12. kolo
26.11.2023 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Voith-Arena (© AFP)

Noční můra Heidenheimu skončila, absence gólů přinesla první bod s Bochumí po pěti letech

Heidenheim remizoval ve 12. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Bochumí 0:0. Nováček soutěže tedy sice na čtvrtou ligovou výhru nedosáhl, těšit ho ale mohl alespoň fakt, že po pěti letech s Die Unabsteigbaren nepadl. Mezi nedělními soupeři okupujícími spodní příčky tabulky tak i po vzájemném střetnutí zůstal jednobodový rozdíl.

U fotbalistů Bochumi přišlo v posledních duelech malinké herní zlepšení, a tak jim reprezentační pauza příliš vhod nepřišla. Stále však měli od startu ročníku Blau-Weiss na kontě pouze jednu výhru, přičemž se nacházeli nebezpečně blízko sestupovému pásmu. O moc lépe na tom nebyl ani Heidenheim, který nasbíral jen o jeden bod více. Zároveň ovšem dokázal již třikrát v letošní sezoně zvítězit, přičemž všechny triumfy zaznamenal na vlastní půdě.

Po úvodním oťukávání se domácí chopili dominantní role a s převahou v držení balonu kontrolovali průběh hry. Většinu času však pouze z bezpečné vzdálenosti od branky soupeře, útočným snahám nováčka soutěže totiž dobře zformovaní Blau-Weiss bez větších problémů odolávali. Fotbalisté VfL se navíc po zisku balonu pouštěli do rychlých protiútoků, branku z nich ale vytěžit nedokázali. Po půlhodině hry si dobývání pevné defenzivy vyzkoušela i Bochum. Změna obrazu hry se nicméně na výsledkové tabuli neprojevila.

Hosté nepolevili ani po poločasové přestávce. Kousek za pokutovým územím napřáhl Patrick Osterhage. Jeho dělovku však lapil připravený brankář Kevin Müller. Heidenheim se ovšem nenechal zahanbit a o překonání bochumské defenzivy usiloval především centrovanými balony. V 77. minutě utekl obráncům Blau-Weiss Nikola Dovedan a gólman Manuel Riemann jeho pokus zneškodnil až na brankové čáře. Zbytek utkání se nesl ve znamení zodpovědné obranné hry a nekompromisně tvrdých zákroků. I kvůli tomu se diváci gólu nedočkali.

Oba celky sehrají další ligové utkání 2. prosince. Heidenheim změří síly s Lipskem, Bochum poté přivítá doma Wolfsburg.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele