Bundesliga - preview 1. kola

22.08.2014, 08:46, aktualizováno 24.08.2014, 08:52
Previews
Premiéru v nejvyšší soutěži zažije Paderborn, skromný klub se mezi německou elitu probojoval poprvé ve své historii a na úvod se střetne s Mainzem, který po pohárových nezdarech není zrovna v nejlepším rozpoložení. Kolo pak zakončí souboj Mönchengladbacnu a Stuttgartu...
SC Paderborn - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Paderborn je připraven přepsat historii - v dnešním domácím zápase s Mainzem se stane v pořadí 53. klubem, který okusí německou nejvyšší soutěž. Netřeba dodávat, že v klubu vládne před výkopem slavnostní atmosféra..

Vestfálský celek loni nepatřil k favoritům druhé ligy, a v předsezonních prognóznách se jeho jméno objevuje vůbec nejčastěji mezi kandidáty na opětovný návrat o patro níže. Existenční starosti však zatím nováčka netrápí - naopak, na zápas s Mainzem se všichni těší jako na historický okamžik. Navíc existuje i reálná šance na úspěch, neboť hosté ještě před začátkem ligové sezony stihli vypadnout z Evropské ligy i domácího poháru a podle všeho mají k optimální formě hodně daleko.

"Očekávání jsou obrovská," nezastírá domácí kouč André Breitenreiter. "Jsme nicméně outsidery a k přežití budeme nutně potřebovat velkou pomoc od našich fanoušků, a to v každém zápase. Pokud dokážeme zachovat chladné hlavy a budeme jako klub fungovat stejně jako doteď, kdo ví? Možná se nám podaří šokovat všechny i podruhé a zachránit se," dodává optimisticky.

Breitenreiter zároveň sveřepě odmítá jakékoliv podcenění, k němuž by dosavadní výsledky Mainzu možná sváděly. Koneckonců, Paderborn se utká se soupeřem, který loni vybojoval v Bundeslize skvělé sedmé místo. "Mají ohromně rychlé brejky, navíc očekávám, že předvedou lepší výkon v defenzivě než v posledních zápasech," varuje kouč nováčka. "Po těch porážkách budou ještě více namotivovaní."

To je sice nejspíš pravda, nicméně v Mainzu i tak začínají pomalu zvonit na poplach - velký tlak leží zejména na hlavě nového kouče Kaspera Hjulmanda. Pozitivní start do ligové sezony by pomohl atmosféru trochu zklidnit. Klubové vedení sice Hjulmandovi opakovaně vyjádřilo důvěru, jenže on sám si dobře uvědomuje, že v důsledku bude záležet jen a jedině na výsledcích.

"Na tréninku vládla dobrá nálada a já upřímně doufám, že se nám to podaří v neděli přenést i na hřiště," přeje si před "ostrým" debutem dánský kouč. "Vše, na co v tuto chvíli myslím, je úspěch. Chceme v Paderbornu uhrát dobrý výsledek. Dobře víme, že nováčkovské týmy mají v prvních zápasech sezony vždy obrovské množství energie." Pomůže všudypřítomný entuziasmus domácím k dalšímu překvapení?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart  (neděle 17:30)
Další sezona, další útok na pohárové příčky - takový plán mají v Mönchengladbachu, kde dnes odstartuje bundesligová sezona zápasem se Stuttgartem. Ten bude mít za cíl především vyhnout se podobně infarktovému jaru jako loni, kdy málem sestoupil do druhé ligy..

Zápas bude mít zvláštní příchuť zejména pro domácího forvarda Ibrahimu Traorého, který nastoupí proti svému bývalému klubu. Žádný sentiment se však z jeho strany očekávat nedá; Borussia má totiž sezonu rozjetou zatím výborně, zvítězila v úvodních duelech německého poháru i předkola Evropské ligy a podobně bude chtít odstartovat i v domácí soutěži.

Traoré nicméně varuje před jakýmkoliv podceněním. "Můžeme být spokojeni s tím, jak se naše sezona zatím vyvíjí, a samozřejmě chceme zahájit bundesligový rok vítězstvím. Stuttgart ale rozhodně nebude lehký soupeř. Budou hodně namotivovaní a určitě se budou chtít zahojit po vypadnutí z DFB-Pokalu," připomněl útočník první srpnový stuttgartský neúspěch. On sám se však soustředí zejména na sebe: "Nemůžu se dočkat svého prvního soutěžního zápasu na Borussia Parku."

Kromě Traorého si může svoji domácí premiéru v dresu Hříbat odbýt ještě André Hahn, který si o šanci řekl brankou do sítě Sarajeva ve čtvrtečním zápase Evropské ligy. To ve Stuttgartu nemají na mezinárodní poháry ani pomyšlení; týden po ostudném vypadnutí z Pokalu se mužstvo v čele s koučem Arminem Vehem soustředí především na to, aby se neopakovalo loňské fiasko.

A pomoci by k tomu mohl právě Gladbach, samozřejmě pouze jako zdroj inspirace. "V posledních několika letech ušli obrovský kus cesty, takže jsou pro nás vlastně vzorem," nezastírá Veh svůj obdiv k dnešnímu soupeři. Borussia ještě v roce 2011 jen tak tak unikla sestupu, aby v tom následujícím skončila na čtvrtém místě. Podobný scénář by ve Stuttgartu samozřejmě uvítali, Veh však nic konkrétního neslibuje.

"Pokud skončíme desátí nebo jedenáctí, bude to pro nás dobrá sezona. Přestože existují lidé, kteří podobné věty nechtějí ani slyšet. Tuto ligu znám velmi dobře a vím, že musíme být realisty a objektivně zhodnotit své síly," uvedl zkušený kouč, který bude v Gladbachu postrádat zraněného Adama Hlouška a pravděpodobně také Daniela Didaviho.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Z ligových noviců se větší šance na setrvání v soutěži dávají samozřejmě právě Kölnu, který dovedl trenér Peter Stöger po dvou letech zpět mezi německou elitu.

A své řemeslo hodlá nadále dělat velmi zodpovědně. Kupříkladu prohlásil, že se vždycky bude chtít zabývat jen nejbližším zápasem, ať už je ten následující jakýkoliv. "Na derby s Mönchengladbachem či na zápasy proti Dortmundu a Bayernu tu ještě nikdo nemyslí. Minulou sezonu jsme opravdu tvrdě pracovali, abychom si mohli zahrát takovéto zápasy, a doufáme, že s uvedenými týmy budeme hrát vyrovnané partie. Mužstvo šlape ve všech řadách velmi dobře, díky čemuž jsme před nadcházejícími duely plní očekávání," prohlásil kouč.

Ono nechybělo mnoho a k vzájemnému utkání těchto dvou celků nemuselo vůbec dojít. Tedy alespoň ne na bundesligové scéně. Hamburger SV si ji totiž zasloužil až díky barážovému dvojzápasu s Greutherem Fürth. Oba střety skončily remízou, nicméně HSV si příslušnost udrželo díky brance vstřelené na hřišti soupeře.

Pro klub z přístavního města tedy nadále platí, že nikdy nesestoupil z německé nejvyšší soutěže, nicméně na minulou sezonu v bývalém působišti Davida Jarolíma určitě nebude s radostí vzpomínat. Předsezonní plány totiž byly takové, že po čtyřiatřicátém kole z toho bude minimálně šesté místo.

Dotazy na úmístění v novém ročníku raději nechávají na severu Německa nezodpovězené. I trenér Mirko Slomka jako by se už dopředu omlouval za předpokládaný pomalejší rozjezd: "Stále ještě nejsme v optimální formě a pomalu vylepšujeme jeden nedostatek za druhým. Především nám pořád chybí lepší pohyb na křídlech, který jsem si sliboval od nových posil," prohlásil Slomka, čímž myslel především novou akvizici z Mohuče Nicolaje Müllera, jenž však bude připraven nastoupit až příští týden proti Paderbornu, čili tomu druhému novicovi.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.75
více informací
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Po mnoha letech na lavičce Werderu Brémy a následné roční pauze se Thomas Schaaf vrací k trénování. Před novou sezonou se ujal Eintrachtu Frankfurt a v první řadě slíbil, že jeho tým bude praktikovat atraktivní fotbal.

Poté, co byl novináři Schaaf dotázán, s jakým umístěním by byl spokojený po čtyřiatřicátém kole, odpověděl: "Byl bych mnohem radši, kdybyste nás nesoudili podle umístění, ale podle předváděné hry. Opravdu jsem přesvědčený o tom, že kvalita hry by pro nás měla být přednější, než celkové umístění, které by ovšem mělo být takové, abychom se vyvarovali sestupovým pozicím a vůbec hře o záchranu."

První zápas nové sezony je vždy nesmírně důležitý. Proto Schaaf doufá, že bude před domácími příznivci v Commerzbank-Areně vítězný. "Na duel s Freiburgem jsme dobře připravení. O motivaci máme určitě postaráno a doufám, že předvedeme kvalitní výkon a ukážeme naší skutečnou sílu. Víme, že hráči Freiburgu jsou vždy velice dobře připravení po fyzické stránce, mají rychlý přechod do útoku, a jsou také dobří v kombinaci. Právě na tyto jejich přednosti se zaměříme a pokusíme se je eliminovat. Nicméně zároveň tomu nehodláme podřídit úplně všechno a budeme se soustředit i na naši vlastní hru," dodal Schaaf.

Ve Freiburgu řešili před sezonou podobnou otázku jako v Chelsea. A sice, kdo bude brankářskou jedničkou, jelikož ta dosavadní, Oliver Baumann, odešla do Hoffenheimu. Bude to Roman Bürki, který dostával více šancí v předsezonní přípravě, nebo Sebastian Mielitz, jenž minulý týden vychytal výhru 2:0 v DFB-Pokalu? "Protože ještě ani oni nevědí, koho jsem se rozhodl v úvodu sezony upřednostnit, neprozradím to samozřejmě ani vám," vzkázal německým novinářům trenér Christian Streich, zatímco v médiích frekventovaně bývá upřednostňován Bürki.

"Oba podávali velmi dobré výkony, takže je to opravdu složité rozhodování. Nicméně pozice brankáře není jediná, u které si ještě nejsem jistý, kdo na ní bude nastupovat. Celkem jsou ty posty dva nebo tři. Rozhodně bude záležet na daném soupeři a na stylu, který praktikuje," dodal bezmála padesátiletý kouč. Nezmínil se však, jestli se to náhodou netýká i pozice středního obránce, na které obvykle nastupuje Pavel Krmaš, či ofenzivního záložníka, která patří Vladimíru Daridovi.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.80
více informací
Hertha BSC - Werder Brémy  (sobota 15:30)
I přední představitelé klubu z hlavního města Německa tvrdí, že Hertha to proti Werderu Brémy rozhodně nebude mít jednoduché.

Přestože přišlo sedm nových hráčů, plnodnotnou náhradu za šestnáctigólového Kolumbijce Adriána Ramose (Borussia Dortmund) se přivést nepodařilo, neboť Pierre-Michel Lasogga se rozhodl pro setrvání v Hamburku. Vedení je přesvědčeno, že nějakou dobu potrvá, než se noví borci sehrají, díky čemuž by mohl mít trenér Jos Luhukay svou pozici relativně jistou.

"Rozhodně chceme hrát Bundesligu i v příští sezoně, nicméně se jedná o opravdu náročnou soutěž. Vezměte si třeba Hamburk - chtěl hrát o evropské poháry a nakonec byl rád, že nesestoupil," nechal se slyšet generální manažer Michael Preetz. "Proto musíme udělat všechno, aby se nám vydařil start do sezony. Věřím, že pak to bude mnohem snadnější," doplnil kouč Luhukay, jenž nenasadí Valentina Stockera, nejdražší letní posilu, která stále nemá natrénováno. Zranění jsou Baumjohann a Cigerci.

Ani v Brémách nemají před sezonou pohárové ambice. V posledních letech se stalo hlavním cílem setrvání v Bundeslize. Všechno ostatní by bylo nad plán. "Ze všeho nejdříve musíme porazit Herthu, což bude dost obtížné, ačkoliv se na ten zápas všichni těšíme," prohlásil bezmála padesátiletý kouč Robin Dutt, jenž před minulou sezonou nahradil dlouholetého kormidelníka Thomase Schaafa.

Po mnoha letech zamířil za novou výzvou také záložník Aaron Hunt, jenž bude oblékat dres Wolfsburgu. A tak trenér doufá, že na zápas s Herthou budou připraveni jak Argentinec Franco Di Santo, tak polský reprezentant Ludovic Obraniak, jenž do Německa přišel v letošním roce z francouzského Bordeaux.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.50 - 4.00
více informací
Hannover 96 - Schalke 04  (sobota 15:30)
Dalším zajímavým zápasem ze sobotního programu bude utkání Hannoveru se Schalke, která má po brzkém vypadnutí z DFB-Pokalu rozhodně co napravovat. Také 96ky ale nehodlají odcházet s prázdnou.

Hodně turbulentní ročník má za sebou mužstvo z Dolního Saska, kde po nepřesvědčivých podzimních výkonech skončil dlouholetý úspěšný vládce lavičky Mirko Slomka, jehož místo zaujal Tayfun Korkut, který vyjma hráčské přestavby chce Hannover vrátit na vyklizené pozice.

Na domácí straně je statistika: Schalke na hřišti HDI-Areny vyhrálo pouze třikrát z posledních deseti zápasů a nastavený trend by logicky Korkutovy ovečky chtěly udržet. "Budeme hrát proti top týmu. Také ale víme, kde má Schalke své slabiny," řekl Korkut, jenž má se svým týmem vydařenou přípravu a úspěšný postup do 2. Kola DFB-Pokalu přes Astorii Walldorf.

Sezónu s mnoha výkyvy zažili Königsblauen, kteří nakonec zakončili minulý bundesligový ročník na třetí příčce a mohou se tím pádem těšit na prestižní Ligu mistrů. Tradiční celek však má do nové sezóny jasný cíl - vyvarovat se rozkolísaných podzimních výkonů.

To se Schalke hned na rozjezd nepodařilo, když gelsenkirchenský tým nedokázal postoupit přes třetiligové Dynamo Drážďany do druhého kola domácího poháru. "Budeme se prezentovat jinak, než tomu bylo v Drážďanech," vyhlásil kouč Jens Keller. "Vypadnutí z poháru pro nás byla rána pod pás. Sami hráči byli k sobě velmi sebekritičtí," doplnil 43letý stratég.

Dolnosaský celek se musí obejít bez kapitána Larse Stindla, jehož od pohárového vystoupení trápí potíže s kolenem. O poznání horší situace ale panuje na druhé straně, kde jsou mimo hru Giefer, Kirchhoff, Uchida, Aogo, Goretzka, Farfán a Obasi. Nejistý byl navíc start Kevina-Prince Boatenga (žaludeční problémy) a Huntelaara (koleno), oba však nakonec budou moci hrát.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Pander - Schmiedebach, Andreasen - Bittencourt, Kiyotake, Prib - Joselu
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Ayhan, Höwedes, Matip, Kolasinac - Neustädter, K.-P. Boateng - Choupo-Moting, M. Meyer, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.50 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Oba trenéři, jak hoffenheimský Markus Gisdol, tak Markus Weinzierl z Augsburgu hlásí, že jsou připraveni na nové bundesligové mače.

Přesto však v obou táborech nepochybně panuje rozdílné rozpoložení. Zatímco první zmíněný klub po výsledku 9:0 s přehledem postoupil do dalšího kola DFB-Pokalu, ten druhý z této soutěže už vyprovodil 1. FC Magdeburg, jinak hrající až čtvrtou ligu! "Taková porážka by se bundesligovému celku určitě stávat neměla. Nicméně pro nás byla určitým varování, že prostě musíme jít do každého dalšího zápasu na 100%, tak jako tomu bylo v minulé sezoně," prohlásil Weinzierl, jenž s podceňovaným klubem obsadil velmi solidní osmou příčku.

V Hoffenheimu mají naopak velkou radost jak z pohárového postupu, tak z toho, že první duel nové ligové sezony sehrají před vlastními příznivci ve Rhein-Neckar Areně. "Na ten zápas se opravdu, opravdu hodně těšíme. Posledních šest nebo sedm týdnů jsme velmi tvrdě pracovali, ale přesto nevíme, jak se nám bude dařit. Přeci jenom hrát Bundesligu je jiné než nastupovat k přátelskému utkání, byť jsme se v nich střetli i se soupeři zvučných jmen," prohlásil kouč Gisdol. Gisdol, jenž je na prvoligové scéně mezi hlavními kouči nováčkem, je zároveň přesvědčený o tom, že Augsburg bude velmi silným soupeřem, navzdory porážce ve zmíněném pohárovém utkání: "Veřejnost je stále podceňuje. A to i přes jejich vynikající umístění z minulé sezony. Vždyť jim jen o kousek unikla Evropská liga. Jsem přesvědčený o tom, že to vypadnutí z poháru je naopak ještě více nabudí k dobrému výsledku."

Domácím bude po zranění k dispozici kapitán Andreas Beck, ovšem nejistý je start objevu minulé sezony, Brazilce Roberta Firmina. Weinzierl se zase bude muset obejít bez Andrého Hahna, který si pro své další působiště zvolil Borussii Mönchengladbach, ale také třeba českého záložníka Jana Morávka, který je zraněný.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.50 - 4.20
více informací
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Sobotní podvečer přinese na německé fotbalové scéně na řadu očekávaný šlágr prvního kola, ve kterém Borussia Dortmund přivítá Leverkusen. Ten má na zápasy na Westfalenstadionu poměrně dobré vzpomínky, naposledy si ze žlutočerného svatostánku odvezl tři body.

Borussen mají za sebou poměrně vydařenou sezónu, ve které zpočátku dokázali držet krok s vedoucím Bayernem, ovšem posléze i díky četným zraněním BVB došel dech a mnichovský velkoklub si na konci sezóny hýčkal neuvěřitelný devatenáctibodový odstup.

Svěřenci Jürgena Kloppa tak mají o motivaci postaráno a rádi by začali sbírat potřebné body hned od samého začátku. "Bayer měl už v minulé sezóně velmi kvalitní tým, který ještě posílil. Leverkusen je vždycky obtížným soupeřem," prohlásil Klopp, jehož tým má za sebou postup do druhého kola DFB-Pokalu, když naprosto jasně vyhrál na půdě Stuttgarter Kickers.

Také Bayer měl skvělý úvod minulého ročníku, ovšem postupem času začal farmaceutickému mužstvu docházet dech, dokonce odešel z lavičky Sami Hyypiä, jehož místo zaujala jeho bývalá "pravá ruka" Sascha Lewandowski, který nakonec dovedl Werkself na čtvrté místo.

Do nové sezóny však ambiciózní porýnský tým povede Roger Schmidt, který má za sebou úspěchy s rakouským Salzburgem. A ve stejném duchu by rád pokračoval i v Bayeru. "Samozřejmě všichni chceme odehrát dobrý zápas. Očekávání jsou obrovská," uvedl Schmid před výjezdem do Dortmundu, kde jeho tým hned na rozjezd čeká jeden z nejtěžších soupeřů.

Borussia před utkáním počítá výrazné ztráty. Z nejrůznějších důvodů do zápasu nenastoupí Weidenfeller, Hummels, Subotić, Schmelzer, Sahin, Gündogan, Sven Bender, Blaszczykowski, Ji a Ramos. To Farmaceutici jsou na tom o poznání lépe a mají kompletní kádr.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Langerak - Piszczek, Sokratis, Ginter, Durm - S. Bender - Jojić, H. Mchitarjan - Reus - Aubameyang, Immobile
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Toprak, Spahić, Boenisch - Castro, Rolfes - Bellarabi, Son - Çalhanoğlu - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 4.00 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Sotva skončilo mistrovství světa a už tu máme i novou ligovou sezónu. Tu na německé scéně obstará Bayern Mnichov, jenž před vlastními fanoušky přivítá Wolfsburg. Obě strany mají jen ty nejvyšší ambice, můžeme se tak těšit na opravdu zajímavou podívanou...

Mnichovský velkoklub má za sebou skvělý ročník, ve kterém dokázal naprosto jasně triumfovat na domácí scéně - získal ligový i pohárový titul. Stejný cíl si pochopitelně Pep Guardiola a jeho ovečky dávají i před startem letošního ročníku, ve kterém by chtěl Bayern opět promluvit do závěrečných bojů také v Lize mistrů, ze které loni vypadl v semifinále s Realem Madrid.

Přípravu FCB výrazně ovlivnila absence hráčů, kteří se představili na světovém šampionátu, přesto se mnichovský velkoklub nechce a ostatně ani nemůže na nic vymlouvat. "Máme za sebou skvělé mistrovství světa se zaslouženým titulem Německa a velkým úspěchem hráčů Bayernu," uvedl před startem nového ročníku generální ředitel Karl-Heinz Rummenigge.

Spokojenost s minulým ročníkem musí panovat také ve Wolfsburgu, který se postupem času neustále zlepšoval a nakonec obsadil konečnou pátou příčku, čímž si automobilový celek zajistil možnost účasti v Evropské lize. Letos by však Vlci rádi zabojovali rovnou o milionářskou LM.

Wolfsburgu se na hřišti Allianz Areny vůbec nedaří a pravidelně odjíždí z Mnichova bez bodu. VfL pak během posledních zápasů na bavorské půdě dokonce nevstřelilo ani gól. "Jde o zahajovací zápas sezóny. To je samo o sobě obrovskou motivací," prohlásil kouč Dieter Hecking.

Bavorům bude vyjma dlouhodobě zraněného Javiho Martíneze (zpřetrhané kolenní vazy) scházet také Rafinha, Bastian Schweinsteiger a Franck Ribéry, které shodně trápí zranění. Druhá strana se naopak musí obejít bez Diega Benaglia, jehož skolila virová infekce.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Badstuber, Dante, Alaba - Shaqiri, Lahm, Höjbjerg, Juan Bernat - T. Müller, M. Götze - Lewandowski
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grün - S. Jung, Naldo, Knoche, Rodríguez - Luiz Gustavo, Guilavogui - Hunt, Arnold, De Bruyne - Olić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 6.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FC Köln00000:00
 TSG Hoffenheim00000:00
 Borussia Mönchengladbach00000:00
 1. FSV Mainz 0500000:00
 SC Freiburg00000:00
 VfB Stuttgart00000:00
 SC Paderborn00000:00
 FC Augsburg00000:00
 Borussia Dortmund00000:00
 Hertha BSC00000:00
 Werder Brémy00000:00
 Bayer Leverkusen00000:00
 Bayern Mnichov00000:00
 Schalke 0400000:00
 Hamburger SV00000:00
 Hannover 9600000:00
 VfL Wolfsburg00000:00
 Eintracht Frankfurt00000:00
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg
sobota 15:30Hannover 96 - Schalke 04
sobota 18:30Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
neděle 15:30SC Paderborn - 1. FSV Mainz 05
neděle 17:30Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (341)

Přidat komentář
blackhawk88

A je to tu ! konecne sa zacina bundesliga. Tesim sa a dufam, ze Bayern opat obhaji titul.

Reagovat
smazaný uživatel

na to zabudni toto je sezona bvb

Reagovat
blackhawk88

bvb mi je tiez sympaticke muzstvo, budem sledovat aj ich zapasy, ale tak Bayern je srdcovka :) cize zabudni ty, ze BVB nieco vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď neobháji, verím BVB a niekde v pozadí čakám prekvapko od Leverkusenu alebo Wolfsburgu.

Reagovat
Bayern +

Boha, to je zostava.

Reagovat
blackhawk88

no tiez mam zmiesane pocity. zaciatok sezony bude velmi tazky. Bayern by mal minut trochu penazi na trhu. Dufam, ze Benatiu sa podari dotiahnut. Khedira by tiez nebol zly ako DM, minulu sezonu takmer nehral kvoli zraneniu, ale na MS sa od zapasu k zapasu zlepsoval a mozno kupit este Di Mariu. Potrebujeme mat i kvalitnu striedacku a o rok sa pokusit ziskat Reusa :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reuse nikdy

Reagovat
Pasha

Borrusia Mníchov ?

Reagovat
bayern987

Co to meleš?

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte. na yahoo bude nejaka eurofotbal liga ? diky

Reagovat
smazaný uživatel

Bayernaci poraďte kdo dnes da gol potřebuju zarobit ..a co je stim hercem Arjenem van Robenem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reus Aha toho Bayern ešte nevykupil...

Reagovat
db18

budem hrát tužku, takže jeslti dá někdo gól, tak to nejspíš bude Müller, nebo Götze

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo Robertek. Jiná možnost asi neni dík

Reagovat
db18

ten má náběh na Torresovské prokletí

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že bych mu to nepřál, ale dnes by mohl

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski sa trafí určite, ale kurz tam asi bude smiešny čo?

Reagovat
smazaný uživatel

1,7 to je na piču no

Reagovat
smazaný uživatel

No tu neprohru Vlků za 3,8 prostě zkusit člověk musí

Reagovat
db18

(škoda, že už nic nemam)

Reagovat
Bayernista18

Navíc když Vlci posílili o Lorda Bendtnera.

Reagovat
DieFohlenBMG

ja vidim 4,29 na sazkabetu ale myslim si, že bayern vyhraje o gol, mozna o 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dneska PP i na ARD

Reagovat
smazaný uživatel

Tradične otvárací zápas, ale mne už od dnes nabehol balíček Flexi s E2 takže si to užijem s českými komentátormi ...inak od 22:30 na Servus TV španielský Superpohár.

Reagovat
db18

já si teda asi ještě počkam na to, kde bude méně utlumený zvuk z tribun, protože by pak bylo šilený ticho

Reagovat
smazaný uživatel

Na E2 to zvyknú mať tak, že zvuk tribún je takmer v popredí a komentátora niekedy ani nepočujem Ale tak uvidíš večer

Reagovat
HSV1887

Užiju s českým komentářem?

Reagovat
slovaňáák

Jako vždy.:) Ale zajímalo by mě, jak je na tom ten ESplayer? Zejména co se stability přenosu a náročnosti na připojení týče? Díky.

Reagovat
Arne

http://www.eurosportplayer.cz/faq.shtml?qid=38

Já dřív nadával jak špaček a pak jsem zjistil, že mám to připojení docela výrazně slabší, než je požadováno... A přesto to funguje celkem obstojně, lépe než všechny možný streamy.

Reagovat
slovaňáák

To bych na tom neměl být úplně špatně, super. Přece jen ty streamy jsou dost často katastrofální, je načase konečně zkusit tohle. Děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

To čekání bylo nekonečný, tak sbohem česká fotbalová žumpo, nejlepší soutež světa je tu

Reagovat
smazaný uživatel

Ta už tu je týden

Reagovat
Bayernista18

Ta už dávno neni nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

No od tý doby co si začal fandit Bayernu jasný

Reagovat
Bayernista18

Co to s tim má společnýho a jak to vůbec myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno. Podle mě je Anglická lepší. Nebo aspoň mě baví víc.

Reagovat
Bayernista18

Mě taky celkem baví, hlavně domácí zápasy City a Liverpoolu, ale objektivně je momentálně nejlepší Primera Division a Bundesliga jen subjektivně pro mě osobně.

Reagovat
smazaný uživatel

No Španělská je pro mě nejnudnější teda. Když si odmyslím Real, Atletiko a Barcelonu tak je mě to nebere. Německá je v pohodě, ale mě nejvíc baví Anglie teda

Reagovat
smazaný uživatel

BL a PL sú špička.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Já Primera Division neberu jako nejzábavnější, ale jako nejlepší, na koukání to moc neni, ale v evropskejch pohárech vloni ukázali kvalitu nejen Barcelona, Real a Atletico.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
DieFohlenBMG

•New signing Mergin Mavraj and Dominik Maroh compete for the spot alongside Kevin Wimmer. ...

Reagovat
db18

takže Kalas je jako "náhrada" za Wimmera? (i když ten nehrál v poháru a Kalas taky ne) nebo už dohrál?

Reagovat
DieFohlenBMG

kalas jakoby v tom týmu nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Inak sledoval si včera Gladbach? Videl som záverečných 20.minút a potom ukážky gólov...Hahn fantázia ...prekvapil má Hermann na lavičke...čo to?

Reagovat
db18

Hrgota ten jeho druhý(?) gól byl parádní

Hermann měl docela nevyrovnaný výkony, tak je dost možný, že prostě ze sestavy vypadl A teď se tam nejspíš už nevejde

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý som stihol live heh sadla mu, možno sa chytí a bude jednotka do útoku. Tak Hermann vcelku sklamanie nato, že sa šuškalo o záujme United ešte niekedy v minulom roku. Nielen šepkalo, nejakí ľudia z United sa chodili pozerať aj na zápasy Gladbachu.

Reagovat
Bayernista18

Já zas viděl jen první půlhodiny a Gladbach hrál fakt otřesně, domácí měli míč na kopačkách a neproměnili pár šancí, ale i přesto Gladbach ved.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes očakávam prekvapko, i keď to možno znalcov až tak neprekvapí. Celkovo očakávam od Wolfsburgu, že táto sezóna ich posunie ešte vyššie a neprekvapilo by ma keby bojovali o 1-2 priečku. Káder sa absolútne neoslabil, naopak posilnil sa do každej rady, viacero hráčov odohralo ťažké zápasy na MS a vrátili sa vyspelejší + tréner Hecking. A hlavne obrovská motivácia podporená aj od vedenia klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomislav Marić, to jsou vzpomínky...

https://www.youtube.com/watch?v=XCo4pk-jwEM

Reagovat
HSV1887

"VfL pak během posledních zápasů na bavorské půdě dokonce nevstřelilo ani gól."

Možná by neuškodilo tam dopsat "..posledních tří ligových".. Celkově tam dali gól naposledy loni v dubnu v semifinále DFB-Pokalu.

Mein Tipp: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je to sice natěsno, ale napadlo mě, že by bylo fajn vytvořit tady z BL sekce na kicktipp.de tipovací soutěž pro letošní sezonu. Už jsem tu ligu vytvořil, a kdo má zájem, tak se může přidat.

Stačí kliknout na odkaz, pak se pomoci emailu zaregistrovat a pak kliknout na "Mitglied werden". Můžete si to ale taky dát do angličtiny (nahoře vpravo).

Pak už si zvolíte přezdívku (nejlépe tu, co máte tady na EF, ale jak chcete)

Tipují se přesné výsledky a bodování je následovné:

za přesný výsledek:: 4 body

za správně tipnutého vítěze nebo remízu: 2 body

a za správné tipnutí výherce + rozdíl vstřelených branek: 3 body (příklad: vy třeba tipnete 3:1, ale domácí vyhrají 2:0, tak dostáváte 3 body, protože jste tipli správně, že vyhrají o 2 goly)

http://www.kicktipp.de/efbundesliga/

Reagovat
HSV1887

Jo, to znám tu tipovačku. Dobrej nápad

Jsem tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

ale jo... jsem tam

jen by to možná chtělo to občas připomenout, sice jsem si nastavil upomínku na email, ale stejně

Reagovat
smazaný uživatel

právě, to je pak nehorší. Člověk zapomene tipnout třeba jednu sobotu a hned má velký deficit. Párkrát se mi stalo, že jsem zapomněl tipnout, ale mí protihráči sice tipli, ale netrefili vůbec nic je to prostě BL no, to se někdy nedá... a v tom je ta sranda

Reagovat
HSV1887

Já mám na tohle kolo vsazeno všech devět zápasů přesný výsledek, snad aspoň něco výjde.

Reagovat
smazaný uživatel

však vždycky se snažíš tipnout přesný výsledek, ne? Nebo nevím, jak to myslíš..

Reagovat
db18

asi u sázkovky 8 zápasů na tiketu a rozdělený na skupiny

Reagovat
db18

*9

Reagovat
HSV1887

Mezi tipnout a vsadit je rozdíl ne..?

Reagovat
smazaný uživatel

aha.. jasně. Moje chyba..

Reagovat
JozkokozleJ

Tak som sa na to dal. Snad mi to vydrzi, resp. nezabudnem pristupove udaje.

Reagovat
smazaný uživatel

ale chtělo by to ještě pár lidí. Čím více tím líp..

Reagovat
slovaňáák

Jsem tam také.

Reagovat
smazaný uživatel

teď už jenom musíš tipnout a nezapomeň na otázky..

Reagovat
db18

tak zatím jen Frankfurt - Freiburg jinak všechno špatně, někde jsem výsledek otočil (Bayern-Wolfsburg) a někde mam jen počet gólů

Paderborn jsem přemýšlel 2:1 nebo 0:3 a dal jsem to druhé

Reagovat
smazaný uživatel

no jo.. já mám zatím docela štěstí. Tolik bodů obvykle nemívám..

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně doufám, že budem vzadu hořet, snad by to Pepovi otevřelo oči a změnil by názor na nepotřebu defensivní posily Jinak očekávám vysoce neatraktivní zápas ze strany Bayernu.

Reagovat
db18

Reagovat
AndR

To jsou vyjádření do tisku, ale snad jsme blízko získání Benatii. Řím už má vyhlídnuté náhrady, takže by to do pondělí, na které mu původně dali deadline, mohlo klidně i vyjít.

Reagovat
smazaný uživatel

snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo není potřeba, stačí přestat hrát tu kravinu se třemi obránci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě mě napadlo povolat zpět na ten půlrok DvBčko. Ale utrácet desítky milionů za obránce je zbytečné...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Aufstellung FCB / Line up: Neuer - Dante, Lewandowski, Robben, Gaudino, Bernat, Götze, Lahm (K), Müller, Alaba, Badstuber |

Einwechselspieler / Substitutes: Reina - Shaqiri, Pizarro, Scholl, Rode, Hojbjerg Green.

Reagovat
smazaný uživatel

Gaudino Bernat

Reagovat
smazaný uživatel

Bernat len preto že ho moc nepoznáš alebo slabé výkony v príprave?

Reagovat
db18

šílený výkony... on umí jenom hrát dopředu...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se mi nelíbí, prostě malý Španěl co prohraje většinu osobních soubojů...

Reagovat
db18

Reagovat
db18

jeden důležitý naštěstí ustál, dopředu to je dobré - no, když už, tak bych ho radši dával na křídlo

Reagovat
db18

Tak Gaudino se v přípravě jevil docela dobře radši bych teda viděl Hojbjerga no, ale tohle mi vadí asi tak nejmíň

Reagovat
smazaný uživatel

tiež som čakal skôr Hojbjerga...

Reagovat
AndR

Guardiolovi za odvahu dát hned na úvod do hry 17 letýho kluka .

Snad to oboum vyjde .

Reagovat
JozkokozleJ

Kicker to poskladal na: Neuer - Lahm, Dante, Badstuber, Bernat - Gaudino, Alaba - Robben, Müller, Götze - Lewandowski; Toto by predsa len bola pre dnesok lepsia varianta, nez s tromi obrancami. I tak je zmien dost (v zostave).

Reagovat
AndR

To vypadá lépe. Snad to takhle bude.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

pořád tam máme jen 3 obránce... ta levá strana bude nejspíš hořet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pak teda nechápu, proč nehraje Rode místo Gaudina, v přípravě se mi moc líbil.

Reagovat
db18

Rodeho bych tam taky rád viděl, ale místo Bernata - Alabu zpět na LB, střed Rode + Gaudino (Hojbjerg)

Reagovat
Arne

Pokud to bude takhle, tak to není až tak špatná sestava (otazník je jenom ten Gaudino)... Ale kolikrát hrál Pep tohle německý rozestavení?

Reagovat
db18

v tv to napsali jako 3-3-3-1

Reagovat
db18

tak to tak doopravdy je

Reagovat
JozkokozleJ

Mne to pride ako jasne 4-2-3-1 s tym, ze ak ma loptu na kopackach Bayern, tak sa kridla (Götze a Robben) stahuju doprostred a lajny su sprinterskou drahou pre Lahma a Bernata, ktorych zaistuju, aby neprepadli, Alaba alebo Gaudino (podla toho, kde je lopta).

Reagovat
db18

při úvodnim výkupu mi právě přišlo, že to je rozestavený na to 3-3-3-1, ale ono to jinak vypadá s balonem a jinak bez

Reagovat
db18

Bernat

jinak z toho moc nepoznám, Lahma může postavit kamkoli a na 3 stopery by hrál i kdyby měl k dispozici jen jednoho stopera

Reagovat
smazaný uživatel

Scholl?

Reagovat
Arne

Synátor.

Reagovat
smazaný uživatel

wow tak to by mohl kráčet v jeh šlépějích

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Die Aufstellung der Wölfe: Grün - Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez - Luiz Gustavo, Guilavogui - De Bruyne, Hunt, Vieirinha - Olic

Zunächst auf der Bank: Drewes - Schäfer, Klose, Caligiuri, Dost, Malanda, Arnold.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg prekvapenie len Arnold na lavičke, škoda absencie Benaglia, som zvedavý na Gruna. A na Lorda si zatiaľ počkáme.

Reagovat
Arne

Abych řekl pravdu, tak mě spíš překvapuje, že Arnold nesedí už dávno. Já vždycky ho viděl, tak jsem ho zároveň neviděl, protože on jakoby ani nehrál... Jsou ale i lidi, co ho cpou do repre, protože je z Drážďan, tak třeba mám jen smůlu na špatný zápasy.

Reagovat
db18

Mně se vždycky víc líbil Arnold než de Bruyne

Reagovat
Arne

Ou, no ale to je možná kvůli těm ca. 20 milionům, který KdB stál... To potom čekáš trochu víc, než on zatím předvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

a co ty? ty se nechceš přidat do tipovačky? nebo co je se stasem a jv?

Reagovat
Arne

Jv službuje, stas myslím nasává někde na Moravě a já bych zapomínal tipovat každých čtrnáct dní, se mnou tyhle věci a třeba fantasy nemají moc cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

hehe..nasává na Moravě

jo, tak to je škoda.. to bychom už pak měli elitní sestavu. Ale i tak už je to dobré

Reagovat
jv

Přidám se možná později, ale spíš asi ne, protože bych s tím dřív nebo později sekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jdeme na to borci! Startuje nejlepší ligová soutěž světa

Reagovat
smazaný uživatel

Liga majstrov sveta. No nepochval sa.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne nám to začína Verím, že nás čaká najzaujímavejšia BL sezóna za posledné roky, z môjho pohľadu sú BL kluby čo sa kvality kádra týka silné ako nikdy. Suverénne najlepšie posilnili Leverkusen, Hamburg a Hoffenheim, výborne rozšírili káder Gladbach, Wolfsburg a Hertha. Na opačnej strane Augsburg a Mainz budú mať podľa mňa nie len problém zopakovať vlaňajšiu sezónu, ale vôbec prežiť v BL aj ďalší rok. Dúfam, že Meisterschale poputuje tento rok do Dortmundu, aj keď ešte lepšie by bolo, keby sa našiel po rokoch konečne nový triumfátor (Bayer )

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím, tiež by mi nevadil niekto mimo Bayernu a BVB po 5 rokoch s titulom. Ale najbližšie mám k BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola nakonec po drtivé kritice od českých odborníků na diskuzi ef upustil od rozestaveni se třemi stopery.

Reagovat
db18

hraje ho pořád... 3. je Bernat, který by měl hlídat Vierinhu

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to vypadá na 4-2-3-1

Reagovat
db18

Lahm se dost cpe dopředu, takže to chvílema vypadá na 3-3-3-1; Bernat pak jde více do středu - takhle to je když jdem do útoku, postupně se do toho přidá ještě Bernat a vzadu jsou jen dva, i když Bernat by asi měl být spíš vzadu

Reagovat
db18

ale je fakt, že Lahm tam nehraje toho alibistu, ale je mnohem víc v pohybu je to něco mezi no, ale ten 9 členný čtverec tam vidím docela často...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer už horí, škoda tej šance

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern samozrejme, neviem kde mi to n uniklo

Reagovat
smazaný uživatel

Co to trepes ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bude horiet zajtra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Grün zatim skvělý

Reagovat
Arne

No tohle vypadalo líp, než ve skutečnosti bylo, a tam tu šudlu nemusel vyrážet... Jinak kde tu půlhodinu byl Götze?

Reagovat
db18

tam kde bývá, když nehraje z křídla

Jo, toho Lewu měl předtím vychytat už napoprvé, a to druhé bylo teda efektní

Dneska je to zatím spíš Grünem, ale brzo už Robovi začnou počítat minuty bez gólu (teď čekam, že se trefí )

Reagovat
smazaný uživatel

Áno ten zákrok Gruna bol perfektný, ale to zakončenie Lewu neskutočnéééé

Reagovat
db18

Thomas

Reagovat
db18

Po minulém MS: http://www.eurofotbal.cz/bundesliga/2010-2011/reportaz/bayern-mnichov-vfl-wolfsburg-225814/ zatím stejný průběh, snad liga dopadne jinak

VfL mi přijde zbytečně pasivní, Werder jsem v minulé sezoně skoro nesledoval, ale jak tu stas popisoval Hunta, tak bych ho dneska asi nepoznal... chodí bránit dozadu, ale... chodí

Možná mu ale taky křivdím, protože si ho docela pletu s de Bruynem

Vierinha Bernata naštěstí vůbec nezouší, to by Arnold dle mne svedl více... od nás dobrá hra, nečekal jsem to...

jinak Bayern má nový trávník - takový hybrid s 6% umělky, který do teď byl jen na 3 stadionech (Wembley, Emirates Stadium a právě ve Wolfsburgu), takže bych taky čekal větší pohodu ve hře Wolfsburgu

Reagovat
dantetomas

Tak ale Wolfsburg nehrava s loptami s opacnou rotaciou, takze sa ta vyhoda neguje

Reagovat
db18

(Bayern je ale taky nemá )

Reagovat
dantetomas

Su to unterwassermani. Nakupili take, premalovali ich a tak maju spolu s tou trochou umelej travy obrovsku vyhodu proti konkurencii

Reagovat
db18

tak výsledek stejný

Reagovat
smazaný uživatel

Gaudino patrí k najlepším hráčom na ihrisku, v strede Bayernu mi chýba niekto ako Kroos alebo Basti, pretože tam perfektne lopty zbiera Guilavogui. Na strane Wolfsburgu mi chýba kladivo na hrote, proste Olič to tam nemá šancu sám ubehať a vydrieť a vysoké lopty do vápna sú totálne stratené....očakávam toho Dosta v 2.polčase

Reagovat
JozkokozleJ

Guilavogui tam mal velmi dobre defenzivne momenty. Som bol trosku sklamany, ze nehraje Malanda, ale ten do defenzivy nie je tak vyrazny ako je dnes Guilavogui.

Reagovat
db18

no, tak teď to dost zmršil

Reagovat
JozkokozleJ

Tak som Guilavoguiho prechavlil... taka hrubica. A Robben naherne zakoncil.

Reagovat
db18

Oliće bych tam ale nechal a stáhl někoho z té ofenzivní trojky

Reagovat
smazaný uživatel

Vierinha pude dolu a Arnold na hřiště podle mě.

Reagovat
db18

tak odešel Hunt Arnold tam ale je

Reagovat
smazaný uživatel

Tak odišiel Hunt - dosť nevýrazný, takže zaslúžene.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Bernat zatím nepřekvapil, Vierinha se dvakrát rozeběhl a dvakrát mu pláchnul, dopředu si snad jen jednou naběhl a hned to zazdil.

Jinak překvapivě je hra celkem přímočará, docela se mi to líbí. Gaudino nehraje špatně a Thomas by klidně mohl udělat nejlepšího střelce.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Arjenek při chuti

Reagovat
smazaný uživatel

Ivica

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl gol ty píčo A Neuer se může posrat

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer? ne, ten vyhrál MS dostal zlatou rukavku a ještě vyhrál zápas s Wolfsburgem, ten nemá jedinej důvod s se posrat.

Reagovat
Arne

Ať jde s tímhle do prdele... Ne, tohle stěžování a signalizování neexistujících ofsajdů, to Neuer ani nikdo z Bayernu nedělával, než dorazil Pepek.

Reagovat
db18

místo aby zlepšil svou pozici, tak zvedá ruku (a reklamoval teda ruku)

Reagovat
Arne

A tentokrát teda právem... Ale zajímalo by mě, jak to mohl vidět, když v tu chvíli teprve zjistil, že se už hraje a otáčel se směrem k míči.

Reagovat
db18

to netuším - ale tyhle situace se prý mají pouštět... (kdo ví kdo to vymyslel)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vcelku pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

a co konkrétně ti na tom vadí?

Reagovat
db18

Místo toho aby reagoval na Olice, tak zvedal ruku...

Reagovat
JozkokozleJ

A pozri video s tou sancou Malandu. Tam tiez z nejakeho dovodu dviha ruku (Snad se len hlasi o loptu, hoc to tak nevyzera.)

Reagovat
Arne

Jj, prostě nepochopitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo dal druhý gol za bayern?, jsem to nějak nestihl

Reagovat
db18

Arjen

Reagovat
smazaný uživatel

Díky myslel jsem si to

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa

Reagovat
db18

zrovna začíná svojí občasnou labilitou v zakončení Ale herně je zatím super

Reagovat
Firkraag

Neuer dnes snad už třetí kiks :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Shaq je příšerný, nakonec bude mít problém dostat se do sestavy přes mladíky.

Reagovat
db18

to ale i Götze...

Reagovat
penepi

Reagovat
db18

Malanda

Reagovat
Firkraag

to se jen tak nevidí, ale asi smůla no

Reagovat
PavlíčeQ

?????????? jak nedát gól

Reagovat
dantetomas

Na silvestra o zabavu postarane

Reagovat
JozkokozleJ

Tak mne ten zakrok Danteho na Olica vobec cisty neprisiel. Dante absolutne nesiel smerom k lopte, ale smerom do Olica. To by sa piskalo snad i v hokeji ako nedovolene branenie.

Malanda

Reagovat
db18

ruce měl u těla, hráč byl "u puku", v hokeji by to byl ukázkově čistý hit

Reagovat
JozkokozleJ

Iba v pripade, ze by atakovany hrac mal v drzani puk. Tu sa Olic snazil loptu este len ziskat pod kontrolu tym, ze ju dobiehal. Takze faul i v hokeji.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

ale nepíská se to nikdy

Reagovat
JozkokozleJ

Sem-tam ano. Dobry rozhodca zapiska. Na pohlad by to bola divna penalta, ale ja by som ju na truc za hlupost Danteho zapiskal. Aky je rozdiel, ked niekto drzi loptu a ja sa rozbehnem na stylom ala NHL ho naramplujem? To by sa tiez nepiskalo? Tento typ zakrokov ma vo futbale vylozene vytaca a este, ked niekto obskakuje loptu 10 metrov, aby sa k nej nedostal protihrac, nez opusti ihrisko (tiez mi to casto pride ako branenie v hre).

Reagovat
kiwwi

Malanda brutal miss vs. Bayern

https://mediacru.sh/OZ-oip7mKrFA

kto nevidel Malandov miss

Reagovat
db18

Reagovat
PavlíčeQ

Největší fail světa tohle

Reagovat
DieFohlenBMG

tak to dopadá, když má hráč levou nohu jenom na opírání

Reagovat
smazaný uživatel

ten Bernat

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PavlíčeQ

Rodeeeee

Reagovat
dantetomas

Ooops

Reagovat
PavlíčeQ

Tak nic

Reagovat
db18

tak Rode přišel nesmyslně o první gól...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to měl dost těžký pomezní

Reagovat
smazaný uživatel

parádní gól

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

Arnold s Caligiurim parádní výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ten Caligiuri ma pozitívne šokoval.

Reagovat
Arne

Arnold se mi dneska líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Rode snad příště v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Místo koho ale?

Reagovat
smazaný uživatel

BERNAT

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

počkej, včera jsi psal, že nehrál špatně

Reagovat
db18

Bernat nebo Götze

Reagovat
PavlíčeQ

Ty volee Müller

Reagovat
smazaný uživatel

Stocker jde zejtra za béčko

Reagovat
Arne

Stejně jako Lusti a na LB má být Nico, ti dva jsou taky mimo kádr... Zajímavě to začíná, z tohohle pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reus nejlepší střelec 27 gólu a pak hurá do chelsea.Můj nejoblíbenější hráč a do chelsea by se hodil na místo soz.Vypadalo by to

------------fabregas--matic-------------

Schurlle-----------------------Hazard

---------------Reus----------------------

------------------Costa---------------

To by bylo GG

Reagovat
smazaný uživatel

koho tu zaujima celzi ? uboziaci co musia kupit cely svet a aj tak bez trofeje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska BVB krutě nevěřím... ale snad to daj!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já jim zas krutě věřím

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

nechcem stavkovat proti vlastnemu timu ale ta marodka je dost velka

tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

já jim věřím - Pokud bude obrana stát pevně jako proti FCB a Mickie a Auba navážou na svoje předešlé výkony, tak to bude jízda

Reagovat
smazaný uživatel

obrana musí být pevná, jinak bych se klidně i vsadil, že Leverkusen klasicky, co šance - to gól..

Další věc na které bude záležet výsledek zápasu je nečekaně naše potence v proměňování šancí.. Immobile ať promění aspoň jednu šanci z mnoha a budu spokojen..

Reagovat
smazaný uživatel

coz bude problem lebo Immobile na mna zatial posobi ako slusny drevak

Reagovat
bayern987

Reagovat
HSV1887

2:2 to skončí.

Reagovat
Bayernista18

V zápase BVB s Bayerem by mohlo padat dost gólů a taky v zápas Gladbach - Stuttgart.

Reagovat
Bayernista18

OT: Zejtra v 11 večer se hraje MLS, Timbers - Sounders. http://www.youtube.com/watch?v=WLYSoXpkf1I

Reagovat
smazaný uživatel

OT: KICKTIPP

Přidal jsem se, ale už nemůžu tipovat ty otázky

Reagovat
smazaný uživatel

to nevadí, to se stejně myslím přičítá až na konci sezony a to se pak eventuálně může třeba odečíst

Reagovat
smazaný uživatel

1.Pro první tři body Dortmundu... dneska Reus hattrick a jedeme na mistra tahle sezoona bude naše....

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

no co je ti je?kurvo mnichovská chceš přes pičku?radši drž penis a šoupej s bayernem...ty kurvy mnichovský sou nuly nic nedokázaly tak nech Borussii žít mamrde...až tuhle sezoonu dortmund vyhraje tak si na tebee na EF počíhám...dostaneš vole...

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

v septembri/zari ti zacne skola a "pociha" si na teba tak tvoja pani ucitelka...

nechapem kedy sa na Borussiu nabalili take karikatury fanusikov ako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Tá predminulá sezóna, kedy bolo finále LM BVB-Bayern tomu veľmi pomohla, na oba kluby sa nabalilo mraky podobných "karikatúr"

Reagovat
bayern987

Proboha.....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Popravde, ja som ho tam i ocakaval.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec ani na lavičke

Reagovat
smazaný uživatel

Mr. GS to samý (nevím, jak je na tom zdravotně)

Reagovat
smazaný uživatel

ten je stále zranený...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nepletu, tak ani po roce v Německu nemluví německy, bohužel čeští fotbalisté jsou debílci, Petržela kdyby nebyl retard, může v klidu hrát BL a nezabírat místo pro někoho mladíšho v Plzni

Reagovat
smazaný uživatel

neviem, Petržela na BL podľa mňa nemal, ani v Plzni to už nie je bohviečo...Ale Kadlecovi som veril, že sa presadí, asi bol v Sparte trochu nadhodnotený a mal ísť najprv niekde do Holandska, alebo podobný medzistupeň...

Reagovat
Kepy_FCB

ty vole to není normální, vždyť i poslední dělňas který dělá jeden pohyb celý den se jazyk naučí za 3 měsíce

Reagovat
db18

vždyť chodil několikrát týdně na němčinu

Reagovat
FCSL

Když hráli ten pohár před týdnem, tak byl nemocnej. Asi to je ten důvod, jinak by aspon na lávce byl, v přípravě hrál dost.

Reagovat
db18

Výborně, kdy jindy by mi měl přestat jít ES2

Reagovat
db18

hurá, v 14. minutě obraz!

Reagovat
smazaný uživatel

todle je stejnej kolotoč jak první kolo loni

HAHOHE

Reagovat
smazaný uživatel

Já to zapl chvilku před gólem a hra na jednu branku ne a ne skončit

Reagovat
db18

...u vás v té fantě nikdo nemá Lewu?

Reagovat
smazaný uživatel

On Bayern u nás vůbec docela propadl Vybraní jsou, myslím, jen Müller, Lahm, Alaba. Boateng a Badstuber.

Reagovat
db18

To nechápu u nás šel hned v první volbě (a teda šlo asi 9 hráčů - nejvíc z BVB, tam je to 13 )

...no, ale první kolo a už jsem asi nesložil obranu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, ani Robben se neujal BVB bylo taky oblíbené, z tama šlo dost hráčů.

Reagovat
JozkokozleJ

Pasaz okolo golu, to bola paradna kanonada na Wolfa. Nechcem to pre dnesny zapas zakriknut, ale Werder, ked ma cokolvek vytvorit, je marny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

vůbec si to nezakřiknul

Reagovat
Virtuos

Zatial v Hannoveri nic moc futbal, same suboje o priestor, cakal som trocha viac hlavne od Shalke, pretoze ich kader ma velku kvalitu, len to nevidiet

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá půle, škoda, že tam nepadly další goly, hlavně Schieber todle prostě musí dávat, Haraguchi je šikovnej.... #hahohe

Reagovat
smazaný uživatel

ta standartka, ze který byl gol Brém, byla po tom souboji Beerens x (asi) Makiadi?

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze az potom dalsi suboj (faul). Ten Beerensov mi prisiel cisty suboj.

Reagovat
Arne

Standardka darovaná Kinhöferem, každopádně takových standardek je, já fakt nevím, na co Kraftík čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

bože

Reagovat
smazaný uživatel

Nedáš - dostaneš se opět ukázalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Leooooo - paráda!!!

Reagovat
Virtuos

Ten ma snad turbo v riti

Reagovat
smazaný uživatel

HANNOVER!!!

Reagovat
Virtuos

Joselu Hannover

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem dobrý výkon si takhle podělat takovýma pitomýma chybama. Nechápu. To se děje furt a nikdo se není schopný z toho poučit

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
REPLIKATOR

Kalas na lavičce. Ten dopadl

Reagovat
Virtuos

Kiyotake po svojom nastupe cez polcas ozivil hru 96, ale hlavnu zasluhu na vitazstve ma osa Prib-Joselu-Bittencourt (moj nazor), plus by som priratal dost nepresnosti hlavne do obrannej fazy Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Smolná prohra + zraněný Kolašinac. Parádní začátek sezony. A to ani nepočítám vypadnutí z poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

Langerak - Piszczek, Sokratis, Ginter, Durm - Kehl, Jojic - Aubameyang, Reus, Mkhitaryan - Immobile

očekávaná.. i když jsem čekal, že bude hrát Manni

Reagovat
vrabejka

Celkem rychly gol :D

Reagovat
smazaný uživatel

6. vteřina...

Reagovat
vrabejka

jaky je nejrychlejsi gol v historii Bundesligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

tak nám to rychle začalo...

Reagovat
JozkokozleJ

Leverkusen hraje fantasticky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
JozkokozleJ

Dortmund zatial kostuje vlastnej medicinky. Znie to zvlastne, ale vyzera to, ze dnes narazil na dynamickejsieho supera.

Reagovat
stas87

rovnakym stylom sa prezentoval Salzburg v EL,Schmidt ma do ofenzivy o nieco lepsich hracov ako mal v Rakusku,obrana Salzburgu ale menej chybovala,nemali tam ziadneho Spahica,sledujem to od 12.minuty,gol som nevidel..jediny kto mi tam nesedi je Calhanoglu,s Drmicom by to bolo este viac rychlejsie a nebezpecnejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Hakan bude výborný, v Kodani hral skvele, rovnako aj v príprave...Drmiča som čakal na pravom krídle, ale Bellarabi hrá v životnej forme, už od prípravy je fantastický, efektívny a ak bude takto pokračovať, tak 100% nahradí Sama a Josip bude až druhou voľbou na hrot či krídlo...

Reagovat
stas87

na moj vkus je oproti Drmicovi,Sonovi ci Karimovi menej dynamicky a priamocary a tieto atributy Schmidt pozadoval v Salzburgu,mat ho v zostave len kvoli standartkam..pripravu ani Kodan som nesledoval,nemal som zial tu moznost

pre mna Bellarabi prekvapenie nie je,on uz na jar bol dost dobry,teraz ma sancu dokazat ze dalsie hostovanie je nezmysel,dufam ze rovnaky krok nastane aj u Öztunaliho,on musi hravat a sbierat minuty,,to ze presedi druhu sezonu po sebe na lavicke mu neda absolutne nic

Reagovat
JozkokozleJ

No to by som mozno o Calhanogluovi tvrdil, kebyze nevidim Kodan a zatial dnesok. Ale on nijak nebrzdi hru, naopak, akoby sa narodil na motorke To je prave velke prekvapenie.

Reagovat
smazaný uživatel

v Kodani vyrobil 2 z 3 gólov Leverkusenu a nebolo to po štandardkách, boli to vyslovene kreatívne prihrávky za obranu...dynamicky ako krídla nie je, ale v tom priestore, v ktorom sa pohybuje mu jeho dispozície stačia, nie je vôbec pomaly, skôr naopak a časom to musí byť len lepšie...

Oztunali dúfam dostane nejaké šance, stále je však strašne mladý, cez Larsa, Castra, Rolfesa a Reinartza to bude nesmierne ťažké sa presadiť, jeho by som asi poslal niekde hosťovať...

Reagovat
JozkokozleJ

Mna Calhanoglu strasne prekvapuje. Hraje vyborne, jak v Kodani, tak dnes. Nedokazem si predstavit taketo vykony od Drmica. Prave Hakan tomu celemu dodava mozog. Uplne si uziva futbalu, a to som mal jeho prestup z HSV za vylozene unahleny.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som bol z toho nákupu aj celkom sklamaný, ale zatiaľ čo ho vidím tretí zápas tak mi zavrel ústa, ak bude takto hrať celú sezónu tak to bol kauf ako prasa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

kopírky

Reagovat
Kluivert9

Immobile je opravdu imobilní...

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana hoří, střed zálohy jakoby tam ani nebyl a útok je pak úplně odříznutý. Marco naprosto neviditelný a Piszczek a Kehl zkazili však každou přihrávku. Leverkusen hraje parádně a hráči BVB jsou strašně statičtí. Samozřejmě to podle mě je hodně zapříčiněno tím brzkým golem, který samozřejmě všechny šokoval a hráči po takovém golu jakoby úplně zapomenou na všechno co jim řekl trenér v šatně...

Reagovat
smazaný uživatel

To byl teda začátek. Absolutní nekoncentrovanost. Leverkusen je lepší a v určitých fázích i výrazně, lépe řeší předfinální a finální fázi, je to víc v pohybu. U nás mám pocit, že v ofenzívě dáváme zbytečnou přihrávku navíc, Ciro vůbec nestíhá, chybí tam větší důraz i přesnost přihrávek. Máme teda, co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Werkself fantázia Mám pocit, že Schmidt je to najlepšie, čo nás mohlo stretnúť. Neuveriteľne, za aký krátky čas dokázal vštepiť ten svoj štýl a ako rýchlo si to s novými hráčmi sadlo, už v Kodani to bolo dopredu výborné, presne tento futbal milujem, 4-2-3-1 s vysokým pressingom a rýchlym prechodom. Prekvapuje hlavne Bellarabi, ktorého som už v minulej sezóne odpísal, od prípravy hrá neskutočne efektívne a zatiaľ Sidneyho nahrádza perfektne.

Som veľmi rád, že po dlhom čase konečne môžem pozerať na Bayer s radosťou, vďaka Roger

Reagovat
JozkokozleJ

Mam to uplne rovnako. Tiez mi tento styl uplne lahodi oku. Uvidime, ci Bayeru nedojde dych. Predsa len, je to velmi narocny styl, na ktory neboli zvyknuti.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen zasloužená výhra - porazili nás vlastními zbraněmi. Jinak se to říct nedá.

Nevadí. Od teďka startujeme šňůru samých výher

PS: Bellarabi a Stefan neskuteční.

Reagovat
JozkokozleJ

Inak BL sezona 10/11 zacala pre BVB na chlp presne... a ako skoncila

Reagovat
Kenneth

Spíš jen začalo budování náskoku Bayernu. Letos to bude tak o 25.

Reagovat
vrabejka

Leverkusen fantasie! Snad na ligovém trůnu zustanou do konce sezony!

Reagovat
HSV1887

Dneska podle mě vyhraje Paderborn.

Reagovat
smazaný uživatel

futbal som nevidel ale zial sa potvrdilo to co som cakal/pisal vyssie

a Bayer tento rok bude sakra dobry

Reagovat
Virtuos

Jara na lavicke, som prekvapeny

Reagovat
Hokaido

Paderborn základní sestava 11 němců, na lavičce jeden turek, jinak to samý. To jsem hodně dlouho neviděl

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Reagovat
db18

...a ten Turek je rodák z Paderbornu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
stas87

cely ten gol ide za Zieglerom,on nechal ten nakop Geisa na Okazakiho bez toho aby siel do suboja,Okazaki si v pohode spracoval a len posunul na Kooa ktoreho fauluje Bakalorz..ak by Ziegler siel do suboja tak loptu odhlavickuje alebo odkopne..zbytocny gol a to bol Mainz celkom marny,kombinacne sa dostane k vapnu ale tym to konci,polcas mohol kludne byt 0:0

Reagovat
db18

místo toho to Geis pokazil dozadu a je to 1:1

Reagovat
stas87

on rastie zapas od zapasu,moc som mu neveril potom ako odisiel z Fürthu,je to ale len jedna sezona,uvidime ci nadviaze na tie vykony z minulej sezony sedel by mi treba v Schalke...

Reagovat
Virtuos

Brosinskemu zatial tento zapas nesedi, nechyta sa na aktivitu kolegov Djuricica a Kooa, potom ta prava strana Mainzu vyzera neaktivna

Reagovat
stas87

pretoz Brosinski je tahovy hrac,nevymysla nic a len posiela centre,kreativitou neoplyval vo Fürthe,to Djuricic a Koo su v tomto daleko lepsi,neboji sa vymyslat a tvorit,Brosinski hraval aj beka a nerad opusta svoj priestor,on proste do bodky splni pokyn trenera

Reagovat
Virtuos

Chcelo by tam niekoho viac aktivneho po kridle na pravej strane

Reagovat
božský John

Paderborn me sice nekolikrat posral pri sazeni, ale dneska se mi libi. Dobra atmosfera (ten stadion je vetsi nez byl ne?), hrajou peknej jednoduchej fotbal (furt takovej druholigovej-nic nevymejslet, flaknout to do kridla a centrovat). Mozna je to tim, ze hrajou proti slabymu mainzu, ale vypadaj slibne

Reagovat
frankiefcb

jj dívám se na ně a vzhledem k tomu, jak tu byli odepisováni, tak se na to pěkně kouká.

Reagovat
db18

Přijde mi docela podobný tomu stánku ve Zwolle tribuny za brankou hodně blízko trávníku, ale docela vysoko (a asi tam bude dobrá aktustika, jestli to pořád má ty holé stěny )

Reagovat
božský John

Akustika tam musi bejt supwr, opticky kotle nevypadaj jako extra pocetny, ale jsou slyset . Trosku jak hokejovej stadion

Jinak co ja pamatuju ze zapasu 2bl ci z highlightu, tak mi prijde, ze navysili kapacitu

Reagovat
JozkokozleJ

Nenevysovali, hoc to bolo v plane.

Reagovat
db18

Kostic skončil na lavičce dřív, než jsem čekal

Na hrotu zase Hrgota Ten je zatím parádní, nakonec žádná škoda, že VfL nezískalo nikoho do útoku

Reagovat
Virtuos

Preco je Hermann a Kramer na lavicke?

Reagovat
db18

Kramer tam bude asi ještě kvůli MS, po kterém měl delší dovolenou...

Herrmanna posadil Hahn

Reagovat
Virtuos

Tak u toho Herrmanna som to necakal, vzdy si ho pamatam ako nebzpecneho hraca, ktory bol zakladom ofenzivy zebier

Reagovat
db18

tak on v minulém ročníku neodehrál ani jeden zápas přes celých 90 minut, Favre ho vždycky sundal ze hřiště... takže se dalo docela čekat, že by posadil jeho - i když jsem si myslel, že by Hahn začal zleva a Patrick hrál nadále z prava, ale asi se v přípravě více líbil Traoré

Reagovat
Virtuos

Vdaka za vysvetlenie...k zapasu zatial to je az prilis opatrne z oboch stran, cakam vacsie nasadenie prave zo strany Borussie

Reagovat
HSV1887

Škoda, přál jsem výhru Paderbornu..

Reagovat
smazaný uživatel

Maxim

Reagovat
Bayernista18

Čekal jsem od Gladbachu výhru 2 : 0 nebo 3 : 0, tohle teda ani náhodou, možná největší překvapení kola (jestli stav vydrží).

Reagovat
db18

Kramer

Ale mUlreich si tam naběhl do dost špatný pozice, kdy zůstal stát za obráncem - pak to taky dopadlo tak, že po tom balonu ani nemohl jít

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele