Bundesliga - souhrn 8. kola

19.10.2018, 22:26, aktualizováno 21.10.2018, 19:56
Komentáře a souhrny
Dortmund potvrdil pozici lídra jednoznačným vítězstvím ve Stuttgartu. Na průběžném druhém místě je Gladbach, který si v neděli poradil s Mainzem. Čtyři body na vedoucí vestfálský celek nadále ztrácí mnichovský Bayern, jenž si napravil reputaci výhrou na půdě Wolfsburgu. Pavel Kadeřábek dvěma asistencemi pomohl k vítězství Hoffenheimu. Frankfurtský Luka Jovič dal pět gólů Düsseldorfu...

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 4:0

21.10.2018 18:00

Góly: 21. Jonas Hofmann, 53. Jonas Hofmann, 58. Thorgan Hazard, 63. Jonas Hofmann

Gladbach potvrdil výbornou formu z úvodu sezóny a nyní si připsal na konto již své páté vítězství z osmi dosavadních utkání, v dohrávce tohoto kola si bez větších potíží poradil s Mohučí po výsledku 4:0. Díky tomu se prozatím prokousal na skvělé druhé místo tabulky se sedmnácti body o skóre před třetí Brémy. Hrdinou tohoto střetnutí se stal šestadvacetiletý záložník Jonas Hofmann, který se blýskl hattrickem.

Hosté naopak prohráli potřetí a s devíti body klesli na dvanáctou pozici. Domácí byli lepší od samého začátku a první uklidňující branku vsítili krátce po dvaceti odehraných minutách. Hofmann obdržel krásnou kolmici do volného prostoru od Thorgana Hazarda a pak usměrnil balón s pomocí zadní tyče do sítě kolem bezmocného gólmana Müllera. Po necelé půlhodině hry mohl favorit tohoto duelu vést již o dvě trefy.

Hofmann se ze střední vzdálenosti pokusil o překvapivý lob, ale Müller tuto variantu čekal a míč jednoruč odvrátil na rohový kop. Následně tempo hry přeci jen opadlo, domácí srazili soupeře na kolena osm minut po přestávce. Hazard si po pravé straně šestnáctky naběhl na přesně načasovanou přihrávku a v předbrankovém prostoru našel zcela nepokrytého Hofmanna, jenž se zakončením do prázdné branky neměl žádné problémy.

Za dalších pět minut se mezi střelce zapsal i Hazard. Pětadvacetiletý belgický záložník využil parádní křížné nahrávky skrz šestnáctku protivníka a u zadní tyče zachoval chladnou hlavu, když nechytatelně nasměroval míč pod břevno mimo dosah zoufalého Müllera. Hofmann zkompletoval svůj hattrick za pouhých dvaačtyřicet minut krátce po odehrané hodině a poprvé u toho nebyl Hazard.

Tentokráte po hezké akci a finálním pasu od Neuhause postupoval sám středem hrací plochy, snadno obešel hodně vyběhnutého Müllera a prostor tří tyči nemohl z mírného úhlu minout. Ve zbývající půlhodině se pouze dohrávalo a k žádnému výraznějšímu nebezpečí nedošlo ani na jedné straně. Borussia v příštím kole zavítá na půdu podceňovaného Freiburgu, Mainz se naopak střetne s mistrovským Bayernem Mnichov.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - SC Freiburg 1:1

21.10.2018 15:30

Góly: 7. Ondrej Duda - 36. Robin Koch

Hráči berlínské Herthy nedokázali potvrdit úlohu favorita proti Freiburgu a i přes skvělý vstup do nedělního zápasu získali pouze bod za remízu 1:1. V tomto ročníku německé nejvyšší soutěže stále mají na kontě jedinou porážku a nacházejí se na šestém místě s patnácti body. Bádenský celek doposud posbíral o pět bodů méně a remíza má pro něj cenu zlata, díky ní se znovu přiblížil k poklidnému středu tabulky.

Domácí výběr se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti už po sedmi minutách hry. Třiadvacetiletý slovenský krajánek Ondrej Duda obdržel krásnou kolmici za obranu protivníka od Skjelbreda, balón si přehodil na svou silnější pravačku a poté z deseti metrů zamířil do pravého spodního rohu. Domácí měli mírnou územní převahu i v následujícím průběhu a k druhé brance byli blízko po necelé hodině hry.

To totiž stanul ve středu šestnáctky Kalou a mířil pod břevno, avšak jeho pokus z první letěl zhruba metr nad. Ve 29. minutě zkusil štěstí z dvaceti metrů Duda a nebyl daleko od svého druhého zásahu v tomto střetnutí, neboť brankář Schwolow vyrazil balón s vypětím všech sil do strany. Freiburg z ničeho nic udeřil necelých deset minut před přestávkou, když se poprvé v tomto ročníku prosadil dvaadvacetiletý obránce Robin Koch.

Ten se opřel do míče z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho nádherný kroucený projektil zaplachtil přesně k pravé konstrukci, gólman Jarstein se jen naprázdno proletěl vzduchem. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, domácí si mohli vzít zpět ztracené vedení po hodině hry. Po centru z levého křídla hlavičkoval s pomocí země Ibišević a vzdálenější tyčku vskutku minul jen o několik centimetrů.

V 70. minutě si navedl míč blíže do středu hrací plochy Kalou a zkusil překvapit přízemní střelou, ovšem Schwolow byl na zemi včas a bez problémů zakročil. O třináct minut později zabránil pohromě vynikající Jarstein, když vyrazil Waldschmidtovu nebezpečnou ránu z voleje do strany. Těsně před koncem základní hrací doby přisoudil rozhodčí Cortus pokutový kop Hertě, ale po prozkoumání videozáznamu své rozhodnutí změnil a pak se již nic zásadního nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 0:2

20.10.2018 18:30

Góly: 43. Maximilian Eggestein, 66. Maximilian Eggestein

Schalke nenavázalo na předchozí dvě ligové výhry a tentokráte v domácím prostředí nestačilo na konkurenční Werder Brémy, kterému podlehlo po výsledku 0:2. Domácí tak po pěti úvodních prohrách na německé scéně zůstávají s pouhými šesti body nad samou hranou sestupu, jejich protivník naopak letos zvítězil už popáté a prozatím se posunul na fantastickou druhou příčku se sedmnácti body.

Letošní účastník hlavní fáze Ligy mistrů se nadále trápí. Ústřední postavou sobotního střetnutí se stal Maximilian Eggestein, který vsítil obě branky svého výběru. K vítězství Werderu přispěl vychytanou nulou český brankář Jiří Pavlenka a pozorným výkonem při defenzivní činnosti také jeho reprezentační kolega Theodor Gebre Selassie. Přitom domácí celek vstoupil do utkání aktivněji a první možnost si vypracoval po pěti minutách hry.

Na pravé straně pokutového území se zjevil Burgstaller a zkusil překvapit tvrdou střelou, ale horní tyčku nakonec minul zhruba o metr. V následujícím průběhu se hra přeci jen uklidnila, Brémy z ničeho nic udeřily dvě minuty před poločasovou přestávkou. Po zpětné přihrávce od Kruseho napřáhl z osmnácti metrů Eggestein a jeho skákavá střela zapadla k bližší konstrukci, gólman Nübel se natahoval marně.

Po změně stran se hosté více soustředili na kvalitní činnost v obraně, po necelé hodině hry mohl vyrovnat Burgstaller. Devětadvacetiletý rakouský útočník odstavil v osobním souboji Veljkoviće, ovšem poté neuspěl tváří v tvář proti fantastickému Pavlenkovi. V 65. minutě selhal v ještě větší možnosti střídající Di Santo, jenž po centru z levého křídla stanul sám před prázdnou brankou. Nicméně v rozhodující chvíli se mu míč zamotal mezi nohama a následná střela skončil v zámezí.

Neuběhla ani minuta a výhru Brém definitivně pojistil svou druhou trefou v utkání Eggestein. Jednadvacetiletý záložník obdržel zpětnou nahrávku od Gebre Selassieho a vzápětí vystřelil ze čtrnácti metrů přímo do vzdálenějšího dolního rohu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem těsně minul levou tyč hostující Kruse, v 88. minutě zvonilo za Pavlenkou břevno a ten tedy i s trochou štěstí udržel čisté konto.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hannover 96 2:2

20.10.2018 15:30

Góly: 34. Lars Bender, 90+4. Karim Bellarabi - 25. Florent Muslija, 54. Felipe

Spoustu šancí, krásné góly, a nakonec bod pro oba týmy přineslo utkání domácího Bayeru Leverkusen s Hannoverem. Hosté v zápase dvakrát vedli, remízu 2:2 zachraňoval až gólem v nastavení střídající záložník Bellarabi.

Domácí vstoupili do zápasu lépe, už v 5. minutě po trestném kopu Wendella zasáhl míč rukou ve vápně obránce Felipe, za což si vysloužil žlutou kartu a také penaltu pro Leverkusen. K míči si opět stoupnul Wendell, gólman Esser však vystihl stranu a jeho pokus k pravé tyči skvěle zlikvidoval.

Skóre se měnilo až ve 25. minutě a k nelibosti domácích příznivců se radovali hráči Hannoveru. Z přímého kopu ze střední vzdálenosti se nádherně trefil dvacetiletý záložník Muslija, který nastoupil v základu vůbec poprvé v sezóně. O chvíli později navíc mohl sám náskok svého týmu zdvojnásobit, jeho dorážku však tentokrát zlikvidoval brankář Hradecky.

Ve 33. minutě se hostující fanoušci radovali podruhé, leč tentokrát předčasně. Po rohovém kopu se hlavou trefil Füllkrug, míč však po cestě do brány smolně zasáhl i v ofsajdu stojící Wood a gól tak neplatil. Neuběhla navíc ani minuta a radovali se naopak domácí. Z nenápadné akce vyrovnal Lars Bender.

Druhý poločas zahájili lépe hosté. V 54. minutě opět kopali od rohového praporku a opět z toho byl gól, tentokrát navíc regulérní. K odraženému míči se dostal Felipe Martins a povedenou střelou z voleje odčinil zaviněnou penaltu z úvodu zápasu. Ovšem jen na krátkou chvíli...

Jen o tři minuty později totiž opět zahrál rukou, viděl druhou žlutou a mohl jít do sprch. Domácí proti oslabenému soupeři ožili, Kohrovu šanci však vychytal Esser.

V 78. minutě mohl Sven Bender doplnit na listině střelců své dvojče Larse, ve velké šanci však bránu minul.

Vyrovnání se ale hráči Leverkusenu nakonec dočkali. Byť přišlo v samotném závěru. A opět to stálo za to. Bellarabi ve vápně nevěděl co s míčem, tak jej poslal na bránu. Výsledkem byl krásný gól do levého rohu brány a vyrovnání na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 0:4

20.10.2018 15:30

Góly: 3. Jadon Sancho, 23. Marco Reus, 25. Paco Alcácer, 85. Maximilian Philipp

Dortmund pokračuje v suverénní jízdě a ve Stuttgartu zvítězil rozdílem čtyř gólů. Jasno o vítězi zápasu bylo již po půlhodině hry.

Borussia Dortmund byla již před zápasem se Stuttgartem první v bundesligové tabulce a výsledek i výkon ze Stuttgartu tuto její úlohu pouze potvrdil. Tým ze severu Německa si počínal dominantně a nakonec zvítězil 4:0, na druhý Mönchengladbach má náskok tří bodů, na nenáviděný Bayern dokonce čtyř.

Stuttgart hnala do zápasu již od začátku zaplněná Mercedes-Benz Arena, to mu však nebylo nic platné, první gól totiž inkasoval již ve 3. minutě. To pronikl hostující Jacob Bruun Larsen po levé straně až na hranici pokutového území domácích a po sérii přihrávek se míč dostal až k Jadonovi Sanchovi, jehož střela se s pomocí teče domácího hráče dostala až za záda brankáře Zielera.

V 8. minutě se do první velké šance dostali také domácí. Stuttgart rozehrával rohový kop a míč si ve vzduchu hlavou našel velezkušený Mário Gomez, jeho hlavička však skončila pouze v rukavicích dobře připraveného Bürkiho. Naopak to byl Dortmund, komu se ve 23. minutě podařilo vstřelit druhý gól zápasu. Na konci další líbivé kombinace stál tentokrát Marco Reus, který střílel osamocen ze vzdálenosti penalty do odkryté části brány. Domácí obrana nápor Dortmundu opravdu nezvládala.

A o dvě minuty později přišel další gól. Paco Alcácer si míč po přihrávce od Marca Reuse povodil až do pokutového území a tváří v tvář brankáři Zielerovi ho obloukem přehodil, domácí gólman byl bez šance. Do kabin se šlo za stavu 3:0 pro hosty.

V 51. minutě si další důležitý zákrok připsal hostující brankář Roman Bürki, který musel tentokrát reflexivně vyrazit Ascasibarovu prudkou střelu i následnou nebezpečnou dorážku, celou situaci však vyřešil s přehledem a Dortmundu udržel vedení o tři góly.

V závěru zápasu, v 85. minutě, navíc Dortmund přidal poslední hřebík do rakve Stuttgartu. Pulisic nahrával na pravou stranu na úplně volného Phillipa, který ani nemusel obehrát žádného z domácích obránců a pohodově vystřelil po zemi ke vzdálenější tyči.

Zápas skončil výsledkem 4:0 pro hosty, kteří tak upevnili svou pozici ve vedení bundesligy. Stuttgart se naopak nachází s pouhými pěti body na předposledním bundesligovém místě a o udržení mezi německou elitou bude muset ještě hodně zabojovat.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - RB Lipsko 0:0

20.10.2018 15:30

Góly: -

V utkání Augsburgu s Lipskem fanoušci gól neviděli. Větší radost z bodu budou mít nejspíš hráči domácího FCA, většinu zápasu totiž tahali za kratší konec, čisté konto však nakonec ubránili.

Lipsko přijelo do Augsburgu bez zraněného záložníka Forsberga a na hře to bylo znát. Kreativita švédského středopolaře hře chyběla a hosté si tak i přes herní převahu mnoho šancí vytvořit nedokázali.

Přitom to vypadalo, že velkou možnost jít do vedení budou mít už v 10. minutě, rozhodčí Welz však penaltu za zákrok Gouweleeuwa po konzultaci s kolegou u videa nakonec odvolal.

Následující minuty mnoho fotbalové radosti nepřinesly, ke střelám se odhodlali Kampl a Mukiele, ani jeden z nich však nemířil přesně. Mukiele se do další šance dostal těsně před poločasovou přestávkou, z dobré pozice však netrefil míč ideálně a pouze jej odevzdal gólmanu Luthemu.

Ani druhý poločas lepší dojem ze hry nenabídl. Hned v jeho úvodu spálil Augustin ojedinělou šanci hostů, poté však opět následoval pohled na nezáživný a urputný fotbal. Už v 58. minutě střídal domácí hrdina posledních týdnů Finbogasson, který byl dnes na hřišti téměř neviditelný. Hosté zase stále kombinovali bez většího úspěchu v podobě gólové šance.

V 64. minutě z přímáku ohrozil domácí bránu obránce Halstenberg, gólman Luthe však jeho pokus vyrazil. Míč do sítě dostal v 85. minutě domácí útočník Gregoritsch, rozhodčí však jeho radost okamžitě utnul odpískáním ofsajdu.

Největší šanci zápasu měl ve třetí minutě nastavení hostující obránce Willi Orban, míč odražený po přímém kopu však poslal těsně vedle Lutheho pravé tyče. Skórovat tak nakonec nedokázal ani jeden tým, oběma se to navíc stalo poprvé v sezóně.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:3

20.10.2018 15:30

Góly: 63. Wout Weghorst - 30. Robert Lewandowski, 48. Robert Lewandowski, 72. James Rodríguez

Bayern prolomil nepříznivou sérii a i přes vyloučení Robbena si z Wolfsburgu veze tři body. Pro hosty se jedná o první bundesligovou výhru od 22. září.

To série bez výhry Wolfsburgu dál trvá. "Vlci" slavili zisk tří bundesligových bodů naposledy na začátku září po zápase v Leverkusenu, od té doby třikrát remizovali a třikrát prohráli. V tabulce se však nachází na jedenácté příčce, dva body nad sestupovým pásmem.

Bayern se posunul na třetí příčku a se šestnácti body ztrácí na vedoucí Dortmund čtyři body. V příštím zápase na půdě Mainzu mu bude chybět Robben, který byl ve Wolfsburgu po dvou žlutých kartách vyloučen.

Favoritem zápasu týmů se špatnou bilancí posledních zápasů byl pochopitelně mnichovský Bayern, který si první šanci vypracoval již ve 4. minutě. Tehdy pošťouchl Lewandowski míč do běhu na Gnabryho, který už šel skoro sám na bránu, na poslední chvíli mu však balón rukavicí vypíchl gólman domácích Casteels.

První půlhodině Bayern absolutně dominoval a na jejím konci dokázal skórovat. Ve 30. minutě nahrával Thiago Alcantara geniálně na Roberta Lewandowskiho, který z levé strany mířil přímo ke vzdálenější tyči. Do konce poločasu se již nic zásadního nestalo a Bayern vedl v poločase zaslouženě o gól.

Ani vedení nevzalo Bayernu chuť dávat další góly, hned ve 48. minutě si našel míč po nepřesné rozehrávce domácích Lewandowski, obloučkem si přehodil brankáře Casteelse a následně s přehledem zakončil do prázdné brány. 2:0 pro hosty. Vzápětí však přišla pro Bayern komplikace, a to ne pouze v rámci tohoto zápasu.

Arjen Robben fauloval v 57. minutě Rexhbecaje bez možnosti hrát míč a sudí Winkmann mu bez váhání udělil žlutou kartu, jelikož už však jednu měl ze 44. minuty, musel předčasně zamířit do sprch. Oslabení soupeře nastartovalo Wolfsburg a jeho hráči dokázali v 63. minutě po skvělé přihrávce Mehmediho a střele Weghorst z malého vápna do šibenice snížit na 1:2.

V 72. minutě se však po střele z první z hranice vápna dokázal gólově prosadit James Rodríguez a o tom, kam poputují tři body, už neměl nikdo nejmenší pochyby. Hosty může mrzet především zbytečné vyloučení klíčového Robbena, většinu zápasu na hřišti totiž dominovali.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - TSG Hoffenheim 1:3

20.10.2018 15:30

Góly: 18. Hanno Behrens (pen.) - 50. Reiss Nelson, 57. Reiss Nelson, 67. Ádám Szalai

Hoffenheim nevstoupil zrovna nejlépe do tohoto ročníku německé ligy a po sedmi zápasech měl na kontě pouhé dvě výhry, ovšem nyní dokázal otočit nepříznivý vývoj prvního poločasu a z Norimberku si nakonec odváží vítězství 3:1. Díky tomu se přiblížil ke středu tabulky a určitě bude chtít na tento úspěch navázat v nadcházejícím průběhu. Naopak domácí celek nedočinil nedávný debakl v Lipsku (0:6) a po osmi duelech má stále na kontě sedm bodů.

Přitom nováček 1. Bundesligy nezačal vůbec špatně a už po dvou minutách se zjevil v obrovské možnosti Švéd Ishak, jenže svůj únik nakonec zakončil střelou z hranice šestnáctky vedle levé tyče. Norimberk se dostal do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy Adams přistrčil ve vlastním pokutovém území Misidjana a rozhodčí Zwayer nařídil pokutový kop. K němu se postavil Hanno Behrens a po zemi zamířil do pravého dolního rohu.

Od tohoto okamžiku TSG ožilo a začalo být aktivnější. V polovině první půle se vytáhl gólman Mathenia proti ráně ze střední distance, vzápětí se domácí strážce blýskl i proti dělovce Kramariče směřující pod břevno. Zhruba deset minut před přestávkou naopak mohl na druhé straně navýšit náskok aktivní Ishak, ale levou konstrukci minul o několik decimetrů. Ještě do poločasu zlikvidoval Mathenia střelu českého krajánka Kadeřábka i hlavičku Bičakčiče.

Hosté vstoupili do druhého dějství jako vyměnění a během dvaadvaceti minut nastřádali všechny tři své góly. Nejprve srovnal v 50. minutě Reiss Nelson, který po krásné šajtli Kadeřábka vypálil z voleje a míč naprosto přesně usměrnil k levé tyči. Stejný hráč otočil vývoj sobotního střetnutí za dalších sedm minut. Teprve osmnáctiletý anglický útočník si naběhl na přesně načasovanou kolmici za obranu a z mírného úhlu zavěsil pod břevno.

Hoffenheim přidal třetí uklidňující zásah v 67. minutě. Z levého křídla parádně odcentroval aktivní Kadeřábek a svým pasem našel hlavu maďarského kanonýra Ádáma Szalaie, jenž zblízka překonal bezmocného Matheniu. Zhruba pět minut před závěrečným hvizdem se na opačné straně blýskl brankář Baumann proti ráně střídajícího Knölla a výsledek se tak již nezměnil. V dresu Norimberku odehrál celý zápas další český krajánek Ondřej Petrák.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Fortuna Düsseldorf 7:1

19.10.2018 20:30

Góly: 20. Sébastien Haller (pen.), 26. Luka Jović, 34. Luka Jović, 50. Sébastien Haller, 55. Luka Jović, 69. Luka Jović, 72. Luka Jović - 53. Dodi Lukebakio

Frankfurt doslova rozdrtil nováčka z Düsseldorfu. Domácí zvítězili rozdílem šesti gólů, pěti góly se navíc prezentoval novopečený nejlepší střelec soutěže Luka Jović.

Před zápasem byl Frankfurt za jasného favorita, to co však během předehrávky osmého bundesligového kola viděla zaplněná Commerzbank-Arena ve Frankfurtu nečekal asi nikdo. První velkou šanci zápasu si přitom vypracovali hosté z Düsseldorfu!

Ve 12. minutě si však přetažený centr nikdo z hostujících hráčů v pokutovém území Frankfurtu nenašel. Kdyby ano, měl by před sebou prázdnou bránu. Ve 20. minutě nařídil sudí Aytekin na popud VAR pokutový kop pro Frankfurt za hru rukou. Penaltu vzápětí proměnil Sébastien Haller.

O sedm minut později vstřelil svůj první gól v zápase Luka Jović, který si naběhl na skvělý centr Kostiće a zblízka vystřelil k zadní tyči. Ve 34. minutě navíc Jović přidal svůj druhý gól v zápase a hosté z Düsseldorfu věděli, že jsou ve velkém maléru. Tentokrát vyslal klíčovou přihrávku na volného Joviće sám střelec prvního gólu Haller.

Do kabin se šlo za stavu 3:0 pro Frankfurt a domácí byli s výsledkem nadmíru spokojeni. To však ani zdaleka netušili, k čemu dojde v druhém poločase. Hned pět minut po začátku druhé půle vstřelil čtvrtý gól domácích Haller, který z bezprostřední blízkosti vyslal míč obloukem přes bezmocného brankáře hostů Rensinga.

V 53. minutě přišla pro Düsseldorf alespoň částečná naděje. Tehdy po skvělé individuální akci snížil přízemní střelou k tyči Lukebakio. Po vstřeleném gólu však hosté hráli příliš otevřeně a to se jim vymstilo téměř ihned. V 55. minutě přidal svůj třetí gól v zápase Jović, když se skvěle zorientoval na vzdálenosti penaltového puntíku a po obtočení chladnokrevně zakončil do odkryté části brány.

Od této chvíle už se jednalo jen a pouze o exhibici Luky Joviće. Ten přidal svůj čtvrtý gól v zápase v 69. minutě, když nečekaně vystřelil a míč se po odrazu od bližší tyče po zemi dokutálel až za brankovou čáru. Dalo by se říci, že čeho se Jović v zápase dotkl, to se proměnilo ve zlato.

O necelé tři minuty později své dílo dokonal pátým vstřeleným gólem ve chvíli, když hosté působili rezignovaně. Jović zakončoval hlavou po chytré centru Hallera. Zápas už skončil výsledkem 7:1 a defenzíva Düsseldorfu v čele s brankářem Rensingem v nejbližší době asi nebude chtít o Jovićovi ani slyšet!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund862027:820
2.Borussia Mönchengladbach852119:917
3.Werder Brémy852115:817
4.Bayern Mnichov851215:916
5.RB Lipsko843116:915
6.Hertha BSC843113:815
7.Eintracht Frankfurt841319:1213
8.TSG Hoffenheim831414:1310
9.FC Augsburg823314:139
10.VfL Wolfsburg823311:149
11.SC Freiburg823310:149
12.1. FSV Mainz 0582334:89
13.Bayer Leverkusen82249:158
14.1. FC Norimberk82248:198
15.Hannover 96813410:166
16.Schalke 0482065:116
17.VfB Stuttgart81256:175
18.Fortuna Düsseldorf81256:185

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
Werkrider

Počet gólov: Jovič = Leverkusen

Reagovat
Kily

milosrdný příspěvek vůči Schalke nebo Stuttgartu

Reagovat
Rudnevs

Nj, tak Fortuna sa tiež raz chcela zahrať na Brazíliu... Ale nie, teraz vážne, ten výkon od nich bol veľmi slabý, najmä po defenzívnej stránke to nebolo na bundesligovej úrovni. Kľudne mohli dostať ešte viac, keby tam SGE padli i niektoré ďalšie príležitosti z prvého polčasu alebo keby po siedmom góle neubral Eintracht z plynu. Pre Frankfurt veľká pochvala, pod Hütterom hrajú oproti Kovacovi ofenzívnejšie a dobre sa na to pozerá.

Dynamo v Sachsenderby bolo v prvom polčase asi horším tímom a nebyť toho rýchleho gólu na 1:1, tak to pre SGD mohlo dopadnúť ešte horšie... Momentálna situácia tiež nie je nič extra, nedokázali dať gól proti desiatim a z ihriska odchádzali ako ten menej spokojný tím. Po vylúčení Rappa bola obrana Wismutu veľmi dobre poskladaná, hráči zahusťovali priestor a preto si Dynamo nedokázalo vytvoriť dostatok šancí (z hry prišla snáď len tá jedna Benatelliho strela, ktorú parádne vychytal Männel).

Sandhausen štyri nula proti Ingolstadtu, to celkom pozerám, čakal som výhru, ale až takúto nie... Očividne efekt nového trénera zabral perfektne, čo sa nedá povedať o súperovi, kde sa zatiaľ Nourimu vôbec nedarí a zmena trénera nepriniesla nič nového.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už tu píšeš o Aue, víš něco víc o Männelovi?

Jak jsem hrál kariéru ve FIFA 11 za Wismut, tak tam Männel už byl a v Aue chytá dodnes. Je to asi srdcař...

Reagovat
Rudnevs

Jj, on tam chytá dokonca od sezóny 2008/09, vtedy prišiel z Energie Cottbus ll (spolu s Hochscheidtom, Feickom a Henselom si ich doviedol bývalý tréner rezervy Cottbusu), čiže profesionálnu kariéru hrá prakticky celú za Aue...

Sám i v rozhovore vravel, že kvôli ponuke od iného klubu z 2. BL by nikdy neodišiel a že Aue mu prirástlo k srdcu... Že vraj najmä kvôli tomu, ako dobre tam spolu ľudia vychádzajú a aká atmosféra tam panuje, čo podľa neho nie je dnešnom svete futbalu bežné.

Reagovat
smazaný uživatel

Jovič se musel zbláznit

Reagovat
db18

Uff... konečně Teď se snad situace konečně uklidní... a James by klidně napravo mohl hrát častěji - jinak parádní dlouhé balony od něj a Thiaga.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Bastaron

Však Thiago je úplně nepostradatelný.

Reagovat
db18

Když se plně soustředí na fotbal, tak každopádně.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB - ktorí hráči hrali bekov? Diallo na stopérovi? Sancho hral práve krídlo?

Reagovat
db18

Hakimi a Lukasz, ano, ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Lukasz vľavo?

Reagovat
db18

Napravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. Pavard hral stopéra?

Reagovat
db18

Áno, beka hraje akorát v repre. Napravo pak u VfB hrává Beck a nebo Maffeo, který letos přišel z Manchesteru City.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, díky za odpovede. Btw. sranda, že vo FR hrávajú bekov stopéri.

Reagovat
db18

Sranda je, že kvůli tomu Löw začal cpát Gintera na pravého beka.

Reagovat
smazaný uživatel

A Kehrera do zálohy .

Reagovat
db18

U něj ale platí, že čím dál je od vlastní brány, tím lépe.

Reagovat
andrew96

Třeba ještě vyřeš problém s devítkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gunner14

Nelson

Reagovat
smazaný uživatel

Ouuu Salaaah

Reagovat
smazaný uživatel

zlá diskusia

Reagovat
Rudnevs

Lautern!!! Dnes proti favoritovi z Uerdingenu super výkon i výsledok! Ešte by som nepredbiehal, ale vzhľadom na to, ako to ešte nedávno vyzeralo, tak paráda. Teraz navyše prišla výhra nie len proti trápiacim sa klubom typu Lotte alebo Braunschweig ale i proti jednému z najväčších kandidátov na postup.

Z Bundesligy som pozeral Konferenz a z toho, čo som videl, tak ten zápas Augsburg - Leipzig, to bola pekná nuda, výsledok odpovedá dianiu na ihirsku... Je to pritom škoda, po tom, čo sme tu minule ten Augsburg celkom chválili, som sa na domáci zápas FCA tešili, zvlášť keď mali teraz ten Retrospieltag k 111. výročiu od založenia klubu - lístky za 19,07 Euro, choreografia (najdrahšia, aká kedy v Augsburgu bola), špeciálne dresy, bezplatné parkovacie miesta pre veterány, bývalí hráči na tribúne, k tomu navyše program s hudbou, kolotočami a hádzaním plechoviek. Všetko krásne urobené, proste i na takýchto veciach vidno, akým spôsobom pristupujú v Nemecku k futbalu. Bohužiaľ sa tá retro nálada dostala i na ihrisko a hráči hrali defenzívne ako za prvých sezón Augsburgu v Bundeslige.

Stuttgart ma celkom sklamal, čakal som že sa ten efekt novej metly prejaví trochu výraznejšie, v druhom polčase bol ten výkon už trochu vylepšený, ale i tak sklamanie... Pre Bundesligu ale dobre, takto to ostane dlhšie zaujímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

A Thiele měl ještě před penaltou tři gólovky na noze,výhra měla být ještě vyšší! Docela mě překvapilo,že na ní šel mladík Bergmann,ale zvládnul to pěkně. Dnes asi nejlepší zápas sezony,snad takový výkon dokážou zopakovat i v dalších zápasech.

Lipsko v Augsburgu ještě nevyhrálo,proto hráli na brejky z obrany,Finnbogason ani Gregorittsch nedostali vůbec šanci a bod je pro Augsburg tentokrát dobrý.

Reagovat
Rudnevs

Čo hovoríte inak na Leverkusen? Ten výkon proste nebol optimálny, remíza asi zaslúžená, do vylúčenia Felipeho bol Hannover asi i lepší, vyrovnávací gól padol navyše až v úplnom závere a po radosti z gólu sa následne hneď po konci zápasu začal ozývať piskot a skandovanie “Herrlich raus!” a “Völler raus!”.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ti mám na to povedať? To Herrlich raus je úplne jasné už nejakú dobu a nechápem, čo ešte stále na lavičke robí. S Vollerom tiež začínam strácať trpezlivosť. Klub má na možnosti toho kádra otrasné výsledky. Mojim prianím je angažovanie Hasenhuttla a to čo najskôr. Keď v pondelok bude Herrlich stále trénerom Leverkusenu, budem fakt naštvaný...

Reagovat
vladino10

a s Vollerom su tam aj nejake ine problemy, ci v zasade je problemom len ta trenerska otazka (korkut, herrlich)?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavným problémom je proste dlhodobý zostupný trend Leverkusenu. Tí tréneri sú samozrejme jeho veľkým mínusom, mne osobne sa tiež nepáči, ako ľahkovážne púšťa preč odchovancov (Kramer, Kampl, Henrichs). Rudi je samozrejme obrovskou osobnosťou klubu, ale už je na tom mieste dlho a to niekedy tiež nerobí dobrotu. Neverím ale, že by jeho pozícia bola nejako ohrozená, pravdepodobne odíde, až keď sám bude chcieť...

Reagovat
Rudnevs

Práve som sa pozeral na fórum fanúšikov Leverkusenu a tam sa proti Rudimu protestuje a dosť sa na neho nadáva... Jedná sa, ako píšeš, o ten zostupný trend a postupné uberanie z nárokov plus najmä o to, že tam stále necháva Herrlicha, podľa fanúšikov je príliš mäkký (jeden z fanúšikov tam písal, že by chcel mať v práci šéfa ako je Völler - bol by od neho neustále chválený, na výsledkoch by nezáležalo a mal by super plat), chcelo by to vystúpiť z komfortnej zóny a priviesť niekoho tvrdšieho a nový impulz.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak no. Rudi je síce obrovskou osobnosťou klubu a za tie roky odviedol pre Leverkusen parádnu robotu, ale nič netrvá večne a jeho posledné kroky sa príliš pozitívne hodnotiť nedajú. Herrlich mal byť dávno odvolaný a konečne mal prísť tréner, ktorý bude zárukou kvality. Posledné 3 roky sa neskutočne mrhá potenciálom toho kádru a to je fakt neprijateľné a ide to na Vollerovo triko.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo odišiel Henrichs? Weiser je kvalitatívny posun? Nezdá sa mi.

Reagovat
db18

Henrichs vypadl ze sestavy a pak se mu nelíbilo, že se Bayer zajímá o Weisera (což by i dávalo smysl, aby Bayer měl oba hráče...)

Jinak nevím jak se mu letos daří, ale podle výkonů v Herthě mi Weiser přijde jako momentálně lepší hráč než Henrichs... (a Jogi by ho taky nemusel přehlížet, když už dává Kimmicha do zálohy)

Reagovat
smazaný uživatel

ok, teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Henrichs mal skvelý nástup do áčka a prvú sezónu hral výborne, to mal možno 19 a vyzeralo to, že z neho bude top hráč. Ale posledné 2 sezóny mu nevyšli, nehral tak dobre a často bol len na lavičke (a na jeho pozícii hrali stopéry Retsos, Jedvaj). Keď už hral, často vyrobil hlúpy gól, penaltu, alebo sa nechal zbytočne vylúčiť. Weiser hral v posledných dvoch ročníkoch v Herthe určite lepšie a ja som rád, že prišiel. Dúfal som ale, že Henrichs ostane, pretože je to univerzál a dokáže zahrať aj naľavo či v zálohe a tí beci sa budú pravidelne točiť...Ale tak, bohužiaľ...

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
Werkrider

Hlavny problem Leverkusenu je podla mna konstantne angazovanie doslova Béčkových trénerov.

Reagovat
REPLIKATOR

Takhle by mohla vypadat konečná tabulka

Reagovat
Salfovic

Můžete mi někdo vysvětlit, proč Kadeřábek nehraje v repre pravé křídlo, když na podobném postu hraje v klubu a v repre na ten post nikoho nemáme ???

Reagovat
smazaný uživatel

Chápeš rozdiel medzi krídlom a krídelným obrancom? Pretože Kadeřábek nie je žiadne krídlo a ani ním nikdy nebol. V Hoffenheime hrá wingbacka v rozostavení 3-5-2. Ak bude podobné rozostavenie používať aj Šilhavý, tak tam Kadeř kľudne na pravej strane hrať môže, ale hrať krídlo v 4-2-3-1 alebo 4-3-3 je niečo úplne iné...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě ke včerejšímu Dortmundu. První poločas nebál bych se říct famózní výkon, Stuttgart jsme skoro do ničeho nepustili a naopak ještě bylo pár dalších šancí. Skvěle hrál Witsel, líbil se mi Reus a neuvěřitelný pohyb ve vápně má Paco. Je vidět obrovský rozdíl mezi ním a Philippem. Upřímně nevím, proč Paca Favre střídal, jestli ho chtěl pošetřit na LM? Jsem zvědavý, jak to bude vypadat právě v konfrontaci s Atlety, letos to bude v podstatě první pořádný soupeř a napoví před blížícím se duelem s Bayernem, jak na tom reálně jsme.

Po dlouhé době mám pocit, že máme opravdu dobře zdvojené posty. Obrana rotuje téměř neustále, na lavičce sedí ještě Toprak, Schmelzer, Guerreiro, což se mi zdá dobré. Do zálohy luxus výběr na pravé křídlo mezi Sanchem a Pulišičem, Larsen za mě letos zatím taky super, místo něj případně může nastoupit Reus, když by pod hrotem hráli Kagawa nebo Götze a místo té defenzivní dvojky Witsel - Delaney může nastoupit Dahoud nebo Weigl. Jediný úkol do na zimu tak zůstává nějaký hroťák za Alcacera, ale vzhledem k tomu, že všechno, co za něco stojí, hraje poháry, to bude asi těžké.

Včera tři nejlepší: Paco, Reus, Sancho

Tři nejhorší: Piszczek, tentokrát ne úplně zářící Larsen a opět neviditelný Phillip

Reagovat
smazaný uživatel

Za Paca hroťáka?

Reagovat
smazaný uživatel

No ještě druhou devítku, protože Phillip je hrůzostrašnej a Reus tam hrát prostě nemůže. Nebo alespoň mně se tam prostě nelíbí. Naopak, když mu Paco (nebo jiný hroťák) otevře prostor tím, že mu sběhne do jeho prostoru, má pak Marco dostatek času dávat finálovku.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Philippa jednoznačne, Paca je treba udržať. Borussia mu sadla, ako prdel na šerbeľ.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Snad mu to vydrží . Ale každopádně jsem to myslel přesně takhle.

Reagovat
Rudnevs

JJ, za Paca (toho mimochodom na 99% vykúpite, výkonný riaditeľ Barcelony Grau už potvrdil, že im Borussia oznámila, že tú výkupku chcú využiť) by to niekoho ešte chcelo... S Isakom to nevyzerá najlepšie, je síce ešte stále veľmi mladý, ale ani jeden zo štyroch trénerov na neho nevsádzal napriek tomu, že v útoku vás tlačila bota.

Koho by ste si priali na ten post druhého útočníka?

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz vyzerá dobre Jović, ale tam si ho po podpise v Frankfurte budú chcieť udržať resp. ak by chcel odísť, tak pôjde za Kovaćom. Mrzel ma prestup Utha do 04, radšej mal ostať v 1899. Ja sa nechám prekvapiť, či už v zime príde niekto kvalitný, perspektívny, alebo až v lete.

Reagovat
Rudnevs

Čítal som, že vraj máte záujem o toho Piatka, ktoremu sa teraz darí v Serii A, zároveň ale rozhodne nie ste jediný tím, ktorý ho chce, o toho bude boj...

Uth sa zatiaľ v tom Schalke moc nepresadil, celkovo celé Schalke na mňa pôsobí zatiaľ veľmi rozpačitým dojmom, rozhodne nie suverénne. Niekde na Spiegeli som čítal analýzu, ktorá kritizovala Tededca a jeho hru, že vraj to nemá systém, hráči sú zatiahnutí a útočné akcie častokrát znamenajú nákopy a dúfanie v náhodu. Autori tej analýzy si myslia, že Tedesco do zimnej prestávky na lavičke Schalke nevydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Jovič by byl vzhledem k formě super. Četl jsem i spekulace o tom Piatekovi, ale italskou nesleduji, takže vůbec nevím. A pak se ještě (tuším) na transfermarktu objevily spekulace o Hallerovi z Frankfurtu. Dle statistik asi dobré, ale Eintracht jsem letos ještě neviděl :)

Reagovat
Centrofixka

Paca setril Favre, vraj mal nejake mensie svalove problemy, nechceli riskovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky za info.

Reagovat
andrew96

Mně to zase tak super v první půli nepřišlo. Ty tři góly padly v podstatě ze tří šancí.

Jinak se zdá, že i Buerki se zklidnil. To je moc dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta produktivita byla smrtící. Byly tam ještě tuším dvě šance. Ale tak co chceš víc? Soupeře nepustíš do šance, přehráváš ho na balonu a dáš tři góly

Reagovat
andrew96

Stuttgart šance neměl, to jo, ale balón držel ze začátku hlavně on (pokud si to dobře pamatuji ). Možná jsem rozmlsaný, ale pořád je co zlepšovat. Ale co, už se těším na Atlético.

Reagovat
andrew96

Btw. odkdy je Kopacz ve Stuttgartu?

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Borussie vládnou Bundeslize!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vladino10

Čo ten Bénes?

Pozerám, že sa nedostal ani do nominácie, aké sú jeho vyhliadky?

Reagovat
Werkrider

Hosťovanie v Turecku...

Reagovat
Mönchengladbach

Raději se ani neptej, ten kluk má teď asi hlavu úplně jinde, jinak si to nedokážu vysvětlit.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Duda znovu gól . A v repre nevie trafiť odkrytú bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

na trnavskej tráve to nie je jednoduché.

Reagovat
Rudnevs

Dnes po zápase Hertha - Freiburg som zápol zápas švajčiarskej ligy FC Basel - Neuchtâtel Xamax na posledných asi 20 minút a Basel si za stavu 1:1 proti poslednému tímu tabuľky nedokázal vybudovať snáď ani jednu poriadnu šancu (naopak mohli ešte inkasovať). Tí sú v poslednej dobe už len tieňom toho úspešného Baselu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ty jsou fakt ve slušných problémech

Reagovat
Rudnevs

Žiaden impulz, žiaden nápad, slabé centre a chyby v obrane... Za ten čas, čo som pozeral, mal najväčšiu šancu Xamax, keď strieľal Doudin. Štastie nepriniesol ani prominentný fanúšik Roger Federer, ktorý sa bol dnes tiež pozrieť na Joggeli. S Baselom to ide v poslednej dobe od desiatich k piatim, tá koncepcia im nevychádza. Som zvedavý, čo s nimi bude ďalej.

Reagovat
smazaný uživatel

Koller by mal dostať celú sezónu, to druhé miesto si určite uhrajú. Je s tímom ešte krátko, takže časom sa môže jeho práca prejaviť aj v zlepšenom hernom prejave a výsledkoch. Young Boys sú momentálne neskutočne dominantní, ale to nebude podľa mňa trvať príliš dlho a Basel sa vráti hore. Každopádne, ten vzájomný zápas a debakel 7-1 bolo niečo neskutočné, v Baseli na toto nie sú zvyknutí, dokázali hrať vyrovnané zápasy aj s top klubmi v Lige majstrov. Momentálne ale majú zranených množstvo kľúčových hráčov, aj to má na tie mdlé výkony určite vplyv. Myslím si, že Koller ich ale vytiahne hore, už za ten krátky čas pod ním vidieť nejaký progres...

Reagovat
Rudnevs

No neviem... Myslíš, že problém je len v tom, že Koller nemal dostatok času a že sú zranení dôležití hráči? Podľa mňa je môže jednať o trošku hlbšiu zaležitosť, švjačiarsky futbal nesledujem až tak ako nemecký, ale čo som sa dočítal, tak ide o to, že súčasní funkcionári (Burgener a Streller, ktorí nahradili úspešnú dvojicu Heitz a Heusler) si boli po nástupe do práce tak istí domácou dominanciou Baselu, že prišli s koncepciou, pri ktorej ide o prácu s vlastnými mladíkmi a hráčmi z okolia Baselu. Pozerá sa teda viac na pôvod než na kvalitu hráča a mysleli si, že to ich pozíciu v lige neohrozí.

Reagovat
Mönchengladbach

Díky!

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavý fakt - Weinzierl v prvom zápase so svojim novým tímom prehral 0:4, napriek tomu sa však vyšplhal v tabuľke o jednu pozíciu vyššie.

Reagovat
smazaný uživatel

jde si pro cenu trenér měsíce.

Reagovat
Rudnevs

Bude dnes niekto pozerať Duisburg - St. Pauli?

Reagovat
smazaný uživatel

Hannes Wolf střídá na lavičce HSV Christiana Titze

Reagovat
Rudnevs

No neviem, mám z toho také zmiešané pocity, na jednu stranu ten tím ešte v BL trochu prebudil a možno to chcelo dať mu ešte čas, takto to vyzerá, akoby sa HSV naďalej točilo v začarovanom kruhu... Na druhú stranu je pravda, že od pádu do 2. BL tá hra bola opäť tak nejak bez systému a posledné zápasy (proti St. Pauli alebo Bochumu) sa na to nedalo pozerať. Hannes Wolf je dobrá voľba, mladý tréner, dobrý i po koncepčnej stránke a svoje kvality už preukázal (má dokonca i ocenenie “Trainer des Jahres” od DFB).

Nedávno odišiel mimochodom i Bernhard Peters, človek, ktorý odviedol výbronú prácu, ale sám to dehonestoval tým, že verejne vytváral tlak na nadriadených a hlásil sa na (vtedy voľnú) pozíciu generálneho riaditeľa, čím vytvoril opäť chaos... Bolo jasné, že po tom tá spolupráca už fungovať úplne nebude a po príchode Beckera sa jeho právomoci zúžili len na mládežnícke oddelenie a dokonca na Beckerove nariadenie vypratal kancel na centrále a presunul sa do kampusu. Teraz už teda definitívny koniec. Ale prácu urobil dobrú, najmä pri mládeži, za jeho čias sa postavil kampus, nejaki mladíci sa vytiahli do prvého tímu a urobila sa nová štruktúra práce s mládežou, na tento projekt bol vtedy získaný a to splnil. Napadá ma, že by jeho budúcnosť mohla byť v DFB, tam treba taktiež zaviesť nové štruktúry pri práci s mládežou, navyše je to i kvalitný odborník a tie jeho prvky hokeja (kedysi robil hokejového Bundestrainera, potom prešiel na futbal) tuším tiež kedysi Hoffenheimu pomáhali. Jürgen ho chcel k reprezentácii už v roku 2006, ale vtedy to nevyšlo, v súčasnej situácii by to bol jeden z ľudí, ktorí by sa hodili.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi mu zlomily vaz ty domácí zápasy,ale rozhodně to přišlo nečekaně jako blesk z čistýho nebe...

Reagovat
Rudnevs

No tak v poslednej dobe ho kritizovali Magath i Zinnbauer, ale je fakt, že pred jeho odvolaním neboli o odvolaní takmer žiadne špekulácie, proste zrazu vyšla správa o odvolaní, asi to šlo rýchlo, i Wolf vravel, že pri prijímaní ponuky nemusel rozmýšľať ani chvílu...

Jj, tie domáce zápasy to bolo hrozné, ja som videl niektoré tie posledné zápasy a bola to proste strata času, hrozný futbal, výsledok odpovedal hre... Zvlášť s Pauli to bolo predsa derby - derby, na ktoré všetci tak dlho čakali. Deň po derby vyšiel na Bilde článok s výtižným nadpisom, kde sa písalo niečo v zmysle: “No a na toto sme sa všetci tešili?”

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele