Bundesliga - preview 9. kola

24.10.2014, 08:59, aktualizováno 26.10.2014, 08:48
Previews
Wolfsburg v prvním nedělním zápase vyzve dosud neporažený Mainz, většinou fotbalového Německa ale bude zajímat především poslední zápas devátého kola. Suverénní Bayern Mnichov totiž zajíždí do Mönchengladbachu a domácí Borussia má šanci jeho náskok stáhnout na pouhý bod...
VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Wolfsburg hraje v poslední době ve slušné formě, podle kouče Dietera Heckinga se ale na týmu začíná projevovat únava z nabitého programu. Mainz, jedno z překvapení letošního ročníku, navíc určitě nedá domácím nic zadarmo..

Vlci mají za sebou náročnou cestu do Ruska, kde se ve čtvrtek v Evropské lize utkali s Krasnodarem, a času na regeneraci tak skutečně neměli nazbyt. Na druhou stranu se mohou opřít na zvýšené sebevědomí po důležité výhře 4:2, která je drží ve hře o postup do vyřazovacích bojů. Také v Bundeslize se ambicióznímu celku daří, a Hecking podotýká, že dokud budou výsledky, je únava podružnou věcí.

"Pokud vyhráváte, stejně to necítíte," argumentuje bývalý trenér Norimberku. "Najeli jsme na rytmus, který nám vyhovuje, a zatím si to užíváme," dodává. Nechybělo přitom mnoho, a tatáž slova mohla znít i z kabiny Mainzu; FSV se však do Evropské ligy nakonec nedostalo a může se tak soustředit pouze na domácí soutěž. V předkole byl nad jeho síly řecký Asteras Tripolis.

Od té doby však svěřenci Kaspera Hjulmanda našli půdu pod nohama, v Bundeslize letos ještě neprohráli a stanovili tak nový klubový rekord. Povede se tuto mimořádnou sérii udržet i ve Wolfsburgu? "Čeká nás opravdu kvalitní soupeř, bude to pro nás velký test schopností," vysekl Hecking hostům poklonu.

Pokud bychom však měli označit papírového favorita, bude jím spíše Wolfsburg. Alespoň to si myslí sám Hjulmand. "Vyhráli čtyři z posledních pěti utkání, s každým dalším zápasem jsou lepší a lepší," podotýká dánský kouč. "Víme, čeho jsou schopní, a víme, že nebudou mít žádné problémy s únavou po Evropské lize. Mají velice dobrý tým, jak bylo ostatně vidět v Krasnodaru. Myslím, že budou připraveni."

Hjulmand se dost možná rozhodne nasadit i Koo Ja-Cheola, přestože Korejec ještě není stoprocentně fit; na druhé straně se mohou fanoušci těšit na návrat levého beka Ricarda Rodrígueze. Toho ve čtvrtek nahradil Marcel Schäfer a odvedl vynikající práci, takže otázka, kdo na levé straně obrany Vlků nakonec nastoupí, zůstává otevřená.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.80 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov  (neděle 17:30)
Šlágr bundesligového podzimu je tu. Dva aktuálně nejlepší kluby v Německu se střetnou v Gladbachu, kam přijíždí v Bayern; oba celky mají vynikající formu, letos v lize ještě neprohrály a dělí je od sebe pouhé čtyři body. Bavorští mají papírově silnější tým, Hříbata zase hrají doma. Podaří se oslavovanému kouči Lucienu Favremu najít recept na mnichovského giganta?

Jakkoliv to působí přitaženě za vlasy, určitou roli by mohly sehrát události uplynulého týdne. V něm totiž Bayern absolvoval jiné papírově náročné utkání na půdě soupeře; byl jím AS Řím v Lize mistrů. Výsledek? Německý mistr nebezpečného soupeře dokonale zostudil, zvítězil 7:1 a vyslal tím do světa jasnou zprávu: letos je cílem vyhrát úplně vše. Obránce Mehdi Benatia nicméně varuje, aby se jeho spoluhráči nenechali nečekaným výsledkem příliš unést.

Faktem totiž je, že Bayern vedl 5:0 už po 36 minutách; Řím se jednoduše sesypal. Pro svěřence Pepa Guardiola to byla šestá soutěžní výhra v řadě; poslední porážku zažili ještě před ostrým startem sezony, kdy si na ně v německém Superpoháru vyšlápla Borussia Dortmund. Pokud zvítězí i dnes, povedou už o sedm bodů; pokud prohrají, jejich náskok se ztenčí na jediný bod.

Pro Benatiu byla výhra nad AS hodně pikantní záležitostí, protože do Mnichova přestupoval v létě právě odtamtud, a to ještě za hodně kontroverzních okolností. "Výhru jsem neslavil," přiznal marocký stoper pro klubové stránky. "Teď se musíme soustředit jen a pouze na Gladbach. Je to velmi důležitý zápas v boji o titul. Potom nás navíc čekají další klíčové duely, jako je ten pohárový v Hamburku, odveta s Římem, utkání s Dortmundem. Sezona je dlouhá, musíme jít zápas po zápasu," dodal.

Také Gladbach v týdnu naděloval, v Evropské lize rozstřílel Apollon Limassol 5:0 a potvrdil tak vynikající týden pro německé týmy. Dnes je ale čeká mnohem těžší úkol - Bayern dosud v lize inkasoval pouze dvakrát. Sebevědomí ve Favreho kabině je nicméně hodně vysoké; stačí připomenout poslední bundesligový test, potenciálně nebezpečný duel v Hannoveru, který doma platí za jeden z nejlepších celků v zemi. Hříbata vyhrála jasně 3:0. Dnes se však postaví soupeři, který je loni dvakrát porazil; v lednu si z Borussia-Parku odvezl výhru 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 5.00 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
V rámci devátého bundesligového kola si to Frankfurt rozdá se Stuttgartem. Pikantní příchuť bude mít zápas pro nyní hostujícího kouče Armina Veha, který s Eintrachtem slavil postup zpět do Bundesligy a následně hned do Evropské ligy.

"Nikdy nezapomenu na svou rozlučku s Eintrachtem Frankfurt. Určitě není normální, aby byl trenér při odchodu takovým způsobem odměněn za svojí práci. A kdybych řekl, že tenhle zápas v Commerzbank-Areně pro mě bude jako každý jiný, tak bych lhal. Rozhodně to bude velmi emotivní," prohlásil třiapadesátiletý kouč.

V nové sezoně a v novém klubu je ale zatím všechno jinak. Stuttgart se krčí na patnáctém, tedy prvním nesestupovém místě, zatímco Frankfurtští okupují osmou pozici. Nicméně Veh ví, že se dříve či později jeho tým odlepí ode dna. "Nepočítáme-li utkání s Bayernem, měli jsme pokaždé k vítězství docela blízko. A teď konečně nastal čas, abychom jej opravdu dosáhli."

Nástupcem rodáka z Augsburgu se stal dlouholetý lodivod Werderu Brémy Thomas Schaaf, jehož práci v novém působišti si zatím tamní prezident velmi pochvaluje. Sečteme-li jeho hráčskou i trenérskou kariéru, bude v sobotu zainteresován ve svém 750. bundesligovém utkání. Což je porce, kterou se jen tak někdo pochlubit nemůže.

"Na jednu stranu je to docela děsivé. Ale na tu druhou je třeba říci, že tuhle práci prostě miluju. Ten zápas bude určitě výjimečný. Vždyť na druhé lavičce bude sedět Armin Veh. Osobně jej ale nevnímám jako svého předchůdce, nýbrž jako kolegu," dodal o dva měsíce mladší Schaaf.

Z posledních deseti vzájemných duelů se VfB Stuttgart radoval z výhry šestkrát, kdežto Frankfurt jen dvakrát. Jak to asi dopadne tentokrát?
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Ignjovski, Russ, Anderson, Oczipka - Piazon, Medojevic, Hasebe, Inui - Meier, Seferovic
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kirschbaum - Klein, Schwaab, Rüdiger, Hlousek - Oriol Romeu, Gentner - Harnik, Leitner, Ti. Werner - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.50 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Hamburk má za sebou dva velmi dobré výsledky. Výhra nad Borussií Dortmund a remíza s Hoffenheimem se určitě počítají, nicméně trenér Josef Zinnbauer je přesvědčený o tom, že stále je co zlepšovat.

"Pořád nejsme v situaci, kdy bychom si mohli pískat. Čeká nás ještě pořádná práce, abychom se odlepili od sestupové zóny. Naše počínání s míčem na kopačkách rozhodně zdaleka není optimální. V Bundeslize je hodně silných soupeřů a každý může porazit každého. My do toho zápasu s Herthou musíme jít se stejným odhodláním, jako jsme šli do těch dvou předchozích," prohlásil příští rok pětačtyřicetiletý kouč.

Výkony berlínské Herthy jsou v poslední době jako na houpačce. Výhra-prohra-výhra-prohra. Nicméně kouč Luhukay si práci svých svěřenců na tréninku v tomto týdnu velmi pochvaluje: "Můj tým rozhodně hodlá napravit neúspěch proti Schalke. Tvrdě jsme pracovali a hráči dychtí po dalším domácím vítězství. Pečlivě jsme si zanalyzovali hru HSV a jsme na ně velmi dobře připravení."

Taková analýza útoku, kterým se prozatím prezentuje klub z Imtech Areny, určitě nezabrala mnoho času. Die Rothosen dosud vstřelili pouhé tři branky a jejich střílení má za úkol především Pierre-Michel Lassoga, jenž ještě v létě patřil celku z hlavního města Německa.

"Rozhodl jsem se přestoupit, přičemž ta situace okolo fanoušků Herthy v tom nesehrála žádnou roli. Prostě jsem měl pocit, že v Hamburku se můžu nadále zlepšovat. A pokud na mě budou v sobotu pískat, tak to holt musím akceptovat, i když to nebude jednoduché. Pokud bych snad dal gól, tak v tuto chvíli ještě nevím, jestli jej oslavím nebo ne. Na druhou stranu, nyní jsem hráčem HSV a nechci se nechat příliš ovlivnit tím, že jsem za Herthu hrával," svěřil se Lassoga jednomu plátku z přístavního města.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, Heitinga, Lustenberger, N. Schulz - Skjelbred, Hosogai - Roy Beerens, Stocker, Ben-Hatira - Kalou
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobny - Götz, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Behrami, Arslan - N. Müller, van der Vaart, Holtby - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
TSG Hoffenheim - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Velice zajímavou podívanou z programu devátého bundesligového kola slibuje také zápas ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně. Sehraný Hoffenheim tu vyzve nebojácný Paderborn.

Domácí kouč Markus Gisdol tvrdí, že aktuální tabulka neodráží skutečnou formu jeho mužstva. Překvapivě však dodává, že by správně asi mělo být na nižších příčkách. "Samozřejmě, že nás současná třetí pozice těší, nicméně rozhodně nejsme tak suverénní, jak si někteří myslí. Vždyť nějaké naše zápasy byly velice těsné a snadno jsme je taky mohli prohrát."

Teď se proti Hoffenheimským postaví novic z Paderbornu, jehož lze prozatím nepochybně označit za nejpříjemnější překvapení sezony. Místo očekávaného potulování se na samém chvostu tabulky usilují svěřenci Andrého Breitenreitera o evropské poháry. "Před sezonou udělali jednu velice chytrou věc. Tou věcí bylo prohlášení, že jsou ‚největšími outsidery v historii Bundesligy‘. Jak vidno, byla to jen taková pohádka," prohlásil Gisdol.

Zároveň dodal, že si nejbližší soupeř plně zaslouží být tam, kde v tabulce je. Může za to i velké sebevědomí hráčů, kteří vlastně nemají co ztratit. K úspěchu pak podle pětačtyřicetiletého kouče povede pouze vynikající výkon a maximální podpora fanoušků. "Přeci jen jde o další důležité body a každý, kdo na stadion v Sinsheimu přijede, by si měl uvědomit, že tu nesehraje nějaké snadné utkání."

Hoffenheim zatím doma neprohrál, což je fakt, za kterým podle Breitenreitera stojí především zlepšení defenzivní činnosti. "Samozřejmě, že je naprosto markantní rozdíl mezi tím, co jejich obrana předváděla v této a v minulé sezoně. Zároveň jsou ale pořád velmi nebezpeční ve hře dopředu. Nejdůležitější bude, abychom se v tom zápase vyvarovali zbytečných chyb." Ano.

A Paderbornští už dokázali, že klidně dovedou zahrát i bez nich.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Rudy, Süle, Strobl, Beck - Polanski, Schwegler - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Modeste
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Heinloth, Strohdiek, Hünemeier, Brückner - Ziegler - Koc, Rupp, Vrancic, Stoppelkamp - Kachunga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 4.33 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Fotbalisté Augsburgu sehrají velmi důležité střetnutí s konkurenčním Freiburgem a dá se očekávat vskutku velmi nervózní duel. Domácí výběr je v tuto chvíli na dvanáctém místě tabulky se ziskem devíti bodů, sobotní konkurent je až předposlední sedmnáctý se ziskem pěti bodů a na své první bundesligové vítězství v novém ročníku stále čeká. Mírným favoritem bude domácí tým, na druhou stranu to nebude mít určitě jednoduché.

V dresu Augsburgu působí český krajánek Jan Morávek, ten ale kvůli zranění kolene zatím neodehrál ani jedno utkání. Na druhé straně působí dokonce dva čeští hráči. Obránce Pavel Krmaš nastupuje pravidelně v základní sestavě a to by mělo platit i tentokráte, záložník Vladimír Darida má místo v základu jisté a v dosavadních sedmi odehraných duelech dokázal skórovat dvakrát. V loňských vzájemných zápasech byl mnohem úspěšnější domácí výběr.

Ten nejprve zvítězil v domácím prostředí nad Freiburgem 2:1 a v následné odvetě si z jeho půdy odvezl všechny tři body po přestřelce v poměru 4:2. Kouč FC Markus Weinzierl má stále mírné problémy s marodkou. Kromě Morávka se na ní nacházejí de Jong, Philp, Reinhardt a Mödlers. Kvůli páté žluté kartě si musí odpykat trest taktéž Werner. Hosté jsou na tom v tomto ohledu mnohem lépe.

Freiburg může počítat s téměř kompletním kádrem, mimo hru bude pouze Stanko. Augsburg v dosavadním průběhu dokázal porazit silný Frankfurt, poté Brémy a Herthu. Nicméně v tuto chvíli ve dvou zápasech po sobě nebodoval, podlehl totiž nejtěsnějším poměrem 0:1 Wolfsburgu a poté také Mainzu po výsledku 1:2. Freiburg remizoval s Gladbachem, Herthou, Hoffenheimem, Leverkusenem a Brémami, porážku utrpěl od Dortmundu, Frankfurtu a naposledy také doma s Wolfsburgem.

Hostující kouč Christian Streich si chce z půdy protivníka odvézt všechny tři body. "Potřebujeme konečně vítězství a několikrát jsme k němu měli vskutku velmi blízko. Bude to hodně náročné utkání, náš protivník hraje skvěle před domácím publikem a v letošním ročníku před ním vybojoval šest bodů ze tří zápasů. Naše výkonnost jde však zápas od zápasu nahoru a rozhodně nechceme z Augsburgu odjíždět s prázdnou," uvedl bojovně.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Kohr, Baier - Bobadilla, Halil Altintop, Esswein - Djurdjič
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Sorg, Krmaš, Torrejon, C. Günter - Schuster, Darida - Schmid, Frantz - Philipp, Mehmedi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Hannover 96  (sobota 15:30)
Další kolo německé nejvyšší soutěže nás opět zavede na půdu Borussie Dortmund, která tentokráte na Westfalenstadionu přivítá Hannover. BVB se na ligové scéně nedaří, proti 96kám ale již potřebuje uspět.

Svěřenci Jürgena Kloppa mají z posledních pěti ligových zápasů na kontě pouhopouhý jeden jediný (!) bod, což je bilance, kterou Borussen nepamatují. Zato na půdě Ligy mistrů se žlutočerné družině daří na jedničku a po vítězství nad Galatasarayem Istanbul zůstává stoprocentní.

Dortmund tak má před ligovým utkáním s Hannoverem jediný cíl - přenést si pohodu z Champions League i na ligové kolbiště. "Do této situace jsme se dostali sami. Jsme pod tlakem, který musíme použít k tomu, abychom se plně koncentrovali na utkání," nabádá své ovečky Jürgen Klopp. "Spoléháme se na pomoc fanoušků. Společně chceme uspět," dodal.

Ani dolnosaský celek na tom není o moc lépe. Z posledních tří ligových duelů nezískal, podobně jako Schwarzgelb, ani jeden jediný bodík, načež se pohybuje ve spodní části ligové tabulky (oproti BVB má tři body k dobru). Svěřenci Taufuna Korkuta tak rovněž potřebují zabrat.

Při pohledu na statistiku vzájemných mačů však není hostující ekipě co závidět: Dortmund na domácí půdě s Hannoverem prohrál naposledy před více než šesti lety, celkově pak jen dvakrát (ze dvanácti ligových utkání na Westfalenstadionu). "Po zápase s Mönchengladbachem nám není moc do řeči," uvedl Korkut po jasné porážce 0:3. "Soustředíme se pouze na náš vlastní výkon," řekl před cestou do Vestfálska turecký kormidelník, jenž se dostal pod velký tlak.

Domácí strana je po dlouhém čase takřka kompletní. Hrát nemůže akorát Schmelzer, Sahin a Blaszczykowski. O poznání četnější jsou absence na opačném konci, kde hrát z různých důvodů nemohou Miller, Albornoz, Hoffmann, Pander, Hiroki Sakai, Andreasen a Stindl.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Sokratis - Gündogan, Kehl - H. Mchitarjan, Kagawa, Reus - Aubameyang
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Schmiedebach, Marcelo, Felipe, C. Schulz - Prib, Gülselam - Bittencourt, Kiyotake - Briand, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Schalke 04  (sobota 18:30)
Šlágrem sobotního programu Bundesligy bude souboj dvou týmů, jejichž aktuální tabulkové postavení neodpovídá předsezonním ambicím - jak Leverkusenu, tak Schalke by se tři body ze vzájemného duelu hodily. Ještě nedávno by byli domácí jasným favoritem, po nástupu Roberta Di Mattea se však Königsblauen zvedli..

Italský stratég nahradil ve funkci odvolaného Jense Kellera a vyhrál první dva zápasy, včetně toho se Sportingem v Lize mistrů. Vítězství 4:3 se sice neobešlo bez kontroverzí, ale tři body se počítají. Také Leverkusenu se v milionářské soutěži dařilo, když porazil nebezpečný Zenit Petrohrad; oba dnešní soupeři tak svojí měrou přispěli ke stoprocentní pohárové bilanci německých klubů v tomto týdnu.

Na druhou stranu je fakt, že obě výhry Schalke přišly v domácím prostředí; utkání v Leverkusenu tak bude pro Di Mattea prvním venkovním testem. Dá se očekávat velká bitva, a italský kouč by rád navázal na předchozí výsledky. "Vyhráli jsme dvakrát v řadě a máme skvělou formu," prohlásil Di Matteo sebevědomě. Vzestup po jeho příchodu je skutečně viditelný - těsně předtím Königsblauen remizovali s Mariborem a prohráli s Hoffenheimem.

"Také naše morálka je na vysoké úrovni. V sobotu bude naším cílem uhrát dobrý výsledek," zakončil stratég, který ve svém posledním angažmá dovedl Chelsea k triumfu v Lize mistrů. Ve Schalke s podobným scénářem nepočítají, progres v ligové tabulce je však povinností - aktuálně je ambiciózní klub až devátý, dva body a tři místa za svým dnešním soupeřem.

Jedním z důvodů Kellerova odvolání byl podle nejnovějších zpráv jeho rozkol s kabinou; to měla být také příčina odchodu obránce Kyriakose Papadopoulose, který nyní hostuje právě v Leverkusenu a dnešní zápas tak pro něj bude mít velice pikantní příchuť. Sám řecký fotbalista spory s Kellerem přiznává a jedním dechem doplňuje, že svého bývalého chlebodárce v utkání šetřit rozhodně nehodlá.

"Jsem plně soustředěn na Leverkusen a doufám, že proti Schalke vyhrajeme," nechal se slyšet. Sám sportovní ředitel Königsblauen Horst Heldt potvrdil, že za Papadopoulosovým odchodem stály interní spory; zároveň však hráči připomněl, že se po sezoně do Gelsenkirchenu opět vrátí a že by tudíž měl být ve svých vyjádřeních opatrný.

"Myslím, že by každý hráč měl pečlivě uvážit, jak se bude vyjadřovat ke své minulosti," varoval jej Heldt. "Pokud se Papadopoulos v Leverkusenu propracuje do základu, bude to pro nás dobrá zpráva. Odchod byl jeho přáním a my ho akceptovali, ale nezapomínejme, že v létě bude zpátky v našem kádru a bude muset pracovat s řadou lidí, kteří tu byli, když odcházel," dodal závěrem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.20 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Fotbalisté Werderu Brémy se prozatím nacházejí na samém dně německé nejvyšší soutěže, když v dosavadních osmi zápasech nedokázali ještě ani jednou zvítězit. Nyní se pokusí tuto nelichotivou bilanci vylepšit v domácím prostředí proti nováčkovi z Kolína, ale jednoduchý úkol je rozhodně nečeká. Kolínský výběr se nachází na jedenáctém místě s devíti body, naposledy dokázal doma přehrát silný Dortmund.

Brémy mají na kontě čtyři remízy a čtyři porážky. V úvodu sezóny uhrály třikrát v řadě bod proti Herthě, Hoffenheimu a silnému Leverkusenu, ovšem následně nestačily na Augsburk, Schalke ani Wolfsburg a po nerozhodném výsledku 1:1 s předposledním Freiburgem utrpěly debakl na půdě mistrovského Bayernu, kterému podlehly jasně 0:6.

Kolín měl na začátku sezóny těžký los a dokázal z něj vytěžit přijatelný bodový zisk. V úvodních čtyřech zápasech ani jednou neprohrál a porazit dokázal Stuttgart, bod si připsal proti Hamburku, Paderbornu a Gladbachu. V dalších třech zápasech sice vyšel naprázdno, avšak výhra nad Dortmundem v minulém kole rozhodně věští lepší časy.

Oba dva páteční protivníci se spolu naposledy utkali v nejvyšší soutěži v sezóně 2011/2012 a úspěšnější byl Werder, který si po domácí výhře 3:2 odvezl z Kolína bod po výsledku 1:1.

Nyní proti sobě nastoupí úplně jiné výběry a šance jsou vskutku vyrovnané. Domácí kouč Robin Dutt se stále nemůže spolehnout na českého krajánka Theodora Gebre Selassieho, který se teprve vrací do plného tréninku, vinou zranění nebudou k dispozici ani Zander, Bargfrede či von Haacke. Kvůli karetnímu trestu se na trávníku neobjeví ani Strebinger. Dutt věří, že jeho svěřencům tentokráte výrazně pomohou fanoušci.

"To čekání už je neúnosné a my rozhodně máme tým na to, abychom hráli ve vyšších patrech tabulky. S každým neúspěšným zápasem roste naše chuť konečně zvítězit. Současné prognózy neberu příliš v úvahu, stále je začátek sezóny a podle mého rozhodně nejsme kandidáty na sestup. Potřebovali bychom jedno utkání, ve kterém bychom se chytli a pak věřím, že budeme pravidelně bodovat. Kolín je velmi silný a houževnatý tým, který spoléhá na týmovou práci a bude těžké ho zdolat, my ale budeme dobře připravení," uvedl optimisticky Dutt.

Jeho protějšek Peter Stöger se nemůže spolehnout pouze na Golobarta s Helmesem, jinak má k dispozici kompletní výběr. "Pochopitelně nás výhra nad Dortmundem nesmírně potěšila, my však musíme pracovat dál a nesmíme usnout na vavřínech. Spodek tabulky je hodně vyrovnaný a každý bod bude nesmírně cenný. Werderu se sice nedaří, jenže určitě má kvalitní kádr a před domácím publikem si na nás rozhodně věří," řekl Stöger s velkou dávkou opatrnosti.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Fritz, Prödl, Caldirola, Garcia - Junuzovič, Makiadi - Bartels, Hajrovič - Petersen, di Santo
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Mavraj, Wimmer, Hector - Vogt, M. Lehmann - Risse, D. Halfar, Švento - Zoller
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.40 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov862021:220
2.Borussia Mönchengladbach844012:416
3.1. FSV Mainz 05835012:714
 TSG Hoffenheim835012:714
5.VfL Wolfsburg842213:914
6.Bayer Leverkusen834116:1413
7.SC Paderborn833213:1112
8.Eintracht Frankfurt833213:1312
9.Schalke 04832313:1211
10.Hannover 9683145:1110
11.1. FC Köln82336:79
12.FC Augsburg83059:119
13.Hertha BSC822411:168
14.Borussia Dortmund821510:147
15.VfB Stuttgart81349:156
16.Hamburger SV81343:96
17.SC Freiburg80538:125
18.Werder Brémy804410:224
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Werder Brémy - 1. FC Köln
sobota 15:30Borussia Dortmund - Hannover 96
sobota 18:30Bayer Leverkusen - Schalke 04 (host Milan Bokša)
neděle 15:30VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05
neděle 17:30Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (140)

Přidat komentář
Bayernista18

2 : 2.

Reagovat
db18

0:0

Reagovat
stas87

tomu sam neveris Werder vzdy inkasoval a myslim ze gol dostane aj dne,snad da ale viac golov ako super

Reagovat
db18

...je pátek

Reagovat
smazaný uživatel

I ty Nostradame.

Reagovat
db18

tak do 59. minuty jsem měl pravdu

Reagovat
HSV1887

Dneska doufám další porážka Brähmen. Zejtra HSV tři body v Berlíně a já to uvidim naživo

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje Kalas?

Reagovat
bayern987

Není důvod cokoliv v obraně měnit.

Reagovat
stas87

chciet tri penalty za polcas je smiesne..a Zlatko ani nemusi dohrat,prave on ma ked sa nedari timu sklon k tomu prasit a kludne spravi zakrok na zltu,co on spravil do futbalu nepatri a som rad ze to bolo za zltu a nie dohovorenie od Brycha

absolutne nemame strelca,je to len po vapno a kym sa neodvazi niekto vystrelit tak Horn ma zadarmo dalsiu nulu,vyhadzov Dutta neriesi nic pretoze podobnu krizu uz zazil a dokazal ju prezit a v pohode sa zachranil,Stevens je zrejme dost autoritativny trener a nemyslim si ze by okamzite pomohol v situaciii v akej sme,nechcem ho

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednej strane si myslím, že chyba fakt nie je v trénerovi, ten káder je strašne slabý, na strane druhej podobne silný Paderborn má úplne iné výsledky...Obávam sa, že tento rok sa už bohužiaľ zostupu nevyhnete

Reagovat
stas87

momentalne z vykonov a vysledkov mam mensiu depresiu a nevidim nic od coho sa odpichnut a verit ze pride dalsi bod,prva vyhra,udrzana nula pre Wolfa atd.,proste nic,o tyzden ideme do Mainzu kde superi z dolnej polovice pravidelne prehravaju ten spodok tabulky obiera favoritov takze ku nam nespadne niekto kto by dlhsie nevyhral a jeho vykony boli podobne rozpacite ako nase..to je celkom alarmujuce,to minuly rok nebolo,aspon tam bol tragicky pristav

Reagovat
JozkokozleJ

Paderborn ma ale nieco, co Werder nie, a to novacikovsku euforiu a pocit lahkosti, kedy v podstate kazdy ich bod je bodom nad ocakavanie, takze tlak na muzstvo nie je ziaden.

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

No neviem, ci Dutt neuponahlal posun hernej tvare smerom k atraktivnejsiemu a ofenzivnejsiemu. Minulu sezonu bol Werder stelesnenim zachranarskeho muzstva v zmysle, defenziva a hlavne neikasovat nadovsetko. Co som ich zatial tuto sezonu videl, casto sa snazia na supera vyletiet a uz to nie je styl ala safety first.

Reagovat
db18

Gebre už je na lavičce

A dost se divím, že Galveze nevyzkouší v obraně, když tam hoří buď Assani nebo Caldirola

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre < Kadeřábek

Reagovat
db18

A proč srovnáváš ofenzivního beka s defenzivním LM/CM?

Reagovat
db18

*RM

Reagovat
smazaný uživatel

Protože úplně nejvtipnější na tom je, že Gebre dělá v tý obraně víc chyb než Kadeř.

Reagovat
db18

to už tak rok neplatí

Reagovat
db18

A Gebre na hřišti... takže Galvez na CB a Theo místo něj vzáloze

Reagovat
smazaný uživatel

ja vobec neviem co dat na tiket.. vsetko okrem bvb sa mi rysuje ako Xka no este ten leverkusen ale tam je slabucky kurz.. mam chut vsetky ostatne dat xky a hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som skúsil Schalke x2 , oni s dobrými súpermi vedia zahrať a za 2 kurz sa oplatí

Reagovat
bayern987

Jen aby tě BVB nehezky překvapilo.

Reagovat
smazaný uživatel

no dal som ze marco da gol lepsi kurz ako na hcp a ked vyhrame o 2 tak on da isto.. a to schalke s tym betonarom na lavicke .. som mal uz ze zlyhaju so sportingom a som presvedceny ze keby nedostal cervenu tak sporting tam vyhra.. neviem ach rozmyslal som aj nad zlyhanim hoffenheimu no

Reagovat
bayern987

Já to dneska vidím takhle - Vyhrají - Frankfurt, BvB, Hoffe, Bayern, jinak samé remízy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zkousim dneska vsechno 02

Reagovat
bayern987

Hmm i to je možné...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska pro 3 body do Berlina

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíte dá dneska Howedes bran,u? Pokud ano měl by ze 6 zápasů 4 branky....

Reagovat
db18

na mdr dnes třetí liga: Duisburg - Dynamo // Halle - Wiesbaden

Reagovat
smazaný uživatel

.@HerthaBSC: Kraft, Pekarik, Heitinga, Lustenberger, Schulz, Skjelbred, Hosogai, Ben-Hatira, Stocker, Beerens, Kalou

.@HSV: Drobny - Götz, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Arslan, Behrami - Müller, Van der Vaart, Jansen– Lasogga

Reagovat
db18

co je s Holtbym?

Reagovat
smazaný uživatel

Netuším prečo sedí....

Reagovat
smazaný uživatel

Holtby a Stieber na lavičke hm....Jiráček ani na nej

Reagovat
db18

Jiráček má naražený žebra

A Plattenhardt by už měl být fit, ale v nominaci chybí

Reagovat
smazaný uživatel

Aha o Jiráčkovom zranení som nevedel...

Reagovat
smazaný uživatel

.@FCAugsburg: Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Matavz - Baier - Bobadilla, Baba, Altintop, Kohr, Esswein

.@sc_freiburg: Bürki - Sorg, Krmas, Günter, Torrejon- Schuster, Darida, Philipp, Schmid - Mehmedi, Klaus

Reagovat
smazaný uživatel

.@BVB: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Durm - Gündogan, Bender - H. Mkhitaryan, Aubameyang, Reus – Ramos

.@Hannover96: Zieler, Stankevicius, Marcelo, Felipe, C. Schulz -Schmiedebach,Gülselam -Kiyotake, Bittencourt- Briand, Joselu

Reagovat
db18

Hm, Stankevicius na RB, ještě kdyby Auba byl na hrotu, tak by to pro něj s Reusem mělo být docela snadný ho přejít...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne som zvedavý na Gundogana ešte som ho nevidel hrať po zranení...

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt: Wiedwald, Ignjovski, Russ, Anderson, Oczipka, Hasebe, Madlung, Inui, Piazon, Meier, Seferovic.

.@VfB: Kirschbaum - Klein, Niedermeier, Schwaab, Sakai– Gentner, Romeu -Kostic, Harnik, Maxim– Sararer

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec a Hloušek na lavičke

Reagovat
bayern987

Meier dá góla!

Reagovat
smazaný uživatel

A Kostić dva

Reagovat
bayern987

Dobřa ja!

Reagovat
db18

Hoffenheim už nedal penaltu

A Dutt je bez práce - nahradí ho Skripnik

Reagovat
stas87

docasne riesenie kym asi nevybavi Stevensa

tak FCA uz vedie aspon

Reagovat
db18

No, Stevens bude asi taky jen dočasné řešení

Dutta byste si mohli nechat aspoň jako sportovního ředitele, ale toho máte nového teprve od května, tak by to byla blbost (A pro Dutta by teď asi bylo nejlepší vzít po nějaké pauze druholigový klub...)

Reagovat
stas87

München 1860? Stevens by nebol docasne riesenie,nechali by ho dohrat sezonu si myslim,aj tak mi to ale nesedi,Stevensovi by som to predal az na jar,na jar ten tim dokaze dvihnut a zachranit ho

Reagovat
db18

No, dohrát sezonu - a pak pryč... to považuji za krátkodobé řešení...

A 1860 už má von Ahlena (leda by ho zase hned vyhodili, ale zatím má 2 výhry a 2 prohry, ne? )

Reagovat
stas87

zle formulovane..ja by som mu to predal az na jar lebo on ten tim dokaze zachranit

ci mu to vedenie da uz teraz neviem,nemyslim si ze by ho casom vyhodili a mali sme za sezonu 3 trenerov

to som zabudol,tak potom St.Pauli alebo Sandhausen

Reagovat
DieFohlenBMG

ty si kokot rudy

Reagovat
stas87

Stankeviciusove auty tak daleko v BL nikto nehadze nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Paderborn - 11 němců v základu, na lavičce 2 cizinci

Reagovat
db18

Tak 3 - ještě asi Rafa

Reagovat
smazaný uživatel

i tak palec hore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Robin Dutt und das ganze Trainerteam wurden entlassen!

Victor Skripnik, Frings, Kohlfeldt und Vander übernehmen vorübergehend.

myslim ze z Torstena bude dobry trener,ma k tomu vlohy,uz na ihrisku bol taka predzlena ruka trenera ale dostat v takej situacii acko nie je prijemne snad to zvladne a spolu s nim aj Viktor

Reagovat
smazaný uživatel

Torsten Tomu to prajem...

Reagovat
db18

A za pár let Borowski místo Eichina

Reagovat
smazaný uživatel

Zieler zatím absolutorium, jestli nás to zahazování šancí bude stát body, tak mě už mrdne

Reagovat
smazaný uživatel

BVB by malo využiť výkupku a kúpiť ho, je vážne výborný, trúfam si povedať, že lepší ako Roman a stále perspektívny. Jeho reálna cena je niekde úplne inde ako výkupka a BVB potrebuje skvalitniť aj tento post...len sa obávam, že Weidenfeller má zmlúvu na ešte nejaké 3 roky a dovtedy bude jednotkou...

Reagovat
db18

Prioritou nejspíš bude Trapp, který má ještě nižší výkupku (taky kolem něj ale krouží více klubů)

Reagovat
smazaný uživatel

Zieler má tuším niečo okolo 5 mega, Trapp okolo 2,5 ? Ten rozdiel je asi najmenší problém, určite by brali skôr väčšiu kvalitu, aj keď to ťažko určiť

Reagovat
db18

Tu má dle mého taky Trapp

Kevin má mít cca 4 a Ron-Robert 8-9 milionů €

Reagovat
db18

To, jak Reus zahodil tu dorážku (dloubáček), i když už bylo pískáno a nikdo jiný nehrál bylo pro dnešek až moc symbolické...

Reagovat
placa

Ten Zieler je fakt výborný dnes...bohužel

Reagovat
db18

BVB dnes chybí už jen dvě věci - neproměněná penalta a vlastňák...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB kuaaa dotlačte tam něcooooo!!!!!!!!!!!

Reagovat
placa

To snad není možný

Reagovat
bayern987

Hertha! Zápas Frankfurt - Sttutgart Ale co je kruva s tim BVB?

Reagovat
smazaný uživatel

mě regulérně mrdne...

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveriteľné, neskutočné, nemám slov. Som fakt na*ratý, a to som pokojný človek.

Reagovat
bayern987

A proč? Dyť Leverkusen hraje až večîr...

Reagovat
db18

H96 musí spadnout!

A místo toho posílá dolů BVB...

Reagovat
bayern987

Aha... Tak toá mám zase 96 celkem rád ale zase aby spadlo to nemohlo Dortmund....

Reagovat
Kily

no konečně, už mě chytal rapl, že si po dlouhé době půjdu vsadit a trefím se do jednoho z mála zápasů, kdy Hoffenheim bude hrát 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

hneď v piatej minúte nedal Rudy penaltu...

Reagovat
Kily

to asi chtěli, abych to měl po remíze 0:0 ještě veselejší

Reagovat
smazaný uživatel

a já měl jistotu, že Hoffe dá v prvním poločase gól, to je totiž téměř 100% výhra

Reagovat
smazaný uživatel

přišel Hloušek a Stuttgart otáčí zápas!

Reagovat
bayern987

Jako minule na Bayeru

Reagovat
smazaný uživatel

a Borussia si chce bojovat o udržení, nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je neuvěřitelný

Reagovat
db18

Stuttgart

A Hloušek je na RB nebo se prohodil s Rüdigerem?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš se pohyboval vlevo :)

Reagovat
db18

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

sem vul ze jsem nehral dormund 0-3 branky

Reagovat
smazaný uživatel

H96

Reagovat
smazaný uživatel

Už nemám slov... opravdu neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

Co my nedáme Tohle bude novej rekord do Guinessovky.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund sice v BL formu nemá, ale v kurvení tiketů mají slušnou vítěznou sérii, všemu podivnýmu jsem se zatím šikovně vyhnul ale Dortmund jsem tam prostě musel nacpat k tomu Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Je to smutne ,ze muzstvo ktore sa snazi tvorit hru nakoniec prehraa,ale mna skor sere, ze keby sa muzstva ako Hannover 96 nahodou dostali do poharov tak tam neuhraju ani prd..... vid to same co tento rok Mainz 05hlavne ze v lige ten ich defenzivny styl funguje

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak je to pokaždé letos. Týmy v BL ví co na nás platí. Hrát ze zajištěné obrany, dobře bránit (jenom brínit) a spoléhat na to, že se jim naskytne nějaká šance a promění ji. To je celý plán a v poslední době to všem náramně vychází

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by stačilo proměňovat naše šance. Např. co dneska nedal Marco

Reagovat
smazaný uživatel

já to bohužel neviděl (byl jsem na turnaji), ale moc dobře si to dokážu představit..

Reagovat
smazaný uživatel

pre tieto jednosezónne kométy sú poháre zbytočnou príťažou, zvyčajne po tej lepšej sezóne prídu o najlepších hráčov a potom hrajú prd nie len v Európe, ale aj v BL...preto je super, že tento rok sú tam Wolfsburg a Gladbach...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, smál bych se, nebýt toho, že výsledky Dortmundu jsou v Evropě třetina koeficientu. V LM je jich prostě potřeba, takže bych vás už poprosil o nějakou vítěznou šňůru.

Reagovat
smazaný uživatel

ak prehraju teraz este na bayerne tak je to v LM na buduci rok bez nich

Reagovat
db18

LM vyhrajou, takže tam budou i příští rok...

Reagovat
smazaný uživatel

Leno- Wendel, Spahič, Toprak, Donati- Bender, Reinartz- Son, Calhanoglu, Bellarabi- Kiessling

Fahrman- Aogo, Ayhan, Howedes, Uchida- Neustädter, Hoger- Chupo-Motting, Draxler, Obassi- Huntelaar

Presne rovnaká zostava ako v stredu, trochu ma znepokojuje, že Roger nerotuje, Drmič by mal hrať častejšie v základe, kľudne aj na krídle alebo v dvojčlennom útoku...

tak snáď to dnes výjde, zostava Schalke nič moc...

Reagovat
db18

Jedvaj nehraje... Obasi hraje... a já se zas těšil na přestřelku

Reagovat
smazaný uživatel

Jedvaj mi tam chýba, ale za Obasiho som rád

Reagovat
smazaný uživatel

Hakan to trafil parádne

Reagovat
smazaný uživatel

ale zatial nieje treba plakat.. 9 bodov stracame do LM na 4 miesto.. to je v pohode uhratelne sezona je dlha a leverkusen a hlavne hoffenheim tam budu stracat ja dufam vo finale LM + 4 miesto v BL a vyhru v pohari a superpohari

Reagovat
Arne

Docela se těším, až začnou fanoušci Schalke pindat na Di Mattea a vzpomínat na Kellera... On snad zakazuje hráčům ofenzivní iniciativu, a když prohrává, tak tam pošle ještě Kirchhoffa vyztužit defenzivu, byť mu na lavičce sedí Meyer.

Dneska docela věřím Gladbachu, až aspoň remízu urve... Kdybych vsázel, tak tam něco zkusím, jako 1,4 na výhru Bayernu je docela směšný.

Reagovat
db18

To mi připomíná Bílka se Spartou v evropských pohárech

Já to ke konci už přepl na Viktorku, nešel teda Kirchhoff nebo Höwedes spíš dopředu?

A taky mám takové tušení, že po té kanonádě v LM si trošku namelem

Reagovat
Arne

Šel normálně za Neustädtera i pozičně, prý má dobré oko a umí to rozehrát (Kirchhoff, opravdu to o něm řekl). A Meyera tam dá v 89. minutě, to by hlava fakt nebere.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačne to mali nejak vyriešiť s Tuchelom, aj keď až od budúcej sezóny...

Di Matteo si chce priviesť nejaké posily, tak na to som zvedavý...

Za Kellerom isto smútiť nebudú, to by na tom boli fakt biedne

Reagovat
Arne

Posily kam? Střed zálohy a kraje obrany možná, ale s tím, co má v ofenzivě, může rozjet ofenzivní spektákl... Já si jen říkám, aby Keller nebyl ještě lepší než on, ale samozřejmě po třech zápasech je hrozně brzy.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, či je to práve vyznávač ofenzívnej hry, to, čo hral s Chelsea tomu veľmi nenasvedčuje.

Osobne si myslím, že výsledky bude mať lepšie ako Keller, ale herne to nebude žiadna hitparáda, príde mi ako dosť pragmatický typ, očakávam aj posily na ten spôsob, nejaké pracovité silové DM, a tie kraje obrany určite...

Reagovat
Arne

Výsledky lepší jako Keller - ten měl za sebou nejlepší jaro v historii klubu a dvakrát postup do LM... Na víc Schalke momentálně podle mě nemá. Ten ofenzivní spektákl jsem přehnal, ale určitě s tím materiálem, co dopředu má, nemůže hrát absolutního zanďoura.

Reagovat
db18

Tak 6 hráčů má odejít (mezi nima Clemens, Santana, Kirchhoff...) - a kdo ví, jak si všechno rozmyslí Huntelaar, takže posilovat bude muset... (pravý bek, stoper, možná útočník - i když by jedničkou mohl být Choupo-Moting a náhradníkem Hoffmann)

Reagovat
Arne

Hoffmann - ten mladík, co je teď v Lauternu? Choupo-Moting mi nepřijde vhodný typ, aby nahrazoval někoho jako Huntelaar. Stopera nepotřebují, mají jich dost a to ještě je Papa na hostování.

Reagovat
db18

Ajo, na Papu jsem zapomněl... no, u Matipa bych byl pořád radši, kdyby hrával v záloze, ale s Höwim, Papou a Ayhanem by to mohlo/mělo stačit...

No, jo - asi mi toho trochu uniklo, myslel jsem, že je pořád na hostovačce v Ingolstadtu Ale prý je to velký talent... a S04 asi bude mít nějakou opci na zpětný odkup, ne? (zadarmo snad nešel )

Reagovat
Arne

Vůbec nevím, podle všeho šel za milion eur natrvalo... Já jsem žil v tom, že to je jenom hostovačka.

Reagovat
db18

Já taky, až teď jsem se musel kouknout, jestli opravdu je v tom Lauternu

S tím Huntelaarem bez delší smlouvy si taky Schalke mohlo nechat Szalaie a jen ho poslat na hostování

Reagovat
JozkokozleJ

Sice primarna uloha, ktoru si Di Matteo urcil, bola vylepsit defenzivu, ale vcera za stavu 0:1 uz mohol mysliet trosku i na utok.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Alonso, Dante, Benatia, Lewandowski, Rafinha, Bernat, Götze, Lahm (C), Müller, Alaba.. kopírovaný z fb bayern stránky, proto ta posloupnost. Každopádně 6 obránců do základní sestavy je majštrštyk, jestli to opět bude přihrávaná, tak mi to zkazí zbytek dne i kdyby to mělo znamenat výhru

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer- Alaba, Dante, Benatia- Bernat, Alonso, Lahm, Rafinha- Goetze, Lewa, Muller

takto to asi bude vyzerať, takže veľa futbalovej krásy tam isto nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Radši nechá sedět Shaqa, než aby musel posadit jednoho z dvojice bernat/rafinha.. díky bohu, že je Manu tak suverénní a Reina zraněnej, jinak bychom se dočkali podle mě převratu i v bráně..

Reagovat
JozkokozleJ

Alonso vyzera, ze snad celu karieru cakal, kym bude moct hrat pod Pepom. Jemu hra uprostred na kratke prihravky a narazacky vylozene sedi.

Reagovat
stas87

az teraz ma Alonso tim ktory mu jeho hru naplno umoznuje ta neustala moznost vybrat si minimalne dve moznosti na prihravku robi hru takeho hraca jednoduchou,taku kombinacnu presnost nemal Bayern za Henyckesa ani omylom

ta varianta s 3 obrancami v BL nemusi byt tak vedla,aj dnes je vidiet ze Gladbach chvilami nestiha zachytit nabehy krajnych hracov,treba to prenesenie na Müllera bolo ukazkove co mi ale pride trosku cudne je ze tieto pasy zachytava prave Müller,ale to spracovanie tej lopty je dlhe a pomale a co sa zda z prveho pohladu ako prekvapivy moment sa tak zazdi a super stihne vykryt priestor,aspon tak to na mna posobi

Reagovat
Arne

Ale Bayern dnes nahraje na tři obránce... Pokud tam počítáš Alonsa, tak ten mi nepřijde, že by se do hloubky nějak extra zatahoval.

Reagovat
db18

Jenom škoda, že jeho příchodu předcházel prodej Kroose

Reagovat
db18

Manu a Mehdi

Ale teda moc pěkný, že ze střely Ranfihy je najednou akce Gladbachu 3 na 2

Reagovat
smazaný uživatel

Kramer je neuvěřitelný

Reagovat
JozkokozleJ

Jemu neskutocne v hlave pomohla nominacia a finale MS. Taketo sebavedomie by bez toho urcite nemal a furt by odovzdaval loptu z prvej.

Reagovat
smazaný uživatel

je to dobrý příklad toho, že to sebevědomí udělá s hráčem opravdu velké věci

Reagovat
Arne

Někdy to trochu už přehání s tím sebevědomím a kličkami, ale hraje fakt výborně... Když si vezmu, že před rokem se teprve rozkoukával v BL a teď je to mistr světa a jeden z nejlepších DM ligy, to je neuvěřitelný skok.

Reagovat
db18

škoda, že on i Havard jsou ve stejném týmu

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

tak Kramer je v Gladbachu posledný rok, potom to môže Havard prebrať...

Už teraz sa teším na budúcoročnú stredovú dvojku Lars Bender- Kramer, to bude sila ako hrom, ak teda Bayer udrží oboch, okolo Christopha sa už točí množstvo zahraničných klubov...

Reagovat
db18

Nejlepší by bylo, kdyby ho Gladbach udržel (i když by to zabilo Nordtveidta )

Reagovat
smazaný uživatel

Na to určite nebudú mať prostriedky, keď bude pokračovať v tej forme...

Reagovat
DieFohlenBMG

škoda, měli jsme na výhru

Reagovat
bayern987

To i Bayern.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele