6. kolo
29.09.2018 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - RB Lipsko 1:2

V Rhein-Neckar Areně bude zase na chvíli smutno, protože tři body si odváží Lipsko. Posloužily mu k tomu dva přesné zásahy Yussufa Poulsena, který se trefil v rozmezí dvaceti minut. Závěrečná penalta Andreje Kramariće už moc nezměnila.

Před utkáním možná nejeden člověk favorizoval domácí Hoffenheim, který měl jednak dobrou formu a jednak to s Lipskem ve vzájemných duelech umí. Domácí brankář a kapitán týmu Baumann se měl na co těšit, protože proti němu nastoupila smrtící trojice Poulsen, Werner a Sabitzer. Právě hrotový útočník Timo Werner se jako první tlačil k zakončení, jenže nakonec byl čistě odstaven od míče.

Mladý útočník byl hodně aktivní a nejednou se musel Baumann pořádně natahovat, aby jeho jedovaté rány zneškodnil. V 19. minutě hodně aktivně hraného utkání se do šance dostal útočník Belfodil, který rozezvučel břevno hostující brány! Od něj se míč odrazil do rukavic brankáře Gulácsiho, který držel čisté konto.

Timo Werner zachytil nepřesnou přihrávku ve středu pole a pustil se do útoku. Jeho rána zpoza vápna se ale díky dobrému obrannému zákroku domácích k Baumannovi nedostala. Po další jeho šanci se znovu ozvala jen branková konstrukce, tentokráte zadní tyč z pohledu padajícího útočníka.

V 53. minutě už se Lipsko konečně dočkalo a jeho aktivita byla odměněna. Agilní střelec Timo Werner se k míči dostal po hraničním souboji a našel krásným pasem volného Yussufa Poulsena. Pro něj už nebylo problémem dostat míč zblízka do sítě - 1:0.

Stejný hráč uspěl o dvacet minut později podruhé. Nejprve si Poulsen musel stěžovat na špatně postavené tyče, protože zasáhl další z nich. Po povedeném rohovém kopu však promáchl střídající Jean-Kévin Augustin a toho využil zmíněný Poulsen. Nakonec to bylo jeho stehno, které dopravilo míč do sítě - 2:0.

Domácí Hoffenheim se stále nemohl dočkat branky. Joelington měl dost prostoru ke střele z dvaceti metrů, ale jeho technický pokus vyrazil Golácsi na roh. Přeci jen brankář Gulácsi neudržel čisté konto. Ilsanker složil v nastavení skluzem Belfodila a Andrej Kramarić úspěšnou penaltou nakonec snížil na 2:1. Víc už ale domácí nestihli.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele