Bundesliga - preview 33. kola

05.05.2018, 08:29, aktualizováno 05.05.2018, 08:29
Previews
V předposledním kole se už hrají všechny zápasy ve stejném čase. Tlačenice je v bojích o poháry i o záchranu. Druhé Schalke hraje v Augsburgu, třetí Dortmund přivítá Mohuč, která ještě není v bezpečí z hlediska sestupu. Hoffenheim čeká duel ve Stuttgartu a Leverkusen v Brémách. Lipsko hostí ohrožený Wolfsburg a Frankfurt přivítá Hamburk, který stále doufá v zázračný únik ze sestupové smyčky...
Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Tři body a jsou tam. Výhra nad Mohučí zajistí fotbalistům BVB umístění do čtvrtého místa a tím pádem i definitivní potvrzení faktu, že si svěřenci Petera Stögera zahrají v příští sezoně základní skupinu Ligy mistrů. Otázkou pouze je, zda u toho zkušený trenér coby lodivod žlutočerných ještě bude, nebo ho nahradí někdo jiný. Mezi nejžhavějšími jmény, o kterých se v poslední době spekuluje, je bývalý kouč Herthy a Gladbachu a současný trenér Nice Lucien Favre či boss Salcburku Marko Rose.

BVB je k postupu do LM blízko, na pátý Leverkusen, který v tuto chvíli drží černého Petra, má náskok čtyř bodů. Mohlo to ale být i víc, kdyby Stögerovi svěřenci jen neremizovali 1:1 minulý týden s Werderem Brémy. Jejich výhru skvělým výkonem rázně odmítl Jiří Pavlenka v brance Werderu, jenž podal fantastický výkon.

Paradoxně po lepším posledním zápase tak jde do utkání Mohuč. Ta totiž naposledy rozbila ambiciózní Lipsko 3:0, čímž také pomohla BVB, neboť Býci jsou jedním ze soupeřů Dortmundu v boji o Ligu mistrů. Favoritem však samozřejmě hráči Mohuče nejsou. Největší pozor si musejí dát na Marka Reuse. Hvězdný křídelník Borussie sice v týdnu vynechal trénink, stejně jako jeho kolega, japonský ofenzivní středopolař Šindži Kagawa, na zápas by však oba měli být připraveni.

Právě Reus je na FSV řádně vysazený. V 16 zápasech, které proti Mohuči, ať už v dresu BVB nebo Gladbachu odehrál, nastřílel 11 branek. Takovou statistiku nevede německý reprezentant proti žádnému jinému bundesligovému celku.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Toprak, Akanji - Weigl, Götze - Pulisic, Reus, Sancho - Philipp
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, Bell, Hack, Diallo - Serdar, Gbamin, Latza - Öztunali, Muto, De Blasis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.95 - 9.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Lipsko přivítá v předposledním kole Bundesligy Wolfsburg a půjde o nelítostný souboj dvou celků, které nutně potřebují vyhrát. Domácí kvůli evropským pohárům, hosté pro záchranu. Když se oba soupeři spolu utkali v prosinci loňského roku, byla z toho remíza, která by tentokrát nikomu z nich příliš nepomohla.

Zdá se, že Lipsku v závěru náročné sezony dochází dech. Po vyřazení ve čtvrtfinále Evropské ligy se mu nedařilo ani v domácí soutěži, kde už čtyři kola v řadě nevyhrálo. A co víc, od Leverkusenu, Hoffenheimu nebo Mohuče inkasovalo vždy minimálně tři branky a hazarduje se svou účastí v Evropské lize pro příští rok. Lipsko přitom ještě donedávna velmi reálně bojovalo o Ligu mistrů, ale touto nelichotivou sérií svoje šance prakticky pohřbilo.

I tak je v souboji s Wolfsburgem stále o co bojovat a pokud chce Lipsko uspět, musí výrazně zlepšit svůj herní projev i produktivitu. Čeká je sice celek, který bojuje o záchranu, ovšem Vlci budou odhodláni nechat na hrací ploše takřka všechno.

Wolfsburg je po dvaatřiceti kolech na šestnáctém místě, která zaručuje baráž o Bundesligu. Ztráta na patnáctý Freiburg je tříbodová, takže i tu je stále šance ještě poskočit a vyhnout se ošemetné baráži. Vlci se samozřejmě musejí ohlížet i za sebe, protože předposlední Hamburk je vzdálen jen dva body. Ani VfL v minulých kolech nevyhrával. Od Mönchengladbachu i Hamburku inkasoval shodně tři branky a nezískal ani bod.

Domácí budou výrazně oslabeni o Halstenberga, Sabitzera i karetní hříšníky Forsberga, Orbana a Keitu. To už je velmi citelný zásah do základní jedenáctky Ralpha Hasenhüttla. Ironií osudu je, že Wolfsburg je na tom ještě hůře a jeho marodka je skutečně početná. Itter, Mehmedi, Jung, Osimhen, Camacho, Jaeckel, Tisserand, ti všichni mají zdravotní potíže. Minimálně otazník visí nad starty Didaviho a Bazoera a k dispozici nebude ani potrestaný Verhaegh.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Konate, Upamecano, Bernardo - Bruma, Kampl, Demme (c), Lookman - Poulsen, Werner
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Blaszczykowski, Knoche, Uduokhai, William - Guilavogui, Arnold (c) - Brekalo, Didavi, Malli - Origi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.06 - 5.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Sörensen, Maroh, Heintz, Hector - Risse, Höger, Özcan, Bittencourt - Osako, Terodde
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Rafinha, Süle, Mai, Bernat - Rudy, Martinez, Dorsch - Shabani, Wagner, Evina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.85 - 5.42 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Fantastický. Jedinečný. Bezchybný. Takové superlativy slyšel po utkání s Borussií Dortmund český gólman Jiří Pavlenka. Jednička Werderu Brémy výraznou měrou a několika skvělými zákroky pomohla svému týmu uhrát proti favoritovi z Vestfálska bod. Teď bude muset čarovat proti dalšímu týmu, který se uchází o účast v Lize mistrů pro příští sezonu.

Faktem je, že Leverkusen momentálně v boji o top 4, která zajišťuje přímý postup do LM, tahá za kratší konec. Je pátý, nicméně na čtvrtý Hoffenheim ztrácí pouhý bod. Zaváhání proti Werderu si každopádně nemůže dovolit. Nečeká ho však nic lehkého.

Důvodů je hned několik - zaprvé tým Floriana Kohfeldta bude hrát v pohodě, neboť si bodem proti BVB v minulém kole definitivně zajistil záchranu a udržení prvoligové příslušnosti i pro další ročník, zadruhé budou Kevin Volland a spol. čelit famóznímu brankáři.

Bayer má každopádně co napravovat. Naposledy nepochopitelně odevzdal všechny tři body nováčkovi ze Stuttgartu, přičemž Lucas Alario zahodil penaltu.

Právě argentinský forvard bude chtít svou chybu dnes napravit a proti Pavlenkovi skórovat. Když si k tomu připočteme právě gólového Vollanda, Jamajčana Leona Bailleyho či německého talenta Juliana Brandta, jde z ofenzivy Werkself děs a hrůza.

Naopak hosté se o svého kanonýra opřít nemohou, Aron Johansson je až do konce sezony mimo hru kvůli zranění kotníku a na hrotu brémského útoku tak amerického reprezentanta nahradí zřejmě Fin Bartels.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - M. Eggestein, Bargfrede, Delaney - Rashica, Kruse, Junuzovic
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Retsos, Baumgartliger, S. Bender - L. Bender, Havertz, Aranguiz, Bailey - Volland, Alario, Brandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.98 - 4.12 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Gladbach má na dosah evropské poháry, i když situaci nemá ve svých rukou. Na rozdíl od Freiburgu, který je stále zapojen do boje o záchranu.

V minulém kole byl na programu nesmírně důležitý duel s Kölnem, který SC díky dvěma trefám Nilse Petersena (ani jedna nebyla z penalty) a zásluhou pozdního gólu Lucase Hölera vyhrálo. Soupeř z města nad řekou Rýn byl tak definitivně odsouzen k sestupu do druhé Bundesligy. Kdo jej doprovodí, toť otázka, protože zcela jistý si teoreticky nemůže být ani třináctý Hannover.

"Ten zápas jsme začali dobře, ale pak jsme dvakrát inkasovali a všechno bylo zase otevřené. Dnes bylo na naší straně štěstí," hodnotil zmíněný duel Christian Streich, jemuž nadále chybějí Florian Niederlechner, Amir Abrashi, Yoric Ravet a Caleb Stanko. Po karetním trestu se vrací Caglar Söyüncü, avšak zřejmě se bude muset spokojit s místem na lavičce náhradníků, protože Marc-Oliver Kempf. Zpět je také Jannik Haberer, jemuž nedělá potíže nastoupit na levém i pravém křídle.

To počet zraněných či vykartovaných Hříbat rozhodně neklesá. Mimo budou Doucouré, Villalba, Bobadilla, Johnson, Stindl, Bénés, Vestergaard, Kramer, Zakaria i Herrmann, tedy skoro jedna kompletní jedenáctka. Přesto tým dokáže bodovat, o čemž se v poslední době přesvědčily Hertha, Wolfsburg a naposledy Schalke.

"Bylo to vysoce emotivní a intenzivní derby se vším, co k takovému prestižnímu zápasu patří. V prvním poločase jsme hráli velmi dobře, ale po změně stran jsme se nevyvarovali některých zbytečných chyb, díky čemuž si Schalke vytvořilo dvě tři dobré příležitosti. S bodem se však dá žít. A sedmá příčka je pořád ve hře," prohlásil odhodlaně Dieter Hecking.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Ginter, Elvedi, Wendt - Cuisance, Strobl - Hofmann, T. Hazard - Drmic, Raffael
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Gulde, Kempf, C. Günter - Höfler, Schuster - Frantz, Terrazzino - Petersen, Höler
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.73 - 4.32
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Eintracht Frankfurt - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Hamburk čeká ve Frankfurtu velmi důležité utkání, které musí zvládnout, jinak vůbec poprvé v historii opustí nejvyšší soutěž. Záležet také bude na výsledku Wolfsburgu, na který severoněmecký celek ztrácí dva body. Do konce Bundesligy přitom zbývá odehrát dvě kola. Hamburk v Commerzbank-Aréně nevyhrál přes sedm let!

I svěřence Nika Kovače čeká důležitá bitva, protože Eintracht má stále možnost zahrát si v příští sezoně Evropskou ligu. Ze sedmého místa ztrácí na Lipsko jen bod a ztratit doma v předposledním kole s Hamburkem by mohlo mít zásadní následky.

Čerstvý finalista německého poháru nemá v lize dobrou formu. Od poloviny března ještě nevyhrál a v tabulce klesá níž a níž. Navíc třikrát v řadě prohrál o tři branky! Postupně dostal naloženo od Leverkusenu, Herthy a v minulém kole i od Bayernu. Frankfurt teď čeká Hamburk, jenž má oproti němu velmi dobrou formu. HSV v posledních kolech dělá vše co může, aby odvrátil historicky první sestup z nejvyšší soutěže.

Hamburk z posledních pěti zápasů prohrál jediný a hned třikrát naplno bodoval, díky čemuž už ztrácí na baráž jen dva body. V neprospěch HSV hraje čas, který už se výrazně zkrátil. Dvě kola před koncem soutěže nemají hosté situaci ve svých rukách a musejí spoléhat na zaváhání Wolfsburgu, popřípadě ještě dalších týmů, které ale mají výraznější náskok.

Navzdory zcela odlišné formě obou týmů je domácí celek pořád favoritem. V jeho prospěch hraje jednak lepší umístění a také vzájemná bilance. HSV nedokázalo Eintracht porazit už sedm let! Dokáže Habmurk tuto sérii přerušit a ještě vykřesat naději na baráž?

Eintrachtu s jistotou nepomůže Hasebe, jenž má karetní stopku. U de Guzmána a Rebíće je v tuto chvíli start nejistý. Dobrou zprávou pro HSV je kompletní kádr.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Russ, Abraham, Falette - Da Costa, K.P. Boateng, Mascarell, Willems - Wolf, Fabian - Jovic
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Pollersbeck - Sakai, Papadopoulos, Jung, Douglas - Steinmann - Kostic, Holtby, Hunt, Ito - Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.84 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Schalke 04  (sobota 15:30)
Augsburg bude chtít prodloužit třízápasovou sérii bez porážky. Schalke však hodlá udržet druhé místo a určitě půjde do tohoto střetnutí v roli favorita.

Tím spíše, že poslední čtyři vzájemné duely hovoří více ve prospěch klubu z Gelsenkirchenu. Právě v tamní Veltins-Areně se o minulém víkendu hrálo derby s Borussií Mönchengladbach, které nakonec skončilo pro domácí ještě dobře, vezmeme-li v potaz fakt, že byl už ve 12. minutě vyloučen Nabil Bentaleb.

"Hrát tak dlouho o deseti proti fotbalově tolik vyspělému týmu rozhodně není žádný med. Nic jsme ale nevzdali a dokázali se vrátit do utkání, což mě těší skoro více, než kdybychom získali tři body. Prokázali jsme silnou psychickou odolnost a po taktické stránce jsme zápas zvládli velmi dobře. Ve finále jsme dokonce měli více šancí," pochvaloval si Domenico Tedesco.

Jeho Schalke nemá oproti některým jiným celkům (viz kupříkladu právě Gladbach) tolik absentujících hráčů. Na trávník nevyběhnou akorát Matija Nastasić, Breel Embolo a pochopitelně Bentaleb. Uhrát alespoň remízu, která by po tříleté odmlce zajistila Ligu mistrů, pomůže i Rahman Baba. V útoku patrně dostane přednost dvojice Konopljanka-Burgstaller.

S Augsburgem to jednu dobu vypadalo všelijak, ale vítězství nad konkurenty z Hannoveru a Mohuče do značné míry pomohla k tomu, že se ve WWK Areně bude hrát německá nejvyšší soutěž i v příští sezoně. V minulém kole měli die Fuggerstädter skvěle rozehranou partii s Herthou, nicméně v závěrečné desetiminutovce o vedení přišli.

"Samozřejmě, že jsme hodně zklamaní a máme pocit, jako bychom si domů odváželi porážku. Jasně, uhráli jsme bod na soupeřově hřišti, nicméně dneska jsme tady zkrátka měli na víc," postesknul si Manuel Baum, jemuž budou chybět Framberger, Koo Ja-Cheol, Marcel Heller a Daniel Opare. Trenérovi naopak budou k dispozici Michael Gregoritsch a Daniel Baier, což s velkou pravděpodobností bude znamenat, že Jan Morávek usedne pouze mezi náhradníky.

Poslední dvě klání v dresu FCA má před sebou brankář Marwin Hitz. Během uplynulých pěti roků nastoupil v Bundeslize stočtyřicetkrát a po tomto ročníku by měl posílil Borussii Dortmund, neboť se očekává, že Roman Weidenfeller v sedmatřiceti ukončí kariéru. Jeho nástupcem se patrně stane jeden z dvojice Andreas Luthe/Fabian Giefer. Trenér však ujistil, že sezonu opravdu dochytá Hitz.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, D. Baier - M. Richter, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Kehrer - D. Caligiuri, Goretzka, McKennie, Schöpf - Harit - G. Burgstaller, Konoplyanka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.42 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hannover 96 - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Hannover ještě matematicky nemá záchranu zcela jistou, nicméně ta pravděpodobnost, že by právě dolnosaský celek sestoupil nebo hrál baráž, jest poměrně mizivá. A protivník z Berlína je na tom podobně, co se pohárového umístění týče.

Vedad Ibišević a Davie Selke v rozmezí tří minut před týdnem vyrovnali skóre proti Augsburgu, přičemž takový návrat do utkání jsme od Staré dámy v tomto ročníku příliš nevídali. Není divu, že Pál Dárdai hodnotil vystoupení svých svěřenců kladně: "Soupeř si dobře hlídal naše útočné akce, a tak jsme trochu znejistili. První poločas z naší strany nebyl vůbec v pořádku a rozhodně si ho probereme. Jinak mančaft zasluhuje pochvalu za odhodlání s nepříznivým výsledkem něco udělat," prohlásil maďarský lodivod.

Chybět bude akorát Jonathan Klinsmann. Naopak z Manchesteru City přichází na čtyři roky talentovaný Holanďan Javairo Dilrosun. "Pokud se mu budeme řádně věnovat, může z něj vyrůst fotbalista, jakého typově v kádru zatím nemáme. Už teď si počíná velice sebejistě v situacích jeden na jednoho, výborně rozehrává standardky a jeho střely jsou velice nebezpečné. Rovněž fyzicky je na tom velice dobře. Ale jak říkám, je ještě velmi mladý," nechal se slyšet na adresu nové posily bývalý kouč maďarské reprezentace.

Jeho protějšek André Breitenreiter zatím žádný národní tým nevedl, ale co není, to klidně může být. Ona taková štace v Schalke se také počítá. S Hannoverem neměl v posledních týdnech úplně štěstí na los. Přišly tedy porážky z Bayernem a s Hoffenheimem, přičemž v obou případech obrana třikrát inkasovala.

"Ten výsledek o průběhu hry neříká vůbec nic. Hráli jsme dobře a soupeři jsme výrazně znesnadňovali počínání. Bohužel jsme příliš snadno dostávali góly, což se proti týmu, jako je Hoffenheim prostě nesmí stávat," řekl Breitenreiter, jenž nebude moci nasadit hned šest borců obvyklé základní jedenáctky.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Hübers, S. Sané, Elez - Sorg, Albornoz - Schwegler, Bakalorz - Klaus, Karaman - Füllkrug
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Stark, Rekik, Plattenhardt - Skjelbred, Darida - Leckie, Lazaro, Kalou - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.29 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
VfB Stuttgart se v závěru sezony dostává do velice solidní formy, která by mu klidně mohla přinést vstupenku do pohárové Evropy a o které se přesvědčil i Bayer Leverkusen. Jenomže Hoffenheim je na tom ještě lépe a rozhodně nebude chtít přepustit post zaručující Ligu mistrů.

Za TSG řádil v minulém kole Andrej Kramarić, jenž vsítil hattrick Hannoveru. "Hráli jsme dobře, ale myslím, že pořád máme co zlepšovat. Pokud bychom se kvalifikovali do Ligy mistrů, byla by to senzace. Ono už hrát Evropskou ligu je velký úspěch," rozpovídal se mladý trenér, který má radost i z lepšících se výkonu Havarda Nordtveita.

"Mojí velkou předností je flexibilita. Prostě budu hrát tam, kde mi trenér řekne. Věděl jsem, že se moje výkony zlepší. Jenom jsem musel zůstat trpělivým optimistou. S Bundesligou už mám zkušenosti, takže vím, že na ni kvalitativně stačím," prohlásil obránce, který přišel v létě do klubu z Wirsol Rhein-Neckar-Areny z West Hamu United za sedm milionů eur.

Julian Nagelsmann se ovšem nechal slyšet, že možná tentokrát upřednostní ve tříčlenné obranné linii Benjamina Hübnera, třebaže jej trápily svalové potíže. Karetní trest už si odpykal Florian Grillitsch, naopak do hry nepustí Pavla Kadeřábka, jehož na pravé straně zálohy nahradí Steven Zuber. Mezi zraněnými zůstávají Geiger, Posch, Demirbay a Gnabry.

Z tohoto pohledu může být Tayfun Korkut v klidu, protože nuceně absentovat musejí akorát Carlos Mané a Andreas Beck. Boj o pravý kraj obrany svedou Timo Baumgartl a Benjamin Pavard. V útoku se očekává upřednostnění Thommyho, Gentnera, Ginczeka a Goméze. Vzhledem k dobrým výkonům nemá trenér potřebu výrazně pozměnit sestavu.

"Jsem moc rád, že se opět prosadil právě Christian Gentner. Proti Werderu nám jeho trefa rovněž hodně pomohla. Teď už se však soustředíme na další zápas. Čeká nás Hoffenheim, tedy kandidát na Ligu mistrů, nicméně my také chceme do pohárové Evropy, takže věřím, že se nám podaří vyhrát," nechal se slyšet stuttgartský rodák, jenž ovšem na reprezentační úrovni hájil barvy Turecka. Bronzová medaile z MS 2002 ho ale bohužel minula.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Baumgartl, Pavard, Badstuber, Insua - Ascacibar, Aogo - Gentner, Er. Thommy - Ginczek, Gomez
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, B. Hübner - Zuber, Grillitsch, N. Schulz - Rupp, Nad. Amiri - Uth, Kramaric
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.70 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32263388:2381
2.Schalke 0432169750:3657
3.Borussia Dortmund321510762:4255
4.TSG Hoffenheim321410863:4552
5.Bayer Leverkusen32149955:4251
6.RB Lipsko321381147:5047
7.Eintracht Frankfurt321371242:4446
8.VfB Stuttgart321361330:3545
9.Borussia Mönchengladbach321281243:4944
10.Hertha BSC321013940:3743
11.FC Augsburg3210111142:4241
12.Werder Brémy329111235:3938
13.Hannover 9632991439:5036
14.1. FSV Mainz 0532891535:4933
15.SC Freiburg327121329:5333
16.VfL Wolfsburg325151231:4330
17.Hamburger SV32771827:4928
18.1. FC Köln32572033:6322

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Heresy

trochu me prekvapil tip EF ze by kolin porazil bayern ?

Reagovat
db18

Ty kráso, ta obrana ...škdoa, že nezůstal Friedl, ještě by si zahrál... (a snad Dorsche přesvědčíme, že by měl prodloužit s tím, že půjde hostovat do 1. nebo 2. ligy )

Reagovat
smazaný uživatel

Predať Bernata a kúpiť Hectora

Reagovat
Rudnevs

Na dnešok sa teším, pozriem si Konferenz a tam, ako každoročne pri toľkých zápasoch, bude toľko zaujímavých momentov, že to tam nebudú stíhať, to bude paráda!

Dnes si v Regionallige Bayern môže zaistiť výhru a tým pádom postup do baráže o 3. Ligu. Hrajú proti nováčikovi s Pipinsriedu, čo je dedinka, ktorá má 560 obyvateľov. Prezidentom klubu bol cez 50 rokov Konrad Höß, ktorý sa o neho poctivo staral, rozumne hospodáril, a dokonca sám sa staral trebárs i o trávnik. Vo februári skončil a nedávno kritizoval jeho nástupcov, nepáči sa mu, že ten klub vnímajú trochu inak ako on a podľa neho taktiež nehospodária rozumne. Štadión pred sezónou rekonštruovali, aby spĺňal podmienky na RL, má kapacitu 2 500, čo na každodenný regionalligový život v pohode stačí, ale teraz prichádza TSV 1860 München a s ním 7 000 fanúšikov, ktorí chcú oslavovať titul. Preto v Pipinsriede na trávnatom kopci vedľa ihriska vybudovali prírodnú tribúnu na státie pre 5 000 ľudí... Dobrovoľníci už pár dní pomáhali s prípravami - na trávnatej tribúne urobili drevené konštrukcie, o ktoré sa fanúšici budú opierať a hore dali pár tých platových mobilných WC. Pre Pipinsried je toto “Spiel des Lebens” a ľudia dúfajú, že sa dostavý i bývalý prezident “Konny”, ktorý ten klub prakticky sám “urobil”...

Taktiež momentálne na tých neplatených regionálnych kanáloch idú viaceré zápasy 3. Ligy, Mageburg a Paderborn sú už istí postupujúci, teraz ide o to, kto pôjde do baráže - keďže Karlsruhe vyhralo s Aalenom a Wiesbaden prehral s Paderbornom, je po tomto kole už isté, že do baráže o postup do 2. BL pôjde Karlsruher SC.

Reagovat
db18

Asi jsem se ztratil v prvním odstavci, Bayern už je delší dobu bez šance na postup do 3. ligy, ne?

Reagovat
Rudnevs

Jj, máš pravdu. Chýba mi tam jedno slovo, má to byť takto - “Dnes si v Regionallige Bayern môže TSV zaistiť výhru...” Pardon za preklep. A Sechzig proti tomu Pipinsriedu naozaj vyhrali a idú do baráže proti Saarbrückenu. To ešte bude zaujímavé.

Reagovat
db18

Reagovat
Kixi Syhimour

BVB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele