Bundesliga - preview 14. kola

01.12.2017, 08:52, aktualizováno 03.12.2017, 08:45
Previews
Hertha neprožívá povedený podzim a dojem se pokusí vylepšit v souboji s Frankfurtem. Spokojeni znovu nemohou být ani ve Wolfsburgu, kam nyní zavítá Borussia Mönchengladbach, kterou by výhra posunula na druhé místo...
Hertha BSC - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Hertha zatím podává velmi rozpačité výkony, které ji stály i neúčast v jarní fázi Evropské ligy. Také Eintracht v posledních dvou duelech zaváhal, ale přesto by Olympijský stadion mohl vidět pozoruhodnou fotbalovou podívanou.

Stará dáma po třízápasové pauze (v součtu všech soutěží) o minulém víkendu naplno bodovala. Což ale nebylo zase až tak těžké, vezmeme-li v potaz fakt, že soupeřem byl trápící se Köln. Maďarský kouč Pál Dárdai ví, že teď se střetne se soupeřem jiného kalibru. Těšit ho může akorát fakt, že v poslední době se berlínskému celku ve vzájemných kláních dařilo.

"Frankfurt je velmi, velmi dobře organizovaný tým. Fyzicky skvěle připravený. Hráči čekají na chybu soupeře a jsou schopní ji potrestat z rychlých protiútoků. Přesto půjdeme do rizika a bude chtít hrát ofenzivní fotbal. Jestliže nás potrestají z protiútoků, bude to jen naše vina. Ale my budeme chtít vyhrát, a proto se musíme hnát dopředu. Není to o tom, že bych byl nezkušený, ale nechce se mi trpělivě čekat na příležitost," prohlásil Dárdai odhodlaně.

Z jeho svěřenců si nezahrají Vladimír Darida a Valentin Stocker. Zřejmě i na Juliana Schiebera a Sebastiana Langkampa bude příliš brzy. Naopak po delší pauze se vrací Niklas Stark, jenž by tedy klidně mohl zastat post stopera. Další alternativou může být Jordan Torunarigha. V útoku se pak o branky budou starat Davie Selke a Vedad Ibišević, který rozhodl i zmíněný duel z minulého týdne.

Niko Kovać se sice nemůže spolehnout na práci Alexandera Meiera, Marka Fabiána, Omara Mascarella, Timothyho Chandlera, Nelsona Mandelu Mbouhorna a Jonathana de Guzmána, ale to neznamená, že by neměl na některých postech na výběr. Takový Makoto Hasebe může bez obav nastoupit jak na stoperu, tak na pozici defenzivního záložníka. Rovněž Danny da Costa je víceméně univerzální.

Chorvatský kouč připustil, že pro něj půjde o speciální utkání. Narodil se totiž v Berlíně a za HSC hrával. "Vždycky, když se můžete podívat do města, ve kterém jste se narodili, je to krásné a výjimečné. V Berlíně mám navíc pořád spoustu známých a příbuzných. Teď se ale soustředím jenom na ten zápas. Především se budeme muset mít na pozoru před útočníky, protože Hertha má v kádru neobyčejné střelce," prohlásil.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt - Maier, Skjelbred - Lazaro, Leckie - Ibisevic, Selke
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Salcedo, Abraham, Falette - M. Wolf, K.-P. Boateng, Willems - Gacinovic, Stendera - Haller, Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.24 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach  (neděle 18:00)
Borussia Mönchengladbach chytla formu a hodlá prodloužit sérii neporazitelnosti. Wolfsburg má zatím jenom tu jistotu, že v případě porážky zůstane nad sestupovou zónou.

Hříbata v minulém kole dokázala po srdnatém výkonu porazit Heynckesův Bayern a hned se začalo spekulovat o tom, jestli je nástupce Carla Ancelottiho tím správným mužem pro lavičku mnichovského gigantu. Nejenže byl výkon Heckingova týmu srdnatý, ale zároveň i fyzicky nesmírně náročný. Hned čtyři hráči naběhali více než 12 kilometrů!

"Tohle vítězství opravdu hřeje. Řekli jsme si, že musíme hrát s vášní a se zaujetím. Velice mě potěšilo, jak jsme pracovali v době, kdy jsme neměli míč na svých kopačkách. Ve druhé půli jsme měli i štěstí, ale takový je fotbal," hodnotil trenér Dieter Hecking, jehož skvadra se tedy rázem vyšvihla na čtvrtou příčku.

Gladbachu chybí Strobl, Bénes, Hofmann, Jantschke, Traoré, Doucouré a Kramer. Přesto se dá očekávat, že zkušený kouč vymyslí taktiku, kterou soupeře z Wolfsburgu minimálně hodně potrápí. Do dobré formy se navíc, zdá se, dostávají někdejší opory Raffael a Patrick Herrmann. Takže Vlci rozhodně vědí, že je po střetnutí s Augsburgem čeká další náročný duel.

"Žádný jiný tým nesesbíral v minulých čtyřech zápasech tolik bodů, jako Borussia Mönchengladbach. My jsme ale doma od srpna neprohráli a tuhle sérii budeme chtít prodloužit. Rozhodně budeme hrát na vítězství," nechal se slyšet Martin Schmidt, jemuž budou chybět Ignacio Camacho, Sebastian Jung, Jakub Blaszczykowski a vykartovaný Maximilian Arnold.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Uduokhai, Brooks, Tisserand - Guilavogui, Gerhardt - Origi, Didavi, Malli - Gomez
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Cuisance, Zakaria - Hazard, Grifo - Stindl, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.53 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayern Mnichov - Hannover 96  (sobota 15:30)
Jednou to přijít mělo. Bayern pod Juppem Heynckesem, který se mužstva ujal na začátku října, připomínal nezastavitelnou mašinu kráčející od jednoho vítězství k druhému. Teď ale na cestě za šestým bundesligovým titulem v řadě Die Roten pod staronovým koučem poprvé klopýtli. A není zrovna překvapením, že stopku bavorské sérii neporazitelnosti vystavil veskrze klasický soupeř - Borussia Mönchengladbach.

Asi s žádným celkem nejvyšší německé soutěže nemá Bayern v posledních letech tak negativní bilanci, jako právě s Hříbaty z Borussia-Parku - bez ohledu na to, kdo na lavičce mnichovského favorita zrovna sedí. Bayern tak musel spolknout porážku 1:2 a po týdnu zpytování svědomí mají Lewandowski a spol. příležitost se na vítěznou vlnu vrátit. Soupeře k tomu mají na první pohled ideálního, Hannover je mezi německou elitou nováčkem a navíc se Bayern může opřít o podporu domácích fanoušků v Allianz Areně.

I tak ale největší německý celek nečeká nic jednoduchého - kromě toho, že Hannover podává při své obnovené bundesligové premiéře nad očekávání dobré výkony a týmu Andreho Breitenreitera patří po třinácti kolech pohodlné desáté místo, má Bayern ohromné problémy především sám se sebou.

Heynckesovo mužstvo trápí početná marodka - kromě dlouhodobě zraněných Neuera s Thiagem jsou mimo hru Ribery, Robben.... těšit tak může fanoušky Die Roten alespoň návrat Müllera s Jamesem, již předchozí týdny vinou zdravotních problémů také trávili bez fotbalu.

Do debaty o mnichovské epidemii v týdnu přispěl zajímavým názorem také Robert Lewandowski. Polský ostrostřelec se v rozhovoru pro německý SportBidl vyjádřil, že podle něj je třeba hledat příčiny současného bavorského lazaretu v době před dvěma či třemi měsíci. Tedy v čase, kdy ještě Bayern vedl Carlo Ancelotti... no, na kafe spolu tihle dva asi jentak nepůjdou.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha - Javi Martinez, Vidal - James, T. Müller, Coman - Lewandowski
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Sorg, Anton, S. Sané - Korb, Schwegler, Bakalorz, Ostrzolek - Harnik, Klaus - Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 11.80 - 28.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Býci z Lipska byli jednoznačně nepříjemnějším překvapením minulé sezony, když si atraktivním kombinačním fotbalem došli až pro druhé místo v lize. Skeptici ovšem Hasenhüttlovu partu označovali za kometu jednoho ročníku - na RB po stříbrné pozici čekala základní skupina Ligy mistrů a mnozí skeptici nevěřili, že mladé mužstvo zvládne na důstojné úrovni odehrát kromě domácí soutěži i evropské poháry.

Krach se ovšem nekoná, Lipsko má v Champions League před posledním zápasem velmi dobré vyhlídky na postup a v Bundeslize jim znovu patří druhá příčka, navíc s jen tříbodovým odstupem od vedoucího Bayernu. Další výhru mohou Werner a spol. přidat na hřišti Hoffenheimu.

Ten zatím na bezvadné výkony z předchozího ročníku úplně nenavazuje, za třináct odehraných kol nasbíral pouze pět vítězství a v tabulce mu patří sedmé místo. Není se čemu divit, Nagelsmannův celek opustili před sezonou dva klíčoví hráči - jak perspektivní stoper Süle, tak zkušený univerzál Rudy si to namířili směr Mnichov.

Výhra proti Lipsku by tak fanoušky TSG rozhodně potěšila. Býkům bude navíc chybět jeden z důležitých plejerů, ofenzivního tahouna Marcela Sabitzera vyřadilo ze hry zraněné rameno. I Hoffenheim ale hlásí ztráty v útočných řadách - svalové problémy má Serge Gnabry a odpočinek od fotbalu má nařízen i zlobivý, ale produktivní forvard Sandro Wagner.

Favorita zápasu je těžké odhadnout, hosty bude ale hnát kupředu příznivá statistika z uplynulé sezony - byli to právě Rudí býci, kdo dokázal jako první Nagelsmannovo mužstvo v předchozím ročníku porazit.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kaderabek, Akpoguma, Posch, N. Schulz - Geiger - Demirbay, Nad. Amiri - Uth, Gnabry - Wagner
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Bernardo, Orban, Upamecano, Halstenberg - Keita, Demme - Kampl, Forsberg - Y. Poulsen, Ti. Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.82 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Stuttgart se v případě výhry v Brémách může posunout do první poloviny bundesligové tabulky. Pro domácí, kteří jsou v zápase mírným favoritem, by pak výhra teoreticky mohla znamenat odlepení se ze sestupových pozic. V případě výhry by se totiž Werder mohl dostat před Freiburg, který nyní okupuje šestnáctou příčku, která by znamenala baráž.

Domácím se ale zatím v letošním ročníku bundesligy příliš nedaří. Za několik cenných remíz mohou děkovat českému brankáři Jiřímu Pavlenkovi a s jednou výhrou (4:0 proti nováčkovi z Hannoveru) se krčí s osmi body na předposledním místě tabulky. Zápas z předminulé neděle proti Hannoveru je ale pouze jednou z mála pozitivních věcí v současném severoněmeckém celku. Fanouškům leží v žaludku především ostudná domácí porážka 0:3 s podceňovaným Augsburgem.

Stuttgart je na tom v letošní sezóně o poznání lépe, ačkoliv je to nováček nejvyšší německé soutěže. Svěřenci trenéra Wolfa se výsledkově zvedli především v posledních zápasech a z posledních šesti ligových zápasů brali deset bodů. Za zmínku stojí především domácí skalp Borussie Dortmund nebo Wolfsburgu. Případná výhra by Stuttgart mohla posunout až na pozice okolo sedmého místa, které už je pouze kousek od vysněných evropských pohárů.

Do zápasu ze zdravotních důvodů nezasáhnou na straně Brém Eilers, Johannsson, Cadirola ani Zetterer. Na straně Stuttgartu pak ze stejného důvodu do hry nenaskočí Akolo, Donis, Kaminski, Carlos Mane, Meyer nebo Zimmermann.

Případný neúspěch mohou Brémy odvrátit již příští sobotu, kdy se v rámci bundesligy představí na hřišti silného Dortmundu. Stuttgart se představí již příští pátek, kdy sehraje předehrávku patnáctého bundesligového kola, ve kterém bude hostit Bayer Leverkusen.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - Eggestein, Delaney - Bartels, Junuzovic - Kruse
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Pavard, Badstuber, Baumgartl - Beck, Insua - Ascacibar, Gentner - Brekalo, Özcan - Asano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.57 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Dortmund se trápí. Povedený vstup do sezony je tatam, dostavili se bída a zmar. Borussia z posledních deseti soutěžních utkání vyhrála jediné, v domácím poháru na hřišti Magdeburku. V Lize mistrů jsou Schwarzgelben dávno bez šance na postup, když nadvakrát nebyli schopni porazit ani kyperský APOEL. A v domácí soutěži? Prohry s oběma nováčky z Hannoveru i Stuttgartu a domácí klopýtnutí s Bayernem.

Korunu všemu pak nasadila poslední remíza se Schalke. Dortmund v proslulém Revierderby neoblíbeného protivníka drtil, vedl do poločasu už 4:0... po návratu z kabin ale totálně zkolaboval a Königsblauen se povedlo v nastaveném čase srovnat na 4:4. Fanoušci v Signal Iduna Parku nevěřili vlastním očím, hráči Schalke se radovali.... a následně pak klub z Gelsenkirchenu nechal vyrobit vtipná vzpomínková trička s nápisem DERBYSIEGER - 4:4.

Není tak divu, že pozice Petera Bosze na lavičce BVB je po příšerném posledním měsíci pořádně ohrožena. V zákulisí se mluví o tom, že mu může zlomit vaz právě už dnešní zaváhání v Leverkusenu. V takovém případě by na jeho post nastoupil prozatímní trenér (hovoří se například o zkušeném Arminu Vehovi) a po sezoně by pak mužstvo převzal Julian Nagelsmann z Hoffenheimu, o jehož služby se kromě Dortmundu do budoucna chce ucházet i Bayern.

Nizozemský kouč, který přitom svou práci v Porýní započal teprve v létě, tak má před dnešním zápasem jasný úkol: vyloupit BayArenu a zastavit propad Borussie tabulkou. Bude mu k tomu ovšem chybět jeho nejlepší střelec. Pierre-Emerick Aubameyang si odpykává trest za žluté karty a do utkání s Bayerem nezasáhne. Minimálně do konce kalendářního roku si pak Bosz nemůže spolehnout ani na služby Maria Götzeho. Talentovaného ofenzivního hráče od fotbalu tentokrát odstavily problémy s kotníkem.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Retsos, L. Bender, Tah, Wendell - Baumgartlinger - Havertz, Aranguiz - Bailey, Volland, Brandt
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Sokratis, Subotic, Schmelzer - C. Pulisic, Weigl, Sahin, Guerreiro - Yarmolenko, Schürrle, Philipp
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.96 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Mainz se utká s Augsburgem v zápase dvou vyrovnaných týmů. Hosté se mohou v případě výhry posunout až na příčky, zajišťující evropské poháry. Augsburg má totiž nyní devatenáct bodů, se kterými se nachází na osmé příčce, pouhé dva body za pátým místem, které zajišťuje účast v Evropské lize. Mainz se naopak nachází ve spodní polovině tabulky, s patnácti body na třinácté příčce, ale výhra by mu určitě pomohla odrazit se směrem ke středu bundesligové tabulky.

S Mainzem je to v letošní sezóně jako na houpačce. Již několikrát dokázali svěřenci trenéra Schwarze dokázali již několikrát překvapit favorita (výhra nad Leverkusenem, Herthou, remíza ve Wolfsburgu), ale občas došlo u hráčů Mainzu k naprosto nepochopitelnému zkratu (domácí prohra s Hannoverem, prohra ve Freiburgu). Při pohledu na letošní výsledky Mainzu to dokonce vypadá, že tým má dobré výsledky proti silným soupeřům, ale snadno ztrácí body v souboji s těmi snazšími. Na začátku listopadu například Mainz získal cennou remízu na půdě Mönchengladbachu, o dva týdny později potvrdil dobrou formu domácí výhrou nad Kölnem, ale minulou sobotu venku podlehl šestnáctému Freiburgu po chybách brankáře Zentnera.

Augsburg je na tom v současné době o poznání lépe. Osmá příčka je pro fanoušků "švábského klubu" příjemným překvapením a výhry nad Lipskem nebo Wolfsburgem budou určitě vepsány do paměti příznivců. Největšími tahouny družstva jsou v letošní sezóně Finnbogason s Gregoritschem, kteří oba vstřelili šest ligových gólů a řadí se na dělené páté místo tabulky střelců.

Zápasu se ze zdravotních důvodů nebudou účastnit na straně domácích Adler, Onisiwo a Balogun. Na straně hostů to pak ze stejných důvodů nebude Cordova, Leitner ani Teigl.

Příště se Mainz představí v Lipsku, se kterým se utká příští sobotu. Augsburg si na další soutěžní zápas počká až do neděle, kdy bude hostit berlínskou Herthu v přímém souboji o čelní pozice.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Donati, Bell, Diallo, Brosinski - Gbamin - Maxim, Latza - Öztunali, De Blasis - Muto
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Koo, Baier - Thommy, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.25 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - 1. FC Köln  (sobota 18:30)
Na Schalke čeká po týdnu druhé derby. Tentokráte bude protivníkem beznadějně poslední Köln. Je tedy jasné, kdo vstoupí do utkání jako jednoznačný favorit.

Die Königsblauen mají za sebou famózní střetnutí s Borussií Dortmund. Po prvním poločase byli zralí na ručník, nicméně ve druhém se podařilo čtyřgólové manko dohnat. "O zápase s Dortmundem se samozřejmě pořád bavíme. To ale neznamená, že bychom zapomněli na Köln," upozornil trenér Domenico Tedesco.

Schalke se v poslední době doma proti Kozlům příliš nedařilo. Poslední výhru si připsalo v srpnu 2011. Pod případnou další, která ukončí nelichotivou sérii, se jistojistě nepodepíšou zranění Pablo Ínsua, Nabil Bentaleb a Thilo Kehrer, jehož do hry nepustí bolavé rameno. Naopak na návrat se těší Leon Goretzka. Podporovat Konopljanku a Burgstallera bude zřejmě na úkor Franka Di Santa dvacetiletý Francouz Amine Harit, jenž podal vynikající výkon proti Dortmundu.

Pod vedením Petera Stögera sesbíral Köln prozatím pouhopouhé dva body za bezbrankové remízy s Hannoverem a Brémami. Pranic nepomáhají ani rozsáhlé absence. Trenér nemá před duelem se Schalke k dispozici Hectora, Högera, Risseho, Heintze, Clemense, Zollera, Córdobu, Maroha, Queirose a Bittencourta.

Zpět na trávník se vrátí Frederik Sörensen a Jannes Horn, kteří spolu s Jorgem Merém vytvoří tříčlennou obrannou linii. Matthias Lehmann se patrně stáhne na post defenzivního záložníka. Stöger pak prohlásil, že v útoku dostanou opět přednost Guirassy a Osako s tím, že veterán Claudio Pizarro, jenž má mezi cizinci na kontě nejvíce vstřelených branek v historii Bundesligy, začne zase pouze na lavičce náhradníků.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Nastasic - M. Meyer - D. Caligiuri, Oczipka - Harit, Goretzka - Konoplyanka, G. Burgstaller
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Klünter, Jorge Meré, Sörensen, J. Horn, Rausch - Özcan, M. Lehmann, Handwerker - Osako, Guirassy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.96 - 8.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Hamburger SV  (pátek 20:30)
Freiburg proti Hamburku zabojuje v přímém souboji o nesestupové pozice. Poslední bundesligový zápas vyhrála obě družstva. Freiburg se naposledy představil na domácím hřišti proti Mainzu, který porazil 2:1. Hamburk hrál také doma, proti silnému Hoffenheimu, nad kterým jasně zvítězil poměrem 3:0.

Pro Freiburg byla výhra nad Mainzem jedinou výhrou z posledních šesti bundesligových zápasů. Po prohrách Se Stuttgartem, Schalke a s Wolfsburgem tak přišly po delší době body a Freiburg se nyní nachází na šestnácté příčce, která by znamenala baráž. Za zmínku určitě stojí úspěch Freiburgu ze začátku letošní sezóny, kdy dokáza ktým z Bádenska-Württemberska bezbrankově remizovat s favoritem z Dortmundu.

Hamburk se už několikátou sezónu pohybuje na hraně sestupu a ta letošní není výjimkou. Se třinácti body se HSV nachází patnáctém místě, o dva body před soupeřem z Freiburgu. Svěřenci trenéra Gisdola vstoupili do letošního bundesligového ročníku úspěšně, když měli po dvou kolech na kontě šest bodů (výhry nad Augsburgem a Kölnem). Pak ale přišla černá série a během září a října prohrál Hamburk všechny zápasy, kromě jediného (bezbranková remíza s Brémami). V posledních kolech se Hamburk znovu zvedá a na výhru 3:1 nad Stuttgartem ze začátku listopadu navázal tým ze severu Něměcka minulou neděli vysokou výhrou nad favorizovaným Hoffenheimem.

Do zápasu ze zdravotních důvodů pravděpodobně nezasáhne na straně domácích Frantz, Lienhart, Niederlechner, Sierro, Abrashi, Bulut, Gulde, Ignjovski, ani Meffert. Marodka Freiburgu je mnohem rozšířenější než ta soupeřova, neboť Hamburku budou chybět pouze Ekdal, Müller, Hahn a Thoelke.

Freiburg se tedy v případě výhry dostane před Hamburk. V případě remízy se nevyřeší nic, neboť oba z týmů zůstanou na svých pozicích. Pokud by ale Hamburk dokázal ve Freiburgu zvítězit a podruhé by v letošní sezóně venku vyhrál, mohl by se posunout až na pohodovou třináctou příčku, která už se blíží vysněnému středu tabulky.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Koch, Schuster, Söyüncü - Stenzel, Höfler, Günter - Haberer - Kath, Terrazzino - Petersen
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos - Jung, Sakai - Hunt, Wood, Kostic - Arp
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.19 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1392231:1029
2.RB Lipsko1382322:1526
3.Schalke 041373320:1424
4.Borussia Mönchengladbach1373323:2224
5.Borussia Dortmund1363433:2021
6.Bayer Leverkusen1355326:1820
7.TSG Hoffenheim1355321:1820
8.FC Augsburg1354418:1519
9.Eintracht Frankfurt1354414:1319
10.Hannover 961354416:1619
11.Hertha BSC1345418:1917
12.VfB Stuttgart1352613:1617
13.1. FSV Mainz 051343614:1915
14.VfL Wolfsburg1328317:1914
15.Hamburger SV1341813:2013
16.SC Freiburg132569:2511
17.Werder Brémy131578:168
18.1. FC Köln1302114:252

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
OnderCZ

Přeji Freiburgu tři body, i když čekám spíš remízu. Pro Freiburg by bylo dobré se zase lehce vymanit z těch sestupových míst.

Jen tak, aby se rozjela diskuze - jaký máte názor na Papadopoulose? Mně přijde jako hráč, kterého mohou mít rádi snad jen příznivci týmu, ve kterém zrovna hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejakej Grek Kokotakus

Reagovat
HSV1887

Ja ho miluju, obrovskej bojovnik a na to, ze byl v HSV jen chvili, hned se identifikoval s tymem. Akorat to divadlo v zapase s Kölle si mohl odpustit no, sice chtel natahnout cas, ale nemusel to delat.

Reagovat
Rudnevs

Vzhľadom na to že Lautern túto sezónu inkasoval dosť gólov zo štandardiek a že ich v Heidenheime kope génius Schnatterer som mal už pred zápasom pocit, že to nemusí dopadnúť dobre. A bohužiaľ som sa nemýlil: 1. gól - po štandardke, 2. gól - po štandardke bola nariadená penalta z ktorej padol gól, 3. gól - priamo zo štandardky. Ten posledný gól bol ale jasná chyba brankára Sieversa, ktorý si dnes odbyl debut v 2. BL, to je obrovská škoda, prišlo mi už predtým že bol nervózny a neistý a ešte to zaklincovať takou chybou. Keď nastupoval za zraneného Müllera, tak som trochu dúfal, že pôjde po stopách Pollersbecka, ktorý mimochodom v Hamburgu dopadol zatiaľ dosť neslávne a jeho prístup kritizoval i Gerry Ehrmann. Ale snáď to Sieversovi v prípadných ďalších zápasoch pôjde lepšie a získa aj potrebnú istotu.

Spalvis... Podľa mňa je to dobrý útočník, v posledných zápasoch sa už začal presadzovať do základu a dávať góly, ale toto si v tejto situácii dovoliť nemôže. Vlastne si to nemôže dovoliť v žiadnej situácii, ale v tejto už vôbec nie.

Inak Strasser je podľa mňa celkom dobrý psychológ - v minulých zápasoch dokázal hráčov po zahodenom prvom polčase namotivovať na ten druhý, dnes jeho tím dvakrát dokázal vyrovnať, navyše tá atmosféra v kabíne sa jeho príchodom vraj dosť zlepšila, vravel to myslím Borello. Pamätám si, že prvý článok ktorý som kedy na Eurofotbale čítal mal nadpis “Deset statečných Christiana Streicha” - tentokrát by to meno trénera bolo iné, ale v dobe keď Lautern bez vylúčeného Spalvisa stále bojoval a útočil som si na ten článok viackrát spomenul, fakt škoda že sa to nepodarilo dotiahnúť. Ten gól na 2:2 bol dosť šťastný, jeho autor Brandon Borello ale hral dnes fakt dobre. Pre nezaujatého fanúšika to musel byť parádny zápas, pre mňa trocha trpký koniec, ale aj tak som si ten zápas užil.

Reagovat
PavlíčeQ

Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha - Martinez, Vidal - Coman, Müller, James - Lewandowski

Thomas je zpátky

Reagovat
Jardman

Až na Vidala

Reagovat
PavlíčeQ

Ten je v pohodě, spíš Alaba místo Rafinhy

Reagovat
Jardman

Nepřijde mi ten borec v pohodě Jasný, Rafinha je tragéd, ale rotace je důležitá

Reagovat
db18

Reagovat
PavlíčeQ

ARTUROOO Ten si ho zasloužil, do dnešního zápasu vlítnul ve velkým stylu

Reagovat
SpartaOvenka

Ofsajd? Vážně?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

To čo sa deje v tom Mnichove?

Reagovat
SpartaOvenka

Šílené

Reagovat
PavlíčeQ

Ulreich from zero to hero

Reagovat
Jardman

Dobrej zápas zatím, hafo

Reagovat
Jardman

Nebylo to na červenou? Každopádně opakování penalty správné! Negól Lewy, s tím se neztotožňuju, takový góly by se podle mě měly pouštět. To je prostě hraniční maximálně možná situace.

Reagovat
db18

Proč neplatil?

Reagovat
Jardman

James je ale vyjetej.

Reagovat
blackhawk88

namiesto 5:1 to je len 1:1 ..bude este sranda

Reagovat
Jardman

Spíš 5:0 ne? Ten gol by nepadl, kdyby nuznali ten gol

Reagovat
blackhawk88

ten gol nepocitam, offside to bol, ale ine sance po ktorych mohli padnut.. len muller mal 3 vylozene sance, vidal tiez 3-4

Reagovat
REPLIKATOR

Wendell

Reagovat
stas87

Pavlenkova rozohravka nas mohla poslat do kolien...nechapem co tym sledoval, prihrat takto riskantne. Esteze Asano nestrielal hned ale dal cas Eggesteinovi a myslim Moisanderovi na to, aby ho dostali pod tlak. Zakoncil, ale nastastie vedla. Je to dost opatrny a dobre vedeny takticky zapas. Su tam zaujimave naznaky precislenia, lenze to zlyha na nepresnosti. A nasa zbabelost okolo superovej 16ky...tam sa vsetci boja vystrelit z 25 metrov a nezmyselne is prihravaju okolo vapna tak, aby nikto nevystrelil. Dankert piska dobre, ale piska dobre preto, ze je vsade skoro a nic mu neujde. Mozno na konci polcasu mohol pisknut faul na Delaneyho ale opakovacku som nevidel. Vedieme, ale nie sme lepsi ako VfB, skor mame len uzemnu prevahu a opticky sa castejsie hra pred ich vapnom. No a nakonci polcasu Bartels na nic necakal a poslal loptu Krusemu do behu, ten to trafil excelentne...fakt takych utocnikov, co trafi loptu z plneho behu presne k zrdi v BL tolko nebeha.

Aj to je podla mna dovod, preco sa Köln tuto sezonu a HSV dlhsi cas trapi na dne tabulky. Snad ich z toho dostane Arp. Ten nema na svoj vek nic specialne, clovek by povedal, ze takych utocnikov uz zaziarilo a bolo neurekom. Ale on ma vynikajuci vyber miesta, to ho robi niecim vynimocnym a to mu v dospelom futbale pomoze. Pretoze zvysok moze treningom a zapasmi zlepsit, ten vyber miesta ma ale prirodzeny. Verim mu, ze moze byt casom este lepsi ako je v sucasnosti Werner.

Reagovat
PavlíčeQ

Coman konečně ještě třetího ať je definitivně hotovo

Reagovat
SpartaOvenka

Muller a Coman naprosto skvělí

Reagovat
vladino10

Vidal a Coman úplne skvele, takisto Muller (keby ešte premenil nejaké tie šance, ale vzhľadom na to po akej pauze nastúpil fakt výborny výkon)..

Kingsley akoby bol úplne iný hráč dnes, žiadny pokazený center úplne doprdele (inokedy ich pokazí aj polovicu), takisto vidal a ako bonus bol v dobrom slova zmysle neviditeľný- žiadne hádky s rozhodcom ani gestikulácie, snáď sa toho bude držať..

Možno sa nám jedno krídlo takto mullerom "zalepi" samé, nakoniec možno ešte v tejto sezóne tá zostava nebude mať nejaké vyslovene slabé miesto..takže fajn, dnes veľmi pekný výkon až na to premieňanie šancí, Thomas a James mohli rozhodnúť skôr..

Reagovat
monty25

Schalke gól až do kuchyně

Reagovat
monty25

Hariiiit

Reagovat
monty25

Ty vole

Reagovat
Kily

SGD při Lehmiho rozlučce ve velkém stylu

Reagovat
Rudnevs

Konečne domáca výhra, tá posledná bola ešte z toho prvého zápasu proti MSV. V tabuľke je z toho zrazu 11. miesto, to už nevyzerá tak zle. Výhre pomohlo možno aj to, že Lehmi ešte s pár ďalšími fanúšikmi v stredu navštívili kabínu a namotivovali hráčov tým, že im objasnili aký je tento zápas pre fanúšikov dôležitý. Inak atmosféra opäť úžasná, v kotli bolo aj pár fanúšikov FSV Zwickau, ktorí majú s Dynamom družbu.

Reagovat
Kily

když tam za prvních patnáct minut zvonilo jedno břevno a jedna tyč, tak jsem se začal trochu bát, aby z toho nebyla letošní klasika, navíc po prvním gólu se pak zatáhli a přestali být aktivní, naštěstí dneska super od všech, Aue mělo jedno břevno a jinak asi nic. Snad K-Block pojede i pod novým kápem, ten rozdíl supportu pod Lehmim a bez něho byl obrovský

Reagovat
smazaný uživatel

A k poslední větě - bohužel ano, jen jestli ten nový kápo bude ten, který vypadá že bude, tak z toho bude jedna velká nuda.

Reagovat
Arne

Paráda po všech stránkách... Byl jsi tam?

Jinak ať někdo dá dohromady alespoň pět bundesligistů, kteří hrají systémově lepší fotbal než Dynamo.

Reagovat
Kily

ee, ani jsem se nesnažil utrhnout nějaký lístek, bylo mi jasné, že tohle si rozeberou permanentkáři a členové

Reagovat
godwood

Gladbášek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele