Bundesliga - souhrn 32. kola

29.04.2016, 22:25, aktualizováno 02.05.2016, 22:08
Komentáře a souhrny
Bayern bere proti Gladbachu pouze bod a stále nemá jistotu titulu, neboť Dortmund rozstřílel Wolfsburg a dvě kola před koncem na FCB ztrácí pět bodů. Poslední Hannover podlehl Schalke, Ligu mistrů si na příští sezonu zajistil Leverkusen, Werder v netradiční pondělní dohrávce deklasoval Stuttgart...

Werder Brémy - VfB Stuttgart 6:2

02.05.2016 20:15

Góly: 10. Fin Bartels, 33. Federico Barba (vl.), 42. Levin Öztunali, 64. Claudio Pizarro, 80. Fin Bartels, 86. Anthony Ujah - 26. Daniel Didavi, 53. Federico Barba

Brémy zabraly v pravý čas. Tradiční klub si připsal svou největší výhru v sezoně, když před vlastními fanoušky rozstřílel Stuttgart 6:2; hrdinou zápasu se stal dvougólový Fin Bartels a také Anthony Ujah, který poslední brankou v zápase stanovil nový osobní rekord (11 gólů za sezonu). Domácí tak výrazně posílili svoje šance na záchranu, naopak hosté potvrdili svoji strašidelnou formu a propadli se na předposlední místo..

Kromě Bartelse s Ujahem se na domácí straně prosadili také Öztunali a Pizarro; šestý gól přidal vlastňákem hostující obránce Barba. Pro Stuttgart šlo už o sedmý vlastní gól sezony, což je nový bundesligový rekord. Barba se prosadil i do správné sítě, stejně jako Daniel Didavi, to ale svěřencům Jürgena Kramného na body nestačilo.

Od první minuty bylo jasné, že se hraje o hodně; na tribunách Weser Stadium to hučelo jako v úle. V sázce bylo všechno - prohrát si nemohl dovolit ani jeden tým. Domácí se s tímto tlakem od začátku popasovali lépe, nasadili vysoké tempo a už po deseti minutách mohli poprvé slavit - Claudio Pizarro vyslal dopředu dlouhý pas, ten si na prsou zpracoval Bartels, zbavil se svého strážce a efektním 'angličanem' otevřel skóre.

Oba týmy se letos potýkají s tragickou defenzivní činností, což se o čtvrt hodiny později ukázalo na druhé straně; defenziva Brém nedokázala pokrýt Didaviho, který napřáhl z patnácti metrů a využil zmatku v zadních řadách Werderu k vyrovnání. První poločas byl vůbec napěchovaný až k prasknutí. Jedna akce střídala druhou. Federico Barba při svém teprve druhém bundesligovém startu nechtěně přihrál Brémám vedení 2:1, když jeho pokus hlavou odvrátit snášející se centr zapadl za záda stuttgartského strážce Przemyslawa Tytońe.

Didavi málem vyrovnal z dobré šance jen pár vteřin poté, hlavou ale trefil pouze tyč. Naopak Brémy střílely ostrými. Těsně před pauzou si Levin Öztunali našel místo na kraji vápna a tvrdou ránou k tyči zvýšil na 3:1.

Po změně stran vysoké tempo pokračovalo a Stuttgart dokázal utkání ještě zdramatizovat - Barba odčinil svoji předchozí chybu parádní patičkou po Maximově přízemním pasu. 3:2. Brémy ale nehodlaly slibný náskok ztratit, a jak hosté postupně herně 'odpadali', počet gólů v jejich síti se navyšoval. Rekordman Pizarro elegantně zvyšoval na 4:2, načež definitivní jistotu přidali v závěru opět Bartels a střídající kanonýr Ujah.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 2:1

30.04.2016 18:30

Góly: 2. Julian Brandt, 16. Lars Bender - 21. Vedad Ibišević

Bayer Leverkusen porazil Herthu Berlín. A protože Borussia Mönchengladbach pouze remizovala s Bayernem Mnichov, mohou Die Werkself slavit konečné třetí místo a s ním spojený přímý postup do Ligy mistrů, ať už jejich střetnutí s Gladbachem a Ingolstadtem dopadnou jakkoliv. Oproti tomu Stará dáma definitivně promrhala slušný záskok a spadla o skóre až na pátou příčku, přičemž na účast v předkole Champions League nemusí stačit ani výhry nad Darmstadtem a Mohučí.

Kdo dorazil do BayAreny třeba až tři minuty po úvodním hvizdu, ten neviděl jednu z celkových tří branek. Po rychle rozehraném autovém vhazování přiťuknul Calhanoglu parádně na Aránguize, který z první dával do vápna, kde propadl Pekarík, díky čemuž vziknul prostor pro Juliana Brandta a ten přízemní střelou do protipohybu Runeho Jarsteina oslavil pondělní dvacetiny - 1:0.

Dobře, že skóroval ještě před nimi, protože díky tomu napodobil počin Gerda Müllera, který jako teenager rovněž stihl skórovat v šesti po sobě jdoucích utkáních. Pokud se snad někomu stalo, že dorazil do BayAreny třeba až v 18. minutě, neviděl už dva góly! Když se k přímému kopu postaví Hakan Calhanoglu, musíte být vždycky na pozoru.

I kdyby stál třeba pětatřicet metrů od brány. Tentokrát ale centroval a po chaosu, který zavládl v pokutovém území Herthy, si balon našel Lars Bender a z bezprostřední blízkosti zařídil domácím dvoubrankový náskok - 2:0. A zase - kdyby se snad náhodou našel v Německu takový smolař, který by do BayAreny dorazil třeba až po dvaadvaceti minutách hry, přišel by o všechny tři branky.

Pro Pekaríkův centr si totiž doběhnul Vedad Ibišević (a domácí obránci s tím očividně nepočítali) a hlavou z hranice malého vápna snížil na 2:1. Z první půle stojí ještě za zmínku dva nebezpečné pokusy Hakana Calhanogla z přímých kopů (jak jinak). S oběma si však poradil Jarstein. Takže poločas skončil, tak jako celý zápas, výsledkem 2:1.

To ale neznamená, že by ve druhé pětačtyřicetiminutovce nebyly k vidění zajímavé příležitosti. V 52. minutě třeba předvedl Karim Bellarabi famózní sprint, který zakončil nebezpečnou střelou, kterou hostující jednička za pomoci tyče zneškodnila. A brankář Herthy se nenechal zaskočit ani v 80. minutě, kdy na něj vymýšleli kulišárnu Chicharito s Bellarabim.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 1:1

30.04.2016 15:30

Góly: 6. Thomas Müller - 72. André Hahn

Oslavy titulu se zase odkládají. Bayern Mnichov potvrdil, že se mu proti Mönchengladbachu v posledních letech vůbec nedaří a v domácím prostředí uhrál pouze remízu 1:1. Pep Guardiola dnes překvapivě nechal na lavičce největší opory včele s Lewandowskim, Alabou, Costou, Vidalem či Lahmem a dvě kola před koncem tak matematicky stále existuje šance, že by titul mohl získat Dortmund.

Bayern přitom začal zápas velice slibně a do vedení šel již v 6. minutě. Joshua Kimmich, který dnes při absenci výše zmiňovaných hráčů nastoupil ve středu zálohy po boku Sebastiana Rodeho, našel přesným centrem od rohového praporku Thomase Müllera a jeho hlavička nakonec nikým netečována doputovala až do sítě - 1:0.

Deset minut nato si na pas od Raffaela naběhl André Hahn a radost z vyrovnání mu překazil fantastickým zákrokem Manuel Neuer. Na druhé straně si málem vstřelil vlastní gól Oscar Wendt, když odpravoval míč před Müllerem a Sommerovu svatyni minul jen o kousek. Po přestávce se po pěkné rychlé akci na jeden dotek odhodlal k zakončení Granit Xhaka, ani on však nemířil přesně.

Skóre se měnilo až v 72. minutě. Lars Stindl nádhernou průnikovou přihrávkou vysunul Hahna a pětadvacetiletý útočník prudkou přízemní ranou na přední tyč překonal Neuera. Domácí se v závěru ještě snažili strhnout vítězství na svou stranu, potřebná kvalita v zakončení zosobněna především Lewandowskim jim ale chyběla, a k jistotě titulu tak potřebují v posledních dvou duelech získat alespoň bod.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 5:1

30.04.2016 15:30

Góly: 7. Shinji Kagawa, 9. Adrián Ramos, 59. Marco Reus, 77. Pierre-Emerick Aubameyang, 78. Pierre-Emerick Aubameyang - 86. André Schürrle

Největší šlágr odpoledního programu měl překvapivě hladký průběh. Dortmund před vlastními fanoušky nastřílel zoufalému Wolfsburgu pět branek a Vlci si tak připsali pátou porážku z posledních sedmi zápasů. Na brzké góly Šindžiho Kagawy a Adriána Ramose navázal po přestávce Marco Reus a dvěma zásahy také Pierre-Emerick Aubameyang, jemuž k tomu stačilo pouhých dvaadvacet minut pobytu na hřišti.

Borussii se povedl vstup do utkání. Hned po pěti minutách hry předvedla rychlou přímočarou akci, Marcel Schmelzer přetáhl centr na zadní tyč, kde číhal úplně volný Henrik Mchitarjan, jehož (zřejmě) ne zcela povedený volej se stal dokonalou přihrávkou na Kagawu a ten pohotově otevřel skóre. Japonský záložník pak sehrál důležitou roli i u druhého gólu, když nádhernou uličkou oslovil Ramose, který si již před Benagliem věděl rady.

Odpovědět mohl po čtvrtohodině hry Daniel Caligiuri, po přihrávce Schäfera se sice dokázal přes Schmelzera dobře uvolnit, Mats Hummels však na poslední chvíli přizvedl jeho dělovku alespoň na břevno. Hrál se zajímavý fotbal, po výborné práci Svena Bendera se sám na Benaglia řítil Reus, udělal mu kličku, z úhlu ovšem trefil pouze boční síť.

Marco Reus se branky dočkal až ve druhém poločase. Dortmund znovu uzamkl svého soupeře ve vlastní šestnáctce, Benderovu střelu i následnou dorážku Kagawy sice ještě fantasticky zlikvidoval Diego Benaglio, jenomže akce pokračovala a Reus se po Ramosově přiťuknutí trefil přesně na zadní tyč.

Adrián Ramos si tak dnes připsal gól i asistenci a s pocitem dobře odvedené práce přepustil své místo na trávníku v 68. minutě Pierre-Emericku Aubameyangovi. Nejlepší střelec Dortmund dal o sobě poprvé vědět čtvrthodiny před koncem, kdy se do balónu opřel z volného přímého kopu a jen o kousek minul pravou tyč.

Rychlonohý Gabonec se nicméně prosadil zanedlouho. Mchitarjan poslal do šestnáctky nadýchaný centr a nikým nehlídaný Aubameyang pohodlně zvýšil již na 4:0. Takřka totožná situace se opakovala několik desítek vteřin nato, akorát tentokrát se do role asistenta přeměnil Schmelzer a defenziva Wolfsburgu opět nedokázala kanonýra Borussia uhlídat, ačkoliv na něj byla v přesile.

Svěřenci Dietera Heckinga se v závěru dočkali alespoň čestného úspěchu. Max Kruse si naběhl za dlouhý pas za obranu, předložil míč André Schürllemu a ten chladnokrevně pokořil Romana Bürkiho. Na tom, že Vlci odjížděli ze Signal Iduna Parku s výpraskem, se ale nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Schalke 04 1:3

30.04.2016 15:30

Góly: 21. Artur Sobiech - 11. Eric Choupo-Moting, 45. Klaas-Jan Huntelaar, 80. Alessandro Schöpf

Důležitý krok vstříc pohárové Evropě dnes udělali hráči Schalke. Ambiciózní celek z Gelsenkirchenu si veze povinné tři body z půdy již jasně sestupujícího Hannoveru a v tabulce se posunul na šestou příčku před Mainz. Vzhledem k minimálním bodovým rozestupům bude souboj o čtvrtou až šestou příčku v závěru sezóny ještě velice napínavý.

Hannover se již musel smířit se sestupem a aktuální ročník se tak snaží dohrát alespoň se ctí. Ve 4. minutě si vzhledem k dalšímu průběhu utkání připsal velmi důležitý zákrok Ralf Fährmann, když zlikvidoval nebezpečnou ránu Felixe Klause zpoza vápna. Záhy se totiž prosadili hosté. Leon Goretzka krásně přenesl hru na opačnou stranu hřiště, kde číhal Maxim Choupo-Moting a z úhlu chladnokrevně překonal Zielera.

Družina Daniela Stendela se ale nevzdávala a po dvaceti minutách dokázala vyrovnat. Iver Fossum krásnou přihrávku vybídl ke sprintu spoluhráče, jehož krkolomné jméno si snad ani nemůžeme dovolit skloňovat - Noah-Joel Sarenren-Bazee pak našel před bránu zcela volného Artura Sobiecha a ten neměl problém trefit odkrytou branku.

Podobný úkol zvládl na opačném konci hřiště také Klaas-Jan Huntelaar, jenž v zárodku celé akce nejprve zkušeně přepustil přihrávku Maxe Meyera na Leroye Saného, talentovaný křídelník se s lehkostí sobě vlastní zbavil bránících hráčů a přihrál pod sebe právě Huntelaarovi, pro něhož jsou takové situace rutinou - 1:2.

Definitivní pojistku přidalo Schalke deset minut před koncem. Joël Matip se blýskl nádhernou individuální akcí, dostal se až před Zielera, místo zakončení ale ještě nechal vyniknout střídajícího Alessandra Schöpfa.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - FC Ingolstadt 04 2:1

30.04.2016 15:30

Góly: 37. Mark Uth, 84. Nadiem Amiri - 17. Stefan Lex

Hoffenheim sice stále není definitivně zachráněn, ovšem vzhledem k losu a aktuální formě o jeho záchraně moc fanoušků nepochybuje. Další důležité tři body si zajistil v Rhein-Necka Areně proti Ingolstadtu, který svou nováčkovskou sezónu zvládl velmi dobře a závěr sezóny dohrává v klidném středu tabulky.

Hosté se také dostali do první velké šance zápasu. V 11. minutě se důrazný Daniel Lezcano prodral k míči přes Niklase Süleho, jenž se marně dožadoval odpískání faulu, Oliver Baumann však své spoluhráče včasným vyběhnutím podržel. Krátce nato ale přece jen inkasoval. Defenziva domácích opět zaspala, díry ve středu obrany si všiml Marvin Matip, který tak adresoval krásný pas na Stefana Lexe a ten s přehledem pokořil bezmocného Baumanna.

Hoffenheimu po nepovedeném úvodu vzepřel a vyrovnal ještě do odchodu na poločasovou přestávku. Andrej Kramarić výborně vysunul Marka Utha a rodák z Kolína nad Rýnem, jenž do Sinsheimu přišel z nizozemského Heerenveenu, si zkušeně poradil s vyběhnuvším Orjanem Nylandem.

Norský gólman pak svým ne zcela šťastným vyběhnutím nabídl dobrou příležitost domácím, Kramarićovu střelu sice výborně zlikvidoval, jenomže Bauer pak fauloval Vollanda a hlavní rozhodčí Bastian Dankert ukázal na značku pokutového kopu. Nyland však následně definitivně napravil své zaváhání, když Kramarićovi bravurně chytil i penaltu.

Jednička Ingolstadtu pak blýskla ještě několikrát, například proti samostatnému nájezdu Utha nebo přímému kopu Vollanda. Nyland se dnes opravdu nenudil, nicméně o práci neměl nouzi ani jeho protějšek Baumann. Ten nejprve konečky prstů vytěsnil zakončení Hartmanna a poté i dělovku Moralese.

Rozzuzlení přinesla až 84. minuta. Julian Nagelsmann si musel mnout ruce, neboť se o rozhodující gól výrazně přičinili dva střídající hráči. Pavel Kadeřábek přišel na hřiště až po hodině hry a plný sil přeběhl s míčem na kopačkách několik desítek metrů, nasadil jesličky Suttnerovi, míče se pak zmocnil Volland, v šestnáctce našel volného Nadiema Amiri a devatenáctiletý talent, který přišel na hřiště ve stejnou chvíli jako Kadeřábek, střelou do protipohybu Nylanda uzavřel na konečných 2:1.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 0:0

30.04.2016 15:30

Góly: -

Zápas mezi Mohučí a Hamburkem vítěze nepoznal. A nepoznal ani jednoho úspěšného střelce.

První příležitost si připsal Karim Onisiwo, ale mířila nad branku. Ve 27. minutě se kolem Emira Spahiće prosmýknul Jhon Córdoba, jenže svou slibnou akci zakončil pokusem těsně vedle levé tyče. O chvíli později zase testoval Drobného pozornost Onisiwo. V pětatřicáté minutě šli domácí do přečíslení, které ovšem zazdili.

Největší šanci prvního poločasu si vytvořil Johan Djourou, ale Karius předvedl fantastický zákrok. V 51. minutě ukradl míč Bungertovi hamburský Sven Schipplock. Tváří v tvář mohučské jedničce ale neuspěl. Die Nullfünfer se pořádně připomněli až tři minuty před vypršením řádné hrací doby. Yunus Malli hrál na Clemense, ten prodloužil na Córdobu a ten rychlou akci zakončil střelou mimo.

Dělba bodů znamená, že Mohuč spadla mimo pohárové příčky. Schalke totiž podle očekávání porazilo poslední Hannover. Svěřenci Martina Schmidta mají před sebou už pouze utkání se Stuttgartem a Herthou, která kvůli prohře v Leverkusenu rovněž zůstává na dostřel. Hamburk je nyní jedenáctý a úplnou jistotu setrvání v soutěži ještě nemá. Ve zbytku sezony čeká ještě Wolfsburg a Augsburg.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Eintracht Frankfurt 1:2

30.04.2016 15:30

Góly: 12. Mario Vrančić - 56. Makoto Hasebe, 83. Stefan Aigner

Stejně jako minulý týden proti Mohuči, i tentokrát rozhodl Frankfurt o své výhře v závěrečné desetiminutovce. Rozdíl byl pouze v tom, že mu nepomohl vlastní gól. Darmstadt tedy nadále zůstává ve hře o záchranu.

Jubilejní stý zápas Darmstadtu mezi německou elitou nedopadl podle představ. V celé Bundeslize neměl nikdo horší venkovní bilanci než Frankfurt. A už po dvanácti minutách hry visela ve vzduchu jedenáctá porážka. Marcel Heller přihrál před bránu Mariovi Vrančićovi, který procedil balon až za čáru - 1:0.

Po devatenácti minutách hry sehráli domácí učebnicový protiútok. Na poslední chvíli však nebezpečí zažehnal Marco Russ. Kdyby nezasáhnul, číhající Sandro Wagner by s největší pravděpodobností zvýšil na 2:0. Hned poté zatáhnul ve vlastním vápně Seferović za dres Caldirolu a kopala se penalta. Sandro Wagner si vybral pravý dolní roh, ale na Hradeckyho nevyzrál.

V tu dobu však ještě nikdo nemohl tušit, jak moc to po závěrečném hvizdu bude Darmstadt mrzet. Do konce poločasu to pořád bylo dobré. I proto, že Seferović neproměnil ani jednu ze svých příležitostí a v závěru jej napodobil i Marco Fabián. Tým Nika Kovače byl po změně aktivní stejně aktivní. Szabolcs Huszti, Aris Ben-Hatira a Haris Seferović měli další šance, které však zůstaly nevyužity.

Zaslouženého vyrovnání se tedy Eintracht dočkal až v 56. minutě. Po rohovém kopu se balon odrazil na hranici pokutového území, kde číhal Makoto Hasebe. Kulatý předmět napálil okamžitě z první na Matheniovu bránu, přičemž cestou tečoval Caldirola a bylo to 1:1. Darmstadští tedy potřebovali začít hrát a pokud možno skórovat.

Jenže místo toho zase inkasovali. V 83. minutě rozehrával Huszti přímý kop z pravé strany hřiště. Balon se nakonec dostal až ke Stefanu Aignerovi, který jej pravačkou zblízka uklidil do sítě - 1:2. A tak to taky skončilo. Oba celky ještě čekají, jak dopadne pondělní dohrávka, ve které se střetnou také sestupem ohrožení Werder Brémy a VfB Stuttgart. Die Lilien mají před sebou ještě duely s Herthou a Gladbachem, kdežto Frankfurt bude hájit prvoligovou příslušnost proti Borussii Dortmund a právě Werderu Brémy.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FC Köln 0:0

29.04.2016 20:30

Góly: -

Páteční předehrávka mezi dvěma celky ze středu tabulky branky nenabídla. Naděje na čtvrté vítězství v řadě mírně favorizovanému Augsburgu ještě zvýšil fakt, že hosté z Kolína nad Rýnem dohrávali závěrečnou půlhodinu o deseti, ani to však svěřencům Markuse Weinzierla na vítězství nestačilo a stále tak nemohou říct, že jsou definitivně zachráněni.

Dnešní utkání musela nezaujatého fanouška nudit, především pak první poločas, v němž nebyla k vidění ani jedna přímá střela na branku. Pár zajímavých příležitostí se nicméně přece jen našlo. Hned v úvodu si na rohový kop Filipa Mladenoviće naskočil Dominic Maroh a jeho hlavičce nechybělo mnoho. Na opačné straně to rovněž ze vzduchu zkoušel Tobias Werner, ale i on mířil nepřesně.

Hostům z Porýní nepomohla ani událost z 57. minuty, kdy kapitán Matthias Lehmann při snaze odehrát míč zasáhl kopačkou do obličeje Wernera a po zásluze obdržel druhou žlutou a zároveň tak červenou kartu.

Přesilovka se ovšem bavorskému celku nevyvedla dle představ a až na pár výjimek Tima Horna vůbec neohrozili. Nejblíže gólu byl v 67. minutě Raúl Bobadilla, jeho střela ale prosvištěla kousek vedle pravé tyče. Mimo prostor mezi třemi tyčemi hlavičkoval o chvilku později také Alfred Finnbogason. Augsburg se sice snažil získat plný bodový zisk, nakonec se však musí spokojit s remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32264275:1582
2.Borussia Dortmund32245380:3177
3.Bayer Leverkusen32176952:3657
4.Borussia Mönchengladbach321541363:4949
5.Hertha BSC321471141:4049
6.Schalke 04321461246:4748
7.1. FSV Mainz 05321371243:4146
8.1. FC Köln3210111136:4041
9.FC Ingolstadt 043210101230:3740
10.VfL Wolfsburg321091343:4839
11.Hamburger SV321081437:4438
12.FC Augsburg329101340:4837
13.TSG Hoffenheim329101338:4937
14.SV Darmstadt328111336:5035
15.Werder Brémy32971649:6534
16.Eintracht Frankfurt32891533:5133
17.VfB Stuttgart32961748:6933
18.Hannover 9632642229:5922

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (111)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak posledná piatočná predohrávka sezóny dnes naplno ukázala svoju symboliku a tradíciu - bezgólovu nudu

Dnes sme nehrali dobre a úprimne si musíme priznať, že výhru si viac zaslúžil Augsburg aj keď teda zápas bol extrémne nudný

V porovnaní s poslednými dvoma stretnutiami sme podali výrazne podpriemerný výkon a aj vzhľadom k druhej žltej Lehmanna musíme brať bod všetkými desiatimi Augsburg sa s najväčšou pravdepodobnosťou zachráni,my už máme istotu toho že si BL zahráme aj o rok pár dni. Definitívne je jasné, že sa do EL nedostaneme, čo myslím si nevadí, snáď udržíme hornú časť tabuľky. Tak snáď sa pre posledné dve ligové zápasy zlepšíme (čo sa týka predvedenej hry,ten bod až taký zlý nie je )

Inak znovu sme hrali na 4-roch obrancov a vtedy to funguje (aspon bodujeme). Konečne ma Peter začal počúvat

Reagovat
OnderCZ

Tak popravdě si myslím, že kozlům by ta EL příští rok spíš uškodila než pomohla. Jsem rád, že jsou v pohodě, záchrana jistá a příští rok se uvidí. Chce to jít postupně, než honit něco na dvou frontách, tak je lepší se postupně stabilizovat po těch problémech co měli.

Reagovat
Logan

Reagovat
smazaný uživatel

Úplne s tebou súhlasím. Pre nás by bolo najlepšie ešte také 2 roky v pokojnom strede v prípade,žeby sme hrali EL tak v lige by sme asi hrali celý rok o záchranu (čosi ako túto sezónu FCA alebo berlínska Hertha v minulosti)

Reagovat
popltak

Klasická BL nuda..

Reagovat
andycek1

Prosím vás cez jakú stránku kupuje lístky na Bayern(Bundesligu)?? Protože mne to na ich ofic. stránke nechce zebrat moju adresu.

Reagovat
Arne

Já jsem to vždy koupil pouze přes ofiko stránky hostů... Co vím, tak přes Bayern nemáš šanci se tam dostat, pokud nejsi členem nějakého fanklubu - pak by ses mohl domoct lístků ale asi tak jednou za sezónu.

Reagovat
andycek1

Na ostatné kluby ako Dortmund, Schalke, Bayer, Gladbach alebo Herthu v pohode ??

Reagovat
Arne

Musíš spíš na ty malý, resp. ty, kteří sebou moc fanoušků nevozí... Já se tam na Herthu dostanu v pohodě vždy, když chci jet, protože mám členství, ale i bez něj třeba na Hannover a takový kluby by to mělo být v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna na Hannover to bude teraz trošku problematické

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslis ze jenom jednou? Ja prave o membershipu kvuli nakupu listku uvazuju.

Reagovat
db18

Protože má Bayern tolik členů, že se na všechny prostě nedostane... v sezoně 07/08 jsem se ještě dostal na zápas přes fanklub, jehož členem je můj bratranec, protože dostali o něco více lístků, jenže hned další rok už to nebylo možné, protože se zvýšila poptávka a lístky byli jen pro členy - a i tak se na ně dostane jen párkrát do roka...

Reagovat
smazaný uživatel

A to ani na ty neatraktivní zápasy? Nemluvím o Lize mistrů a podobně.

Reagovat
db18

Šance se ti samozřejmě zvýší, ale nebudeš to mít zaručené, že se na tebe dostane... a na ty horší soupeře je to pak logicky snazší se dostat (ale taková situace jako v prvním uktání s Hoffenheimem už asi nenastane )

Reagovat
smazaný uživatel

Takže myslet si ze bych se dostal treba ctyrikrat petkrat za sezonu na stadion (klidne proti Ingolstadtu, novackum atd.) je naivni? ptz to je jediny duvod proc bych si ten membership delal

Reagovat
db18

Až takhle ti to říct nedokážu... To bych musel hádat a bylo by riziko, že bych ti řekl nějakou nepravdu...)

Reagovat
Arne

Ja se obavam, ze to asi neni realny... Co si vzpominam, tak jsem se bavil se dvema cleny z Nemecka a oba mluvili o jednom zapase za sezonu.

Reagovat
cologneFC

Ako pisal Arne, skusaj to cez hostovske kluby. Arne ti pomoze ked tam bude hrat Hertha, ja ked tam bude hrat Kolin atd. Ja mam na Bayern vzdy 29 listkov k dispozicii (do sektoru hosti). Samozrejme ich neberiem vsetky, ale mohol by som. Len treba byt rychly, ono sa to rychlo preda.

Reagovat
Arne

29? Jak je to mozny? A nemas treba moznost koupit vic listku na derby? Ja byl v Koline jednou (proti nam v sezone, kdy oba kluby sestupovali) a byla to naprosta parada.

Jinak ja muzu poradit, ale asi jinak nepomuzu... My tam mame ty limity nekde jinde - dva listky na osobu (dalsi dva pak shanim z toho zbytecku, ktery jde do volneho prodeje) a hlavne to vubec neposilaji do zahranici. Domaci listky tudiz vyzvednu na stadionu, ale na ven to musim poslat v ramci Nemecka, odkud mi to pak dovezou. A s timje uprimne hodne starosti...

Reagovat
cologneFC

Aj u nas su to 2 listky na osobu. Ak sa ale nevypredaju, tak potom ma kazdy fanklub moznost ziskat 25 listkov. Ja si viem objednat 2 na seba a 2 na maleho syna. No a potom este 25 na fanklub, ale to nie vzdy. To zavisi od kapacity stadiona kam sa ide. Inak mne to v pohode posielaju na Slovensko, nikdy som s tym nemal problem. A kedze som clenom uz viac ako 25 rokov, tak mam prednostne pravo na kupu listkov.

A na ake derby by si chcel listky? Proti tabletkarom alebo proti gladbachu?

Reagovat
Arne

Samozřejmě Gladbach, to je to opravdové derby... Aha, mě nedošlo, že máte vlastně fanklub + to čtvrtstoletí členství je taky pěkná věc... O tom vlastně jednou psala W.G.M., že se nemá možnost na derby dostat, protože je členkou pár let a ty lístky si rozeberou "starší" členové.

Reagovat
cologneFC

A kolko listkov by si potreboval na derby. Viem ti zabezpecit jeden a mozes ist s nami na zapas.

Reagovat
Arne

Záleží, kolik by bylo k dispozici, podle mě i tady z EF by jelo pár lidí, se kterými jsme tu a tam v Německu byli... Až v létě nalosují novou sezónu, tak se ozvu. Dík.

Reagovat
cologneFC

Na takyto zapas ani ja neviem zohnat vela listkov. Skoda, ze Svento odchadza, ten mi posuval listky co dostavali hraci.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevravel ti kam by chcel v lete ísť? Slavia alebo chce ostať v Nemecku/Rakúsku?

Reagovat
cologneFC

Slavia

Reagovat
cologneFC

Ak chces vidiet dobru atmosferu tak chod na iny stadion v Nemecku. Ak chces vidiet bandu Judasov, tak postupuj podla Arneho navodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Gladbach prostě na Bayern umí

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke Frankfurt Hoffenheim A v pondělí prosím ještě Stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bol dneska desivy, ako keby na to kaslali alebo neviem co.

Inak Xhaka vraj od roku 2017 hracom Bayernu, udajne sme mali aktivovat jeho 30 mil. vykupku.

Reagovat
REPLIKATOR

Drobný

Reagovat
blackhawk88

KHR ohladom Hummelsa povedal, ze Bayern oslovil Matsa a nie naopak. Ze fanusikovia musia vydrzat par dni. Ze je optimisticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí teď solidně připískává Leverkusenu

Reagovat
Werkrider

Pískal pre Leverkusen, ale ako píšeš nižšie ... Hráči Herthy mi dnes pripomínali Leverkusen, frustrovaní, vkuse sťažujúci sa rozhodcovi ...

Reagovat
Arne

Podle mě mu musel někdo dát echo, že v první půlce nefoukl jednu a půl penalty Plattemu - ta první byla stoprocentní, v té druhé situaci podle mě možná dřív odehrál míč, ale taky to smrdělo...

Každopádně co pak předváděl v posledních 20-30 minutách sudí, to bylo neskutečný... Nedivím se, že naši hráči byli totálně nasraní, hlavně Starkovi tam otočil několik situací.

Jinak my a simulanti? Já jsem si teda všiml jenom jedné simulace, která zase ale stála za to - ten Baumi v závěru, jak se odpíchl.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem toho Baumiho no... on to zkoušel vícekrát, ale až to poslední bylo fakt šílené

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hertha docela simulanti.. obzvláště Baumi. Ten tam přišel a několikrát si zaskočil

Reagovat
Werkrider

Parádička. Po prvej polovici sezóny sa mi ani nesnívalo, že si s predstihom zabezpečíme Ligu Majstrov. Štvrté miesto samozrejme prajem Hertičke a dúfam, že Gladbach zase vyplieskame, aby sme im pomohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska strhujúce popoludnie je mi ľúto trošku Hannoveru, chcel som aby na záver pred svojimi divákmi vyhrali keď už majú istý zostup-ale ešte budú mať šancu proti Hoffe Gladbášok vynikajúco, chvíľu mal vyššie držanie lopty než Bayern. Je to môj rival ale LM mu doprajem,už nebude za šašov a otlkánkov ako túto sezónu až pôjde. Wolfsburg v súčastnosti pre taký Dortmund nie je súperom, prišiel úplne odovzdaný a Dortmund sa s ním od prvej chvíle hral a myslím že mohlo to byť vyššie než 5:1 Mainz s HSV som tak úplne bez gólov nečakal, myslel som že prístav dostane naložené a s troma gólmi v sieti pôjde domov Mainz musí predviesť iný výkon, lebo v EL nebude mať šancu. Chvalabohu Frankfurt dokázal otočiť na pôde tých chalupárov v modrom. Ten Darmstadt hrozný, keď sa dostane do vápna hneď chce penaltu. Som sa skoro pogrcal s toho, že čo reklamovali v závere (videl som zostrih a penaltu by nenariadil zrejme ani slepý na obe oči ). Kiezby ubulenci chceli spadnúť, no nejako sa asi udržia. Každopádne, akíkoľvek s tímov čo by išli do baráže proti Norimberu tak by nebol favoritom Hoffe pekne,pod Nagelsmanom hrajú veľmi pekný futbal. No a na záver soboty prekliaty Leverkusen vyhral, v závere zápasu rozhodca Bayeru vcelku pripískaval (zrejme ho Schmidt pozval na pivo) tak Hertha bude hrať asi EL, no tam bude mať určite väčšiu šancu. ČI sa dostane do EL alebo LM, bude budúci rok asi hrať o zostup v piatok nuda, naši sú v pohode. V pondelok záchranársky súboj,asi budem viacej priať Werderu...

Reagovat
smazaný uživatel

Z Mainzu v Európe mám obavy, majú dobré výsledky túto sezónu, ale čo som videl väčšinou ich zápasy, tak to nebola žiadna fantázia, väčšinou má viac nadchla atmosféra v Coface Aréne a samotná aréna ako hra Mainzu a to mám trochu slabosť pre tento tím. Ale na druhej strane určite im verím viac ako pred tými 3 či 4 rokmi keď vypadli v predkole.

Reagovat
db18

+ během léta často ještě odejde jeden hráč ze základu a z poháru se poroučí po prvním dvojutkání

Reagovat
smazaný uživatel

Našťastie sa Muto zranil, takže by mal ostať. Možno odíde Malli, o toho by mohol byť záujem, prípadne o brankára.

Reagovat
db18

Malli bude asi jasný - dle prohlášení Kalleho a Watzkeho to vypadá, že Bayern chtěl Götzeho zapojit do transferu s Hummelsem, ale Watzke by to chtěl jako dva oddělené transfery (to je ale jen má domněnka), takže se BVB asi zaměří na Malliho a situace už bude docela podobná tomu, když odešel Holtby s Schürrlem (+ odchází Heidel, tak kdo ví, jakou se jim podaří sehnat náhradu)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja pevne doufam, ze Mario soucasti Matsova transferu nebude.Dal bych mu jeste v pristi sezone pod novym trenerem sanci. Verim, ze kdyz se zvoli dobre rozestaveni, tak muze byt rozdilovym hracem, jako byl v Dortmundu

Reagovat
db18

Problém je, že má stejně jak Mats jen smlouvu do konce sezony 16/17, takže s tou šancí musí být Bayern opatrný a s jeho platem může být prodloužení smlouvy dost nevýhodné...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím no.. ale stejně si myslím, že by mu měl Carlo dát šanci. A s platem by musel jít dolů no. Ale asi to nejvíc vidim na ten Liverpool. V Anglii mu velké prachy dát můžou

Reagovat
cologneFC

Gotze sa urcite do Dortmundu nevrati

Reagovat
Rudnevs

Odíde Heidel, to som zvedavý ako to dokážu ... Okotie radšej pôjde do HSV ako ku ním ( snáď )

Reagovat
Arne

Gratulace Leverkusenu, zcela zaslouženě má ten třetí flek, a jak už jsem psal, příští rok by podle mě klidně mohli i před BVB... Doufám ale, že příští týden uhrají aspoň bod v Borussia-Parku, jinak jsme totálně nahraní.

Včera to z jejich strany nebyl takový koncert, jaký jsem čekal, každopádně mě u nich zaujali dva hráči... První samozřejmě Aránguiz, konečně jsem ho viděl pořádně v dresu Bayeru a byl zase famózní, druhý ten mladý bek nalevo, hrál jak mazák.

U nás se mi kromě Jarsteina líbil klasicky Schelle, Stark taky nehrál úplně zle... Konečně zase dostal šanci Tolga, ale bohužel to nebylo úplně ono. Ve druhé půli jsem si přál na hřišti Haraguchiho, ale co on potom předvedl, to bylo otřesný. Střídání Kaloua jsem přičítal nějakému menšímu zranění, ale očividně šel dolů kvůli tomu, že hrál slabě. Pokud ale máme dohánět manko, tak ho potřebujeme za každý situace. Stejně tak nechápu, proč šel Baumi tak pozdě a proč celou věčnost prosedí Stocker - ten v létě musí odejít, bohužel.

Co tam včera někdy předváděla obranná čtyřka, to bylo celkem silný kafe... Nevím, co se děje, že jsou najednou všichni bez formy. Teda kromě Pekyho, ten hraje svůj standard, se kterým bych ho ale nejradši viděl někde v Sandhausenu nebo Trenčíně. Co tam vyrobil před prvním gólem, to byl neskutečný bizár.

Koukám, že bychom mohli ještě přijít o přímý postup do skupiny EL... Pokud ale máme mít šanci na čtyřku, tak se musí bezpodmínečně skosit Darmstadt a z Mainzu minimálně bod. Něco mi říká, že by to předkolo ještě mohlo uhrát Schalke, když si vezmu, jakou sračku hraje a kolik bodů i tak stejně uhaluzilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Prial som tretí flek skôr Herthe, LM nehrala myslím 15 rokov. Škoda, že sa v poslednej dobe prestalo BSC dariť, pokiaľ by tá forma ostala tak teraz by mali Berlínčania tretie miesto isté

Reagovat
Arne

Myslím, že Leverkusen by nás stejně přejel... Já jsem furt nevěřil a nevěřil, pak najednou jsem už byl nahlodaný, že by to mohlo vyjít, a v tu chvíli začala ta mizérie. Uvidíme, třeba to čtvrtý místo třeba ještě umlátíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta chyba Pekaríka pri góle bola strašná, to bola snáď jeho najväčšia chyba v Herthe čo som videl. Ale inak hral aj tak zle? Doteraz ho vraj Dardai chválil čo začal po zranení nastupovať, čo som videl nejaké zápasy/zostrihy tak sa mi zdal v pohode. Ale ako budem rád ak ostane a nepôjde do toho Leicesteru, ktorý má fakt o neho záujem, Angličania si z neho urobia obyčajný tovar....

Reagovat
Arne

Tak az tak zle nehral, navic dal celkem solidni centr a byl z toho gol, takze ma zase na rok vystarano. Ne to trochu prehanim, ja mu po tom uvodu, kdy tak do ledna/unora roku 2014 byl sileny, celkem prisel na chut, ale kdyz jsem si posledni dobou zvykl na Mitche, tak je to prece jen sesup dolu.

Podle me s nim pocitame, jinak bychom v zime nepustili za par eur Regäsela, ktery toho hrace na pomezi zakladu (tak trochu dvojka za Mitchem, tak trochu zaklad, kdyz je Mitch na kridle) klidne hrat mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Aranguiz je geniálny futbalista, to je úlovok najvyššej kategórie, snáď vydrží budúcu sezónu zdravý...

Henrichs sa javí ako nesmierne zaujímavý hráč do budúcna, nástup má úplne skvelý, ak takto bude pokračovať, tak kľudne môže vyriešiť problematický post na kraji obrany Nationalelf... ale to predbieham, uvidíme v novej sezóne, miesto na RB má relatívne voľné, dúfam, že mu Schmidt neprestane dávať šance... navyše je to odchovanec, bolo by super, keby sa usadil v základe

Reagovat
Arne

Tak jestli je levy bek jeho sekundarni pozice, tak to je docela sila... Jak pak muze zahrat na pravo... Kdyz udrzite Wendella a tenhle bude pokracovat tak, jak zacal, tak mate kraje jak vino.

Reagovat
smazaný uživatel

a s Jedvajem s počítá primárně na stopera?

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra na nás čaká prvý pondelkový zápas, boj o prežitie medzi Wederom a VFB. Asi budem fandiť Brémam, samozrejme prajem záchranu Vfb. Tak by bolo zrejme najlepšie pokiaľ by zostúpil Eintracht a Darmstadt klesnul aspoň na baráž (hromotlci ubulení, banda chalupárov už sedemnásta asi neskončí ). Tak dúfajme vo výhru Brém. Inak pre tých, ktorí na EF príliš nefandia Darmstadtu (myslím napr. Stas) a pre mňa, existuje potešujúca a teoretická varianta, ako by mohli ubulenci zostúpiť:

- Werder musí poraziť Vfb, najlepšie by bolo pokiaľ by remizovali s nami a Eintrachtom na weseru

- Stuttgart musí prehrať ďalšie kolo s Mainzom doma a vylúpiť Wolfsburg popri prehre s Werderom

- Eintracht musí prehrať s BVB a Werderom

- No a samozrejme musí Darmstadt prehrať obidva zápasy + prehrať baráž v Norimbergu, toto je celkom reálne

Toto sú len rýchle počty - pokiaľ všetko dopadne ako má, tak budú mať Werder a Stuttgart 36 bodov, chalupári 35 a Frankfurt 34. Ostatné tími sa zachránia už ďalšie kolo. Inak pokiaľ mám v tých počtoch chybu,dajte mi vedieť

Reagovat
Rudnevs

OT: R.I.P Nicklas Fereirabend.

Reagovat
Rudnevs

+ teda ďalšie informácie patriace k OT

• Leno zostáva v Leverkusene, takže Zieler asi do Kolína ( alebo do zahraničia )

• Mainz využil opciu na Clemensa za 2,5 milióna. To je celkom prešľap od Schalke

• Sandhausen nevyužil opciu na Koseckiho

• Freiburg sa vracia do Bundesligy

• Fereirabend zomrel tri dni po svojich 19. narodeninách, spolu s ním zomreli v aute ( Opel Astra ) aj ďalší dvaja ľudia.

• Göhlert ( Heidenheim ) končí kariéru, vude z neho doktor

Reagovat
Rudnevs

+ ešte nové dresy Gladbachu: http://www.nurfussball.com/2016/05/borussia-monchengladbach-16-17-trikot.html?m=1 Lepšie ako tento rok, hoci trochu chýba zelená farba.

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval som to Sportstudio ako dresy predstavili tí dvaja fanúšikovia v priamom prenose, ešte sa obaja aj otočili a obaja mali tuším na dresoch Herrmanna. Mne sa práve páči, že dali preč zelenú, ta žltá tam ale stále vadí ešte viac. Gladbach by ale mohol skúsiť pásiky čierno-biele klasiku niekedy.

Reagovat
Rudnevs

Mne sa tam práveže páčia na tých dresoch aj iné farby ako čierna a biela. Z Gladbachu sa mi najviac páčili zo sezóny 2013/14... Zo zadu som tam nevidel, to bude až keď bude nejaké oficiálne predstavenie.

Reagovat
db18

*Feierabend

Reagovat
stas87

Clemens mal myslim jedno dlhodobe zranenie a v case,ked ho Schalke malo pod zmluvou tam boli lepsi hraci.Nikto nemohol vediet,ze sa chyti v FSV.

Reagovat
Rudnevs

Tak hej, ale aj tak fantastický obchod pre Mainz. Hoci z pohľadu Clemensa to moc nechápem, kedže Mainz pôjde dole, ale on tam asi chce ostať lebo sa mu tam darí.

Reagovat
stas87

A zasa to robis. prestan vopred odsudzovat,je to hlupe.Heidel vyuzil situacie a skusil to s nim,Schalke vtedy nelutovalo,ze odisiel.

Reagovat
Rudnevs

Tak áno s Aránguizom aj Jóhannssonom to možno bolo prehnané a ospravedlňujem sa im. Ale osobne by som bol veľmi prekvapený, keby Mainz bol v hornej polovici tabuľky ( z pochopiteľných dôvodov ... o tom aj diskusia hore )

Reagovat
smazaný uživatel

Bezva, Stuttgart s touhle formou by dostal i v baráži.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, ten zasranej Werder bude v lize smrdet dal

Reagovat
cologneFC

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Radsi Werder nez Hoffenheim, Ingolstadt a podobny hruzy.

Reagovat
db18

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nahodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

no comment

Reagovat
Liquid

ať spadne Frankfurt a Brémy, hlavně záchranu Hoffíků a Darmstadtu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

To je krec od vas dvou...

Reagovat
Liquid

A fanoušci bundesligy, těšíte se také na účast Lipska? Konečně také bundesliga v blízkosti hranic.

Reagovat
smazaný uživatel

Jop

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnderCZ

Použít ve větě spojení fanoušek BL a těšit se na Lipsko, to si úplně protiřečí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem fanda BL a na Lipsko se tesim.

Reagovat
Arne

Nejsi fanda bundesligy ani fanda fotbalu... Jen ubohy debilek, pro ktereho je trollovani smyslem zivota.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím s tebou znova súhlasiť Arne Lipsko nemá s fotbalom nič spoločné preboha

Reagovat
db18

Ne...

Reagovat
Rudnevs

Neteším. Ale to je fakt, že z Česka to bude blízko.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokázal by mi někdo říct, kde je na Bundeslize opravdu výborná atmosféra a je reálné se tam dostat bez členství ve fanclubu? V téhle sezoně jsem navštívil zápasy Gladbach - Ingolstadt a Leverkusen - Hertha a především fanoušci Gladbachu pro mě byli opravdu zklamáním, možná to bylo zčásti tím, že měli po LM a zčásti soupeřem, ale i tak to od nich byla bída. Ingolstadt nepředvedl prakticky nic, ale tam jsem ani nic nečekal. A teď o víkendu jsem od Leverkusenu taky neměl vysoká očekávání, oni tam navíc mají ta místa na stání udělaná tak blbě, že ten kotel ani moc fandit nemůže. Jediná Hertha mi přišla dobrá, bylo tam hodně lidí i v jiných sektorech a celkově fandili dobře, ale zase nevím, jak moc to je ovlivněné současným umístěním, to se pak fandí líp. Díky za odpovědi.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB.

Reagovat
db18

Frankfurt a Köln...

Reagovat
Arne

Frankfurt, Köln, Stuttgart a samozrejme Schalke+BVB... Pokud ti jde jen o atmosferu, tak symozrejme Dynamo Dresden.

Co se tyce Herthy, tak mi neprijde, ze by se fandilo vic, kdyz se dari... Naopak ja zapasy s nejlepsi atmosferou zazil, kdyz se hralo dole.

Reagovat
smazaný uživatel

A na BVB a Schalke se dá v pohodě dostat? O Drážďanech samozřejmě vím, ale jde mi spíš o kombinaci dobrýho fotbalu a atmosféry.

U tý Herthy to byla spíš spekulace, jestli to tak není. Ale pokud ne, tak jen dobře. Na tu se předpokládám dá dostat taky v pohodě ne?

Jinak díky za odpověď

Reagovat
smazaný uživatel

Na BSC se dá dostat v pohodě bez členství. U BVB o tom vážně pochybuju.

Reagovat
Arne

Jo, otazku dostupnosti jsem do toho vyctu nezapocital... Pokud to ale neni vylozene slagr, tak si myslim, ze i u techto dvou se necha chytnout. I kdyz zase pokud tam pojedes treba na Ingolstadt nebo Augsburg (jako ja tehdy mezi semifinale LM s Madridem), tak je mozne, ze to bude o nicem - jako treba v tom Gladbachu, jak jsi psal.

Na Herthu se dostanes naprosto bez problemu na 15 zapasu v sezone, na Bayern a BVB dost obtizne (bez clenstvi), ale pokud si pockas a v den, kdy jde zbytek listku do volneho prodeje, v 10 hodin na netu a budes rychly, tak se k lupenum taky dostanes.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB, Koln, Werder, Hamburger SV, Frankfurt a Schalke

Reagovat
Rudnevs

OT: HSV už nemá záujem o Subotiča a Harnika.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak konečne som sa dostal na EF aby som mohol zhodnotiť včerajší premiéroví a strhujúci pondelkový duel medzi Werderom a VFB:

- skutočne nádherný zápas

- prístup domácich bol neskutočný, všetci hráči išli za každou loptou (to je ten dôvod, prečo Brémam fandím )

- atmosféra bola výborná, všimol som si transparent v domácom kotli, s čoho vyplinulo že ultras mali bojcot ale na atmosfére to nebolo poznať fandili všetci,ako na weseru zvykom to že fans Stuttgartu bojkotujú výjazd bolo známe už dávno

- Stuttgart odohral vyložene špatný zápas, snažil sa bojovať no bolo to malo a skóre 6:2 je zaslúžené

- kuriózne góly padali, nenadarmo sú to najhoršie obrany BL

+ OT: moja zostava kola

Yann Sommer (MGB) - Aytac Sulu (SV98), Papy Djilobodji (SVW), Jannik Vestergaard (SVW), Markus Feulner (FCA) - Fin Bartels (SVW), Florian Grillitsch (SVW), Zlatko Junuzovíč (SVW) - Karim Bellarabi (BAY), Claudio Pizzaro (SVW), Thomas Muller (FCB)

Dal som si rozostavenie 4-3-3, možno by mi to fungovalo Brémy podali fantastický výkon a preto som tam dal toľko hráčov do zostavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele