Bundesliga - souhrn 31. kola

20.04.2018, 22:22, aktualizováno 22.04.2018, 19:55
Komentáře a souhrny
Schalke veze z Kölnu bod za remízu 2:2. Augsburg si poradil s Mainzem. Dortmund rozstřílel Leverkusen čtyřmi kousky. Bayern potvrdil suverenitu na půdě Hannoveru. HSV zvládlo klíčový souboj s Freiburgem. Hoffenheim rozstřílel RB Lipsko, venku uspěla také Hertha. Stuttgart dvougólovým rozdílem vyhrál nad Brémami. Borussia Mönchengladbach doma smetla Wolfsburg...

1. FC Köln - Schalke 04 2:2

22.04.2018 18:00

Góly: 26. Leonardo Bittencourt, 83. Marcel Risse - 5. Breel Embolo, 23. Jevhen Konopljanka

Schalke pouze remizovalo na půdě posledního Kölnu a zkomplikovalo si boj o druhou bundesligovou příčku. Na třetí Dortmund už má totiž Schalke náskok pouhých dvou bodů.

Köln se nyní nachází s dvaadvaceti body na posledním místě a záchrana je už pro něj za hranicí reality. Na baráž totiž Köln ztrácí osm bodů, přičemž do konce bundesligové sezóny už zbývají pouhé tři zápasy. Schalke už je naopak velice blízko jistotě, že si v příští sezóně zahraje základní skupinu Ligy mistrů. Cílem je však pro tým z Gelsenkirchenu skončit před nenáviděným Dortmundem.

V zápase bylo pochopitelně favoritem Schalke, které se také dostalo do první velké šance zápasu. V 5. minutě Naldo poslal přihrávku do běhu na rychlého Konopljanku, který míč dovedl až do pokutového území Kölnu, odkud posunul na Breela Embola, který akrobaticky zakončil do odkryté brány a poslal tak hosty do vedení.

Celý začátek zápasu ovládl skvělým výkonem právě Konopljanka, jenž ve 24. minutě předvedl asi třicet metrů dlouhé sólo, které zakončil střelou ke vzdálenější tyči a posunul tak Schalke do dvougólového vedení. Hráči Kölnu ani přesto neztratili bojovnost a o necelé dvě minuty později se jim podařilo snížit na 2:1, když se Leonard Bittencourt trefil zblízka k přední tyči.

V 62. minutě se domácí dožadovali pokutového kopu, když zahrál ve vlastním vápně rukou McKennie. Rozhodčí Fritz však o variantě pokutového kopu nechtěl ani slyšet. Ve druhém poločasu byl aktivnější Köln a hráči Schalke se věnovali spíše defenzívě. V 83. minutě se do volného přímého kopu opřel domácí Marcel Risse a dalekonosnou střelou zajistil Kölnu vyrovnání. Zápas skončil spravedlivým výsledkem 2:2, fanoušci domácích cítí přesto křivdu, že jim rozhodčí upřel penaltu.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05 2:0

22.04.2018 15:30

Góly: 29. Michael Gregoritsch, 90+2. Alfred Finnbogason

Augsburg vyhrál 2:0 nad Mainzem, který musí stále bojovat o záchranu. Ausgburg je po zisku třech bodů naopak blíže evropským pohárům než sestupu.

Bavorský tým se po jednatřiceti odehraných kolech nachází se čtyřiceti body na jedenáctém místě, přičemž na evropské poháry už ztrácí pouhých šest bodů. Mainz se nachází se třiceti body na patnáctém místě a stejný bodový zisk má také šestnáctý Freiburg, který má však horší rozdíl skóre.

Hned první velká šance zápasu skončila gólem. Ve 29. minutě poslal domácí Alfred Finnbogason míč na volného Gregoritsche, který prudkou ranou nasměřoval míč po zemi přímo ke vzdálenější tyči. O necelou minutu později mohl navíc Augsburg jít do dvougólového vedení, ale brankář Adler Richterovu patičku včas vykryl.

Marco Richter byl velice aktivní a na začátku druhého poločasu dovedl míč po líbivé individuální akci až do pokutového území Mainzu, odkud nahrál na Alfreda Finnbogasona, ale u míče byl rychleji hostující brankář Adler. V 53. minutě si svou první větší šanci vypracoval také Mainz, ale Serdarova prudká rána zpoza vápna skončila pouze těsně vedle.

Výsledek upravil na konečných 2:0 v úplném závěru zápasu nejlepší střelec domácích Alfred Finnbogason, který využil špatného postavení hostujícího brankáře, který riskoval a byl příliš vysunutý. Zápas skončil 2:0 a tři body tedy zůstaly v Augsburgu, za který nemohl nastoupit z důvodu trestu český záložník Jan Morávek.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 4:0

21.04.2018 18:30

Góly: 13. Jadon Sancho, 55. Marco Reus, 63. Maximilian Philipp, 79. Marco Reus

Zápas o třetí místo v tabulce se odehrál v Signal Iduna Parku, kam přijeli fotbalisté Leverkusenu. A odvezli si pěkný debakl - svěřenci Petera Stögera se totiž s družinou kolem Kevina Vollanda nemazlili a zvítězili 4:0.

Kanonádu zahájil už ve 13. minutě mladíček Jadon Sancho, který v sestavě nahradil až do konce sezony zraněného Michy Batshuyaie. Ve 38. minutě pak mohl po penaltovém faulu na Pulisice přidat další branku z pokutového kopu Marco Reus, miláček domácích příznivců ale nechal vyniknout brankáře Özcana, jenž vystihl stranu a Reusovu střelu zlikvidoval.

Populární blonďák se však nakonec přesto dočkal, když se v úvodní čtvrthodince druhého poločasu prosadil po přihrávce Maria Götzeho. Za dalších pět minut pak přidal třetí trefu Dortmundu Max Philipp a o vítězi podvečerního bundesligového utkání bylo definitivně jasno. Reus nakonec přidal i druhý gól, když ho v 79. minutě vyzval na okraji vápna ke skórování centrem Jadon Sancho a německý reprezentant parádní hlavičkou k tyči přidal svůj druhý přesný zásah v zápase a celkově čtvrtý dortmundský.

Nakonec mohl šikovný křídelník zaznamenat i hattrick. V osmdesáté čtvrté minutě se ocitl ve velmi slušné šance, když se k němu dostal ve vápně míč. Namísto přímočaré střely se ovšem rozhodl obejít ještě jednoho z beků hostí a balon mu byl ukopnut. Třetí branky se tedy nedočkal.

To ovšem Reuse ani jeho spoluhráče mrzet nemuselo. Ve šlágru kola zničili Bayer 4:0 a na třetím místě mají teď před svým nejbližším pronásledovatelem, kterým je právě tým z Leverkusenu, tříbodový náskok.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - TSG Hoffenheim 2:5

21.04.2018 15:30

Góly: 59. Oliver Baumann (vl.), 88. Dayot Upamecano - 13. Mark Uth, 35. Serge Gnabry, 45. Pavel Kadeřábek, 59. Mark Uth, 65. Lukas Rupp

Hoffenheimští bez jakéhokoliv respektu vlétli na RB Lipsko. Už o poločase vedli o tři branky, načež dostal červenou kartu Emil Forsberg. A i když se Rudí býci snažili, dohnat soupeře ve skóre se jim zkrátka nemohlo podařit.

Jako první se do vápna protivníka podívali domácí borci. Lukas Klostermann viděl výborně postaveného Timo Wernera, jemuž zkazil radost pozičně připravený Kevin Akpoguma. Díky tomu se mohli jeho spoluhráči pustit do protiútoku, v jehož závěru posunul Gnabry do vápna na Nika Schulze, jenž elegantně zpracoval, a třebaže byl docela z úhlu, zkusil vystřelit. Vypadalo to, že Péter Gulácsi musí balon v klidu zkrotit, jenž se mu to nepodařilo, takže mohl dobíhající Mark Uth dorážet z jednoho metru do brány - 0:1.

V následujících dvaceti minutách začal Hasenhüttlův tým diktovat tempo hry a prostřednictvím Diega Demmeho, Ibrahimy Konatého a Ademoly Lookmana si vytvořil tři slušné šance na vyrovnání. Nepovedlo se, a tak mohl v pětatřicáté minutě obrat Mark Uth o balon váhajícího Orbana, načež Nadiem Amiri prodloužil ke Gnabrymu, který zacílil po zemi k levé tyči - 0:2.

A aby toho neměli domácí na cestu do šatny málo, vytasil se Uth s přízemním centrem do vápna, kam si před nepozorného Bernarda seběhl Pavel Kadeřábek a zblízka nekompromisně zavěsil levačkou pod břevno - 0:3. Pro českého reprezentanta to byla v sedmasedmdesátém bundesligovém utkání gólová premiéra!

Necelé dvě minuty po startu druhého dějství se po dotírajícím Florianu Grillitschovi ohnal Emil Forsberg a bez předchozího napomenutí byl vyloučen.

V 59. minutě se děly vskutku pozoruhodné věci. Naby Keïta nejprve povodil na hranici šestnáctky dva obránce, aby následně tvrdě vypálil na bránu. Kulatý předmět se od tyče odrazil do letícího Olivera Baumanna a od jeho zad směřoval za brankovou čáru - 1:3. Hodně smolný okamžik pro sedmadvacetiletého reprezentanta, který se s velkou pravděpodobností podívá v létě do Ruska.

Obdržená branka ho však vůbec nemusela dlouho mrzet. Ihned po rozehrávce totiž posunul Demirbay na Kramariće, jenž z pravé strany odcentroval milimetrově přesně na Marka Utha, jenž se v klidu prosadil hlavou z hranice malého čtverce - 1:4. Šest minut pak potřebovali hosté k tomu, aby zaznamenali pátou trefu.

Nadiem Amiri z linie označující šestnáctku poslal míč na zadní (levou) tyč do malého vápna, kde jej ve vzduchu akrobaticky zasáhnul Lukas Rupp - 1:5. Krásný gól byl na světě a hráči Lipska věděli, že zůstanou bez bodu.

Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby se hlavně díky Lookmanově chytrosti podařilo jenom snížit, jelikož obelstil protihráče a s balonem se dostal až na dostřel, nicméně raději volil přihrávku na Dayota Upamecana, pro něhož to ani ne ze dvou metrů byla naprosto jednoduchá záležitost - 2:5.

V minulé sezoně by bylo naprosto nemyslitelné, aby saský klub prohrál takovým rozdílem. Teď má v tabulce jednobodový náskok na sedmý Frankfurt a za týden vyzve Mohuč. Nagelsmannova skvadra poskočila na pátou příčku, s dvoubodovou ztrátou na Ligu mistrů. Smazat ji bude chtít nejlépe už ve střetnutí proti Hannoveru, které uvidí Wirsol Rhein-Neckar-Arena.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 0:3

21.04.2018 15:30

Góly: 57. Davie Selke (pen.), 78. Mathew Leckie, 90+1. Alexander Esswein

Eintracht Frankfurt může být po dalším zaváhání rád, že Lipsko i Hoffenheim jsou stále na dosah. V boji o pohárovou Evropu tedy není nic ztraceno. Hertha díky vcelku nečekané jasné výhře poskočila do horní poloviny tabulky.

V Commerzbank-Areně, tak jako na jiných místech Německu, bylo odpoledne dost vedro. Možná proto si Mathew Leckie poněkud ukopl balon, čím naservíroval příležitost pro Luku Joviće, který ale o kousek minul. Ten samý hráč se dostal zadarmo k balonu i o deset minut později, když vystihl nešikovnou malou domů v podání Karima Rekika. Následně posunul na Mijata Gaćinoviće, jehož rána se odrazila od spodní strany břevna zpět do hřiště.

Stará dáma si připsala první náznak šance v jednadvacáté minutě, jenže spolupráce mezi Leckiem a Selkem postrádala o něco větší přesnost. Timothy Chandler pak na druhé straně Jarsteina příliš nevyděsil. V závěru úvodního dějství si ještě stihl Jonathan De Guzmán poranit stehno, takže na hrací plochu vyběhl Omar Mascarell.

Deset minut po změně stran došlo ve vápně ke kontaktu mezi Selkem a Makotem Hasebem. Rozhodčí Sascha Stegemann ukázal na značku pokutového kopu, ale ještě se raději poradil s asistentem u videa. Sám faulovaný se chopil exekuce a volil ránu po zemi do středu brány, což Hradecky sice málem přečetl, ale gólu nezabránil - 0:1.

Odpovědět mohl v 69. minutě Marco Fabián. Rune Jarstein si však situaci pohlídal. V 78. minutě Kalou vyslal do brejku Mathewa Leckieho, který se pohyboval na hranici ofsajdu. Ve finále pak poslal míč do protipohybu gólmana, díky čemuž poslal Herthu do dvougólového náskoku - 0:2. To nesl hodně těžce Makoto Hasebe, jemuž se rovněž nelíbilo dotírání Davieho Selkeho ve středu hřiště, načež protihráče zasáhl loktem do obličeje a musel se po červené kartě pakovat do šatny.

Jakékoliv snahy o vyrovnání tedy byly rázně uťaty. Naopak Orli v první minutě nastaveného času ještě jednou inkasovali. Salomon Kalou se před Fabianem jednoduše otočil, aby nahrál před bránu Alexandru Essweinovi. Ten to měl jasně na levačku, nicméně nakonec zakončoval druhou, de facto stojnou nohou. Střela to sice byla pomalá, avšak stejně zapadla k pravé tyči - 0:3. Svěřenci Pála Dárdaie se tedy po týdnu opět radují z plného bodového zisku.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - SC Freiburg 1:0

21.04.2018 15:30

Góly: 54. Lewis Holtby

Hamburk vyhrál díky gólu Lewise Holtbyho důležitý zápas nad konkurenčním Freiburgem. Na baráž však Hamburk ztrácí i přes výhru pět bodů.

Hamburk se nyní nachází s pětadvaceti body na předposledním místě tabulky a ve zbývajících třech zápasech potřebuje dohnat šestnáctý Freiburg, který má bodů třicet, stejně jako Mainz s Wolfsburgem. Hamburk zavítá v příštím zápase do Wolfsburgu, Freiburg doma přivítá Köln.

Mírným favoritem zápasu byli domácí, ve 36. minutě to však byl Freiburg, kdo mohl jít do vedení. Höhlerovu střelu vyrazil brankář Pollersbeck přímo na hlavu Kleindiensta, který měl před sebou prázdnou bránu, ale v klíčový okamžik selhal a Pollersbeck míč nakonec polapil.

Ve 42. minutě se hostující Kleindienst propracoval po líbivé individuální akci do dobré pozice a po zemi nahrál před bránu Petersenovi, který se zblízka nedokázal trefit. Do kabin šla tedy obě mužstva za bezbrankového stavu, přičemž ke vstřelení gólu měl v prvním poločase jednoznačně blíž Freiburg.

Přibližně deset minut po začátku druhé půle se dostal k míči v pokutovém území Freiburgu z ničeho nic Lewis Holtby, který zakončil přesně do levého horního rohu. V 59. minutě mohl navíc po volném přímém kopu Holtby přidat druhý gól, ale tentokrát přestřelil.

V 71. minutě udělil sudí Cortus za nevybíravý zákrok druhou žlutou a následně červenou kartu hostujícímu Söyüncüovi a hráči Freiburgu věděli, že s body to už bude velmi těžké. Přesto se dostali v úplném závěru zápasu ještě do jedné šance. Míč se po standardce Freiburgu ve skrumáži ve vápně domácích dostal až k útočícímu brankáři Schwolowovi, který však prudkou ránu pouze přestřelil.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Bayern Mnichov 0:3

21.04.2018 15:30

Góly: 57. Thomas Müller, 73. Robert Lewandowski, 89. Sebastian Rudy

Už jistý šampion Bayern Mnichov se vydal na hřiště Hannoveru, která má ve své nováčkovské sezoně velmi blízko k záchraně. Že by ale získal body zrovna proti staronovému mistrovi, se zrovna čekat nedalo. To se ostatně začalo naplňovat už v úvodních minutách. Už po necelé čtvrthodině mohl jít Bayern do vedení po hlavičce Thiaga. Španělský středopolař ale příležitosti, jež mu nabídl centrem Rafinha, nevyužil a branku v dobré šanci netrefil.

Na první gól si tak diváci v Hannoveru museli počkat až do druhého dějství. A k neradosti většiny publika se z ní radovali fanoušci hostujícího celku. V padesáté sedmé minutě se totiž pohotovou střelou ve vápně prosadil v poslední době velmi dobře hrající ofenzivní univerzál Thomas Müller a gólman domácích Tschauner se jen ohlédl za míčem v jeho síti.

Müller přitom do zápasu nenastoupil od začátku a na hřiště naskočil až na začátku druhé půle, když na trávníku nahradil Arjena Robbena. V sedmdesáté třetí minutě se pak prosadil další střídající hráč, a přitom neméně hvězdný - parádní hlavičkou po rohovém kopu Sebastiana Rudyho se trefil Robert Lewandowski. Nejlepší bundesligový střelec šel do hry místo Sandra Wagnera, omezený herní čas mu ale nezabránil v tom, aby přidal osmadvacátý gól v této sezoně.

Těsně před koncem základní hrací doby se do listiny střelců zapsal i asistent u předchozí branky, tedy Sebastian Rudy. Německý záložník si parádně zpracoval na středu vápna míč po přihrávce Müllera a zaznamenal svůj vůbec první bundesligový gól v aktuálním ročníku.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Werder Brémy 2:0

21.04.2018 15:30

Góly: 13. Christian Gentner, 90+1. Berkay Özcan

Stuttgart v Mercedes-Benz Areně opět nezaváhal a v domácím prostředí celkově sesbíral stejně bodů, jako Dortmund, Hoffenheim a Schalke. Lepší je v této statistice pouze vedoucí Bayern Mnichov. Zároveň už je jasné, že celek z Bádensko-Württemberska nebude v Bundeslize chybět ani v příští sezoně. Werder už ví, že hůře než na barážové pozici neskončí.

Jako první se po pěti minutách osmělil hostující Philipp Bargfrede, ale protože z jeho střely nic nebylo, mohli jít hosté ve 13. minutě do vedení. Emiliano Insúa jednoduchou zasekávačkou na pravém křídle vyřadil ze hry Jéroma Gondorfa, a poté nacentroval na malé vápno, kde Christian Gentner možná nepatrně pošťouchnul Miloše Veljkoviće. Nicméně jeho gólovou hlavičku rozhodčí Storks přesto bez váhání uznal.

V závěru úvodní půl hodiny to zkoušel domácí Mario Gómez. Jeho střela byla nebezpečně tečovaná, avšak nakonec se mezi tři tyče nevešla. O chvíli později se musel v brance hostů činit Jiří Pavlenka proti přímému kopu Dennise Aoga. Brémy se osmělily směrem dopředu zase až v závěru prvního poločasu. Florian Kainz si však určitě mohl počínat lépe, když kolem sebe neměl žádného protihráče.

Nedlouho po začátku druhé půle mohl vyrovnat Gondorf, kdyby Ron-Robert Zieler nevytáhl úžasný zákrok. A následně si musel gólman Stuttgartu pohlídat nebezpečnou hlavičku, kterou jeho směrem zblízka vyslal Marco Friedl.

Ve čtyřiašedesáté minutě se na druhé straně zase připomněl Mario Gómez. Jeho pokusu z nějakých dvaceti metrů i tentokrát chyběly centimetry.

Hostující Gondorf zkusil štěstí ještě jednou, ale záhy poté byl spolu s vcelku neviditelným kolegou Belfodilem vystřídán. Náhradníci Junuzović a Jóhannsson v tomto zápase také nepředvedli bohužel pro Zelenobílé nic, co by je zapsalo do statistik. Naopak domácí Anastasios Donis mohl hned třikrát rozvlnit síť za Pavlenkou. Nestalo se, a tak definitivní pojistku přidal až v první minutě nastaveného času střídající Berkay Özcan, když právě Donis šikovnou kličkou vyšachoval obránce, pak doběhl do pokutového území a přihrávkou pobídl dvacetiletého spoluhráče ke vstřelení prvního bundesligového zásahu. Ten samozřejmě nepohrdl a placírkou pravé nohy trefil přesně tam, kam potřeboval - 2:0.

VfB tak potěšil většinu z bezmála šedesáti tisíc diváků, díky čemuž má na kontě dvaačtyřicet bodů, což znamená, že dokonce existuje ještě teoretická šance na evropské poháry. K jejímu dosažení bude ovšem nutné ze všeho nejdříve uspět za týden v Leverkusenu. Werder přivítá na Weserstadionu Borussii Dortmund.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 3:0

20.04.2018 20:30

Góly: 8. Lars Stindl, 35. Raffael, 44. Christoph Kramer

Borussia Mönchengladbach může stále snít o evropských pohárech. Po jednoznačné výhře nad Wolfsburgem stáhla manko na čtyři body. Naopak hosté si zahrávají a až do konce sezony je čeká náročný boj o záchranu. Pod výhrou 3:0 se brankami podepsali Stindl, Raffael a Kramer.

Hříbata slaví zaslouženou výhru, proti VfL byli od samého začátku aktivnější, lepší i pilnější ve střelbě. Zápas pro ně začal tím nejlepším způsobem, protože už v 8.minutě rozjásal Borussia-Park Lars Stindl, který se na hraně ofsajdu uvolnil a nekompromisní střelou překonal Casteelse. Hosté se sice pokusili o co nejrychlejší odpověď, ale do pořádného zakončení se nedostali. Místo toho mohli znovu inkasovat, ke střele se dostal opět Lars Stindl, ale Casteels předvedl výtečný zákrok. Hříbata byla nadále lepším týmem a ve 35.minutě navýšila své vedení. Nedůrazná obrana Vlků nechala zakončit Hofmanna, jehož střelu Casteels vyrazil, ovšem proti dorážce Raffaela už nic nezmohl. A v prvním poločase to ještě zdaleka nebylo všechno. Minutu před koncem zvýšil na 3:0 po precizním přímém kopu Christoph Kramer a stanovil jednoznačné poločasové skóre.

Navzdory nepříznivému vývoji nechtěl Wolfsburg prodat kůži lacino a ještě chtěl Hříbatům zápas minimálně zkomplikovat, jenomže v útoku to drhlo a domácí nehodlali nic podcenit. Po hodině hry už to mohlo být o čtyři branky, kdyby další skvělý zákrok proti Hofmannovi nevytáhl Casteels.

Borussia si výsledek v poklidu pohlídala a po výhře 3:0 má stále šanci na Evropskou ligu. Naopak Wolfsburg bude mít až do konce velké problémy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31253384:2278
2.Schalke 0431168749:3556
3.Borussia Dortmund31159761:4154
4.Bayer Leverkusen31149855:4151
5.TSG Hoffenheim311310860:4449
6.RB Lipsko311381047:4747
7.Eintracht Frankfurt311371141:4046
8.Borussia Mönchengladbach311271242:4843
9.Hertha BSC311012938:3542
10.VfB Stuttgart311261329:3542
11.FC Augsburg3110101140:4040
12.Werder Brémy319101234:3837
13.Hannover 9631991338:4736
14.VfL Wolfsburg315151130:4030
15.1. FSV Mainz 0531791532:4930
16.SC Freiburg316121326:5130
17.Hamburger SV31671824:4825
18.1. FC Köln31571931:6022

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
db18

Gladbášek Snad toho SCF a FSV využijí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Frieburg, celkom komplikacia tato dnesna prehra.

Reagovat
Rudnevs

Paderborn a Magdeburg postupujú do druhej ligy... Hlavne ten Magdeburg je parádny, tam majú parádnych fanúšikov a celkom dobrý štadión, i dnes po postupe sa hracia plocha zaplavila fanúšikmi, tí následne oslavovali a asi ešte i stále oslavujú v uliciach. Myslím, že ich príchod je hodnotný príspevok k atraktivite budúcoročnej 2. BL.

Čo sa týka toho druhého postupujúceho, tak by som si vedel predstaviť i lepší tím... Škoda, že tak odpadla Hansa, tam to istú dobu vyzeralo tiež celkom nádejne. Každopádne tá prestavba pod Dotchevom sa celkom podarila, už to konečne nie je pozícia niekde v spodnej polovici tabuľky s príchuťou boja o záchranu, čiže z pre nich to je úspešná sezóna a ten postup trebárs v blízkej budúcnosti príde. Ale teda Paderborn ako postupujúci mi vlastne tiež nejak extra nevadí, čiže za mňa spokojnosť.

O baráž budú bojovať asi Wehen Wiesbaden a Karlsruher SC, uvidíme kto tam pôjde s nimi, z dnešných zápasov som žiaľ nevidel ani jeden, ale ako tak pozerám, tak to St. Pauli si opäť celkom zavarilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnesk konečně výkon hodný BVB. Skvelej tymovej vykon a jasná výhra, která mohla být mnohem větší. Speciální pochvaly mám pro Puliho, Sancha, Akanjiho a Marca.

Reagovat
stas87

Vyrazil som vcera po styroch a pol rokoch podporit Werder do Stuttgartu, tak by som sa ra podelil o dojmy z tohto vyjazdu. Bohuzial, vysledok spatny...ale to je jedine negativum vcerajska. Pocasie nadherne, na moj vkus ale bolo az prilis teplo. A po konzumacii nejakeho toho piva clovek nevyfoti tak dobru fotku a nenatoci tak dobre video ak by chcel. Vyrazame rano o 8 z Prahy v pocte styroch kusov. Cesta prebieha naprosto v pohode, na benzinke sa kupuje flasa vodky a dva dzusy, Stihne sa to teda vypit este pred prijazdom do Stuttgartu a padne aj nejake to pivko. Nikto ale nedorazi pred Mercedes-Benz Arenu natolko opity, aby nezvladol prist do sektoru. Pred stadionom su dlhe fronty na klobasu a pivo, takze mam celkom problem vsetko do seba nahadzat tak, aby som stihol prichod nasich hracov na ihrisko. Dost ludi pobavil cernoch v triku VfB s ruzovou parukou na hlave, ktory lamanou nemcinou spieval zrejme nejaky choral ktory poznal len on a sbieral pritom pivne flase. Ale tak co, asi sa uspesne zapojil do programu uprchlikov a ziskal aspon nejaku robotu.

Prvych desat minut nepustame domacich hracov na nasu polovicu, hra sa odvija na polke ci v blizkosti branky Zielera. Lenze potom Kainz dava nezmyselnu päticku na beka, tu zachyti domaci, hru prenesu na druhu stranu na volneho Insuu a ten perfektnym centrom vyzve na skorovanie Gentnera. Ten nezavaha a posiela hlavou loptu mimo dosah Pavlenku a z prvej akcie domaci otvaraju skore. Bezprostredne po gole dostavam sprchu od typka co fandi VfB, nastastie to nie je pivo ale len mineralka. Ked dohra torhymne, tak hlasatel oznamuje skore. Pri klasickom VfB eins, Werder null zakricim u Grünweis zwei a pobavim tak okolo sediacich priaznivcov domacich. Werderu sa nedari, ked uz sa dostane na dostrel branky, tak si hraci nedokazu prihrat tak, aby z toho bola sanca. Ked sa to uz podari, tak si Kruse nestastne ukopne loptu a je po sanci. VfB prilis nehrozi, dobre brani ale aj tak sa dostanu k velkej sanci. Zasa Insua posle presny center na Ginczeka, ten hlavou sklepne na Gomeza a jeho strelu stihne zblokovat Veljkovic. SVW sa stale nemoze dostat do tempa, az prilis casto riesi situaciu faulom a po jednom takom faule ma vynikajucu moznost Aogo z priameho kopu. Pavlenka ale loptu vyrazi prec. Jedina poriadna sanca pride po centri zo strany kde lopta prepadne ku Kainzovi. Ten ma relativne dost casu ale lopta ide vedla branky. Pri prestavke nahodou stretavam fanusikov z Prostejova, co prisli na Fedcupovy zapas Nemecko-Cesko. Oni maju dovod k radosti, lebo vyhravaju 2-0 na zapasy. Dalsia zaujimava situacia nastava, ked cez pauzu medzi ludmi chodi turek s dresom Fenerbahce a transparentom vyjadrujuci podporu Korkutovi. Ku nemu sa pridava pät dalsich s dresom Feneru.

Startuje druhy polcas a hned prichadza pekna strela Gondorfa. Bohuzial, vyborne zasiahne Zieler a skore sa tak nemeni. Nasi fans odpaluju pyro a stupnuju tempo fandenia. Na to sa chyta aj zopar fanusikov domacich v mojom sektore a nikto sa nad tym nepozastavuje. Vsetko je uplne v klude, clovek nema strach sediet obklopeny medzi domacimi. Vo chvilach kedy si fans hostov davaju pauzu, su pocut velmi dobre aj domaci. Najviac pri tom, ked kotol zakrici VfB! a v odpoved prileti hromove Stuttgart! od zvysnych tribun. Na ihrisku sa toho nic moc nedeje, hostia si nevytvaraju tlak a domaci tak nemusi riesit ziadny problem. Cas uteka a tak mam aspon moznost sledovat priebezne vysledky na tabuli. Celkom ohlas vzbudzuje vedenie 3-0 TSG na ihrisku Leipzigu. Mam taky dojem, ze domaci o nieco malo viac praju vyhra Hoffenheimu. Zapas plyne dalej a zbyva vyriesit len jednu otazku...ci sa podari Werderu vyrovnat alebo Stuttgart prida druhy gol. Nastava druha varianta, uz predtym ale domaci spali dost dobru sancu. Striedajuci Özcan potom pridava jednoduchy gol na 2-0 a ja ho stiham natocit na video. Okamzite po gole prida pivna sprcha od vlastnych fanusikov a ja uz prestavam sledovat zapas. Na odchode este prehodim zopar slov s domacimi. Ti su za vyhru samozrejme radi ale vravi, ze Werder nehral zle, len nedal gol a tak nemohol mysliet na bodov. Zagratulujem im k vyhre a vravim, ze BL potrebuje prave take mancafty ako VfB, HSV, SVW ci Köln a plne stadiony. Na zapas nakoniec dorazi 58 932 fanusikov a vytvorili skvelu atmosferu. Beriem si na vyjazd 60 euro, nejako sa tie peniaze ale kdesi strati a domov sa vraciam len s desiatimi eurami. Aspon som si urobil radost a kupil si sal Stuttgartu. Mam tak dalsi kus do sbierky.

P.S

Po ceste do Stuttgartu dostanem ani nie tak otazku ale skor rozkaz, ze vyrazam na posledne kolo do Mainzu. Takze 12.5. zasa vyrazim podporit svoj klub a rovno si odskrtnem aj dalsi BL stadion, na ktorom budem ci uz som bol.

Reagovat
smazaný uživatel

Já v Dortmundu narazil taky na spoustu individuí Němci jsou ve fandeni na míle vzdáleni od nás ČSR.

Reagovat
stas87

Ale nestretol som tam ziadneho sikmaca s fotakom. O nemkach sa vravi, ze su skarede. Ja na stadione videl dost bab a z desiatich bolo pät fakt peknych, tri priemerne a dve uplne Hildegardy. Samozrejme neviem, ci to vsetko boli nemky. Je to navyze moje subjektivne hodnotenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasny no Já v tom Dortmundu neviděl skoro žádnou ženskou. Samý chlapy Možná jsem se tomu ani moc nevěnoval, protože ta atmosféra mě totálně pohltila...

Reagovat
HSV1887

Toho typana s tou ruzovou parukou jsme tam pred tremi tydny videli taky :D

Reagovat
smazaný uživatel

Já napíšu svuj souhrn tak zejtra. Jen na úvod řikám, že mi to moc nevyšlo a poprvé na Bundeslize si ze zápasu nepamatuju souvislou minutu

Reagovat
Rudnevs

Zápas v Hamburgu som včera nestíhal, ale dnes som to ráno videl v Bundesliga Pur... Zaujímavý bol moment, keď Steinmanna trafila lopta do nosa, následne začal krvácať a keďže s krvavým dresom hrať nemôže, tak si ho musel ísť vymeniť, lenže náhradný dres pripravený nemali, čiˇze ho museli ísť zobrať z kabíny a Freiburg hral nejaku dobu presilovku.

Holtby po peknej akcii dal gól a HSV má stále šancu na záchranu. Ten odstup je päť bodov, čo nie je zrovna málo, ale možné to je, zvlášť keď jeden z troch zvyšných zápasov je proti Wolfsburgu, ktorý je jeden z tých klubov, na ktoré HSV stráca tých 5 bodov.

Vlci teraz nemajú zrovna oslnivú formu, o čom sme sa mohli presvedčiť v piatok. VfL má teraz tak nejak divne zložený káder, obrana bola proti Gladbachu priechodná (zvlášť William tam mal problémy s Hofmannom) a útok bezzubý... Uvidíme čo bude budúcu sezónu, chcú využiť chaos v Hannoveri a za manažéra privisť Heldta, to by mohla byť trefa do čierneho, ten by im mohol dať nejaku tvár a trocha to tam okysličiť.

Každopádne späť k HSV, kde po zápase boli emócie - Holtby sa odplatil redaktorovi Bildu, ktorý ho kedysi označil ako “Lusche” (v nemčine výraz pre športovca, ktorý podáva slabé výkony), a po zápase mu povedal, že “Die Lusche hat schon wieder getroffen.” Prakticky sa nič nestalo, chápem, že bol Holtby v eufórii, ale myslím si, že to naozaj nebolo potrebné, vzhľadom na to, že istú dobu na to nazoaj kašlal a poberal pritom vysoký plat.

Freiburg úplne stratil nervy - Petersen vravel, že dúfa, že HSV zostúpi. Prezident Freiburgu Keller dokonca vravel, že keď je HSV v núdzi, tak rozhodcovia stoja pri nich a že to tak bolo i v baráži proti KSC (narážal asi na ten priamy kop, z ktorého dal Diaz gól a zachránil HSV). Taktiež boli zdemolované dvere na kabíne pre hostí vo Volksparkstadione.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Bundesliga Pur kks to som nevidel už ani nepamätám

Reagovat
andrew96

SGE Teď tam budu bydlet a těšil jsem se na 1.BL, no aby to nakonec vyšlo.

Reagovat
Rudnevs

Buď si poplietol názov tímu alebo ligu, lebo SGE budúcu sezónu BL hrať tutovo bude...

Každopádne bývať v Nemecku musí byť paráda, potichu závidím...

Reagovat
andrew96

Samozřejmě Freiburg (SCF), to je tak, když chceš být cool a použít zkratky.

Reagovat
Rudnevs

Tí teraz vôbec nemajú formu, občas to vyzerá, že keď sa netrafí Petersen, tak sa netrafí nikto... Freiburg mám rád a zostup im z tej štvorice až po HSV prajem najmenej. V klube panuje rodinná atmosféra, trénera v prípade nesúspechu podržia, pracujú s odchovancami a celkovo s Nemcami. Plus samozrejme ten zaujímavý štadión s anglickou architektúrou v malebnom lesnom prostredí. Som veľmi zvedavý, nakoľko túto sympatickú autu zmení sťahovanie na nový štadión...

No a ak som písal, že bývať v Nemecku je paráda, tak o Freiburgu to platí dvojnásobne... Čítal som, že je to veľmi ekologické mesto, je tam všade veľa zelene, pekné lesné prostredie, na každom kroku palmy alebo oleandre a veľa bicyklov... Dokonca je tam jedna extrémne ekologická štvrť, ktorá veľmi obmedzuje autá a funguje prakticky bez áut - autá tam smú len na dovoz tovaru, na hlavných cestách sa môže ísť maximálne 30 km/h a vnútri bloku 5 km/h. Všetko je tam na dosah pešo alebo bicyklom. Ľudia, ktorí vlastnia auto, ho môžu zaparkovať na špeciálnych parkoviskách a vo vnútri štvrti sa pohybovať pomocou MHD. Taktiež domy tam sportebujú minimálnu energiu a niektoré viac energie vyrobia než sportebujú... Proste úplná paráda!

Reagovat
andrew96

Hrozně se tam těším, nejen na město, ale i krajinu okolo, Schwarzwald je můj dětský sen.

Reagovat
Arne

Obávám se, že tam chtějí Freiburg utopit - poslední dobou je sudí zařezávají skoro už stejně, jako Köln na podzim nebo zkraje jara.

Reagovat
Rudnevs

Kaiserslautern dnes prakticky len stvrdil ten zostup, matematicky to ešte nie je spečatené, ale záchrana už moc reálna nie je... Už som čítal i niečo málo o plánoch na tretiu ligu, podľa Klatta sú podmienky licencie splniteľné, rozpočet na platy sa má znížiť na 5 mio. €, Frontzeck má zmluvu na tretiu ligu, 80 až 90 % hráčov nemá zmluvu na tretiu ligu, do stredy sa s nimi o možnom zotrvaní budú viesť debaty...

Každopádne Gerry Ehrmann sa vyjadril, že ostáva i na tretiu ligu... To je niečo neskutočné, vo svojom obore patrí medzi špičku, vraj mal ponuky i z BL, ale napriek tomu je už 34 rokov v Lauterne a teraz chce ostať ešte i na tretiu ligu. Súhlasím s názormi, že by sa po ňom na štadióne mala urobiť nejaka “Gerry-Ehrmann-Kurve”, “Gerry-Ehrmann-Tor” alebo proste niečo...

Pokiaľ mám na dnešnej prehre vykutať niečo pozitívne, tak potom to, že tie tri body získalo práve Dynamo, ktoremu pomôžu v boji o záchranu... Snáď sa aspoň oni zachránia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele