Bundesliga - souhrn 9. kola

20.10.2017, 22:23, aktualizováno 22.10.2017, 20:00
Komentáře a souhrny
Hoffenheim si odváží bod z Wolfsburgu, Freiburg remizoval s Herthou a stejně dopadlo utkání Kölnu s Brémami. Dortmund neudržel vedení ve Frankfurtu, přesto se drží před Bayernem Mnichov, jenž těsně zdolal HSV. Leverkusen otočil zápas s Mönchengladbachem, kterému nakonec přidělil pět kousků. RB Lipsko si poradilo se Stuttgartem, zatímco Augsburg nestačil na Hannover. Schalke zdolalo Mainz a alespoň dočasně se posunulo na průběžnou čtvrtou pozici...

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 1:1

22.10.2017 18:00

Góly: 90+1. Felix Uduokhai - 73. Kerem Demirbay (pen.)

Hoffenheim měl blízko k páté výhře v sezoně. V nastaveném čase však inkasoval, a tak odváží z Wolfsburgu pouhý bod. Vlci pod koučem Martinem Schmidtem připisují pátou remízu v řadě, což je bundesligový rekord.

První šanci utkání vypracoval ve 3. minutě Mark Uth pro Floriana Grillitsche. Bývalý záložník Werderu Brémy ale ztroskotal na Koenu Casteelsovi. V 9. minutě upadl ve vápně po souboji se Stefanem Poschem útočník Divock Origi. Rozhodčí Zwayer si ještě vyžádal pomoc videa a zůstalo u nařízené penalty. Maximilian Arnold měl velikou porci smůly, jelikož jeho střelu zastavil Oliver Baumann kopačkou!

Ve 38. minutě selhal Divock Origi, a tak svítilo na ukazateli po prvním dějství stejné skóre, jako před jeho začátkem. Julian Nagelsmann poslal do hry kupříkladu debutanta Kevina Akpogumu, nicméně to byl Andrej Kramarić, kdo v 53. minutě v nadějné pozici přestřelil. Také trenér Schmidt udělal změny v sestavě a na hřiště vyběhnul třeba Yunus Malli.

Ten hned v následující minutě přinutil k vynikajícímu zákroku Baumanna. V 73. minutě po rohovém kopu trefil kolenem Marcel Tisserand Benjamina Hübnera. Rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Kerem Demirbay napálil balon nekompromisně pod břevno a ukázal Arnoldovi, jak se to má správně dělat - 0:1.

Hoffenheimští měli utkání víceméně pod kontrolou. Jenže pak přišla první minuta nastavení a s ní rohový kop v podání Daniela Didaviho. Sedmadvacetiletý záložník nacentroval přímo na hlavu Felixe Uduokhaie a bylo vyrovnáno - 1:1. Vlci příští týden hrají se Schalke, kdežto TSG doma přivítá Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hertha BSC 1:1

22.10.2017 15:30

Góly: 52. Janik Haberer (pen.) - 81. Salomon Kalou (pen.)

Dvě penalty rozhodly o tom, že souboj mezi Herthou a Freiburgem skončil remízou. Streichův tým po debaklu s Bayernem patrně doufal ve víc. Stará dáma naopak čeká na výhru už měsíc.

Dárdaiovi svěřenci si zvykli se pohybovat na předních příčkách tabulky. A že by se tam rádi co nejdříve vrátili, mohli zařídit v samotném úvodu Ibišević a Kalou. Na druhé straně se neprosadil Marco Terrazino. Ve zbytku úvodního dějství ještě na poslední chvíli uklízel Rekik před Habererem a Günter se Stenzelem své příležitosti zazdili.

V 50. minutě došlo ve vápně Herthy na souboj Niklase Starka s Günterem. Rozhodčí Guido Winkmann po poradě s asistentem u videa nařídil penaltu. Rune Jarstein skočil po své levé ruce, zatímco Janik Haberer si vybral opačnou stranu, takže přivedl svůj tým do vedení - 1:0. Následovala poměrně klidná dvacetiminutovka.

Teprve potom se o slovo přihlásili Haberer a Frantz, byť tedy neúspěšně. Okolo osmdesáté minuty byly k vidění hned dva pokutové kopy na bránu Alexandera Schwolowa. Kapitán Julian Schuster praštil Arneho Maiera nechtíc do obličeje. K nařízené "pětce" si stoupnul Salomon Kalou a bohužel přestřelil!

Za chvíli ale fauloval Nicolas Höfler střídajícího Davieho Selkeho a reprezentant Pobřeží slonoviny se nebál další exekuce. Tentokrát raději volil tu největší jistotu - po zemi do středu brány. Ve zbytku utkání se odehrály už jenom dvě pozoruhodné situace. V samotném závěru nejprve Jarstein uklidil do bezpečí Schusterův přímý kop.

A v nastaveném čase z dálky napřáhnul Frantz. Bohužel pro něj i pro celý Freiburg však ani z tohoto mráčku nezapršelo. Jeho tým tedy okupuje patnáctou příčku a za týden zajíždí do Stuttgartu, který má na kontě o dva body více. Berlínský celek se nachází na jedenáctém místě a těší se na domácí střetnutí s Hamburkem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Werder Brémy 0:0

22.10.2017 13:30

Góly: -

Souboj posledních dvou týmů tabulky vítěze nepoznal. Pro Köln znamená remíza teprve druhý získaný bod a znovu se potvrzuje mimo jiné i to, jak obtížné bývá někdy pro menší kluby souboj na dvou frontách, neboť celek, který stále ještě vede Peter Stöger, válčí i v Evropské lize, kde se však prezentuje podobnými výkony, jako v domácí soutěži.

Oproti původním předpokladům nakonec vůbec nezasáhnul do zápasu Peruánec Claudio Pizzaro. V historii německé Bundesligy nenajdete gólově potentnějšího cizince. Pro Kozly měl být vítanou posilou, v jejíchž silách je i přes devětatřicet roků rozhodnout utkání ve prospěch svého mužstva. Pak asi není divu, že tento duel branku nepřinesl.

Ačkoliv šance byly na obou stranách. V úvodní patnáctiminutovce hýřil aktivitou především Sehrou Guirassy. Dvakrát to zkoušel hlavou, a pak z dálky přestřelil. V jednatřicáté minutě se k hlavičce propracoval Ishak Belfodil a chybělo jen velmi málo, aby šli hosté do vedení. Po půl hodině se musel proti Osakovi dvakrát činit český brankář Jiří Pavlenka.

Po změně stran nejprve Kainzův centr ukázkově zpracoval Maximilian Eggestein, nicméně zakončení pokulhávalo. Další příležitost si připsal Leonardo Bittencourt. Střela z dálky však nebyla pro muže v rukavicích žádný problém. Týmům nešlo upřít snahu, ale veškeré náznaky se rozbíjely o obranu soupeřova celku.

V 87. minutě mohl rozhodnout ve prospěch domácích Sehrou Guirassy. Avšak z nějakých dvou metrů se mu nepochopitelně nepovedlo zacílit do odkryté klece. V poslední minutě měli zase Kolínští borci obrovskou kliku. Po rohovém kopu totiž hlavičkoval Thomas Delaney. Timo Horn se jenom ohlédnul, aby spatřil, kterak Konstantin Rausch v akrobatické pozici zachraňuje pro svůj tým alespoň bod.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayern Mnichov 0:1

21.10.2017 18:30

Góly: 52. Corentin Tolisso

Obnovený debut na lavičce Bayernu Mnichov se Juppu Heynckesovi povedlo na výbornou a Die Roten pod vedení staronového kouče přehráli doma Freiburg 5:0. První bundesligový výjezd zavedl úspěšného trenéra do Hamburku, který jako již tradičně má zcela jiné starosti než o titul bojující Bayern.

Zápas ovlivnila třicátá devátá minuta, kdy poslal Gideon Jung k zemi Kingsleyho Comana a sudí mu ukázal červenou kartu. Zbytek prvního poločasu ještě Bayern v deseti zvládl, po návratu z kabin se ale už favoritovi povedlo udeřit.

V padesáté druhé minutě hosté využili zaváhání Hamburku v defenzivě a Thomas Müller našel přesnou přihrávkou Tolissa. Letní posila nezaváhal a střela bývalého hráče Lyonu skončila přesně u tyče.

Hned za dvě minuty mohli domácí vyrovnat, když se do slušné šance dostal André Hahn, s jeho pokusem si ale Ulreich, jenž při zranění Neuera plní roli brankářské jedničky Bayernu, poradil.

V sedmdesáté sedmé minutě mohl náskok hostí navýšit Mats Hummelse, stoperova hlavička ale skončila mimo branku HSV.

Do gólových šancí se ještě v závěru druhého poločasu dostali Arjen Robben a Robert Lewandowski, ani jeden z nich však branku nevstřelil.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfB Stuttgart 1:0

21.10.2017 15:30

Góly: 23. Marcel Sabitzer

RB Lipsko možná nemělo nejpřesvědčivější start do sezony, ale teď už znovu potvrzuje, že loňská druhá příčka nebyla náhodná. Oproti tomu Stuttgart zůstane po páté porážce ve druhé polovině tabulky.

První šanci zápasu si připsal ten, který ho o patnáct minut později rozhodl. Sabitzerův pokus byl jedním z posledních zážitků na hřišti pro Dennise Aoga, který pro zranění musel střídat už v 10. minutě. Rozhodující trefa přišla na pořad ve třiadvacáté minutě tohoto duelu.

Po ose Forsberg-Keïta-Werner se balon dostal k Sabitzerovi, který zpoza hranice pokutového území vystřelil a svou střelou, kterou možná lehce tečoval Benjamin Pavard, v podstatě přehodil snaživého Ron-Roberta Zielera - 1:0. Hostující brankář v jednačtyřicáté minutě jen sledoval, kterak Wernerova střela těsně minula tyč.

VfB se směrem dopředu osmělili až po změně stran. Takuma Asano si udělal prostor a nebýt výtečného zákroku Pétera Gulácsiho, bylo by vyrovnáno. O nějakých šest minut později proti sobě stanuli oba fotbalisté znovu. Japonský útočník měl smůlu, neboť nastřelil jen vnější tyč. Výživnou desetiminutovku ze strany svěřenců Hannese Wolfa uzavřel svým dalekonosným pokusem Orel Mangala.

Pro Lipsko se začaly otevírat zajímavé příležitosti k protiútokům, nicméně Stuttgart stále dokázal zlobit. Maďarská jednička ve službách domácího celku se však překonat nenechala. V závěrečné fázi působili hosté unavenějším dojmem, takže se do šancí dostali Sabitzer, Augustin a Kampl. Na skóre se však až do závěrečného hvizdu rozhodčího Svena Jablonskiho nezměnilo.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:5

21.10.2017 15:30

Góly: 7. Fabian Johnson - 48. Sven Bender, 59. Leon Bailey, 61. Julian Brandt, 69. Kevin Volland, 81. Joel Pohjanpalo

Bayer Leverkusen v Borussiia-Parku po prvním poločase o gól prohrával. Po přestávce ale předvedl obrat, jaký jsme u něj dlouho neviděli.

Na první trefu se čekalo jen do 7. minuty. Hazard z pravé strany nacentroval na zadní tyč, kam nasprintoval Fabian Johnson, o němž obránce Panagiotis Retsos neměl ani tušení, takže mohl zblízka levačkou propálit Bernda Lena - 1:0. V 16. minutě mohla vést Hříbata o dvě branky, nicméně Thorgan Hazard z voleje přímo pozdravil muže v rukavicích.

Ještě v úvodní dvacetiminutovce to rovněž z první zkoušel Leon Bailey. Bohužel pro die Werkself trefil pouze boční síť. Kai Havertz pak zblízka hlavičkoval těsně nad. Poločas zakončil nepřesným svým pozdravem Raffael. Druhé dějství začalo střelou Svena Bendera, kterou zblokoval do relativního bezpečí Matthias Ginter.

O několik sekund později to pro Larsovo dvojče dopadlo veseleji. Havertz zahrával roh, pro který si chtěl dojít Sommer. Jenže těsně před ním byl balon tečován, takže propadl až na zadní tyč, kde jej Sven s trochou štěstí optimálně uklidil za čáru - 1:1. Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Raffael mířil v 56. minutě o malinko přesněji.

Za necelých 180 sekund totiž jeho tým prohrával. Bailey si vůbec nedělal problémy, vřítil se do vápna, zaseknul balon a levačkou to trefil ukázkově na zadní tyč - 1:2. Než se Heckingova skvadra probrala z druhého gólu, inkasovala třetí. Brandt byl sice z úhlu, ale přesto po zemi propálil švýcarského brankáře - 1:3. Třetí asistenci v zápase si připsal Kai Havertz.

Bayer byl při chuti a další zářez přidal v 69. minutě. Wendell předložil Kevinu Vollandovi, který využil rozklíženosti obrany a běžel sám na Sommera. Nedělal si problémy a situaci vyřešil střelou do pravého dolního rohu brány - 1:4. Brazilský obránce se sám zatoužil zapsat do listiny střelců. V pětasedmdesáté minutě mu bohužel nebylo přáno.

Herrlichův tým však přeci jen ještě jednou skóroval. Brandt předložil na malé vápno Joelu Pohjanpalovi, který z první překonal bezmocného Sommera - 1:5. Gladbach bude napravovat dojem i výkon proti Hoffenheimu. Ještě předtím se ale v rámci DFB-Pokalu střetne s Düsseldorfem. Na Leverkusen čeká Union Berlín, a pak v Bundeslize poslední Köln.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 2:2

21.10.2017 15:30

Góly: 64. Sébastien Haller (pen.), 68. Marius Wolf - 19. Nuri Şahin, 57. Maximilian Philipp

Fotbalisté Dortmundu se nedokázali dostat z mírné krize ani na půdě Frankfurtu i přesto, že vedli o dva góly. Po nedávné domácí porážce s Lipskem nedosáhli na tři body podruhé za sebou, když během pěti minut ztratili dvoubrankový náskok a nakonec s Eintrachtem pouze remizovali po výsledku 2:2. V tabulce Bundesligy sice zůstali na vedoucí pozici s dvaceti body, ovšem před konkurenčním Bayernem Mnichov jsou už pouze o skóre.

Frankfurt dokázal bodovat potřetí za sebou, momentálně mu patří sedmé místo se čtrnácti body. Do první větší šance se dostali domácí po necelé čtvrthodině hry, kdy se na levé straně dral k míči osamocený Willems. Do souboje šel velmi agresivně až nebezpečně brankář Dortmundu Bürki, nicméně akrobatickým způsobem zasáhl balón a zamezil tak obrovské možnosti. Favorizovaný klub šel z ničeho nic do vedení v 19. minutě.

Bartra se odhodlal ke střele z nějakých dvaceti metrů a jeho přízemní pokus dostal do sítě před hranicí brankového území nabíhající Nuri Sahin, jemuž stačilo pouze nastavit nohu. Frankfurt byl blízko k vyrovnání po odehrané půlhodině, kdy po vyhrané hlavičce Sébastiena Hallera převzal míč Rebič a postupoval s ním sám po pravém křídle, jenomže v poslední chvíli si balón ukopl a vyběhnutý Bürki se ho zmocnil dříve.

BVB zvýšil své vedení dvanáct minut po změně stran. Do černého zacílil Maximilian Philipp, jenž využil chybnou rozehrávku soupeře na polovině hřiště. Poté převzal nahrávku od Götzeho a levačkou z patnácti metrů zamířil přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah gólmana Hradeckého. Eintracht se vrátil do hry o bodový zisk za dalších sedm minut, kdy šel Bürki znovu nesmírně agresivně do souboje a tentokráte doslova srazil k zemi Rebiče.

Za svůj zákrok obdržel žlutou kartu, k následnému pokutovému kopu se postavil Haller a bez komplikací ho proměnil - 1:2. Neuběhlo ani pět minut a domácí srovnali stav zásluhou Mariuse Wolfa. Ten obdržel krásnou kolmici od Gačinoviče a nádhernou ranou s pomocí zadní tyče rozvlnil síť. Borussia přeci jen mohla převrhnout misky vah na svou stranu v 89. minutě, kdy z pěti metrů střílel do prázdné branky Sahin, jenomže v zakončení byl nedůrazný a stojící Hasebe na brankové čáře zabránil na poslední chvíli jistému gólu.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hannover 96 1:2

21.10.2017 15:30

Góly: 33. Michael Gregoritsch - 77. Niclas Füllkrug, 89. Niclas Füllkrug

Díky dvěma trefám Niclase Füllkruga neuhrál Augsburg v duelu s Hannoverem ani bod a nadále se propadá tabulkou. Dolnosaský tým si naopak po devátém kole o něco polepší.

Úvodní pokus utkání si na konto připsal Caiuby. Bohužel pro Fuggerstädter nemířil přesně. Pak se připomenul Alfred Finnbogason, ale jeho zprvu nadějná střela nakonec ani ke Tschaunerovi nedoputovala. Úvodní desetiminutovku zakončil ranou z dálky Michael Gregoritsch. Poté domácí polevili a příležitosti si začali vypracovávat i hosté.

Jako první Martin Harnik, jehož hlavička se ovšem mezi tři tyče nevešla. Ve 33. minutě se většina osazenstva WWK Areny zaradovala, Těžko říct, jestli chtěl Gregoritsch centrovat nebo střílet, ale v každém případě platí, že když balon opustil jeho kopačku, Julian Korb jej tečoval tak nešikovně, že přeloboval vlastního brankáře a bylo to 1:0.

O chvíli později mohl přidat druhý zásah Caiuby. Brankář Hannoveru byl pozorný. Po změně stran jako první střílel Jonathan Schmid. O několik minutek později vychytal Tschauner aktivního Caiubyho. Na druhé straně hřiště se snažili Waldemar Anton a Marvin Bakalorz. Jenže jejich dalekonosné pokusy nemohly nikoho vystrašit.

Ihlas Bebou byl dalším hráče, který se neúspěšně snažil vyrovnat. To se totiž povedlo až v 77. minutě. Korb při něm trochu odčinil své zaváhání, když milimetrově přesným pasem našel ve vápně Füllkruga, jehož volej sice nevyšel, ale i tak měl dostatek času na to, aby mohl balon napálil za záda Marwina Hitze - 1:1.

V 82. minutě se na brankáře Augsburgu řítili tři hostující borci. Jonathas mu však poslal kulatý předmět rovnou do náručí. Koo Ja-Cheol si na druhé straně hřiště počínal podobně, takže o vítězi a poraženém rozhodla až 89. minuta. Salif Sané poslal od vlastní šestnáctky dlouhý balon dopředu. Jonathas ho hlavou posunul na Füllkruga, který ho ukázkově trefil placírkou a díky přízemní střele bylo vymalováno - 1:2.

Sám Jonathas mohl v nastaveném čase zvýšit na rozdíl dvou branek, nicméně nebyl přesný. To samé naštěstí pro družinu Andrého Breitenreitera platilo i o chvíli později, kdy měl Gregoritsch na hlavě vyrovnání. Augsburg příště hraje v Brémách. Do Hannoveru přijede stále ještě vedoucí celek tabulky - Borussia Dortmund.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 2:0

20.10.2017 20:30

Góly: 13. Leon Goretzka, 74. Guido Burgstaller

Páteční předehrávky Bundesligy bývají nudné, to ovšem neplatilo o zápasu Schalke s Mohučí. Domácí vstoupili do utkání aktivně, za což bylo už po třinácti minutách odměněni úvodním gólem zápasu. O ten se postaral Leon Goretzka, který si dostal s míčem až před Adlera a poslal míč za záda bývalého gólmana Hamburku.

První šance Mohuče přišla až v úvodu druhé půle. Jošinori Muto na pravé straně vápna krásně obešel brazilského stopera Nalda a poté i vypálil, s ranou japonského ofenzivního hráče si ale Ralph Fährmann poradil - nový kapitán Schalke parádním zákrokem pravou nohou vyrovnání zabránil.

V šedesáté prvé minutě se pak vytáhl i na druhé straně René Adler - brankář FSV musel zasahovat proti střele Di Santa. O třináct minut později už ale zkušený německý gólman podruhé lovit míč ze své sítě musel. Schalke rozehrávalo rohový kop, po němž ve vápně hlavičkoval Naldo. S pokusem zkušeného Brazilce si gólman Mohuče ještě poradil a vyrazil míč před sebe, tam už ale číhal Guido Burgstaller a zvýšil na 2:0 pro domácí tým.

Schalke tak slaví tři body a v tabulce je čtvrté, Mohuč je po prohře ve Veltins Areně jedenáctá.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund962125:720
2.Bayern Mnichov962122:720
3.RB Lipsko961216:1019
4.TSG Hoffenheim944116:1116
5.Schalke 04951312:916
6.Hannover 96943210:715
7.Eintracht Frankfurt942310:914
8.Borussia Mönchengladbach942313:1714
9.Bayer Leverkusen933320:1412
10.FC Augsburg933312:1012
11.Hertha BSC92439:1110
12.1. FSV Mainz 05931510:1510
13.VfB Stuttgart93156:1110
14.VfL Wolfsburg91629:129
15.SC Freiburg91536:178
16.Hamburger SV92166:157
17.Werder Brémy90543:95
18.1. FC Köln90273:172

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
monty25

Schalke Čím dál víc věřím v návrat do pohárové Evropy...

Reagovat
johnn

Leverkusen návrat do Európy na

Reagovat
vladino10

Aj výkony majú také ako výsledky?

Reagovat
TheTopFootbaler

Z Goretzky něco bude, cítím to v kostech.

Reagovat
Heresy

hrac bayernu

Reagovat
didosh

Reagovat
Jardman

Dobrej hráč Bayernu

Reagovat
db18

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
andrew96

Reagovat
didosh

Reagovat
Rudnevs

Union

Dnes som si ten zápas užil, konečne po troch týždňoch opäť na Alte Försterei - skvelý štadión, atmosféra i fanúšikovia a ich chorály, taktiež sa mi páči tá ich tradícia keď Stadionsprecher a fanúšikovia “vyvolávajú” hráčov, tak za každým menom doplnia “Fußballgott”.

Union mal na začiatku celkom ťažký los a dostali sa i do menšej krízy, ale pre nich bola dôležitá výhra s Lauternom, ktorý vtedy viedol dočasne Manfred Paula a v obrane FCK sa to len hemžilo individuálnymi chybami, odvtedy Union ťahá peknú sériu a už sa aj v tabuľke vyšplahal celkom vysoko. Tie posily sa veľmi podarili, Gogia, Härtel a Prömel vyhnali zo základu stálice ako Kreilach alebo Skrzybski, Kurzweg dnes prvý zápas v základe a hneď v 3. minúte gól.

Reagovat
vladino10

To bránenie dortmundu..žiadny rozdiel medzi tuchelovou druhou sezónou a týmto..a ani žiadny náznak k tomu, že by sa malo niečo zmeniť

Reagovat
flamengo

Skvelé Eintracht. Mužstvo pasované na zostup zatiaľ na to nevyzerá. Presne ako píšeš, toľko šancí si Eintracht málokedy vypracuje, nakoniec je treba remízu rešpektovať, na konci to mohlo byť smutné.

Reagovat
Rudnevs

Po tých úvodných výhrach BVB a zaváhaniach Bayernu som dúfal, žeby sa Schale tento rok mohla dvíhať na štvrtom najväčšom štadióne v Európe, ale odkedy sa proti silnejším súperom ukázalo že slabinou Dortmundu bude opäť obrana a odkedy Bayern prevzal po štvrtý krát Jupp Heynckes ma ten optimizmus nejako prešiel... Na obranu Bosza ale musím povedať, že Frankfurt to doma na Dortmund dlhodobo vie - BVB v Commerzbank Arene vyhralo zatiaľ len dva krát.

Ohľadom toho boja o záchranu - Pred sezónou sa to tipovalo ťažko, túto sezónu tu nie je žiaden Darmstadt ani Ingolstadt, postúpili dva silné tímy, takže voľba väčšinou padala na Augsburg, Frankfurt alebo Mainz. Ale nato ako sa Bobicovi moc neverilo, tak to zatiaľ zvláda skvelo - najmä posily z Holandska Haller a Willems sa vyplácajú, Rebic natrvalo je tiež super Kauf. Jemu a Kovacovi to celkom prajem, obaja sú to sympaťáci, ale tá medzinárodná súpiska mi zas tak sympatická neni - napríklad proti Freiburg 11 zahraničných hráčov.

Reagovat
flamengo

No, s medzinárodným kádrom mám trocha problém aj ja, ale s tým nič nenarobím. Aj názov Waldstadion je každému z domácich vlastný. Každopádne SGE vidím v prvej polovici tabuľky rád, dúfam, že EL dajú. Ich výjazdy mi dávajú šancu sa zúčastniť a málokdo v DE ich dáva v takom množstve.

Reagovat
Rudnevs

Waldstadion je ten tradičný, fanúšikmi obľúbenejší názov - v roku 2014 fanúšikovia usporiadali akciu Reclaim the name, počas ktorej v jednom z Kioskov na štadióne hrali spoločne Lotto aby sa s prípadnou výhrou mohli zúčastniť nového rozdelenia práv na názov štadióna, nakoniec to nejak nevyšlo. Ja som spomínal Commerzbank Arenu, aby bolo jasné že to myslím od veľkej rekonštrukcie a zmeny názvu v roku 2005.

Reagovat
flamengo

Ja viem Starý Waldstadion som navštívil jeden z prvých razov v predposlednom kole s Brémami, keď mohli byť majstri a po výsledku 2:2 to dojebali v Rostocku.

V commerzbankarene som bol prvýkrát na zápase s Herthou 0:0, kapacita 22 000, tribúny len za bránami, ostatné vo výstavbe, ešte aj lístok by som našiel

Reagovat
Rudnevs

To boli zlaté časy Eintrachtu Frankfurt, takzvaný “Fußball 2000”. Andy Möller, Jay-Jay Okocha, Yeboah, Uwe Bein. Navyše v tom Rostocku dokonca rozhodca Alfons Berg urobil chybu keď neodpískal penaltu po faule na Ralfa Webera. O dva roky neskôr tam už bol tréner Toppmöller a zo Stuttgartu prišla posila Maurizio Gaudino, v lige boli Herbstmeister a v pohári UEFA vypadli na penalty s neskorším finalistom Austriou Salzburg. Potom v jeden deň odišiel Toppmöller i brankár Uli Stein, v sezóne 94/95 sa nový tréner Jupp Heynckes nepohodol s trojicou hviezd a ďalší rok prišiel zostup.

Ak mám byť detailista, tak pri tom 0:0 s Herthou to ešte nebola Commerzbank Arena ale Waldstadion. Inak jak sa vtedy robila tá veľka rekonštrukcia, tak si spomeniem vždy na trénera Williho Reimanna, ktorý vyletel na 4. rozhodcu a dostal trest 5 zápasov. Na domácich zápasov v tom rozostavanom štadióne sedel v žltom stavebnom kontajneri a získal tak prezývku “Der Container Willi”. Doteraz vraví, že to bol dobrý nápad, pretože mal skvelý výhľad a mohol telefonovať s asistentom Janom Kocianom.

Reagovat
flamengo

Je skvelé čítať Tvoje príspevky, mám ich rád. Samozrejme, že nedostavaný štadión sa ešte nevolal Commerzbankarena, až potom. Máš pravdu.

V tom Rostocku bola jasná penalta na Andy Mollera, skúsim nájsť video.

Ten Salzburg, mal som dva autobusy na starosti, boli na Slovensku, hralo sa vo Viedni, bol som tam , v odvete na penalty vypadli. Bolo to frustrujúce. Eintracht hral vtedy najkrajší futbal v Nemecku a keď som dnes počúval Benčíka s Jurkom, či kto to bol, tak mi bolo smutno. Frankfurt ako mesto je v rámci Nemecka medzi najbohatšími. Takže históriou a sponzormi by tam mal patriť. Kde bol Hoffenheim a pod.? Tá situácia od 3.miesta sa može meniť sezónne.

Reagovat
flamengo
Reagovat
smazaný uživatel

když tu tak procitam vase komentáře tak se chci zeptat zda stále chodite na eintracht ....muzem se někdy spojit ...jezdime i na výjezdy...jinak dnes to byl asi nejhezčí zápas od začátku sezony.

Reagovat
flamengo

Ja fungujem na Eintrachte aktívne od 1983. :). Myslím, že lepšie by to bolo cez mail.

Reagovat
flamengo

Idem už spať, dosť bolo oslavy za výhru Spartaku

Odtiaľ si ?

Reagovat
smazaný uživatel

psal sem ti zprávu....bydlime kousek od frankfurt...no sme celkem aktivni fans a na domácí zápasy chodíme celkem často snazime se jezdit i na venkovní....pokud jsi nekde poblíž tak se mužem domluvit ...budem rádi za dalšího krajana do party ...taktez i kdyby jsi měl zájem na výjezd mužem ti zajistit místo v autobuse s našim fanclubem.

Reagovat
flamengo

Máš správu odo mňa

Reagovat
Rudnevs

Tak to je pekné tam osobne byť, to musia byť skvelé zážitky, i keď ten titul nekoniec nevyšiel. Hej, tak s tou penaltou to bol Möller, díky za opravu. To že je Frankfurt veľké mesto a že má klub veľkú históriu je pekné, ale na to sa skrátka nehrá... Austria vtedy hrávala v Európe domáce zápasy na Ernst-Happel Stadione alebo na Linzer Gugl, pretože ich vtedajší Lehener Stadion s kapacitou okolo 5300 nesplňal podmienky - paradoxne teraz keď s kapacitou nie je žiaden problém a majú krásny moderný štadión tam chodí bohužiaľ tiež asi len cca 5000 fanúšikov. Inak za tie komentáre díky, každej pochvaly si cením.

Reagovat
flamengo

Reagovat
Bastaron

Coman nejlepší zatím celý podzim skoro

Reagovat
vladino10

Hlavne teda tie posledné zápasy..zrazu majú aj tie jeho centre oči a nejdú naslepo do vápna..

Reagovat
smazaný uživatel

Len aby nedopadol a nezhasol jak Costa.

Reagovat
vladino10

Costa sa na to podľa mňa vydrbal, po tom pol roku si asi myslel, že je nový Messi..

Reagovat
Bandita_Harry

Ako hral Neven?

Reagovat
andrew96

Hmmm....krize?

Reagovat
smazaný uživatel

Vole škoda tej redky kľudne z toho mohol byť bodík pre Hamburg, dovtedy hral Bayern totálne nič...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Muller 6 týždňov out

Reagovat
Jardman

Šance pro Jamesa?

Reagovat
vladino10

Podľa mňa sa thiago vysunie vyššie, javimar je už naspäť v tréningu..

Minimálne kým sa James nechytí..

Reagovat
bayern987

Na tm píšou že do 30.10...

Reagovat
vladino10

To bola pôvodná prognóza, teraz by už malo byť oficiálnych 5-6 týždňov..

No a zranený je aj hummels, to či bude hrať proti lipsku je otázne..

Kapitánom pri zranení mullera by mal byť boateng

Reagovat
bayern987

Super...

Reagovat
cologneFC

Pro Peter Stöger!

Reagovat
Rudnevs

Som zvedavý ako to nakoniec dopadne, po tých úspešných rokoch by bola škoda ho teraz vyhodiť a Schmadtke to vie, ale ak sa tá kríza bude tiahnúť, tak je všetko možné... Stöger po zápase s Werderom potvrdil, že pokiaľ nebude presvedčený že to mužstvu pomôže, tak sám nerezignuje (tak ako to v minulosti urobil napríklad Favre). V Rakúsku sa o ňom už teraz (ešte spolu s Finkom a Fodou) špekuluje ako o budúcom trénerovi ÖFB, to by bolo veľmi zaujímavé.

Reagovat
cologneFC

Verím, že ostane, pretože hra je dobrá, takmer v každom zápase sme lepším mužstvom. Problém je v zakončení, v podstate sa nám rozsypal celý útok. Cordoba sa zranil, Rudnevs ukončil kariéru, teraz sa zranil Pizarro. Osako a Guirassy góly nestrieľajú. Aj keď teraz proti Brémam mal Guirassy 4 čisté šance a ani jednu nepremenil. Ja v Stögerovi chybu nevidím. Keď sa toto mužstzvo chytí, tak sa zachránime. Ale treba začať strieľať góly. Inak proti Brémam nastúpil v druhom polčase do útoku stopér Sörenssen. Viem o tom, že rakúšania by ho veľmi chceli za trénera reprezentácie. Som zvedavý či budú ochotní čakať, pretože do repre pauzy Stöger ostane u nás. A snáď aj potom. Inak médiá už špekulujú o možných nástupcoch a najvážnejším kandidátom je vraj Weinzierl. Ale ako píšem, v kolíne má Pitter neskutočnú podporu, v podstate všetci stoja za ním. A ani sa nečudujem, ľudia nie sú slepý, vidia ako mužstvo hrá.

Reagovat
Rudnevs

Guirassy včera dokonca vraj netrafil prázdnu bránu z dvoch metrov, s tým Sörensenom taktiež dobré.

Rakúska reprezentácia je tým pádom asi vylúčená, oni chcú predstaviť trénera do 30.10. a už som dnes na oe24 čítal, že príchod Stögera neni veľmi pravdepodobný. Vyzerá to tak že to bude Fink (Austria Wien chce 500.000, čo je ÖFB schopná zaplatiť), Franco Foda alebo Weinzierl - s tým sa stretol Rakúsky SD v reštaurácii na dialničnom odpočívadle.

Inak u FC už podporu fanúšikov stratil Schmadtke - po zápase v Borissowe sa skandovalo “Schmadtke raus”.

Reagovat
Rudnevs

Paukenschlag im Rheinland: Der 1. FC Köln und Geschäftsführer Jörg Schmadtke trennen sich.

Reagovat
cologneFC

Už poobede sa hovorilo, že niečo sa deje. Som v šoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak spíš bych čekal,že se bude řešit trenér Stöger,ale že odstoupí Schmadtke...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele