Bundesliga - souhrn 33. kola

05.05.2018, 17:27
Komentáře a souhrny
Německá liga za sebou má předposlední kolo a v něm si druhou příčku zajistilo Schalke, to uspělo v Augsburgu a do karet mu nahrála i porážka Dortmundu. Ve hře o Ligu mistrů zůstává RB Lipsko, záchranu má i přes porážku na dosah Freiburg, naopak maximálně do baráže se může dostat Hamburk...

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 1:2

05.05.2018 15:30

Góly: 16. Maximilian Philipp - 4. Ridle Baku, 13. Yoshinori Muto

Mohuč ze sebe vydala všechno a na Vestfálském stadionu slaví po výhře 2:1 záchranu. Vše podstatné se událo během úvodní čtvrthodiny, kdy padly všechny branky. Borussia sice měla velkou územní převahu, vyrovnání se ale nedočkala.

Borussia tak hazarduje se svojí účastí v Lize mistrů a i když má k dobru tři body, čeká jí v posledním kole zápas v Hoffenheimu, kde se může stát cokoliv. Dortmund nevstoupil do zápasu vůbec dobře a s Mohučí prohrával už po pouhých 180 sekundách. Gbamin šikovně přenechal balón Bakuovi, který tvrdou ranou nedal Bürkimu šanci. Domácí se sotva stačili z inkasované branky vzpamatovat a už prohrávali o dva góly. Ve 13. minutě si naskočil na De Blasisův centr Jošinori Muto a Mohuč vedla už 2:0.

Divoký začátek zápasu druhou brankou nekončil. Za další tři minuty odvedl skvělou práci Sancho a Maximilian Philipp ze středu pokutového území překonal Müllera. Borussia vstřelila kontaktní branku, ale v prvním poločase klidně mohla inkasovat potřetí a znovu prohrávat o dva zásahy. Alexander Hack měl na kopačce třetí gól, ale Bürki předvedl fantastický zákrok. Mohuč vedení v prvním poločase udržela, po změně stran jí ale čekal ještě pořádný kus práce.

Obecně se očekávalo, že Dortmund ve druhém poločase na svého soupeře vlétne a bude si vytvářet jednu šanci za druhou, jenže to byl omyl. Hra Dortmundu postrádala myšlenku a nápaditost a jakkoliv bylo držení balónu v jeho režii, k žádným větším příležitostem nedocházelo. Až v 90. minutě byl Vestfálský stadion blízko k oslavě vyrovnání, jenže Schmelzerovu hlavičku schoval v rukavicích Müller. Mohuč překvapila a na půdě Dortmundu zvítězila 2:1. Zisk tří bodů přitom znamená definitivní jistotu záchrany.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfL Wolfsburg 4:1

05.05.2018 15:30

Góly: 24. Ademola Lookman, 34. Timo Werner, 52. Ademola Lookman, 63. Jean-Kévin Augustin - 47. Daniel Didavi

Fotbalisté Lipska potvrdili úlohu favorita proti zachraňujícímu se Wolfsburgu a v domácím prostředí ho rozstříleli v poměru 4:1. Díky zaváhání největších rivalů z Leverkusenu a Hoffenheimu ještě mohou v závěrečném kole zabojovat o čtvrtou pozici zaručující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů, na oba dva mají ztrátu dvou bodů. Na druhou stranu si musí hlídat i zadní vrátka, za nimi je to totiž velmi našlapané.

Vlci si naopak zkomplikovali situaci okolo záchrany. Jsou na šestnácté barážové příčce se třiceti body a před sedmnáctým Hamburkem jsou o body dva, za patnáctým Freiburgem zaostávají o body tři. V úvodu zápasu se hrálo opatrně, RB se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti ve 24. minutě. Ademola Lookman si naběhl na zpětnou přihrávku od Jeana-Kévina Augustina a z hranice brankového území dopravil míč ve skluzu do sítě.

O šest minut později skórovali domácí podruhé, ale branka nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Lipsko se přeci jen dočkalo dvoubrankového vedení za další čtyři minuty a prsty v tom znovu měl Augustin. V tomto případě okamžitě z první uvolnil Tima Wernera a ten umístěnou přízemní střelou ze čtrnácti metrů procpal míč mezi nohama bránícího protihráče přesně k pravé tyči, gólman Casteels se stačil pouze ohlédnout.

Wolfsburgu svitla naděje na bodový zisk dvě minuty po přestávce, kdy si Daniel Didavi seběhl do středu šestnáctky a skákavou střelou obstřelil padajícího brankáře Gulácsiho. Následně dokonce mohl vyrovnat střídající Dimata, jenže po přímém volném kopu hlavičkoval těsně vedle. Lipsko neponechalo nic náhodě a během 52. - 63. minuty definitivně zlomilo odpor protivníka.

Podruhé v sobotním duelu skóroval Lookman, když využil perfektní práce Wernera na levém křídle a zblízka chladnokrevně překonal zoufalého Casteelse - 3:1. Gólový účet uzavřel velmi aktivní Augustin, po pobídce od Demmeho napálil balón z hranice šestnáctky k pravé konstrukci. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem pálil Origi do rukavic Gulácsiho a v samém závěru se na druhé straně vytáhl Casteels proti hlavičce Upamecana.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayern Mnichov 1:3

05.05.2018 15:30

Góly: 30. Niklas Süle (vl.) - 59. James Rodríguez, 61. Robert Lewandowski, 78. Corentin Tolisso

Bayern je jistým mistrem, Kolín zase jistým sestupujícím. Vzájemný souboj byl spíše loučením domácích fanoušků s Bundesligou a Kolín se jim chtěl odvděčit minimálně dobrým výkonem. To se mu především v prvním poločase podařilo, Bayern pak přeřadil a nakonec otočil výsledek ve svůj prospěch.

Úvod zápasu ukázal, že domácí jsou hodně při chuti a Bayern musel čelit jedné gólovce za druhou. Teroddeho hlavičku výborně vychytal Ulreich a o chvíli později stejný hráč těsně přestřelil branku. V 11. minutě šel na Ulreicha úplně sám Zoller, dokonce mohl ještě přihrávat před prázdnou branku, ale celou akci se rozhodl vyřešit sám, načež těsně minul. V další velké příležitosti přestřelil Risse a Bayern si nadále koledoval. Po půlhodině hry se RheinEnergieStadion otřásal v základech. Centr Clemense si totiž srazil do vlastní sítě obránce Nicolas Süle a Kolín senzačně vedl nad Bayernem 1:0. Nutno také podotknout, že zcela zaslouženě. Svěřenci Juppa Heynckese dle očekávání přidali plyn, ale výsledkem byla jen zmařená Lewandowskiho šance.

Bayern pokračoval v tlaku i po změně stran a po hodině hry se dočkal vyrovnání. Müller sklepl balón pro Jamese Rodrígueze, který ho z první poslal za Hornova záda. Bavorský stroj se rozjel, za další dvě minuty Müller opět sklepával a tentokrát Robert Lewandowski překonal Horna a strhl vedení na stranu favorita. Hosté pak kontrolovali hru a definitivně se uklidnili třetím zásahem. James Rodríguez posadil balón na hlavu Corentina Tolissa a bylo vymalováno.

Na hrací plochu se v závěru utkání dostal i Claudio Pizarro, který dlouhá léta strávil v Bayernu Mnichov a měl solidní šance korigovat výsledek. Při prvním pokusu netrefil branku, podruhé ho vychytal Ulreich. V poslední minutě zápasu sudí Steinhausová neodpískala po shlédnutí videa penaltu, takže výsledek už se nezměnil.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 0:0

05.05.2018 15:30

Góly: -

Naprosto podprůměrný zápas sledovali diváci na stadionu v Brémách, kde se místní Werder rozešel smírně bez branek s favorizovaným Leverkusenem. Domácí před tímto duelem už měli jistotu záchrany, neboť si dvě kola před koncem vytvořili nedostižný osmibodový náskok na šestnáctý Wolfsburg. Momentálně jim patří dvanáctá pozice s devětatřiceti body. Naopak pro Leverkusen je zisk jednoho bodu ztráta.

Vzhledem k porážce úhlavního rivala z Hoffenheimu se mohl vyhoupnout na čtvrtou příčku zaručující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů, jenže to odmítl a stále je tak pátý s dvaapadesáti body o skóre za TSG. Utkání od samého začátku chyběla jiskra, obě defenzívy pracovaly na jedničku a v útočné fázi to výrazně skřípalo. Výsledkem byla pouze jediná střela na branku, což je na německou Bundesligu hodně nezvyklá bilance.

První zajímavější moment se zrodil po pěti minutách hry, kdy se domácí Kruse probil do šestnáctky Bayeru a upadl, ovšem rozhodčí Fritz zůstal ledově klidný a pokutový kop neodpískal. Po čtvrthodině hry mířil ke vzdálenější konstrukci hostující Bailey a jeho projektil letěl o pár decimetrů nad horní tyčku. V podobném průběhu se pokrčovalo až do samého konce, více jak 41000 přihlížejících se dočkalo jen nepřesných pokusů z větší vzdálenosti.

O výjimečnou "vlaštovku" mezi tři tyče se postaral po hodině hry Kohr, jehož hlavičku z hranice pokutového území bez potíží lapil český brankář Jiří Pavlenka. Kromě něho nastoupil v kádru Werderu od samého začátku i druhý český krajánek Theodor Gebre Selassie, jenž taktéž odehrál celý zápas. Brémy na závěr zavítají do Mohuče, Leverkusen se pokusí dostat do nejprestižnější evropské klubové soutěže přes výhru nad Hannoverem.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 3:1

05.05.2018 15:30

Góly: 18. Thorgan Hazard, 57. Nico Elvedi, 64. Josip Drmić - 59. Tim Kleindienst

Borussia Mönchengladbach v domácím utkání vyhrála a nadále živí teoretickou naději na poháry. Freiburg se v posledním kole proti Augsburgu bude muset ještě mít na pozoru, neboť stále hrozí, že by mohl vystřídat Wolfsburg na barážovém postu.

Úvodní pětiminutovka se nesla v Borussia-Parku jednoznačně ve znamení Hříbat. Územní převaha však nevyústila v žádnou nebezpečnou střelu. O tu první se proto postaral Tim Kleindienst na druhé straně hřiště. Bohužel pro hosty z ostrého úhlu netrefil. I další dvě příležitosti patřily Streichovým svěřencům. Ani Petersen, ani Höfler však Yanna Sommera nepřekonali.

V 18. minutě proto udeřilo na opačném konci hřiště. Tobias Strobl si na vlastní polovině všimnul nabíhajícího Thorgana Hazarda, a tak mu adresoval dlouhý pas, který nezachytil Marc-Oliver Kempf. Belgický záložník si pak lehce posunul balon hlavou, díky čemuž vyřadil ze hry Schwolowa a následně z úhlu mířil za brankovou čáru, s čímž už nic neudělal ani skluzující Günter - 1:0.

Mickaël Cuisance mohl přidat druhou trefu, nicméně v koncovce selhal. Neprosadil se ani Drmić, ani na druhé straně Kleindienst, jenž měl k dispozici hned dva pokusy. V nastaveném čase úvodního dějství byla ještě zblokována Hazardova střela a z následného rohu hlavičkoval Matthias Ginter pouze do břevna.

V 57. minutě se domácí dočkali. Hofmannův centr si ve vápně našel Elvedi a ukázkovou hlavičkou k tyči navýšil náskok - 2:0. Jenomže už za necelých 120 sekund nestačil ve vzdušném souboji právě Nico Elvedi na Kempfa, jenž prodloužil na zadní tyč, kde z voleje pálil Kleindienst. Sommer sice dělal, co mohl, avšak nakonec kulatý předmět brankovou čáru překročil - 2:1.

Ještě to mohlo být hodně zajímavé. Hříbata však očividně nechtěla ponechat nic náhodě a už ve čtyřiašedesáté minutě si získala zpět dvoubrankové vedení. Raffael pobídnul na pravém křídle číhajícího Jantschkeho, jenž z první centroval přesně do vápna, kde vyskočil Drmić, aby opět hlavou překonal letícího Schwolowa - 3:1.

Freiburg šel do rizika, což se nemuselo vyplatit už čtyři minuty poté. Faul na Hazarda chtěl potrestat Raffael, leč jeho příméku kopu chyběly centimetry. Hostům nešla upřít snaha. Jenomže hra postárada finální myšlenku. Hofmann, Cuisance a Hazard mohli ještě přidat další trefy, kdyby si nevylámali zuby na muži v rukavicích.

V závěrečné minutě o sobě dal vědět Nicolas Höfler. Bohužel v negativním slova smyslu, neboť si málem vstřelil vlastní gól. Šlo o čtrnáctou prohru SC, jehož obrana inkasovala šestapadesátkrát, což je druhý nejhorší stav v Bundeslize (po posledním Kölnu). A los tomu chtěl že Heckingova Borussia bude tím týmem, který může v posledním kole poslat Hamburk poprvé v historii do druhé ligy.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 3:0

05.05.2018 15:30

Góly: 31. Marius Wolf, 77. Omar Mascarell, 90+1. Alexander Meier

Eintracht Frankfurt doma přejel severoněmecký Hamburk 3:0 a zůstává v těsném kontaktu s evropskými poháry. To Hamburk si další prohrou komplikuje situaci a nebýt zaváhání Wolfsburgu, už by byl jeho sestup zpečetěn. Takto má HSV ještě naději.

Ta naděje už je ale hodně malá. Hamburk bude muset v příštím kole zvítězit a doufat ve ztrátu Wolfsburgu, jiná cesta k záchraně už nepovede. Zpět však k zápasu ve Frankfurtu. HSV začalo velmi bojovně, dostupovalo hráče a ve 25. minutě si dokonce mohlo zakřičet gól, jenže Huntova přihrávka na rozeběhnutého Ita byla do ofsajdu a sudí branku logicky neuznal. Vzápětí přišel úder domácího Frankfurtu. Haller prostrčil balón na Mariuse Wolfa, který překonal Pollersbecka. Za chvíli mohl zvýšit Mascarell, ale Pollersbeck byl tentokrát na místě.

Hostující trenér musel na nepříznivý vývoj reagovat a na druhý poločas přichystal hned dvojí střídání. HSV pak častěji drželo balón, ale to bylo tak všechno. V 70. minutě sice domácí zachránila branková konstrukce a následná branka padla opět z ofsajdu, ale to bylo ze strany HSV všechno. V 77. minutě protáhl Pollersbecka Haller a z druhé vlny ranou do šibenice zvýšil na 2:0 Omar Mascarell.

To už bylo na Hamburk příliš a jeho hráči rezignovali. Eintracht v pohodě kráčel pro tři body a na své cestě přidal v nastavení ještě jeden zásah. Alexander Meier využil pobídky Abrahama a střelou z první uzavřel střelecký účet utkání.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Schalke 04 1:2

05.05.2018 15:30

Góly: 27. Philipp Max - 23. Thilo Kehrer, 34. Alfred Finnbogason (vl.)

Thilo Kehrer skóroval dvakrát, díky čemuž Schalke slaví sedmnáctou výhru v sezoně. A protože Borussia Dortmund nestačila na Mohuč, můžou se die Königsblauen radovat z konečné druhé příčky. Augsburg bude proti Freiburgu také dohrávat v klidu.

Už ve 4. minutě došlo ve vápně hostujícího celku k nedorozumění mezi brankářem Ralfem Fährmannem a pozdějším hrdinou Kehrerem. Alfred Finnbogason byl trochu z úhlu, tudíž svou střelou trefil pouze vnější stranu tyče. Domácí hráli lépe, nicméně o úvodní gól se postarali fotbalisté z Tedescova výběru.

Psala se třiadvacátá minuta, když Caliguiri poslal z přímého kopu dlouhý centr do vápna, kde se balon po odrazu dostal k Burgstallerovi, který z první poslal střílenou přihrávku na dobře postaveného Kehrera, jehož volej zapadnul ke vzdálenější tyči - 0:1. Vedení však klubu z Veltins-Areny vydrželo jenom čtyři minutky.

Die Fuggerstädter měli rozehrávat přímý kop z ideální vzdálenosti. Byl však rozehrán v době, kdy okolo míče ještě stáli hráči obou mužstev. Přihrávka směřovala na levou stranu pokutového území, kam si naběhnul bývalý hráč Schalke Philipp Max a po zemi levačkou prostřelil brankáře - 1:1. Rozhodčí Kampka ani na moment neuvažoval o tom, že by tento zásah neuznal.

Odpověď mohla přijít záhy z kopačky Konopljanky, ale byla z toho zase pouze vnější strana tyče. A k eventuální dorážce se Franco Di Santo nedostal včas. Ve čtyřiatřicáté minutě dostalo skóre svou finální podobu. Daniel Caligiuri rozehrával od rohového praporku. Kehrer prodlužoval balon za sebe, kde si jej Finnbogason smolně srazil do vlastní sítě - 1:2. Branka byla ovšem skutečně připsána obránci Schalke.

Ve druhém poločase už toho mnoho zajímavého ve WWK Areně k vidění nebylo. Goretzka akorát nezakončil přesně rychlý protiútok a Caiubyho gól nemohl být uznán pro ofsajd. Následně ještě Thilo Kehrer inkasoval žlutou kartu. Celek z Gelsenkirchenu má na kontě šedesát bodů. Augsburg jednačtyřicet, tedy o tři více než za minulý ročník.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hertha BSC 3:1

05.05.2018 15:30

Góly: 4. Martin Harnik, 40. Salif Sané, 42. Niclas Füllkrug - 73. Davie Selke

Hannover potěšil své příznivce, když porazil Herthu a mírně vylepšil domácí statistiky. Stará dáma bude naopak ráda, že sezona spěje ke svému konci.

Letos to ze strany Dárdaiovy družiny nebylo ono. Už v úvodní minutě tohoto duelu o tom přesvědčil Salomon Kalou, jenž v dobré pozici vyslal mezi tři tyče pouze slabou střelu. Za tři minuty se snesl parádní pas na hlavu Füllkruga, jenž ihned posunul na Martina Harnika, který na hranici šestnáctky míč lehce přizvednul a následně jej bez dopadu na zem poslal levačkou k pravé tyči, od níž se odrazil za čáru - 1:0.

Ještě během otevírající desetiminutovky mohlo být vyrovnáno, kdyby Selke hlavičkoval jen o malinko přesněji. Ve zbytku poločasu byl aktivní především Niclas Füllkrug, který si před gólem připsal celé čtyři dobré příležitosti. Zvláště ta poslední z osmatřicáté minuty stála za to, neboť orazítkovala břevno Jarsteinovy svatyně.

Chleba se definitivně zlomil v rozmezí následujících čtyř minut. Nejprve Schwegler rozehrál kulatý předmět z klidu tak, že ho v šestnáctce hlavičkou uklidil do brány Salif Sané - 2:0. A pak si Füllkrug rozehrál akci, během které se mu míč po ose Harnik-Hübers zase vrátil na kopačky. V ten moment už stál ve vápně a mohl z úhlu tvrdou ranou překonat norského gólmana ve službách berlínského klubu - 3:0.

Breitenreiterův tým si zřejmě nepřipouštěl, že by takový náskok mohl ztratit. A kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby hned po změně stran neorazítkoval aktivní Selke pouze břevno. Na hřiště místo Kaloua přišel Ibišević, ale další možnost si vytvořil Harnik. Teprve třiasedmdesátá minuta znamenala snížení.

Vladimír Darida přezval u velkého čtverce balon, rychle se s ním otočil a následně vnější stranou nártu posunul na Selkeho, jenž se prosadil střelou na bližší tyč - 3:1. Pro třiadvacetiletého útočníka to byl pátý gól z posledních čtyř utkání. Celkově jich má na kontě deset. Další mohl přidat v pětaosmdesáté minutě, nicméně si počínal podobně jako nedlouho předtím čerstvě vystřídavší Maximilian Mittelstädt. Skórovat se už nikomu nepodařilo, a tak mohl Salif Sané poslouchat po závěrečném hvizdu tribuny, kterak skandují jeho jméno.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 2:0

05.05.2018 15:30

Góly: 25. Mario Gómez, 74. Mario Gómez

Mario Gómez dvěma přesnými zásahy přeťal úspěšnou hoffenheimskou sérii bez porážky. Šance na její odvrácení přitom byla i v Mercedes-Benz-Areně, jelikož VfB dohrávali skoro půl hodiny o deseti. Hosté ale zkrátka neměli svůj den.

Psala se teprve 2. minuta, když Santiago Ascacibar viděl první žlutou kartu. Jako první se pokoušel překonat Ron-Roberta Zielera útočník Mark Uth, nicméně Benjamin Pavard střelu ke svému spoluhráči doputovat nenechal. Kramarićovi, jenž před týdnem zaznamenal hattrick proti Hannoveru, se sice podařilo pálit mezi obránci, leč muž v rukavicích svou práci zvládnul bez větších obtíží.

O chvíli později měl kliku, jelikož chorvatský forvard minul jen o malinkatý kousíček. Ve dvaadvacáté minutě musel nuceně střídat Lukas Rupp. Stuttgart se pak prosadil hned z první velké šance. Christian Gentner neměl na pravém kraji hřiště dobře srovnaný krok, ale přesto se mu podařilo poslat dobrý míč do vápna, kde na něj nedosáhnul Akpoguma, díky čemuž se Mario Gómez ocitnul sám před Baumannem.

A kanonýr jeho formátu se v podobných situacích nemýlí - zakončení pravačkou po zemi to jistilo - 1:0. Německý reprezentant se za Stuttgart prosadil v domácím prostředí poprvé od roku 2009. A teď, o devět roků později, to z jeho strany ještě nebylo všechno. Před druhým zásahem bylo k vidění několik dalších pozoruhodných událostí.

Domácí obrana fungovala ve zbytku úvodního dějství velice dobře. A po Zujlově centru na Kramariće měla i trochu kliku, že střela mířila těsně mimo zařízení. Ihned po změně stran musel Korkut zase střídat, protože se zranil Badstuber. Čerstvou sílu poslal do hry i protějšek Julian Nagelsmann, ale jenom proto, aby posílil ofenzivu.

V 65. minutě Ascacibar ošklivě ve středovém kruhu prošlápnul kotník Zuljovi a po druhé žluté se musel pakovat ze hřiště. Takový menší zázrak, že faulovaný vůbec zápas dohrál. Jenomže TSG nebyla početní výhoda nic platná. Snad kdyby Szalai krátce poté nezazdil dobrou příležitost. V 74. minutě se tak mohl opět radovat Gómez.

Hoffenheimští při útoku ztratili míč, který Eric Thommy servíroval svému spoluhráči, který se mohl řítit sám na bránu. Akpoguma jej sice ve vápně dostihnul, avšak jednoduchá zasekávačka ho vyřadila ze hry. Zbývalo tedy jen přelstít vyběhnuvšího Baumanna, což se šťastnému střelci se štěstím podařilo a mohl si na konto připsat svou devátou trefu od svého lednového návratu do klubu, které jej fotbalově pomohl vychovat - 2:0.

Nicméně ještě nebyl konec. Ádám Szalai zblízka nastřelil tyč, a poté se proti jeho hlavičce vyznamenal Zieler, jenž vychytal o chvíli později i Marka Utha, cotž znamená, že neinkasoval ve třetím duelu po sobě. Podaří se mu to i za týden v Mnichově proti Bayernu? A uhájí Hoffenheim před Leverkusenem, Lipskem a Frankfurtem Ligu mistrů, když jej čeká náročný zápas proti Borussii Dortmund?!?

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33273391:2484
2.Schalke 0433179752:3760
3.Borussia Dortmund331510863:4455
4.TSG Hoffenheim331410963:4752
5.Bayer Leverkusen331410955:4252
6.RB Lipsko331481151:5150
7.Eintracht Frankfurt331471245:4449
8.VfB Stuttgart331461332:3548
9.Borussia Mönchengladbach331381246:5047
10.Hertha BSC3310131041:4043
11.FC Augsburg3310111243:4441
12.Werder Brémy339121235:3939
13.Hannover 96331091442:5139
14.1. FSV Mainz 0533991537:5036
15.SC Freiburg337121430:5633
16.VfL Wolfsburg335151332:4730
17.Hamburger SV33771927:5228
18.1. FC Köln33572134:6622

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

BVB

Reagovat
Mönchengladbach

Tak Hambáč to má na 99 % spočítaný, příště sice za tři body, ale stačit to nebude. Konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Liga bez HSV, je jak hambac bez masa - totalne na nic...

Reagovat
Mönchengladbach

Simtě, v září si na ty tragédy ani nevzpomeneš...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak poslední sezóny si o to koledovali, ale budou chybět, tradiční klub, velká podpora fans, no škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne nikdy nesestoupili, ted uz v Nemecku nebude zadny klub s timto primatem, tohoto je skoda

Reagovat
Rudnevs

Ešte nespadli, budúce kolo sa uvidí - potrebujú výhru proti Gladbachu a prehru Wolfsburgu s Kölnom. Potom by sa dostali do baráže, kde ich bude očakávať pravdepodobne Kiel.

Nezostúpil trebárs ani Bayern, Wolfsburg a Hoffenheim... HSV je jediný klub, ktorý odohral všetky sezóny od začiatku Bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

To vim, ja to myslel tak, ze jako jedini do zalozeni az do ted hrali nejvyssi soutez (at uz Gauligu, Oberligu a nebo BL)... Kiel bych v lize chtel, ale jestli by to bylo na ukor HSV, tak bych byl zklaman...

Reagovat
smazaný uživatel

A navic, ve vyhru Kolnu nejak vubec neverim

Reagovat
Rudnevs

Uvidíme, formu nemá ani jeden a Wolfsburgu bude mať väčšiu motiváciu, ale na druhú stranu si nemyslím, že to Köln úplne vypustí... Súhlasím, že momentálne v prospech Wolfsburgu hrá oveľa viac faktorov než v prospech HSV, ale ako o definitíve by som o tom rozhodne nehovoril a šanca na záchranu je podľa mňa oveľa väčšia než 1 %.

S tým Kielom to mám rovnako, tiež by som ich bral, ale nie na úkor HSV... Mimochodom oni i 2 BL hrajú na výnimku a tú na Bundesligu mať nebudú, čiže nebudú môcť hrať na svojom štadióne, ktorý nespĺňa podmienky DFL. Preto sa špekuluje, že budú hrať v Hamburgu, ale na Volksparkstadione to asi nepôjde. Ostáva ešte Millerntor-Stadion (St. Pauli) a ak nie, tak naozaj neviem, čo s nimi bude...

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by skoda, kdyby postup Kielu zmaril stadion... kdyz jsem je ted parkrat sledoval, tak me ten jejich fotbal bavil... jedina kanka ve 2. BL je sestup 1. FCK, ale co se da delat

Reagovat
Rudnevs

To súhlasím, mňa ich zápasy tiež bavili a tiež mám rád tie kluby zo severu... Ja vidno, že o ten klub je záujem, spolková krajina Schleswig-Holstein je jediná, kde sa ešte nehrala Bundesliga. Bola by to škoda, ale zasa na druhú stranu - pokiaľ by sa HSV dostalo do baráže, tak by sa v prípade neudelenia licencie pre Kiel zachránilo...

S Lauternom súhlasím, to je jeden z mojich najobľúbenejších tímov, sledoval som väčšinu ich zápasov, situáciu v klube a zápasy budem samozrejme sledovať i v 3. Lige... Bohužiaľ po tej senzačnej výhre v sezóne 1997/98 sa urobilo veľa vecí nesprávne, z čoho vznikli finančné problémy, ktoré ešte prehĺbila rekonštruckia štadióna pre WM 2006 a ktorých sa 1. FCK doteraz nezbavilo... Mimochodom práve teraz pozerám, že budú musieť zháňať i nového titulného sponzora, pretože top12.de končí.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby pak kvuli financim nespadli az do regionalky... staci TSV, ktere se snad do 3. ligy dostane...

Reagovat
Rudnevs

To nie, licenciu by dostať mali... Musia splniť nejake podmienky, ako napríklad preukázanie sponzorských kontraktov na 3. Ligu, ale to v prípade zostupu nie je nič nezvyčajné a podľa zodpovedných osôb sú všetky podmienky splniteľné.

TSV 1860 práve hrá v Pipinsriede a vyhráva 2:0, ak vyhrá, tak si zaistí výhru v Regionallige, čo by znamenalo postup do baráže o 3. Ligu, tam na nich čaká Saarbrücken... Ten rok v Regionallige Bayern bolo zaujímavé sledovať, boli tam rôzne bizarné momenty, jazdili do rôznych rití a podobne. Napríklad hneď v prvom kole v Memmingene bol nejaky funkcionár Memmingenu, ktorý šiel počas zápasu do kotla hostí, lebo fandil TSV. Ďalej tréner i hráči Buchbachu boli veľkí fanúšici TSV, ten zápas s Buchbachom na Grünwalder Stadione sa navyše musel odložiť, lebo vypadla elektrina... Teraz v Pipinsriede museli kvôli fanúšikom TSV urobiť provizornú prírodnú tribúnu na trávnatom kopci, písal som o tom už v preview.

Budúci rok budem venovať 3. Lige kvôli Lauternu a snáď i TSV oveľa väčšiu pozornosť... Ako sommuž však písal - v TSV, rovnako ako v Lauterne, majú stále pár problemov a otáznikov ohľadom budúcnosti - stále sa tam drží Ismaik a v prípade postupu do 2. BL nebudú mať kde hrať, pretože Grünwalder Stadion spĺňa podmienky maximálne na 3. Ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

Za to, jaky mas prehled o nizsich soutezich si fakt zaslouzis palec hore Rad si vzdy prectu nejaky ty novinky

Reagovat
smazaný uživatel

a co teraz ako ? to ligu majuu hrat furt dookola tie iste kluby ? herne na to nemaju uz niekolko rokov a tak je len logicke, ze hraju o zachranu. to akoby ja som tu vyplaval, ze mi tu chyba wattenscheid, uerdingen, saarbrucken, homburg ale unterhaching leob pred 20 rokmi hrali bundesligu....

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ja vim, ze ligu hraji ti co si ji vybojuji, akorat tohle je pro me jako fanouska "Norden und Nordosten" fotbalu trochu rana... nic vic v tom nehledej

Reagovat
Rudnevs

Súhlasím s tým, že by ju nemali hrať za zásluhy... Každopádne nie je nič divné na tom, že niektorých ľudí ten ich zostup proste tešiť nebude - naopak im to bude ľúto a HSV im bude chýbať. Rovnako ako tebe chýbajú Wattenscheidy, Uerdingeny a Homburgy. Predsa len, HSV je tradičný klub s veľkou fanúšikovskou podporou a stálica Bundesligy, ktorá toho veľa dokázala. V mojom prípade sa jedná i o môj obľúbený klub.

Reagovat
smazaný uživatel

nene. nerozumeli sme sa. mne uerdinegeny a pod. nechybaju (uerdingen mal pocas svojho posobnia uplne zufale navstevnosti) len nemam rad ten sentiment. proste su slabi, tak nech idu nadol. mna osobne mrzi, ze presov zjavne skonci posledny a nahradi ho nejaka sered ci kto to teraz tam vyhrava. ale taky je futbal. rovnako ma mzi, ze sme prehrali v okresnom derby so sarisskymi michalanmi a zo troch mancaftov v okrese (lipany, michalany, sabinov) sme na tom najhorsie. dokonca aj plavnica nas predbehla))))

Reagovat
Rudnevs

Jj, ja to chápem, tiež som toho názoru, že futbal sa hrá na ihrisku a pokiaľ si HSV tú Bundesligu nevykope tam, tak by v Bundeslige nemali mať to miesto “rezervované” len preto, že zatiaľ odohrali všetky ročníky... Tak to našťastie nefunguje a to samozrejme ani nikto neplánuje a nehovorí, ide len o to, že niektorým ľuďom proste budú chýbať alebo si myslia, že bez HSV to už nebude ono - na takýchto názoroch nevidím nič zlé.

Teda tie Uerdingeny a tie staré časy ti nechýbajú? Ja som práve žil v tom, že si tu písal, že na tú prvú polovicu deväťdesiatych rokoch nedáš dopustiť, že to bola super doba (čo ostatne bola) a podobne...

Slovenský futbal je pre mňa španielska dedina - tam viem akurát pár tých fakt základných vecí, ktoré sa väčšinou dozviem zo športových novín, ako trebárs to, že titul vyhrala Trnava alebo že za Slovan hrá ten Sporar, čo bol v Bielefelde. To sa naozaj viacej zaujímam o dánsku alebo japonskú ligu než o toto...

Reagovat
fenixLFC

to neznamena ze maju hrat ligu na veky vekov

Reagovat
Mönchengladbach

Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se najednou sebrali, vyhráli druhou ligu systémem start-cíl a dalších padesát let se v Bundeslize vesele zachraňovali. To by k nim krásně sedlo.

Reagovat
LeonardoUžoa

Tu mistenku v LM asni nikdo nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, kdyby nakonec ten Wolfsburg spadl, to by byla nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

je to docela pravděpodobné

Reagovat
db18

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Při rovnosti rozhoduje skóre jak v Anglii, nebo vzájemný jak v ČR ?

Reagovat
smazaný uživatel

skore

Reagovat
smazaný uživatel

Lookman super Je šance, že zůstane?

Reagovat
Setwo

BVB to je neskutočná bieda 29 bodov za Bayernom

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Wolfsburg uhrál bod a HSV vyhrálo, kdo jde dolů?

Reagovat
Mönchengladbach

Hambáč na skóre.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík!

A ten dnešní neuznaný gól byl fakt offside?

Reagovat
Mönchengladbach

Neviděl jsem v sobotu ani jeden Bundesmač, nevím. Bylo příliš krásně. :-)

Reagovat
monty25

Schalke Před sezonou snad nikdo nevěřil ve 2. místo a taky málokdo věřil Tedescovi. Být před Dortmundem a zpátky v LM, to je prostě pecka!

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

To ja jim veril a psal jsem ze minimalne EL urvem. Bylo hodne odchodu tak nas kazdej videl na dne tabulky, ale i s temi vsemi hraci jsme hrali pod Weinzerelem a Di Mateem spatne, takze v tom to proste nebylo, ten kadr je siroky, a i pres celkem masivni zemetreseni to Tedesco zvladl skvele. Druhe misto bylo optimisticke i na me.

Reagovat
HSV1887

Jeste jsme nespadli, ale asi se tak stane :( Aspon, ze jeste furt zije sance, aspon bude mit ten zapas s Gladbachem naboj, samozrejme tam jdu. Utkani uz je dlouho vyprodany ten listek co mam, teda mam 4, bych mohl strelit za pekny prachy, ale to neudelam, leda ty tri, co mam pro kamose :D

Dneska hroznej vykon, ale popravde jsem necekal, ze vyhrajeme..tri vyhry v rade, to se nam naposledy povedlo na prelomu 2010-2011.. No, jsem zvedavej v sobotu, jestli fakt spadneme, tak jsem zvedavej na reakci Fans. Navic je tu pristi vikend Hafengeburtstag, takze tu bude veselo. No ale snad se stane zazrak a udrzime to..uz muzem teda jen pres baraz no.

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund

Reagovat
db18

Schalke a VfB by rády přivedly Sebastiana Rudyho.

S04 spíše hostovačka, Stuttgart je o něco více odhodlaný, tam ale hraje roli i to, že je to odchovanec.

Reagovat
Rudnevs

Čo si pamätám, tak zo začiatku hral celkom dobre... Nakoniec sa teda preukázalo, že na to nemá?

Stuttgart ma ani neprekvapuje, oni sa tam za poslednú dobu obklopujú navrátilcami ako Badstuber, Gomez alebo Beck a ostatne i Korkut alebo inými preverenými hráčmi ako Aogo alebo Zieler... Pre Schalke by mohol byť tiež zaujímavý, spolu s už potvrdenými Uthom a Saném by to mohli byť ďaľšie ukazovatele, že Heidel po tom rozpačitom začiatku prestupy vie predsa len i v GE...

Reagovat
vladino10

V superpohári hral skvele, potom sa však vrátili iní hráči a Rudy už veľmi nedostával šance ani od Carla ani od Juppa..takže sa ani veľmi neukázalo či na to má alebo nemá, ale v tej zálohe máme celkom pretlak, čo meno to viac menej hviezda, čiže tam veľmi nebol priestor..budem rád ak odide, sympaťák, zaslúži si hrať

Reagovat
Rudnevs

Díky za info...

Inak práve pozerám, že v Hinrunde ste dostali 13 gólov, pričom žiaden tím vám nedal toľko gólov ako Niklas Süle...

Reagovat
vladino10

Tak..niklas sule proti nám nastúpil v tejto sezóne viac krát ako iné tímy..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele