Bundesliga - preview 3. kola

23.08.2013, 08:54, aktualizováno 25.08.2013, 08:38
Previews
Dva souboje týmů, které zatím nemají na kontě ani bod, nabídne nedělní program německé ligy. Nejprve se v souboji dvou Eintrachtů střetne Braunschweig s Frankfurtem, program třetího kola pak zakončí malé švábské derby mezi Augsburgem a Stuttgartem...
Eintracht Braunschweig - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Nováček z Braunschweigu stále čeká na své první body v nejvyšší soutěži, nicméně v obou předchozích duelech nepředvedl špatný výkon a prohrál se silnými protivníky o branku. Nyní bude mít šanci v domácím prostředí s jiným Eintrachtem, který také dosud nebodoval. Frankfurt letos bojuje na dvou frontách a ve 4. předkole Evropské ligy vyhrál na úvod v ázerbájdžánském Qarabağu v poměru 2:0.

Frankfurt však v úvodním kole bundesligy naprosto vyhořel a prohrál na půdě nováčka Herthy 1:6, poté před vlastním publikem nestačil na mistrovský Bayern Mnichov po výsledku 0:1. Jeho nedělní soupeř vypadl z 1. kola národního poháru na půdě Bielefeldu, následně doma podlehl Brémám 0:1 a v předchozím utkání po statečném výkonu prohrál 1:2 na půdě loňského finalisty Ligy mistrů z Dortmundu.

Oba dva celky se spolu naposledy utkaly ještě ve druhé lize v sezóně 2011/2012 a tehdy postupující Frankfurt dvakrát zvítězil 3:0 a 2:1. V dresu hostujícího výběru působí jediný český krajánek a je jím jedenadvacetiletý útočník Václav Kadlec, který před týdnem přestoupil z pražské Sparty za 3,2 miliónu eur. V základní sestavě německého celku by ještě nastoupit neměl a na svůj první start bude čekat na lavici náhradníků.

Domácí trenér Torsten Lieberknecht bude postrádat zraněné Henna s Erwigem-Drüppelem, mimo hru stále zůstává Korte. "Jsme nováček a dobře víme, že budeme muset bojovat o záchranu ze všech sil. Náš výkon v prvních dvou zápasech nebyl vůbec špatný a chyběl pouze bodový zisk. Herně se chceme stále zlepšovat a máme velkou chuť něco dokázat. Pokud se vyvarujeme velkých chyb, tak můžeme Frankfurt porazit," uvedl Lieberknecht sebevědomě.

Hosté nemohou počítat s Özerem, Jungem, Kittelem a Stenderou. Kouč Armin Veh věří, že jeho týmu psychicky pomůže výhra v Ázerbájdžánu. "Nemůžeme srovnávat ázerbájdžánský celek s týmy z bundesligy, ale tento úspěch nám může pomoci. Soupeř by měl být lehce odpočatý, v této fázi by to nemělo hrát nějakou výraznou roli. Určitě bychom rádi vybojovali první body. Proti velmi houževnatému soupeři to bude vyžadovat stoprocentně koncentrovaný výkon," řekl Veh varovně.
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Davari - Elabdellaoui, Bičakčič, Correia, Reichel - Theuerkauf - Bellarabi, Kratz, Kruppke, Hochscheidt - Jackson
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Schröck, Zambrano, Anderson, Oczipka - Rode - Aigner, Flum - Meier - Rosenthal, Lakič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - VfB Stuttgart  (neděle 17:30)
Fotbalisté Augsburgu se v loňské sezóně zachránili na poslední chvíli v samém závěru a nakonec díky 15. místu nemuseli absolvovat baráž. Začátek sezóny napovídá, že i letos se budou horko těžko zachraňovat. Ve dvou kolech nezískali ani bod a nyní se tuto bilanci pokusí vylepšit v souboji se Stuttgartem, který také oba ligové duely prohrál. Loňský dvanáctý celek bundesligy prohrál i v 4. předkole Evropské ligy na půdě Rijeky 1:2.

Stuttgart ve čtvrtečním pohárovém utkání na půdě chorvatského týmu potvrdil letošní mizérii z úvodu sezóny a prohrál potřetí v řadě. Do evropských pohárů se kvalifikoval díky finálové účasti v národním poháru a v předchozí fázi Evropské ligy dokázal po dvou remízách horko těžko vyřadit bulharský Botev Plovdiv. V lize nejprve po boji prohrál na půdě Mainzu 2:3 a následně nestačil doma na letošního účastníka Ligy mistrů z Leverkusenu v poměru 0:1.

Augsburg ve dvou zápasech nevstřelil ani jednu branku a po úvodní domácí porážce 0:4 od Dortmundu podlehl také Brémám po výsledku 0:1. Oproti loňskému roku působí v Augsburgu pouze jeden český krajánek. Milan Petržela se totiž vrátil do Plzně, prapor tak bude držet záložník Jan Morávek. Ten doposud odehrál obě utkání a i tentokráte by se měl objevit v základní jedenáctce výběru trenéra Markuse Weinzierla.

Osmatřicetiletý německý stratég nemůže využít služeb zraněných Manningera, De Jonga, Ottla, Bancého a Bobadilly, do utkání by neměli zasáhnout ani Gelios s Frambergerem. "V silné konkurenci nás čeká podobně těžký úkol jako v loňské sezóně a já věřím, že si své trumfy neschováme až do úplného závěru sezóny. Rádi bychom prožili poklidnou sezónu a bodový zisk proti Stuttgartu by nám k tomu mohl výrazně pomoci," uvedl Weinzierl.

Hosté mají též problém s početnou marodkou, mimo hru jsou zranění Niedermeier, Tasci, Audel, Didavi a Rojas. Trenér Bruno Labbadia myslí na lepší umístění než v loňském ročníku: "Chceme zopakovat účast v evropských pohárech a k tomu potřebujeme skončit v horní polovině tabulky. Úvod sezóny nebyl nejlepší, těžší los nám úlohu výrazně ztížil. Teď chceme konečně zvítězit a myslím si, že se naše výkony budou postupem času zlepšovat."
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Amsif - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Hahn, Morávek, Halil Altintop, Holzhauser - Mölders
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Schwaab, Rüdiger, Molinaro - Gentner, Boka - Harnik, Leitner, Traoré - Ibiševič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Pohádkový start zažívají v Mainzu, z prvních dvou zápasů se podařilo vytěžit maximální možný počet bodů a dnes proti Wolfsburgu bude Tuchelova družina doufat v protažení této série.

Jak Stuttgart doma, tak Freiburg na jeho hřišti se sice červenobílým podařilo přetlačit "pouze" o gól, ale na to se historie neptá - aktuálně je Mainz zkrátka lehkým favoritem. Ani to však nepřesvědčilo fanoušky, aby vyprodali téměř pětatřicetitisícovou Coface Arenu; alespoň tak tomu bylo několik dní před zápasem, kdy si zhruba deseti tisíc volných míst všiml i trenér Thomas Tuchel. "Potřebujeme vás všechny," apeloval na fanoušky. "Hrajeme s atraktivním protivníkem, bude krásné počasí. Myslím, že pár tisíc se vás tu ještě vejde!"

Co se zápasu samotného týče, mladý kouč neskrývá respekt k oponentovi. "Musíme hrát ještě lépe než dosud," uvědomuje si. "Pokud vezmeme v úvahu talent, kterým náš soupeř disponuje, je nemožné, abychom jim po celých 90 minut zabraňovali dostávat se šancí. Budeme také prohrávat některé souboje," pokračuje s nečekanou upřímností. Cílem k výhře prý není snažit se Vlky předčit individuálně či fotbalovostí, ale semknout se jako tým a podat bojovný, odevzdaný výkon.

Tuchel rovněž přiznává, že nečekaně dobrý start začal vyvolávat určité otázky, jimiž se předtím v klubu příliš nezabývali. "Dospěli jsme do bodu, kdy se můžeme opřít o své sebevědomí. Mluvíme více o výsledcích našeho snažení. Dříve tomu tak nebývalo," objasňuje. "Víme, v čem se ještě můžeme zlepšit, ale už teď jsme přesvědčeni o své konkurenceschopnosti. Tu musíme ukázat i v sobotu, proti top soupeři."

Ani Wolfsburg nezačal sezonu špatně - po úvodní porážce na půdě Hannoveru totiž doma rozstřílel odevzdané Schalke 4:0, a přestože góly stříleli jiní, velký podíl na tom měl také Luiz Gustavo. Defenzivní záložník, který přišel z Bayernu a nahradil v srdci sestavy Jana Poláka (jenž jej čtvrt hodiny před koncem střídal), předvedl velice dobrý výkon, vyšperkovaný nebývalou úspěšností přihrávek (42 ze 43 našlo svého adresáta).

Kouč Dieter Hecking však varuje, že usínat na vavřínech by bylo nepatřičné. "Utkání v Mainzu bude náročné od první minuty. FSV hraje stylem, který je charakteristický obrovským entuziasmem, vůlí, pracovitostí a agresivitou v soubojích - a všechny tyto prvky jsou patrné zejména v domácích zápasech," vypočítává. "Pokud byť jen na chvíli polevíme v soustředění, bude nesmírně těžké uhrát pozitivní výsledek." Klíčem k úspěchu má být tatáž motivace a odhodlání, jako předvedli Vlci proti Schalke.

Heckingovi budou v utkání opět chybět zraněný Bas Dost a suspendovaný Maximilian Arnold; vrací se však střední obránce Timm Klose, a kouč neprozradil, jestli se postaví vedle Nalda do základní sestavy, nebo jestli si své místo udrží mladý Robin Knoche. "Robin hrál (proti Schalke) velmi dobře," chválil svého svěřence. "Boj o sestavu mezi ním a Timmem je velmi těsný, což považuji za dobrou věc. Je důležité mít více možností v rukávu." Nastoupit by měl i brankář a kapitán Diego Benaglio, kterého zlobila záda.

Tuchel má oproti tomu k dispozici takřka kompletní kádr - obejít se bude muset pouze bez Juliana Kocha a Benedikta Sallera, kteří se dosud nezapojili do tréninku, na rozdíl od Chinedu Edeho, jenž tak učinil ve středu. Připraven by měl být rovněž Bo Svensson.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Pospěch, Bungert, Noveski, Park - Baumgartlinger - Geis, Moritz - Zimling - N. Müller, Okazaki
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez - Koo, Luiz Gustavo - Vieirinha, Diego, Perišić - Olić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Bádensko-Württemberské derby mezi Hoffenheimem a Freiburgem bude mít pro hostující celek takřka existenciální příchuť - loni pátý tým totiž stále čeká na první body. Domácí už mají naopak na kontě čtyři.

"Musíme se koncentrovat stejně jako před jakýmkoliv jiným zápasem," snažil se na čtvrteční tiskové konferenci držet vášně pod pokličkou domácí lodivod Markus Gisdol, avšak přiznal, že jeho tým nečeká nic jednoduchého. Freiburg sice totiž obě úvodní utkání prohrál, ale hoffenheimský kouč nevěří, že by to na nich mělo zanechat stopu; koneckonců to není tak, že by svěřenci Christiana Streicha nějak herně propadali.

Právě Streichova osoba totiž dodává Freiburgu v Gisdolových očích velký respekt. "Christian je velmi sympatický manažer, vycházíme spolu dobře. Nesmírně si ho vážím," přiznává. Domácí kouč prý dobře ví, že jeho protějšek je mistrem ve vymýšlení taktiky k zaskočení konkrétních soupeřů. Záložník Eugen Polanski nicméně dodává: "Freiburg měl loni vynikající sezonu, ale v létě je hodně hráčů opustilo. Je těžké odhadovat, jak jsou na tom reálně nyní."

Hoffenheim po úvodní dvoubrankové remíze s Norimberkem rozstřílel Hamburk na jeho hřišti 5:1, avšak Gisdol stále není se hrou svého týmu plně spokojen. "Pracujeme na ustálení výkonů, stále jsme příliš náchylní k výpadkům," uvádí. "Cílem je zajistit, aby pro soupeře nebylo příliš jednoduché využívat těchto okamžiků k útokům." Obezřetný trenér také nic nevyvozuje z dosavadních utkání dnešního oponenta (prohry 1:3 v Leverkusenu a 1:2 doma s Mainzem): "Kdyby měli v Leverkusenu trochu víc štěstí, získali by bod. Proti Mainzu to bylo taky hodně těsné," vypočítává. "Bundesliga je velmi vyrovnaná soutěž, ve které záleží na detailech a individuálních momentech. To jsou okamžiky, v nichž Freiburg dosud ztrácel."

Matthias Ginter, teprve devatenáctiletý defenzivní univerzál, je přesvědčen o tom, že hosté dokážou v derby utnout sérii špatných výsledků a najet zpět na vítěznou notu, která je loni vyzdvihla až na příčky zajišťující start v Evropské lize. "Po skvělé loňské sezoně odešlo hodně hráčů a bylo jasné, že budeme potřebovat trochu času," objasňuje. "Proti Leverkusenu mohl každý vidět, že ještě nejsme úplně sehraní. Proti Mainzu už to bylo o něco lepší. Noví hráči zapadají do týmu dobře a kabina s nimi nemá žádný problém," ujišťuje nadále a dodává: "Mike Hanke a Gelson Fernandes rovnou zapadli do rolí týmových lídrů."

A co lze podle talentovaného zadáka očekávat v Hoffenheimu? "Jejich dobrý start do sezony mě nepřekvapil," tvrdí. "Jejich tým je opravdu hodně kvalitní. Pokusíme se udělat vše pro to, abychom jim to co nejvíce ztížili. Pokud dokážeme převést tvrdou práci z tréninku i na hřiště, může se to povést." Ginter by měl nastoupit ve středu obranné čtveřice; s kým však kouč Streich určitě počítat nemůže, je zraněný Hedenstad (přitahovač) a rekonvalescenti Terrazzino s Pilařem.

Na domácí straně bude vedle defenzivního záložníka Sebastiana Rudyho, který by se měl vrátit do tréninku příští týden, chybět také náhradní gólman Jens Grahl, jehož vyřadilo na několik týdnů svalové zranění. Vedení proto neváhalo a rychle zjednalo náhradu - vyplnit Grahlovu pozici přichází volný agent Alexander Stolz. "Tak jako tak jsme chtěli brankářský post posílit," objasňuje Gisdol. "Stolz do týmu skvěle zapadl a se svojí pozicí je plně spokojen."
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, F. Johnson - Polanski, Salihović - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Modeste
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Diagné, Ginter, Sorg - Schuster, Fernandes - Schmid, Guédé - Freis, Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Schalke 04  (sobota 15:30)
Mimořádně zajímavý zápas čeká na diváky v HDI Areně, a to nejen proto, že proti sobě stanou dva pohároví aspiranti - poslední vzájemný střet Hannoveru se Schalke totiž skončil dechberoucí přestřelkou 5:4..

Vítězem se tehdy stal celek z Gelsenkirchenu, a v Hannoveru tak touží po odplatě. Fanoušci navíc budou hodně zvědavi, jestli se Slomkovým svěřencům podaří odčinit blamáž z minulého kola, v němž padli po špatném výkonu hladce 0:3 v Mönchengladbachu; na druhou stranu je fakt, že tento tým je silný především doma. "Bylo to od nás opravdu neomluvitelné," sypal si po zápase s Gladbachem popel na hlavu záložník Szabolcs Huszti. "Musíme se poučit ze svých chyb a proti Schalke ze sebe vydat vše." V podobném duchu se vyjádřil také Leon Andreasen: "Je třeba jít dál, zapomenout na tuto porážku tak rychle, jak jen to bude možné." A manažer Mirko Slomka, který dnes oslaví jubilejní dvoustý zápas na bundesligové lavičce, má o cílech pro dnešní zápas jasno: "Je to jednoduché. Chceme vyhrát."

Ani Schalke se však v úvodu sezony nedaří - naopak, Königsblauen se nacházejí přímo v krizi, pokud máme po několika zápasech právo o něčem podobném spekulovat. Jediný bod ze dvou zápasů při skóre 3:7 není statistika, kterou by si tým pošilhávající po Lize mistrů mohl dát za rámeček; ve druhém kole si s ním Wolfsburg poradil hladce 4:0, a kouč Jens Keller jen těžko hledal správná slova. "Při stavu 2:0 se naše hra rozpadla. Tohle se nesmí stávat," analyzoval. A když už jsme naťukli Ligu mistrů, stojí za to připomenout úvodní zápas letošního čtvrtého předkola - v něm sice dostalo Schalke "dáreček" v podobě suspenzace silného Metalistu Charkov, avšak ani kontumačně postupující PAOK se s bundesligovým favoritem příliš nepáral a uhrál na jeho hřišti slibnou remízu 1:1.

A s výčtem problémů stále nejsme u konce - hned dvě klíčové ofenzivní postavy hostí, Jefferson Farfán a Klaas-Jan Huntelaar, neodcestovali do Hannoveru kvůli čerstvým zraněním (a zejména Huntelaarovo poraněné koleno, které si vyžádá několikatýdenní rekonvalescenci, znamená pro Kellerův celek skutečnou ránu). Místo na hrotu útoku tak zaujma Adam Szalai, který přišel v létě z Mainzu. Mimo hru jsou také Sead Kolasinac a Atsudo Uchida, kterého trápí svalový problém.

Náročný program Königsblauen jako by si vybíral svou daň - a Keller souhlasí s tím, že začínat sezonu na dvou frontách není jednoduché. Vidí však i druhou, pozitivnější stranu: "Zápasy jdou rychle za sebou, takže není čas zabývat se špatnými výsledky. To však samozřejmě neznamená, že bychom poslední zápasy detailně neanalyzovali. Loni jsme ukázali, že se umíme vyhrabat ze složitých situací. Měl jsem hodně rozhovorů s jednotlivými hráči, v nichž jsem se snažil zdůraznit jejich přednosti. Komunikace je velmi důležitá," věří Keller. "Ještě důležitější je však výkon na hřišti. Žádný zápas se ještě nikdy nevyhrál mluvením. Je načase, abychom ukázali, čeho jsme schopní."

Proti Hannoveru, který v posledních jedenácti domácích zápasech sedmkrát vyhrál, třikrát remizoval a podlehl pouze Bayernu, to však nebude nic jednoduchého, což si kouč samozřejmě velice dobře uvědomuje. "Hannover je dobrý tým, doma velice silný. Minulý víkend v Mönchengladbachu však ukázali několik slabin, a teď je na nás, abychom jich využili," plánuje. Ulehčit tento úkol by mohlo několik absencí v domácím kádru: na hřiště se nepodívají Steven Cherundolo, Felipe, Christian Pander a André Hoffmann. Didier Ya Konan v týdnu trénoval s týmem a jeho účast je nejistá.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Sané, Pocognoli - Andreasen, Stindl - Bittencourt, Prib, Huszti - Diouf
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Höger, Matip, Höwedes, Fuchs - Neustädter, Jones - Clemens, Draxler, Meyer - Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.50 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Sobotní odpolední program německé nejvyšší soutěže chystá také očekávané porýnské derby mezi Leverkusenem a nedalekým rivalem z Mönchengladbachu. Dojde tak na konfrontaci dvou pohárových aspirantů.

Farmaceutický celek plynule navázal na skvělou loňskou sezónu a po dvou kolech si stále drží plný bodový zisk. Werkself si před vlastními fanoušky nejdříve poradila s nevyzpytatelným Freiburgem a o minulém víkendu zvládla i utkání na horké půdě Mercedes-Benz Areny, za což mohla paradoxně děkovat Danielu Schwaabovi, ještě nedávno hráči Leverkusenu.

Pevná obrana, silný střed pole a rychlé kontry s důrazem na okamžité předání míče - přesně tak by se dal ve stručnosti charakterizovat herní projev obou týmů. Domácí proto nyní budou klást ještě větší důraz na přesnost ve finální fázi. "Gladbach zanechal minulé kolo skvělý dojem," pochválil soupeře, jenž porazil Hannover (3:0), Jens Hegeler. "Minulý vzájemný zápas jsme hráli před vyprodaným hledištěm. Opět se těšíme na skvělou atmosféru,"pronesl Sami Hyypiä, jehož svěřenci se loni hned dvakrát rozešly s Hříbaty nerozhodným výsledkem.

Také na opačném konci barikády se mohou těšit z pozitivního vstupu do soutěže. Vcelku očekávanou porážku na půdě Allianz Areny dokonale "vygumovalo" druhé kolo a přesvědčivý výkon Borussie, která si doma snadno poradila s Hannoverem. Na rozdíl od minulého ročníku se pak hosté mohou těšit z faktu, že vytoužené posily takřka okamžitě zapadly a stroj rázem funguje jako za starých časů...

Kromě výše zmíněné charakteristiky je pro hru die Fohlen typická rovněž trpělivost, kterou hostující vládce lavičky svým ovečkám takřka neustále vštěpuje pod kůži. "V tu pravou chvíli budeme muset hrát ve velké rychlosti," nabádá před blížícím se zápasem Lucien Favre, který si je vědom kvality soupeře. "Jistě nebudeme mít k dispozici tolik prostoru jako proti Hannoveru," nepochybuje.

Lars Bender, jenž musel proti Stuttgartu předčasně ze hřiště, překonal potíže s lýtkovým svalem a bude tím pádem svým barvám k dispozici. To samé se na opačné straně týká kapitána Daemse (Achillova šlacha) a Kramera, jenž se tak postaví svému mateřskému klubu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Toprak, Spahić, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Castro - Sam, Kießling, Son
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Álvaro Domínguez, Daems - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Raffael, M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.80 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Ostatně není divu, když poslední vítězství "der Clubu" na půdě Bayernu se datuje do roku 1992, během té doby zvládl Norimberk vybojovat už jen dvě remízy. Něco podobného by si jistě nyní rád zopakoval...

Mnichovanům se i přes nemalé množství změn, kterými si klub prošel během letní přestávky, podařilo odstartovat na jedničku a po vítězství nad Gladbachem (3:1) si dokázala družina Pepa Guardioly odvézt plný bodový zisk i z horké frankfurtské půdy, kde se body zrovna pravidelně nerozdávají. Vzhledem k vítězství BVB je však nyní znovu potřeba zabrat.

Nadcházející utkání proti Frankům bude pro domácí o to důležitější, že hned v úterý se Bayern představí na půdě Freiburgu, kde by se za normálních okolností ukázal až o víkendu, ovšem to na Bavory čeká evropský Superpohár proti londýnské Chelsea. "Je dobré mít tři zápasy za týden," pochvaluje si rychlý sled utkání Guardiola. "Chceme odehrát dobrý zápas," doplnil Thomas Müller, jenž by konečně rád odstranil nulu z kolonky vstřelených gólů.

Jestliže si bavorský velikán za úvodní dvě kola vybojoval šest bodů, druhá strana má potom o plné čtyři bodíky méně - Norimberk po produktivní remíze na půdě Rhein-Neckar Areny remizoval 2:2 i s navrátilcem z Berlína. Do třetice by pak chtěl skromný celek překvapit.

Nebude to však snadné, před vlastními fanoušky se sice FCN daří celkem pravidelně Bayern obírat (většinou zásluhou remízových výsledků), ovšem na soupeřově hřišti to není s norimberskými ambicemi růžové - za poslední tři vzájemná střetnutí na půdě mnichovského týmu hosté inkasovali plných jedenáct branek! "Chceme se prezentovat lépe," řekl jednoduchou definici Michael Wiesinger, bývalý hráč FCB, kde však strávil jen pouhopouhé dva roky.

Vzhledem k nadcházejícímu programu je z domácího tábora patrná určitá rotace. Připraven potom ještě nebude Javi Martínez, který stále dohání tréninkové manko a dlouhodobě zraněný Badstuber.

Dobrá zpráva zastihla skromnější z bavorských celků. Per Nilsson dokázal vyléčit zranění stehna a znovu se tak představí po bodu Emanuela Pogatetze. Rovněž na dlouho dobu vypadl ze hry Marcos António (koleno) a hrát nemůže ani Timo Gebhart (svalové zranění).
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Thiago, Ribéry - Mandžukić
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Feulner, Nilsson, Pogatetz, Pinola - Stark, Balitsch - Kiyotake, Mak, Drmić - Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.07 - 12.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Hamburger SV  (sobota 18:30)
Večerní sobotní mač nás zavede na berlínský Olympiastadion, kde místní Hertha prožívá po svém návratu mezi elitu obrovskou euforii, kterou by si ráda přenesla i do nadcházejícího utkání proti Hamburku.

Jak už bylo napsáno, Stará dáma se po opětovném návratu mezi smetánku prezentuje skvěle a po kanonádě do frankfurtské sítě dokonce sahala po vítězství i na hřišti Norimberku, odkud si nakonec odvezla remízu 2:2. Velkou zásluhu na tom má bezpochyby Jos Luhukay, jenž sází na týmového ducha a jednotu, což dříve tradičnímu klubu asi nejvíce ze všeho chybělo.

Momentálně se však musí Hertha vypořádat s nepříjemným obviněním, když hned několik hráčů bylo od bulvárního deníku "BZ" osočeno za pletky s teprve 16letou dívkou. "Myslíme si, že je to pokus, jak nás poškodit," je přesvědčen generální ředitel Michael Preetz.

Pozitivní zprávou je alespoň střelecká potence loňské "komety" Ronnyho, který se i přes nedostatečnou kondici během přípravy dvakrát prosadil a pomalu tak uzrává čas jeho návratu do základu. "To už není ten Ronny z přípravy. Je to dobrý signál, blíží se do úvodní jedenáctky," potvrdil Luhukay, přičemž doposud brazilského záložníka "zastupoval" Alexander Baumjohann. "Vytvořili jsme si dostatek šancí a fotbalově jsme rovněž přesvědčili," pochvaluje si dosavadní výkony svého mužstva bývalý úspěšný zachránce outsidera z Augsburgu.

Naprosto opačné pocity vládnou ve městě na Labi. Rothosen sice na rozjezd možná trochu překvapivě sahali po vítězství ve Veltins Areně, ovšem konečnou remízou jakoby se všechno obrátilo a HSV muselo následně zkousnout krutou porážku od Hoffenheimu (1:5), navíc před domácími fanoušky, kteří tradičně patří mezi jedny z nejnáročnějších v Německu.

Severoněmecký tým už však nejednou pod vedením Thorstena Finka ukázal, že se dokáže se složitými situacemi vypořádat, což by nyní rád potvrdil. "Musíme hodit předchozí duel za hlavu a optimisticky hledět k nadcházejícímu střetnutí," motivuje své ovečky 45letý kormidelník. "Máme za sebou špatný zápas, ovšem Hertha nedostane nic zadarmo," varuje protivníka Fink.

Vyjma trojice van den Bergh - Ndjeng - Lasogga je domácí strana kompletní, nechybí tak ani Maik Franz, který si odpykal disciplinární trest, ale opětovný na start si bude muset počkat.

"Výlet" na Mallorku se stal během dvoudenního volna osudným duu Aogo - Rincón, kteří byli vyřazeni z kádru za to, že se nevěnovali tomu, jak zlepšit výkony a výsledky svého týmu, přičemž dostatečné se neukázalo ani vysvětlení v podobě setkání s agentem a rodinných důvodů. Zraněné chodidlo zastaví Jansena, kterého zřejmě nahradí uzdravený Lam. Připravený ještě není ani Djourou.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, S. Langkamp, Brooks, Holland - Lustenberger, Hosogai - Allagui, Baumjohann, Ben-Hatira - Ramos
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, L. Sobiech, Westermann, Lam - Arslan, Badelj - Beister, van der Vaart, Çalhanoğlu - Rudņevs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Trochu netradičně už po pěti dnech se bundesligový kolotoč vrací na Westfalenstadion, kde místní Borussia tentokráte uvítá SVW. Hostující ekipa má co vylepšovat, když za posledních deset vzájemných zápasů opanovala jediný.

Druhý celek uplynulé sezóny si během minulého víkendu prošel první opravdu složitější zatěžkávací zkouškou, a to možná trochu překvapivě proti nováčkovi z Braunschweigu, který se před osmdesátitisícovou návštěvou prezentoval hodně odvážně, a i přes těsnou porážku (2:1) dal velkému favoritovi pořádně zabrat. Možné drama "rozsekl" až střídající Jonas Hofmann.

Podobný scénář, kdy se protivník bude soustředit zejména na pevnou obrannou hráz, mohou svěřenci Jürgena Kloppa očekávat i od Brém, které doposud jakožto jediné neinkasovaly a hned od začátku tím dávají pocítit defenzivní zlepšení (loni Werder inkasoval hrozivých 66 branek). "Tento zápas bude mít pravděpodobně rovnou hned několik podobností," uvědomuje si Klopp, jenž však svým ovečkám plně důvěřuje. "Musíme si najít cestu," nabádá rodák ze Stuttgartu, který se už může opětovně těšit na maximální podporu od bojkotujících fanoušků.

Mezi pětici "stoprocentních" celků se po úvodních dvou kolech překvapivě zařadil také Werder, který po příchodu nového kormidelníka Robina Dutta podle očekávání vsadil na defenzivu a tato snaha přináší kýžené ovoce. Dříve pravidelně servírované útočné hody nyní mnoha příznivcům zelenobílého týmu schází, avšak za cenu bodového úspěchu se dá ledacos odpustit.

Výše popsaná definice přesně "sedí" na první dva zápasy Brém, které proti Braunschweigu i Augsburgu, tedy celkům z druhé poloviny ligového pelotonu, dvakrát nepřesvědčily, ale nakonec pokaždé braly těsné vítězství. "Přes šest bodů, které jsme získali, nás čeká velmi obtížný duel. Je před námi opravdu těžký kalibr," zdůraznil Dutt. "Nesmíme absolutně nic podcenit," dodal ambiciózní stratég, jehož tým doposud nikdy nevyhrál všechny tři úvodní zápasy.

Pro letošní sezónu si budeme muset při pohledu na dortmundskou základní sestavu zvykat na větší či menší rotaci. Ta bude na programu i nyní, přičemž by si měl odbýt letošní bundesligovou premiéru kapitán Sebastian Kehl a od první minuty bude hrát rovněž Marco Reus. Mimo hru potom nadále zůstává dlouhodobě zraněný Piszczek (kyčel a kýla) a Gündogan (záda).

Clemens Fritz vinou zranění stehenního svalu vynechal utkání s Augsburgem a připraven nebude ani na nadcházející zápas s BVB. Chybět bude ještě Schmitz (zánártní kůstka) a Bargfrede, jenž se zbavuje opakovaných problémů s kolenem. Otazník pak visí nad Caldirolou (kotník).
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Großkreutz, Subotić, Hummels, Schmelzer - Sahin, Kehl - Blaszczykowski, H. Mchitarjan, Reus - Lewandowski
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Lukimya, Caldirola - Makiadi, F. Kroos, Junuzović - Hunt, Petersen, Ekici
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund22006:16
2.Bayern Mnichov22004:16
 Bayer Leverkusen22004:16
4.1. FSV Mainz 0522005:36
5.Werder Brémy22002:06
6.Hertha BSC21108:34
7.TSG Hoffenheim21107:34
8.VfL Wolfsburg21014:23
9.Borussia Mönchengladbach21014:33
10.Hannover 9621012:33
11.1. FC Norimberk20204:42
12.Hamburger SV20114:81
13.Schalke 0420113:71
14.VfB Stuttgart20022:40
15.Eintracht Braunschweig20021:30
16.SC Freiburg20022:50
17.FC Augsburg20020:50
18.Eintracht Frankfurt20021:70
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Borussia Dortmund - Werder Brémy
sobota 15:30Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk
sobota 18:30Hertha BSC - Hamburger SV
neděle 15:30Eintracht Braunschweig - Eintracht Frankfurt
neděle 17:30FC Augsburg - VfB Stuttgart

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (218)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BVB!! Vidím to na 3-0! Auba, Marco, Henrikh

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to visím na jasnou záležitost domácích

Reagovat
smazaný uživatel

dneska bych tam hodil Jonase už o něco dřív, hned na 2. poločas třeba...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho dal do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

zaslouží si to... ale přes Kubu, Marca a Aubu to bude mít těžké

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Taky to tak vidím, i když by mohl klidně hrát od začátku, ale spíš bude dostávat šanci postupně, aby to na něho nebylo moc.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

100 Pre BVB

Reagovat
stas87

"Nesmíme absolutně nic podcenit,"

to mam chapat ako?ak by to povedal klopp tak to zmysel dava...dostaneme po papuli riadne,po tomto kole pojdeme so skore do minusu ale netreba si z toho nic robit trosku ma desi caldirola na kraji,asi by som tam dal ignjovskiho ktory je obratnejsi a rychlejsi hrac

zapas neuvidim lebo idem do myjavy,moze mi niekto napisat po polcase aj konecny? vdaka

Reagovat
jv

Co třeba takhle při přípravě na utkání a při samotném utkání? Budu koukat, tak zas napíšu.

Reagovat
stas87

nenapadlo ma...myslel som to ze ci my podcenime dortmund aj ked nie sme favoritom okej,mozes na ceske,nebudem si prehadzovat simku na slovenske cislo vo fante mi vypadli dvaja obrancovia..sype sa mi to pekne uz od zaciatku nech vecer vyhra lepsi(vy )

Reagovat
jv

Nápodobně... Tři body ale potřebujeme víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoď to pak tady, protože to taky neuvidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem nějaký souhrn výkonu, jednotlivci a tak.

Reagovat
jv

Budu psát souhrn a podle nálady případně i nějaký hodnocení.

Reagovat
smazaný uživatel

taky první poločas neuvidím..

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to od nás není žádná sláva, ale kupodivu to zatím stačí. Dneska očekávám zlepšení přechodové fáze a upuštění od té profesořiny, kterou občas předvádíme. Nur der BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Kily :

Tak SGD bude hrát v nějakém to sranda turnaji proti Gladbachu.

Furt mi uniká význam toho "turnaje", to si mohli dát rovnou nějaké přáteláky než vymýšlet sci.fi.

Reagovat
Kily

je to stejný "turnaj" jako ten, kde Dynamo hrálo osmifinále proti Hullu a prohrálo 0:1. Název má jenom přitáhnout trochu více pozornosti s tím, že SGD pak nejspíš bude hrát i semifinále a finále, i když třeba s Gladbachem prohraje. Ten postup přes Hull nakonec navlékli tak, že Hull si změnil název a tím pádem musel být vyřazen za porušení pravidel. Jinak stejně jako proti Hullu a HSV, tak i tady a v dalších zápasech bude platit, že výtěžek půjde ve prospěch obětem povodní

Reagovat
Kily

Dynamo má víceméně volný los, co se "postupu" týče, ať bude hrát jakkoli. Jde o to být v tempu ve chvílích, kdy se hraje Německý pohár, do kterého má vstup pro letošek zapovězen (ono možná dobře, jelikož je pomalu i lepší být vyloučen, než vypadnout s nějakým amatérským klubem, což by vzhledem k výkonům hlavně v posledních dvou zápasech bylo poměrně reálné) a co si budeme povídat, po odvolání trenéra je každá možnost na vyzkoušení si něčeho jiného vítaná. Tím spíš, když v létě přišlo dvanáct posil a je třeba jim někde dát šanci

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, to vím, že je to ten jakoby východoněmecký pohár ale i tak mi to příjde bohužel jako šaškárna na druhou. To bych třeba vymyslel když už turnaj něco regionálního, aby to mělo punc oficiality. Anebo rovnou klasické přáteláky (tak jako tak lidi příjdou a peníze půjdou na povodně).

Reagovat
db18

OT: UEFA zahájila disciplinární řízení proti Schalke - důvod? Ukazování politických bannerů (flaga družby ze Skopje) a výtržnosti fanoušků (ehm...)

Reagovat
smazaný uživatel

BVB XI: Weidenfeller; Großkreutz, Subotić, Hummels, Schmelzer; Kehl, Şahin; Błaszczykowski, Mkhitaryan, Reus; Lewandowski.

Reagovat
smazaný uživatel

Bremen XI: Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Lukimya, Caldirola - Makiadi - Ekici, Junuzović - Arnautović, Hunt, Yıldırım.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel jsem teda až v 20 minutě, ale konečně vidím ten Dortmund, který je chloubou.. Těch šancí je až moc, ale schází fakt jen troška štěstíčka - musí to tam padnout. uplně nakonec jsem se vyděsil, že to Arnautovič napálí ale.

Reus KRALUJE!!! Kuba hlasí, že je zpět! Schmelzerovi a dnes i Grosskreutzovi patří lajny!! jen tak dál..!!

Reagovat
db18

Ale Lewa se mi zdá zase trochu mimo

Reagovat
smazaný uživatel

hrajú dobre, ale Werder zatiaľ zo šťastím odoláva...v druhom polčase by to tam ale malo padnúť...

Reagovat
slovaňáák

Werder statečně odolává, otázkou je, na jak dlouho.. Každopádně za mě v první půli nejlepší Nuri, výkon jako za starých dobrých časů.

Reagovat
db18

...Gebre zapoměl, že je ve vápně i Lewa?

Reagovat
smazaný uživatel

Reus ve skvělé formě!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

už běžte doprdele

Reagovat
Pipo123

Borci čo vravíte na výhru Hoffenheimu a to že v zápase Hannover - Schalke dajú obaja gól ? chcel by som to poriadne osoliť.

Reagovat
smazaný uživatel

to, že oba dají gol je tutovka, a ten hoffe by měl taky vyjít, ale u nich člověk nikdy neví..

Reagovat
Pipo123

Čo by si ešte také odporučil ? Já si skladám tiket na zajtra, zatiaľ som si vybral Stoke, Hoffe a Hannover, lenže já mám pocit že v každom zápase Bundesligy obidva tými dajú gól aj ten kurz 2,40 na zápas Bayernu ma láka

Reagovat
smazaný uživatel

zítra cítím remízu mezi leverkusenm a gladbachem.. ale tam je hodně vysoký kurz a to utkání vlastně může zkončit jakkoliv jinak si myslím, že hertha doma vyhraje, ale že by Bayern zítra dostal gol se mi nechce moc věřit..

Reagovat
Pipo123

Tak nakoniec som zvolil Mainz - Wolfsburg, obaja gol

Reagovat
blaugrana

Pri forme Schalke dať 02?

Reagovat
smazaný uživatel

bez Farfána a Uchidy

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Uchidy je to spíš plus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Je fakt, ze bych to aspon ze zacatku mohl nechat tipovat nekoho jinyho. Pro pripad, ze by se tema tipama nekdo fakt ridil Neznam jeste takovy ty zakulisni detaily, diky kterym muze treba i jasny zapas dostat trhlinu a byt najednou tipersky vyhodny (na PSG doma proti Lorientu nesazet, napriklad), tak obcas strilim, mno.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern hral ve Frankfurtu, nic proti...

Reagovat
smazaný uživatel

aha, ale norimberk, sorry! my bad!!

Reagovat
smazaný uživatel

"a po vítězství nad Gladbachem (3:1) si dokázala družina Pepa Guardioly odvézt plný bodový zisk i z horké freiburské půdy"

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra fotka, jak zo Star Treku

Reagovat
smazaný uživatel

"Javi Martínez není k dispozici Bayernu na zítřejší utkání s Norimberkem. Španělský záložník je podle trenéra Guardioly stále ve špatné fyzické kondici, ve které se vrátil z reprezentační pauzy."

By mě zajímalo co tam s ním prováděli, nebo jestli to je jen nějaká výmluva Guardioly.

Reagovat
blaugrana

V zime pôjde.

Reagovat
smazaný uživatel

tuším, že taky Thiago se vrátil ve špatné kondici

Reagovat
smazaný uživatel

jj spravy boli ze v spatnej kondicii sa vratili Thiago aj Javimar, len neviem presne, co si mam pod tym pojmom predstavit

Reagovat
stas87

Marko Arnautović byl na odchodu z Brém, včera ale za Werder nastoupil v základní sestavě k utkání v Dortmundu a vypadá to, že zůstane. "Jsem zde šťastný, mám tu smlouvu a chci se dále prokousávat do sestavy," prohlásil po utkání problémový rakouský útočník.

telenovela ako panelak...do pici,taky problem ho predat?on akoze bojuje tera o zostavu ale o tri tyzdne odchodi zapas...tolko sanci co on dostal som ja v robote nikdy nikde nedostal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že Marko je tvou noční můrou a nedokážeš se jí zbavit. Ale nedivím se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To ta tak casto z prace vyhadzovali ?

Reagovat
stas87

to zasa nie ale poviem sefikovi do oci co si myslim o tom ako to tam vyzera a x krat sme sa zhadali a uz som mal dvakrat sbalene veci a ze odovzdam kartu aj kluc od satne

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, já byl za svou managerkou s tím, že jsem dostal nabídku práce jinde za lepší peníz a ona mi odpověděla "A víte o tom, že peníze nejsou všechno?".

Tím mne tak dostala, že jsem neměl jak odporovat. Hlavně, že ona je vysmátá.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Rudnevs

Panelak je super !!!

Reagovat
madridcan

Neuer - Dante, Thiago, Ribéry, Mandzukić, Robben, Boateng, Götze, Lahm, Alaba, Schweinsteiger

Reagovat
smazaný uživatel

hra aj Mak?

Reagovat
madridcan

lavicka

Reagovat
smazaný uživatel

hm

Reagovat
madridcan

striedacka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nema prosim niekto sopcast na Bayern ?

Reagovat
Pipo123

Čo spravil Salihovič ?

Reagovat
penepi

Salihovič.

Reagovat
wild

za co dostal Salihovic redku?

Reagovat
penepi
Reagovat
wild

dik..ale stale nerozumiem co spravil?

Reagovat
penepi

Tiež by ma zaujímalo, netuším.

Reagovat
db18

Co tam je? Na tickeru píšou, že to je za pohlavek, ale na videu nic nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Dal facku Schusterovi, vo videu to nevidno, je tam akurat skok...

Reagovat
madridcan

WTF. SJEBA MI TIKET. JEBEM TI SUDIJA SESTRU AKO JE IMAS

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako tohle Höwi nemohl myslet vážně. Od něj bych to fakt nečekal, vždyť musel vidět že ten balon nemá šanci zasáhnout a v takové situaci se tohle prostě udělat nesmí

Reagovat
Pipo123

Hoffe vyhrať a Schalke gol

Reagovat
Pipo123

Aj v Leve penalta

Reagovat
db18

Kießling vstřelil svůj 100. bundesligový gól v dresu Leverkusenu

Reagovat
10

hrozná nuda ten Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

penaltové kolo

Reagovat
db18

Pecka i na Bayernu - a de facto za nic...

Reagovat
db18

...Schäfer, který dřív nechytil ani jednu pecku a když mělo jít do penalt, tak ho trenér střídal teď už chytil 3 z posledních 5 pokusů

Reagovat
Pipo123

Rozhodca zabil zápas, tú penaltu nikto nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

za toto penaltu

Reagovat
Centrofixka

Čo ten Robben nasimuloval, ešte aj ruku mal

Reagovat
smazaný uživatel

este ze tak

Reagovat
Pipo123

Boha ten Hoffenhaim, to nevedia brániť ?

Reagovat
db18

Tak ještě penaltu v Mainzu...

Reagovat
db18

...Ginczek útočí, v "obraně" stojí 5 hráčů Bayernu, hráč FCN jde do souboje se třema z nich a stejně se dostanek zakončení

Reagovat
JozkokozleJ

Leverkusen bezchybny strojovy vykon. M´gladbachu nedali ani trosku priestoru na kombinacie. Okrem jednej kontry Herrmanna nemala Borussia nic.

Kiessling dnes skvely To je dric! Prihravka na gol Samovi famozna.

Reagovat
slovaňáák

Čekal jsem od Gladbachu trochu víc..

Reagovat
smazaný uživatel

Co urobil Salihovič, ze dostal v 10 min rovno ČK, a minutu predtym premenil penaltu?

Reagovat
Godwinson

Bayern tedy docela těžká bída ...

Reagovat
Robbie

jak hraje dá Gladbach dá branku ?

Reagovat
JozkokozleJ

Viz vyssie. Ak Bayer nejak nepolavi, bude to mat M´gladbach so strelenim golu velmi tazke.

Reagovat
Pipo123

moc tomu nechápem, čo tam spravil Salihovič ?

http://www.youtube.com/watch?v=py63jL2RMoE

Reagovat
db18

dal Schusterovi facku (jak se tam připlete ten v bílém dresu)

Reagovat
Pipo123

Aha, já som si to práve nevšimol dik

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern asi stejně nakonec vyhraje, každopádně mě těší, že jim to zatim moc nejde

Reagovat
REPLIKATOR

Götze dohání manko, v plné síle hodlá být do čtyř týdnů

Reagovat
Pipo123

Ginczek hraje skvele, už proti Herthe sa mi páčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsme si ho zkušeně poslali rozehrát a máme na něj klauzuli na zpětný odkup

Reagovat
Pipo123

Počkať, teraz kto ? BvB ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
Logan

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

V neděli byl nejlepší na place.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to je zase po čase, kdy člověk lituje, že na ES2 je Bayern (jindy třeba Borussia), když se hrají mnohem zajímavější zápasy.

Hoffe - SCF nebo H96 - S04, to mohly být fantastické zápasy.

Reagovat
db18

Ono s tímhle ale nebude dlouho trvat, než to přepnou, protože ta hra je hrozná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mohli by, no

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak sem si všiml, že po letech nemá T-Mobile reklamu ve formě sedících diváků v AA. Konečně

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Uplne iny obraz hry, uplne iny Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem si taky pustil stream.

Reagovat
Pipo123

2:2

Reagovat
Tomanatura

Alaba prvni nepromenena penalta, ne?

Reagovat
Pipo123

Mne sa zdá že už druhá.

Reagovat
Arne

Druhá nebo třetí už.

Reagovat
jv

Minimálně druhá, tutově.

Reagovat
smazaný uživatel

Sam

Reagovat
Tomanatura

Perfektne

Reagovat
db18

Tak v derby se to ještě pěkně zamotalo (Bayer-VfL)

Reagovat
db18

...jestli v superpoháru bude hrát Götze s Thiagem a zároveň nastoupíme v tom 4-1-4-1, tak to s Chelsea projedeme neskutečnym způsobem

Reagovat
smazaný uživatel

Castro krásně

Reagovat
Tomanatura

Bist du depat Castro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Druhy polcas zo strany Bayernu zatial vyborny. Len keby Mandzukic premenoval sance...

Reagovat
smazaný uživatel

tak výborný si představuju mnohem jinak, jasně nešlo čekat, že Bayern bude opakovat loňskou sezonu včetně výkonů, ale chybí tomu ta lehkost, přímočarost.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, vyborny nie, ale je to podstatne lepsie ako v prvom polcase.

Reagovat
db18

dozadu hrajeme špatně - a pak tam ještě nesedí ty "automatismy" mezi Thiagem/Götzem a zbytkem týmu (to se ale časem podá samo, horší to je s tou defenzivou, tam máme problémy i když FCN vyvine minimální tlak )

Reagovat
db18

Frank

Reagovat
Godwinson

Ribéry je neskutečný Hlavně za to vrácení balónu před gólem má velké plus.

Reagovat
One-Real

Heynckesovy koně (Kroos, Muller) za Guardiolovy (Thiago, Gotze) a hned to jde.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bayern mi tento rok príde,že má srašné šťastie už tá penalta dnes alebo tie 2 penalty oproti Moncheglasbachu Ale večne sa im dariť nebude.Síce majú tlak ,ale ich hra mi príde ako hra Barcy minulú sezónu staická ide to len centrami proti lepšej obrane by sa asi nepresadili

Reagovat
SIRBRANIKE

Arjen a jeho klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Tolko nepremenenych sanci...aj v minulom zapase.

Reagovat
Pipo123

Ach Hoffe

Reagovat
smazaný uživatel

Zase hrozně objektivní, každej tu plive za špatně písknutou penaltu na robbena, ale to, že před tim měla bejt jedna jasná na Mandžukiče ty lidi už nezmíní.. Jinak v druhym poločase se konečně hráči probrali z letargie a trochu to vypadalo. Alcantara tý hře absolutně nic nepřináší, zatim docela provar aspon z mího pohledu.

Reagovat
stas87

http://www.youtube.com/watch?v=6kfLd2OuTRA

absolutne TOP pici,mrzi ma mainz aj hannover,chcel som ich nalozit za 3 kila

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

jj cital,buzerantska UEFA aj fotky som videl rijeku mam radsej,uz vtedy ked tu bolo to chorvatsko som im prial...

Reagovat
smazaný uživatel

Armada je super no, hlavně když jezdí jejich členové na zápasy lodí.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

A BSC famózní. A ta zpívaná hymna...

Kam se hrabe vyjebané NWTA..

Reagovat
smazaný uživatel

nebo spíš YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

To choreo Herthy krása

Reagovat
Arne

Reagovat
JozkokozleJ

(Myslel si YMCA?)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Dneska to tam mají podobný.

Reagovat
smazaný uživatel

To je z dneška

Jednou tam už s Vámi musím zajet. To je neskutečný kotel i když je to stadion velký jak kráva.

Reagovat
Arne

Není, tohle je stadion HSV, dnes se hraje v Berlíně.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Tak to beru zpět.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...jinak ta policie v Porúří je dost mimo - teď jsem narazil na report Aachenu, který hrál proti RW Essen, kde se do toho policie taky pustila hned na nádraží a už tam zranila 10 lidí (mezitím 4 děti a jedna těhotná žena)

(jinak před tím v GE zasáhla policie i dva záchranáře, když chtěli jít do sektoru, aby ošeštřili zraněné...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se inspirovali na Slovensku a v Česku.

Reagovat
db18

Köln: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1173606_510301332380588_1451397802_n.jpg

"...odstraňte všechny bannery v domácím sektoru, nebo vnikneme na hrací plochu"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Nieeeeee

Reagovat
Arne

Bude chybět ta jeho rozehrávka, ale aspoň tam nedal Jankera.

Reagovat
JozkokozleJ

Slo to vyriesit Klugem. Snad to s Brooksom nebude vaznejsie, ten je kazdym zapasom lepsi...

Reagovat
db18

Jestli se stas koukal, tak teď asi zápas vypnul

Reagovat
smazaný uživatel

Djourou je zraněnej, že ho nevidím ani na lavičce?

Reagovat
jv

Už od přípravy ho "zlobí" třísla.

Reagovat
smazaný uživatel

bayern měl včera 81% držení míče - nevím, co si o tom mám myslet

Reagovat
smazaný uživatel

Z Twitteru:

"Info aus dem Mannschaftbus: Koch und Leistner sind im Kader für das St.Pauli-Spiel. Müller, Sabah und Trojan in Dresden geblieben."

S Trojanem se nepočítá nebo má nějaké zranění ?

Reagovat
smazaný uživatel

Minulý týden hrál tuším v základu, takže spíš zranění.

Reagovat
Arne

Poranil si chodidlo... Ale super věc, že Koch je v kádru, oproti tomu beranovi Pacultovi posun kupředu.

Reagovat
jv

Reagovat
Pipo123

Nakoľko je reálne že dnes v zápase Ausburg - VFB obaja dajú gol ?

Reagovat
db18

Já bych řekl, že dost reálné, VfB to vzadu moc nejde (i když to můžou uhaluzit, když bude mít Ulreich štěstí a balony se budou odrážet správně )

Reagovat
Pipo123

O domácich sa moc nebojím, doma som ich videl hrať asi 3x a hrali hodne dobre, len spalovali šance, skôr sa bojím aby VFB dali gol

Reagovat
db18

Harnik, Ibišević, Maxim, Abdelaoue... jeden z nich snad ten gól dá

Reagovat
jv

Prostě musí, fanta to potřebuje jako sůl.

Reagovat
db18

- hele jak je to, když hráč dostane červenou?

Reagovat
herbage

za co jí Salihović vůbec dostal?

Reagovat
smazaný uživatel

za facku

Reagovat
herbage

blb

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli jsi viděl už záznam z toho incidentu. Proměnil penaltu, radoval se se spoluhráči, přimotal se tam bez nějaké iniciativy protihráč a on mu ji vlepil. Těžký "WTF?"

Reagovat
herbage

viděl jsem zázname, ale vůbec jsem tam nějakou facku nepostřehl

Reagovat
db18

ona byla blbě vidět a snad jí zachytili kaorát kamery co byly za brankou (Baumann si tuším vytáhl balon a Schuster ho šel "odtáhnout" od skupinky slavících hráčů Hoffe - a jak mezi nimi prošel, tak mu jí Salihovic natáhl

Reagovat
herbage

Reagovat
jv

Balkánec, no.

Reagovat
db18

Jde mi o Husztiho, protože ten by díky 1+1 měl mít dobrou známku, ale zase dostal dvě žlutý

Reagovat
jv

Podle všeho by to mělo být asi za 0, ale ještě nikdy se mi nestalo, aby hráč dostal červenou a podílel se přímo na dvou brankách, takže se nechám překvapit (taky mám Husztiho a doufám, že něco dostane, protože zatím nic moc kolo).

Reagovat
db18

škoda, že nejsou přístupný ty výsledky z minulé sezony - tam už mi to udělal proti Werderu

Reagovat
jv

Už si nepamatuješ, jak to tehdy dopadlo? (určitě jsme to tu řešili a podle mě to asi bylo skutečně s nulou, ale rád bych se mýlil).

Reagovat
jv

Hodně velká pravděpodobnost, mohlo by to vyjít.

Reagovat
herbage

jak ti vyšel včera tiket? Hannover i Schalke dali po gólu, ale to druhý bylo co?

Reagovat
Pipo123

Hoffenhaim to posral, inak som mal na tikete ešte Stoke a ešte Almere - Achiles mi tam vyšlo, takže Hoffe to posrali a to som pozeral Modeste dal v 92 min tyčku

Reagovat
herbage

Hoffe ti to neposral, ale Salihović

Reagovat
Pipo123

já mám celkovo smolu tento víkend, piatok Metz ušlo, pritom viedli 1:0 a v nastavení dostali gol, včera zasa Hoffe v nastavení dalo tyč, dneska mi to posralo Twente, nedali gol

Reagovat
jv

Tak to bývá, příště se to může zrcadlově otočit.

Reagovat
Pipo123

Ale nemecká liga je skvelá na tipovanie, čo sa týka že obaja dajú gól sa naserem a ďalšie kolo naložím za 200e len Bundesligu

Reagovat
db18

tam je lepší vynechat Eintracht

Reagovat
jv

Docela odvaha, tohle bych si asi nedal.

Reagovat
SqueeZy

Jak to zatím zvládá Venca? Sleduje to někdo?

Reagovat
JacoBee

má asistenci a hraje skvěle :)

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby nebyl Meier dřevák, tak má dokonce dvě asistence :-)

Reagovat
Arne

Pokud je Meier dřevák, tak potom nevím, co je Kadlec.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
jv

Reagovat
SqueeZy

Díky kluci

Reagovat
db18

Další vlastňák připsaný útočníkovi?

Reagovat
JacoBee

Jako vlastnak se to pocita kdyz to jde mimo a protihra to tecuje...

Reagovat
db18

tak tahle teč změnila dráhu míče snad o 90° a přišlo mi, že by to jinak šlo mimo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele