Bundesliga - souhrn 3. kola

23.08.2013, 22:25, aktualizováno 25.08.2013, 20:49
Komentáře a souhrny
Čtyři celky zůstávají bez ztráty bodů. K Dortmundu se dnes přidaly týmy Bayernu, Leverkusenu a Mainzu, které si dvougólovými výhrami poradily s Norimberkem, Mönchengladbachen a Wolfsburgem. Hannover zdolal Schalke a Hertha přichystala další zklamání HSV, Freiburg veze bod z Kraichgau.

FC Augsburg - VfB Stuttgart 2:1

25.08.2013 17:30

Góly: 6. Halil Altintop, 36. Jan-Ingwer Callsen-Bracker - 42. Vedad Ibišević (pen.)

Fotbalisté Augsburgu dokázali v domácím prostředí dosáhnout na svou první výhru v novém ročníku a odpoutali se ode dna tabulky. Naopak hosté ze Stuttgartu prohloubili svou krizi a prohráli počtvrté v řadě, v německé lize jsou tak společně s nováčkem z Braunschweigeru jediným týmem, který ještě nebodoval. V domácím dresu znovu odehrál celý zápas český krajánek Jan Morávek, jenže do listiny střelců se ani tentokráte nezapsal.

Branky byly k vidění pouze v prvním poločase. Domácí vedli už 2:0, snížit dokázal z pokutového kopu Vedad Ibiševič. Ve druhém dějství měli hosté šanci na vyrovnání, nicméně dvacet minut před koncem jim situaci zkomplikoval vyloučený Ibrahima Traoré V úvodní půlhodině se zrodila jediná vážnější příležitost a hned z toho byla vedoucí branka. První branku domácích v nové sezóně vsítil v 6. minutě Halil Altintop.

Po centru z pravé strany propadl přes nedůraznou hostující defenzívu míč až k tureckému útočníkovi a ten z bezprostřední blízkosti nemohl minout prázdnou branku - 1:0. Také druhá trefa přišla z ničeho nic, deset minut před přestávkou se o ní postaral Jan-Ingwer Callsen-Bracker. Po milimetrově zahraném přímém volném kopu Raphaela Holzhausera se německý obránce prosadil hlavou.

Ihned na to mohl definitivně rozhodnout Morávek, jenže po dalším nebezpečném pasu do vápna minul z voleje branku. Stuttgart dokázal zdramatizoval zápas ještě do poločasu. Po faulu Paula Verhaegha se k penaltě odhodlal Ibiševič a s přehledem jí proměnil - 2:1. Domácí měli tlak a mohli znovu vést o dvě branky, nicméně překvapenému brankáři Svenu Ulreichovi pomohla tyč.

V 54. minutě mohlo být vyrovnáno a míč už směřoval do branky, avšak na brankové čáře zastoupil gólmana Marwina Hitze fantastickým odkopem Ragnar Klavan. V 70. minutě musel odejít do sprch Traoré, který byl teprve 6 minut po svém příchodu na hřiště trochu přísně vyloučen po zákroku na Ronnyho Philpa.

Augsburg měl do konce utkání dvě velké možnosti na definitivní pojistku. Holzhauser nejprve mířil asi z osmnácti metrů těsně vedle levé tyče. V 80. minutě se řítili na Ulreicha hned tři hráči, zakončující Sascha Mölders ovšem vyhořel. Nejprve v tváří tvář proti stuttgartskému gólmanovi neuspěl a při dorážce do prázdné branky namířil svůj tvrdý projektil vedle. Oslabený Stuttgart se na žádný tlak nezmohl a musí tak skousnout další hořký neúspěch.

Více informací k zápasu

Eintracht Braunschweig - Eintracht Frankfurt 0:2

25.08.2013 15:30

Góly: 52. Alexander Meier, 63. Stefan Aigner

Fotbalisté Frankfurtu dosáhli na své první body díky dvěma brankám po změně stran a navázali tak na vítězství ve čtvrtečním zápase Evropské ligy. Nováček soutěže z Braunschweigeru je stále bez bodu a po dvou slibných utkáních se tentokráte příliš nepředvedl. V dresu hostů nastoupil v základní sestavě český krajánek Václav Kadlec a při své premiéře odehrál 80. minut, střelecky se prosadit nedokázal.

Hosté byli v celém zápase mírně lepší a vytvořili si i více gólových příležitostí, skórovat ale dokázali až pozměně stran. Do vedení se mohli dostat po deseti minutách hry, nicméně Takashi Inui trefil z dobré pozice pouze tyčku. Domácí byli v úvodním dějství směrem dopředu naprosto neškodní, Frankfurt si i zásluhou Kadlece vytvořil další velkou možnost v polovině prvního poločasu.

Po jeho přihrávce před hranicí vápna střílel Alexander Meier, jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Ihned po změně stran byli hosté za svou aktivitu odměněni. Právě Meier si dobře zpracoval balón a díky teči Ermina Bičakčiće zapadl míč přímo k tyči - 0:1. O deset minut později Frankfurt definitivně pojistil své vítězství a zlomil odpor soupeře. Po velkých problémech v defenzívě domácích se ve vápně nejlépe zorientoval Stefan Aigner a z bezprostřední blízkosti se nemýlil - 0:2.

Hosté poté kontrolovali průběh hry a teprve v závěrečné desetiminutovce zvýšil Braunschweiger svůj tlak. V první obrovské příležitosti se objevil střídající Dominick Kumbela, jenže před prázdnou brankou netrefil ideálně míč. Po následné akci to zkusil z více jak pětadvaceti metrů Simon Jackson, jeho povedená rána ovšem rozezvonila pouze břevno a brankář Kevin Trapp následně zasahovat nemusel.

Domácí celek se pokusí získat první bundesligové body v příštím kole na hřišti Hamburku. Frankfurt bude chtít navázat na dnešní výhru v domácím prostředí proti loňskému finalistovi Ligy mistrů z Dortmundu, který v dosavadních třech kolech neztratil ani bod.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hamburger SV 1:0

24.08.2013 18:30

Góly: 74. Adrián Ramos

Obrovskou euforii momentálně prožívá Berlín, kde se místní Hertha po návratu do nejvyšší soutěže ukazuje ve skvělém světle a po dalším domácím vítězství nad HSV má už na svém kontě skvělých sedm bodů.

Vnitřními problémy zmítaný Hamburk nezačal vůbec špatně a od samého rozjezdu měl velkou chuť do hry, přes dobře takticky vybaveného soupeře se však prosazoval jen s velkými obtížemi a branku většinou ohrožoval jen dalekonosnými pokusy. Jeden takový neúspěšně vyslal Arslan. Vzápětí Schulz nepochopitelným zpětným pasem na brankáře vyslal do ideální šance Rudņevse, Kraft ovšem skvěle vyběhl a kulatý nesmysl nakonec dokázal vytěsnit mimo tři tyče.

To Hertha poprvé výrazněji zahrozila až po osmnácti minutách, kdy Baumjohann ideálním pasem oslovil hlavu nabíhajícího Ramose, tomu se ale nepovedlo zacílit do vymezeného prostoru. Velkou nepříjemností se pro domácí stalo zranění Brookse, jehož na trávníku nahradil Niemeyer, pro kterého se jednalo o letošní premiéru. Do pauzy už se poté nic zajímavého neurodilo.

Až ve druhém poločase se natěšení diváci konečně dočkali trochu vzrušení. Ben Hatira natáhl, trefil ale jen nachystaného Adlera, mičuda se však odrazila k Ramosovi, kolumbijský útočník ovšem branku nenašel. Ještě více jistoty a kreativity potom dodal Staré dámě po hodině hry příchod Ronnyho (vystřídal nevýrazného Allaguiiho). Mezitím další dvě nadějné příležitosti nevyužil Ramos.

Trestat mohl na opačném pólu Rudņevs, který měl před sebou obrovskou tutovku, ale prostor vymezený třemi tyčemi hledal marně. Hned nato ukázal skvělou akci Schulz, jenž si vyměnil balón s Ben Hatirou a poté našel Ramose, který se už nezmýlil - 1:0! Závěrečná snaha Rothosen byla jeden velký zmar, pouze hlavička van der Vaarta, kterou zneškodnil Kraft, stojí za zmínku.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 2:0

24.08.2013 15:30

Góly: 60. Eric Choupo-Moting, 78. Nicolai Müller

Třetí zápas - třetí vítězství. Úvod sezony v podání Mainzu je skutečně snový, svěřence Thomase Tuchela nezastavil ani silný Wolfsburg, který na jejich hřišti prohrál hladce 0:2. Dlouho vyrovnaný zápas byl rozhodnut až po přestávce, hosté navíc po vyloučení Luize Gustava dohrávali v deseti.

Wolfsburg, jehož kouč Dieter Hecking vyslal na hřiště tutéž jedenáctku, která minulý víkend rozprášila Schalke 4:0, měl v úvodních fázích zápasu spoustu místa pro budování postupných útoků, zatímco domácí zůstávali v obranné linii a čekali na protiútoky. Taktika spoléhání na vysoké držení míče vypadala zpočátku úspěšně, to když Rodriguezův pas našel Diega, který místo střely ještě přistrčil míč Olićovi, jenž však nedokázal v ideální střelecké pozici zpracovat; s následnou ránou Träsche si poradil gólman Müller, a stejně skončil také pokus Kooa. Perišić pak v 19. minutě bránu netrefil.

Mainz tak úvodní tlak Vlků přežil a brzy se začal sám tlačit dopředu; výsledkem byla nebezpečná situace v podání Okazakiho, který neuspěl tváří v tvář Benagliovi. Japonský forvard se následně převtělil do role asistenta a vyzval ke skórování Nica Müllera, jehož pokus musel eliminovat švýcarský gólman. Na druhé straně byl blízko gólu Vieirinha, který propasíroval míč pod (Heinzem) Müllerem, ale na brankové čáře zachraňoval Noveski; v tribunách zahučelo také po neúspěšné střele Diega.

Po změně stran začal opět aktivněji hostující tým a hlavičku Kooa už fanoušci viděli v bráně; Müller musel zachraňovat skvělým zákrokem na poslední chvíli. Nezadařilo se ani nadvakrát Vieirinhovi. Byl to však Mainz, respektive jeho vyčkávací taktika, kdo nakonec slavil úspěch - po hodině hry se míč z rohového kopu dostal až na malé vápno k Choupo-Motingovi, který technickým zakončením překonal Benaglia.

Další rána pro statečně bojující Vlky přišla o pouhé tři minuty později - Luiz Gustavo takticky fauloval Nica Müllera, a jelikož byl v utkání už jednou napomínán, musel opustit hřiště. Kouč Hecking zareagoval nasazením Poláka se Schäferem, ale to už byl Mainz na koni a pouze lajdácké zakončení brejků obralo o potenciální gólové situace postupně Choupo-Motinga s Pospěchem. V 78. minutě pak Nico Müller zpracoval Geisův pas, tváří v tvář Benagliovi nekompromisně uklidil míč do brány, a poslal tak Mainz do dvoubrankového vedení. Za tohoto stavu se už Wolfsburg na nic nezmohl, a domácí si tak připsali třetí vítězný korálek.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 3:3

24.08.2013 15:30

Góly: 9. Sejad Salihović (pen.), 25. Kevin Volland, 77. Tobias Strobl - 13. Oliver Sorg, 29. Karim Guédé, 65. Sebastien Freis

Hodně divoký zápas viděli diváci v Sinisheimu, domácí TSG totiž remizovalo s Freiburgem 3:3. K vidění byly kromě šesti gólů i tři červené karty.

Hoffenheimský kouč Markus Gisdol vyslal do hry stejnou jedenáctku, která minulý týden rozstřílela Hamburk na jeho hřišti 5:1; to Freiburg sice naposledy prohrál 1:2 doma s Mainzem, ale jeho trenér Christian Streich zůstal klidný a udělal jedinou změnu, když za indisponovaného Hankeho vyslal do hry Coquelina.

Oba celky nastolily vysoké tempo už od úvodních minut, a nepovolily až do závěrečného hvizdu. Zpočátku sice na hřišti panovala (byť vyhrocená) obezřetnost a snaha neudělat chybu, ale netrvalo ani deset minut a věci nabraly rychlý spád. Hostující Freis v úvodní šanci netrefil, avšak v 9. minutě už se ochozy radovaly - Volland upadl ve vápně po souboji se Sorgem a rozhodčí Stieler nařídil penaltu, kterou proměnil Salihović. Radost nicméně bosenskému záložníkovi nevydržela dlouho - několik vteřin po úvodní trefě "nafackoval" Schusterovi a byl vyloučen, čímž se postaral o vskutku unikátní počin.

Freiburg tedy sice prohrával, ale zároveň měl k dobru vidinu takřka celého zápasu v přesilovce; to vlilo jeho hráčům čerstvou krev do žil, a ve 13. minutě bylo srovnáno. Schmidův přímý kop našel Sorga, který se na hranici vápna uvolnil a vystřelil; Roberto Firmino se sice snažil míč odvrátit, ale pouze jej tečoval za záda vlastního gólmana Casteelse.

Hoffenheim se nevzdal a i v oslabení začal znovu přejímat iniciativu, což vyústilo v druhý vedoucí gól; stačilo k tomu pouhých 12 minut. Vestergaard načechral pas takřka přes celé hřiště, míč doplachtil až do vápna, kde se jej ujal Volland, a překrásným lobem překonal bezmocného Baumanna podruhé. Šílené tempo utkání po tomto vývoji pochopitelně nepolevovalo, a asi málokoho překvapilo, že Freiburg stihl vyrovnat ještě před uplynutím půlhodiny hry; Schmidův přímý kop se odrazil od břevna, v nastálé situaci se nejrychleji zorientoval Schuster a podařilo se mu dostat míč ke Guédému, který překonal Casteelse.

Vyhrocený zápas se následně zvrhnul v přehlídku faulů a následných diskusí; ještě před přestávkou se tak počty na hřišti vyrovnaly, to když Coquelin vyfasoval během pouhých dvou minut dvě žluté karty a byl poslán předčasně pod sprchy. Reakce kouče Christiana Streicha mu vynesla následné vykázání na tribunu.

Rozjitřené emoce se o poločasové pauze trochu uklidnily a druhá pětačtyřicetiminutovka tak začala v umírněném tempu, avšak netrvalo dlouho a zápas se opět zdramatizoval. Casteels musel na čáře vytáhnout dobrý zákrok proti Schmidově střele, což pouze dokumentovalo lehkou převahu Freiburgu v úvodu druhé půle - a gólová odměna na sebe nenechala dlouho čekat. V 65. minutě zahrával aktivní Schmid rohový kop, Beck s Vollandem nedokázali míč odvrátit a ten tak propadl až k Freisovi, jehož projektil zapadl přesně za Casteelsova záda. Hosté se tak dostali poprvé do vedení.

Hoffenheim odpověděl přepnutím na vyšší rychlostní stupeň a zatlačil Freiburg do obranné ulity; první gólovku střídajícího Schipplocka sice ještě zlikvidoval Baumann, ale o chvíli později - běžela 77. minuta - bylo srovnáno potřetí. Strobl využil podklouznutí Gelsona Fernandese, popoběhl otevřenou obranou hostí a nechytatelnou ránou poslal míč pod břevno.

V závěru utkání byli lepším celkem domácí, jejichž útoky organizoval zejména Roberto Firmino; Baumann však další gól již za svá záda nepustil. Nejblíže se ocitnul Modeste, který v nastavení v poslední velké gólovce zápasu orazítkoval tyč. To už dohrával v přesilovce naopak Hoffenheim, jelikož hostující záložník Mehmedi, který přišel na hřiště čtvrt hodiny před koncem, byl za hanlivé gesto k rozhodčímu "odměněn" v pořadí už třetí dnešní červenou kartou.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Schalke 04 2:1

24.08.2013 15:30

Góly: 15. Szabolcs Huszti (pen.), 42. Mame Diouf - 55. Ádám Szalai

Tři branky, tři červené karty a třetí zklamání pro ambiciózní Schalke - takový je ve zkratce souhrn dnešního vypjatého zápasu v Hannoveru, v němž domácí přehráli Königsblauen 2:1. Kouč Mirko Slomka tak stylově oslavil svůj jubilejní dvoustý bundesligový zářez.

Hostující trenér Keller udělal ve snaze změnit negativní výsledkový trend čtyři změny v sestavě oproti utkání předkola Ligy mistrů s PAOK (1:1), jako nejdůležitější se však jevilo nasazení formace 4-3-3 místo obvyklého 4-2-3-1. V úvodních fázích zápasu to nicméně na nějaký geniální krok nevypadalo - pokud tedy jako úspěch nepočítáme fakt, že se dařilo držet doma nebezpečný Hannover poměrně bezpečně na uzdě. I to však trvalo pouze necelou čtvrthodinu; nejistota a zbrklost v obranných řadách totiž zapříčinily penaltovou situaci, když Höwedes vzal přes nohy unikajícího Dioufa a byl po právu vyloučen. Míč si na bílý puntík postavil Huszti a tvrdou ranou k pravé tyči bez problémů proměnil.

Tato situace pochopitelně zasadila už tak dost nízkému sebevědomí Königsblauen další citelnou ránu, a pouze poněkud chaotické hannoverské útoky spolu s brankářem Hildebrandem uchránili hosty od dalších inkasovaných branek. Ve dvaadvacáté minutě se do smrtícího zakončení jen tak tak neprodral Diouf, a živo bylo i po akcích Stindla (25'), Sobiecha (32'), opět Dioufa (34', 36') a Andreasena (36'). Drtivý tlak domácího týmu přinutil Kellera vyslat na hřiště obránce Santanu, který vystřídal Goretzku, avšak místo kýžené stability v defenzivě přišel druhý gól v Hildebrandově síti: Husztiho centr přesně našel Dioufa, který tři minuty před přestávkou zblízka hlavou sklepával do sítě.

Katastrofální výkon Schalke se po přestávce poměrně znatelně zlepšil; první šanci druhé půle sice ještě měli domácí, když Sobiech nechal pouze vyniknout výborného Hildebranda, ale poté se obraz hry převrátil a tlačit začali naopak Königsblauen. Netrvalo dlouho, a na světě bylo snížení - Ádám Szalai převzal míč za obranou soupeře a skluzem dokázal protlačit míč za Zielera.

Podobný náboj utkání potřebovalo - Schalke za stavu 1:2 ještě více ožilo, a zejména agilní střelec Szalai začal představovat pro domácí obranu skutečné nebezpečí. V 65. minutě netrefil maďarský forvard prázdnou branku, poté neuspěli ani Draxler (70') a Clemens (71'). Čtvrt hodiny před koncem se navíc vyrovnaly počty mužů na hřišti - Huszti si za ostrý faul na Hooglanda vysloužil přímou červenou.

Vyostřené emoce už zápas neopustily až do samého konce. Nejprve museli domácí střídat zraněného Andreasena, poté se Fuchsovi podařilo během několika minut inkasovat dvě žluté karty a poslat tak hosty opět do oslabení. Schalke vsadilo s blížícím se finálním hvizdem na vyloženě útočnou kartu a začalo hrát vabank, avšak Hannover si cenné vítězství už pohlídal.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 4:2

24.08.2013 15:30

Góly: 23. Stefan Kießling (pen.), 28. Sidney Sam, 60. Sidney Sam, 72. Gonzalo Castro - 54. Martin Stranzl, 57. Juan Arango

Doslova snový rozjezd sezóny prožívá Leverkusen, který dokázal vyhrát všechny tři úvodní zápasy, čímž srovnal vlastní maximum ze sezóny 2003/04! Gladbach i napodruhé vyjde na hřištích soupeřů s prázdnou.

Vysoké očekávání se úvodních dvacet minut vůbec nenaplňovalo, oba týmy se spíše oťukávaly a zajímavých momentů bylo k vidění jen velmi pomálu. To se však změnilo hned záhy, když Toprakovu hlavičku zastavil Arango rukou a rozhodčí Brych bez váhání ukázal na penaltu! Mičudu si vzal tradiční exekutor Kießling a nekompromisně poslal Bayer do vedení - 1:0.

Borussia měla tou dobou až 60% držení míče, ovšem lekce z produktivity a jednoduchosti ještě nekončila. Lars Bender narýsoval pas na Kießlinga, jenž se rázem hnal tváří v tvář na ter Stegena, střelec první branky následně včas předal mičudu Samovi, který podélnou střelou zvýšil na 2:0! Hosté byli logicky rozhození a do poločasu si prakticky "nečuchli". Naopak další branku mohl hned dvakrát přidat Kießling, nejdříve ale hlavičkoval nepřesně a poté byla jeho rána zablokovaná.

Naprosto jednostranná záležitost se však po obrátce až nečekaně zamotala. Arango sice nejdříve na Lena recept nenašel, ale vzápětí vybojoval Kruse míč pro Herrmanna, jenž ho předal Stranzlovi, který se po rohu zdržel ve vápně soupeře a bylo to 2:1. Takřka vzápětí se začínalo od nuly! Domácí brankář neudržel snadný balón a Arango už měl před sebou jednoduchou práci - 2:2!

Oboustranný útočný fotbal ale pokračoval i nadále. Werkself se nevzdala a za další čtyři minutky se mohla opětovně radovat z náskoku: Kieling vrátil na Sama, který přízemní ranou k tyči nedal ter Stegenovi sebemenší naději zasáhnout - 3:2! Hrálo se nahoru dolu. Výtečnou možnost na srovnání měl Domínguez, ten ovšem z malého vápna zamířil jen do připraveného Lena, brankář Farmaceutiků si tak vylepšil reputaci! Pověstné rčení poté znovu úřadovalo: Sam tentokráte předal kulatý nesmysl Castrovi, jehož dalekonosný pokus zaplul znovu nechytatelně k tyči - 4:2.

Lucien Favre se nevzdával a na trávník během chvíle postupně vyslal Hrgotu, Younese a de Jonga, ani to mu však nepomohlo a Mönchengladbach zůstává se třemi body.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk 2:0

24.08.2013 15:30

Góly: 69. Franck Ribéry, 78. Arjen Robben

Pouze několik hodin se mohla dortmundská Borussia sama vyhřívat na čele, úhlavní mnichovský rival nedopustil překvapení a vítězstvím nad Norimberkem si zapsal třetí ligovou výhru. Bavorské derby tak opět zůstává pod režií FCB.

Premiérová nominaci k zápasu a rovnou hned ostrá premiéra před vyprodanou Allianz Arenou čekala Maria Götzeho, který možná trochu překvapivě nastoupil od první minuty. Ani jeho přítomnost však na hustou obrannou síť Franků nestačila a FCB se prosazoval jen velmi obtížně. Po čtvrthodině hry pak z ničeho za vápnem napřáhl Ginczek, ostrým pokusem však napálil jen břevno Neuerovy branky!

O reakci se pokusil Ribéry, ale branku nenašel. Postupem času se ale přece jen začala projevovat výraznější individuální kvalita Mnichovanů, před Robbenem ovšem byl u míče jako první Schäfer a Mandžukić se po vzdušném souboji s Pinolou dožadoval odpískání pokutového kopu marně. Ten samý hráč poté hlavou na norimberského brankáře nevyzrál. Domácí se však penalty nakonec dočkali: Robben spadl ve vápně po souboji s Nilssonem a sudí Dingert foukl do píšťalky! Mičudu si vzal do své správy Alaba, jeho neumístěnou střelu však Schäfer zneškodnil!

Na inkriminovaný souboj paradoxně doplatil švédský obránce, kterého musel záhy nahradit Berkay Dabanli. Do pauzy už poté byla na programu jen nepřesná střela Robbena.

Tlak bavorského velkoklubu se po změně stran ještě zvýšil a bylo prakticky jen otázkou času, kdy udeří. Alabův centr našel hlavu Mandžukiče, jeho pokus však mířil přesně do nachystaného Schäfera, Thiago potom dalekonosným pokusem branku nenašel. Chorvatský kanonýr měl další velkou možnost po hodině hry, ale strážce hostující svatyně jeho hlavičku opět vyrazil!

Připomněl se také Götze, nedůraznou ranou ale na úspěch pomýšlet nemohl. Další z řady šancí měl na kontě pro změnu Thiago, zamířil ovšem do boční sítě norimberské branky. Bayern se však kýžené trefy dočkal: Alabovu nabídku ještě vylepšil Lahm a Ribéry už měl z osmi metrů ideální střeleckou pozici - 1:0! Michael Wiesinger reagoval hned dvojitým střídáním, když na hřiště poslal Frantze a Kiyotakeho (nahradili Feulnera a Plattenhardta), to však "der Club" nespasilo. Naopak po další Lahmově přihrávce si Robben pohrál s duem Pogatetz - Balitsch a z velkého úhlu nekompromisně zvýšil na 2:0.

Závěrečné minuty už se dohrávaly jen z povinnosti, přesto mohl Bayern své vedení hned několikrát zvýraznit, ovšem Müller, Shaqiri a Robben nadějné možnosti nevyužili.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Werder Brémy 1:0

23.08.2013 20:30

Góly: 55. Robert Lewandowski

Další ne úplně přesvědčivé domácí vystoupení má za sebou Dortmund, který se proti Brémám dlouho nemohl prosadit, až musel po změně stran rozhodnout Robert Lewandowski. Schwarzgelb tím pádem alespoň dočasně putují na špici!

Náprava za nepřesvědčivý výkon proti Braunschweigu se zpočátku domácí straně příliš nedařila, BVB sice mělo územní převahu, ovšem přes dobře organizovanou defenzivní linii Werderu se dostávalo jen velmi obtížně. Když už se poté Mchitarjan ocitl ve velmi nadějné šanci, kýžený prostor hledal marně. Arménský reprezentant si o chvíli později narazil s Lewandowskim, avšak branku tak jako tak opětovně netrefil. Hosté evidentně vsadili své akcie na jednu kartu.

Převaha Borussie ani s přibývajícím časem neustávala. Po půlhodině hry vymyslel Sahin dobrou střeleckou pozici pro Reuse, tomu se však z hranice šestnáctky nepodařilo zamířit přesně! Žlutočerná družina častokrát tradičně hrozila z rychlých kontrů, přičemž jeden takový zakončoval Blaszczykowski a jeho projektil orazítkoval břevno Mielitzovy svatyně! Rovnou tři nadějné příležitosti dokázal ještě do pauzy spálit "nově oceněný" kanonýr Lewandowski. Hlavičku Subotiče pro změnu na brankové čáře zastavil Hunt a dorážka Sahina se mezi tři tyče nevešla. Na opačné straně ztroskotal Arnautović.

Stejně jako na počátku utkání to i po obrátce zkoušel jako první Kehl, tentokráte si ale pro pořádek na brankáře Werderu nepřišel. Po 55 minutách se však zaplněné ochozy přece jen dočkaly: Großkreutz rozdal míč do strany na Reuse, jehož přesný centr našel Lewandowskiho, který už měl z bezprostřední blízkosti jednoduchý úkol - 1:0! Polský kanonýr se tak konečně prosadil.

Zastupující pravý bek hrál zatím nejlepší letošní zápas a svoji aktivitou byl pro obranu SVW takřka neustále zdrojem velkého nebezpečí. To platilo i vzápětí, kdy se do mičudy opřel z voleje, ovšem tři tyče hledal marně. Mielitz potom další z mnoha jeho centrovaných míčů odvrátil jen k Sahinovi, tomu se ale nepodařilo z nadějně vyhlížející pozice zamířit do branky.

Robin Dutt se snažil hru svého mužstva oživit a na trávník se tak podívala i čerstvá potila Franci Di Santo, ani to ale zelenobílé ekipě nepomohlo, spíše naopak. Další skvělý Sahinův centr našel Schmelzera, tomu se ale z úhlu nepodařilo Mielitze výrazněji ohrozit.

Hosté se ne a ne prosadit k ohrožení dortmundské branky. Ostatně nebylo se ani čemu divit, když se kulatý nesmysl po většinu času pohyboval na polovině Brém, které mohl zřejmě už definitivně "dorazit" Subotić, ale po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně. Výjimečnou rychlost po svém nástupu znovu ukázal Aubameyang, avšak z úhlu na vybíhajícího strážce brémské svatyně recept nenašel. Ten samý hráč měl i další šanci, ale stejně jako Reus a Lewandowski úspěch neslavil, naproti tomu Weidenfellera ještě střelou z šestnáctky prověřil střídající Di Santo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund33007:19
2.Bayer Leverkusen33008:39
3.Bayern Mnichov33006:19
4.1. FSV Mainz 0533007:39
5.Hertha BSC32109:37
6.Werder Brémy32012:16
7.Hannover 9632014:46
8.TSG Hoffenheim312010:65
9.VfL Wolfsburg31024:43
10.Borussia Mönchengladbach31026:73
11.Eintracht Frankfurt31023:73
12.FC Augsburg31022:63
13.1. FC Norimberk30214:62
14.SC Freiburg30125:81
15.Hamburger SV30124:91
 Schalke 0430124:91
17.VfB Stuttgart30033:60
18.Eintracht Braunschweig30031:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (159)

Přidat komentář
smazaný uživatel

yes! důležité 3 body!!! paráda

Reagovat
CubONE

Robert Tak ho mam rad

Reagovat
penepi

To mohla byť prinajmenšom 5, ale čo už, body sa počítajú. Výkon potešil.

Reagovat
Centrofixka

Schmelzer bol dnes všade

Reagovat
smazaný uživatel

vynikající spolu s Reusem a Sahinem .

Hofmann pár kontaktů s míčem, ale zase přesvědčil.. zkusil bych ho do základu..

Reagovat
smazaný uživatel

+ stopeři

Reagovat
smazaný uživatel

+ ještě Kehl zahrál velice dobře

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že zítra ukazují na eurosport2 Bayern-Nürnberg....zápas Leverkusen-Gladbach totiž slibuje parádní podívanou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak... taky zápas hannover-schalke zní skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

Na straně Brém dneska asi nejlepší Prödl, ani Gebre nezklamal. Ze strany Borussie jednozačně Reus, špatně po příchodu nehrál ani Aubemeyang, škoda, že mu to tam nepadlo.

Reagovat
db18

Gebre hrál dobře, ale stejně si neodpustil chybu - ze které nakonec byl jediný gól

Reagovat
smazaný uživatel

To nebyla podle mě jeho chyba, spíš jinak vynikajícího Prödla..

Reagovat
db18

Obranná řada byla posunutá a jeden z dvojice Asani/Theo měl být u Lewandowského - a Robert se pohyboval v prostorech, kde byl Gebre

Reagovat
smazaný uživatel

V takovýhle situacích to musí krajní bek "zavírat" Prödl tam byl navázaný na Nuriho nebo někoho a Gebre měl mít Lewu

Reagovat
smazaný uživatel

Robert LewajsemkundanevimjestlipřesopimnebobuduKloppovikouřitdowski

Reagovat
smazaný uživatel

dafuq?!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prvých 30 minút nič moc, okrem 2 Reusových štandardiek, ktoré boli mimo bránu, ale potom od takej 30.minúty Dortmund riadne zvýšil tempo a vynútili si veľký tlak, 1 akcia za 2, plno šancí (Błaszczykowski nastrelil brvno, Lewandowski mal niekoľko šancí napr. ta z hranice 16tky, ale napálil to len do stredu brány, Subotićova hlavička, ktorú vykopol z bránkovej čiary, Reus tam mal zopár striel, ktoré Mielitz chytil, atď...ale Bremen odolal a na konci polčasu Arnautović ušiel po pravej strane do 16tky, ale vystrelil len vedľa.

2.polčas pokračoval, tak ako 1. skončil teda tlakom Dortmundu a nakoniec sa im ten gól podarilo dať v 55.minúte keď Reus si zbehol po pravej strane za obranu až do 16tky a prihral pred bránu úplne voľnému Lewandowskimi, ktorý z 3-4 metrov do odkrytej brány nemohol minúť. Dortmund mal potom ďaľšie šance, napr. po rohu keď Lewandowski strieľal z hranice 6tky, ale veľmi slabo a Hunt 2.krát v zápase odkopával loptu z bránkovej čiary, potom ešte Aubameyang si zbehol po pravej strane, ale sám na Mielitza nedal. Bremen bol prakticky 60 minút pod tlakom a výsledok 0-1 je pre nich veľmi lichotivý.

Individuálne výkony hráčov: Reus bol veľmi aktívny, asistoval na gól, sám mal zopár nebezpečných strieľ, Şahin mal najviac dotykov z loptou, presne prihrával, Kehl sa mi páčil, vybojoval veľa stratených lôpt, Mkhitaryan bol dnes trošku neviditeľný.

Reagovat
Logan

Sakra jednou na to neproměňování skapem, dneska to naštěstí dopadlo , i když Roman se na konci musel činit proti té jedné střele. Každopádně výkon super, až k tomu přibudou góly, tak to bude TOP Líbila se mi spolupráce Auba - Marco - Jonas ... to fungovalo dost dobře, i když je pravda že pak už hráli do otevřené obrany.

Reagovat
stas87

mat 2:1 skore je hrube :))) cakal som teda po tomto kole skore v minuse ale neni to tak co talian a vytreta hlava? spatne vykony?

Reagovat
smazaný uživatel

vytreta hlava?

Reagovat
smazaný uživatel

pravdepodobne Arnautovic :D

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem si to

Reagovat
Arne

To říkal i komentátor dneska, něco jako "co se asi zrodilo v Arnautovićově bláznivé hlavě".

Reagovat
stas87

on ma v hlave ecka akurat..preco za moje oblubeny kluby musi hrat trotlove? ked uz nie na ihrisku tak vo vedeniu...

Reagovat
penepi

On nemá dokončenú ani základku, intelektuál to asi nebude.

Reagovat
jv

Pokud je to skutečně pravda, tak zrovna u něho by mě to ani nepřekvapovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Caldirola nič moc, mal veľké problémy, ale to sa dalo čakať...Arnautovic pred prestávkou sa skvele individuálne presadil cez obrancu a z uhla takmer vyrovnal, ale väčšinu zápasu nemal dosť dobrých lôpt, pressing tiež nič extra... Najlepším hráčom Werderu asi Mielitz...

Reagovat
smazaný uživatel

Takmer vyrovnal? Pred prestavkou ?

Reagovat
CubONE

Tak Caldirola je skor stoper...

Reagovat
jv

Před sezónou jsem vám vůbec nevěřil, ale zatím hodně příjemně překvapujete, jen tak dál, Dutt může být skvělá volba (zatím, dokud nebude kladen takový důraz na výsledky).

Reagovat
smazaný uživatel

21. pro pivo jako brzdu"""

Reagovat
smazaný uživatel

pišku ri jeden

Reagovat
jv

První půlku jsem neviděl, ale se druhou vcelku spokojenost, akorát škoda, že jsme toho neproměnili trochu víc, jednou nás to bude zase mrzet. Hodně potěšil Nuri - ty jeho pasy prostě nemají chybu, když je alespoň trochu ve formě. Marco a Kevin se taky konečně vzchopili a hned to bylo poznat.

Reagovat
madridcan

Lewa a Lafata- dve tutovky na tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Oni dnes hráči měli k snídani syrové maso s olejíčkem ? Pač tolik červených karet za ještě ani ne uplynulé kolo nepamatuji...

Reagovat
db18

Gustavo si vzpoměl na to, jak hrál v Hoffenheimu

A Coquelin jí dostat neměl - tam to sudí už vyřešil ráznou domluvou, pak se šel podívat na Vollanda a až pak se přerozhodl a vytáhl druhou žlutou

Reagovat
db18

Nicolai s touhle v Mainzu taky dlouho nevydrží

Reagovat
stas87

som ho uz povazoval za mrtveho...stagnoval strasne v mainzi,snad sa prebudil a nebude to trvat len chvilku,tieto jeho vykony

Reagovat
JozkokozleJ

Pozor, pozor, N. Müller hral na jar vyborne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

ja som ho sledoval ked bol este vo fürthe,tam jednoznacne prevysoval 2.BL a cakal som ze dneska bude kopat za gladbach treba

Reagovat
jv

...však to nemusí dlouho trvat (taky nebude, čekám jeho odchod nejpozději po sezóně).

Reagovat
db18

Reagovat
db18

No vidíš - a mně zachraňuje fantu

Reagovat
db18

*...už třetím kolem

Reagovat
db18

...a když už jsem se k tomu dostal - za červenou kartu je rovnou známka 6?

Reagovat
jv

Na něho jsem zapomněl a teprve teď si ho zařadil (vyplatilo se).

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sme dnes hrali? videl si? Koho by si do buducna vymenil?

Reagovat
db18

Dopředu dobrý - akorát jsme neproměňovali šance, pak tam byli problémy u Thiaga a Götzeho, kteří ještě nejsou sehraní s týmem a propásnou kvůli tomu občas něco a pokazí tím akci (jejich odchodem z hřiště se to pak změnilo už v obléhání, které neslo výsledky) - jinak ale při minimální aktivitě FCN směrem dopředu jsme měli docela problémy (třeba jak jsem psal výše Ginczek šel sám a hned byl sice obklíčen třemi hráči Bayernu, ale stejně se dostal k zakončení), na té defenzivě by měl Pep zapracovat (jinak se obávám toho, že Chelsea chladnokrevně využije našeho nedůrazu)

Reagovat
smazaný uživatel

Diky. No podla toho ako to zatial vyzera, ze Guardiola nas obere o to, vdaka comu sme boli minuly rok taky dobry

Zaloha som si vsimol v prvom zapase a superpohari, ze moze byt defenzivne celkom problem. Asi je cas na Martineza. Ako Mandzukic? Myslis ze sa Muller presunie na hrot?

Reagovat
db18

Snad zůstane v záloze a Mandžukić na hrotu (ten tam měl ošklivý moment, když dupl protihráči na koleno), dneska mu to moc nešlo, ale "devítku" tam prostě potřebujeme (ale bojím se, že tam postupně bude dávat Götzeho a Müllera bude pouštět jen z lavičky

Reagovat
db18

...a jinak ale docela nuda - na to, že jsme měli údajně 82% držení míče, tak mělo FCN až moc nebezpečných akcí a my dali málo branek

Reagovat
smazaný uživatel

Arjen

Reagovat
Ferguson6

Guede

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Hráč Garay.. Můžete mi ho popsat a nějak mě informovat o kvalitě?Prosím

Reagovat
db18

tady to budou všichni vědět

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern prej měl další divnou penaltu.

Reagovat
stas87

a ty komentar..

Reagovat
db18

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

+ jednu jasnou, kterou jim ale nepiskli.

Reagovat
EAG le grand amour

Leverkusen

Reagovat
risk je zisk

snad se Kießling docka pozvanky do repre -.-

Reagovat
Arne

Erstklassig seit 1892

Doufám, že ta levá strana s Nicem vzadu bude hořet směrem dopředu a ne tak, jak se obávám...

Reagovat
db18

...můžeš mi prosim vysvětlit ten nápis? Nějak jsem ho totiž nepochopil

Reagovat
Arne

HSV dnes slaví 50 let strávených bez přestávky v bundeslize... Takže ten banner trochu taková odpověď, jako že my jsme (buď klub nebo fanoušci) prvotřídní od samýho vzniku klubu.

Reagovat
db18

...no, po tom znovupostupu mi to přijde trochu vtipný

Reagovat
Arne

Asi to mysleli ironicky, no.

Reagovat
smazaný uživatel

traparna, po tom co jste sestoupili..

Reagovat
JozkokozleJ

Traparna mozno pre nikoho, kto nepozna nadsazku.

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

No par momentov, ktore naznacovali, ze Schulz nie je erstklassig bek tam boli. On tam hral naposledny snad v prvom kole minuleho rocniku, vsak? Ani vtedy to nebolo ono. Na kridle je lepsi. Branenie dobre nema.

Reagovat
Arne

Řekl bych, že i ve Frankfurtu ve druhém kole... Není to od něj dobrý, všiml jsem si i jiných přihrávek, který by bez pohotovosti adresáta skončily jako tamta na Rudnevse. Kdyby nešel dolů JAB a nebylo už jedno střídání vyplýtvaný, tak bych neváhal a rovnou ho teď stáhnul.

Jinak mě obě křídla dost lezou na nervy, jsou oba nějak na hrušce, přijde mi, že furt chtějí sami dělat dva, tři hráče... Baumi je dneska skvělej, nejlepší na place, jen škoda, že prostě nemá ty Ronnyho standardky, s nimi by to už teď bylo krásně 2:0.

Reagovat
Arne

Dobře že má Jos svoji hlavu.

Reagovat
JozkokozleJ

V druhom polcase nebol smerom dozadu vetrany, o to viac sa mohol venovat utoceniu. A toto mu ide. Istu pasaz tam mal paradnu.

Reagovat
Arne

Větraný nebyl, ale i tak tam prošli třeba před tou šancí Rudnevse, jak hlavou netrefil míč a odrazilo se to od Beistera... Ale ten gól, ten udělal skoro sám, paráda. Plus Thomas dneska fantazie, dneska chytil tři góly (což taky není ideální známka pro naši obranu, že tam ti klempáci prošli).

Reagovat
JozkokozleJ

Kraft vyborny! Okrem zakrokov sa mi velmi pacilo ako si zbieral centre. Naviac, pridal i show, co viac si moze fanusik zelat?

Reagovat
Arne

Ty centry, to je fakt, dneska jich bylo zase požehnaně. Celkově děláme strašně moc faulů kolem šestnáctky, ještě že to dneska Vaartovi tolik nechodilo.

Reagovat
jv

...přesto bych ho raději viděl na křídle, ale tam není místo, takže by měl spíš zapracovat na obraně a definitivně se přeškolit na beka.

Reagovat
Arne

No tam je druhou až třetí volbou, na křídle podle mě první na obě strany... A nedivil bych se, kdyby ve Wolfsburgu začal Sami na lávce.

Reagovat
jv

To je fakt, dneska mu to nešlo a předtím měl hodně štěstí. Fakt řadíš Schulze tak vysoko?

Reagovat
Arne

Myšleno první náhradník na obě strany, samozřejmě... Ale jo, nikdo jiný, kdo chodí na lavičku, tam vlastně ani nepřipadá v úvahu. Čekalo se dost od Sahara, ale ten asi přestal bojovat a začal se vztekat.

Reagovat
jv

Snad jedině v nouzi vysunout oba tradiční beky, což jsou původem záložníci, ale jinak tam opravdu nikoho dalšího nemáte.

Reagovat
Arne

Tak na jednom kraji může být Baumi, na druhým Ndjeng, až se vrátí, ale toho bych rád zpátky místo Pekaríka, dále přichází v úvahu Mukhtar. Není to zas tak hrozný.

Jinak Jos prý vyndal Brookse z taktických/výkonnostních důvodů, protože mužstvo bylo kvůli té aféře nejistý a potřebovalo Peterovy zkušenosti. To jsem docela překvapenej, ale samozřejmě je super, že Johny není zraněnej.

Reagovat
jv

Vlastně tam dokáže zahrát i Ramos.

Dobrá zpráva. Druhou půli už jsem tak pozorně nesledoval, ale podle Kickeru tam HSV skoro nic nemělo, snad jen tu šanci Rudņevse, takže to Peter neměl ani tak složitý. Uvidíme za týden, když znovu nastoupí (zrovna ve Volkswagen Areně bych se tomu ani nedivil).

Reagovat
jv

...akorát mě to štve vůči fantě, kde jsem ho měl v základu a takhle moc bodů nedostane (jestli vůbec nějaký).

Reagovat
JozkokozleJ

K tomu niet co dodat. Odkedy Luhukay sadol na lavicku Herthy, vsetko (i tie minirozhodnutia) mu vyslo. Ale ze mu vyjde i tah s Niemeyerom...

Reagovat
db18

Magath možná do Dinama - to by bylo super, hlavně by už dal ten investor pokoj Finkovi

Reagovat
Robbie

kurde pojdme mám Hertha že oba dají branku

Reagovat
Arne

Pěkně Thomas Jako bych se viděl (jen bez toho škobrtnutí).

Reagovat
jv

To musí trenér skákat radostí.

Reagovat
Arne

Tam de facto žádnej neni.

Reagovat
jv

Něco podobného znám, ideální stav.

Reagovat
Arne

Volland solidní lob, plus další dva góly v Sinsheimu skvostný. Docela mě mrzí, že jsem nemohl vidět ten Leverkusen, tam z toho musela trýskat kvalita.

Reagovat
jv

Zase tam byl Löw, takže je dost dobře možný, že se Kießling konečně dočká a pozvánka by mohla přilétnout rovnou i Samovi, ten hraje skvěle, akorát škoda, že je tak skleněný.

Reagovat
smazaný uživatel

za vollanda

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

+ se mi líbila branka Castra, zpracoval míč, lehce předkopnul a prc ho na bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já už jsem myslel, že na té fotce je Adriano

Reagovat
Arne

Mohli by přestat hamounit, chlapci... Z gólu do prázdný branky je najednou nebezpečnej brejk.

Reagovat
smazaný uživatel

hertha výhra a hamburg prohra - "zápas o 6 bodů", který zkončil naprosto snově

Reagovat
Ferguson6

100. pre mňa

Reagovat
smazaný uživatel

pozeram zostavu a to Guede nastupuje v utoku?

Reagovat
Ferguson6

tak minulú sezónu hral asi všade a zdá sa mi, že dosť často ako podhrot

Reagovat
JozkokozleJ

Ako pise Ferguson, minuly rok bola pozicia utocnika (toho stiahnutejsieho) jeho najcastejsi post, ak nastupil v zakladnej zostave. V druhom kole tejto sezony proti Mainzu vsak nastupil na lavom kridle a zahral dost obstojne. Z domacich bol snad najaktivnejsi.

Univerzalnost Guedeho mu je vsak trosku na skodu. Nez, aby bojoval o miesto v zaklade na svojom poste, Streich nim castokrat lepi zostavu, pretoze vie, co moze od neho cakat. Nie je to ziaden loptovy virtuoz, ale zapas vzdy odmaka, nic nevypusti a jeho figura je na protihracov neraz platna.

Reagovat
smazaný uživatel

diky..preto rozmyslam, ze kde by sa mohol vyuzit v repre, lebo ked uz ma to obcianstvo, tak si nemyslim, ze by sa mal ignorovat..ale, Guede na kridle a este zahral dost obstojne? to by som nikdy nepovedal teda

Reagovat
JozkokozleJ

Na tvoj popud som skontroloval znamky u troch zdrojov. U dvoch (Kicker, Bild) mal z hracov Freiburgu najlepsiu znamku (v Bilde spolu s inymi) a u Whoscored bol druhy najlepsi, i to len preto, ze Freisovi navysovali znamku kvoli strelenemu golu (inak hral totalne naprd).

Kazdopadne, slo skor o to, ze mu vysiel zapas, nez ze by mohol na kridle dlhodobo vynikat. Ale to sa mi mozno zda len preto, ze nie je to typicke ostre kridlo.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som to nemyslel tak, ja ti verim ze tam hral dobre..akurat si ho tam vobec neviem predstavit, uz to, ze hraje podhrot je zvlastne, aspon pre mna

Reagovat
jv

On tam působí jako takový "tank", čímž odkrývá prostory pro spoluhráče (alespoň tak to fungovalo loni, kdy z toho třeba hodně těžil Kruse).

Reagovat
papanegra

Venca Kadlec

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Stuttgart je na padáka, Augsburg je drtí úplně

Reagovat
jv

Ono se sestupuje po 3. zápase?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale 3 zápasy = 0bodů ,,, v EL taky děs a hrůza, s Rijekou ještě vypadnou ,,,

Reagovat
jv

I kdyby se tak stalo, tak tvrzení, že je někdo "na padáka" je prostě takhle brzo totálně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz sa rozhodca pekne upískol...úplne nepochopiteľná červená pre mňa... toto už asi Stuttgart nerozchodí...

Reagovat
r.mrazik

cervena ani nahodou

Reagovat
JozkokozleJ

Neviem na kolko ma Labbadia noz na krku, ale teraz mu nezavidim. Nutne potrebuje body a takto nezmyselne mu vylucia hraca, ktory pritom dost rozpohyboval hru VfB.

Reagovat
jv

Uff, ještěže jsem ho vyndal z fanty. Jinak jsem zrovna chtěl psát, aby se za chvíli nemusel Bruno pakovat "od valu", ale mezitím zrovna přišlo snížení, každopádně nůž na krku určitě má, když se takhle posílilo a z podání VfB to momentálně vypadá spíš na další sezónu ve středu tabulky (to ještě přidávám).

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych jim dal ještě čas. Je to začátek soutěže a už je známo, že oni už chronicky nezvládají podzimní zápasy. Věřím tomu, že na konci sezony skončí při nejhorším na šestém místě tabulky. Mužstvo mají výborné, jen si musí sednout, sehrát se a nehrát naivně.

Reagovat
jv

Asi jo, snad to tak bude vidět i vedení a Labbadiu podrží, lepšího kouče by totiž jen těžko sehnali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze zlepsena hra v druhom polcase zachranila Labbadiovi krk, resp. odsunula gilotinu na pripadne vypadnutie z EL. Pretoze v pripade, ze VfB predzvadzal to co v prvom polcase cely zapas, to by bolo az skandalne.

Komentator na ESP spravne poznamenal v zavere, ze Stuttgart po vydarenej jarnej casti, kedy hra mala svoju tvar, zacina akoby od zaciatku. S tymto uplne suhlasim. Chapem, ze absencie su neprijemne, ale preco Bruno skusa hru na troch obrancov, ci rozostavenie 4-3-2-1, tomu nerozumiem. Pri zmene rozostavenia nie je nicim neobvyklym, ze i vyborni hraci su polovicni. Mozno sa mi to len zda, ale rozostavenie sa akoby prisposobovalo tak, aby sa naslo nejake miesto pre Leitnera. Pritom on este urcite nie je hotovy hrac, ktory by mal z fleku tahat Stuttgart. Sice i Boka vyzera z formy, ale urcite by som (aspon teraz zo zaciatku sezony) neopustal na jar osvedcene "Gentner, Boka - Harnik, Maxim, Traore" a Leitnerovi dal cas na zzitie s kolektivom a hrou VfB.

Reagovat
stas87

ono by asi harnikovi neuskodilo ak by sa na par zapasov posadil na lavicku a popremyslal..tak ako pises u leitnera ze nemozno ocakavat ze potiahne tim tak to iste si myslim u harnika len z ineho dovodu ako u moritza...harnikova naladovost je celkom problem on akoby stracal zaujem o hru,casto je rozhodeny diskusami s rozhodcom alebo protihracmi a to mu ubera na vykone,taky maxim tento nesvar zatial moc neukazal a celkovo jeho herny prejav sa mi paci od harnikovho o nieco viacej

prvy polcas som nevidel vobec,bolo to naozaj take spatne od hostov?

Reagovat
jv

Jedním slovem tragédie.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak! Horsi bol uz len Braunschweig v prvom polcase, to bolo niekedy az sialene ake jednoduche lopty stracali. To som v BL dlho nevidel.

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Nikdy som nebol fanusikom Harnikovho herneho prejavu, faktom ale je, ze je efektivny. Samozrejme, nemozme vediet ako kto pracoval pocas letnej pripravy, ale ak by nic nevybocovalo z normalu, malo sa urcite nadviazat na uspesnu jar.

Reagovat
stas87

vychadzam zo zapasov ktore som videl a videl som spravanie sa a reakcie na rozne podnety v zapase,to aj ibisevic,hoci je balkanec je viacej disciplinovanejsi a sustredenjsi ako harnik,na nom je vidiet podrazdenost na kilometre daleko,hrac je to paradny ale ma svoje momenty kde vfb hra prakticky bez neho

s jeho efektivitou suhlasim do bodky presne ako harnik na mna posobi aj hunt,tiez si sem tam vravim ze je ho absolunte nevidno ale potom spravi prienik,pripravi sancu ci premeni jedenastku a ty si vravis ze nakoniec zahral dobre

Reagovat
jv

...teď jen zjistit, kdo od koho to pochytil.

Reagovat
jv

Něco na tom skutečně bude, protože třeba dosavadní ignorování Maxima si prostě neumím logicky vysvětlit, to samý víceméně i ten Boka. Bruno sice dostal posily, ale jakoby s nimi neuměl pracovat, nesmyslně s tím točí (třeba Harnik) a noví hráči se tím pádem ani nemohou sehrát. Rozestavení je potom kapitola sama pro sebe, zvlášť když VfB má naprosto ideální materiál na 4-2-3-1. Klíčový ale nakonec bude postup či nepostup do EL, to může hodně převážit, protože je fakt, že ty podzimy se Stuttgartu moc nedaří.

Reagovat
smazaný uživatel

Tlak na neho bude určite ohromný a to ho čaká odveta s Rijekou, kde si už ďalšie zaváhanie nemôže Stuttgart dovoliť...

Reagovat
stas87

vfb ale minuly rok dokazal prave v EL zabrat ked to potreboval rijeku mam rad a postup by som im prial ale nemyslim si ze zvladnu odvetu,celkom mi vfb trosku pripomina slaviu...na papieri slusny tim ale v skutocnosti hrai hraju pod svoje moznosti,netusim co je tam spatne ale trenera by som skusil podrzat este 3-4 zapasy,vysledkovo su v krize ale herne mi nepridu tak spatny

Reagovat
smazaný uživatel

Slavii v jaké době ti to připomíná ? Jinak s VfB s tebou souhlas, viz. jak jsem psal vejš.

Reagovat
stas87

posledne dva roky priblizne?(som mimo dianie GL)papierovo silny tim ale vykony na ihrisku absolutne neodpovedajuce sile kadra pri com podmienky pre sustredenia sa iba na futbal v stuttgarte su a myslim ze ani platy hracov nie su zrovna male

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, ty už jsi fakt dlouho neviděl GL. Nejdřív úlet s fanoušky FCS a teď Slavie

Věř mi, že Slavie už je tak 3-4 roky průměrný klub. Naposled měla dobré umístění tehdy, když vyhrála titul, to znamená 2008/09.

To VfB měla za poslední roky dvakrát 6. místo a dvakrát dvanácté a k tomu relativně často hrají Evropu a ne špatně.

Reagovat
stas87

jj mas pravdu,nemal by som sa pustat do niecoho co nesledujem poriadne ale skor podla vysledkov a zostav

no povodne som tam mal napisane ze po poslednom titule ale neviem preco som to dal prec

Reagovat
JozkokozleJ

No, nezabudal by som, ze prave Labbadia pripravuje tie experimenty, ktore maju za nasledok tu skaredu hernu tvar VfB.

Reagovat
smazaný uživatel

Rijeka ma veľmi prakvapuje, už proti Žiline zahrali parádne, čo som nečakal a výhru proti VFB ani náhodou... Ale verím, že doma to uhrajú, kvalitou sú výrazne vpredu a motivácia bude tiež vysoká...

Reagovat
r.mrazik

Kazdopadne Moravek do repre

Reagovat
Andis

Jak to že tu ještě není samostatný článek o tom jak Kadlec nahrál na gola

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hral dnes Morávek ?

Reagovat
stas87

v druhom polcase skvelo dozadu,ovladal stred ihriska,len raz u lajny zbytocne stratil loptu lebo skusal naivnu klucku a zalozil tak protiutok vfb,ked hra vylozene pozicne a loptu posune o 15-20 metrov vpred tak je skvely,ak zacne vymyslat tak je k hovnu,nieco ako gustavo v bayerne

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji pěkně.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

A v ČR se jeho ukvapeným pozváním do repre vytvořila fáma, že na repre nemá a Bílek podle mě ani nezvažuje jeho povolání na kvalifikaci.

Reagovat
jv

Momentálně by tam neměl chybět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

...ke konci první půle tam měl ještě šanci, ale z úhlu už to neuklidil do branky.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm. Tak tohle může VfB hodně mrzet. Labbadia sice má určitou odpovědnost za ty nezdary, na druhou stranu, je to u Stuttgartu celkem obehraná písnička - podzim nic moc.

Z volných se nabízí Schaaf, Babbel nebo třeba Rainer Adrion.

Reagovat
smazaný uživatel

No, zrovna Babbel měl u nich asi nejvydařenější trenérskou štaci, kdy je dotáhl na 3. místo v tabulce. Kdyby teklo těžce do bot, nebál bych se ho angažovat, prostředí zná, výsledky tam měl.

Reagovat
smazaný uživatel

A já blbec jsem si neuvědomil, že už ho odvolali

Reagovat
smazaný uživatel

to bude nový rekord v Bundeslige nie?, už po 3.kole odvolaný tréner, zaujímalo by ma či za tých 50 rokov Bundesligy, bol niekto odvolaný skôr (trebárs už po 2.kole)...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak som to našiel - najskôr v Bundeslige bol odvolaný Andersen v sezóne 2009/2010 v Mainzi, po to čom vypadli v 1.kole pohára (ešte pred štartom ligy)

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/512285/artikel_Andersen-muss-gehen.html

Reagovat
jv

...tehdy ale byly hlavním důvodem spory s hráči a jejich častá zranění, vypadnutí z poháru se použilo spíš jako zastírací manévr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele