Bundesliga - souhrn 9. kola

24.10.2014, 22:21, aktualizováno 26.10.2014, 19:30
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov se rozešel s Borussií Mönchengladbach bez branek a má na čele čtyřbodový náskok. Dortmund znovu zaváhal, tentokrát podlehl Hannoveru a nebodoval počtvrté za sebou. Stuttgart si po nevšední přestřelce odváží vítězství z Frankfurtu. Leverkusen si poradil se Schalke, tři body si zapisují také Hertha, Hoffenheim, Augsbug a Wolfsburg...

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:0

26.10.2014 17:30

Góly: -

Neděle byla špatným dnem pro evropské klubové suverény - poprvé v sezoně padla Benfica, Marseille prohrála v Lyonu, a nechybělo mnoho, aby se do této společnosti přidal i Bayern. Mnichovští si nakonec z Mönchengladbachu odváží bod, mohou za něj však děkovat Manuelu Neuerovi..

Příznivci velkých sérií si mohou oddechnout, oba celky tak zůstávají letos i nadále neporaženy. Ačkoliv branka v Gladbachu nepadla, sledovali diváci v ochozech Borussia-Parku skvělé utkání - bylo jasně vidět, že dnes proti sobě hrají dva aktuálně nejlepší týmy Německa. Domácí Hříbata excelovala zejména ve druhé půlce, Neuer však byl neprůstřelný a připsal si hned pět klíčových zákroků.

Už od samého začátku bylo zřejmé, že ani jeden z celků nepřijel pouze bránit; hrálo se nahoru dolů v obrovském tempu, přičemž oba týmy se rozhodly vsadit na co nejrychlejší přechod do útoku. Zpočátku tlačil jednoznačně Bayern; David Alaba dokonce trefil tyč, a Thomas Müller pálil z dobré pozice mimo. Domácí se soustředili na kompaktní defenzivu a brzký start na míč, dlouho je však srážela neschopnost udržet jej po delší dobu.

Dominance Bayernu nakonec úspěch nepřinesla; hosté bez rychlíků Robbena a Ribéryho zkrátka na dobře bránící Gladbach nenašli. Tým Luciena Favreho se přitom nesoustředil pouze na odkopávání a sám hledal příležitosti k brejkům, jak se ukázalo i v největší šanci prvního poločasu - André Hahn našel Maxe Kruseho, ten však ve skvělé pozici vypálil příliš slabě. Z dalšího brejku zase Herrmann nedokázal ve vápně najít Hahna, nicméně domácí už poznali, že nejsou rozhodně bez šance.

To se pochopitelně projevilo na jejich sebevědomí - a ve druhé půli už to byl z jejich strany úplně jiný fotbal. V situaci 3 na 2 zakončoval opět aktivní Hahn, Neuer ale skvěle vytlačil míč konečky prstů (a s hrozící dorážkou Raffaela si poradil Mehdi Benatia). Šancí bylo skutečně dost, a to na obou stranách; Yann Sommer zasahoval před Lewandowským, Hermann s Hahnem netrefili bránu.

Po tom Bayernu, který v úvodu utkání tolik dominoval, jako by najednou nebylo ani památky, naopak Hříbata pálila jednu šanci za druhou, jako Raffaelův přímý kop či další Brazilcovo zakončení po skvělém Herrmannově pasu. Neuer odolal, nicméně Borussia vyslala zbytku ligy jasný signál, že to s útokem na přední příčky myslí opravdu vážně.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 3:0

26.10.2014 15:30

Góly: 15. Naldo, 59. Ivan Perišić, 87. Daniel Caligiuri

Po dnešku už v Německu zůstávají pouze tři neporažené týmy - Bayern, Mönchengladbach a Hoffenheim. Mainz totiž vůbec nezvládl utkání na půdě rozjetého Wolfsburgu a prohrál 0:3. Vlci si naopak připsali čtvrtou domácí výhru v řadě a potvrdili skvělou formu posledních týdnů.

Suverénní triumf posunul svěřence Dietera Heckinga na příčky zajišťující Ligu mistrů; o góly se podělili Naldo, Ivan Perišić a Daniel Caligiuri. Nutno říct, že Wolfsburg podal takřka dokonalý výkon, zejména v ofenzivě, a tři body si rozhodně zasloužil. Mainz poznal hořkost bundesligové porážky po dlouhých devíti kolech, poprvé od 3. května.

Diváci se těšili na souboj dvou skvělých týmů, na hřišti však od začátku vládl pouze jeden. Hostující gólman Loris Karius se rychle ocitnul pod palbou a nelze tvrdit, že by působil zrovna spolehlivým dojmem; šance Oliće s Perišićem však ještě vychytal. Překonal jej až Naldo díky přesné hlavičce po rohu Marcela Schäfera.

Ve 23. minutě už to mohlo (a mělo) být o dvě branky: skvělý De Bruyne poslal milimetrový pas na hlavu Caligiuriho, ten však z malého vápna trestuhodně minul. Až poté se osmělili také svěřenci Kaspera Hjulmanda, gólman Diego Benaglio však byl pozorný a střelu Filipa Djuričiće vykopl. Poslední šanci první půle si připsal Luiz Gustavo, v nepřehledné situaci však mířil příliš vysoko.

Skvělé výkony Perišiće s De Bruynem držely obranu Mainzu v konstantním tlaku, a je nutné říct, že hostující zadáci snesli po většinu utkání ta nejpřísnější měřítka; vzhledem k dominanci Vlků mohlo být šancí mnohem víc. Karius musel hned na úvod druhé půle zasahovat proti Olićovi a De Bruynemu, skóre však zůstávalo stále 1:0.

Nicméně ne na dlouho. Schäfer, který se v nepřítomnosti Ricarda Rodrigueze zabydlel na levém beku, potvrdil, že posílat centry do vápna umí stejně jako oceňovaný Švýcar - jeho další pas našel opět hlavičkujícího Nalda, načež míč do sítě dorážel z bezprostřední blízkosti volný Perišić. 2:0.

Třetí gól mohl přidat střídající playmaker Maximilian Arnold, po De Bruyneho přihrávce však pálil přímo do Kariuse; na druhé straně se do ojedinělého nebezpečí dostal i Benaglio, přímý kop Johannese Geise však zlikvidoval. Za hostujícím gólmanem dokonce dvakrát krátce po sobě zazvonilo břevno; stříleli Arnold a Robin Knoche. Neuspěl ani Olić s efektními nůžkami. Vlci se však nakonec třetí branky přece jen dočkali - po centru Juniora Malandy uzavřel tři minuty před koncem skóre Caligiuri.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Schalke 04 1:0

25.10.2014 18:30

Góly: 53. Hakan Çalhanoğlu

Na třetí pokus už Roberto Di Matteo o svoji neporazitelnost v roli nového trenéra Schalke přišel. V těžkém zápase na hřišti Leverkusenu museli Königsblauen spolknout těsnou porážku 0:1, jedinou trefou o tom rozhodl Hakan Calhanoglu.

Bayer přitom dohrával po vyloučení Tina Jedvaje v deseti, ani to jej však o výhru nepřipravilo; Schalke podalo bojovný výkon a utkání bylo vyrovnané, rozhodl jediný přímý kop. Calhanoglu z něj vsítil jeden z nejhezčích gólů kola a potvrdil tak svoji pověst specialisty na standardní situace. Domácí tak zažehnali rodící se krizi, když uspěli po třech zápasech bez výhry.

Od začátku se v BayAreně hrálo nahoru dolů; ani jeden z celků nedokázal svého protivníka vyloženě zatlačit, nicméně pokud měl někdo lehce navrch, byli to svěřenci Rogera Schmidta. Do prvních šancí se dostali hlavičkující Emir Spahić a na druhé straně Julian Draxler. Krátce poté se prvním přímým kopem připomněl Calhanoglu, gólman Ralf Fährmann si však s jeho ránou z 35 metrů poradil (i když ne bez problémů).

Schalke velice dobře bránilo, nicméně směrem dopředu působilo poměrně neškodným dojmem. Více šancí měli domácí, zejména aktivní Calhanoglu, který ještě v první půli donutil Fährmanna k efektní robinzonádě; další nebezpečná situace se zrodila po pasu Heung-Min Sona, zakončoval Stefan Kiessling. Branku se však v prvním dějství nepodařilo vstřelit nikomu.

Intenzivní tempo pokračovalo i po obrátce, utkání se však stále více překlápělo na jednu stranu. Leverkusen stupňoval svůj tlak a zatlačil hosty na jejich vlastní polovině. Osm minut po změně stran pak přišel průlom - Calhanoglu se postavil k dalšímu přímému kopu, překrásnou ránou obstřelil zeď a dokonale zaskočil bezmocného Fährmanna. Míč zapadl přesně do vinglu jeho brány.

Krátce nato mohli zvyšovat Son s Karimem Bellarabim, v obou případech však Königsblauen odolali. Kouč Di Matteo se rozhodl vyslat na hřiště bývalého hráče Leverkusenu Sidney Sama, nicméně narušit dominanci domácích se mu už nepodařilo. Schalke si v celém zápase připsalo pouze čtyři střely na bránu a nepomohlo mu ani závěrečné vyloučení Jedvaje, který byl poslán ze hřiště za ostrý faul na Jana Kirchhoffa.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 4:5

25.10.2014 15:30

Góly: 21. Alexander Madlung, 57. Alexander Meier, 61. Stefan Aigner, 65. Alexander Madlung - 34. Martin Harnik, 36. Martin Harnik, 51. Christian Gentner, 81. Timo Werner, 84. Christian Gentner

Nevídaná gólová přestřelka byla k vidění v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu. Na tenhle zápas se určitě bude v Němccku dlouho, dlouho vzpomínat a domácí možná ani nakonec nebude příliš mrzet, že o gól prohráli.

Patrně i z toho důvodu, že na lavičce hostujícího celku seděl Armin Veh, jenž v klubu, ve kterém nyní působí český fotbalista Václav Kadlec, prožil velmi příjemné období své trenérské kariéry. Nicméně od léta vede Stuttgart, s nímž slavil před sedmi lety senzační titul. Jeho svěřenci začali proti Eintrachtu nebojácně a díky Alexandru Maximovi a Christianu Gentnerovi si v úvodu vytvořili dvě solidní šance.

Druhý zmíněný hráč záhy neproměnil ani svou druhou příležitost, nicméně jeho chvíli měly teprve přijít. Když se ovšem vzápětí, konkrétně ve 21. minutě trefil Alexander Madlung, určitě litoval, že si předtím v koncovce nepočínal přesvědčivěji. Jak se tedy zrodila první z celkových devíti branek v tomto úžasném a divácky nesmírně atraktivním zápase?

Inu, po rohovém kopu, který byl prodloužen hlavou jednoho z domácích borců až na zadní tyč, kde před Seferovićem zela odkrytá klec. Švýcarský reprezentant však ukázal, že není zrovna nejlepším hlavičkářem, neboť z metru trefil pouze břevno. Mrzet ho to ale nemuselo dlouho, protože od brankové konstrukce se balon odrazil k na malém vápně číhajícímu Madlungovi, který jej rychle poslal do sítě - 1:0.

Na necelých patnáct minut nastal na stadionu relativní klid. Potom zaúřadovali hráči Stuttgartu. Martin Harnik by stál při svém prvním gólu v ofsajdu, kdyby k němu ovšem míč neodrazil Takashi Inui. Rakouský reprezentant pak kulatý předmět uklidil přesně k pravé tyči - 1:1. Domácí se ještě ani pořádně nerozkoukali, a už sledovali, kterak loví balon Felix Wiedwald ze své branky podruhé.

Sarerer z pravé strany přihrával do vápna, Maxim sice promáchl, ale míč díky tomu doputoval až k nehlídanému Harnikovi, který zvolil obtížnější zakončení přes nohu, ale protože stál na malém vápně a domácí brankář už předtím čekal střelu, mohl se útočící hráč radovat podruhé ve dvou minutách - 1:2.

Šest minut po změně stran si Gentner narazil ve vápně s Maximem, obstřelil Wiedwalda, jenž nahradil Kevina Trappa, a hosté šli do dvoubrankového vedení - 1:3. Příliš dlouho jim ale nevydrželo, protože už za dalších šest minut snížil Alexander Meier. Po nepřehledné situaci ve vápně hostujícího celku z toho nejprve málem byl vlastní gól. Kirschbaum skvěle zasáhl, nicméně míč se odrazil k domácí čtrnáctce, která jej s pořádnou porcí štěstí usměrnila do brány - 2:3.

Orli vycítili, že kořist je už poraněna, takže nehodlali dlouho otálet s dalším přesným zásahem. Ten přišel na pořad dne po čtyřech minutách. Stefan Aigner dostal od Marka Russe výborný balon za obranu, zamířil na vzdálenější tyč a propálil Thorstena Kirschbauma - 3:3. Kdo si v tu chvíli myslel, že šestigólová porce bude konečným přídělem, ten se velice pletl.

Uběhly totiž jenom další čtyři minuty a šílená, mimořádně nepříjemná desetiminutovka ze strany týmu z Bádenska-Württemberska byla dokonána. Střídající Marc Stendera se ujal exekuce volného přímého kopu. Posadil jej přesně na hlavu Alexandra Madlunga, který zkusil svoje štěstí. A vyšlo to, protože Kirschbaum si počínal podobně, jako Harry Kane, když dochytával za Tottenham na White Hart Lane utkání Evropské ligy proti Asterasu Tripolis - 4:3.

Vzhledem k tomu, jakými výkony se letos VfB Stuttgart na bundesligové scéně prezentuje, čekal v Commerzbank-Areně skutečně málokdo, že by po takto heroickém výkonu mohli svěřenci Thomase Schaafa ještě prohrát. Jenže dva slepené góly znovu převážily misky vah na stranu hostujícího celku. Ten první padl v 81. minutě.

Tehdy se už na nepříznivý stav nemohl dívat Timo Werner, neohroženě vletěl s míčem u nohy do pokutového území Frankfurtu a poslal levačkou míč podél pokleknuvšího Wiedwalda - 4:4. Ovšem, jak uvedeno, pořád to ještě nebylo všechno. Po výborně zahraném přímém kopu do mimořádně nebezpečných míst sice domácí brankář předvedl výborné reakce, ale na dorážku z bezprostřední blízkosti už prostě reagovat nešlo. Kapitán celku z města automobilů Christian Gentner tak dal stylově výsledku finální podobu 4:5.

Domácí určitě mohli ve zbývajících cca deseti minutách předvést všelijaké kousky, ale čáru přes rozpočet jim vystavil svým vyloučením Haris Seferović, který nevhodně gestikuloval směrem k pomeznímu rozhodčímu. A to, prosím pěkně, přímo před zraky toho hlavního, pana Christiana Dingerta. Holt nezapře balkánské kořeny. Stuttgart tedy zvítězil a posunul se mimo sestupové pásmo před Borussii Dortmund!

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hamburger SV 3:0

25.10.2014 15:30

Góly: 59. Änis Ben-Hatira, 65. John Heitinga, 85. Änis Ben-Hatira

Hertha BSC zcela jednoznačně porazila Hamburk a mírně v tabulce poskočila, zatímco hosté po dvou lepších výsledcích znovu nebodovali.

Na Olympijském stadionu mohli diváci vidět první gól už v první minutě. Thomas Kraft v brance domácích byl však evidentně naplno koncentrován na hru už od úvodního hvizdu, a tak Lasoggův pokus zneškodnil. Nedlouho poté nebezpečně centroval Nicolai Müller, ale jeho snaha se nesetkala u spoluhráčů ve vápně s pochopením. Pro hosty určitě velká škoda, že se žádná z těchto šancí/pološancí neujala, protože postupem času začali jednoznačně přebírat otěže utkání hráči Herthy.

Jako první vyzkoušel pozornost Jaroslava Drobného Änis Ben Hatira, ale český gólman byl pozorný. Po změně stran měl nejprve štěstí při střele Marcela Ndjenga, který z dálky trefil břevno. Na druhé straně pak ještě Kraft vychytal Marcella Jansena. Ale hned potom - z protiútoku - už začaly padat branky. K radosti domácích příznivců do té správné sítě.

Po rychlém brejku a přihrávce Valentina Stockera se před svatyní HSV ocitl Ben Hatira. Balon zasekl, počkal si na ten nejsprávnější okamžik a neomylně jej poslal za Drobného záda - 1:0. V tu dobu byla odehrána hodina hry a trvalo jen šest minut, než domácí navýšili skóre. Po rohovém kopu a nejistém počínání obránců Hamburku se míč dostal k Hajimemu Hosogaiovi, jenž z úhlu trefil tyč, nicméně od ní kulatý předmět doputoval k Heitingovi, jenž v tu chvíli stál zcela neobsazen ani ne metr před brankou. Tohle opravdu nešlo nedat - 2:0.

Svěřenci Josefa Zinnbauera už v tu dobu zřejmě tušili, že tentokrát to na body nevypadá a spíše než na snížení nepříznivého stavu se soustředili na to, aby neinkasovali další kousky. V 85. minutě ovšem neměl pro tuto jejich strategii pochopení Ben Hatira, jenž po přihrávce Skjelbreda běžel sám na branku. A poradil si tak, že se česká reprezentační dvojka mohla jenom ohlédnout - 3:0.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Paderborn 1:0

25.10.2014 15:30

Góly: 73. Kevin Volland

Paderborn dlouho, dlouho odolával hoffenheimským nájezdníkům. Přibližně čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby ale svěřenci Andrého Breitenreitera přeci jen inkasovali. Domácí tak nadále stíhají Bayern na čele tabulky.

Skóre se ve Wirsol Rhein-Neckar Aréně přitom mohlo měnit ještě v úvodní desetiminutovce, protože se po souboji Daniela Brücknera s Kevinem Vollandem kopala penalta. K míči si stoupl Sebastien Rudy a trefil tyč. A potom odrazil míč do bezpečí brankář Lukas Kruse. Nadále se však hrál i přes nejtěsnější možný výsledek koukatelný fotbal.

Na straně hostujícího celku zlobil především Moritz Stoppelkamp. Úspěšně nastartoval několik slibných akcí, leč efektivní finální řešení nepřicházelo. Před závěrem první půle to zkoušel další z klíčových hráčů bundesligového nováčka. Ale ani Elias Kachunga nezamířil úplně nejpřesněji. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se připomněl loňský nejlepší střelec Hoffenheimu, Brazilec Roberto Firmino, jenž dostal i přes slabší výkony v dosavadním průběhu sezony pozvánku od Carlose Dungy do Seleçãa. V minulé sezoně šestnáctigólový střelec ale neuspěl ani v jednom ze svých dvou pokusů. Poté měl velmi, velmi blízko k přesné trefě Stoppelkamp, avšak pravá tyč Baumannovy branky byla proti.

V 73. minutě se už domácí dočkali. Andreas Beck přihrál do vápna Vollandovi, který z otočky překvapil Kruseho - 1:0. Paderbornští s největší pravděpodobností měli v závěru zahrávat penaltu, nicméně souboj Kachungy se střídajícím Vestergaardem zůstal bez odezvy. Hoffenheim tak minimálně do zítřka předskočil Borussii Mönchengladbach. Paderborn je zatím osmý, ale vzhledem k zaváhání nejbližších sousedů jej prohra nemusí až tolik mrzet.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg 2:0

25.10.2014 15:30

Góly: 11. Paul Verhaegh (pen.), 66. Halil Altintop

Fotbalisté Augsburgu dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita a proti trápícímu se Freiburgu zvítězili 2:0. Díky tomu si v letošním ročníku připsali již své čtvrté vítězství a v tabulce nejvyšší německé soutěže se prozatím posunuli na deváté místo se ziskem dvanácti bodů. Naopak jejich sobotní protivník je i po devíti kolech bez vítězství a s pěti body zůstává na předposledním sedmnáctém místě.

V dresu Freiburgu opět nastoupili v základní sestavě čeští krajánci Pavel Krmaš s Vladimírem Daridou, ovšem tentokráte svému týmu k bodovému zisku nepomohli. Augsburgu hodně pomohl proměněný pokutový kop již z 11. minuty a následně domácí kontrolovali průběh hry, svůj náskok pojistili zhruba v polovině druhého dějství a svěřenci kouče Christiana Streicha se na žádný nápor nezmohli. Domácí výběr v podstatě skóroval ze své první vážnější šance.

Ten byl aktivnější od samého začátku, po deseti minutách hry pak Krmaš zatáhl v pokutovém území za dres protihráče a sudí s odpískáním pokutového kopu neváhal ani sekundu. K němu se postavil Paul Verhaegh a tvrdou ranou poslal balón do protipohybu gólmana Bürkiho. Přesně v polovině prvního dějství mohli domácí dokonce navýšit svůj náskok, jenže tentokráte se po střele Baiera z pokutového území chvělo pouze břevno.

Ihned na to byl znovu vidět Baier, který pasem na bližší tyči vybídl ke skórování Matavže a ten z dobré pozice zamířil pouze do boční sítě. Po půl hodině hry vysunul Schuster skvělou nahrávkou Essweina a s jeho prudkou přízemní ranou si dokázal brilantně poradit gólman Bürki. V dalších minutách se hra lehce vyrovnávala a domácí výběr se snažil soustředit hlavně na defenzívu, hosté se k žádné výrazné příležitosti nemohli dostat.

Stejný scénář platil i po změně stran a Freiburg jen marně dobýval pevnost domácího celku. Ten pojistil svůj náskok v 66. minutě a definitivně zlomil odpor svého protivníka. Po krásné akci na levé straně a následné zpětné přihrávce na hranici pokutového území si Halil Altintop posunul balón lehce doleva a poté přesnou přízemní ranou trefil místo u vzdálenější tyče. Hosté si až do závěrečného hvizdu nevytvořili žádnou gólovku a museli tak skousnout čtvrtou prohru v tomto ročníku.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hannover 96 0:1

25.10.2014 15:30

Góly: 61. Hiroshi Kiyotake

Nejen špatná forma, Dortmundu se lepí na paty už i smůla. Doma proti Hannoveru byl lepším celkem a zasloužil si bodovat, fantastický výkon brankáře Rona-Roberta Zielera a jediná povedená střela Hiroshi Kiyotakeho však rozhodly jinak. Zatímco v Evropě žlutočerní nadále válí, doma se tak propadli už k sestupovým příčkám..

Ani červená karta pro hostujícího Ceyhuna Gülselama na tom nic nezměnila, takže Dortmund čeká na výhru už šest ligových duelů. Dnes mu nepomohla ani zpevněná obrana - svěřenci Jürgena Kloppa letos ještě v lize neudrželi čisté konto, proti Hannoveru však nasadili zároveň Romana Weidenfellera, Lukasze Piszczeka, Matse Hummelse, Nevena Subotiće a Ilkaye Gündogana. Celá pětice hráčů se sešla na hřišti vůbec poprvé od porážky ve finále Ligy mistrů v květnu 2013.

Přesto si první šanci připsal Hannover, konkrétně Leonardo Bittencourt; jeho rána z deseti metrů však za Weidenfellera neprošla, a Dortmund se rychle ujal iniciativy. K prvnímu zákroku donutil Zielera Mchitarjan, mladý gólman se však skutečně zapotil až u výborné hlavičky Matse Hummelse. Obstál, stejně jako následně při přízemní ráně Marka Reuse.

S přibývajícím časem se tlak Borussie ještě stupňoval a Reusova levačka vyslala na Zielera další varování; mladý reprezentant si vyměnil míč s Aubameyangem a vypálil, tentokrát však mířil příliš vysoko. Aubameyang zareagoval dalším nebezpečným centrem napříč vápnem, hostující obrana však s vypětím všech sil odolala.

Také po změně stran domácí v tlaku pokračovali a zdálo se být pouze otázkou času, než hannoverská obrana povolí; Zieler však byl zkrátka neprůstřelný. A to i ve chvíli, kdy hráči před ním zaváhali, jako debutant Marius Stankevičius při další šanci Reuse. Pro domácí to bylo dokonale frustrující - ať dělali, co dělali, míč za Zielera se jim dostat jednoduše nepodařilo. Hodně dlouho bude na dnešní utkání vzpomínat zejména Reus, proti němuž mladý brankář vytáhl hned tři fantastické zákroky.

A pak přišla dokonale ironická tečka za zpackaným dortmundským večerem - specialista Kiyotake se postavil k rozehrání přímého kopu a nádhernou ránou propálil do té doby nudícího se Weidenfellera. Nečekané vedení Hannover trochu probralo a domácí strážce musel zasahovat proti dalším střelám Kiyotakeho a Joselua, ke změně skóre však už nedošlo. Ani po vyloučení Gülselama, který se vykartoval na smolaři zápasu Reusovi.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Köln 0:1

24.10.2014 20:30

Góly: 59. Anthony Ujah

Fotbalisté Werderu Brémy nedokázali zvítězit ani ve svém devátém bundesligovém utkání v novém ročníku a i po tomto kole tak zůstanou na posledním osmnáctém místě se ziskem čtyř bodů. Naopak Kolín potvrdil slušný vstup do nováčkovské sezóny a doposud posbíral už dvanáct bodů, které ho prozatím řadí na deváté místo daleko od sestupových vod. O osudu utkání rozhodla branka Anthonyho Ujaha po necelé hodině hry.

Začátek zápasu byl z obou stran hodně opatrný a ani jeden výběr se téměř půl hodinu nemohl dostat do vyloženější příležitosti. Tu první si vytvořili domácí, když po centru z levé strany neudržel balón brankář Horn a míč mu vypadl z rukavic, dorážející Bartels však z těžké pozice mířil příliš vysoko. Neuběhla ani minuta a na druhé straně to zkusil Halfar z hranice pokutového území, nicméně jeho dobrou střelu dokázal gólman Wolf vyrazit.

Pak se do poločasové přestávky již nic nestalo, po změně stran mohl otevřít skóre utkání znovu hostující Halfar. Ten byl na hranici pokutového území na poslední chvíli zablokován a poté Hector mířil vysoko nad. Ani domácí nebyli bez šancí a v 56. minutě po rohovém kopu z voleje pálil Januzovič, jehož dobrou ránu směřující pod břevno vyrazil Horn fantasticky na další rohový kop.

O dvě minuty později přišel na hřiště Anthony Ujah a bylo to vskutku parádní střídání, k jediné brance utkání mu stačilo necelých 120 sekund. Nejprve nebezpečně vypálil z hranice pokutového území po zemi a gólman Wolf včas zasáhl, jenže ihned na to po zpětné přihrávce slovenského krajánka Dušana Šventa od brankové čáry propálil domácího strážce z osmi metrů - 0:1. Brémy ovšem to nezabalily a vzápětí mohly vyrovnat.

Z dálky se do míče opřel Hajrovič a jeho povedená střela narazila pouze do pravé tyče. Domácí se snažili tlačit i nadále, jenže dlouho se nedokázali dostat do dobré příležitosti. Tu poslední nevyužil v 84. minutě Junuzović, který z jedenácti metrů nedokázal prostřelit skvělého Horna. Brémy utrpěly hodně krutou porážku a je to tedy další rána do jejich už tak pošramocené morálky. Obnovenou premiéru prožil český obránce Theodor Gebre Selassie, který na trávník přišel v 62. minutě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov963021:221
2.Borussia Mönchengladbach945012:417
3.VfL Wolfsburg952216:917
4.TSG Hoffenheim945013:717
5.Bayer Leverkusen944117:1416
6.1. FSV Mainz 05935112:1014
7.Hannover 9694146:1113
8.SC Paderborn933313:1212
9.FC Augsburg940511:1112
10.1. FC Köln93337:712
11.Eintracht Frankfurt933317:1812
12.Schalke 04932413:1311
13.Hertha BSC932414:1611
14.VfB Stuttgart923414:199
15.Borussia Dortmund921610:157
16.Hamburger SV91353:126
17.SC Freiburg90548:145
18.Werder Brémy904510:234

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
stas87

pri tom gole sa nemaval ofsajd preto lebo Prödl lezal na ihrisku a bol poslednym hracom?

Reagovat
Arne

Co jsem videl opakovacku, tak tam byl s Prodlem jeste jeden, takze ofsajd tutove ne. Jak to celkove vypadalo?

Reagovat
stas87

aha,dik

spatne,moc spatne..my vzdy do zapasu vletime,prvych 15 minut je v tom agresivita,nejake sance ale tlak opadne a super zisti ze sa netreba bat,zvysok polcasu dohravame v krci,nevieme si presne prihrat..a to sa opakuje,Köln sa ani nemusel prilis snazit a pripisal si jednoduche tri body,vysla im jedna akcia a do nicoho nas potom nepustili,my sme uplne mimo ak mame vystrelit ci dostat loptu do 16ky vlastne jedina sanca bola Hajrovicova strela do zrde chvilu po gole Ujaha

Reagovat
smazaný uživatel

Kalas.

Reagovat
smazaný uživatel

Werder

Reagovat
smazaný uživatel

Ujah je strašný pán

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už jde trenér Kolína doprdele, největší naděje českého fotbalu který nezklamal ani v Premier League nehraje v tomhle dřeváckym klubu základ, fakt hnus přeju Kolínu znova sestup a Kalasovi angažmá ve spravedlivějším klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Obrana Kolnu je jedna z nejlepších v lize, nechápu proč by měl mít základ ten dřevák Kalas...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Kalas je průměrák a nemá na to, smiř se s tim.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší naděje českého fotbalu prej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Je pravda, že ve fife ho má v sestavě skoro každý Čech, ale to neznamená, že je dobrý:D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund vyhrá LM a vypadne z BL

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

vyhraje

Reagovat
Ángel di María 22

Ty vole tak co tohle je...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ako nádejne to na začiatku sezóny s BL vyzeralo, o to je to po 9-tom kole horšie. O titule je prakticky rozhodnuté a to ešte ďaleko skôr ako minulý rok...navyše hlúpe straty vyrába ako na bežiacom páse aj Leverkusen, takže náskok Bayernu na konci sezóny bude opäť priepastný.

Neuveriteľným paradoxom je, že väčšinou nenávidený a odsudzovaný Hoffenheim je jediný, kto to zatiaľ ako- tak drží a hrá aj skvelý futbal so sympatickým kádrom...je mi zatiaľ dosť do plaču z toho priebehu, snáď mi dnes aspoň Bayer vylepší náladu a troma bodmi sa vyšvihne znovu vyššie...

Reagovat
JozkokozleJ

Zajtra vyhra M´gladbach nad Bayernom, na ktoreho zahrat este nedavno vedel a bude bodovy rozdiel. Kazdopadne pravdepodobnost, ze Bayern neobhaji, bola uz pred sezonou nevelka. To by sa musel Bayern aspon pol sezony trapit a sucasne BVB mat vynikajucu sezonu, resp. Bayer a Schalke sezonu zivotnu.

Reagovat
bayern987

Bayern vyhraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslel som, že neobháji, ale že by to mohol byť boj do posledných kôl, výsledky Bayernu zo začiatku to aj naznačovali, žiaľ, BVB znovu dostihli zranenia a aj táto nepochopiteľná výsledková kríza...

Zajtra budem Gladbachu mimoriadne priať, aspoň remízu by nejako uhrať mohli...

Reagovat
db18

O titulu v BL je vždy rozhodnuto už před sezonou.

Reagovat
smazaný uživatel

To ani nahodou, Mozna posledni 2 roky..

Reagovat
smazaný uživatel

poslední 3 roky, s letošskem 4 :)

Reagovat
db18

Už delší dobu, jenom se občas objeví nějaký Dortmund, který o tom neví a celé to zkazí...

Reagovat
Liquid

Dortmundské kloppýtání pokračuje a příští kolo jedou do Mnichova

Reagovat
smazaný uživatel

budou rádi, že si nedovezou bůra

Reagovat
smazaný uživatel

no jsem docela zvědavý, jak dlouho tohle Klopp vydrží

Reagovat
Shevchenko

Dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Kloppa by nevyhodili ani kdyby spadli do druhé ligy.

Reagovat
Arne

SIEG !!!

Za Bena jsem strašně rád. Od doby, co se vrátil, se neskutečně snaží, nechává tam všechno, ale bylo vidět, že si strašným způsobem nevěří a to v ničem... Dnes jsem si myslel, že to jeho trápení bude pokračovat, protože ty dvě první tutovky zazdil opravdu skvostně. Při tom prvním gólu jsem si myslel, že se to bude opakovat, ale nakonec to vypadalo, jakoby to dal s přehledem. Druhý gól už byl mazácký, snad ho to nakopne a potom nám může pomoct víc než kterákoliv letní posila, která ho měla uložit k ledu.

Jinak body zasloužený, na druhou stranu kdyby HSV proměnilo tu tutovku před našim gólem, asi bylo zle... Ovšem oni nehráli nic extra, Joe sice vypadá jako sympatický chlapík, ale o jeho trenérských schopnostech by se dalo celkem úspěšně pochybovat. S tímhle materiálem by měl předvádět něco zcela jiného a ne tuhle hru na náhodu.

Jako negativum beru ten pískot na Lasagneho... To prostě nechápu, stejně jako když pískali na Allaguiho. Drobný, Favre a další podobní, ti ať jsou vypískáni, když k tomu je důvod. U Pierra? Žádný nevidím...

Reagovat
db18

Favre?

Reagovat
Arne

On neodcházel zrovna v dobrým a po pár měsících se ukázalo (na základě rozhovoru asistenta Harryho Gämperleho), že jsme ho chtěli držet, co to jen šlo, ale prostě rezignoval (jakože to vzdal, ne z funkce) a nechal nás v tom. Kdyby zůstal, nikdy by tam nepřišel medvěd Funkel a třeba bychom nikdy nesestoupili.

Reagovat
JozkokozleJ

Zial, nevidel som. Co hra? Bola uz trochu ucesana?

U Lasoggu mozu fanusikovia vnimat oddelene tu jeho nahlas prejavovanu volu Herthu opustit.

Reagovat
Arne

Hra vypadala celkem dobře, střed zálohy fungoval, tam jsme měli solidní převahu... Akorát bylo celkem dost nepřesností, aspoň v prvním poločase mi sem tam vstávaly vlasy. Individuální výkony moc posoudit nemůžu, já byl pryč a viděl jsem tak 80 minut na telefonu, kde jsem ty hráče poznával podobně obtížně jako z druhého patra Oly.

Reagovat
Arne

Jo a Lasagne - tak je jasný, že když trenérovi nesedí do konceptu a přitom je to nadprůměrný bundesligový útočník, tak nebude sedět na prdeli na Schieberem/Kalouem. Jako taky mě sere, že šel zrovna do HSV, když mluvil o tom, že by rád do PL, ale co se dá dělat... Ta spousta oddřených zápasů, góly znamenající první postup a taky solidní výdělek, za to bych mu aplaudoval a ne na něj pískal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen

Výsledok výborný, Schalke sa začína dostávať do tempa, takže som neočakával ľahký zápas, o to som radšej...Čisté konto poteší, defenzíva si zvýši sebavedomie a snáď to bude do ďalších zápasov na osoh...

Čo ma ale mimoriadne znepokojuje je ďalšia červená karta, dnes pre zmenu Jedvaj, v tejto sezóne už dostala červenú prakticky celá obrana- Donati, Spahič, Toprak, Wendel, dnes Tin...a to sme prakticky len v prvej štvrtine...toto sa musí zmeniť, stálo to body už vo Wolfsburgu a Freiburgu...

Takisto sa mi nepáči slabé využívanie Drmiča, ten musí hrať čo najviac, ináč na ňom viac prerobíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší na tom, že fakt může být o titulu rozhodnuto ještě dřív něž loni, a když si vzpomenete co to s Bayernem udělalo, tak si to moc nepřeji, úplně chlapci vypadli z tempa, scházela jim motivace do konce sezony a nasazení bylo podstatně nižší, několik zápasů pak i ztratili, Guardiola šetřil hráče na poháry a to pak nebylo ono, přes United jsme se dostali, jen proto, že byli loni dost marní a Real nám dal lekci, nedej bože, aby to letos dopadlo stejně, to si o vítězství v LM můžem nechat zdát, i když s Lewandowskim jsme zase o něco přímočařejší než při tiki-taka loni

Reagovat
db18

V minulé sezoně nás položila následná rotace - té je teď relativní dostatek (každou chvíli se musí nahradit Ribéry nebo Robben, Lewa občas taky sedí, Alaba, Bernat, Lahm, Rafinha se točí docela pravidelně...) - a uprostřed pole se kvůli zraněním naopak moc rotovat nedá (Benatia doháněl tréninkové manko) - akorát Rode by mohl hrát více

Reagovat
db18

...porovnávám to teda s tou minulou sezonou, kde mi přišlo, že Pep skoro netočil sestavou a vždy nasazoval to nejlepší možné - ať už byl soupeř jakýkoli

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg dneska naprosto dokonalý výkon. Naldo, Gustavo a především De Bruyne, který byl dnes úplně u všeho. Schafer taky solidně nahradil Rodrigueze. Obrana Mainzu dnes hrála asi jiný sport než fotbal, to byla katastrofa..bylo mi celkem líto Kariuse, protože celý 2. poločas hodně držel svůj tým, 3 góly si dostat nezasloužil..na druhou stranu, Wolfsburg jich mohl dát klidně i 5 a nikdo by nemohl říct půl slova.

Reagovat
db18

2. poločas reklama na fotbal

Nakonec můžeme být rádi, že žádný gól nepadl a Benatia s Xabim zvládli zápas dohrát...

Reagovat
JozkokozleJ

No skoda, ze tam M´gladbachu nieco nepadlo. Byt tam iny golman, nez Neuer, myslim, ze Bayern nulu neudrzi. Domaci mali viac goloviek.

Vsimol som si, ze Benatia hraje dost na hrane a rukami; dnes mu to prilis piskane nebolo.

Reagovat
db18

Já už čekal, že tam padne z toho brejku, tam byl po Neuerovi ale včas u balonu Benatia...

Neuer měl dneska snad i víc práce než za celou letošní sezonu... Gól Gladbachu by byl zasloužení no...

Odešel loktař Mandžukić a přišel ještě někdo horší

Reagovat
Arne

Sudí druhou půli moc nezvládal, tak dvě, tři žlutý tam byly naprosto evidentní.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
pawelFCB

Lord zatím svými góly šetří... dává náskok v tabulce střelců ostatním, aby to nebylo tak jednoznačné :D

Reagovat
smazaný uživatel

Už základní sestava byla katastrofa. Upřímně jsem ani nečekal, že pujde dolu Rafinha, každopádně Borussia mnohem nebezpečnější, 3 body bychom si nezasloužili a modlil sem se, aby nám nepísknul nějakou mohl/nemusel penaltu, která by nás k nim dovedla... Bez Robbena tomu chybí potřebná přímočarost + hra na 6 obránců jí taky příliš nepřidá byla už doba, kdy jsme se obešli bez R+R, ale ta se vytratila společně s Juppem.

Reagovat
db18

ke konci to i vypadalo jako formace 6-3-1

Škoda, že hrál Rafinha, dneska by bylo lepší mít zodpovědnějšího beka a v záloze místo toho Rode...

První poločas jsem teda neviděl, ale Müller byl dneska taky vymazaný ze hřiště a od Götzeho tam bylo jen pár nebezpečných střel, jinak také nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych si přál Rodeho v sestavě. Rafinha s Bernatem nejsou pro tým prakticky přínosem. Dopředu nijak zvlášt nebezpeční, dozadu je pak jejich přínos ještě pochybnější. Rafinha svojí ztrátou 2x poslal soupeře do protiútoku. V poslední době gólovej Shaqiry mohl střídat rozhodně aspon jako první, narozdíl od Ribéryho, kterej tenhle rok moc vydařenej nemá + je po zranění. ohledně formace pořádně nemam jasno, jak jsme hráli od první minuty

Reagovat
bayern987

Bejt Pepkem tak nešaškuju s Bernatem hodím Lahma na kraj obrany a Rodeho vedle Xabiho... Ale to ne, on tam sere toho Španěla...

Reagovat
Arne

Tak Hloušek má odehráno 53 minut a bilanci 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda gladbach neziskal 3 body obrana super, protiutoky pekne ale koncovka hrozna :( najlepsi hrac kristopher kramer pre mna top defenzivny zaloznik co ten nabeha a kolko odpracuje pre team nema obdoby skoda ze tam nieje viacej kramrov, andre hahn hral tiez pekne s alabou sa parkrat pohral skoda ze v koncovke zlyhaval

Reagovat
HSV1887

HSV

To nebyl fotbal, to bylo strašný, Hertha jasně lepší.. A dva góly nám dá náš bejvalej hráč. No aspon jsem tam byl no. Návštěva pěkná, skoro 60k. A Berlin celkově libovej. No ve středu máme Bayern v DFB-Pokalu, to snad radši ani nechci vidět..

Reagovat
Arne

Reagovat
stas87

aj tak si dal palec za poslednu vetu,hm?

Reagovat
HSV1887

Už taky věříš tomu, že SVW letos spadne..?

Reagovat
stas87

pripustam si to to nie je iste co verit trosku som sa rozpisal pod Duttom a aj pod tymto kolom..

Reagovat
HSV1887

Potřebujete pořádný hráče, s tímhle týmem fakt spadnete. Ale já mám co říkat, ale u nás vidim aspon potenicál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele