Dolehla na nás nervozita, otočit výsledek bude složité, řekl trenér Bohemians

27.07.2023, 21:29
Aktuality
Speciální vlaječka k utkání Bodö/Glimt s Bohemians (© twitter.com/bohemians1905)

Trenér Jaroslav Veselý připustil, že na hráče Bohemians 1905 dolehla v úvodním duelu 2. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti favorizovaného norského celku Bodö/Glimt nervozita. Pětačtyřicetiletý kouč v rozhovoru s ČT sport uznal, že otočit výsledek 0:3 bude za týden v domácí odvetě složité.

"Klokani" si díky čtvrtému místu v minulé sezoně zajistili první start v evropských pohárech po 36 letech. "Před zápasem jsme si nervozitu nepřipouštěli, ale zejména po prvním poločase tam byla. I u zkušených hráčů," prohlásil Veselý.

Pražané inkasovali dvakrát na přelomu obou poločasů, třetí branku dostali v závěrečném nastavení. "Když to bylo 2:0, bylo to hratelné. Teď už to bude na rovinu složité. Musíme se z tohohle zápasu poučit, předvést lepší výkon a pokusit se alespoň vstřelit branku a udělat body do koeficientu. Vidíme, o čem Evropa je. Bodö je kvalitní, je dlouho pospolu a má velkou kvalitu. Abyste tady uspěli, musíte využít toho, co vám nabídne. Vy zase nemůžete takhle nabízet branky v závěrech poločasu," litoval Veselý.

Za problém označil i umělou trávu. "Není to tady jednoduché. Nejenom že je tady skvělá atmosféra, ale i hřiště má úplně jiný odskok. Naši hráči s tím měli ohromný problém. To je jenom konstatování, není to výmluva. Určitě to o zápase nerozhodlo, ale svůj vliv to mělo," podotkl někdejší kouč Chrudimi.

Odveta je na programu za týden. Po dohodě se Spartou ji "Klokani" sehrají na Letné. Podle Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) je stadion Bohemians v Ďolíčku pro pořádání evropských zápasů nezpůsobilý. Vítěz dvojzápasu vyzve ve 3. předkole švédský Kalmar, nebo Pjunik Jerevan. Pro poraženého letošní účinkování v pohárech skončí.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Jason_

nemaju sa za čo hanbiť , len nejakým omylom su o jednu vahovu kategoriu vyššie

Reagovat
Lemond Laws

Omylom ani nie.

Prostě dostali možná nejlepší tým v předkolech celý EKL..

Bohemká pár let zpátky něměli na výplaty, neměli kde trénovat, neměli nic.

Reagovat
podnebný

Při vší úctě k Bohemce byla porážka očekávaná, jen neměla být tak vysoká. Ale průběh utkání byl jednoznačný a dva góly do šatny a třetí hned po přestávce ukazují na lepší koncentraci v soupeřově podání. Bohužel ani pro odvetu není velká naděje, že by se s výsledkem dalo něco udělat.

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Trenér Bohemky před zápasem vyhlásil, že nebudou hrát připosraně. Připosranější výkon českého týmu v evropských pohárech jsem už dlouho neviděl. Škoda, že to čtvrtý místo neurvalo Slovácko. To by taková bída nebyla. Včera fakt ostuda. Zakopaní na vlastní půlce čekali kolik dostanou a všechno odkopávali do autu, v lepším případě na Matouška

Reagovat
Kucka

První půle ano, ale druhá byl dost otevřený fotbal, Hála a Kova měli další gólovky. O postupu je jasno, doma doufám ve vstřelený gól a neprohru.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
didosh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele