Bundesliga - preview 31. kola

20.04.2018, 08:32, aktualizováno 22.04.2018, 08:36
Previews
Augsburg si může definitivně zajistit záchranu v Bundeslize, nicméně také Mohuč bude hrát o své bytí a nebytí v soutěži pro příští sezónu. Podobně je na tom i Köln, který už je ovšem v takřka bezvýchodné situaci. Snad jedině výhra na půdě vysoce favorizovaného Schalke, které navíc hraje o druhé místo, by mu ještě zachovala jakous takous naději.
FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Fotbalisté Mohuče cestují do Bavorska s cílem získat tři body a odpoutat se od sestupových pozic. Augsburg je sice jedenáctý, ale také ještě nemá vyhráno a navíc doma už nevyhrál přes dva měsíce. Pokud se mu to proti Mohuči podaří, zahraje si 1. Bundesligu i příští rok.

Poslední domácí výhra se odehrála počátkem února a od té doby čekají příznivci Fuggerstädter na tři body marně. Augsburg sice vyhrál v Hannoveru, ale za deset kol to bylo teprve druhé vítězství. Není divu, že se bavorský celek propadá tabulkou a i když má před sestupovými pozicemi sedmibodový náskok, záchranu ještě v kapse nemá.

V tomto kole ji ale může oslavit a potřebuje k tomu jediné - porazit Mohuč. První zápas na půdě soupeře zvládl a vyhrál 3:1, ovšem pokud bychom se podívali do minulosti na vzájemná utkání, vyšla by z toho Mohuč lépe. Ta za pět let prohrála s Augsburgem jen dvakrát! Bavoři v minulém kole získali bod ve Wolfsburgu za remízu 0:0, nicméně svoji sérii bez výhry natáhli na čtyři utkání.

Mohuči se pomalu, ale jistě krátí čas. Do konce sezony zbývají čtyři kola a severoněmecký celek balancuje na hranici záchrany a ošemetné baráže. Na svém kontě má třicet bodů, což je stejně jako má šestnáctý Freiburg. Na druhou stranu hosté se dostali z nejhoršího a v minulém kole si připsali veledůležité vítězství nad přímým konkurentem Freiburgem.

Augsburgu bude chybět Framberger a nejspíše i Opare. Určitě pak do zápasu nezasáhne český záložník Jan Morávek, který dostal v zápase s Wolfsburgem červenou kartu. Ani hosté nejsou kompletní, scházet bude trio Bungert, Muto a Bell.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Hinteregger, Khedira, Gouweleeuw - Max, Baier, Koo, Schmid - Caiuby, Gregoritsch - Richter
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Adler - Donati, Balogun, Diallo, Brosinski - Serdar, Gbamin, Latza - Öztunali, Quaison, Blasis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.25 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Schalke 04  (neděle 18:00)
Kolín nad Rýnem má poslední šanci, jak ještě oživit naději na záchranu. Ta je čtyři kola před koncem mizivá, nicméně stále existuje. Kozli ale potřebují zabrat a doma zdolat druhý tým soutěže Schalke.

Kruh se nad Kolínem pomalu uzavírá. Čtyři kola před koncem jsou Kozli již v kritické situaci a pokud chtějí ještě oživit šance, musejí porazit Schalke. Kolín začal od února celkem pravidelně bodovat, ovšem vše přišlo až příliš pozdě. Výhra nad favorizovanými Lipskem a Leverkusenem může přijít vniveč a je jen škoda, že Kolín na tyto výsledky nedokázal navázat i v jiných zápasech. Domácí celek v minulém kole prohrál s Herthou Berlín 1:2 a ještě zhoršil svojí pozici.

Na RheinEnergieStadion tedy dorazí Schalke, aktuálně druhý celek Bundesligy. Titul vicemistra ještě jistý nemá, protože ze třetí i čtvrté pozice stále útočí Dortmund, respektive Leverkusen. Königsblauen ale mohou konečný zisk druhé příčky přiblížit, když zvítězí v Kolíně. Pokud by se tak stalo, vzrostl by náskok na třetí Dortmund na čtyři body.

Schalke se v minulém kole vytáhlo a ovládlo Vestfálské derby 2:0, nicméně v týdnu přišlo velké zklamání. Svěřenci Domenica Tedesca nezvládli semifinále německého poháru, když podlehli Eintrachtu Franfurkt 0:1. Sen o zisku trofeje se tak rozplynul.

Königsblauen se s Kolínem letos už dvakrát utkali a vždy to byla vyrovnaná partie. Ligový zápas skončil remízou 2:2 a pohárový duel zvládlo lépe Schalke, které zvítězilo nejtěsnějším rozdílem.

Kolín se musí obejít bez Guirassyho, Lehmanna a Özcana, zatímco Schalke bude chybět jen obránce Nastasič.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Hector, Heintz, Meré, Sörensen - Bittencourt, Koziello, Höger, Risse - Terodde, Osako
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Kehrer - Caligiuri, Bentaleb, Goretzka, Oczipka - Santo - Embolo, Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.91 - 3.67 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Souboj dvou těžkých vah uvidí tradičně vyprodaná Red Bull Arena v Lipsku. Soupeřem bude Hoffenheim, který po zlepšených výkonech z posledních týdnů také nevzdává boj o Ligu mistrů.

Tým Juliana Nagelsmanna o minulém víkendu porazil Hamburk, což dost možná zastavil proslulé hodiny na Volksparkstadionu. Předtím uhrál remízu s Frankfurtem a v poměru 6:0 smetl poslední Köln. První vzájemný zápas proti Rudým býkům navíc v prosinci jednoznačně ovládnul, takže není divu, že si věří i tentokrát.

"První poločas byl z naší strany samozřejmě velice povedený. Jsme rád, že jsme dali poměrně brzy gól, protože přesně to byl náš cíl. Druhá půle už nebyla tak atraktivní, ale to se holt ve fotbale někdy stává," hodnotil stručně nejmladší bundesligový kouč, jenž kromě Dennise Geigera může nasadit kohokoliv, včetně Kevina Akpogumy a Marka Utha.

Na druhé straně Dayot Upamecano a Naby Keita už zdárně překonávají svalové potíže, resp. problémy se zády, a v týdnu už se svými spoluhráči trénovali, ačkoliv start se jeví pravděpodobnější v případě druhého jmenovaného. Marcel Sabitzer má rameno opravené, ale na návrat na hřiště si bude muset ještě nějaký ten týden počkat. Opatrní budou muset být Diego Demme a Willi Orban, jelikož se nad nimi vznáší hrozba čtvrté žluté karty.

"Ten výsledek je asi spravedlivý. Za ten bod jsme rádi a jedeme dál. Z naší strany to však rozhodně nebyl výkon, na jaké jsme zvyklí," řekl Ralph Hasenhüttl. Dobře ví, že proti sedm zápasů neporaženému, správě vybalancovanému a dobře organizovanému Hoffenheimu to bude zřejmě docela jiná fotbalová písnička.

"Určitě nám pomohlo, že jsme mohli po celý týden trénovat s plnou zátěží. Pořád máme výbornou možnost udělat tuto sezonu stejně úspěšnou, jako byla ta minulá. Ve zbývajících čtyřech kláních se o to budeme snažit. Musíme se ale soustředit jenom na sebe. TSG je silný tým, takže budeme muset hlavně držet balon na svých kopačkách a jejich akce dusit už v zárodku. Jedná se o přímého konkurenta a my máme šanci ho porazit před našimi fanoušky. Víme však, že budeme potřebovat zazářit a předvést koncentrovaný výkon," dodal padesátiletý trenér. Splní hráči do puntíku jeho požadavky?
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Konaté, Bernardo - Keita, Demme - Lookman, Forsberg - Augustin, Ti. Werner
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, B. Hübner - Kadeřábek, N. Schulz - Grillitsch - Nad. Amiri, Demirbay - Kramaric, Gnabry
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.89 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt kvůli zaváháním s Dortmundem, Brémami, Hoffenheimem a Leverkusenu sice nabral bodový odstup na post zaručující Ligu mistrů, nicméně vítězství nad Schalke a s ním spojený postup do finále DFB-Pokalu by mohl tým ve zbývajících čtyřech duelech nakopnout ke smazání té pětibodové ztráty. Hertha má naopak k pohárům i relativně sestupu daleko, takže může hrát v naprostém klidu.

Právě Dárdaiova družina v minulém kole už zřejmě definitivně odsoudila Köln k sestupu do 2. Bundesligy. V polovině března přichystala porážku i pro sestupem rovněž výrazně ohrožený Hamburk, což byly z poslední doby jediné dvě výhry. Ta třetí se datuje do 10. února, kdy byl soupeřem Bayer Leverkusen. A více jich Stará dáma v tomto kalendářním roce nevybojovala.

Historie se tedy opakuje. Klub z hlavního města Německa ve druhé polovině sezony nedokáže navázat na formu z té první, takže není divu, že byl maďarský kouč po těsné výhře 2:1 velmi spokojený: "Jsem rád, že jsme si vytvořili více jasných gólových příležitostí. V závěru jsme si pak vedení bez obav pohlídali."

Obě trefy si připsal Davie Selke, se kterým se proto opět počítá pro základní sestavu. Zřejmě na úkor Salomona Kaloua i Vedada Ibiševiće, pokud se tedy trenér nerozhodne pro klasické rozestavení 4-4-2. A to se při absenci Maximiliana Mittelstädta, Fabiana Lustenbergera s největší pravděpodobností také Niklase Starka jeví spíše méně reálné. Vladimír Darida ovšem v záloze chybět tak jako tak nebude.

"Takticky jsme ten zápas zvládli fantasticky. Schalke mělo jednu nebo dvě šance. Před brankou jsme rozhodně byli nebezpečnější. Každý hráč udělal pro postup maximum, takže se sen zahrát si v Berlíně po roce finále stal skutečností! To je úžasný pocit," prohlásil Niko Kovać po těsné výhře, kterou zajistil v 75. minutě Luka Jović. Asi nepřekvapí, že soupeřem bude - i díky hattricku Thomase Müllera - Bayern Mnichov, který se ze zisku této trofeje radoval naposledy v roce 2016.

Pro nejbližší ligové střetnutí bude chorvatský lodivod postrádat Carlose Salceda, Anteho Rebiće a zřejmě také Kevin-Prince Boatenga. Simona Faletta nepustí do hry trest za karty, ale připraven na nějakou porci minut bude opět po delším zranění se navrátivší Omar Mascarell. Hertha má proti Orlům dobrou bilanci a nic zadarmo jistě nebude chtít dát ani tentokrát.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Hasebe, Russ - da Costa, Mascarell, Chandler - M. Wolf, K.-P. Boateng - Fabian - Jovic
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Rekik, Torunarigha, Plattenhardt - Maier, Skjelbred - Lazaro, Darida, Leckie - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.46 - 4.27
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hamburger SV - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Hamburk se utká v záchranářském souboji s Freiburgem. Pro domácí se jedná o poslední zoufalou šanci na záchranu.

Hamburk se po třiceti odehraných kolech nachází s dvaadvaceti body na předposledním místě, které by pro něj na konci sezóny znamenalo přímý sestup. Odstup na Freiburg, který je třetí od konce, je pro něj přitom smrtící a činí pouze těžko dosažitelných osm bodů, přičemž do konce bundesligové sezóny zbývají čtyři zápasy.

Freiburg se tedy nachází se třiceti body na "barážové" šestnácté příčce, ze které má šanci se odlepit, jelikož stejně bodů mají Mainz s Wolfsburgem, kteří však mají mnohem lepší skóre. O šest bodů před touto trojicí se nachází Hannover, který je jakožto jeden z předsezónních kandidátů na sestup překvapením sezóny.

Na konci března remizoval Hamburk ve Stuttgartu, poté přišla důležitá domácí výhra nad Schalke, která byla pro Hamburk první bundesligovou výhrou od listopadu loňského roku. Když už to vypadalo, že se Hamburk zvedá ze dna, tak minulou sobotu prohrál na půdě šestého Hoffenheimu.

Poslední forma Freiburgu je ještě horší. Z posledních pěti zápasů čtyři prohrál a pouze v jednom remizoval, a to bezbrankově na půdě Herthy. Poté přišla domácí prohra se Stuttgartem, prohra v Gelsenkirchenu, s Wolfsburgem a v pondělí na půdě Mainzu. Havním problémem Freiburgu je v poslední době střílení gólů, jelikož poslední gól si v jeho dresu připsal Nils Petersen před více než měsícem.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Pollersbeck - Sakai, Papadopoulos, Jung, Vagnoman - Steinmann - Kostic, Holtby, Waldschmidt, Ito - Hunt
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Gulde, Söyüncü, Günter - Koch, Höfler - Haberer, Kath - Petersen, Kleindienst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.49 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hannover 96 - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Zápas relativně o nic se bude hrát v Hannoveru. Zatímco hosté z Mnichova už mají jistý zisk šestého ligového titulu v řadě a jejich myšlenky tak směřují spíše na pohárové finále proti Frankfurtu a samozřejmě semifinálové boje v Lize mistrů s Realem Madrid, domácí sedí ve druhé polovině tabulky s relativně pohodlným šestibodovým polštářem na baráž. Jistota je ovšem jistota a body proti jednoznačnému favoritovi by se celku Andreho Breitenreitera samozřejmě hodily.

Vzhledem k tomu, že už ve středu čeká Heynckesovo mužstvo první zápas z dvojice střetnutí proti Bílému baletu, dá se očekávat určitá rotace oproti klasické nejsilnější možné sestavě. Velmi pravděpodobně tak od trenéra dostane odpočinout polský šutér Robert Lewandowski, kterého na hrotu útoku zřejmě nahradí Sandro Wagner, který byl ostatně za tímto účelem v zimě z Hoffenheimu pořízen.

Na lavičce náhradníků si zřejmě odpočinou i veteráni z křídel Franck Ribéry a Arjen Robben, kteří nedávno v Bayernu podepsali nové jednoleté smlouvy. Kdo bude chybět na hřišti zcela určitě, je Arturo Vidal. Chilského rebela trápí zraněné koleno a v této sezoně dohrál. Dalšími absentéry na straně mnichovských jsou další středopolař Corentin Tolisso a francouzské křídlo Kingsley Coman, který laboruje s poraněným kotníkem.

Zatímco Lewandowski zřejmě bude relaxovat na lavičce, Hannover svou největší útočnou hvězdu do zápasu určitě pošle. Největší ofenzivní zbraní H96 je Niclas Füllkrug, kterému se v této sezoně náramně daří a do sítí soupeřů nasázel už 12 branek.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Sorg, S. Sané, Hübers - Korb, Albornoz - Schwegler, Bakalorz - Harnik, Bebou - Füllkrug.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, J. Boateng, Süle, Rafinha - Robben, Rudy, James, Juan Bernat - Lewandowski, Wagner.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.89 - 4.95 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Stuttgart už může dohrávat sezonu v klidu. To samé platí i pro Weder Brémy, nicméně pohled do minulosti naznačuje, že by to neměla být žádná fotbalová nuda.

V posledních deseti vzájemných zápasech těchto dvou klubů padlo šestatřicet branek! Památná zůstává především osmibranková smršť, kterou před dvěma rokama opanoval na domácím stadionu Werder v poměru 6:2. Pamětníci pochopitelně zůstávají na obou stranách barikády, a jelikož Mercedes-Benz-Arena zůstává vcelku silnou zbraní VfB, existuje šance na nějakou odplatu.

Stuttgart měl před týdnem nakročeno k dalším třem bodům, o které však v samotném závěru přišel díky gólu Niclase Füllkruga. "Byl to hodně hořký konec, inkasovat po posledním centru do vápna. Ve druhém poločase jsme přitom vůbec nehráli špatně, jenom chyběl ten druhý zásah. Hráčům nemůžu upřít snahu. A nesmíme zapomínat, že minulých několik týdnu jsme si počínali dobře, díky čemuž teď máme na kontě 39 bodů, což je výborný výsledek," hodnotil Tayfun Korkut.

Zranění jsou Carlos Mané a Andreas Beck. Naopak dohromady už se dal Benjamin Pavard, jenž tak může druhého zmíněného kolegu vystřídat na pravém kraji obrany. Santiago Ascacibar si odpykal karetní trest a má velkou šanci se navrátit do středu záložní řady. Chadrac Akolo je také připraven, nicméně ví, že v základní sestavě se objevuje málokdy. Přednost dostávají Daniel Ginczek a Mario Gómez.

Werder ve druhé polovině sezony předváděl velice dobrý fotbal. Není to sice žádný ofenzivní festival, jako svého času pod Viktorem Skripnikem, ale přesto název brémského celku opět budí u soupeřů respekt. Před týdnem se o kvalitách Theodora Gebre Selassieho a jeho spoluhráčů přesvědčili borci z RB Lipsko. Remízou se alespoň částečně podařilo napravit smolnou porážku s Hannoverem.

"Hrát proti velmi dobrému Lipsku není vůbec snadné, ale my jsme odehráli velmi dobrý duel. Až do konce utkání bylo znát, že se ho snažíme rozhodnout v náš prospěch. Tahle mentalita se mi opravdu hodně zamlouvá. Na branku jsme vystřelili vícekrát, takže jsme měli vyhrát," nechal se slyšet Florian Kohfeldt.

Ten se bude muset obejít bez Fina Bartelse a Michaela Zettenera. Nepomůže ani vykartovaný Thomas Delaney, jehož by měl nahradit Zlatko Junuzović. Záložní řada by tedy nucenými absencemi trpět neměla. Trpí však Ludwig Augustinsson, jehož stále nepustí na hrací plochu zraněné stehno. Tenhle zápas by stejně měl příznivce a příznivkyně kvalitního fotbalu potěšit.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Baumgartl, Badstuber, Pavard - Gentner, Insua - Ascacibar, Aogo - Ginczek, Er. Thommy - Gomez
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Friedl - Bargfrede - M. Eggestein, Junuzovic - Belfodil, Kainz - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.38 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Nepříliš povedenou sezonu zažívá Dortmund. Z Ligy mistrů se žlutočerní pakovali už po základní skupině, z Evropské ligy pak nečekaně vypadli se Salcburkem, v domácím poháru už také nepokračují a v lize mají co dělat, aby skončil na pomyslných stupních vítězů. Právě o to především půjde v dnešním podvečerním zápase proti Leverkusenu. Potkají se totiž dva celky, které dosud nasbíraly stejný počet bodů - 51, a v tabulce jim tak patří dělené třetí místo.

Lépe jsou na tom zatím dnešní hosté z Leverkusenu, kteří mají lepší skóre. Pokud tedy chtějí svěřenci Petera Stögera dostat situaci do svých rukou a zkusit se ještě třeba i dotáhnout na druhé Schalke, se kterým v prestižním Revierderby před týdnem padli 0:2, je třeba dnes v Signal Iduna Parku bodovat.

Kromě prohry s odvěkým rivalem navíc fanoušky BVB zasáhla v posledních dnech další nepříjemná zpráva. Mladý Belgičan Michy Batshuayi, jenž v klubu hostuje od zima z Chelsea a uvedl se velmi sympaticky několika brankami, si poranil kotník a až do konce sezony si fotbal nezahraje. Trenér Stöger tak musí řešit zapeklitou otázku, kdo produktivního forvarda na hrotu útoku nahradí. Nejpravdědobněji se jeví, že se na hrot posune ofenzivní univerzál Max Philipp.

To Stögerův protějšek Heiko Herrlich takové starosti řešit nemusí. Jeho největší útočný klenot Kevin Volland je totiž zcela fit. Ten je se svými 14 brankami v současnosti nejlepším německým kanonýrem v celém aktuálním bundesligovém ročníku.

Chybět naopak Bayeru bude obránce Wendell, jehož trápí stejná zdravotní potíž jako belgického forvarda BVB, a Lars Bender, jenž si odpyká distanc za žluté karty.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Akanji, Schmelzer - Weigl, Dahoud - C. Pulisic, M. Götze, Philipp - Reus.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Retsos, Tah, S. Bender, Henrichs - Baumgartlinger, Aranguiz - Bailey, Volland, Brandt - Alario.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.70 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Borussia Mönchengladbach si po výprasku na Bayernu může spravit chuť, doma totiž přivítá až čtrnáctý Wolfsburg. Domácí se stále nevzdávají účasti v evropských pohárech pro příští rok. Na šesté místo v tuto chvíli ztrácejí šest bodů. Pro Wolfsburg je to snad ještě důležitější duel, protože s pouhými třiceti body balancuje nad sestupovou propastí.

Hříbata musela v minulém kole zkousnout hodně nepříjemný debakl na Bayernu, kde sice brzy vedla, ale následně od novopečeného mistra pětkrát inkasovala. Na druhou stranu Borussia nebyla v Allianz Aréně favoritem a vlastně tam neměla co ztratit.

Čtyři kola před koncem Bundesligy patří Mönchengladbachu osmé místo, které pochopitelně nezaručuje evropské poháry pro příští rok. Aby si uchoval šanci na zisk alespoˇšestého místa, neměl by v domácím prostředí Borussia-Parku zaváhat. Soupeřem sice bude až čtrnáctý Wolfsburg, ovšem hosté první zápas proti Hříbatům dokonale zvládli a zvítězili 3:0. Navíc Vlkům půjde o všechno, neboť stále nemají jistotu záchranu.

Wolfsburg v minulém kole plichtil s Augsburgem, což ho může mrzet. VfL sice potřetí zasebou neprohráli, ale z těchto tří duelů dvakrát remizovali bez branek. Svěřenci Bruna Labbadii mají na svém kontě třicet bodů a to je stejně jako má Mohuč nebo šestnáctý Freiburg. Hrozba nepřijemné baráže je tedy aktuální! Vlky může těšit alespoň fakt, že na příčky zaručující přímý sestup do nižší soutěže má osmibodový náskok.

Oba celky se potýkají s rozsáhlou marodkou. Hříbata budou postrádat až pětici hráčů. Na marodce zůstávají Doucouré, Villalba, Bobadilla, Hermann a Johnson. Wolfsburg je na tom podobně. Pro karetní trest nenastoupí Uduokhai a zranění do hry nepustí Ittera, Gerhardta i útočníka Mehmediho.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Kramer, Zakaria - Hofmann, T. Hazard - Stindl, Raffael
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Jaeckel, Bruma, Knoche - Verhaegh, William - Arnold - Didavi, Malli - Brekalo - Origi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.98 - 5.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov30243381:2275
2.Schalke 0430167747:3355
3.Bayer Leverkusen30149755:3751
4.Borussia Dortmund30149757:4151
5.RB Lipsko30138945:4247
6.TSG Hoffenheim301210855:4246
7.Eintracht Frankfurt301371041:3746
8.Borussia Mönchengladbach301171239:4840
9.Hertha BSC30912935:3539
10.VfB Stuttgart301161327:3539
11.FC Augsburg309101138:4037
12.Werder Brémy309101134:3637
13.Hannover 9630991238:4436
14.VfL Wolfsburg305151030:3730
15.1. FSV Mainz 0530791432:4730
16.SC Freiburg306121226:5030
17.Hamburger SV30571823:4822
18.1. FC Köln30561929:5821

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
stas87

Zajtra konecne zasa po rokoch vyrazim podporit Werder do Stuttgartu. Bez Delaneyho to bude ale velmi tazke. V karetnom ohrozeni su aj Bargfrede, Kainz a Bauer. Pocasie idealne, zajtra ma byt vo Stuttgarte 24 stupnov. Strasne sa tesim a dufam, ze si na konci zapasu zakricim A U S W Ä R T S S I E G !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Mai v sestavě

Reagovat
db18

Jinak teda přemýšlím, kdo bude na LB, jestli někdo ze stoperů, nebo budem hrát 3-5-1-1

Reagovat
db18

Tak to vypadá na 4-1-2-2-1 s tím, že Süle je asi na DM

Reagovat
Jardman

A nepočíná si vůbec špatně. Spíš Thiago je na tom kraji zabitej.

Reagovat
db18

Tak to je dobře. Snad si podobný přístup zachová Niko a nezabije všechny talenty jako se to povedlo Guardiolovi.

Reagovat
db18

Jo, ty si myslel Süleho a ne Maie... Ale to je fuk, pro Niklase taky dobrá alternativa (hlavně asi pro případ kdyby se zranil Javi? )

Reagovat
Jardman

Jojo, myslel jsem Süleho. Asio, ale asi trošku zbytečný, když máme tolik středních záložníků. Rudy potom hraje na ofenzivnějším postu a jeho přínos pro tým je téměř nulový, zdá se mi, že všechno vrací na stopry nebo do krajů. Mai tam 2x propadnul, jinak neměl moc práce. Ale je to fajn, vidět po dlouhý době někoho z juniorky.

Reagovat
Kluivert9

Lipsko příští sezónu bez pohárů?

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern musí zabrat!

Reagovat
Jardman

Kadeřábkův Hoffenheim

Reagovat
db18

BVB je na příčkách pro LM, ale atmosféra je snad horší než v sezoně, kdy se málem sestoupilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hrajeme dost dobře. Snad se od toho odrazí...

Reagovat
smazaný uživatel

Puli nádhera. Ten kluk má mnohem větší cenu než celej Dembele. Jestli ho prodáme pod 100, tak budu totálně vytočenej a jak furt bojuju za Watzkeho, tak tím si to hodně posere. Neskutecnej talent a budoucí světová hvězda...

Reagovat
Liquid

Na Lipsku včera super až na výsledek, Arena krásná, překvapilo mě, že se na ní nejdřív šplhá - trochu mě to překvapilo a nechalo vzpomínat na Duklu, obrana Lipska neexistující, Guláš taky neměl svůj den, Werner zrovna tak, stává se tradicí, že se Forsberg v klíčovém zápase nechá vyloučit, Hofíkům vyšla taktika, Gnabry a Kadeřábek solidní výkony, takže na mém prvním fotbale v zahraničí dal gól Čech, z Lipska solidně asi jen Keita, škoda, že přestupuje do horšího klubu, jinak i počasí trefeno město je to taky pěkný. Obrana na Marseille a doma proti LEV a HOF prakticky neexistovala.

Reagovat
Rudnevs

Jj, šplhá - je to tak preto, lebo na tom istom mieste bol kedysi starý obrovský Zentralstadion, ktorý bol prezývaný i “Stadion der Hunderttausend” (čo napovedá, že mal kapacitu 100 000), a ten nový štadión bol následne akoby umiestnený do toho starého. Inak na tom starom ešte v sezóne 93/94 hrával Bundesligu dnes už zrušený VfB Leipzig a samozrejme ten štadión bol vždy poloprázdny. Olaf Marschall tam dal za Dynamo hattrick hneď pri debute v Bundeslige.

Inak RB sa teraz moc nedarí, za posledné 4 zápsy inkasovali 15 gólov, Ralf Rangnick odložil predlženie zmluvy s Hasenhüttlom na dobu po konci sezóny... Hoffenheim naopak má celkom formu, obzvlášť ten Gnabry, ktorého sleduje i Löw a je teda možné i to, že pôjde na WM.

Reagovat
Liquid

díky za info

Reagovat
DieFohlenBMG

jak vidíte schalke dneska, jasná X2? mam to na 3 tiketech a už toho spoustu vyšlo

Reagovat
Mrvinho

Já mám čistou 2. Ty na třech tiketech X2. Nevidím to jinak než na dechberoucí otočku Kolína v posledních minutách na 3:2

Reagovat
DieFohlenBMG

jakej je rozdíl mezi 2.,3. a 4. místem, co se týče LM?

Reagovat
OnderCZ

Momentálně žádný, všichni jdou přímo do základní skupiny LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele