10. kolo
28.10.2017 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Dortmund 4:2

Borussia Dortmund nedokázala ani na půdě Hannoveru přerušit svou současnou mizérii a podruhé z posledních tří ligových kol prohrála. V tabulce Bundesligy po delší době opustila vedoucí pozici, s dvaceti body je na druhém místě o tři za vedoucí Bayernem a právě s tímto soupeřem se za týden utká ve šlágru podzimu. Naopak pro Hannover má tříbodový zisk cenu zlata, neboť se díky němu propracoval na čtvrtou příčku s osmnácti body.

Diváci se v HDI aréně rozhodně nenudili, po úvodní opatrné dvacetiminutovce hned z první vážnější možnosti padla vedoucí branka. Po přihrávce z pravé strany se Felix Klaus dostával do dobré pozice a byl faulován brankářem Bürkim. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Jonathas a zamířil k levé tyči do protipohybu strážce Dortmundu - 1:0. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 27. minutě srovnal Dan Axel Zagadou.

Teprve osmnáctiletý francouzský talent si po bídném odkopu Bakalorze zpracoval míč efektivně na prsa a pak ho šajtlí chladnokrevně napálil do sítě. Osm minut před přestávkou se v tisíciprocentní možnosti objevil Andrij Jarmolenko, před nímž zívala na pravé straně odkrytá branka, jenže ten naprosto selhal a prostor tří tyčí vůbec netrefil. Proto ve 40. minutě přišel na druhé straně trest, Hannover šel znovu do vedení.

Po špatné rozehrávce hostujícího celku převzal míč rychlonohý Jonathas a vzápětí ho z pravého křídla naservíroval na nohu Ihlase Beboua, jenž chytře zamířil ke vzdálenější konstrukci kolem padajícího Bürkiho. BVB podruhé a naposledy srovnal v 52. minutě. Své předchozí zaváhání napravil Jarmolenko, když se po zmatcích v domácí obraně opřel do balónu z voleje a skóroval přízemním pokusem kolem gólmana Tschaunera.

Jeden z klíčových momentů se zrodil po necelé hodině hry, kdy Zagadou ve vyložené bankové příležitosti poslal k zemi Jonathase a zaslouženě uviděl přímou červenou kartu. K následnému přímému volnému kopu se postavil Klaus, parádně obstřelil zeď a trefil se do bližšího horního rohu. Následně Pulišič neuspěl v tváří tvář proti Tschaunerovi a v totožné pozici si na druhé straně vylámal zuby Klaus proti brilantnímu Bürkimu.

Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl definitivně rozhodnout Bebou, avšak po samostatném úniku vyběhnuvšího Bürkiho nepřekonal. Pojistku Hannoveru nakonec přidal v 86. minutě právě Bebou a prosadil se tedy podruhé v tomto střetnutí. Po nahrávce od střídajícího Harnika si navedl míč blíže do středu a nezištnou ranou zamířil k tyči kolem stojícího Bürkiho. V samém závěru ještě vystřihl parádní nůžky Harnik, gólman BVB byl proti páté inkasované trefě a parádně odvracel na roh.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele