová posila Wellington. Tento duel nemá vyloženého favorita, od obou celků se očekává spíš boj o záchranu.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Pavicevic, I. Mitreski, Cvitanovic, Ziebig - S. Angelov, Bassila, Skela, T. Rost - Rangelov, D. Sörensen
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Özcan - Beck, P. Nilsson, Compper, Ibertsberger - Teber, Luiz Gustavo - Salihovic, Carlos Eduardo - Ba, Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - Hannover 96  (sobota 15:30)
Jedním ze dvou nejzajímavějších utkání sobotního programu by mělo být střetnutí mezi ambiciózním Schalke a Hannoverem.

Tým z Gelsenkirchenu by v této sezoně rád konečně získal titul a úspěšně zvládnuté má již dva soutěžní zápasy. V tom prvním vyhrál 3:0 v Homburgu v rámci DFB-Pokalu, stěžejnější význam však mělo středeční klání třetího předkola Ligy mistrů proti Atléticu. Schlake doma vyhrálo díky Panderově přímému kopu 1:0 a veze si tak do odvety příznivý náskok.

Černou kaňkou pro "Königsblauen" je ztráta letní posily, útočníka Jeffersona Farfána, který si kvůli poraněnému ramenu nezahraje přiblížně čtyři týdny. "Je to smůla, protože Jefferson byl ve skvělé formě. Ale stále mám plnou víru v sílu našeho týmu," prohlásil nový trenér S04 Fred Rutten, který nemůže počítat ani s další posilou Engelaarem (koleno), brankářem Neuerem (zlomená zánártní kůstka), Krstajičem, Streitem (oba svalové zranění) a s Rafinhou, který je na OH.

Hannover měl loni výbornou sezónu a v prvním kole té letošní myslí na vyloupení Veltins Areny. "Jen bránit by na Schalke bylo špatné. Chceme být aktivní, brzy využít některou příležitost a přivést si domů nějaké body. Pod tlakem jsou domácí, ne my," prohlásil lodivod týmu Dieter Hecking.

V Dolním Sasku hlásí zranění kvarteto hráčů. Mezi nimi je i český útočník Jiří Štajner, kterého trápí záda. Mimo hru jsou také veteráni Tarnat (stehenní sval) s Yankovem (koleno) a mladík Zizzo (kotník). Dobře naladěný by Hannover měl být z minulého víkendu, kdy si v pohárovém utkání smlsnul na Halle 5:0.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schöber - Westermann, Höwedes, Bordon, Pander - F. Ernst - Jones, Kobiashvili - Halil Altintop, Rakitič - Kuranyi
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Ismael, Vinicius, C. Schulz - Lala - Balitsch, Huszti - Bruggink - Hanke, Schlaudraff
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.65 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arminia Bielefeld - Werder Brémy  (sobota 15:30)
V prvním kole nového ročníku Bundesligy zavítá na hřiště domácí Arminie Bielefeld klub z přístavního města, Werder Brémy. Oba týmy prožily poněkud klidnější léto, co se týče přestupů, kádry doznaly spíše kosmetických změn.

Werder získal z Chelsea na hostování Claudia Pizarra, dále pak Sebastiana Prödla, kterého jsme mohli vidět na Euru 2008 v dresu domácích Rakušanů, a mladého hráče z Bosny a Hercegoviny, Saida Husejnoviče. U Bielefeldu stojí za zmínku snad jen Nico Herzig z Cách, Michael Lamey z Duisburgu a nejdražší posila klubu, Chris Katongo, který předtím hájil barvy Bröndby IF.

Větší problémy se složením sestavy bude mít Werder, Duško Tosič si zahrál na letních olympiských hrách v Pekingu, záložník Diego pak v Číně stále je. Zvláště druhý jmenovaný bude Werderu nesmírně chybět, na pozici tvůrce hry by ho měl nahradit Mesut Özil. Další vrásky na čele dělá trénéru Schaafovi dvojice zraněných Aaron Hunt (naražený prst na noze) a Thorsten Frings (natažený sval). Nicméně oba už ve čtvrtek naplno trénovali a měli by být připraveni zasáhnout do zápasu. To Per Mertesacker, který nedávno podstoupil operaci kolena, se na zelený pažit ještě nejméně měsíc nepodívá.

Zatímco Brémy budou jako každoročně bojovat o příčky nejvyšší, Bielefeld má zcela jiné starosti a bude to tuhý boj o záchranu. Pokud se mu to i letos podaří, bude to nový klubový rekord, protože tento klub nikdy nevydržel v Bundeslize déle než 4 sezóny za sebou. Michael Frontzeck, trenér Arminie, se o ambicích týmu vyjádřil takto: "Naším cílem je zachránit se, jak nejdříve to jen bude možné. Víme, že sezóna je dlouhá, ale máme dostatečně zkušený a kvalitní kádr, aby jsme našeho cíle dosáhli."

V tomto zápase mu bude chybět brankářská jednička Rowen Fernandez. Ten se zranil minulý víkend v pohárovém duelu a délka jeho absence je zatím neznámá. V bráně by měl "pavouka", jak svého brankáře nazývají místní fanoušci, nahradit Dennis Eilhoff, vrátivší se z hostování v Koblenzu. Chybět budou také Nico Herzig (stehno), Tobias Rau (přitahovač) a André Mijatovič (koleno).

Jednoznačným favoritem zápasu je Werder. Fanouškům jistě utkvěl v paměti loňský duel těchto dvou týmů, který skončil debaklem Arminie 1:8.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, Bollmann, Kučera, Schuler - Kirch, Kauf, Halfar, Tesche - Wichniarek, Katongo
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - C. Fritz, Prödl, Naldo, Pasanen - Baumann - Frings, D. Jensen - Özil - Rosenberg, Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.45 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Zvučnými jmény posílený Wolfsburg chce své velké ambice naplňovat hned od samého začátku, v úvodním utkání ho však čeká progresivní nováček z Kölnu.

V dolnosaském klubu jistě pamatují na loňský start, kdy nečekaně prohráli s Bielefeldem, a se soupeřem pro letošní začátek není spokojen trenér Vlků. "Nejsem rád, že úvodní utkání hrajeme proti tak motivovanému týmu, jako je Köln. Z letošních nováčků mají jsou nejvíce vyzrálí, nemyslím si, že budou mít tuto sezónu nějaké problémy," prohlásil Felix Magath, jehož tým své první soutěžní utkání zvládl, když vyhrál pohárové střetnutí v Heidenheimu 3:0.

Kádr Wolfsburgu přes léto vyztužily posily jako Barzagli, Zaccardo či Misimovič, což kromě zkvalitnění sestavy přinese i velký tlak. Tým v týdnu opustil špílmachr Marcelinho, kapitánskou pásku po něm převzal další Brazilec Josué. VfL je téměř kompletní, jediným hráčem mimo hru je Grafite, který za konflikt během posledního přípravného utkání proti Palermu dostal stopku na dvě utkání. Další útočník Džeko by měl být fit, ačkoliv ho trápil poraněný kotník.

Staronový účastník nejvyšší soutěže Köln má v nové sezoně díky kvalitě kádru ty nejlepší předpoklady k nenaplnění pověsti "Jo-jo klubu". "Naším cílem je stabilizovat Köln v Bundeslize a já jsem šťastný, že v tom mohu hrát roli. Nebude to ale jednoduché," prohlásil kouč Christoph Daum. I jeho tým v DFB-Pokalu neměl problém - 5:1 vyřídil Niederauerbach.

Celek z Porýní se musí obejít akorát bez letní posily do útoku, Manasseha Ishiakua, a mladíka Kevina Pezzoniho. Oba utrpěli zranění kotníku. V útoku se vedle Novakoviče zřejmě objeví Radu, který je v v 1. FC na hostování právě z Wolfsburgu. Velkou neznámou zatím zůstává obsazení krajů zálohy, adepty jsou Brečko, Broich, Vučičevič, Chichi a Sanou.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Zaccardo, Ricardo Costa, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Hasebe (Riether), Gentner - Misimovič - Dejagah, Džeko
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Özat, Geromel, Mohamad, Womé - Petit - Brečko (Sanou), Broich (Vučičevič) - Antar - Novakovič, Radu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.75 - 5.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Karlsruher SC - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Dva týmy, jenž loni skončili v klidném středu tabulky, si to v sobotu rozdají na Wildparkstadionu. Karlsruhe hostí Bochum.

Karlsruhe loni zažilo nadmíru vydařenou sezónu, v té nadcházející se ale musí obejít bez dvou loňských opor, Hajnala a Eggimanna, kteří klub opustili. Sportovní ředitel Rolf Dohmen však zcela nepochopitelně prohlásil, že je KSC silnější než loni: "Tým není slabší, než minulou sezónu, ba právě naopak. Máme více zkušeností, každý teď soutěž lépe zná."

"Jsem si jistý, že můžeme své loňské výkony potvrdit. Naším cílem bude co nejrychleji zažehnat sestupové starosti," volil již trochu obezřetnější slova trenér Edmund Becker. Ten nemůže využít služeb zraněných Görlitze (kotník) a Mutzela (svalové problémy). Bádenský celek ve svém prvním soutěžním vystoupení vyhrál v Ansbachu 5:0 v rámci DFB-Pokalu.

Na novou sezónu se již těší v Bochumi, která s novými posilami bude chtít vylepšit své loňské dvanácté místo. VfL by mělo zapracovat hlavně na utkáních venku, kde se mu tolik nedařilo. "Měli jsme dobrou přípravu, skvělý tréninkový kamp a zahráli jsme proti silným soupeřům v přípravných utkáních velmi dobře," libuje si trenér Marcel Koller, jehož tým měl v pohárovém utkání v Münsteru velké problémy a nakonec postoupil až na penalty.

"Těším se na začátek. Naším cílem bude získat více venku více bodů, než tomu tak bylo loni," dodal švýcarský lodivod týmu z Porúří, který se musí obejít bez zraněných Dannyho Fuchse (chodidlo) a náhradního brankáře Reného Renna (kotník). Ne zcela jistý je start Miecela, jehož v uplynulých dnech trápila chřipka. V případě potřeby jej na hrotu nahradí Hashemian.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Celozzi, Sebastian, Franz, Eichner - Staffeldt, Porcello - Freis, da Silva, Iashvili - Kennedy
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, C. Fuchs - Azaouagh, Imhof, Ono, Dabrowski - Mieciel (Hashemian), Šesták
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Leverkusen v souboji týmů, jenž mají pohárové ambice a kterým se loňský ročník nevyvedl podle představ, vyzve před vyprodanou BayArenou Dortmund, který zde z posledních šestnácti utkání dokázal vyhrát pouze jednou.

Bayer loni přes dobrý začátek skončil mimo pohárové ambice, což v klubu znamenalo rušné léto. U kormidla vystřídal Skibbeho Labbadia a vedení Leverkusenu přivedlo dosud nejdražší posilu v historii klubu, Renata Augusta. Tým z Porýní neměl vstup do sezóny nijak přesvědčivý, v domácím poháru vyhrál v Oberhausenu až po prodloužení.

Trenér "Werkself" byl s přípravou svých oveček spokojen, ví ale, že je proti Borussii nečeká nic lehkého. "Víme, že to bude těžké utkání. Dortmund je silnější, než vypovídá jeho postavení v tabulce loňského ročníku. My však chceme za každou cenu opouštět hřiště v pozici vítězů," prohlásil Bruno Labbadia. Obejít se musí bez jedničky Adlera (rameno), Sarpeie a Greška (oba koleno) a zcela fit nejsou ani Sinkiewicz a Schneider.

Ještě více rozladění, než fanoušci Bayeru, byli z minulé sezóny v Dortmundu. "S třináctým místem nemůže být nikdo spokojen," prohlásil sportovní ředitel klubu Michael Zorc, který po hráčích žádá, aby " hráli lepší a atraktivnější fotbal než v minulém roce. Když se to bude dařit, výsledky přijdou."

I v BVB mají nového trenéra, jímž je Jürgen Klopp, jenž už má za sebou dvě vydařená utkání. V Superpoháru jeho svěřenci porazily Bayern 2:1, v DFB-Pokalu pro změnu 3:1 Essen. A bývalý trenér Mainzu si pochopitelně věří i na ligové scéně. "Když prokážeme to, co jsme nastudovali – kompaknost a agresivní pojetí od první minuty, pak s námi bude mít potíže každý soupeř."

Ve vestálském týmu chybí dlouhodobě zraněný Frei, dále pak Tinga (oba koleno), Buckley a Owomoyela (oba stehenní sval). Nejistý je start Valdéze, kterého trápí kotník, místo něj případně nastoupí Klimowicz.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
B. Fernandez - Castro, M. Friedrich, Henrique, Djakpa - Rolfes, Vidal - Renato Augusto, Barnetta - Kießling, Helmes
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Rukavina, Subotič, Hummels, Dedé - Blaszczykowski, Hajnal, Kehl, Kringe - Valdéz (Klimowicz), Petrič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC  (neděle 17:00)
Po roce se v úvodním utkání opět střetnou Eintracht s Herthou. V polovině loňského srpna zvítězil 1:0 Frankfurt, Berlíňané tedy mají svému soupeři co vracet.

A to také kvůli jaru, kdy Eintracht vyloupil Olympiastadion 3:0 po Feninově hattrickovém galapředstavení. "Hlavně na to domácí utkání si velmi dobře vzpomínám," řekl s trochou nelibosti v hlase trenér Herthy Lucien Favre. Nyní je tu ovšem nová sezóna a podobně jednoznačný výsledek se v tomto souboji rozhodně čekat nedá.

Eintracht loni zažil celkově povedenější sezónu, na jejímž konci uzavíral první polovinu tabulky. Trenér Funkel kádr trochu omladil a letos by chtěl určit mířit výše. Na úvod se ovšem musí vypořádat s marodkou. Zranění jsou Preuß (koleno), Vasoski (plíce), Bajramovič (chodidlo), Korkmaz (zlomená zánártní kůstka) a připraveni zřejmě nebudou ani Pröll a Köhler.

Martin Fenin přesto myslí optimisticky. "Chceme do sezóny odstartovat vítězstvím," prohlásil loňský kat Herthy, který ale možná nenastoupí. Přednost by mohl dostat Řek Liberopoulos.

Hertha se po devíti letech pokusí vyhrát úvodní utkání, což se jí naposledy podařilo v sezóně 1999/00 po výhře 5:2 nad Rostockem. "Je čas tuto sérii ukončil," prohlašuje manažer Hoeneß. "Stará dáma" přes léto posilovala, což si pochvaluje zejména Favre: "Navýšili jsme svoji kvalitu."

Berlínský celek se ale bude muset obejít bez kapitána Friedricha, jehož trápí záda, veteránů Dardaie a Fiedlera, Brazilce Lúcia (všichni poraněné koleno) a nejistý je i start Raffaela, jenž má potíže z holení kostí, a Chaheda.

Pro oba celky to není první soutěžní utkání sezóny. Frankfurt vyhrál v DFB-Pokalu v Pfullendorfu 3:0, rozehranější by mohla být Hertha, která se kromě výhry na Trierem 3:1 představila i v předkole Poháru UEFA. Po postupu přes Nistru Otači (8:1, 0:0) nyní ve čtvrtek vyhrála 2:0 v Ljubljaně.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - P. Ochs, Russ, Bellaid, Spycher - Chris - Steinhöfer, Inamoto, Toski - Liberopoulos (Fenin), Amanatidis
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed (Piszczek), Šimunič, von Bergen, Stein - Cícero, Kačar (Lustenberger) - Ebert, Raffael (Nicu) - Chermiti, Pantelič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart  (neděle 17:00)
V nedělní dohrávce prvního kola bundesligy se proti sobě představí po roční odmlce Borussia M'gladbach a předloňský mistr VfB Stuttgart. Bude to zápas návratů do Bundesligy. Zatímco Borussia se vrací do ligy po roce, na straně Stuttgartu se vrací Jan Šimák po více než 4letech.

Kouč Borussie Jos Luhukay vyzývá své svěřence, aby se nezalekli velkých jmen v kádru VfB a nehráli s přílišným respektem. "Stuttgart má jeden z nejlepších kádrů v lize," vysekl týmu protivníka poklonu, ale v zápětí dodává: "Velmi si našeho soka vážím, ale budem hrát před plným stadionem a nemůžeme si dovolit hrát ustrašeně. Doufám, že převezmeme iniciativu a odehrajem dobré utkání. Měli jsme velmi dobrou předsezonní přípravu a doufám že tuto neděli navážem na výkony, kterými jsme ji skončili."

Nizozemskému trenérovi bude scházet hned kvarteto hráčů v důsledku zranění: Steve Gohouri(stehno), Soumaila Coulibaly(neupřesněno), Sebastian Schachten(meniskus) a Moses Lamidi (stehno). Oliver Neuville sice ještě dohání kondičku, ale na zápas by měl být připravený.

Ve Stutgartu si zase přejí lepší vstup do sezony, než se jim "povedlo" minulý ročník, na čež později doplatili i brzkým vypadnutím z Ligy mistrů. Letos si zahrají jen pohár UEFA, kde se už minulý čtvrtek střetli s Maďarským Gyorem a vyhráli jen hubeně 2:1. Větší starosti ale dělá trenéru Vehovi velmi špatná předvádená hra. "Napadání, přihrávky, nasazení, chytrost - to vše nám chybělo," míní trenér VfB a navazuje: "Musíme se vyvarovat chyb, jinak dopadnem v nedělním klání velmi špatně." Chybět mu budou jen útočník Cacau, kterého zlobí třísla, a nová posila Khalid Boulahrouz, který má problémy s kotníkem.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Ndjeng, Brouwers, Daems, Voigt - Paauwe, Alberman - Matmour, Rösler, Marin - Friend
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Osorio, Tasci, Delpierre, Boka - Hilbert, Pardo, Šimák, Hitzlsperger - Marica, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Energie Cottbus00000:00
Eintracht Frankfurt00000:00
VfL Wolfsburg00000:00
VfL Bochum00000:00
Karlsruher SC00000:00
TSG Hoffenheim00000:00
1. FC Köln00000:00
Borussia Mönchengladbach00000:00
VfB Stuttgart00000:00
Bayer Leverkusen00000:00
Schalke 0400000:00
Bayern Mnichov00000:00
Arminia Bielefeld00000:00
Hamburger SV00000:00
Hannover 9600000:00
Werder Brémy00000:00
Hertha BSC00000:00
Borussia Dortmund00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na zahájení Bundesligy zápas jako hrom!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak. Hlavně ať se HSV zadaří.

Reagovat
smazaný uživatel

tak co, Vano, jak to vypada se shanenim novych Bundesligaku?

O. Hlavac

Reagovat
Arne

Ani nevím, ale myslím, že celkem dobře. Zatím jsme dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Tak Bayernu schází osa týmu a snad toho využijem a vykopem aspoň remízu. Tipuju 1:1 (Podolski - Olič). Jinak gratuluju Arnemu k výhře Herthy.

Reagovat
Arne

Dik.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja dnes volím 02 na hamburk

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad začne Bayern cestu za obhajobou titulu dobře a konečně semu ten Hamburk podaří porazit. Jsem zvědavý jak Ribéryho zastoupí mladý Kroos,pokud opravdu nastoupí.

Tip: 2:1

Jen škoda,že tento velkolepý match neuvidím,jdu slavit narozky...

Reagovat
smazaný uživatel

já myslim že Hamburk vyhraje 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

"První z elitních pěti evropských lig dnes startuje."

A co francouzská?

Reagovat
smazaný uživatel

tjn. španělsko, anglie, německo itálie a francie, nebo kdo je pátej?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak samozřejmě, že tyhle jsou ony, ale autor na tu fr. nejspíš zapomněl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele