Bundesliga - preview 8. kola

19.10.2018, 08:25, aktualizováno 21.10.2018, 08:47
Previews
Hertha hraje doma s Freiburgem a do duelu jde s vědomím, že jí výhra vrátí na pozice zaručující Ligu mistrů. Stejně je na tom i Borussia Mönchengladbach, ta přivítá Mainz...
Hertha BSC - SC Freiburg  (neděle 15:30)
Hráči Freiburgu si po reprezentační pauze udělají výlet do Berlína. Proti tamnímu celku je však nečeká nic jednoduchého, Hertha totiž zahájila letošní ročník Bundesligy v dobré formě. Hostům se navíc dlouhodobě nedaří na cizích stadionech.

Hertha v úvodu sezóny drží krok s těmi nejlepšími. Se čtrnácti body je po sedmi kolech pátá, jen skóre ji však dělí od druhého Lipska. Zatím utrpěla jedinou porážku, konkrétně 25. záři v Brémách, kde padla 1:3. Hned o tři dny později si však její hráči náladu spravili vítězstvím 2:0 nad Bayernem Mnichov. Před pauzou pak ještě remizovala 0:0 na hřišti Mohuče.

Hosté z Freiburgu jsou po sedmi kolech jedenáctí. Zvítězit se jim podařilo pouze 1:0 proti trápícímu se Schalke a také 3:1 ve Wolfsburgu, což pro Freiburg bylo mimochodem první ligové vítězství na hřišti soupeře v tomto kalendářním roce. I proto v zápase v Berlíně rozhodně nebudou platit za favority, jistě ale budou chtít tuto nelichotivou statistiku vylepšit. Naději pro ně může znamenat i fakt, že z posledních deseti vzájemných zápasů vyhrála Hertha pouze jeden.

Co mají oba celky společného, je rozsáhlá marodka. Hertha se bude muset obejít bez několika hráčů základní sestavy - citelné ztráty utrpěla především v obraně, kde budou chybět zranění Stark, Torunarigha a nemocný Rekik, mimo hru je navíc i srbský záložník Grujić.

Ve Freiburgu mají lékaři tamního klubu ještě víc práce. Už delší dobu se starají o Američana Stanka, Australana Borrella a Albánce Abrashiho, nově k nim navíc přibyl i útočník Niederlechner. Menší problémy mají i obránce Stenzel, záložník Frantz a útočník Petersen. Na každý pád tak bude muset trenér Streich se základní jedenáctkou pro utkání s Herthou improvizovat.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Lustenberger, Baak, Plattenhardt - Skjelbred, Maier - Kalou, Duda, Dilrosun - Ibisevic
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Gulde, Heintz, C. Günter - R. Koch, Höfler - Waldschmidt, Gondorf - Haberer - Sallai
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.64 - 4.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05  (neděle 18:00)
Poslední utkání 8. kola Bundesligy se odehraje v Mönchengladbachu, kde domácí Borussii, 3. tým tabulky, vyzve Mohuč. Ta se letos zatím prezentuje nepříliš pohledným, zato poměrně účinným fotbalem. K průběžnému osmému místu ji totiž stačily jen 4 vstřelené góly.

Domácí Gladbach letos zatím utrpěl porážku pouze s Herthou BSC, svými výkony fanoušky zatím těší zejména francouzský útočník Alassane Pléa, který proti Mohuči bude chtít natáhnout svou střeleckou sérii už na 5 zápasů v řadě. V tom posledním navíc jeho tým ponížil mistrovský Bayern na jeho půdě 3:0. Teď ale čelí soupeři, proti kterému je střílení branek obtížnou záležitostí, navíc právě Mohuč je tým, proti kterému letos v dubnu vyšla Borussia naposledy v lize gólově naprázdno, zápas tehdy skončil bez branek.

Nejlepší obrana v soutěži, ale zároveň nejhorší útok. Skóre 4:4 po sedmi kolech svědčí, že v zápasech Mohuče letos mnoho branek nepadá. Malou výjimkou byla 15. září "přestřelka" s Augsburgem, kterou Mohuč vyhrála 2:1. Od té doby však další bundesligový gól nepřidala, nejtěsnějším rozdílem 0:1 prohrála s Leverkusenem i Schalke, bod za bezbrankovou remízu brala z utkání proti Wolfsburgu a Hertě. Na druhou stranu obrana funguje výborně, Mohuč v žádném zápase neinkasovala více než jeden gól.

Domácí budou mít k dispozici téměř kompletní sestavu, jediným absentujícím je zraněný brazilský útočník Raffael. Hosté už delší dobu postrádají brankáře Adlera, kromě něj se budou muset obejít ještě bez obránce Bungerta a záložníků Holtmanna a Quaisona.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer - Hofmann, Neuhaus - Stindl, T. Hazard - Plea
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Mwene, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Ri. Baku - Boetius - Burkardt, Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.34 - 5.62
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayer Leverkusen - Hannover 96  (sobota 15:30)
Fanoušci v BayAreně v Leverkusenu uvidí souboj dvou celků, které k sobě mají v tabulce po sedmi kolech překvapivě blízko. Domácímu Bayeru vstup do sezóny vůbec nevyšel a ze 14. místa se bude chtít odrazit v zápase s Hannoverem, který se nachází ještě o dvě pozice níž.

Leverkusen zahájil sezónu hrozivě. Po třech kolech byl bez bodu a když se po výhrách nad outsidery z Mohuče a Düsseldorfu zdálo, že krize je zažehnána, porážka 2:4 s Dortmundem a bezbranková remíza na hřišti Freiburgu vrátily fanoušky zpět do nepříjemné reality.

V domácím zápase proti Hannoveru budou mít ideální možnost tuto nepříjemnou realitu změnit. Hosté totiž Leverkusen porazili pouze dvakrát z posledních dvaceti vzájemných soubojů, v BayAreně navíc vyhráli naposledy před více než jedenácti lety.

Začátek letošního ročníku v podání hráčů Hannoveru zpočátku nevypadal zle. Po výsledkově úspěšné předsezónní přípravě hned ve druhém kole získali bod proti favorizovanému Dortmundu. Následovala však série čtyř porážek a propad na samotné dno bundesligové tabulky, ze kterého se odkázali odlepit až v 7. kole díky výhře 3:1 nad podobně trápícím se Stuttgartem.

Pokud se oba týmy chtějí posunout vzhůru, musí zlepšit obranu - Hannover inkasoval už 14 branek, nejvíc v celé lize, Leverkusen pouze o jednu méně. Probudit by se měli také nejlepší střelci obou celků. Niclas Füllkrug z Hannoveru a domácí Kevin Volland, kteří se v loňské sezóně podělili o třetí místo v tabulce střelců, když oba nastříleli 14 gólů, letos zatím tápou - trefili se jen dvakrát.

Leverkusenu bude chybět záložník Baumgartlinger, který se stále nezotavil po zranění kolene. S tím má problémy také jeho kolega Aranguiz. Dlouhodobě mimo hru je finský útočník Pohjanpalo. Naopak po čtyřzápasovém trestu se vrací Karim Bellarabi. Hosté se budou muset obejít bez záložníka Hüberse a obránce Priba. Oba léčí zraněné koleno.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Weiser, Tah, S. Bender, Wendell - Kohr, L. Bender - Volland, Havertz, Brandt - Alario
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Elez, Anton, Wimmer - Sorg, Schwegler, Walace, Albornoz - Bakalorz - Wood, Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.41 - 6.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Zaskočí Stuttgart Dortmund v souboji prvního s posledním? Favorizovaní hosté mají skvělou formu a podle očekávání německých médií si ze Stuttgartu odvezou tři body.

Ale nejprve k domácím. Stuttgart vstoupil do své druhé sezóny po postupu zpět do bundesligy bídně. Po prohře v Mainzu padl Stuttgart i s Bayernem, se souhrnným skóre 0:4. Po zářijové reprezentační přestávce remizoval Stuttgart v rámci regionálního derby 3:3 ve Freiburgu, o týden později doma bezbrankově s nováčkem z Düsseldorfu.

A ani v dalším víkendu neproběhlo zlepšení, z Lipska si Stuttgart přivezl prohru 0:2. V následujícím kole však přišla doposud jediná výhra Stuttgartu v této sezóně. Tým z Bádenska-Württemberska dokázal porazit brémský Werder 2:1 po dobrém výkonu a gólech Donise a Castra. První jmenovaný však Stuttgartu v zápase s Dortmundem ze zdravotních důvodů nepomůže.

Před reprezentační přestávkou prohrál Stuttgart na začátku října 3:1 na půdě Hannoveru. V zápase s Dortmundem mu budou kromě Donise chybět zranění Meyer, Kempf, Aogo a český útočník Jan Kliment, jenž se do klubu vrátil po dvouletém hostování v dánském Bröndby Kodaň.

To Dortmund řeší o poznání příjemnější starosti. Náramně se mu daří jak v bundeslize, tak v Lize mistrů. V domácí soutěži je dokonce po sedmi odehraných kolech první a fanoušci Borussie oprávněně cítí šanci, že mohou po pěti letech sesadit z trůnu dominantní Bayern.

Jediné dvě černé kaňky Dortmundu v této sezóně jsou remízy v Hannoveru a na půdě Hoffenheimu, jinak Borussia všechny soutěžní zápasy vyhrála. Nad Lipskem, Frankfurtem, Leverkusenem, Monakem, a naposledy 4:3 nad Augsburgem. Nová posila Paco Alcácer je navíc se šesti góly nejlepším střelcem celé soutěže.

První Dortmund je tedy jasným favoritem v zápase s posledním Stuttgartem, a to bez ohledu na zraněného Schmelzera, jehož trápí již od konce září problémy s kolenem.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Pavard, Insua - Ascacibar - Castro, Gentner - Thommy, Gonzalez - Gomez
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Diallo, Zagadou, Hakimi - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Bruun Larsen - Paco Alcácer
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.33 - 4.02 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - RB Lipsko  (sobota 15:30)
V Augburské WWK areně se v sobotu odpoledne střetnou fotbalisté domácího FC s Lipskem, po sedmi kolech druhým celkem bundesligové tabulky. To se v letošní sezóně zatím pyšní skvělou formou, domácí se však po návratu islanského střelce Finbogassona také herně zvedli a rozhodně nebudou chtít dát svěřencům trenéra Hasenhüttla nic zadarmo. Že hráči Augsburgu umí favoritům znepříjemnit život ostatně už letos dokázali, když nejprve vybojovali bod za remízu 1:1 na hřišti Bayernu Mnichov a posléze měli k bodovému zisku velmi blízko i v souboji s vedoucím Dortmundem, ve kterém po fantastické přestřelce padli 3:4 gólem až v 96. minutě. Klíčovou postavou domácího mužstva by měl být již zmiňovaný Finbogasson, jenž po svém návratu po zranění nastřílel 4 góly ve dvou ligových zápasech. Skórovat se mu podařilo i v utkání za islandskou reprezentaci proti Švýcarsku. Hosté si z Augsburgu budou chtít odvézt 3 body, v krátké historii jejich klubu se jim to však ještě nepodařilo. Naposledy zde před rokem prohráli 0:1. Letos však vyšli v lize bodově naprázdno jen v zápase s Dortmundem, z posledních pěti zápasů získali 13 bodů a před reprezentační přestávkou navíc rozstříleli nováčka z Norimberku 6:0. Hlavními tahouny Lipska by měli být útočníci Timo Werner a Yussuf Poulsen, kteří v letošním ročníku nastříleli shodně 4 góly. Trenér Lipska Ralph Hasenhüttl navíc může počítat s kompletní hráčskou soupiskou, za domácí vinou zranění nemůže nastoupit záložník Marco Richter, stejně jako útočníci Ji Dong-Won a Julian Schieber.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Gouweleeuw, Khedira, Hinteregger - Framberger, Koo, D. Baier, Max - Gregoritsch - Hahn, Finnbogason
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Orban, Upamecano, Halstenberg - Kampl, Demme - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.77 - 2.33
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern se bude na půdě Wolfsburgu snažit o prolomení špatné série. Nelichotivou bilanci posledních zápasů však mají i domácí.

Soubojem dvou týmů se špatnou formou bude zápas Wolfsburgu s Bayernem Mnichov. Domácí vyhráli první dvě letošní bundesligová kola, od té doby už pocit výhry nezažili. V půlce září remizovali 2:2 s Herthou Berlín, o týden později si vezli prohru 3:1 z Freiburgu, v obou zápasech však byli mírným favoritem.

Následovaly remízy 0:0 s Mainzem a 2:2 s Mönchengladbachem. Poslední zápas před reprezentační přestávkou proti Brémám měl být pro Wolfsburg tím, ve kterém se odrazí ode dne. "Vlci" však selhali a na půdě brémského Werderu prohráli 2:0. Nejlepší vyhlídky nemají navzdory špatné formě soupeře ani proti Bayernu.

Tým z Mnichova byl pod novým trenérem Kovačem v úvodu soutěže, stejně jako v minulých letech, dominantní. Změna však přišla na konci září, kdy Bayern překvapivě doma remizoval s Augsburgem 1:1. O tři dny později navíc vezl prohru 2:0 z Berlína. Pro tým z Mnichova velký nezvyk, ztratit ve dvou bundesligových zápasech v řadě.

O to větší šok zažili příznivci Bayernu vzápětí. Bayern si nedokázal poradit ani v Lize mistrů s Ajaxem, se kterým remizoval 1:1, v posledním kole před reprezentační pauzou prohrál doma 3:0 s Mönchengladbachem! V bundesligové tabulce se tedy nachází až na šestém místě se třinácti body.

V německém tisku už se spekuluje o možném konce trenéra Nika Kovače, jedním z uváděných nástupců je i bývalý dlouholetý trenér Arsenalu Arséne Wenger. Wolfsburg se v tabuůce nachází o čtyři body za Bayernem, na devátém místě, v přesném středu tabulky, který mu vyhovuje.

Hosté by měli nastoupit v plné sestavě, zranění jsou jen Coman a Tolisso. Z kádru Wolfsburg nebudou ze zdravotních důvodů k dispozici Klaus, Bruma, Azzaoui a Camacho.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Tisserand, Arnold - Steffen, Malli, Brekalo - Weghorst
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Javi Martinez - Müller, Thiago - Robben, Ribéry - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.61 - 5.81 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Norimberk - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Valentini, Mühl, Margreitter, Ro. Bauer - Petrak - Löwen, Behrens - Kubo, Misidjan - Ishak.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, Adams - Brenet, Grillitsch, N. Schulz - Demirbay, Kramaric - Szalai, Joelinton.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.33 - 4.34 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Werder Brémy  (sobota 18:30)
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - D. Caligiuri, Naldo, Nastasic, Mendyl - Bentaleb, McKennie - Schöpf, S. Serdar, Konopljanka - G. Burgstaller.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - Osako, Kainz - M. Kruse.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.59 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Fortuna Düsseldorf  (pátek 20:30)
Düsseldorf zavítá po reprezentační přestávce na půdu Frankfurtu, kde bude outsiderem. Zatímco domácí bojují o evropské poháry, hlavním cílem hostů je udržet se.

A Frankfurt není favoritem pouze z důvodu, že Düsseldorf je nováčkem nejvyšší soutěže. Eintracht dokázal zvítězit ve všech třech posledních soutěžních zápasech s jednoznačným skóre 10:3. V předposledním zápase měl navíc v Evropské lize záludného soupeře v podobě Lazia Řím, se kterým si poradil 4:1 díky skvělému týmovému výkonu.

Největší kaňkou Frankfurtu v letošní sezóně je prohra 1:2 s Brémami ze začátku září. Naopak velmi pozitivní je jeho počínání v Evropské lize, kde dokázal před zmíněnou výhrou nad Laziem Řím vyhrát také na 2:1 na půdě Olympique Marseille. V posledním bundesligovém kole zvítězil Frankfurt 2:1 na půdě Hoffenheimu po gólech Rebiće a Joviće.

To Düsseldorf si může nechat o takové formě jenom zdát. Od postupu do nejvyšší německé soutěže zvítězil pouze jednou, a sice v půlce září nad Hoffenheimem - stejně jako Frankfurt - výsledkem 2:1. Poté přišla bezbranková remíza ve Stuttgartu a následně černá, doposud trvající, série.

Na konci září prohrál Düsseldorf v regionálním derby s Leverkusenem, o tři dny později si přivezl prohru 0:3 z Norimberku, jenž je dalším bundesligovým nováčkem, vede si však o poznání lépe. Po výprasku v Norimberku prohrál Düsseldorf před dvěma týdny i doma, a sice 0:2 se Schalke.

Pokud nechce Düsseldorf zaujmout stejnou úlohu, jakou měl v loňské sezóně v bundeslize Köln, tak se musí co nejrychleji probrat a body začít sbírat už například právě ve Frankfurtu, který má multikulturní tým a mnoho jeho hráčů může být unaveno z reprezentační pauzy.

Domácím navíc budou chybět zranění Chandler, Salcedo, Geraldes a Paciencia. Trest za žluté karty má klíčový Rebić. Hostům by měli z opor chybět pouze Contento a Fink. Utkání bude řídit zkušený německý sudí Deniz Aytekin.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Ndicka - da Costa, Fernandes, Kostic - de Guzman, Gacinović - Haller, Jović
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Ayhan, Bodzek, Kaminski - Zimmermann, Zimmer - Sobottka - Barkok, Morales - Raman, Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.72 - 4.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund752023:817
2.RB Lipsko742116:914
3.Borussia Mönchengladbach742115:914
4.Werder Brémy742113:814
5.Hertha BSC742112:714
6.Bayern Mnichov741212:813
7.Eintracht Frankfurt731312:1110
8.1. FSV Mainz 0572324:49
9.VfL Wolfsburg723210:119
10.FC Augsburg722314:138
11.SC Freiburg72239:138
12.1. FC Norimberk72237:168
13.TSG Hoffenheim721411:127
14.Bayer Leverkusen72147:137
15.Schalke 0472055:96
16.Hannover 9671248:145
17.Fortuna Düsseldorf71245:115
18.VfB Stuttgart71246:135

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

Bayern prehra

Reagovat
stas87

Zajtra hrame v Gelsenkirchene a to bude moj prvy vyjazd v tejto sezone. Tak dufam, ze nebudem cestovat 14 hodin aby som videl prehru. Minimalne ten bod je realny, nemuseli by sme prehrat. Schalke ma pred CL, tak by ani nemuseli hrat v plnej sile.

Reagovat
cologneFC

14 hodín? To odkiaľ cestuješ? Či to myslíš 7+7? Bod je reálny, kľudne môžete zopakovať aj víťazstvo z vlaňajška. Držím palce a pozdrav Honzu

Reagovat
stas87

Ano, sedem tam a sedem naspät plus este sa ja musim dostat z Prahy. Dakujem, snad aj vas vyjazd bude za tri body. Spojime niekedy BL aj 2.BL a vyrazime podporit aj vas.

Reagovat
cologneFC

Jasné, to bude super. Myslím, že na jar by to mohlo vyjsť. My ideme tento rok na výjazd už iba do Regensburgu. Chcel som ísť aj do Hamburgu, ale som vtedy v Londýne.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tady! Vyhlášení 2. ročníku o největšího dementa na EF, Nejdřív statistické fakta. Celkem hlasovalo 329 lidí (oproti loňským 224). nominovaných bylo 152 jmen (loni 104).

Rozdělení hlasujících bylo následující: 86 Anglická, 70 Česká, 56 více sekcí, 48 Španělská, 39 Žádná sekce, 18 Italská, 6 Slovenská a 6 Německá.

A nyní k samotnému pořadí.

Fotbalovou TOP 11 uzavírá TrevorFCB, který stejně jako 10.REPLIKATOR obdržel 39 bodů.

9.příčku obsadil technecium 46 bodů, 8.místo sám já 47 bodů, 7.místo Zenthuras 52 bodů, 6.místo kiwwi 52 bodů.

A jak dopadla TOP 5? 5. a 4. místo je úplně jiné. 5. skončil CHONG s 71 body, s velkým rozdílem pak skončil 4. jeden z nejrespektovanějcíh uživatelů - Liquid (102 bodů)

¨

Nyní už ale jdeme do finále. Letos panoval velký boj mezi TOP3, vítěz měl od začátku náskok, který se chvílemi dařilo dotáhnout, no nakonec ho uhájill. 3.místo obsadil loňský vítěz Owny (121 bodů). Na 2.místě se znovu umístil a vítězství znovu nedotáhnul Nr.Nobody (Dolar) - 140 bodů a letošním vítězem se 148 body a králem dementů pro další rok se stává VALLOIRE - GRATULUJEME!!

Celé výsledky jsou k dispozici zde. https://files3.uloziste.com/51b182e52b2ab696/ Je potřeba asi stáhnout, pouhé otevření mi hlásilo chybu.

Na konec chci pogratulovat uživatelům technecium a Zenthuras, které jsem označil jako skokany roku, jelikož se loni neumístili.

Reagovat
Rudnevs

Celkom blbý pocit, nájsť sa tam medzi tými dementmi...

Reagovat
vladino10

hnevá ta, že máš iba jeden hlas? Povedz si s o rok ti zabezpečím poriadnu podporu ak chces

A v zasade- každý kto pravidelne prispieva napíše niečo čo sa niekomu nebude páčiť, nikdy nebudeš písať tak aby ťa mali všetci radi..

Reagovat
Rudnevs

Jj, to v tom druhom odstavci je pravda, mnohí sú v tom rebríčku pre mňa nepochopiteľne - trebárs Kily, db18 a podobne... A čo si pamätám, tak i so samotným víťazom sa dala viesť fajn diskusia, o histórii mal celkom dobrý prehľad.

Reagovat
db18

kolik mam hlasů? (stáhnout mi to nejde )

Reagovat
Rudnevs

6

Reagovat
db18

Ty jo, to je dost... tak to ani nevim, kdo to mohl dát - já čekal tak 3 - 4. (z toho 1 z český sekce a dva až tři odsud)

Reagovat
Rudnevs

Dvoch až troch odtiaľto? Ja teda neviem, ako v českej sekcii, ale v BL diskutuješ absolutne v pohode... Celkovo bundesligová sekcia je strašne fajn, asi najlepšia zo všetkých sekcii, jednu dobu sa už hovorilo, že stráca svoju prestíž a že už i tu sú blbosti ako všade inde, ale myslím, že teraz je to už opäť tak, ako to byť má.

Reagovat
db18

Některý názory na Vidala se tu nenosí. Ale zas nevím, jestli v anketě hlasovali, protože je pravda, že někteří sem moc často nechodí.

Reagovat
smazaný uživatel

a já?

Reagovat
Rudnevs

Ty si tam neni.

Reagovat
vladino10

Ja by som víťaza nedal- je z neho jasné, že tie kecy nemyslí vážne a je skôr taký troll, ale na úrovni na rozdiel od iných..

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi tam nejsem co? Nechce se mi to stáhnout.

Reagovat
Rudnevs

Nie

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji všem 329 zúčastněným v této opravdu hodnotné anketě

Reagovat
smazaný uživatel

Jde jen o srandu, nevím o co ti jde.

Reagovat
Frantszek

Valloire, gratuluji.

Zasloužené vítězství. Kráčel sis pro to nekompromisně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska celkem drsná tiskovka vedení Bayernu:

http://www.bundesliga-czsk.cz/vedeni-bayernu-zautocilo-na-media/

Reagovat
db18

Řádná ostuda vedení...

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Co to jako mělo být? Tři dědové uspořádali tiskovku, kde brečeli, že když je krize tak média kritizují hráče a trenéry? To je přece naprosto normální a je to i dobře, protože to donutí hráče se sebou něco dělat.

Reagovat
db18

No... brečeli, že se kritizují hráči, obhajovali kritiku Özila a nakonec zkritizovali Bernata...

Reagovat
vladino10

Hoenes pak kritizoval reportéra TV Sky, který v minulosti kritizoval vedení Bayernu za prodej Bernata, díky čemuž má nyní příliš úzký kádr, což podle něj zavinilo prohru s Gladbachem: “Když jsme v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů hráli v Seville, tak byl on samotný (myšleno Bernat) zodpovědný za to, že jsme málem vypadli. A v ten jsme se rozhodli, že jej prodáme. Protože nás stál skoro celou Ligu mistrů. A zpravodajství tohoto redaktora bylo pobuřující. Na konci sezóny si sedněme a uvidíme, kdo měl ve věcí úzkého kádru pravdu.”

Reagovat
vladino10

Hovoriť toto potom, čo nám dva alebo tri posledné zápasy musel hrať beka Goretzka..

Reagovat
Gunner14

Pojebané tlusté prasátko Hoenes kritizovat Ozila po skončení v repre je v pohodě, ale když někdo kritizuje hráče Bayernu tak o tom udělá tiskovku. Šašek

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
Rudnevs

Dnes nás čaká druholigové derby Dynamo - Aue... Som zvedavý, ako bude privítaný Paco.

Schubert - Dumic, Gonther, Hamalainen - Möschl, Nikolaou, Benatelli, Heise - Berko, Kone, Aosman; (Boss, Wahlqvist, Atik, Duljevic, Horvath, Atilgan, Röser)

Männel - Rapp, Breitkreuz, Kallig - Kempe, Riese, Fandrich, Rizzuto - Hochscheidt - Testroet, Iyoha; (Haas, Cacutalua, Wydra, Herrmann, Kvesic, Bertram, Nazarov)

Pod novým trénerom by som si pozrel i ten Sandhausen, ale derby a Dynamo má prednosť... V Bilde mimochodom dávali pripomenutie derby zo sezóny 1999/00 (oba tímy vtedy hrali Regionalligu), kde tréner vtedajší tréner Dynama Colin Bell použil zaujímavý taktický ťah - nechal zúžiť ihrisko o 1,5 metra a to sa vyplatilo - trápiace sa Dynamo remízovalo s vtedy rozbehnutým Aue 1:1.

Reagovat
Arne

Ten sudí na Dynamu je debil... zázrak, že se zatím hraje bez zraněných.

Reagovat
db18

Jovic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Eintracht mi s tým ich momentálnym tímom neni nejak extra sympatický, ale za prvý polčas si zaslúži obrovský palec hore...

Na to sa proste krásne pozerá, hráči Frankfurtu sú pekne zohratí a hrajú super futbal, oba Jovicove góly boli nádherné a to mohol ešte jeden krásny gól pridať i Torro, ktorý však trafil brvno. Vidno, že i fanúšikom to robí radosť, na konci prvého polčasu celý Waldstadion vstal a tlieskal. Plus si fanúšikovia dovolili i “Seht ihr Bayern, so wird es gemacht” (snáď to Kalle nebude považovať za respektlos ).

Reagovat
db18

...nebude, jen jim v zimě sebere Joviće.

Reagovat
Rudnevs

Som zvedavý na dnešné zápasy. Dortmund je vo forme a tabuľkovo je to súboj medzi prvým a predposledným, ale i tak si myslím, že to nebude také jednoznačné, pretože momentálna pozícia v tabuľke nie je odrazom kvality kádra Stuttgartu, ten káder majú celkom kvalitný. Navyše budú ťažiť z efektu nového trénera (ktorým nie je len tak hocijaký niemand, o Weinzierlovi sa pred pôsobením v GE hovorilo ako o jednom z najlepších bundesligových trénerov). Stuttgart podľa mňa minimálne predvedie výkon, za ktorý sa nebude musieť hanbiť.

Tak nejak sa mi nechce veriť, že by Bayern stratil i v ďalšom zápase, tipoval by som skôr na výhru Bayernu... Ale na druhú stranu, Bayern očividne nie je úplne v optimálnom stave, o čom hovorí tá včerajšia tlačová konferencia. Tí súperi teraz asi tiež budú hrať proti Bayernu trošku inak než za situácie, keď to bol suverénny tím, ktorý všetko vyhrával. Vtedy k ním častokrát súperi pristupovali až s priveľkým rešpektom, pamätám si, že niekedy proti Bayernu rovno položili karty šetrili hráčov na dôležitejšie zápasy (resp. zápasy s väčšou šancou na výhru), teraz súperi cítia šancu. Bruno vravel, že síce nechce Bayern podceniť, ale že neočakáva, že hráči budú mať strach.

Reagovat
andrew96

Efektu nového koštěte se bojím. Ale BVB má Paca.

Reagovat
andrew96

A forma je hlavně výsledková, herně je tam pořád dost nedostatků.

Reagovat
vladino10

Juanov agent: rád by som sa opýtal pána Hoenessa čo sa snažil svojim výrokom povedať, keď on bol ten, čo so mnou chcel pred piatimi mesiacmi predĺžiť juanov kontrakt..

Žiadame iba trochu rešpektu..

Ale ako dobrý hnus, chalan u nás bol pár rokov, nikdy sa nesťažoval, že sedí a to, že sa mu na ihrisku nedarilo určite nebolo z jeho vlastnej vôle..ale nevadí, oplujme ho do médií!

Reagovat
Rudnevs

Uliho mám celkom rád (oveľa viac mi príde nesympatický Rummenigge), je fajn, že sú i ľudia ako Uli, ktorí hovoria, čo si myslia... Pamätám si, že raz na ročnom zhromaždení členov klubu fanúšikovia kritizovali klub, že v AA sú vysoké ceny za lístky a slabá atmosféra (bolo to pár rokov po postavení AA) a Uli sa nasral a začal tam útočiť na vlastných fanúšikov (ktorí mu do toho začali pískať) s pár minútovým monológom, pri ktorom si servítky pred ústa naozaj nebral. To bolo niečo...

Je ale fakt, že túto s tým Bernatom to je veľmi neštastné vyjadrenie, zvlášť keď pár minút predtým hovoril on i Rummenigge o nedostatku rešpektu... Pekne to zhrnul redaktor na NDR Sport: “Prvý neoficiálny titul mal Bayern už v kapse - vlastný gól roka.”

Reagovat
vladino10

ako ja neviem, ale to, ze niekto nehra dobry futbal este neznamena, ze je aj zly clovek..juanovi sa nedarilo, ale bol to sympatak a nevidel som od neho jedine zle vyjadrenie..o to trapnejsie je, ze o dost starsi predstavitel klubu, ktory by uz mal mat nejake skusenosti povie toto..kriza nie je nic moc, ale je to prilezitost ukazat charakter- a nam to teda fakt vyslo..

riesit novinarov, fajn, ti s tym rataju..ale takto sa vyjadrovat o byvalych hracoch...

celkovo mi nie je sympaticke to co sa deje okolo bayernu posledne tyzdne, kaslat prehry, toto je pre mna ako fanausika horsie..

Reagovat
Rudnevs

FC Hollywood, no... Ako som písal, je fajn, že hovorí svoj vlastný názor, ale to s tým Bernatom bolo už cez, to si dovoliť nemôže. Rýpol si mimochodom i do bývalého zamestanca Reschkeho, ktorého označil za prechytralého (Reschke totiž priešiel s návrhom na pozmenenie systému tak, aby sa zmenšila dominancia Bayernu).

Napriek tomu, že je to snáď všade kritizované, sa ale samotný hráč Bayernu Kimmich vyjadril o tej tlačovke veľmi poztívne, že to je skvelý znak pre tím, že za nimi klub stojí a že to posilní ich pocit spolupatričnosti.

Reagovat
vladino10

Jop, čítal som aj ja..pokiaľ ide o Bayern tak viem

Ale hej, ono často na stmelenie pomáha nejaký fiktívny nepriateľ a pokiaľ sa to používa vo futbale tak to nie je až taký problém ako keď to využiješ v politike- Soros, imigranti, EÚ atď

Reagovat
db18

Reagovat
raduinho

Vyhraje dnes Lipsko? Kurz 2,23 je lákavý.

Reagovat
andrew96

Hakimi nalevo, to jsem zvědav. Alespoň je Diallo zase uprostřed. Těší návrat Delaneyho a nasazení Paca, ale to snad byla samozřejmost.

A Guerreiro zase není k dispozici...

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - JaviMar - Thiago, James - Robben, Lewa, Gnabry

tohle už musí být vítězná, navíc Uli vzal tlak z hráčů a trenéra na sebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho gol

Reagovat
db18

Lewa

Reagovat
andrew96

Tři šance, tři branky Kruté pro Stuttgart.

Paco je neskutečně v pohodě.

Reagovat
db18

Lewa Tím se to snad prolomí.

Reagovat
db18

Prolomilo se to - Bayern přestal hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund zatím famózní. Je ohromně znát vynikající pohyb Paca, který otvírá prostor pro všechny ostatní a hlavně pro Marca, protože si chodí pro balony celkem nízko. Zatím skvělý také Sancho, tradičně Reus a líbí se mi opět a zase Witsel

Reagovat
Frantszek

Witsel perfektní. Sypu si popel na hlavu. Před začátkem jsem říkal, že to je nesmyslný nákup. Uplně k hovn.u. Ale ten střed neskutečně ovládá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, hraje fakt dobře. A hlavně má neuvěřitelnou procentuální úspěšnost nahrávat, včera komentátor říkal za dosavadní průběh sezóny 93 %. To vzhledem k tomu, že přes něj jde skoro každý začátek útoku, je neuvěřitelné číslo.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavy, co predvedu proti Atleticu, myslim si, ze ich rozoberu na suciastky, ak sa im nikto klucovy nezrani.

Reagovat
Jardman

Nemáš simulovat dědku!

Reagovat
db18

aspoň se teď Niko nemusí být střídat... škoda, že z toho bude jen jednozápasový trest.

Reagovat
20fredy20

ty uz nemas daleko od toho priat nasim hracom co nie su ti sympaticki aj zranenie

Reagovat
db18

Protože vyloučení, za které si hráč může svou blbostí sám a zranění je to samé...

Reagovat
db18

A Arjen mi pořád ještě sympatický je, ale s tím neunášením a nasíráním se už to začíná fakt přehánět...

Reagovat
20fredy20

hra poslednu sezonu a dava do toho vsetko, ziadny hrac je nerad striedany , taky lewa keby bol casto striedavany rozbije celu kabinu, hummels raz nehral a uz frflal pritom za tohtosezonne vykony by si zaslusil byt nahradnik

Reagovat
db18

Však Hummels je z tý naší stoperský trojice v nejhorší pozici, a to mu Boateng s chybami statně sekunduje... a Robben se ukřivděně a nakrkle chová i na trénincích... (a tomu, že by hrál poslední sezonu moc nevěřím)

Reagovat
vladino10

Už som to niekde pisal- je pochopiteľné, že sa niekto naserie keď je casto striedaný..ale už menej pochopiteľné (hlavne ak ide o jedného z najskúsenejších hráčov v kadri) je potom sa vyplakať hneď prvému novinárovi ktorého stretnem a ktorý o tom samozrejme napíše článok (veď je to jeho robota)..a ešte menej pochopiteľné je to, keď je nasratý niekto, koho sa strieda za rozhodnutého stavu v 60. minúte a strieda ho o 10 rokov mladší hráč ktorý potrebuje zbierať minúty..taký hráč nemyslí v prvom rade na klub, ale na seba..

A lewa to mám pocit berie celkom triezvo- veď sám sa nechal počuť (bohužiaľ tiež do médií) že by mu pomohlo v závere sezóny aby nehral v každom zápase 90 minút..(ešte keď sme nemali Wagnera) a dokonca, že by bol rád keby mohol odovzdávať skúsenosti nejakému mladému útočníkovi..

Hummelsovi tiež ťažko rozumieť, máme troch stoperov na dva posty a každý z nich odohral 2/3 času, ale asi je aj to málo..

Reagovat
20fredy20

Hummels a Boateng hraju neskutocne tragicky, Sule ich zatial oboch vzdy schova.

Reagovat
Rudnevs

Thomas Müller po tom, čo ho Kovac nechal celý zápas na lavičke: “Tréner nemusí vždy všetko vysvetľovať. Máme veľmi široký káder. Tréner urobil zostavu a my sa musíme pozerať na to, aby z nás sálala jednota, ktorú tu chceme mať. Preto neexistuje žiaden dôvod na vyjadrovanie rôznych negatívnych ohlasov.” Paráda, aspoň niekto rozumný a sympatický.

Za to taký Ribery sa údajne rozcvičoval s kyslou tvárou a po zápase bez slov opustil hraciu plochu (ale povedal by som skôr, že toto Bild dosť nafúkol a v realite sa vlastne nič nestalo). Bernat mimochodom na kritiku reagoval veľmi pekne, povedal akurát, že k tomu nemá čo povedať a naopak povedal, že je od detstva učený k vďačnosti, čiže sa Bayernu ešte raz poďakoval za uplynulé roky a poprial im všetko najlepšie do budúcnosti.

Reagovat
vladino10

cital som aj toto

ten Juan ma serie fakt ale, takto si nezasluzil aby sme sa k nemu spravali..

videl si aj tu fotku zo zapasu s vfl, kde su ribery, muller a boateng na lavicke a vsetci traja vyzeraju akoby im zjedli veceru?

ako jasne, nemozno z toho nic vycitat, niekedy sustredeny clovek vyzera rovnako ako nasraty, ale ten obrazok je vtipny..

Reagovat
Rudnevs

Nn, tú fotku som nevidel, a to dokonca i napriek tomu, že som sa ju po prezretí tvojho komentára rozhodol hľadať... Hľadal som na Kickeri, Bilde, Abendszeitung, Tageszeitung, Bayerischer Rundfunk, oe24, Süddeutsche Zeitung, Welt, dokonca som si prezrel fotky zo zápasu na oficiálnej stránke Bayernu, ale po takej fotke, o akej si písal, nebolo nikde ani chýru ani slychu. Kde si to videl?

Reagovat
vladino10

https://www.instagram.com/p/BpMcK4CFm0s/?taken-by=fcbayern.report

nakoniec to bolo aj v prenose, tam som si to nevsimol..

Reagovat
db18

Boateng vypadá, že zrovna něco hází na instagram...

Reagovat
db18

Podobně se Thomas vyjadřoval už po utkání s Francií, kde ho nechal sedět zase Löw. S tím, že nespokojený by byl až v případě, kdy by ze sestavy vypadl natrvalo... ale jinak myslím, že mu taková krátká pauza pomůže.

Reagovat
Frantszek

Výbornej match. Těch golů mohlo padnout ještě tak o 5 víc od BvB.

Co že je Stuttgart tak slabej?

Reagovat
andrew96

Gebre áčko.

Reagovat
smazaný uživatel

Duda ďalší gól

Reagovat
Rudnevs

Už len dva a dostane hodinky Rolex.

Reagovat
smazaný uživatel

wau, koch tam jakú ubalil

Reagovat
smazaný uživatel

OT: příští týden se chystám poprvé do Dortmundu na bundesligu. Vyjíždět budeme v sobotu ráno a budeme tam po zápase zůstávat a přespávat. Máte někdo nějaké tipy, co tam? Už jsem si stáhnul pěkně zpracovaný leták přímo ze stránek BVB, ale kdyby bylo ještě něco, co by stálo za to, jakékoliv doporučení ocením.

Reagovat
cologneFC

Ako fanúšik nemeckého futbalu by si mal navštíviť múzeum nemeckého futbalu. Je hneď pri vlakovej stanici.

Reagovat
smazaný uživatel

To už mám v itineráři :) to nejde vynechat!. Díky!

Reagovat
20fredy20

Jedine muzem a vyhliadka v parku z veze. Inak tam fakt nic nie je v Dortmunde.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele