27. kolo
04.04.2017 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - Schalke 04 3:0

Werder Brémy soupeři znovu naděloval. Pod další důležité vítězství se podepsal i český reprezentant Theodore Gebre Selassie.

Hned v první minutě pálil do boční sítě Guido Burgstaller. Domácí nechtěli zůstat pozadu, a tak odpověděli prostřednictvím hlavičky Zlatka Junuzoviće, s níž si Ralf Fährmann poradil. Poté přišli na pořad večera dvě dobré, leč neproměněné možnosti Alessandra Schöpfa. Následující akce už ovšem byla gólová.

Psala se 24. minuta, když poskakující míč nakopnul před bránu Junuzović. A udělal to tak šikovně, že si Gebre mohl najít prostor před Höwedesem a hlavou zaznamenat svou třetí branku v sezoně - 1:0. Pak se zapotil Felix Wiedwald, když nejprve vyrazil pokus Maxe Meyera, a následně si poradil i s Caligiuriho dorážkou.

Ve 39. minutě to se svým centrem hodně dobře myslel Burgstaller, nicméně Maxim Choupo-Moting na něj o kousíček nedosáhl. První půli zakončil Florian Grillitsch střelou do náručí Fährmannovi. Po změně stran nebezpečně mířil z přímého kopu Junuzović, ale brankář Schalke držel svůj tým nad vodou.

Po hodině hry byla zase řada na Wiedwaldovi, aby nejprve kontroloval mírně nepřesnou střelu Schöpfa, a poté uklidil šance Meyera, Choupo-Motinga a Goretzky. V 75. minutě přihrával Grillitsch do výhodnější pozice Finu Bartelsovi, jehož ve vlastním pokutovém území nedovoleně atakoval Benedict Höwedes.

Kopala se tedy "pětka", s níž si Max Kruse suverénně poradil - 2:0. A aby toho nebylo málo, přidali Brémští protivníkovi o čtyři minutky později na cestu do Gelsenkirchenu ještě jeden zářez. Kruse proniknul po levé straně do vápna a poslal míč zcela neobsazenému Maximilianovi Eggesteinovi, který z takové blízkosti tu prázdnou svatyni prostě musel hlavou trefit - 3:0. Pro svěřence Alexandera Nouriho to byl osmnáctý gól z posledních sedmi duelů!

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HunterRomario

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele