Bundesliga - preview 32. kola

29.04.2016, 08:46, aktualizováno 02.05.2016, 08:35
Previews
Německá Bundesliga si dala v neděli výjimečně pauzu a místo toho pro nás má jednu pondělní lahůdku. Dva tradiční prvoligové kluby, Werder a Stuttgart, se ze všech sil perou o udržení mezi elitou a dnešní duel tak dozajista bude nabitý emocemi...
Werder Brémy - VfB Stuttgart  (pondělí 20:15)
Jména těchto dvou klubů přímo dýchají dlouhou tradicí: Werder Brémy a VfB Stuttgart. Dva kluby s velkolepou historií, dvě stálice bundesligové scény. Dnešní vzájemný zápas však nebude soubojem o poháry, ale o záchranu - ani jeden ze soupeřů nemá zdaleka jisté setrvání mezi elitou, takže se hraje o pomyslných šest bodů.

Fanoušky čeká sváteční zápas, a to hned z několika důvodů. Zaprvé jde o vůbec první pondělní bundesligové klání po více než 16 (!) letech. Zadruhé se oba týmy střetnou přesně posté. A zatřetí - pokud domácí nasadí svého nejlepšího střelce Claudia Pizarra, půjde o Peruáncovo 250. představení v jejich dresu. Aktuální nejlepší střelec klubové historie (102 branek) i navzdory pokročilému věku hraje ve famózní formě (11 jarních gólů) a je to z velké části právě on, kdo drží brémské naděje nad vodou.

Domácí jsou v tabulce před startem kola šestnáctí, Stuttgart patnáctý; smutný pohled na situaci dvou týmů, které dohromady mají na kontě impozantních devět bundesligových titulů. Die Grün-Weißen potřebují vyhrát, aby přeskočili svého soupeře (na nějž aktuálně ztrácí dva body) a vyvázali se tak ze zrádné barážové příčky. Podobné selhání jako posledně v Hamburku (1:2) se zkrátka už nesmí opakovat.

Na druhé straně Stuttgart má v současnosti opravdu příšernou formu. Kouzlo nového kouče Jürgena Kramného je definitivně pryč; VfB za posledních šest kol získalo pouze dva body, což jim v boji o záchranu příliš nepomáhá. Šestizápasová série bez výhry je aktuálně nejdelší v celé lize. Pokud by se oba týmy rozešly smírně jako na podzim (1:1), nepomůže si ani jeden. V sázce je opravdu hodně.

Sestoupit nechce nikdo - jak Brémám, tak Stuttgartu se to zatím v historii "povedlo" pouze jednou (domácím v roce 1980, hostům o pět let dříve). Svěřenci Viktora Skripnika jdou do zápasu s 31 body ze stejného počtu zápasů, což je v této fázi sezony jejich absolutní historické minimum - a pokud dnes prohrají, půjde o rekordní osmou domácí porážku v sezoně. Jisté nicméně je, že se můžeme těšit na ofenzivní fotbal. Oba týmy totiž inkasovaly hrozivých 63 branek, což z jejich defenziv dělá dvě nejděravější v lize.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, García - Grillitsch, Fritz, Yatabaré - Junuzović, Bartels - Pizarro
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Klein, Schwaab, Niedermeier, Insúa - Gentner - Harnik, Rupp, Didavi, Kostić - Werner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Odcházející kouč Bayernu Pep Guardiola má před sebou velkou výzvu. Pokud totiž jeho svěřenci před vlastními fanoušky porazí Gladbach, oslaví pětadvacátý bundesligový titul. Pro katalánského stratéga jde navíc o jubilejní stý zápas v německé nejvyšší soutěži. Borussia ale na Bayern umí, neprohrála s ním už třikrát v řadě..

Mnichovští mohou slavit obhajobu i v případě dnešní ztráty; stačí jim dnes získat minimálně stejný počet bodů jako Dortmund proti Wolfsburgu. Touha po triumfu je ale obrovská, i proto, že Bayern naposledy stvrdil mistrovský titul před vlastními fanoušky v sezoně 1999/2000. Forma hovoří v jeho prospěch - v posledních šesti kolech neztratili Guardiolovi svěřenci ani bod. Naposledy vyhráli důležité utkání v Berlíně 2:0.

Gladbach ale plánuje domácí oslavy překazit, a to nejen proto, že sám hraje o Ligu mistrů. Borussia má šanci porazit slavného soka potřetí v řadě, což se jí ještě nikdy v historii nepovedlo. Po dvou prohrách navíc svěřenci Andrého Schuberta minulý víkend zabrali a porazili ve formě hrající Hoffenheim hladce 3:1. Dnešní výhra by je mohla katapultovat do elitní čtyřky; na čtvrtou Herthu aktuálně ztrácí jediný bod.

A pak je tu ještě jeden důležitý faktor - kletba Manuela Neuera. Německý reprezentační gólman proti Gladbachu dlouhodobě selhává; začalo to už v době, kdy ještě chytal za Schalke. Na podzim dostal od Hříbat tři góly a podepsal se tak pod první porážku Bayernu v sezoně. Minulý rok zase dvěma obrovskými hrubkami daroval Raffaelovi dva góly, což znamenalo ponižující domácí prohru. Podaří se uznávanému brankáři tuto černou sérii překonat? Fanoušci v to rozhodně doufají..
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat - Kimmich - Coman, Rode, Götze, Douglas Costa - Müller
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Christensen, Nordtveit - Dahoud, Xhaka - Traoré, Wendt - Hazard - Hahn, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Dortmund má stále ještě matematickou šanci na titul - pokud Bayern naváže na poslední špatné výsledky proti Gladbachu a s Hříbaty ztratí i dnes, a pokud zároveň Tuchelovi muži porazí potápějící se Wolfsburg, bude se o německém mistrovi rozhodovat nejdříve za týden. Klubový šéf Hans-Joachim Watzke nicméně nabádá fanoušky, aby si nedělali přílišné naděje..

Watzkeho výzva je poměrně logická; Bayern koneckonců vede o sedm bodů, což je tři kola před koncem prakticky nestáhnutelný náskok. I tak má ale Borussia vynikající sezonu. Poslední tři soutěžní zápasy vyhrála jasně 3:0 a v roce 2016 není v Bundeslize lepší tým (jedenáct výher a tři remízy ze čtrnácti zápasů). Ve skutečnosti nasbíral Tuchelův tým už 74 bodů, což je v této fázi sezony absolutní klubový rekord.

Dortmund je také jediným týmem, který v sezoně ještě doma neprohrál; třináctkrát bral všechny body, pouze dvakrát se v Signal Iduna Parku urodila remíza. Pokud dnes porazí Wolfsburg, stanoví nový rekord i v této statistice. Na titul to sice není - Bayern je zkrátka až příliš kvalitní soupeř - přesto však platí, že Tuchel svůj první soutěžní rok v nové funkci zvládá na jedničku.

Naopak Vlci jsou na tom týden od týdne hůř. Stačí se podívat na statistiky: pouze dva kluby nasbíraly v roce 2016 méně bodů. O Vánocích byl mezi dnešními soupeři rozdíl 12 bodů, teď je to propastných 35 (!). Jediným týmem, který získal v sezoně venku méně bodů, je Frankfurt. Na podzim to svěřenci Dietera Heckinga doháněli alespoň doma, i tam ale jejich rekordní série neporazitelnosti nakonec skončila - v zápase proti Dortmundu.

Obhájce stříbrných medailí se po poslední trapné prohře s Augsburgem (0:2) propadl až na desátou příčku a na pohárovou Evropu nyní ztrácí propastných šest bodů. Místo další spanilé jízdy v Lize mistrů si tak fanoušci napřesrok nejspíš dají od kontinentálních bojů pohov. Dnešní výhra Vlků by automaticky přihrála titul do Mnichova, málokdo ale počítá s tím, že by trápící se celek dokázal v Dortmundu uspět.

Oběma koučům budou dnes chybět tři zranění hráči. Tuchel se musí obejít bez Subotiće, Parka a nejlepšího střelce Aubameyanga; Hecking postrádá Junga, Vieirinhu a Ascuese.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Hummels - Weigl, Castro - H. Mkhitaryan, Kagawa, Reus, Schmelzer - Ramos
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Dante, R. Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Vieirinha, Arnold, Schürrle - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Schalke 04  (sobota 15:30)
Teď, nebo nikdy. Schalke si před sezonou vytyčilo za cíl návrat do Ligy mistrů, místo toho ale bude rádo, pokud se vůbec dostane do pohárové Evropy. Svěřenci Andrého Breitenreitera potřebují urychleně najít formu, ideálně už dnes na půdě sestupujícího Hannoveru.

Aktuální forma Königsblauen totiž pohárové předpoklady rozhodně nesplňuje; jeden bod z posledních čtyř bundesligových zápasů je opravdu hodně málo, i když šlo o cennou remízu 2:2 v ostře sledovaném Revierderby. Naposledy to přitom vypadalo, že se v Gelsenkirchenu konečně budou radovat - v důležitém zápase s Leverkusenem hornický klub vedl už o dvě branky. Bayer ale nakonec dramaticky otočil skóre na konečných 3:2.

Úlevou pro Breitenreitera je nicméně fakt, že letos do Evropské ligy postupuje i sedmý bundesligový tým. Tím je aktuálně právě Schalke, které má tři kola před koncem čtyřbodový náskok na Kolín. Tuto příčku by už Königsblauen pustit neměli, i to se ale může změnit, pokud bude jejich forma pokračovat ve stejném duchu. Breitenreitera může těšit jeho dosavadní bilance ve vzájemných soubojích - bývalý záložník Hannoveru proti svému bývalému klubu coby trenér ještě neprohrál (tři zápasy, tři výhry).

V Hannoveru je nálada ještě mnohem horší. Tradiční klub sice minulý víkend uhrál remízu 2:2 proti oslabenému Ingolstadtu, ani tento bod mu však nakonec nepomohl a sestup do druhé ligy je tak už matematickou jistotou. Die Roten se s nejvyšší soutěží loučí popáté v historii a poprvé od roku 1989. Tehdy jim trvalo dlouhých třináct let, než se dokázali vrátit mezi elitu.

Na druhou stranu nový kouč Daniel Stendel (už třetí hannoverský lodivod v sezoně) dohrává ligu zatím se ctí. Z dosavadních tří duelů nasbíral pět bodů a stále čeká na svého prvního přemožitele. Jedna věc je jasná - remízu 0:0 dnes nečekejte. Die Roten tento výsledek nezažili už 63 zápasů v řadě, což je nový bundesligový rekord.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Sané, Schulz, Albornoz - Anton, Schmiedebach - Sarenren-Bazee, Kiyotake, Klaus - Sobiech
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Júnior Caicara, Matip, Höwedes, Kolašinac - Geis, Goretzka - Sané, Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.80 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Nováček z Ingolstadtu už je definitivně zachráněn a může dokonce stále doufat v pohárový finiš. Po poslední remíze 2:2 s Hannoverem se svěřenci Ralpha Hasenhüttla dostali na čtyřicetibodovou hranici a na sedmé Schalke ztrácí tři kola před koncem pět korálků. Naopak čtrnáctý Hoffenheim ještě nemá nic jisté..

Aktuální forma však sinisheimské fanoušky uklidňuje. Experiment s novým koučem Julianem Nagelsmannem, který se při únorovém nástupu do funkce stal nejmladším stratégem bundesligových dějin, zatím vychází perfekně - teprve osmadvacetiletý trenér posbíral úctyhodných 20 bodů. Když přitom klub přebíral, krčilo se TSG s pouhými čtrnácti body v sestupovém pásmu; nyní má na předposlední Frankfurt už čtyřbodový náskok.

Naposledy sice Hoffenheim prohrál 1:3 v Gladbachu, z pěti předchozích zápasů ale odešel neporažen, takže si proti Ingolstadtu hodně věří. I proto, že pod Nagelsmannem doma ještě nepadl ani jednou. Případný dnešní úspěch by znamenal obrovský krok k záchraně; pokud by Frankfurt zároveň prohrál s Darmstadtem, nemohlo by TSG matematicky skončit hůře než šestnácté.

Ještě jedna věc hraje domácím do karet - proti Ingolstadtu totiž v soutěžním zápase nikdy neprohráli. Na podzim to přitom bylo blízko; v prvním vzájemném utkání sezony vedl nováček ještě ve čtvrté minutě nastavení 1:0, potom však udeřil Mark Uth a doslova na poslední chvíli vystřelil alespoň remízu.

Dnešní zápas bude pikantní pro dva hostující hráče. Gólman Ramazan Özcan a záložník Pascal Groß totiž pomáhali Hoffenheimu v sezoně 2007/08 k historickému postupu mezi elitu. Oba borci by se měli tradičně objevit v základu, což ovšem neplatí pro zraněného Danila a suspendovaného Brégerieho, zatímco nad startem Matipa se vznáší otazník. Nagelsmannovi budou určitě chybět marodi Kim, Herdling a Kurányi.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Schär, Süle, Toljan - Strobl - Rudy, Amiri - Uth, Volland - Kramarić
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Nyland - da Costa, Matip, Hübner, Suttner - Roger - Groß, Christiansen - Hartmann, Lezcano, Leckie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Hamburku stačí jediný bod k tomu, aby se po dvou letech vyhnul barážovým starostem. Mohuč oproti tomu stále věří v účast v evropských pohárech.

HSV si výrazným způsobem pomohlo výhrou 2:1 nad konkurentem z Brém, kterou zařídil dvěma přesnými trefami Pierre-Michel Lassoga, jenž na severu Německa působí už třetím rokem, takže pamatuje obě baráže. Jeho gól na hřišti Greutneru Fürth v roce 2014 zařídil klubu z přístavního města setrvání v Bundeslize, které tedy trvá už od jejího založení v roce 1963. Tím se nemůže pochlubit žádný jiný celek.

Proti Mohuči na trávník ale Lassoga nevyběhne kvůli kartám. Stejný "problém" má i Michael Gregoritsch. Pro zranění jsou mimo Josip Drmić a Nicolai Müller, jenž shodou okolností svým gólem v prodloužení proti Karlsruhe zajistil nejvyšší soutěž v minulém roce. Nejistý je start Iva Illičeviće a Dennise Diekmeiera.

Mohuč si bitvu o pohárové příčky mírně zkomplikovala dvěma porážkami v řadě. Díky zaváhání konkurentů má však situaci nadále pevně ve svých rukou. "Sehráli jsme dost smolné utkání. Rozhodně si nemyslím, že bychom byli horším týmem. Ale i to se ve fotbale někdy stává. Stále máme před sebou tři zápasy a pokusíme se v nich uhrát dobrý výsledek," prohlásil kouč Martin Schmidt.

Jemu budou z hráčů chybět Elkin Soto, Emil Berggreen, Yoshinori Muto a vykartovaný Julian Baumgartlinger, jenž byl v poslední době v podstatě klíčovým hráčem mužstva. Vedle Dannyho Latzy, který se po zranění vrací do středu zálohy, tedy nastoupí buď Fabian Frei, nebo Suat Serdar. O post levého obránce se zase poperou Gaetan Bussmann a Guilio Donati.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bell, Hack, Bussmann - Latza, S. Serdar - De Blasis, Malli, Jairo - Cordoba
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - G. Sakai, Djourou, Spahic, Ostrzolek - Jung, Holtby - Ilicevic, Hunt, Bahoui - Schipplock
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SV Darmstadt - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt se díky šťastné výhře nad Mohučí vrátil do boje o udržení. I když to nikdo z Orlů nechce přiznat, jejich zraky budou zároveň směřovat k pondělní dohrávce mezi Werderem Brémy a VfB Stuttgart. Ovšem ani Darmstadt ještě nemůže být úplně v klidu.

Týmu Nika Kovače pomohl vcelku kuriózní vlastní gól, který si šest minut před vypršením řádné hrací doby duelu s Mohučí vsítil Stafan Bell. Díky tomu teď klub z Commerzbank-Areny ztrácí pouhý bod na prozatím barážový Werder, který ovšem zdá se býti v závěru sezony dosti z formy. Dobré vědět přede vzájemným střetnutím, které je na programu ve 34. kole. Ale Darmstadt je rozhodně hratelný soupeř.

A to i přesto, že mezi zraněnými nadále figurují jména Anderson, Johannes Flum, Slobodan Medojević, Alexander Meier (!), Stefan Reinartz, Stefan Aigner a Timothy Chandler. Do hry se tedy s největší pravděpodobností dostanou Yanni Regäsel a Mijat Gacinović. Darmstadt úvodní vzájemný zápas těsně vyhrál, takže Eintracht bude navíc mít, co oplácet.

Die Lilien si dokázali poradit s Hamburkem i s Ingolstadtem, nicméně poté se jim hrubě nevydařil zápas v Kolíně nad Rýnem, který domácí opanovali jasně 4:1. "Pětatřicet bodů rozhodně nemusí být dostačujících. Situace ve druhé polovině tabulky je hodně ošidná. Ve hře o sestup a udržení je hned několik týmů. My se ale v následujících zápasech musíme soustředit jen sami na sebe," řekl Dirk Schuster.

"V nádrži nám ještě zbývá dostatečné množství paliva, a proto jsem přesvědčený o tom, že Bundesligu udržíme," nechal se slyšet Sandro Wagner, jenž patří se třinácti vstřelenými brankami k nejpříjemnějším překvapením sezony. Z jeho spoluhráčů nebude moci nastoupit zřejmě akorát Jan Rosenthal, jelikož Peter Niemeyer už v týdnu s týmem trénoval.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Jungwirth, Sulu, Rajkovic, Caldirola - Niemeyer, Gondorf - Heller, Rausch - Vrancic - Wagner
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Regäsel, Zambrano, Abraham, Oczipka - Russ, Hasebe - Aigner, Huszti, Ben-Hatira - Seferovic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (sobota 18:30)
Dvaatřicáté bundesligové kolo přinese hned tři nesmírně atraktivní duely. Vedle zápasu Bayernu Mnichov proti Borussii Mönchengladbach a střetu Borussie Dortmund s VfL Wolfsburg je na programu ještě utkání Bayer Leverkusen versus Hertha BSC, tedy souboj třetího se čtvrtým.

Ještě nedávno to ale bylo v opačném pořadí. Ve smyslu, že Stará dáma byla v tabulce třetí. Nyní má Leverkusen pětibodový náskok a případná výhra by mu nesmírně pomohla, ačkoliv pro udržení třetí příčky, která v Německu zaručuje základní skupinu Ligy mistrů, by bylo ještě zapotřebí uhrát dobrý výsledek příští týden v zápase s Gladbachem. Pokud však prohraje s Bayernem, mohou Die Werkself začít slavit.

Družina Rogera Schmidta z posledních osmi utkání hned sedm vyhrála a jedno remizovala. Velkou zásluhu na kvalitních výsledcích má Javier "Chicharito" Hernández, který určitě nelituje, že upřednostnil Německo před Itálií. Mexický "Hrášek" dělá radost nejen klubovým příznivcům, ale i kouči Schmidtovi.

"Chicharito je pro tým nesmírně důležitý, protože se jedná o hráče s mimořádnými schopnostmi. Je to útočník s velkým citem pro výběr místa. Dokáže si vytvořit prostor a uvolnit místo spoluhráčům. Navíc si neustále chodí pro balon," prohlásil trenér na adresu svého svěřence, jenž v premiérové bundesligové sezoně nasbíral zatím sedmnáct branek.

Z toho jednu, tu vítěznou, o minulém víkendu proti sousedům ze Schalke. "Skvěle pracuje pro tým, což ukázal i minulý týden, když zvýšil na 3:2. Bojuje až do závěrečného hvizdu. Nejen v útoku. Velmi platný je i v defenzivě. Ostatně tohle mohl každý vidět, protože ten gól vstřelil po osmdesátimetrovém sprintu," rozplýval se nadále Schmidt.

Potřetí v sezoně mu bude chybět Jonathan Tah. Mezi zraněnými jsou rovněž Sebastian Boenisch, Kyriakos Papadopoulos a Wendell. Toho by mohl nahradit, resp. zastoupit Benjamin Henrichs, zatímco na druhé straně obrany (napravo) by se mohl objevit Roberto Hilbert. Do středu pak kouč patrně dá Tina Jedvaje. Na základní sestavu však pomýšlejí i Christoph Kramer, Lars Bender a Admir Mehmedi.

První vzájemný duel vyhrála v prosinci Hertha 2:1. Góly stříleli Vladimír Darida a John Brooks. Oba jsou bohužel pro Pála Dárdaie mimo hru. A spolu s nimi ještě Sami Allagui a Sinan Kurt. Berlínský klub vydoloval z posledních pěti zápasů jediný bod a na záda už mu dýchají Hříbata. "Nemůžeme se spoléhat na to, že Bayern porazí Gladbach," prohlásil možná trefně maďarský trenér.

Právě na mnichovský celek jeho tým minule nestačil. Přestože v úvodu Thomas Kraft napodobil kolegu Manuela Neuera a nedaleko středového kruhu sebral hlavičkou a odkopem do zámezí příležitost Robertovi Lewandowskimu. Po změně stran už ale nestačil na střely Artura Vidala a Douglase Costy. Uvidíme, jak si povede proti Bayeru Leverkusen.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Jedvaj, Toprak, Henrichs - Aranguiz, Kampl - Bellarabi, Brandt - Kießling, Chicharito
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Lustenberger, Plattenhardt - Stark, Skjelbred - Weiser, Mittelstädt - Kalou - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.90 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Augsburg - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Augsburg bojuje o záchranu a nutně potřebuje každý bod. V páteční předehrávce 32. kola se mu k tomu naskýtá jedinečná možnost, protože na své půdě hostí Köln. A proti němu Augsburgu poslední zápasy jdou přímo výtečně.

Domácí Augsburg poslední dobou ukazuje, že to se záchranou myslí smrtelně vážně. Jeho letošní sezona rozhodně nepatřila mezi příliš úspěšné a tým často trpěl nevyrovnanými výkony. Když ale Augsburgu došlo, že už se pohybuje nebezpečně blízko sestupu, zapnul. V minulých třech duelech naplno ukázal svou sílu a všechny tři zápasy vyhrál! Minulé kolo mu rovněž přineslo radost, protože Augsburg šokoval domácí Wolfsburg. Skvělý začátek pečetil brankou v první minutě Finnbogason a druhou trefu přidal Altintop.

Augsburg je nyní na 12. místě a na jeho kontě je solidních 36 bodů. Köln sídlí na příčce osmé a dokázal získat ještě o čtyři body více než jeho soupeř. Hosté jsou tedy zachráněni, což platí od minulého kola. V něm sestřelil SV Darmstadt čtyřmi góly, o něž se stejným dílem podělili Anthony Modeste a Marcel Risse. Pokud by ale dnes vyhráli domácí, zřejmě by si také oni zajistili první ligu i pro příští ročník.

A mají veškeré důvody k tomu, aby šli do utkání v dobré náladě. Už je to totiž čtyři a půl roku, kdy naposledy Köln dokázal Die Fuggerstädter porazit! Augsburg vládne vzájemným duelům od roku 2011, kdy se naposledy radoval Köln. Od té doby se body jednou dělily a třikrát vzešel Augsburg jako vítěz. Vzhledem k tomu, v jaké je nyní formě a jak skvěle zvládá poslední zápasy, by měl být favoritem i nyní.

Hostující Köln sice vyhrál dva poslední duely, ale ještě nikdy pod vedením trenéra Petera Stögera se mu nepovedlo vyhrát třikrát v řadě. O nový rekord usiluje také domácí celek, kterému se zase nepovedlo nikdy v první lize vyhrát čtyři duely po sobě. Ve skvělé formě v dresu domácích je zejména Alfred Finnbogason, který se trefil ve třech posledních duelech svého celku a domácí na něj hodně spoléhají.

Pokud jde o absence, tak na straně domácích nebudou hrát zranění Callsen-Bracker Esswein a Trochowski. Caiuby nenastoupí kvůli disciplinárnímu trestu. Ani hosté nepřijedou v plné síle, i když jejich jedinou absencí bude suspendovaný Bittencourt.

Augsburg věří, že se mu povede zachránit se a rád by k tomu přispěl i tímto duelem. Ja-Cheol Koo ostatně říká: "Atmosféra v kabině je skvělá, uvolněná a přátelská. Stejnou podporu cítíme také na hřišti od našich skvělých fanoušků. I já osobně doufám, že se brzy zachráníme a užijeme si poslední zápasy této sezony. Máme vše potřebné k tomu, abychom hosty porazili," míní střední záložník.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Opare, Gouweleeuw, Klavan, Max - Baier - Kohr - Koo, Halil Altintop, Werner - Finnbogason
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Sörensen, Maroh, Heintz, Hector - Vogt, Lehmann - Risse, Osako, Gerhardt - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31263274:1481
2.Borussia Dortmund31235375:3074
3.Bayer Leverkusen31166950:3554
4.Hertha BSC311471040:3849
5.Borussia Mönchengladbach311531362:4848
6.1. FSV Mainz 05311361243:4145
7.Schalke 04311361243:4645
8.1. FC Köln3110101136:4040
9.FC Ingolstadt 043110101129:3540
10.VfL Wolfsburg311091242:4339
11.Hamburger SV311071437:4437
12.FC Augsburg31991340:4836
13.SV Darmstadt318111235:4835
14.TSG Hoffenheim318101336:4834
15.VfB Stuttgart31961646:6333
16.Werder Brémy31871643:6331
17.Eintracht Frankfurt31791531:5030
18.Hannover 9631642128:5622
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30FC Augsburg - 1. FC Köln
sobota 15:30Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach
sobota 18:30Bayer Leverkusen - Hertha BSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (291)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes musíme tú smolu s FCA prelomiť! Prvý duel sme po penalte prehrali 0-1 doma, môj dnešný typ je 1-1 no verím vo výhru našich

FORZA KOLN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
OnderCZ

Tak nás tohle kolo čeká první pondělní zápas. Koukal jsem, že zápas 2. BL bude v pondělí začínat už v 18:30 a Werder hned po něm, oba zápasy vysílá Eurosport 2, tak aspoň nějaká náplast, že člověk může koukat na oboje.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhú stranu, pokiaľ to bude tak aj budúcu sezónu tak nás čakajú výborné pondelky od 18.30 2.BL a hneď potom BL

Reagovat
OnderCZ

To zase je pro nás TV diváky to špatné nebude, pokud by to bylo takhle. Ale jinak pro fanoušky v Německu to moc šťastné není.

Jinak dnes 2. BL nabízí šest zápasů, z nichž některé budou hodně zajímavé. Freiburg si může definitivně zajistit postup na hřišti Paderbornu, který naopak potřebuje body jako sůl pro záchranu. Já přemýšlím, že se podívám buď na zápas St. Pauli - Mnichov 1860, který může být hodně zajímavý, TSV minulý zápas doma vyhráli pod novým trenérem, přál bych jim i nějaké body dneska z venku, ale bude to těžké. Dále pak můj oblíbený 1. FCK, kterému ale už o nic moc nejde letos.

Paklub RB hraje doma proti Arminii, její hráč Stephan Salger se vyjádřil, že do Lipska jedou už s jistou záchranou, takže budou hrát bez nervů a kromě toho řekl, že uznávají spíše tradiční hodnoty a přímý postup přeje spíš Der Clubu. Takže mají o motivaci navíc a pokud by sebrali nějaké body RB, tak fanoušci po celém Německu jim to budou jen přát. Ragnick mluvil o ostudě na Betzenbergu, to jak fanoušci přijali Williho Orbana, ale to ještě spousta fanoušků 1.FCK zápas bojkotovala. Jsem zvědavý na to peklo třeba v Dortmundu, pokud fakt RB postoupí, jen ať si to užijí.

Reagovat
OnderCZ

*To zase jo, pro nás...

Reagovat
Rudnevs

Bierofka je skvelý tréner, ale St. Pauli je St. Pauli... Neviem komu mám držať .

To fakt pískali na Orbana, to je prehnené, veď Orban neni žiadny top-hráč.

Reagovat
OnderCZ

Top hráč to není, ale je to odchovanec 1. FCK, byl tam odmala (celkem 18 let), loni si bohužel vybral plechovky a fanoušci mu to dali patřičně sežrat.

Reagovat
Rudnevs

... Chápem ich zlosť, ale proste fakt je taký, že Lautern je podpriemerný klub ktorému sa nedarí dostať sa na vrchol 2.BL a RB je klub s obrovskou budúctnosťou, ktorý je fantasticky finančne zabezpečený ... Hoci to znie škaredo, je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Inými slovami nemecký Manchester City skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Pískali na Orbana. Ja som ten zápas sledoval a poviem ti,že Orban top hráč nie je a nikdy nebude ani náhodou a nie je to prehnané stejne treba pískať na celé Lipsko. Inak až pôjdu do Dortmundu tak Ragnick si bučania len užije alebo aj ku nám snáď postúpi Norimbeg a nie hajzli z Lipska, ktorý v prípade postupu zo svojimi možnostami sú v podstate zachránení

Reagovat
smazaný uživatel

Verím že Armínia vylúpi:-)

Reagovat
db18

člověk pak už nemá chvilku volna

Reagovat
OnderCZ

To je zase druhá věc, ale takhle na začátku týdne mi to vůbec nevadí. Ale každý to máme jinak, to je jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak já se radši podívám na fotbal v pondělí, než když je nabitý celý víkend, kdy by člověk byl venku nebo dělal něco jiného než seděl před tv

Reagovat
db18

Tak na víkendovém programu se nic nezmění, jen ti přib ude další termín.Takže v pondělí nestihneš dodělat to, co si nedělal o víkendu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase o jeden přenos z každého kola víc, ne?

Reagovat
db18

To zase nepotřebuji...

Reagovat
db18

...a ten přenos právě tyhle problémy způsobí!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska si přeju výhru Augsburgu, ať mají definitivní jistotu.

Reagovat
db18

Jinak zatím asi nebyli nakousnuté ani možné změny ve Wolfsburgu.

Po letošní celkem zpackané sezoně je dost možné, že klub budou chtít opustit Luiz Gustavo a Ricardo Rodriguez, v Anglii je pak zájem o Schürrleho (asi hlavně z Liverpoolu) a dost se začalo mluvit o odchodu Nalda, o kterého by měl mít zájem Manchester United - za současné situace totiž hrozí odchod mladého Knocheho, který se na hřiště moc přes brazilskou dvojici "důchodců" nedostává a klub by proto spíš obětoval Nalda (kterému má navíc v roce 2017 končit smlouva) než mladého Knocheho.

...po zranění se taky zpátky do základu nedokáže prosadit Bas Dost, který je taky jednán jako jeden z možných odchodů, stejně jako Kruse, kterému letošní sezona moc nevyšla a doprovázejí ho "skandály" (jeho odchod ale není tak pravděpodobný, protože je v klubu jen jeden rok a při vlně odchodů by se Wolfsburgu asi ještě měl hodit)

...důvěru naopak obdržel Hecking, který by měl najisto zůstat i v příští sezoně trenérem Wolfsburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přestárlé stopery jednoznačně prodat, navic United by mohli vysolit ranec A Rodriguez jsem slyšel něco o zájmu Realu, ale přijde mi to jako blbost. Každopádně by byla neskutečná prdel, kdyby ho prodali za víc než Gündogana.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg túto sezónu neskutočne posral. Tá strata KDB ich úplne položila. Hecking mi bez neho príde stratený. A ten nákup Danteho som doteraz nepochopil, chýba im nejaká základná koncepcia, tie ich sezóny sú ako hod mincou.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych že je to jejich fiasko v lize odchodem KdB, řekl bych, že ho Draxler nahradil víc než dobře. Mně spíš přijde, že ten tým nemá prostě nějaký spirit, není tam nikdo, kdo by v případě neúspěchu zavelel k nápravě. Loni jim všechno vycházelo úžasně ale dlouhodobě ten tým podle mě na úspěchy a umístění pro LM nemá.

Reagovat
db18

Arminia

Snad na to FCN zítra úspěšně zareaguje...

Reagovat
stas87

Som si po dlhom case podal na 2.BL a druhu rakusku.Vsade som potreboval gol do polcasu,samozrejme dam Paderborn-Freiburg.Polcas bez golov a za dve minuty druheho polcasu padnu dva goly. Myslis ze by Werder vypadol s RB v barazi?

Reagovat
db18

Doufám, že byste to uhráli při nejhorším ve stylu HSV...

A u SCF máš dávat gól Petersena nebo výhru. Jinak mne zas odešel druhý tiket kvůli overu na Boleslav

Reagovat
db18

...ale asi by bylo lepší, kdyby do baráže šlo VfB (i když bez Diého jim taky tolik nevěřím...)

Reagovat
smazaný uživatel

Freibuuuuurg

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, že Freiburg je takto rýchlo a s prehľadom spať

Keby to ešte ukopal na priamo Norimberg, tak by to bolo dokonalé...

Reagovat
db18

Reagovat
OnderCZ

2. BL mi začíná dělat radost. Zítra výhra Norimbergu, ať ještě zatlačí na RB. Dole o sestup by bylo parádní, aby se Duisburg vyměnil s FSV a bude to paráda. Hlavně ať se zachrání TSV a Fortuna, kdyby někdo z nich měl sestoupit, tak by mě to mrzelo hodně.

Reagovat
OnderCZ

*Nürnbergu nebo Norimberku, napsal jsem takový paskvil.

Reagovat
smazaný uživatel

Včerajšie výsledky ma veľmi potešili, presne takto som si to prial, chcem aby sa TSV zachránilo, aj Duisburg. Nevadilo by mi keby vypadol FSV a Paderborn. A RB opäť zakoplo super. I keď je pravda, že TSV si poslednými 2 sezónami zostup už pýtajú...podobne ako si to pýtal HSV v BL.

Chcel som si včera pozrieť zostrihy večer v TV, ale nejak som po skorom rannom vstávaní do práce a večernom finále Slovnaft Cupu už nemal síl. Pozriem asi na nete, v Duisburgu musela byť zase fantastická eufória, minule som tu pridával video ako rozhodli tesne pred koncom o víťazstve, majú skvelú útočnú nigérijsku dvojicu.

Reagovat
smazaný uživatel

Moj posledny tip na tabuľku po skončení sezóny (3 kolá do konca tak snáď mi to vyjde):

1. Bayern

2. Borussia Dortmund

3. Bayer Leverkusen

4. Borussia Monchengladbach

5. Mainz 05

6. Hertha BSC

7. Schalke 04

8. 1. FC Koln

9. Ingolstadt

10. Wolfsburg

11. FC Augsburg

12. TSG Hoffenheim

13. HSV

14. Vfb Stuttgart

15. SV Werder

16. Darmstadt

17. Eintracht Frankfurt

18. Hannover 96

--------------------------------------------------------------------------------

1. Freiburg

2. Nurnberg

3. Leipzig (a možno záchrana Darmstadtu cez baráž )

4. St. Pauli

5. Union Berlín

6. Bochum

7. Furth

8. Karlsruhe

9. Kaiserslautern

10. Braunschweig

11. Heidenheim

12. Arminia Bielefeld

13. Sandhausen SV

14. TSV Munchen

15. Duisburg

16. Fortuna Dusseldorf (a záchrana v baráži)

17. Frankfurt

18. Paderborn

Reagovat
Qtipie

Reagovat
bayern987

Bude chytat Neuer nebo Ulreich?

Reagovat
db18

Manu... a do základu se dá počítat s Boatengem, takže jeden gól Gladbachu je jistý.

A ve všech sestavách figuruje Benatia, takže druhý gól...

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

3.liga niekto? Zostupová trojica pred týmto kolom by bola fajn, 2 rezervy by vypadli + nezaujímy Wiesbaden. O baráž však bojuje napríklad Grosasspach, Wurzburger a Osnabruck, ďalší už len teoreticky. Bral by som najradšej Osnabruck do baráže. Dnes ide v TV kopec zápasov.

Reagovat
smazaný uživatel

Z ostatných vlastne teoreticky na baráž môže dosiahnuť už len Magdeburg, ktorý vedie proti Grosasspachu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sukuta-Pasu drží Cottbus nad vodou. Minule vykopal víťazstvo v Stuttgarte proti rezerve VFB a dnes poslal Energie do vedenia proti Wurzburgu. Pád do Regionalligy je dosť krutý, dostať sa späť do 3.ligy neni jednoduché, nestačí ani vyhrať svoju skupinu ligy...snáď to ukopu aj dnes. Vidíme jak sa trápia v 4.lige Aachen či Essen.

Reagovat
blackhawk88

Neuer (c) - Tasci, Benatia, Rafinha, Boateng, Bernat, Götze, Rode, Müller, Coman, Kimmich ... 5 obrancov

Reagovat
Jardman

Buď 5 obránců nebo 5 útočníku... Pep :)

Reagovat
Arne

Klasický 3-4-3, já tyhle sestavy mám rád... Furt lepší tam mít tři stopery než jednoho (nebo ani jednoho).

Reagovat
vladino10

Podla mna to je pozitivne a znamena to jedine- bernat v utorok hrat nebude, hral v stredu, hra dnes a nastúpiť aj v utorok, tal by to mal uz treti zapas po sebe, ak by mal v utorok hrat, tak by ho pep setril dnes setril.. Teda snad..

Reagovat
smazaný uživatel

Při té smůle se dnes Boateng zraní...

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je zajtra v Nemecku, že sa nehrá vôbec žiadny zápas od BL po 3.ligu? 2.BL tiež dosť netrieskali na piatok a dnes len 2 zápasy....

Reagovat
Arne

Svátek práce jako "všude" jinde... Takže demonstrace atd., či že chtějí mít policii k dispozici kompletně na tohle a ne na fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to je celkom rozumné no. Zvláštne, že u nás sa v tento deň moc demonštrácií a podobných akcií nekoná nie? Myslím aj ČR. Pritom sa máme určite viac na čo sťažovať ako taký Nemci...

Reagovat
smazaný uživatel

Sviatok práce. Aj futbalisti potrebuju oddýchnuť

Reagovat
Arne

Doufám, že se Kicker s naší sestavou plete... Nechápu, proč by musel být v základu bez formy hrající Lusti, Stark vpředu a Tolga zase na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Mats v základu... čekám Pfeifkonzert

Reagovat
Arne

Jak to po téhle stránce vypadalo?

Reagovat
Arne

Už vidím dole...

Reagovat
smazaný uživatel

ke konci zápasu už to pochopitelně ochablo.. ale byli docela vytrvalí a pískali celých 90 minut

Reagovat
stas87

Schmidt je cudny hra o predkolo EL a na lavicke necha Malliho,Latzu ci Clemensa.Az ma napada,ci do tej europy vobec v klube chcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež nechápem, kvôli čomu ich šetrí, ale oni už v Európe v podstate sú, s tým losom im predkolo len ťažko môže uniknúť. Majú 3 zápasy, z ktorých môžu z každého vydolovať v pohode 3 body. Kolín ide v poslednom kole do Dortmundu a Audi čaká Bayern a Leverkusen.

Reagovat
smazaný uživatel

ťažko skončia na ôsmom. do EL sa dostanú (prajem im to), ale ďalšiu sezónu budu hrať o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

20. gól sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Shinjiii. Micky další asistence a ani neví jak

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vypadá s Matzem? Je klid?

Reagovat
smazaný uživatel

kua Mats

Reagovat
smazaný uživatel

pískají při každém jeho kontaktu s míčem..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, jestli nastoupí ve finále poháru, nebo to bude jako s Mariem.

Reagovat
vladino10

Gotze bol vtedy zranený myslím, tam sa to vyriešilo samé

Reagovat
smazaný uživatel

S tím zraněním to bylo všelijaké.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Jak předejít tomu, aby si to rozmyslel, to je vděk.

Reagovat
smazaný uživatel

Vděk za to, že udělá to samé co Götze před pohárem? Nevím no...

Reagovat
db18

Ale problem neni v tom, ze on chce prestoupit a pozadal o svoleni jednat... problem je, ze to vyslo na verejnost - a to vyzradil Watzke ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Protože musel..

Reagovat
vladino10

Normalne rozohrany roh a gol.. Urcite lepsie ako tie nakratko ktore nakoniec neskoncia ani len centrom..

Reagovat
smazaný uživatel

A Shinji další asistence... to je formička

Reagovat
blackhawk88

za 12 minut 5 golov uz padlo. Bundesliga

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Proč přestal stavět Kadeřábka?

Reagovat
smazaný uživatel

Tá Mkhitaryanova asistencia

Reagovat
smazaný uživatel

Wow Gonzo.. to je ukázka fair play

Reagovat
AndR

Götze po dlouhé době slušně zahrané. Docela to tam párkrát vymotal

Třeba bude tajnou zbraní na Atlety ještě

Reagovat
Jardman

Je hroznej

Reagovat
AndR

Je no

Ale dneska to tam několikrát vymotal jako starý Götze.

Pořád mu ale chybí větší tah a zaujetí pro hru no.

Reagovat
blackhawk88

on hlavne po psychicke stranke nezvlada ten tlak..mal by sa viac uvolnit a zacat sa futbalom opat bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujem bitku o udržanie z Darmstadtu, hostia bez fanúšikov a málo nebezpečný, Darmstadt ešte nedal penaltu (Wagner ju kopol slabučko po zemi a Hradecký ho vychytal) a mal kopať asi ešte jednu, Eintracht mal 1 veľkú šancu a pár náznakov.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo sú hostia bez fanúšikov? ja sledujem ten Bayern a Monchengladbach hraje vcelkom dobre, v jednu chvíľu mal Bayern držanie lopty 49%

Reagovat
smazaný uživatel

Trest ešte za jesenný vzájomný zápas, len som čakal, že tam dnes pustia domácich keď už neprídu hostia. Ale sektor je prázdny.

No ja som dal Bayern X2.

Reagovat
stas87

Ten gol Vrancica ta prihravka trafi do holene a odrazi sa od neho lopta do siete.Ubulenci sa zachrani,no snad to aj dneska udrzaju. Penalta bola jasna?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potiahol tam Caldirolu tuším Seferovič....dosť to prifarbil Caldirola, hodil sa o zem nenormalne, ale na penaltu to asi bolo. No Vrancica to fakt viacmenej trafilo

Reagovat
blackhawk88
Reagovat
smazaný uživatel

No Hannover prehráva, ale verím že vyhrá (zostup síce majú istý ale hneď potešia fanúšikov,ktorí na nich celú sezónu chodili). Frankfurt prehráva v Darmstade, neviem či niekto z EF ešte verí, že Darmstadt zostúpi (to len ja som taký optimista, že ich tipujem na baráž ) Inak Dortmund, Hoffe vs FCI tak ako som aj očakával aktuálne, Monchengladbach pokojne môže urvať aspon bodík

Reagovat
smazaný uživatel

SGE pome!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Marco... to je festival

Reagovat
smazaný uživatel

Současný odevzdaný Wolfsburg není soupeř. Nicméně bych to radši viděl než očekávanou nudu v Mnichově. Na oslavy se to mohlo přepnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to že dostávají konečně šanci Rode a Kimmich (Kimmich na svém postu) vidím rád

Reagovat
smazaný uživatel

Rode hraje dobře, klasicky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad mu dá příležitost i Carlo

Reagovat
p-e-t-k-o

Nech uz ide ten Benatia..

Reagovat
smazaný uživatel

zaslouženě vyrovnáno

Reagovat
Bayernista18

Umí na nás, můžeme bejt rádi za remízu.

Reagovat
stas87

A ja si blbec vyberiem zapas,ktory skonci pravdepodobne bez golov.

Reagovat
smazaný uživatel

Micky... asistence číslo 20. Neskutečný... celý zápas si tam obranu wolfsburgu vodí jak slepé koně

Reagovat
Centrofixka

Henrikh je u mňa hráč roka v Borusií, jednoducho top hráč, užíva si hru, hraje ľahko, jeho cit pre hru je úžasný! Má všetko čo má mať TOP hráč, jeho podpis je neskutočne dôležitý

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě souhlas. Možná dokonce hráč sezóny celé BL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a další fík... Auba je na hřišti 5 minut a má 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen o 2 branky, ještě to bude zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Matip takové solíčko

Reagovat
stas87

Skurveny Darmstadt buzeranti,na buduci rok uz ten hnus potiahne,dufam.Sorry za vulgarity.

Reagovat
smazaný uživatel

máš vsazeno nebo co? vždyť prohrávají... vše jak má být

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy mu spadnou

Reagovat
stas87

Ide mi o nas.Ak by tie sracky vyhrali,odstrihli by Frankfurt a nam by ostala baraz.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, jasné.. nejlepší by bylo, kdyby spadl ještě ten Darmstadt

Reagovat
stas87

My keller zapasy tento rok nezvladame vobec,v minulosti to tak nebolo a to som veril podstatne viacej.Ak nebudu tri body v pondelok,ten tim bude v obrovskej krci.A Frankfurt pride len branit a cakat na chybu,tak ako cely ten spodok tabulky,co tuto sezonu prisiel na Weser.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakoniec všetko dopadlo ako malo, banda hromotlkov nevyhrala inak Darmstadt by mal a moho ldo zápasov vstupovať s prehrávaním 3:0 nie?

Reagovat
blackhawk88

Bernat to je hroza

Reagovat
smazaný uživatel

On si ale myslí, jaký je to fotbalista, jeho sebevědomí bych chtěl mít.

Reagovat
blackhawk88

jj, este i pri podavani ruk so superom na konci zapasu posobil dojmov, ze "dnes som tu bol najlepsi"

Reagovat
p-e-t-k-o

Ked klapne ten Hummels tak sa Alaba posunie konecne na LB a Bernat skoncil.

Reagovat
blackhawk88

Ja dufam, ze ziaden Bernat v buducej sezone nebude uz ani na lavicke

Reagovat
p-e-t-k-o

Najlepsie je ze Benatia ktory nehra ani picu a ktoreho chybou sme dostali vyrovnavajuci gol sa tam ide robit najviac smutny...

Reagovat
smazaný uživatel

Kicktipp

Reagovat
stas87

Jednu chvilu som mal 15 bodov a teraz mam velke smradlave ...snad to dotiahnes na tretie miesto.

Reagovat
JozkokozleJ

Na to mam zalusk ja. Stacilo, ak by v zavere Herrmann spracoval loptu a dal na 1:2. A tiez ten Darmastadt mi nepomohol.

Reagovat
smazaný uživatel

já budu spokojený když budu v top 5. Přece jen.. celou sezonu jsem se motal kolem 10. místa, takže na podium by to bylo překvapení.. ale bral bych to. Kdo jsou vůbec ti první 2?

Reagovat
OnderCZ

Mě dost štve, že jsem první dvě kola vynechal a začal hrát až od třetího. Pořád jsem si říkal, o čem je řeč, až pak jsem to objevil a přidal se. I proto si myslím, že nakonec to třetí místo bohužel neudržím, už jen kvůli těm bonusovým bodům, které nebudu mít žádné. Škoda, ale i tak je to fajn a rozhodně jsem nečekal, že se dostanu až takhle nahoru. Ale jsou to pořád tipy, někdy člověku štěstí přeje, někdy ne.

Reagovat
db18

Na bonusové body jsem úplně zapomněl... Tak to bych měl ještě zabrat - jestli Auba ještě nepřeštřílí Lewu, tak bych se dostal na dostřel k LM

Reagovat
smazaný uživatel

do prčic.. na otázky jsem zapomněl. Já dal, že nejlepší střelec bude z Schalke.

kde vůbec nastala první změna trenéra?

Reagovat
db18

Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

jo vlastně

Reagovat
Rudnevs

Ja som tam dal Hamburg.

A podľa mňa majster hinrunde mal byť Dortmund.

Reagovat
Rudnevs

Ja som dal že z Bayernu ... Zo Schalke? Koho si mal na mysli? Huntelaar?

Reagovat
smazaný uživatel

jj Hunter

Reagovat
Rudnevs

Ja som to vypustil ...

Reagovat
Pipo123

Pekne vypískali Hummelsa, možno si ten odchod rozmyslí

Reagovat
blackhawk88

Jedine pozitivum dnesneho zapasu je navrat Boatenga. Inac strasny vykon. Mal som pocit, ze nemaju ani chut hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Frankfurt to dal aj bez podpory fans Darmstadt si tam v závere pýtal penaltu v každej situácií keď boli v pokutovom územi Eintrachtu, bol to hnus fakt. Hoffe už po niekoľkýkrát rozhodlo v poslednej desaťminútovke, dnešným víťazstvom podľa mňa spečatili záchranu. Takže vyzerá to tak, že 1 z trojice Stuttgart, Brémy, Frankfurt nám vypadne...

Reagovat
smazaný uživatel

snad Frankfurt

Reagovat
smazaný uživatel

ještě líp Darmstadt přímo ven a Frankfurt do baráže

Reagovat
Rudnevs

Darmstadt je zachránený ( asi ) ... bohužiaľ aj Augsburg. Frankfurt bohužiaľ asi zostúpi ( radšej ako VfB a Werder ) snáď opäť nakúpia tak dobre ako sezóny 2011/12 a 2012/13.

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš proti Augsburgu? Hrozně sympatický klub s úžasným trenérem

Reagovat
smazaný uživatel

Úplný súhlas. Ja som chcel aby hneď vypadol Ingolstadt - strašne nezaujímavý klub. O Darmstadte aspoň každý hovorí a píše a majú veľkú fanúšikovskú podporu. Ale ako fakt to vyzerá, že 1 velikán vypadne, zase Frankfurt si tým nedávno prešiel....

Reagovat
Rudnevs

Nepáči sa mi moc ich prestupová politika. Weinzierl ani Reuter ( nemyslím toho pretekára ale manažéra FCA ) mi nie sú moc sympatický.

K tej prestupovej politike: Nepáči sa mi, že dokašlú väčšinu nákupov a potom kúpia nejakého hráča z nižšej ligy ( Hahn, Vogt, Ostrzolek, Baba ) ktorý absolútne parádne sa presadí, potom všetci vravia ako je Augsburg jeden z najlepších v prestupoch.

A navyše mi príde divné, že kluby bez tradície ako Augsburg ( viem že to nie je umelé ako RB, ale sú tam len pár rokov ) sú na čele BL a kluby ako Stuttgart, Hamburg, Frankfurt, Hannover, Bremen sú na konci.

Ale časom sa to zlepšuj a posilami ako Koo alebo Finnbogason u mňa stúpajú. A Reuter vraj chce aj Marina.

Reagovat
stas87

Tak schvalne napis,koho dokazili,podla teba.

Co ma Reuter robit,kedze FCA je v lige par rokov a nema v zadoch farmaceutov ci automobilku?Na pomery,z akych ten klub vysiel,odvadza nadstandartnu robotu.

Jedine ci sa im da vycitat,je situacia,ked doviedli troch utocnikov za jedno okno a vela z nich nehravalo.

Su na spicke,lebo vedenie pracuje lepsie ako v Bremach,Frankfurte,Hannoveri ci Hamburgu.Mne nevadi na poharovej pozicii ani Mainz,ani FCA.Ked pracuju cely rok dobre,nech si tie pohare aj zahraju v lete.

Marinovi by som sancu uz nedal,ten hrac sa potopil sam a ta sanca,ze by sa opät dvihol je minimalna.

Reagovat
Rudnevs

Myslel som presne tú situáciu, keď kúpili Matavža, Ďjurdiča a Parkera. A napríklad taktiež Phillip Max, ktorý prišiel za 4 ( !!! ) milióny. Taktiež si neporiešili výkupky Vogta a Hahna. Myslím, že nenakupujú zrovna zle ( napr. Hitz bol fajn ), ale určite nie sú medzi najlepšími v BL.

Ja nevravím, že sú zlý tím a že EL hrajú nezaslúžene. Ja len vravím, že sú mi z celej BL najmenej sympatický.

Marinovi by som šancu dal. On sa potopil sám síce ale to prestupom do Chelsea kde nedostal šancu.

Reagovat
Arne

Mně třeba překvapuje, že taková ta vlna nevole, která tu v této sezóně propukla proti Ingolstadtu a Darmstadtu (z převážné části po zásluze) se úplně vyhnula Augsburgu... Přitom když na to přijde, tak oni taky dokáží být jak zvěř a do toho simulanti.

Jinak trenér super a lidi, fanoušci kolem celkem taky, takže můžu říct, že by mi v BL chyběli... Ale čiré sympatie tam třeba z mojí strany nejsou.

Reagovat
db18

Proti FCA tu jde jen Rudnevs... Ale FCA si zase vybudovalo kredit v minulých sezonách, tak se jich to ještě drží... akorát Kohr to pak odnese za celý tým (i když Werner je taky docela zákeřný...)

Reagovat
Arne

Co konkrétně myslíš s tím Kohrem?

Podle mě tak nějak hraje Augsburg pod Weinzierlem dlouhodobě, i když to zase tolik nepřehánějí a není to tolik vidět, jako když začnou úřadovat Wagner a tahle verbež.

Reagovat
db18

Vím že Marian ho nemá rád a určitě tu jsou další, kteří na něj celkem často nadávají kvůli tomu, že do soubojů chodí taky celkem prasácky... (a z toho týmu je taky asi jediný...)

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jasně, vůči hře FCA lze mít výtky, ale podle mě se to tomu co předvádí nováčci (tj. fotbalově na to nemám, tak simuluju, fauluju, hraju zákeřně) neblíží ani zdaleka. Navíc nemají v kádru nikoho jako je Wagner A Weinzierla povazuju za jednoho z nejperspektivnějších koučů současnosti, sem zvědav co bude jeho další štace, už ta výkupka je dost vysoká (na trenéra)

Reagovat
Arne

No, já bych řek, že ta podobnost tam určitá je, ale samozřejmě, Wagner dělá svoje. Kolik jí má?

Reagovat
smazaný uživatel

pět mega

Reagovat
Arne

Dík Na trenéra malého klubu je to dost, ale nikdy jsem nepochopil, proč trenéři většinou bývají hůř placení než hráči a za jejich "přestupy" se málokdy platí něco víc... Přitom to je klíčový post klubu.

Reagovat
stas87

A co sportovy riaditel?

Reagovat
Arne

Pravda, že jsou kluby, kde to je jinak - Mainz... Ale vezmi si, co dokáží udělat Weinzierl, Favre, Dárdai nebo Klopp.

Reagovat
stas87

Ja som tym komentarom nechcel povysit sportoveho riaditela na uroven trenera.Ak mas ale len jedneho z nich kvalitneho,casom sa to prejavi.

Reagovat
Arne

Já to tak pochopil... Jasně, že to je další klíčový post, ale podle mě skvělý trenér může z podprůměrného udělat velmi dobrého manažera/sportovního ředitele, kdežto opačně to nefunguje.

Reagovat
stas87

Tak herne hral Augsburg dost dlhu peknu sracku..a teraz sa mu to vratilo teda pekne.Do coho kopnu,to im tam spadne a sbieraju bodov. Oni snad herne boli horsi ako Werder..a to uz je co povedat.

Jj,to ale bolo uz za Luhukaya,prasacke zakroky a potom plac,ze tak hraju superi.Mancaft maju ale pomerne sympaticky,cize sa to tym trosku vyvazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Na priamy zostup Darmstadtu to už asi nebude...dosť v tomto rozhodne aj dnešný zápas, či Brémy vyhrajú alebo nie

Reagovat
smazaný uživatel

Wau vyrovnaný Gerdův rekord, určitě by měl dostat šanci zabojovat o EURO.

Reagovat
smazaný uživatel

Borec, rozhodně by ho měl vyzkoušet. Ale vzhledem k Jogiho povaze sázet na své prověřené hráče bez ohledu na jejich formu o tom pochybuju..

Reagovat
madridcan

Teichgraber zomrel pri autonehode...skoda mladeho zivota

Reagovat
madridcan

*Feierabend

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to vidím na jedničku

Reagovat
stas87

to sa dufam nikdy nestane.

Reagovat
Rudnevs

Už sa to raz stalo.

Reagovat
stas87

A bolo to naposledy.

Reagovat
Rudnevs

Snáď áno.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bláho, asi nejnesympatičtější hráč BL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Jedine, že by Darmstadt zostúpil ( čo nie je zrovna pravdepodobné ) - vtedy má výkupku 750 000. Inak ho Darmstadt nepredá pod 5 miliónov. A Werder okrem iného už má Eilersa a Thya.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

Pekný preview k dnešnému zápasu. Presne to som chcel vedieť, či sa už v pondelok hrala Bundesliga, celkom ma prekvapilo, že áno a dokonca tak dávno.

Tých 5 pondelkov je zatiaľ iba pre budúcu sezónu ako taká skúška alebo už aj pred ďalšie obdobie pre predaj TV práv?

Reagovat
cologneFC

Mne sa zda, ze je to az od sezony 17/18

Reagovat
Arne

Podle mě je to takový mezikrok, abychom si my a hlavně fanoušci, co s kluby jezdí pravidelně ven, zvykli.

Reagovat
db18

Doufám, že si vyberou domácí zápas Wolfsburgu proti třeba Ingolstadtu...

Reagovat
Arne

To nehrozí, když jsou schopní dát Nordderby na pátek.

Reagovat
db18

Bohužel... ale na domácím utkání Wolfsburgu by zase nejvíce vynikla blbost pondělních termínů z hlediska fanoušků/diváků (na stadioně)

Reagovat
Arne

To je fakt.

Reagovat
Arne

Jinak to preview vážně dobrý, na to že to není žádný šlágr... Domingo

Reagovat
stas87

#Werder-Aufstellung für #svwvfb: Wiedwald-Theo, Vestergaard, Djilobodji, S.Garcia, Grillitsch, Fritz, Yatabare, Junuzovic - Bartels, Pizarro

https://twitter.com/werderbremen/status/727182815117348865

Skvela nalada pred zapasom,snad to dobre dopadne a vyhrame.

Reagovat
Arne

Parádní.

Reagovat
stas87

A to som si lamal hlavu,ako sem to video dam. To vypada,ako keby vyhrali Pokal a prisli oslavit s fanusikmi vyhru. Uz len kvoli tym fanusikom sa to musi dneska urvat a porazit aj Frankfurt.

Reagovat
Arne

To video je výborné, akorát mě trochu serou ty plácačky, co tam máte... To ať si nechají koncerňáci nebo vidláci, na Weseru a dalších stadionech se obejdou i bez toho.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne.. nic proti vám.. Werder mi je sympatický, ale Stuggi ještě více

Reagovat
db18

Zase VfB by mohlo mít větší šance v baráži...

Reagovat
stas87

Tak preco si dal do kicktippu vyhru Werderu?

Ja to bohuzial dneska nestihol,musel som si pichnut inejkcie a uz bolo 20:15,ked som skoncil.

Reagovat
smazaný uživatel

protože si myslím, že vyhrajou to ale neznamená, že si to přeju

Reagovat
Rudnevs

To aj ja dávam proti HSV.

Dôvod: Keď HSV vyhrá tak sa z toho teším; keď HSV prehrá, teším sa z Kicktippu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Carmen na Karlsruhe je paráda

Reagovat
Rudnevs

Kto?

Reagovat
stas87

fIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN a

Reagovat
db18

Bartels A skvělá přihrávka Pizzy

Reagovat
smazaný uživatel

ten poslední gól karlsruhe byla paráda mohli by příště uloupit nějaké body Lipsku

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.facebook.com/BVB/videos/1386148244730485/

Shinji je prostě neskutečný sympaťák!

a Nobby: "Papa ist erster!" Sokratis: "normal.."

Reagovat
smazaný uživatel

Miluju Sokratise! Letos si ho asi nechám po odchodu Matse dát na dres!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Matthias Zimmermann Po dvoch rokoch späť v BL, naposledy hral za Fürth, mladík Gladbachu, ktorého ako vidím kúpil Stuttgart.

Reagovat
db18

Že hrál za Fürth mi úplně vypadlo... Si ho pak vybavuji až ze Sandhausenu...

...do Borussie šel tenkrát z Gladbachu taky jako velký talent, tak mne dost překvapilo, že pak nedostal čuchnout přes Jantschkeho

VfB ho pak bralo vyloženě jako posilu pro rezervu, ale je fajn, že dostal šanci i v áčku (i když asi trochu vynucenou...)

Reagovat
Rudnevs

Vtedy išiel do Sandhausenu spolu s Zábavníkom, som myslel že sa bude viac dariť.

"do Borussie šel tenkrát z Gladbachu " Asi myslíš KSC, on tam vtedy prišiel spolu s Ruppom ( paradoxne obaja vo VfB ). Dúfam, že si zahrá viac... mohol by ho skúsiť niekto z 2.BL

Dúfam, že by sa aspoň na jeden zápas mohol dostať do Á-čka aj Cacau. A jednu dobu som si prial aby za HSV nastúpil Owomoyela a Morena ( bývalý kapitán St. Pauli ) ktorý boli tiež výlučne pre rezervu, myslím, že horší ako Mancienne by neboli.

Reagovat
db18

Niedermeier docela pešek...

Reagovat
stas87

Zmäteny talian,Firtz to posral,ccenter uplne k hovnu...a zaciatok akcie je,ze Jumanji na polke vybojuje loptu.Neskutocne hlupy gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Ten vlastňák Stuttgartu

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je k pláči

Reagovat
stas87

Levin da gol...posledny hrac,od ktoreho by som to cakal.Ak nam to ten hore dneska vracia za domace zapasy vrati,tak som rad.Len skoda Yatabareho,snad to nebude nic vazne a naskoci este.

Reagovat
smazaný uživatel

1.gól Oztunaliho v sezóne, fakt to nemohlo prísť v lepší čas. Navyše to trafil parádne.

Reagovat
Rudnevs

Ten zápas fantasticky baví. Werder paráda. Ak by mali byť dohrávky v pondelok takéto, tak som za.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud by pondělní utkání měla vypadat takhle, tak jen do toho

Reagovat
Arne

Nádhera, reklama na bundesligu... Nevzpomínám si, kdy mě naposledy fotbal takhle bavil.

Werder je bojovností někde jinde než VfB, které vůbec nemá střed hřiště... Ano, Rupp je výborný, ale dvojice Dié, Gentner hrozně chybí. Bez nich se ta ofenziva nedokáže pořádně napojit.

Reagovat
stas87

Jo,uplne iny pritup ako v piatok v pristave.Ale strasna ma vytaca,ako lahkovazne dokazeme tie utoky zakladat,hraci si to predkopnu do suboja a cakaju,ze to Brych odpiska.Alebo si daju prihravku do tak tazkej pozicie,ze si musi pomoct len odkopom.Toto nas stoji dolezite body,lebo superi potom utoci do rozhodenej obrany a Wiedwald sa moze uvztekat.

Bojovnost fajn,tam sa neda nic upriet.Tak len ci to nie je plnym Weserom...aby to v Kölnu nebola podobna sracka,ako prvy polcas v pristave. V Kölnu mozme prist kuskovat hru a branit,nemusime utocit a hnat sa za vyhrou od prvej minuty.

Reagovat
Arne

Ať je to, čím chce, je to super... Asi si vzali ponaučení z toho, jak před deseti dny jezdilo HSV.

Köln neřeš, hlavně ať si to dneska nějak neposerete.

Reagovat
smazaný uživatel

Super zápasik, na to že hrajú obaja o holé prežitie tak vidíme dosť šancí. Inak kotly budú bojkotovať celý zápas alebo len 1.polčas? Občas to tam rozbehnú diváci ale neni to ono proste.

Reagovat
stas87

Ja teda vnimam hlavne hru ale pride mi,ze fandi cely stadion vratane kotla nasho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mám pocit, že sa dohodli na bojkote ale nedokážu to moc udržať a rozbieha to tam furt niekto...ale ako klasický support ako v ostatných zápasoch to určite nie je. Môj pocit

Reagovat
smazaný uživatel

Mal som aj blbý stream čo sa týka zvuku je to možné, ale 2.polčas bol niekde inde čo sa týka atmosféry. Ale stále sa mi zdalo, že tam nebol ani speaker, ani vlajky neboli tuším, len 2 transparenty vyvesené.

Reagovat
smazaný uživatel

A Tyton tam pindal na Barbu ale mám pocit, že si ani nezakričal....skôr by som to hodil na Tytona ak bol fakt ticho a čakal, že mu to Barca pustí

Reagovat
Arne

To asi vědí jen oni dva, jak to bylo... Co ale Barba dělal před třetím gólem, jak tam byl v "souboji" s Junem, to byla taky věc.

Reagovat
božský John

Reagovat
Arne

Fantazie... On je za blbce u dvou gólů a pak tam vyfikne patičku.

Reagovat
db18

Pizza fakt super zápas a skvělá atmoška... nakonec škoda, že fans VfB bojkotují...

...a za podmínky zrušení pátečních předehrávek bych ty pondělní dohrávky asi i uvítal

Reagovat
Rudnevs

A v Piatok v TV bude 2.BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenarazil si niekde na info čo sa týka bojkotu aj domáceho kotla? 1.polčas mi chýbal klasicky support, strašne veľa tichých pasáži, mal som pocit, že to tam rozbieha hocikto...2.polčas už to bolo riadené a malo to BL parametre

Reagovat
db18

Ohledně Werderu jsem nic nečetl a komentátor také nic nezmiňoval, tak nevím...

(akorát jsem na sport1 u 2.BL postřehl, že tam měl bojkot trvat prvních 60 minut)

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka podľa mňa domáci tiež dnes určite niečo mali, minimálne v 1.polčase.

Reagovat
Rudnevs

Reklama na Bundesligu !!!

Reagovat
OnderCZ

Dneska fakt parádní fotbal, užívám si to Po tom mdlém prvním poločase 2. BL před tímto zápase jsem rád za tenhle zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes v tom zápase 2.BL už o nič nešlo, preto som to ani nepozeral.

Reagovat
OnderCZ

Ona i ta atmosféra v 1. poločase byla mdlá, jestli to bylo protestem tak to chápu, právě jsem si říkal, jestli vůbec koukám na 2. BL.

Reagovat
Rudnevs

Teraz je na rade s gólom VfB.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba tyhle týmy musi zůstat v BL, to je jasné.

Reagovat
OnderCZ

Přesně tak, bylo by mi líto, kdyby jeden z nich šel dolů. Fakt by bylo nejlepší tam nějak uvrtat ten Darmstadt, když sezona ukázala, že Ingolstadt to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

ja verim ze by to slo, darmstadt ma docela tezkej los, akorat to chce aby hertha prerusila svoji malatnou serii

Reagovat
db18

Stejně je to jedno, v baráži pak stejně prohraje RBL.

Reagovat
OnderCZ

Pořád věříš, že RB nepostoupí přímo?

Reagovat
db18

Dokud to nebude jasné, tak nepřestávám věřit...

Reagovat
OnderCZ

Chápu, je to Bundesliga a stát se může všechno. Ale já jsem tak nějak věřit přestal, když Nürnberg neuhrál ani bod teď v sobotu. Ale rád bych byl taky.

Reagovat
db18

Levin dneska taky hraje parádně...

Reagovat
stas87

Buduce kolo mame supera,co o nic nehra a ten spodok s nami ma vsetko tazke.Tu by bolo treba bodovat,nech je ten posledny mac v co najväcsom klude.

¨

Inak asi najväcsie sklamanie od VfB je dnes pre mna Kostic.Od toho brvna v osemnastej minute je neviditelny. Ale ze by som ich tipoval na tieto problemy.to vobec.Zosypalo sa im to so zranenim Dieho..

Reagovat
cologneFC

Hlavne nepostavte u nas Ujaha, nasi fans mu to daju neskutocne pocitit. Aj ked som rad, ze odisiel, Modeste je o 30%lepsi.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

To nehrozi,zaklad ma jasny Claudio,on by prisiel ako striedajuci hrac,maximalne a on uz vam gol dal v poharu. Mne sa u nas paci moc,len by mohol byt viac produktivnejsi.

Reagovat
cologneFC

Ja si len myslim, ze by si ten piskot nezasluzil. Ale zase to co spravil sa nerobi.

Reagovat
stas87

Odchod do Brem?Ci mi nieco uslo?

Reagovat
cologneFC

4 kola pred koncom minulej sezony podpisal u vas zmluvu. To je este ok. Co nasralo nasich fans, ze sa vyfotil pod nejakym bannerom 100% Werder. To sme este hrali o zachranu. Dokonca vtedy na trening musela prist policia a chranit ho. Mal to nechat po sezone, zbytocne provokoval. A to dokola opakoval aky je u nas stastny.

Reagovat
stas87

To ani neviem ze spravil.Suhlas,uplne zbytocne z jeho strany,takze sa Skripnik zariadi podla toho a nenasadi ho do zapasu. Aka je vlastne sanca,dostat sa na Köln-Werder?Tych listkov by si mal dost?

Reagovat
cologneFC

Na sobotu myslis? Ci az na buducu sezonu?

Reagovat
stas87

Buducu sezonu,ja by som aj tak nemohol ist,som po operacii. Teda za predokladu,ze udrzime BL prislusnost aj pre buduci rocnik.

Reagovat
cologneFC

Jasne. Nebude problem.

Reagovat
stas87

Na kolko to cca tak vyjde?

Reagovat
cologneFC

20-60€

Ak by si chcel ist do nasho kotla, tak 16€

Reagovat
stas87

Neboj,ja uz skusenost z kotla mam.Vo Fürthe som bol v kotli BSC ale prial som domacim.To bol vobec moj prvy vyjazd v Nemecku.Cesta trva kolko?10 hodin?

Reagovat
cologneFC

Zalezi odkial. Z BA asi 10 hodin. Mozno aj menej.

Reagovat
stas87

Tak ja zijem v CR,cize ak by ste isli,nabrali by ste ma tu.Najcastejsie jazdite aku trasu?

Reagovat
cologneFC

BA - Linz - Norimberg atd

Alebo cez Prahu. Ale cez Rakusko je to rychlejsie.

Reagovat
stas87

No,pre mna je jendoznacne lepsia varianta Praha.Do Linzu by som sa dostal tiez,lenze cenovo je dostupnejsia Praha.Aj v Prahe mate clenov,ze?

Reagovat
cologneFC

V Prahe nie. V Cechach mame v Olomouci a pri Plzni. Teda aspon tych, co so mnou chodia.

Reagovat
smazaný uživatel

Velký palec nahoru pro Michala Šímu

Reagovat
OnderCZ

Jeden z mých oblíbených komentátorů, hezky se poslouchá, má přehled a dneska do toho zápasu parádně zapadl.

Reagovat
smazaný uživatel

Je výbornej, ale hlavně řekl že by v posledním kole vybral utkání Brém s Frankfurtem. Na nás můžou přepnout na oslavy

Reagovat
db18

Reagovat
OnderCZ

To je pravda. Zápas, který by mohl vypadat podobně jako dnes, Bayern jsme viděli letos často.

Reagovat
smazaný uživatel

Keď dajú Bayern aj v poslednom kole tak sú v tej centrále Eurosportu totální magori. Tam by stačilo keby prepínali na góly Bayernu a po zápase potom pustili odovzdávanie trofeje (ak to je na pláne po tomto zápase)....

Reagovat
stas87

Vobec,nech vysielaju reportaz az potom z namestia,to bohate staci.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
db18

Prý nechají rozhodnout diváky, jestli jsem to postřehl správně.

Reagovat
stas87

Sak moj hlas uz je odovzdany.

Reagovat
db18

ef se v tomhle asi shodne, tak jsem zvědavý, jak to nakonec dopadne.

Reagovat
stas87

Kebyze hrate so Schalke ci Bayerom,tak aj atraktivita prenosu by bola vyssia.Hannover pada,nema o co hrat a tesit sa len na NSB ci Antona,to nema zmysel. Do toho tu je este odveta CL s Atleticom,ak by sa podaril postup,ktovie aka zostava by vlastne hrala.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hlasovanie niekde na webe alebo na FB?

Reagovat
db18

emailem: redakce@eurosport.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor, jde jen o to zjistit názor diváků, o který pak opřeme naši iniciativu směrem k centrále. V podobném smyslu jsem už sice intervenoval, ale pokud by se třeba většina vyjádřila pro Bayern, tak to nemusíme případně ani zkoušet. M. Šíma, Eurosport

Reagovat
db18

Aha, tak jsem to trošku špatně pochopil. Ale nevadí, i tak je to fajn a snad hlasy pomůžou a podaří se ten zápas prosadit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli se nemýlím, tak dodáváte pouze zvukovou stopu, ne? Obraz je všude stejný. tak tomu moc nevěřím, že by na základě diváků v ČR dali místo Bayernu Brémy s SGE. Ale iniciativa rozhodně fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Není to bez šance, teď jsme prosadili změnu Bayern místo BVB, protože jsme čekali, že BAyern uhraje titul a nemusel by se dávat v posledním kole. No holt to nedopadlo a možná by nakonec těch 5:1 bylo pro diváky lepší.

Reagovat
Rudnevs

Aha. Tak ak to teda bude ten Bayern, tak nech aspoň prepínate na góly a oznamujete stav iných zápasov ( tak ako to robíte každý rok ).

Reagovat
Arne

Reagovat
Rudnevs

Ja som za SVW - SGE.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, dobrá Torhymne..

Reagovat
Rudnevs

Torhymne Werderu? Tá je hrozná

Reagovat
OnderCZ

Tenhle zápas musí být pro fanoušky Werderu na stadionu balzám na duši po průběhu této sezony na domácím hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím... ale mě to teda celkem reálně vychází na přímý sestup Darmstadt.. to by byl sen!!

Mají 2 těžké zápasy v Berlíně a doma proti Gladbachu... oba dva bojují mezi sebou o kalifikační místo do CL, takže tam očekávám 2 prohry

Werder už je z nejhošího venku podle mě.. navíc jim věřím, že v Kolínu už vyhrajou a jsou v suchu. Poslední zápas pak ale doma prohrají s Frankfurtem a tím pošlou Lilien do 2. ligy.

Stuggi pak stačí vyhrát jen jeden zápas.. a to buď doma s Mainzem (což je hratelné) nebo ve Wolfsburgu, což v současné době není nic hrozného

kéž by to vyšlo

Reagovat
Arne

Taky jsem to vcera takhle propocitaval, aby tam zahucel Darmstadt... Ale prijde mi to malo pravdepodobny, aby hned pet zapasu takhle dopadlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele