Bundesliga - preview 9. kola

20.10.2017, 08:11, aktualizováno 22.10.2017, 09:08
Previews
Köln se pokusí zlomit černou sérii proti brémskému Werderu. Freiburg si to rozdá s Herthou BSC, zatímco na závěre nedělního programu přijde na řadu koncernový souboj mezi Wolfsburgem a Hoffenheimem...
1. FC Köln - Werder Brémy  (neděle 13:30)
Poslední Kolín nad Rýnem se pokusí přerušit dlouhé čekání na vítězství proti Werderu Brémy. Hostům se také nedaří, se čtyřmi body jsou předposlední. Jde o jediné dva týmy, které v letošní Bundeslize ještě nevyhrály.

Je to frustrující bilance. Zatímco loni Kolín proháněl pohárové aspiranty a sám se přímo kvalifikoval do Evropské ligy, letos je to jako zlý sen. Nedaří se nikde a nic a po osmi kolech má v Bundeslize pouhý jeden bod. Podobné je to i na evropské scéně. Ve čtvrtek Kolín opět prohrál, když nestačil v Bělorusku na místního šampiona BATE Borisov.

Aktuálně druhým nejhorším týmem Bundesligy je Werder Brémy. Hosté mají oproti Kolínu nad Rýnem výhodu absence v evropských pohárech, ale tento fakt při pohledu na tabulku vůbec není znát. Brémy dosud stejně jako Kolín nevyhrály, pouze nasbíraly čtyři body za čtyři nerozhodné výsledky. Těšit mohou alespoň výkony brankáře Pavlenky, který měl velký podíl na dvou nerozhodných výsledcích vychytaným čistým kontem.

Zápasy Kolína s Brémami nabízejí v posledních letech vyrovnanou podívanou. Diváky určitě nadchl zápas z minulé sezony právě na půdě Kolína nad Rýnem. Kozlové tehdy vyhráli v úžasné přestřelce 4:3.

Ani jeden z týmů nebude v kompletním složení. Kolín se musí obejít bez Hectóra, Risseho a Córdoby, zatímco hosté řeší nejistý start Kruseho.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Rausch, Heintz, Sörensen, Klünter - Bittencourt, Lehmann, Özcan, Jojič - Osako, Pizarro
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Veljkovič, Sané, Moisander - Augustinsson, Delaney, Bargfrede, Junuzovič, Gebre Selassie - Belfodil, Bartels
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.51 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Freiburg i Hertha se pokusí rozšířit svojí chudou sbírku výher v právě probíhající sezoně a v případě domácích i vybřednout ze sestupového pásma. Mnohem větší zklamání představuje berlínská Hertha, která je až na třináctém místě.

Freiburg se po hodně cené výhře nad Hoffenheimem vrátil do reality a na Bayernu v Allianz Aréně schytal ošklivý debakl 0:5! Domácím nezbývá nic jiného, že zápas úplně vypustit z hlavy a navázat na předchozí sérii, během které Freiburg tři utkání neprohrál. Potenciál v týmu určitě je, jinak by nedokázal obrat o body Borussii Dortmund. Právě z domácího prostředí stadionu Mage Solar těží hráči Freiburgu nejvíce. Letos tam ještě ve čtyřech případech neprohráli.

O první lup se v Bádensku-Württembersku pokusí Hertha, která by to koneckonců potřebovala jako sůl. Stará dáma je jen stínem týmu, který v minulé sezoně proháněl nejlepší týmy Bundesligy. V této sezoně zvítězila jen dvakrát nad Stuttgartem a Leverkusenem a venku dokonce ještě nevyhrála.

V minulé sezoně nabídly oba vzájemné zápasy těchto soupeřů vyrovnanou partii se šťastným koncem vždy pro domácí celek. Hertha naposledy dokázala vyhrát ve Freiburgu před sedmi lety.

Oba celky výrazně limitují zranění. Na straně domácích chybí hned sedm hráčů! Gulde, Meffert, Sierro, Kempf, Abrashi, Guédé i útočník Bulut. Na druhou stranu domácí si nemohou stěžovat, protože situace na opačné straně barikády je totožná. Mimo hru je bývalý hráč Freibourgu Darida, dále Langkamp, Mittelstädt, Kraft a konečně Haraguchi, kterého do hry nepustí karetní trest.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Söyüncü, Schuster, Lienhart - Günter, Höfler, Frantz, Stenzel - Haberer, Terrazzino - Niederlechner
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - Leckie, Duda, Lazaro - Ibiševič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.18 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim  (neděle 18:00)
Ve Volkswagen Aréně přivítá v zajímavém utkání čtrnáctý Wolfsburg fotbalisty Hoffenheimu a rád by se konečně odrazil k lepším výsledkům. Aktuální postavení Vlků vůbec neodpovídá jejich ambicím, na druhou stranu na hřišti to zkrátka není ono, Wolfsburgu se nedaří urvat zápasy za tři body.

Naposledy se to podařilo ve druhém kole na půdě Eintrachtu Frankfurt, kde výhru zařídil jedinou brankou Daniel Didavi. Wolfsburg následně odehrál dalších šest duelů a hned v pěti případech si připsal remízu. To však není strategie, kterou by se domácí chtěli vydávat, protože sbírat bod po bodu určitě nikam Wolfsburg neposune.

Hoffenheim vedle domácí soutěže nastupuje i v Evropské lize, kde teprve ve čtvrtek poprvé zvítězil. Po porážkách s Bragou a v Razgradu se tým trenéra Juliana Nagelsmanna představil vlastním divákům proti istanbulskému Basaksehiru a v německo-tureckém souboji zvítězil 3:1. Wolfsburg v minulé sezoně s Hoffenheimem ani jednou neprohrál. Po remíze v Hoffenheimu 0:0 si připsal domácí výhru 2:1.

Domácím i v tomto zápase s největší pravděpodobností nepomůže střelec Mario Gómez a na marodce zůstává i trojice Brooks, Jung, Bruma. Kompletní nebudou ani hosté, protože zdravotní lapálie trápí Szalaie, Zulju a Bicakčiče.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Itter, Uduokhai, Tisserand, Verhaegh - Arnold, Camacho - Didavi, Malli, Blaszczykowski - Origi
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Nordtveit, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, Geiger, Demirbay, Zuber - Wagner, Kramarič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.58 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Po pomalejším rozjezdu do sezony je to zase to dravé Lipsko, které známe z minulé sezony. Svěřenci Ralpha Hasenhüttla vyhráli už třikrát v řadě, přičemž výhru číslo tři si připsali na hřišti Borussie Dortmund. Povzbuzeni skalpem BVB na jejich jinak nedobytném stadionu se teď vrací do Red Bull Areny, kam přijede zkusit získat body nováček ze Stuttgartu.

Kromě toho, že se dá čekat atraktivní ofenzivní fotbal, bude mít zápas ještě jinou dimenzi pro možná největší hvězdu Rudých býků - forvard Timo Werner, jenž si své pevné místo vydobyl už i v nejužším kádru německé reprezentace, totiž na východ Německa přišel právě z VfB.

Proti svému bývalému klubu si tak mladý útočník jistě zahraje, volno naopak po dvou těžkých zápasech, které měly pro Lipsko ovšem vítězný konec (víkendový duel v domácí soutěži s BVB a následné střetnutí v Lize mistrů s Portem), zřejmě dostane jeden z dvojice středopolařů Kevin Kampl, Naby Keita. Na hřišti ho pak dle všech předpokladů nahradí Diego Demme.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Demme, Keita - Sabitzer, Forsberg - Augustin, Werner
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Pavard, Baumgartl, Badstuber - Beck, Ascacibar, Mangala, Aogo - Akolo, Donis - Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.98 - 7.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Sobotní program Bundesligy nabízí mnoho zajímavých zápasů, největší pozornost ovšem pochopitelně přitahuje rýnské derby. Do Borussia-Parku v Mönchengladbachu zavítá Bayer Leverkusen, který bude chtít přerušit sérii dvou výher v řadě, ze kterých se můžou těšit domácí fotbalisté.

Gladbachu se loňská sezona nepovedla, letos jsou ale svěřenci zkušeného kouče Dietra Heckinga na pátém místě tabulky s odstupem jen pěti bodů na vedoucí suverénní Dortmund - to pro Hříbata vůbec není špatná vizitka.

Borussii navíc senzačně funguje útočná dvojka Lars Stindl - Raffael, která střílí jeden gól za druhým a na hřišti tak velmi pravděpodobně nepustí letní posila Raula Bobadillu - a to i přesto, že bývalý hráč Augsburgu bude Heckingovi již po zranění k dispozici.

Tradičně zajímavé bude utkání pro Christopha Kramera - středopolař domácího celku, jenž má také zlatou medaili z mistrovství světa, totiž mezi svým předchozím a současným působením v Gladbachu působil právě u Werkself, za které odehrál 28 utkání.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Zakaria, Kramer - Hazard, Johnson - Stindl, Raffael
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Retsos, Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz, Kohr - Bailey, Brandt, Volland - Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.71 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Eintracht vyhrál poslední dva bundesligové zápasy, přidat třetí výhru v řadě ovšem nebude pro svěřence Nika Kovače nic jednoduchého. Do Frankfurtu totiž přijede Borussia Dortmund, vedoucí tým celé ligy, který sice poněkud tápe v pohárové Evropě, v domácí soutěži ale Aubameyang a spol. předvádí jediný přesvědčivý výkon za druhým.

Problematická je také rozsáhlá marodka, která domácí mužstvo delší dobu trápí. Timothyho Chandlera trápí achillovka, Mariuse Wolfa lýtko. Simon Falette zase do zápasu nenaskočí kvůli karetnímu trestu. Lépe už by na tom měli být Jonathan de Guzman a Gelson Fernandes, je ovšem otázkou, zda je jejich zdravotní stav takový, aby mohli pomoci svému týmu už v utkání proti BVB.

Snadné to ale nemá ani Peter Bosz - holandský trenér nemůže počítat s vykartovaným Sokratisem a kvůli zranění je mimo také Ömer Toprak. Ve stoperské dvojici tak jistě nastoupí Marc Bartra a na pozici středního obránce bude muset zaskočit nová posila Zagadou, jinak levý bek.

Kdo je ovšem zcela fit, je Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonský kanonýr nastřílel Eintrachtu šest gólů v posledních osmi duelech a určitě bude chtít přidat další i dnes.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Russ, Hasebe, Abraham - Chandler, Gacinovic, Boateng, Tawatha - Wolf, Haller, Rebic
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Toljan, Bartra, Zagadou, Schmelzer - Castro, Weigl, Götze - Pulisic, Aubameyang, Philipp
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.95 - 3.67 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - Hannover 96  (sobota 15:30)
V dosavadním průběhu sezony získali stejný počet bodů, ve středu tabulky jsou tedy sousedy. Zda jeden z týmů tomu druhému odskočí na rozdíl tří bodů, ukáže dnešní utkání v Augsburgu, kam přijede nováček soutěže z Hannoveru.

Augsburg, byť před startem nového bundesligového ročníku tipován jako jeden z hlavních adeptů na sestup o patro níže, vstoupil do sezony slušně. Teď ale už tři zápasy v řadě nevyhrál a svěřenci Manuela Bauma se tak pomalu propadají tabulkou. Navíc se domácí budou muset na několik týdnů obejít bez Martina Hintereggera - australský bek podstoupil v pondělí operaci kotníku a na trávník se jen tak nepodívá.

Mimo hru je také Sergio Cordova. Venezuelský forvard se zranil při reprezentační přestávce.

I přes nepříliš povedená poslední utkání mohou jít augsburgští do duelu s Hannoveru povzbuzeni statistikou - ze své arény se jim povedlo vybudovat nedobytnou tvrz, vždyť tu z posledních sedmi střetnutí s rozličními protivníky prohráli jen jednou - a to byla soupeřem FCA slovutná Borussia Dortmund.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Opare, Danso, Stafylidis, Max - Gouweleeuw, Baier - Heller, Koo, Caiuby - Finnbogason
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Korb, Anton, Sane, Ostrzolek - Hübner, Schwegler - Harnik, Bakalorz, Karaman - Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.66 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Návrat na lavičku Bayernu prožil Jupp Heynckes vskutku impozantní. Die Roten rozprášili před vlastními fanoušky v Allianz Areně nebohý Freiburg 5:0. Další vítězství, navíc opět bez obdržené branky, přišlo v týdnu v Lize mistrů, když si obhájce bundesligové trofeje poradil se skotským Celtikem.

Nyní čeká na staronového kouče mnichovských první trip na venkovní zápas - Bayern jede do Hamburku a nečeká se nic jiného, než tři body. Jestli totiž má přístavní celek z někoho strach, je to Robert Lewandowski. Polský kanonýr má na Hamburk pifku a v posledních pěti zápasech s tímto soupeřem nastřílel sedm branek - včetně hattricku, který vsítil při zatím posledním setkání těchto dvou soupeřů letos v únoru.

Hamburk tehdy odjel z Allianz Areny jako spráskaný pes - prohrál 0:8 a potvrdil tak známý fakt, že se mu proti nejlepšímu bundesligovému celku zkrátka nedaří. Statistika hovoří jasně - v posledních patnácti duelech nastřílel Bayern HSV neskutečných šedesát tři branek.

Populární Lewa má navíc extra motivaci přidat na hřišti Hamburku další hattrick - v Bundeslize už nastřílel 160 branek, klubový šéf Rummenige jich za svou kariéru zvládl 162. Překoná Lewa svého nadřízeného už dnes?
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Papadopoulos, Mavraj, Van Drongelen - Diekmeier, Ekdal, Jung, Sakai - Hahn, Kostic - Wood
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Vidal, Thiago - Robben, James, T. Müller - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.20 - 7.38 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05  (pátek 20:30)
V Gelsenkirchenu se odehraje úvodní duel dalšího bundesligového kola. Na půdu ambiciózního Schalke přijede Mohuč, které je momentálně v tabulce desátá, zatímco domácí Königsblauen jsou v bundesligovém žebříčku na šesté příčce.

Své třicáté deváté narozeniny v týdnu oslavil kouč hostí Sandro Schwarz, jenž na lavičce Mohuče před sezonou nahradil Martina Schmidta. A jistě by si od svých svěřenců přál dárek v podobě tří bodů - vzhledem k předpokladům a síle obou mužstev bude asi trenér FSV rád, když si jeho tým odveze z Veltins Areny byť jen bod.

Mohuči se totiž letos venku nedaří a v probíhající sezoně na výhru ze soupeřova hřiště dosud čeká. Naopak Schalke má letos už téměř dvojnásobek bodů co loni v tuto dobu a těšit Tedescovy svěřence může i to, že se výrazně zlepšili v zahrávání standardek - už v tuto chvíli má Schalke na svém kontě z rohů, přímých kopů a penalt sedm branek. Stejný počet měli za celou loňskou sezonu.

Co se týče absencí, budou Schalke chybět Insua a Nastasič. Hosté z Mohuče budou postrádat Bungerta, jenž má problém se svalem, Bussman, jenž po zranění dosud není fit na zípas a Onisiwa, jehož trápí zraněné rameno.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Kehrer - D. Caligiuri, M. Meyer, Oczipka - Goretzka - Harit, Konoplyanka - G. Burgstaller
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Adler - Donati, Bell, Diallo, Brosinski - Gbamin, Latza, F. Frei - Öztunali, Fischer - Muto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.93 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund861123:519
2.Bayern Mnichov852121:717
3.RB Lipsko851215:1016
4.TSG Hoffenheim843115:1015
5.Borussia Mönchengladbach842212:1214
6.Schalke 04841310:913
7.Eintracht Frankfurt84138:713
8.FC Augsburg833211:812
9.Hannover 9683328:612
10.1. FSV Mainz 05831410:1310
11.VfB Stuttgart83146:1010
12.Bayer Leverkusen823315:139
13.Hertha BSC82338:109
14.VfL Wolfsburg81528:118
15.Hamburger SV82156:147
16.SC Freiburg81435:167
17.Werder Brémy80443:94
18.1. FC Köln80173:171

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
blackhawk88

Are you 100% leaving this summer? Jupp: "I knew you'd ask me this. It's too early now but the plan is to be here until next summer."

Reagovat
andrew96

Už je nalomený.

Reagovat
smazaný uživatel

a kam s nim potom?k vam??nemyslim ze by to bola az taka vyhra,ale momentalne lepsieho nemeckeho kouca realne nezozeniete(od Tuchela neviem co cakat,ta jeho hybridna taktika by sa nemusela chytit v Bayerne a Nagelsmann je neskuseny na to viest taky klub)

Reagovat
blackhawk88

tak ja dufam, ze aj napriek svojmu veku, ostane aj dalsiu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp?to nehrozi...uz teraz odporuca Tuchela aby ho nahradil,no neverim ze to uz neskusali hned po Ancelottim,ved ak by mohol prist preco by to odkladal na dalsiu sezonu?ale tiez by som tam radsej este jednu sezonu po tejto videl Heynckesa

Reagovat
bayern987

Ten Goretzka chytá neskutečnou formu. On je asi jediný důvod proč Schalke sleduju.

Reagovat
blackhawk88

snad coskoro bude obliekat dres Bayernu

Reagovat
OnderCZ

Buď a nebo skončí bohužel někde v PL.

Reagovat
db18

Reagovat
Jardman

Ano, do Bayernu s ním

Reagovat
Jardman

Jo, červená

Reagovat
Jardman

Kolik máme střel na bránu?

Reagovat
Bastaron

0

Reagovat
Jardman

A ve středu zálohy hraje kdo?

Reagovat
Bastaron

Vidal, Tolisso

Reagovat
vladino10

Tolisso a Vidal dokopy absolútne nefungujú, tolissa som videl akurát pri faule a zlých prihrávkach, Vidala som pre istotu nevidel vôbec..takže nedokážu tu loptu dostať dopredu, keď dostal loptu robben, coman alebo James tak to dostali do pozícií z ktorých sa nedalo urobiť nič iné ako nahrať dozadu..lewa odstrihnuty úplne..

Strašne chyba thiago, (zaujímalo by ma či by s tým vedel niečo urobiť Rudy alebo sme naozaj uplne závislí na thiagovi)..

Na druhej strane si ale hsv nič nevytvorilo, čo je oproti ancelottimu rozdiel, takže aj keď hráme takéto hovno, tak stále máme šancu vyhrať..

Dosť ma mrzí, že jung dostal červenú, zrejme bola zaslúžená, ale rozhodca nám tým dosť vytrhol tŕň z paty- hsv hralo veľmi dobre a určite by som si pozrel ako by sme dokázali reagovať v 2. polčase..

Reagovat
Jardman

To byla červená dle mého názoru. S Thiagem mám stejný názor a zajímalo by mě, zda střídání Müller/James je k něčemu prospěšné

Reagovat
vladino10

Mne je práve Jamesa luto- keď už dostal šancu, tak schytal práve takýto zápas, kde záloha nevie podržať loptu..

To či to striedanie mullera pomohlo sa už nedozvieme, práve kvôli tej redke..

Reagovat
Jardman

+ zranení Thomasa, snad né vážné

Reagovat
Jardman

Tooor! Dobrá haluz, ale je to tam.

Reagovat
Jardman

Asistence kopyto Müller

Reagovat
Jardman

Robben už je taky jinde podle mě. Všichni nadávají na Ribéryho, že už je za zenitem, ale Robben je na tom úplně stejně si myslím.

Reagovat
vladino10

Čo dnes urobil zle? Ešte aj v tom trápnom prvom polčase kde sme mali jednu jedinu šancu ju mal on.. Už to nie je ten robben čo sám rozhodne zápas bez pomoci spoluhráčov, ale na rozdiel od ribéryho používa aj hlavu..ribery sa púšťal do dvoch troch hráčov a už mu to nevychádzalo, strácal lopty a "zazdil" kopu akcii..robben tam nič také nemá a okrem toho dnes už minimálne 5-6x vytvoril pre rafinhu pozíciu z ktorej mohol úplne osamotený sám centrovať..

K riberymu by som ho určite neprirovnaval..

..akurát ako som to písal tak dodrbal ten samostatný nájazd..ale aj tak

Reagovat
vladino10

..stále na seba dokáže naviazať hráčov (možno aj vďaka tomu sa kimmichovi darí tak ako sa mu darí), ľavačka mu funguje stale (naposledy proti Celticu a švédsku) a situácie v ktorých je rieši primerane svojej forme a kondícii (na rozdiel od francka)..nie je taký výrazný ako býval, ale osobne si myslím, že je stále veľmi dôležitý a určite by som ho za brzdu za zenitom neoznacoval..

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Bastaron

O co jde?

Reagovat
Rudnevs

Pozri na tie elektronické reklamné panely. Rinti je spoločnosť, ktorá vyrába krmivo pre psov a “Cando” je pes Juppa Heynckesa, ktorý sa v poslednej dobe často spomína.

Reagovat
vladino10

Len daj nabudúce aj vysvetlenie, ja som tiež nerozumel čo tam je..v krmivach pre psov sa tu nevyzname všetci..

Reagovat
Rudnevs

Uznávam, mal som to asi objasniť. Ja trebárs tiež bežne nepoznám nemecké žrádla pre psov, ale táto firma je v poslednej dobe na bundesligových reklamných paneloch celkom často, okrem HSV sponzorujú ešte Werder, Stuttgart, Leverkusen, Herthu a Frankfurt.

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs

M. Müller - Modica, Vucur, Kessel - Abu Hanna, Moritz, Fechner, Mwene - Kastaneer, Andersson, Osei Kwadwo;

Flekken - Wolze, Nauber, Bomheuer, Hajri - Stoppelkamp, Schnellhardt, Fröde, Oliveira Souza - Onuegbu, Tashchy;

Tak zápas o šesť bodov sa zachvílu začína. Duisburg túto sezónu hrával veľmi pekný futbal, ale výsledky to veľmi neprinášalo, tak to naposledy proti Braunschweigu zavreli a prinieslo im to bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý se hraje na Müngersdorfu

Jinak Lautern přežil penaltu,MSV má víc ze hry a jestli se ve druhé půli nezlepší,mám vážné obavy

Reagovat
Rudnevs

Duisburg je mierne lepší, ide agresívnejšie do súbojov, tlačí sa do útoku. Ohľadom FCK by som nepovedal, že je to vyložene trápenie, taktiež mali pár zaujímavých možností - napríklad keď pred Anderssonom odkopával Nauber alebo v závere tá Manniho strela. Strasser má na lavičke pár zaujímavých možností, trebárs ten Borello sa proti Fürthu javil veľmi dobre, mal prsty v dvoch góloch, Atik je taktiež dobrý špílmacher...

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku se divim,že právě Atika nestaví Jeff od začátku,pod Meierem hrával v základu a svým pohybem a rychlostí na soupeře platil.Ale na druhou stranu jako žolík na unavenou obranu ve 2.poločase bude taky platný

Reagovat
Arne

Vidím Dynamo v téhle sezóně bohužel poprvé, to hraje pravidelně takhle super fotbal? Jak funguje záloha, to je pastva pro oči, krajní beci (hlavně Heise) vynikající... Tomu chybí "jen" ty góly, být tam Kutschke nebo i ten Paco, tak by skóre vypadalo jinak.

Reagovat
Rudnevs

Ja som túto sezónu videl Dynamo 5 krát + zostrihy a z toho čo som videl musím povedať že hrajú pekný futbal. Veľmi sa mi páčil ten Duljevic, ktorý prišiel zadarmo zo Sarajeva (ak nerátam Gogiu, ktorý sa kupoval pre Union len aby sa vybabralo s Brentfordom, tak je to najhodnotnejšia posila klubu v histórii), ten vedel hru vždy pekne rozpohybovať. Okrem absencie poriadneho útočníka bol problém najmä z kraja sezóny ešte zo slabou obranou, čo bolo ale často spôsobené zraneniami - i dnes proti FCN malo SGD k dispozícii len dvoch stopérov a Konrada, ktorý tam dokáže zahrať.

Reagovat
Kily

venku je to uvolněné, doma zase až moc často trápení, chybí někdo kreativní ve středu hřiště, Aosman má jeden dobrý zápas na dva nebo tři špatné, Lumpi na tuhle roli není a Hauptmann se do výkonnosti z loňské sezony ještě nedostal, přitom jemu by stačilo dát trochu víc volnosti a vzadu to nechat na Hartmannovi s Konradem

Reagovat
smazaný uživatel

A je to v háji

Reagovat
Rudnevs

Ten prvý polčas to bol naozaj taký výkon, akoby na lavičke ešte sedel Norbert Meier... Po tom inkasovanom góle začal Lautern poriadne bojovať a vytvárať tlak, ale do šancí sa nedostávali, centre boli nepresné, naopak Duisburg mal pár zaujímavých protiútokov. Pre Duisburg je tá výhra zaslúžená, ale ubojovaná, celkovo v zápase bolo veľké nasadenie z oboch strán, taktiež to bol najmä v druhom polčase veľmi emotívny zápas, napríklad Atik to tam s nervami nezvládol a vyletel na nejakého hráča MSV, fanúšikovia Duisburgu to nakonci úplne zaklincovali s tým ich “Hier regiert der MSV!!!”. Jeff sa doteraz snažil základnú zostavu veľmi nemeniť, ale do ďalšieho zápasu by som urobil pár zmien - namiesto Kastaneera by som dal Borella, Osaweho by som radšej nedával ani z lavičky a namiesto Modicu by som dal Correiru alebo Abu Hannu s tým že by krajný beci boli Guwara a Mwene.

Odkedy prebral tím Jeff Strasser tak nálada fanúšikov stúpala, ale teraz prišiel opäť akoby taký pád na zem. Čo som prebehol diskusiu na der-betze-brennt tak sa tam opäť hovorí o 3.lige, o tom že Jeff dokázal poraziť len slabý Fürth, dokonca som čítal komentár že Norbert Meier mal len smolu na ťažkých súperov a všeličo možné... Môj názor je taký, že od príchodu Strassera sú viditeľné pokroky a že sa tá druhá liga dá ešte v pohode zachrániť.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to tam sleduju a takhle je to tam pořád Po každé výhře euforie a naopak když se prohraje,tak se všechno pohřbívá Jeff už má k výhře a remíze už i tu porážku... Rozhodne se na jaře,ale nesmí do něj nabrat takovou bodovou ztrátu,která by byla už nepřekonatelná. Docela mě zklamala návštěva na Betze.

Reagovat
Rudnevs

Jj, taktiež som si všimol. Jak tam oni majú ten “Stimmungsbarometer”, tak po tom neštastnom zápase s Unionom nálada klesla na 1,76 , čo je najmenej odkedy sa to meria, po príchode Strassera to opäť začalo stúpať, som zvedavý čo bude teraz. Som i celkom zvedavý, či finančná situácia dovolí priviesť Jeffovi v zime nejake posily. Inak paradoxne vyššia návšteva ako dnes bola iba na Darmstadt, aj to len preto, že to bol prvý domáci zápas. Som zvedavý koľko ľudí naženie na štadión zvučné meno v podobe VfB Stuttgart a pohárový zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

No obávám se,že v případě vyšší porážky v poháru to mužstvo hodí ještě víc do depky...

Reagovat
Rudnevs

VfB zasa neni nehrateľný súper typu Bayern, takže by sa to mohlo zaobísť bez vyššej porážky, osobne tipujem “normálnu” prehru... Zas naopak keby prišiel postup, tak by to bola obrovská psychikcká vzpruha a lukratívna finančná odmena.

Inak dnešný výkon Osaweho už nekritizovali len fanúšikovia, ale teraz i Notzon a Strasser, čiže v nasledujúcich dôležitých zápasoch si nezahrá, čo je len a len dobre. Dnes hral fakt zle, hru ničím neoživil, dvakrát dal nepresný center, párkrát stratil loptu a dal jednu pomalú “strelu” 10 metrov od brány do reklamných panelov. Notzon vravel že ho to mrzí kvôli Jeffovi, ktorý dal šancu hráčovi a ten ho nechal v štichu. Strasser už bol o niečo miernejší a povedal len, že by mal Osawe mať na seba väčšie nároky.

Reagovat
smazaný uživatel

Sám jsem zvědav,jak se Jeff popasuje s první porážkou,dosud zažil na Betze jen samou euforii a radost z povedeného začátku.Je to o to horší,že ta prohra nepřišla s někým ze špičky tabulky,ale s konkurentem v boji o záchranu.Toho Osaweho je škoda,vypadá to,že když nedá gól Andersson, tak ho nedá nikdo...Moc variant do útoku tak nezbývá,Przybylko je permanentně na marodce, Kastaneer není gólovej a pak zbývají jen mladíci...

Reagovat
Rudnevs

Ešte tam je Spalvis, to je taktiež veľmi zaujímavý hráč. Keď hrával za Aalborg, tak sa stal najlepší strelec Alka Superligy, vyslúžil si prestup do Sportingu ale kvôli zraneniam si nezahral ani jeden zápas, išiel na hosťovanie do Belenenses, odkiaľ ho vrátili po 16 dňoch. Za FCK zatiaľ len striedal, ja osobne by som mu dal väčší priestor, raz nastúpil v Oberlige a dal dva góly.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je spíš taky jen taková naděje,jako Shipnoski nebo Müsel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele