Bundesliga - preview 20. kola

05.02.2016, 08:42, aktualizováno 07.02.2016, 08:49
Previews
Hamburk po zajímavém podzimu přestal vyhrávat a nebezpečně se přibližuje sestupovým pozicím, dnes tak potřebuje bodovat v souboji s 1. FC Köln. Ještě v horší pozici je Hoffenheim, proti němuž se odpoledne postaví Darmstadt...
Hamburger SV - 1. FC Köln  (neděle 15:30)
Velice důležitý zápas čeká na fotbalisty Hamburku a Kolína. Bude se v něm totiž rozhodovat, jaké jsou vlastně ambice obou týmů pro zbytek sezony - jestli stíhací jízda za poháry, nebo naopak co nejklidnější záchrana..

Na Volksparkstadionu se obě mužstva utkají coby zástupci šedého středu tabulky, to se však může rychle změnit. Hamburk má na kontě 22 bodů, což mu stačí na dvanácté místo, Kolín je desátý a nasbíral o tři body více. Brémy, které na šestnácté příčce stráží barážovou pozici, mají bodů devatenáct, poslední aktuální pohárový kvalifikant (Mönchengladbach) pak třicet dva. To znamená, že výhra v dnešním zápase může být jak pro Kolín, tak pro Hamburk ohromným povzbuzením - a prohra naopak důvodem ke starostem.

Přístavní celek nutně potřebuje zarazit jeden nebezpečně se rozpínající trend - prohry před vlastním publikem. Věrní fanoušci viděli už tři za sebou. Naposledy proti Bayernu to nebyla žádná ostuda, domácí kolapsy s Mainzem (1:3) a Augsburgem (0:1) však už mohou představoval potenciálně klíčové ztráty. Venkovní forma je sice pěkná věc, teď ale HSV potřebuje zabrat i na vlastní půdě.

Kolínu se proti dnešnímu soupeři celkem daří. Z posledních pěti vzájemných duelů prohrál jediný a poslední dva rovnou opanoval; na podzim z toho byla těsná výhra 2:1, v níž Kozlové museli otáčet skóre. Hamburk tehdy potopilo zranění brankáře Reného Adlera a vyloučení bosenského bouřliváka Emira Spahiće. Fanoušci se mohou uklidňovat alespoň tím, že ta poslední věc se opakovat určitě nebude - Spahić má zraněné tříslo a dnes do utkání nezasáhne.

Kromě něj postrádají domácí ještě Ekdala (kotník), zatímco na straně hostů chybí pouze suspendovaný Lehmann. Důležité pro cestující fanoušky je, že zdraví drží u Anthony Modesteho; francouzský útočník letos prakticky vlastními silami drží ofenzivu Kozlů (a potažmo celý tým) nad vodou. Skórovat se mu podařilo už dvanáctkrát, což je přesně polovina všech kolínských tref.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Djourou, Cleber, Ostrzolek - Kacar, Holtby - N. Müller, Hunt, Drmic - Lasogga
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Risse, Maroh, Heintz, Mladenovic - Vogt, Hector - Zoller, Gerhardt, Bittencourt - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - SV Darmstadt  (neděle 17:30)
Velká bitva o záchranu čeká na fotbalisty Hoffenheimu a Darmstadtu, kteří se dnes odpoledne utkají na sinisheimské půdě. Domácí jsou předposlední, od posledního Hannoveru je však dělí pouze skóre; nováček z Darmstadtu má na ně náskok sedmi bodů. Body by se rozhodně hodily oběma soupeřům, pro domácí však může být případná ztráta potenciálně kritická..

Svěřenci Huuba Stevense v roce 2016 ještě nevyhráli, dnes je však nečeká nic jednoduchého - Darmstadt je v této sezoně venku mnohem lepší než doma. Neutrální fanoušci pak doufají, že zápas nabídne větší vzrušení než podzimní (historicky vůbec první) vzájemný duel. V tom se totiž nestalo vůbec nic. Hoffenheim sice svého soka přestřílel 16:5, žádná šance se ale neuchytila a oba týmy se rozešly bezbrankovou remízou.

Darmstadt sice zvládl první polovinu sezony (vzhledem k očekáváním) na jedničku, skutečná bitva ale začíná až teď; po minulém víkendu se svěřenci Dirka Schustera propadli na čtrnácté místo, což je jejich nejnižší pozice od prvního kola. Přesto jsou na tom však mnohem lépe než Hoffenheim, který doma vyhrál doposud jediný zápas (!) - a to proti Hannoveru, tedy jedinému týmu, který je na tom celkově ještě hůře. Naopak Lilie triumfovaly venku už čtyřikrát a padly pouze třikrát.

Zajímavou otázkou bude, jestli se prosadí Sandro Wagner. V tuto chvíli nejdůležitější hráč Darmstadtu nasázel tři branky na posledních dvou výjezdech, proti Hoffenheimu se mu ale nedaří; nastoupil proti němu už pětkrát, doposud se ale gólově neprosadil a ani se neradoval z výhry. Co se domácího kouče Stevense týče, je jeho jediná vzpomínka na dnešního soupeře už hodně vousatá. Datuje se do roku 2001, kdy Nizozemec ještě coby trenér Schalke potřeboval k výhře v poháru prodloužení. Ebbe Sand tehdy rozhodoval o výsledku 1:0.

Stevens hlásí před výkopem tři absence: Schweglera s Polanským nepustí na hřiště stehno, Herdling má poraněné koleno. Na druhé straně absentují Holland (třísla) a Ivana (koleno).
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Schär, Süle, J.-S. Kim - Rudy, Strobl - Volland, Hamad, Schmid - Kramaric
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Sulu, Rajkovic, Caldirola - Niemeyer, Gondorf - Heller, Rausch - Rosenthal - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Schalke 04 v novém roce jednou prohrálo a jednou remizovalo. Wolfsburg prohrál a remizoval. Přesto by se v případě výhry mohli Vlci na soupeře dotáhnout.

V poslední době padalo při vzájemných duelech těchto dvou soupeřů poměrně dost branek a ani jeden z týmů nemá v této sezoně s jejich střílením potíže. Skvadra Dietera Heckinga má naopak problémy s venkovními zápasy. Mimo Volkswagen-Arenu zatím bodovala jen čtyřikrát a v této statistice jí patří 18. pozice mezi všemi bundesligovými celky.

Wolfsburgští si naposledy v německé nejvyšší soutěži připsali na konto všechny tři body v listopadu, když rozdrtili Werder Brémy v poměru 6:0. "Nedaří se nám ustálit formu a s míčem na kopačkách nejsme dostatečně kreativní. Věříme ale, že se to brzy zlomí," prohlásil Julian Draxler, který v minulém kole proti Kölnu zajistil svým gólem alespoň remízu.

Z jeho spoluhráčů do střetnutí se Schalke nevyběhne Bas Dost, Maximilian Arnold, Carlos Ascues, kteří jsou zranění a vykartovaný je Luiz Gustavo. Za něj by teoreticky mohl zaskočit Christian Träsch, pokud se ovšem sám stihne dát dohromady. Mimo zřejmě zůstane i André Schürrle. Jeho jmenovec Breitenreiter bude i na lavičce Die Königsblauen postrádat Atsuta Uchidu, Matiju Nastasiće, Benedikta Höwedese, Marka Högera a patrně také Dennise Aoga.

Šanci by tedy mohli dostat Junior Caicara, Sascha Riether, Sead Kolašinac a vepředu Franco Di Santo. Tým z Veltins-Areny se v této sezoně spoléhá spíše na individuální schopnosti hráčů, což ne vždycky nese ovoce. Navíc se soupeři z horní poloviny tabulky vcelku pravidelně ztrácel, což naznačuje, že by se Vlci mohli dočkat alespoň jednoho bodu.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, J. Matip, Neustädter, Kolasinac - Geis, Goretzka - L. Sané, M. Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - S. Jung, Naldo, Dante, R. Rodriguez - Träsch, Guilavogui - Vieirinha, Draxler - M. Kruse - Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.50 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt i VfB Stuttgart mají na kontě stejný počet bodů. Vzájemný duel tedy slibuje velmi zajímavou podívanou.

Na konci listopadu to vypadalo, že tým z Bádenska-Württemberska je jasně na odpis. Od té doby však neprohrál, díky čemuž se vyhoupnul na první nesestupovou pozici. Že ale ještě zdaleka není vyhráno, ví i Daniel Didavi: "Když se nedaří, změna trenéra povětšinou prospěje. Všichni hráči brzy pochopili metody kouče Kramnyho, díky čemuž jsme začali pravidelně bodovat a doufáme, že to tak ještě nějakou dobu zůstane."

Naposledy přehrál Stuttgart soupeře z Hamburku, a to díky brankám Artema Kravece a právě Daniela Didaviho, na kterého bude trenér hodně spoléhat i proti Frankfurtu. Naopak počítat nemůže s Federicem Barbou a mimo nadále zůstává Daniel Ginczek. Jerome Kiesewetter plnil v uplynulém týdnu reprezentační povinnosti a vůbec poprvé si zahrál za seniorskou reprezentaci USA.

To Armin Veh má zraněných o poznání více. Anderson, Sonny Kittel, Johannes Flum, Luc Castaignos, Stefan Reinartz - ti všichni do hry určitě nezasáhnou, což platí i pro vykartované borce Davida Abrahama a Makota Hasebeho. Na trávník tedy místo nich patrně vyběhnou Marco Russ, Aleksandar Ignjovski či minimálně jedna ze zimních posil - Yanni Regäsel a Änis Ben-Hatira (oba přišli z berlínské Herthy).

V posledních třech vzájemných zápasech těchto dvou týmů padlo úctyhodných osmnáct branek! Dodnes se v obou táborech vzpomíná především na přestřelku 4:5 z října 2014. "To byl opravdu výborný zápas a bylo skvělé, že jsme jej nakonec vyhráli. I teď chceme Frankfurtu oplatit srpnovou porážku, ale nemyslím si, že by znovu padlo devět gólů," zavzpomínal a zapřemýšlel obránce Daniel Schwaab.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Ignjovski, Zambrano, Russ, Oczipka - Stendera, Huszti - Aigner, Fabian, Gacinovic - Meier
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tyton - Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Insua - Serey Dié - Rupp, Gentner, Didavi, Kostic - Ti. Werner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.60 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Dokáže Hannover ještě zachránit zpackanou sezonu? Die Roten bojují sami se sebou a čas se rychle krátí. Doma proti Mainzu potřebují za každou cenu zvítězit..

Začátek roku 2016 zastihl tradiční klub v katastrofální formě. Ani příchod nového kouče Thomase Schaafa nepomohl odvrátit prohry s Darmstadtem a Leverkusenem, což pro Hannover znamená pád na samé dno tabulky. Pouhých čtrnáct získaných bodů je hodně depresivní číslo. Schaaf musí jednat - v tuto chvíli už jeho muži ztrácí na barážovou příčku pět bodů.

Hannover prohrál posledních pět zápasů, což znamená nejhorší formu napříč celým bundesligovým pelotonem, a i pro zkušeného kormidelníka osobně je začátek tohoto dobrodružství spíše noční můrou; poslední kouč Die Roten, který zahájil svoje angažmá dvěma prohrami v řadě, byl před šesti lety Mirko Slomka. Sám Schaaf něco podobného prožívá vůbec poprvé.

Na druhou stranu je Mainz dost možná ideálním soupeřem k 'odražení' se ode dna. Aktuálně osmý tým tabulky má zatím v roce 2016 na kontě jednu výhru a jednu prohru, co je ale pro domácí důležité, je jeho venkovní forma - třikrát z posledních čtyř výletů vyšel střelecky naprázdno. Navíc Hannover proti němu před vlastními fanoušky ještě nikdy v historii neprohrál. Pravda, Schaafův tým v HDI Areně také zrovna neexceluje (sedm domácích proher v sezoně je ligové maximum), dnes má ale dobrou šanci přesvědčit publikum, že to se záchranou myslí vážně.

Bude k tomu potřeba uhlídat probouzející se útočnou vozbu 05ers; Yoshinori Muto, Yunus Malli a Jairo Samperio na podzim jasně ukazovali, že jsou schopni táhnout tým do pohárových bitev, a ačkoliv po zimní pauze se jim zatím tolik nedaří, je nejspíš jen otázkou času, než opět začnou rozhodovat zápasy. Jako ten první vzájemný ve 3. kole, kdy Muto vstřelil dva góly a Mainz vyprášil Hannover doma 3:0.

Schaaf bude dnes postrádat čtyři zraněné hráče - Benschopa se Sorgem vyřadilo koleno, Andreasena zlobí kotník a Kiyotake teprve začal s lehkým tréninkem. Na druhé straně chybí pouze rekonvalescent Soto, jinak je Mainz kompletní.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Milosevic, Schulz, Prib - Hoffmann - Yamaguchi, Bech - Schmiedebach - Hugo Almeida, Szalai
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Balogun, Bell, Bussmann - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Jairo - Malli - Muto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.30 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Ačkoliv hlavním šlágrem sobotního programu bude večerní souboj Bayernu s Leverkusenem, odpolední "předkrm" v Berlíně slibuje také pořádné drama - třetí Hertha totiž přivítá druhý Dortmund a v případě výhry může stáhnout jeho náskok na sedm bodů. Pro Starou dámu by šlo o první triumf v tomto kalendářním roce..

Jestliže si chtějí svěřenci Pála Dardáie uchovat pozici zajišťující Ligu mistrů, musí se vyvarovat podobným lapsům jako v minulém kole, kdy si nechali proklouznout pod prsty dvoubrankový náskok v Brémách. Divoký zápas nakonec skončil 3:3 a Dárdai prohlásil, že dvě remízy na úvod roku nejsou špatné, ale je načase začít opět vítězit. V sázce je hodně - Hertha proklouzla do milionářské soutěže naposledy v roce 1999.

Zato Dortmund zahájil rok 2016 ve velkém stylu, když nejprve zvládl ošemetné Borussenderby v Gladbachu a poté vyprovodil drzého nováčka z Ingolstadtu. Kouč Thomas Tuchel může litovat, že hraje ve stejné lize jako Bayern - žádný jiný tým v bundesligové historii totiž neměl po devatenácti zápasech na druhé příčce více bodů. Žlutočerní navíc stále mohou snít i o titulu; na vedoucí pozici ztrácí osm bodů.

Dnešní zápas splňuje všechny předpoklady opravdového trháku. Půjde o 58. vzájemný střet obou týmů, vůbec poprvé ale platí, že jak BVB, tak Hertha zaujímají pozice v první trojce. Pro srovnání: loni touhle dobou oba kluby celý peloton pro změnu uzavíraly (!). Ve skutečnosti se žádný bundesligový celek v této sezoně nezlepšil tolik jako právě tyto dva. A ačkoliv aktuální forma Dortmundu je určitě zářivější, Hertha získává cenné body za konzistenci - z posledních devíti duelů prohrála jediný, proti mocnému Bayernu.

Domácí fanoušci se obávají zejména Pierre-Emericka Aubameyanga, gabonského fantoma, jehož letošní sezona láme rekordy. Rychlonohý forvard má na kontě už 20 gólů, což je více, než v této fázi nasbíral legendární Gerd Müller během slavného ročníku 1971/72; někdejší německý reprezentant měl tehdy po 19 zápasech 18 gólů. Sezonu zakončil se čtyřiceti. Útočná produktivita je vůbec velkou zbraní obou týmů: jak Borussia, tak Hertha se vyhřívají na čele tabulky efektivity (beroucí v potaz počet pokusů nutných ke vstřelení gólu).

Tuchel má velkou výhodu v tom, že může do hlavního města vyslat takřka kompletní tým; chybí pouze zraněný Bender (chodidlo). Na druhé straně se Dárdai musí obejít bez trojlístku Burchert (stehno), Allagui (rekonvalescence) a Skjelbred (disciplinární trest).
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Darida, Lustenberger - Haraguchi, Baumjohann, Kalou - Ibisevic
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Weigl, Kagawa - Mkhitaryan, Aubameyang, Reus
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 4.33 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Ingolstadt 04 - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Ingolstadt se připravuje na zápas s Augsburgem, který by vzhledem k postavení obou týmů v tabulce měl přinést vyrovnanou, ale určitě ne nudnou podívanou.

Die Schanzer v minulém kole podle očekávání nestačili na Dortmund. Předtím těsně porazili Mohuč a nyní si věří na Augsburg. "V utkání s Borussií Dortmud jsme mohli jedině překvapit, což se nestalo. Pro nás je důležité zvládat střety s největšími konkurenty v boji o udržení. Augsburg zatím neprožívá dobrou sezonu, ačkoliv v poslední době boduje vcelku pravidelně. Jistě to nebude snadné," prohlásil kouč Ralph Hassenhüttl.

Jemu bude z hráčů chybět pouze zraněný Tobias Levels. Pascal Gross se po vykartování vrací do hry a s velkou pravděpodobností nahradí Maxe Christiansena ve středu zálohy. O post levého beka se zase poperou Robert Bauer a Markus Suttner. Ingolstadt je suverénně nejhůře střílejícím celkem soutěže, a proto přišel Dario Lezcano, aby tuto statistiku pomohl výrazně vylepšit.

Augsburg pořádně zaspal v úvodu sezony a teď se snaží mohutně dotahovat. Svěřenci kouče Markuse Weinzierla neprohráli už v sedmi zápasech a ze sestupových vod poskočili na dvanáctou příčku. "Hráči pracují podle mých představ a věřím, že se sérii neporazitelnosti podaří udržet i po zápase s Ingolstadtem," řekl trenér.

Významnější vrásky mu přidělává pouze zranění Jan-Ingwera Callsena-Brackera a stopka kvůli červené pro Daniela Baiera, jenž se ovšem podle nejnovějších zpráv zároveň nepříjemně zranil a mimo hru bude zřejmě až několik týdnů. Na některých postech si však může vybírat. Jeden z nich nachází se ve středu obranné řady, kde může nastoupit buď Hong Jeong-Ho nebo Jeffrey Gouweleeuw, jenž přišel z AZ Alkmaar. Střed zálohy by tedy měl patřit Koo Ja-Cheolovi a na levém křídle se objeví Brazilec Caiuby.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - da Costa, M. Matip, B. Hübner, Suttner - Roger - P. Groß, Morales - Mo. Hartmann, Lezcano, Leckie
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Max - Kohr - Koo - Esswein, Ji, Caiuby - Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Bayern si suverénně kráčí za dalším titulem, pokud jej však nějaký zápas může ještě zbrzdit, je to právě ten dnešní - duel na půdě rozjetého Leverkusenu. Fanoušci se těší zejména na souboj dvou elitních útočníků soutěže, domácího Javiera Hernándeze a hostujícího Roberta Lewandowského..

Populární 'Chicharito' v Leverkusenu hodně pookřál a dnes bude domácí publikum očekávat, že přidá další zářez - Bayernu totiž chybí dvě velké defenzivní opory, Jerome Boateng a Javi Martínez. Úřadující šampion proto musel navzdory plánům nažhavit telefon a v posledním dni přestupového okna přivedl Serdara Tasciho na hostování (který ovšem možná dnes ještě nebude moci nastoupit). To jsou dobré zprávy pro Chicharita i jeho parťáka Stefana Kiesslinga; oba borci se prosadili v minulém kole při pohodlné výhře nad Hannoverem a jsou ve velmi dobré formě.

Skvělým útokem se ale může pochlubit pochopitelně i Bayern. Thomas Müller a Robert Lewandowski tvoří hotové duo snů - statistiky dokonce prozrazují, že žádná dvojice fotbalistů v dějinách Bundesligy nebyla v této fázi sezony efektivnější. Lewa se postaral o doposud všechny ligové trefy svého týmu v roce 2016, Müller byl zase mužem zápasu v prvním vzájemném utkání s Bayerem, které Bavoři ovládli jasně 3:0.

Dlouhodobá bilance vzájemných duelů ve skutečnosti nahrává spíše domácím - Bayern porazil Leverkusen pouze šestkrát z posledních třinácti pokusů, což je na klubový standard vyloženě podprůměrné číslo. BayArena vůbec patří mezi nejméně oblíbená místa pro bavorského giganta; jediný výlet z posledních šesti byl vítězný. Loni si domácí svoji suverenitu pohlídali díky brankám Juliana Brandta a Hakana Calhanoglua.

Farmaceutický klub bude postrádat zraněné Hilberta (sval), Áranguíze (achillovka) a Boenische (sval), plus dvojici rekonvalescentů Bendera a Kruseho, která teprve začíná s lehkým tréninkem. Pep Guardiola má vedle zmiňovaných Boatenga s Martínezem problémy i s Rafinhou (koleno), Benatiou a Ribérym. Defenziva Bayernu je tedy výrazně oslabena - na druhé straně hřiště je však Lewandowski připraven. Mimochodem, půjde o jeho jubilejní 50. ligový zápas v mnichovském dresu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Tah, Toprak, Wendell - Kramer, Kampl - Bellarabi, Calhanoglu - Kießling, Hernandez
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Kimmich, Badstuber, Alaba - Alonso - Robben, Müller, Thiago, Douglas Costa - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 4.00 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Tradiční páteční předehrávka německé nejvyšší soutěže nás zavede do Dolního Porýní, kde Borussia Mönchengladbach přivítá brémský Werder. Obě strany přitom potřebují bodovat...

Borussia po zimní přestávce ještě nevyhrála, když nejprve podlehla jmenovkyni z Dortmundu, aby posléze možná trochu překvapivě odjela s prázdnýma rukama z Mainzu. Družina Andrého Schuberta se tím pádem propadla na průběžnou šestou příčku, Ligu mistrů však má na dosah.

Nyní potřebuje domácí strana hlavně znovu naplno bodovat, zrovna Werderu pak má Gladbach co oplácet, neboť mu nedávno před vlastními příznivci podlehl v osmifinále DFB-Pokalu. "Brémy se po zimní přestávce prezentují velice dobře, ze dvou obtížných zápasů se Schalke a Herthou získaly čtyři body. Je to velice nepříjemný soupěř, známe se však z nedávného pohárového utkání a jsme připraveni," prohlásil Schubert, jenž na začátku sezóny nahradil Luciena Favreho.

Jak už bylo řečeno, druhá strana je na tom momentálně, alespoň po psychycké stránce, lépe, ovšem celkově si rozhodně nemůže vyskakovat: SVW sice vyhrálo těžké utkání na Schalke a následně zvládlo dotáhnout zásah se silnou Herthou BSC, přesto se pohybuje na barážové pozici.

Severoněmecký celek dokázal ve dvou jarních zápasech pokaždé otočit nepříznivý stav, přičemž v obou zmíněných duelech se mezi střelce zapsal Claudio Pizarro, jenž by pak měl znovu dostat šanci od první minuty. To samé platí i pro novou posilu Lászlóa Kleinheislera.

Zelenobílý celek by se jistojistě nebránil, kdyby se mu podařilo zopakovat nedávné vítězství z pohárového utkání, čímž by se Werder posunul do klidnějších vod. "Musíme být obezřetní, Gladbach je před vlastními fanoušky hodně silný," nabádá Viktor Skripnik, jehož týmu se dlouhodobě na půdě Borussia-Parku nedaří, přestože naposledy, jak bylo uvedeno, zde uspěl.

Do sestavy "Hříbat" by se měl po týdenní přestávce vrátit Mahmoud Dahoud, jenž dokázal vyléčit drobné zdravotní problémy. Do přípravy se opětovně zapojil i Martin Stranzl, ten si však na návrat do akce zřejmě ještě počká. Mimo hru pak zůstávají Álvaro Domínguez, Tony Jantschke, Nico Schulz a André Hahn. Disciplinární trest si musí odpykat záložník Granit Xhaka.

Hostující ekipa se musí obejít bez zraněného náhradního brankáře Raphaela Wolfa, hrát nebudou Santiago García ani jmenovec Ulisses, to samé se týká Sternberga, Grillitsche a Jóhannssona. Nečekaný disciplinární trest ve výši čtyř ligových utkání pak zastavil Samboua Yatabarého.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, A. Christensen, Hinteregger, Wendt - Dahoud, Nordtveit - Traoré, F. Johnson - Stindl, Raffael
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Fritz, Vestergaard, Djilobodji, Gebre Selassie - Öztunali, Kleinheisler, Junuzović, Bartels - Pizarro, Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.65 - 4.00 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov19171150:952
2.Borussia Dortmund19142352:2444
3.Hertha BSC19104529:2134
4.Bayer Leverkusen1994629:2131
5.Schalke 041993726:2630
6.Borussia Mönchengladbach1992835:3429
7.VfL Wolfsburg1976629:2527
8.1. FSV Mainz 051983824:2427
9.1. FC Köln1967620:2525
10.FC Ingolstadt 041965812:2023
11.Hamburger SV1964921:2722
12.FC Augsburg1956821:2621
13.Eintracht Frankfurt1956824:3021
14.SV Darmstadt1956819:2921
15.VfB Stuttgart19631027:3921
16.Werder Brémy19541023:3619
17.TSG Hoffenheim1928918:2814
18.Hannover 9619421319:3414
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy
sobota 15:30Hertha BSC - Borussia Dortmund
sobota 18:30Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov
neděle 15:30Hamburger SV - 1. FC Köln
neděle 17:30TSG Hoffenheim - SV Darmstadt

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (408)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele