Bundesliga - preview 27. kola

16.03.2018, 08:51, aktualizováno 18.03.2018, 08:34
Previews
Bayern Mnichov po sobotě ví, že dnes titul ještě slavit nebude, to ovšem neznamená, že by ke šlágru v Lipsku přistoupil se sníženou motivací. Dortmund potřebuje porazit Hannover, 1. FC Köln by proti Leverkusenu zase rád umazal něco ze ztráty na pozice zaručující záchranu...
Borussia Dortmund - Hannover 96  (neděle 13:30)
Dortmund přivítá Hannover v zápase, ve kterém nemůže selhat, pokud chce i nadále bojovat o druhé bundesligové místo. Hannover se naopak bude snažit o zaskočení favorita a udržení kontaktu se středem tabulky.

Dortmund se před začátkem sedmadvacátého kola bundesligy nachází s pětačtyřiceti body na třetím místě, přičemž na nenáviděné Schalke ztrácí pouhý body. O bod za Dortmundem však na vhodnou příležitost čeká Leverkusen, který se v rámci sedmadvacátého kola představí na půdě posledního Kölnu.

Hannover je nováčkem letošního bundesligového ročníku a jakožto jeden z předsezónních kandidátů na sestup si zatím vede velmi dobře. Osm zápasů před koncem sezóny se Hannover nachází s dvaatřiceti body na dvanáctém místě a v případě překvapivé výhry v Dortmundu se může posunout například před berlínskou Herthu.

Dortmund se nepotýká s nejlepší formou, z posledních tří bundesligových zápasů vyhrál ten poslední, a to když minulou neděli zachraňoval výhru s Frankfurtem v nastaveném čase Batshuayi. Na konci února remizoval Dortmund 1:1 s Augsburgem, v prvním březnovém kole si připsal stejný výsledek v Lipsku. Ve čtvrtek byl navíc Dortmund překvapivě vyřazen z Evropské ligy Salcburkem.

Bilance Hannoveru z posledních zápasů je ještě horší než ta dortmundská, jelikož Hannover všechny tři poslední zápasy prohrál. Nejdřív přišla domácí prohra s Mönchengladbachem, poté prohra 0:1 ve Frankfurtu a minulou sobotu další domácí prohra, tentokrát 1:3 s Augsburgem.

Dortmundu budou ze zdravotních důvodů chybět Kagawa, Rode, Jarmolenko a Durm. Na straně Hannoveru nenastoupí kvůli žlutým kartám Bebou, ze zdravotních důvodů pak Prib.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Toprak, Akanji, Schmelzer - Weigl, Dahoud - Reus, Götze, Schürrle - Batshuayi
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Anton, Sané, Felipe - Korb, Ostrzolek - Schwegler, Bakalorz - Fossum - Füllkrug, Klaus
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.06 - 8.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Leverkusen se představí na hřišti posledního Kölnu, tři body však jisté nemá. Köln se snaží z posledních sil bojovat alespoň o baráž a v jarní části sezóny už třikrát zvítězil.

Pro Köln by mohla výhra znamenat posun před předposlední Hamburk a dotažení se na rozdíl pouhých pěti bodů k Mainzu, pro který znamená v současnosti šestnáctá příčka baráž. Köln už nemá co ztratit a za body ho potáhnou tribuny zaplněného RheinEnergie Stadionu.

To Leverkusen má mnohem příjemnější starosti než Köln. Před sedmadvacátým kolem se nachází na čtvrté příčce se čtyřiačtyřiceti body a těsně před sebou má navíc dva týmy, o bod před Leverkusenem je Dortmund, o dva body Schalke. V případě správné konstelace výsledků se může Leverkusen dostat před oba. Na příčky zajišťující účast v Lize mistrů si však brousí zuby také pátý Frankfurt, který je pouhé dva body za Leverkusenem.

Na konci února si Köln připsal cennou výhru na půdě Lipska v zápase, ve kterém obrátil vývoj utkání, když ještě dvacet minut před koncem prohrával. Poté však přišla domácí prohra se Stuttgartem a minulou sobotu prohra 1:3 v Brémách.

Leverkusen se může těšit z dobré bilance posledních zápasů. Na konci února sice doma padl se Schalke, poté však přišla výhra 2:1 ve Wolfsburgu po gólech Alaria a Brandta a domácí skalp Mönchengladbachu, kde se opět trefili Alario s Brandtem. Největší hvězdou Leverkusenu v letošní sezóně je však mladý rychlonohý Jamajčan Leon Bailey, po němž pokukují velkokluby z celé Evropy.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Maroh, Jorge Meré, Heintz - Risse, Höger, Koziello, Hector - Osako, Pizarro - Terodde
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger, Aranguiz - Bailey, Volland, Brandt - Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.62 - 3.94 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RB Lipsko - Bayern Mnichov  (neděle 18:00)
Souboj dvou pohárových zástupců zakončí další kolo německé nejvyšší soutěže. Bayern Mnichov je ve čtvrtfinále Ligy mistrů a nyní ho čeká čtvrtfinalista Evropské ligy, ve šlágru kola se představí v Lipsku...

Bayern útočí na další mistrovský titul a po sobotě je jasné, že na potvrzení si bude muset ještě minimálně dva týdny počkat. Důvodem je souboj Wolfsburgu se Schalke a triumf hostujícího celku, který na bavorského suveréna nyní ztrácí sedmnáct bodů.

V Mnichově si letos zatím mohou mnout ruce, Bayern totiž kráčí od vítězství k vítězství a jedinou výjimkou je tři týdny stará remíza s Herthou. V minulém kole nadělil šest branek Hamburku a dařilo se mu rovněž v týdnu, kdy po výhře 3:1 v Istanbulu nad Besiktasem zpečetil postup mezi osm nejlepších týmů Ligy mistrů.

"Byl to hektický zápas. Zejména v druhém poločase jsme neměli hru úplně pod kontrolou. Naše hra neměla takovou strukturu, jak jsme si představovali. Po výsledku 3:1 si člověk myslí, že toho hodně udělal správně, avšak úplně to tak nebylo. Stěží vzpomínám na zápas, ve kterém bychom tak lehce ztráceli balon," hledal sebekriticky negativa Thomas Müller.

Bayern už ví, s kým se střetne v boji o postup do semifinále, do cesty se mu postaví Sevilla a do karet mu hraje i to, že k dispozici dostane odvetu na domácím trávníku.

Lipsko loni oslnilo celé Německo a jasně si dokráčelo pro konečné druhé místo, letošní sezona ale už tak povedená není a důkazem je fakt, že klub z posledních sedmi soutěžních duelů vyhrál jenom jednou. Ono vítězství zaznamenal minulý týden proti Zenitu Petrohrad v rámci Evropské ligy, ve čtvrtek pak v Rusku uhrál remízu 1:1 a jde dále, dalším soupeřem bude Olympique Marseille.

Pro Lipsko může být tažení Evropskou ligou o to důležitější, že z ní vede cesta do Ligy mistrů. V 1. Bundeslize se týmu nedaří, nevyhrál už skoro měsíc a půl a aktuálně je na šestém místě s pětibodovou ztrátou na čtvrtý Frankfurt.

Optimismus do řad domácích před nedělním odpolednem nevnáší ani bilance s Bayernem. Kluby se od prosince 2016 potkaly čtyřikrát a pokaždé byl úspěšnější bavorský gigant. Minimálně nestranní fanoušci by dnes byli rádi za opakování podívané z loňského května, to se zrodil výsledek 4:5.

Lipsku proti Bayernu nepomůže Coltorti a chybět bude i Halstenberg. Vážnější je situace v hostujícím táboře, tradičně absentuje Neuer, mimo hru jsou rovněž Tolisso, Robben, Coman a nově i Thiago, v jehož případě se nejedná o nic závažného.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Laimer, Orban, Konaté, Klostermann - Keita, Kampl - Lookman, Bruma - Y. Poulsen, Ti. Werner
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Rudy - Vidal, James - T. Müller, Juan Bernat - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.98 - 4.25 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hodně zajímvý duel by měl být k vidění v Borussia-Parku. Domácí Gladbach i hostující Hoffenheim vyznávají útočný fotbal. A navíc je v tabulce dělí pouhé tři body.

Oba celky mají za sebou protikladné utkání. Zatímco TSG vcelku bezstarostně přehráli Wolfsburg, Hříbata nestačila na die Werkself. "Vítězství Bayeru Leverkusen je zcela v pořádku. Hráli mnohem lépe. My máme určité problémy, to musí vidět každý. Ale věřím, že se brzy vše obrátí k lepšímu," hodnotil Dieter Hecking.

Bývalému kouči Wolfsburgu se zatím prakticky za celý rok a dva měsíce, kdy je ve funkci hlavního kouče, nepodařilo navázat na vítězné série, jakými se mohli pyšnit jeho předchůdci, jmenovitě Lucien Favre a André Schubert. Zároveň se ale nedá tvrdit, že by šlo o nějaký propadák. Vždyť jeho skvadra má stále dobrou šanci na evropské poháry.

Hoffenheim je na tom ještě o něco lépe. I když ze strany svěřenců Juliana Nagelsmanna to není tak přesvědčivá jízda, jako v minulém ročníku, kdy z toho nakonec byla skvělá čtvrtá příčka. Především obrana nefunguje tak spolehlivě. Vždyť už po čtyřiadvaceti kolech měli Pavel Kadeřábek a spol. na kontě více inkasovaných branek, než za celou minulou sezonu dohromady.

Teprve v posledních dvou střetnutích defenziva v čele s brankářem Oliverem Baumannem nedostala gól. "Vzhledem k průběhu hry jsme si měli tři body pojistit ještě před závěrem prvního poločasu. Nakonec to ale bylo podle mého názoru zasloužené vítězství v duelu, který byl docela atraktivní," prohlásil Malý Mourinho. Bude po klání s Gladbachem mluvit podobně?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.76 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt má za sebou hodně atraktivní duel s infarktovým závěrem. V dortmundském Signal Iduna Parku se však nakonec radovali domácí, protože zápas se vždycky hraje až do finálního hvizdu rozhodčího.

Ještě v poslední minutě řádné hrací doby to vypadalo, že Borussia náskok uhájí. Pak vyrovnal Danny Blum, nicméně Michy Batshuayi svou druhou trefou v zápase strhnul vedení na stranu svého týmu. V novém působišti se prosadil už pětkrát, přičemž těmito dvěma góly pranic nepotěšil trenéra Frankfurtu Nika Kovaće.

"Samozřejmě, že jsem naštvaný, protože moji hráči sehráli opravdu dobrý druhý poločas. První patřil Dortmundu, druhý nám. Pokaždé když jsme skórovali, jsme zase obratem inkasovali. Po vyrovnání na 2:2 tam bylo až příliš mnoho adrenalinu," prohlásil, přičemž v zápětí zkritizoval Lukase Hradeckyho za rozehrávku, která stála Orly bod.

Zatímco celek z Commerzbank-Areny pořád okupuje pozice zaručující evropské poháry, Mohuč bojuje o záchranu. Na barážové příčce zaostává za Wolfsburgem pouze o skóre. Na Hamburk má pak sedmibodový náskok, nicméně severoněmecký klub vyměnil trenéra, co bývá často novým impulzem ke zlepšení výsledků. Tím spíše, když chcete zůstat jediným klubem, který nikdy nesestoupil z Bundesligy.

Die Nullfünfer naposledy nestačili na Schalke. Jedinou trefu utkání obstaral Daniel Caligiuri. "V prvním poločase se oba mančafty vzájemně neutraizovaly. Tu gólovou situaci jsme úplně nezvládli. Domnívám se ale, že jsme potom dobře reagovali a vytvořili si šance. Došlo tam i na nějaké sporné penaltové situace, díky čemuž je tahle prohra hodně hořká," hodnotil kouč Sandro Schwarz, jenž bude chtít Frankfurtu oplatit vyřazení z DFB-Pokalu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.76 - 5.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.41 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.12 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Wolfsburg - Schalke 04  (sobota 18:30)
Na opačných pólech tabulky se nacházejí Schalke a Wolfsburg. Vlci zoufale potřebují bodovat, aby se po roce vyhnuli ošidné baráži. Schalke zase nechce promrhat příležitost si po třech rokách opět zahrát Ligu mistrů.

A samozřejmě v ideálním případě udržet druhou příčku, která zaručuje vyšší prémie. Jenže Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankurt i RB Lipsko rozhodně nemají špatnou formu. Takže boj o nejprestižnější klubovou soutěž bude v pořadí za Bayernem Mnichov ještě setsakramentsky zajímavý.

Die Königsblauen v minulém kole těsně přehráli Mohuč, když se o jediný gól zápasu postaral Daniel Caligiuri. "Způsob, jakým jsme se k tomuto vítězství dostali, byl velice důležitý. Protivník hrál agresivně a v takovém případě potřebujete kreativitu. Ale také musíte ukázat charakter. Proto je tahle výhra krásnější," pochvaloval si Domenico Tedesco.

Vlci oproti tomu hrubě nezvládli duel ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně v Hoffenheimu, ačkoliv po prvním poločase to vypadalo, že by se s nepříznivým stavem dalo ještě něco udělat. "Po takovémto zápase vám není zrovna do řeči a jen obtížně se hledá odpověď. Musíme zachovat klid a věci, které se dnes nepovedly, do příště napravit."

Taková byla slova Bruna Labbadii, který už zná ten pocit, jaké to je zvládnout baráž o Bundesligu. Povedlo se mu to s Hamburkem v roce 2015. Ani teď nemá v kádru spolehlivého střelce. Nejlépe je na tom v této statistice šestigólový Daniel Didavi. Přitom spoustu nadějí vkládal dvaapadesátiletý rodák z Darmstadtu především do Divocka Origiho.

Host z Liverpoolu však zatím zůstává daleko za očekáváním a vůbec není zřejmé, jestli se v létě podívá do Ruska. Ve vzpomínaném zápase proti Hoffenheimu, který jeho tým prohrál 0:3, ani jednou nevystřelil, ani jednou ke střele přihrávkou nepobídnul spoluhráče, za dvaačtyřicet minut měl pouhých patnáct kontaktů s balonem a naběhal jen pět kilometrů. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jestli mu dá trenér ještě šanci. Jistě by si ji zasloužil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.95 - 3.37 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Freiburg - VfB Stuttgart  (pátek 20:30)
Freiburg přivítá v derby nedaleký Stuttgart. Oba soupeři jsou od sebe v tabulce vzdáleni pouhé čtyři body a očekává se tedy vyrovnaný zápas.

Případná výhra by Freiburg mohla posunout před Brémy, Hannover a Herthu Berlín a tým by se poté nacházel pouhý bod od Stuttgartu, který nyní okupuje se čtyřiatřiceti body desátou bundesligovou příčku. Stuttgart má před sebou vidinu evropských pohárů, od kterých je v současnosti vzdálen pouhých šest bodů, o bod před Stuttgartem se navíc nachází dvojice Mönchengladbach - Augsburg.

Freiburg podává na jaře v bundeslize vyrovnané výkony. Remízy doplnily v bundeslize dvě výhry a dvě prohry, přičemž jedna prohra byla s Bayernem a druhá v Hannoveru. Největším jarním úspěchem Freiburgu je lednový skalp Lipska, nad kterým dokázal Freiburg na vlastním hřišti zvítězit 2:1. Minulou sobotu si Freiburg připsal další cenný výsledek, a to když bezbrankově remizoval na hřišti Herty Berlín.

Forma Stuttgartu je v posledních zápasech ještě lepší. Nováček bundesligy si v posledních pěti zápasech připsal čtyři výhry a jednu remízu. Sérii výher započal Stuttgart na začátku února, kdy porazil doma Mönchengladbach. Poté zvítězil 1:0 v Augsburgu a stejným gólovým rozdílem porazil Frankfurt. Na začátku března vyhrál Stuttgart 3:2 v Kolíně nad Rýnem a minulou neděli bezbrankově remizoval s Lipskem.

Freiburgu budou v zápase se Stuttgartem ze zdravotních důvodů chybět Niederlechner, Abrashi, Frantz a Stanko. Marodka Stuttgartu je trochu méně početná a čítá jména, jako jsou Carlos Mané, Burnic a Zimmerman.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Gulde, Söyüncü, Günter - Höfler, Koch - Höler, Haberer - Petersen, Kleindienst
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Pavard, Insua - Badstuber - Ascacibar - Thommy, Gentner - Gomez, Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.15 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov26213265:1866
2.Schalke 0426137640:3046
3.Borussia Dortmund26129553:3345
4.Bayer Leverkusen26128647:3344
5.Eintracht Frankfurt26126835:3042
6.RB Lipsko26117838:3440
7.TSG Hoffenheim26108843:3838
8.FC Augsburg2698936:3335
9.Borussia Mönchengladbach261051133:3935
10.VfB Stuttgart261041223:2934
11.Hertha BSC26711830:3132
12.Hannover 9626881033:3832
13.Werder Brémy26791027:3130
14.SC Freiburg26612825:4230
15.VfL Wolfsburg26413928:3625
16.1. FSV Mainz 0526671329:4325
17.Hamburger SV26461618:4118
18.1. FC Köln26451725:4917

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

https://www.czechsporttravel.cz/zajezd-na-utkani-nemecko-brazilie.html nechtěl by někdo zájezd na Německo-Brazílie??? nechám za 2000, původní cena 2999. Bohužel se z pracovních důvodů nemohu zúčastnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern iu může slavit znovu, ta BL je neskutečně nudná soutěž, aby se zase něco začalo dít, tak by musel Red Bull začít více utrácet, musel by přijít investoři do BVB a Schalke, jinak nevím, proč koukat na soutěž, která je už od odchodu Kloppa každý rok rozhodnutá v prvním kole.

Reagovat
Jardman

Takže za to může Klopp?

Reagovat
smazaný uživatel

My na to koukáme, protože se tam hraje přesně takovej fotbal jakej chceme vidět. A nejen fotbal, ale krásný stadiony, vyprodáno všude, neuvěřitelný fanoušci atd. To že Bayern vyhrává furt ligu není až tak podstatný. Je to svetovej gigant a tak se s tím trochu počítá. Ostatní se zkoušejí akorát přiblížit. Být Bayern v La Lize, tak těch trofejí posbírá taky dost...

Reagovat
godwood

Reagovat
vladino10

Takí tí ostatní fanúšikovia, tých zaujíma aj to, kto skončí v pohárovej Európe, respektíve kto spadne do 2. BL..čo už, tak to asi chodi- pre mnohých existuje iba Barca a Real a zbytok la ligy je odpad, Bayern a zbytok BL je odpad, Juventus a zvyšok serie A je odpad..

v ktorom kole si prestal sledovať la ligu?

Aj tam je už o titule dávno rozhodnuté

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze ze vsech top lig se v BL hraje nejvic utocnej fotbal a pada v ni kazdej rok nejvic golu. A taky jsou tam nejvyprodanejsi stadiony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

OT: Pre fans BL, podľa posledných správ sme dohodli príchod Badstubera ako náhradu za De Vrija, ako sa mu darí vo VFB? Strašne rád by som ho videl v drese Lazia

Reagovat
smazaný uživatel

Vo VFB hráva často v strede ihriska,také CDM,dlhé prihrávky,vie ukludniť tú hru.Ako CB určite nenahradí hráča takých kvalít ako je De Vrij

Reagovat
stas87

Naprosta kontrola hry, dominancia na lopte a celkom slusna defenziva. Nemuselo to byt o dva goly ale kludne o tri...aspon im vratime prehru z Weseru. Uz uvod skvely, tam v druhej minute mohol otvorit skore Eggestein. Augsburg nevie co hrat, su uplne bezradni a za prvych 20 minut mali jednu propagacnu strelu na Pavlenku.

Hlavne sa mi paci to, akym sposobom dokazeme vybojovanu loptu na vlastnej polke dostat dopredu. Nikto nic nevymysla, nedrzi zbytocne dlho loptu a snaha o co najrychlejsiu distribuciu do vapna zarucuje to, ze naozaj superovu branku ohrozime a nespokojime sa len s tym, ze sa lopta dostane k 16ke a potom nepride ani center a ani strela. Ten zaciatok bol fakt dobry, chvilami mi prislo, ako kebyze hrame doma a Augsburg vonku. Jedinu nebezpecnu situaciu si dokazali domaci vytvorit po rohu, tam ale Gregoritsch napalil odrazenu loptu kusok nad.

Takmer vsetky akcie idu cez Augustinssona a len minimu cez Gebreho. Pekne sa to otocilo, pretoze na jesen sa hralo väcsinou cez pravu stranu a Ludwig mal zapasy, kedy len branil. Uz sa uplne adaptoval na tim a na to, co chce Kohfeldt hrat a je to vidiet. Tu prevahu mame aj preto, lebo vsetci nasi hraci maju chut do hry, ponukaju sa a hlavne sa nezastavi vo chvili, kedy ma nas hrac loptu. To je podla mna pricina toho, ze domaci su v krci a nedokazu nic vymysliet. Oni sa prave dostali do situacie, kedy ich hrac ma loptu a vsetci okolo stoji a cakaju co s nou urobi. Nikto sa mu neponuka a ked uz ano, tak je okamzite pokryty a nema cas na to, sa s loptou otocit ci najst este lepsie postaveneho spoluhraca.

Dost sme ubrali na tempe a prisposobili sme sa domacim. To je ale logicke, pretoze nejde hrat v takej rychlosti cely polcas. Dolezite je, ze im nedovolujeme vytvorit si sance, zaloha sa vcas vrati a neda tak sancu na to, aby super precislil obranu. Niekedy sa objavi chybicka v tom, ze Bargfrede alebo Delaney su daleko od nabiehajuceho hraca ale FCA toho nedokaze vyuzit. Tie dva goly Belfodilovi prajem, pretoze on do vsetkeho da 100% ale nie vzdy sa mu vsetko podari. A nechapem obrancu domacich...Belfodil ma jednu klucku a tu opakuje kazdy zapas. A on mu to zozral pri tom prvom gole. Snad pridame co najskor treti gol a nedopustime, aby sa vratili do hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Ishak dnes na hattrick

Reagovat
stas87

Konecne pojistka. Max Kruseee!!! Augsburg by si zasluzil dostat pät golov minimalne. Uz som cakal, ze v nadstavenom case vyrovnaju po nejakej haluzi.

Reagovat
blaugrana

Co je zas Reusovi ty vole?

Reagovat
stas87

Strasne, ako ten Dortmund siel tak vyrazne dole. Clovek ich v minulosti obdivoval za to, ze dokazali behom 10 sekund dostat loptu z vlastneho vapna na superovo a utocilo az sest ludi. Cize ked strelec nedal, tak na dorazku bol pripraven dalsi hrac a ked super lotpu odhlavickoval za seba, tak tam bol dalsi hrac prirpaveny z druhej vlny zakoncit. Teraz? Aj ked tam je snaha o tu rychlost, tak ten utok podpori ma traja hraci a este si nabehnu casto do takeho priestoru, odkial sa sami dostanu z hry a nie su vobec nebezpecni. A ovela viac sa teraz Dortmund spolieha na individualnu kvalitu jednotlivcov ako v minulosti. Ak nic nevymysli Reus ci Pulisic, tak je ta hra vylozene sterilna, pretoze si ti hraci neveri a radsej pockaju na podporu dalsich. Lenze tym poskytnu superovi cas na to, aby sa skonsolidoval a postavil blok.

Hannover hra v ddefenzive tak ako my na jesen. Cize dobre pokryva kraje a zachytava overlapov pokial tam teda hraci nabehnu. A ked to nejde cez kraje domacim, tak hostia aj vyborne zahusti stred a prerusi pokusy o narazacku a tie akcie casto konci na prvom hraci. Bohuzial, hostia nemaju taku kvalitu smerom dopredu a ich herny plan zostava z toho, ze chcu len bod. Ak by chceli tri, tak utoci vo väcsom pocte a nie len Jonathas, Füllkrug, Klaus a obcas podpori utok aj Ostrzolek ci Korb. V tomto sa lisi futbal Hannoveru a Werderu. Pretoze u nas sa do tej ofenzivy tlaci aj Eggestein ci Delaney a utocime minimalne vo styroch hracoch.

Ten futbal pod Stögerom v podani BVB nenapreduje ani o kusok. Ja tam nevidim ani nejaku velku zmenu oproti Boszovi. Stale hresi na to, ze sa podari zapas urvat individualnou kvalitou...to ale väcsinou funguje cast sezony a nie dlhodobo. A taktiez sa zmenilo zmyslanie hracov a s tym suvisi aj peniaze. Za Kloppa tie dve sezony co vyhrali BL, tak tam clovek z toho ich futbalu videl cistu a nefalsovanu radost. Hraci chceli mat uspech na ihrisku a neriesili, kolko im pride na ucet. Teraz sa to podla mna otocilo a nejaky uspech na ihrisku je im celkom jedno, hlavne aby skoncili do stvrteho miesta. Podla mna sa z nich stava klub bez poriadnej ambicie.

Reagovat
andrew96

Pod Stögerem mně to přijde ještě horší než pod Boszem. U něj sice herní plán skřípal, ale aspoň tam byl vidět. Momentálně žádný plán nevidím, v podstatě jen to spoléhání na individuality a náhodu.

S tím, že by se BVB stával klub bez ambice, ale nesouhlasím. Je tam hodně mladých ambiciózních hráčů hladových po úspěchu, pak takoví, kteří doposud nic velkého nevyhráli (Bürki, Sokratis, Castro) a z těch, co již získali trofeje, stále cítím hlad po úspěchu. Třeba na Reusovi je hodně vidět, jak nesnáší neúspěch a nebere nic než výhru. Řekl bych, že hráči stále drží dost pospolu, jen už to není tak intenzivní jako za Kloppa, kdy to byla banda šťastných dětí.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle...pod Boszem se hrál nějakej hurá fotbal co neměl hlavu ani patu a defenziva hořela jako kráva. Každej protiútok co šel proti nám smrděl golem a to ještě Roman nesčetněkrát zachránil. Pod Stogerem se obrana výrazně zlepšila. Momentálně vypadá docela pevně, takže aspon to Peter zlepsil. Ovsem na ukor ofenzivní casti, kde zase nevíme jak se dostat do vapna a je to vsechno takovy krkolomny. Chybí finalka proste. A to podle me Stoger nezvlada. Napsal bych ti vic, ale jsem v praci...

Reagovat
vladino10

Obrana je lepšia, ale hovoriť, že vyzerá pevne..no neviem, hannoveru stačila az príliš veľa krát jedna jediná prihrávka na to aby prešli celou defenzívnou líniou Dortmundu..dakto to kopol dopredu, hrotový hráč hannoveru tu loptu zachytil na polke a šiel dopredu- a to iba proti dvom stoperom BVB..ak by to Hannover dokázal lepšie doplnit toho hrotaka, tak by z toho boli veľmi nebezpečné protiútoky..toto pre mňa nie je pevná obrana- ale iba čakanie na kvalitnejsieho súpera ktorý nám ukáže, že tá obrana pevná neni..respektíve- je to o tom ako bvb vidis- oproti boszovi to pevná obrana je, ale na niekoho kto by mal pravidelne hrávať štvrťfinále lm (tak Dortmund vidím ja) je ta obrana na figu..

Reagovat
vladino10

*hannoveru stačila az príliš veľa krát jedna jediná prihrávka na to, aby prešli celou zálohou Dortmundu

Reagovat
Bastaron

Gratulace Lipsku k vítězství.

Reagovat
Kixi Syhimour

Bude šlágr v televizi?

Reagovat
smazaný uživatel

Na Digi Sporte

Reagovat
Kixi Syhimour

díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele