Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkola - 2. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
27.07.2023 18:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Albert Grönbaek a Amahl William Pellegrino (© AFP)

Blesky z Bodö třikrát udeřily, postupové naděje "Klokanů" spadly za polárním kruhem k bodu mrazu

Bohemians nezačali pouť pohárovou Evropou dobře, když v prvním zápase druhého předkola Konferenční ligy padli na půdě Bodö/Glimt 0:3. Utkání, v němž měl norský celek jasnou převahu, mohli paradoxně gólově otevřít "Klokani", Jan Matoušek ale v samostatném úniku selhal. Vítěznou trefu domácím zařídil těsně před pauzou 22letý talent Albert Gronbaek, na nějž po změně stran navázali dva jeho další spoluhráči.

Domácí celek předcházela pověst vysoce ofenzivního týmu, což dokonale potvrzoval dosavadní průběh nejvyšší norské soutěže, která byla ve své polovině. Bilance 43 vstřelených branek v 16 utkáních Bodö vyšvihla na první příčku, a "Klokany" tak čekala těžká práce, aby se jejich návrat do evropských pohárů po 36 letech nesmrsknul na pouhá dvě klání. Víkendový vstup do české ligy Bohemians výsledkově zvládli, výkon v Pardubicích však značně pokulhával.

Norové byli podle očekávání aktivnějším týmem a defenziva Pražanů měla s bráněním hráčů soupeře velké problémy. V první velké příležitosti se po 20 minutách objevil Amahl Pellegrino, který se po narážečce málem dostal k zakončení z malého vápna. Skvělým obranným zákrokem se blýskl Antonín Křapka, jenž mu balon na poslední chvíli vypíchl.

"Klokani" se mohli ujmout vedení po půlhodině hry, kdy se do samostatného úniku uvolnil Matoušek. Útočník hostů ale s šancí nenaložil dobře a i kvůli rychlému návratu obránce nezamířil přesně. V další nadějné příležitosti nevyzrál křižnou střelou z pravé strany na Michala Reichla Gronbaek. Krátce před pauzou se tentýž hráč dostal k zakončení z podobného místa znovu a tentokrát už nezaváhal.

Žlutá horda pokračovala v nastoleném tempu i po přestávce a odměnou jí byl druhý přesný zásah. Sondre Sörli dribloval s balonem po pravé straně šestnáctky a zpětným pasem našel nohu Pellegrina, jehož přízemní střelu zastavila až síť.

Klub z Vršovic se připomněl těsně před odehranou hodinou. Martin Hála si zpracoval míč v pravém rohu pokutového území a následnou pumelicí rozezvučel břevno. Krátce po něm se sám před brankářem zjevil střídající Jan Kovařík, v rozhodující chvíli však podklouzl a zakončení se mu nepovedlo. Na druhé straně mohl po chybném zákroku Reichla přidat třetí gól Gronbaek, ale jeho technický pokus se do brány nevešel. Zápas uzavřel gól Runara Espejorda, který se po pěkné kombinační akci dostal sám před gólmana a bezchybně zakončil.

Obtížný výlet za polární kruh tak pro Bohemians skončil očekávanou porážkou. Odveta se na pražské Letné odehraje 3. srpna, přičemž čas výkopu byl stanoven symbolicky na 19:05.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (429)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele