Určitě nejásáme, ale ono se to protrhne, věří Koubek po nepovedeném úvodu sezony

27.07.2023, 23:28
Aktuality
Miroslav Koubek (© AFP)

Hráči Plzně ani ve druhém soutěžním utkání nové sezony neskórovali a po víkendové porážce 0:1 v Teplicích v prvním kole nejvyšší soutěže dnes doma jen remizovali v úvodním duelu 2. předkola Evropské konferenční ligy s Dritou bez branek. Staronový trenér Viktorie Miroslav Koubek připustil, že nejásá, zároveň je ale přesvědčen, že jeho svěřenci střelecké trápení brzy prolomí.

Na tiskové konferenci uvedl, že šance na postup nyní vidí před odvetou v Kosovu jako vyrovnané. "Určitě nejásáme. Zápasy byly dva - v Teplicích a s Dritou. Tam jsme šance neměli a byli jsme absolutně bezzubí. Dnes to mělo úplně jiné parametry, šance jsme si vytvářeli. Je to rozdíl oproti poslednímu zápasu. Nezbývá než pracovat a ono se to protrhne," řekl Koubek.

"To tak ve fotbale bývá, bohužel je to na začátku sezony. Ukazuje se, že nám nesedí hra do těchto trochu zaparkovaných autobusů, do hlubokého bloku. Ono to nesedí nikomu. Ale dnes jsme k tomu přistupovali, jak to překonat, správně," doplnil jednasedmdesátiletý nejstarší trenér české ligy, který se před sezonou po osmi letech vrátil na plzeňskou lavičku.

Jeho svěřenci měli proti Dritě řadu šancí, dokonce dvakrát trefili břevno, skórovat ale z velké převahy nedokázali. "Myslím, že to bylo na čtyři nebo pět gólů. Problémem zápasu ale byla realizace šancí, proto je výsledek 0:0. Neměli jsme pravděpodobně kvalitu v koncovce, neměli jsme trochu i štěstí a byl tam výborný brankář, který měl dnes dobrý den. Nic se k nám ani neodrazilo," litoval Koubek.

V 86. minutě se hodně oddychl, když střídající Albert Dabiqaj po brejku ve stoprocentní šanci sám před gólmanem Jindřichem Staňkem těsně minul domácí branku. "To jsou zákony fotbalu, to je absolutní klasika. Zápas, ve kterém vám to tam nepadá. Bušíte, bušíte a pak se jen třesete, jestli se soupeři nepovede brejk. Do nějaké šance se dostane každý. Musíte se jen modlit," řekl Koubek.

Šance na postup před venkovní odvetou v Prištině jsou podle něj vyrovnané. "Šance jsou stále stejné, je to po prvním zápase otevřený duel. Máme nějaké herní poznání, že je to hratelný soupeř, což jsme samozřejmě věděli. Teď si to vyhodnotíme a připravíme se na to. Když někdo řekne, že šance jsou z hlediska domácího prostředí pro Dritu v odvetě 50 na 50, tak by to tak nějak mohlo být," přemítal Koubek.

Věří, že v odvetě by Plzeň mohla mít více prostoru v ofenzivě. "Domácí se budou snažit skórovat, určité skulinky v obraně mohou být. Ale my chceme hrát aktivně i tam. Nemáme co bránit, je to 0:0. Pokud by se utkání dostalo do vyrovnaného obrazu, mohlo by to pro nás být lepší," dodal Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
kilobyte

Krásná ukázka toho, jak na výsledcích v přípravě vůbec nezáleží. Plzeň v každém zápase mraky gólů a až na jednu remízu samé výhry. A teď 2 zápasy ani jedna výhra a dokonce ani jeden gól.

Reagovat
Seydou Doumbia

Není to už taková klasika u některých týmu? Top příprava, chujový start do sezony a naopak? Přátelské zápasy nemají žádnou váhu, tam i kdyby Baník porazil City tak to nic neznamená.

Reagovat
kilobyte

Já jsem radši, když Sparta v přípravě moc nevyhrává. A často hráči, kteří v přípravě září, pak vyhoří. Třeba Paixao dal v přípravě snad gól na zápas a pak byl úplně marnej a trenér ho hned odstavil. Plavšič v přípravě taky zářil a pak v předkolech nic.

Reagovat
Mass

Podobně jako u nás minulej rok v přípravě nejlepší hráč Eduardo Santos, Trpiš dokonce řikal, že ho budou mít fanoušci rádi, že je to novej Deli. A pak v lize když byl pod tlakem a dohrávanej, tak kupil chybu za chybou.

Plavšić je v přípravě vždycky vynikající, protože mu nehrajou do těla. V ostrym zápase se ho ale od míče odstrčí i dorostenec.

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně proto tyto piča zápasy nesleduju ani když hraje nevím Real s United a podobně, nemá to žádnou hodnotu. Na toho Paixaa si pamatuji no, v přípravě mistr a pak nic.

Reagovat
O.Giroud

Priprava je dobrá ak ťa zaujíma si pozrieť nejakých mladíkov, ktorých moc cez sezónu neuvidíš inak to je nuda.

Reagovat
Seydou Doumbia

přesně tak

Reagovat
$dolar$

U nás to platí o to víc.

Reagovat
Martin9719

Zlatá příprava loni kdy byl nejlepší Dědič.

Reagovat
Kejza

pod nim se tak spíš brzo protrhne židle

Reagovat
podnebný

Trenér Koubek měl myslet víc na důchod než na Plzeň. V tomhle věku už ztrácí kontakt s moderním pojetím a výsledky Hradce Králové byly spíš o štěstí než o kvalitě. Na rozdíl od něho třeba plukovník Rada v Dukle je z jiného těsta a Dukla nepochybně zabojuje o postup.

Reagovat
delfin

Jsou lidi, který myslej na Plzeň skoro pořád.

Reagovat
Modi6

Na mě je moc hořká. Já myslím víc na Budvar a třeba i Kozla (ne Luboše samozřejmě).

Reagovat
bartes

ještě že jsi to upřesnil

Reagovat
ratusek

Kozel (pivo i trenér)

Reagovat
delfin

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Modi6

Čím to, že když hrají naše kluby proti silným protivníkům, tak ti si vždy cestu do sítě, a to ne jen jednou, najdou. Kdežto pro naše týmy je "autobus" týmu z Kosova neřešitelným problémem. Místo pohodových minimálně 3:0, totální zmar.

Velké zklamání a nyní čekání na kosovský zázrak. Kecy, že to bude snadné, to si snad odpustí i věční optimisté. Ti věřili i Bohemce v Norsku......

Reagovat
bartes

Protože ty naše lopaty neumí útočit. Není to jen tímto zápasem, ale po mnoho generací jsme učení na taktickou stránku s 0 vzadu a slušnou fyzičkou. Takže to vypadá pak tak, že nějaký tým druhého sledu dokážou fyzicky uběhat, týmově je ubránit a spoléhají se na standardky, kde ti naši dřevorubci něco dotlačí.

Jakmile ale je český tým favorit, tak jde vidět, že nemají fotbalové myšlení, balón jim odskakuje od nohy, neumí si vytvořit volné prostory, natož do nich naběhnout a celkově stojí útočná hra pouze na jednotlivcích. Není to problém těch hráčů, ale především trenérů, kteří ten systém neumí praktikovat. Je to totiž mnohem těžší, než zaparkovat autobus plný dřevorubců před vlastní 16 a čekat na standardku.

Reagovat
bartes

Zrovna Koubek je na svůj věk poměrně progresivní trenér, ale když Plzeň ten autobus hrála několik let pod Bílkem a jednička v útoku je stále dřevorubec Chorý, tak bude ještě nějakou dobu trvat, než si zvyknout a útočný styl a Chorého pošlou nadobro mezi náhradníky a dají tam někoho, kdo aspoň připomíná fotbalistu.

Reagovat
Sosi

V klidu, jde ted o herni styl. Statistika byla jednoznacna. S Bilkem by to bylo 0:0 i na strely a drzeni mice 50 na 50. Tady to je i o stesti a o protrzeni te smuly. Uplne stejne jak tehdy naposledy pod Koubkem, soupere valcovali, prestrileli o 20 strel a k nicemu nepustili. Jen ty goly, no... ale to se zlomi, ja verim, ze Sadek si je toho vedom a tentokrat nebude zbrkly...

Reagovat
Blasphemer

Abyste u toho protrhnutí ještě byl, pane Koubek.

Reagovat
ratusek

Myslíš, že by ho v případě vypadnutí fakt vyrazil?

Reagovat
Blasphemer

Jak znám Šádka, tak to rozhodně nemůžu vyloučit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele