Bookmakeři v úvodu předkola EKL favorizují Plzeň, Bohemians mohou překvapit

27.07.2023, 15:26
Aktuality
Tiket (© AFP)

Sázkové kanceláře v úvodním zápase druhého předkola fotbalové Evropské konferenční ligy jasně favorizují Viktorii Plzeň proti kosovské Dritě. Českému týmu věří okolo 98 procent všech sázejících. Naopak Bohemians Praha jsou v zápase s Bodö/Glimt kurzovým outsiderem.

Přestože proti týmu z Vršovic jdou téměř všechny sázky, existuje podle bookmakerů naděje, že Bohemians svého norského soupeře překvapí. Celkový objem sázek na oba dnešní zápasy přesahuje 20 milionů korun. ČTK o tom informovaly oslovené sázkové kanceláře.

Drita patří k předním kosovským týmům a pravidelně bojuje o titul v tamní první fotbalové lize. Plzni se nepodařil první zápas domácí ligové sezony s Teplicemi, když překvapivě prohrála 0:1. Ani Drita v posledních dvou přátelských utkáních nevyhrála a ani nevsítila gól. Zároveň má podle experta sázkové kanceláře Fortuna Romana Kovaříka problémy s disciplínou a dodržování taktiky.

"Plzeň je pohárově zkušený tým, který dobře ví, jak se v Evropě hraje. V domácím prostředí hrají Západočeši dlouhodobě nátlakově, v jejich prospěch hraje i silovost a standardní situace, do kterých se tým zaručeně dostane," uvedl Kovařík.

S jasným postupem západočeského týmu počítá také fotbalový bookmaker Tipsportu Petr Urbanec. Podle něj by prohra s Dritou mohla pro západočeský tým věst k budoucím změnám v soupisce. "Na úvod ligy Plzeň prohrála v Teplicích a kdyby měla ještě zaváhat proti kosovskému outsiderovi, tak by impulzivní šéf (Adolf) Šádek situaci možná řešil," řekl Urbanec.

Klokani z Vršovic si evropské soutěže zahrají po 36 letech. V prvních zápasech ale narazí na lídra norské ligy. "Pro Bohemians to bude těžký oříšek. Klokani mají za sebou pouze jeden ligový zápas, ve kterém navíc nepodali příliš dobrý výkon. Je to pro ně úplně nová zkušenost a moc optimisticky jejich šance nevidím. Z jejich pohledu bude důležité, aby přivezli hratelný výsledek do odvety - a tu si mohli užít společně s jejich fanoušky," uvedl bookmaker Chance Karel Brettschneider.

Bodö/Glimt se podle Kovaříka prezentuje ofenzivním stylem hry. Na domácí půdě by Bohemians Praha mohli Norům vzdorovat, v prvním zápase ale podle něj pravděpodobně prohrají o více jak jednu branku. Podle Urbance se ale zápas může vyvíjet jakýmkoliv způsobem. "Bohemka může být v pohodě. Silný soupeř za odměnu, se kterým si může užít parádní dvojzápas. Překvapení samozřejmě v klokaních silách je," dodal Urbanec.

Duel Viktorie Plzeň a KF Drita se uskuteční dnes v 19:00 v západočeské Doosan Aréně. Střet mezi Bohemians Praha a Bodö/Glimt se odehraje v 18:00 středoevropského času v Norsku na stadionu Aspmyra Stadion ležícím až za polárním kruhem. Odvetné zápasy jsou na programu 3. srpna.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Y.N.W.A

Panebože, co to je za článek? Kouknu na kurzy a asi vidím, ne? ...aha ale už jsem na to klikl... a něco tady napsal... tak už to chápu

Reagovat
netopier

Aj tak o celé stojí na mne. Ak vsadím na Plzeň, tak bohužial prejebú

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele