13. kolo
03.12.2016 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - FC Ingolstadt 04 2:1

Důležitý souboj z dolních příček tabulky vyzněl lépe pro Werder Brémy. Klub, za nějž nastupuje i Theodor Gebre Selassie (proti Ingolstadtu odehrál jen závěrečných pár minutek) tak poskočil mimo sestupovou zónu.

V 5. minutě si hodně odvážně proti Leckiemu počínal Jaroslav Drobný a mohl být rád, že rozhodčí Stieler neodpískal pokutový kop. Ve čtyřiadvacáté minutě mohli tedy jít domácí do vedení. Akce v podstatě začala už u českého gólmana. Na jejím konci centroval do vápna z pravé strany Fin Bartels a Max Kruse z první zacílil přesně za Martina Hansena - 1:0.

Střelec gólu zahrával o několik minut později přímý kop a balon těsně přeletěl břevno. Do konce první půle se neujala už žádná snaha. Skóre se měnilo v 58. minutě. Markus Suttner zahrával přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů. Překopnul zeď a dokonale zaskočil Drobného, který v tenhle moment trochu zaváhal - 1:1.

O minutu později mohl rozjásat davy Bartels, ale nedal. Rozhodující moment přišel na pořad odpoledne v 76. minutě. Nutno dodat, že výbornou práci předvedl v podstatě dvěma doteky Serge Gnabry. Tím prvním prodloužil na Hajroviće, který vystřelil na Hansena, jenž vyrazil napravo do míst, kam zatím doběhnul Gnabry. Jeho pobídka směřovala před bránu na Claudia Pizarra. Ten zblízka ingolstadského gólmana nepřekonal, a tak volil peruánský forvard přihrávku lépe postavenému Bartelsovi, pro něhož bylo opravdu jednoduché zvýšit na 2:1.

V závěrečné desetiminutovce si Die Schanzer vypracovali ještě tři příležitosti. Almog Cohen mířil nad. Mathew Leckie také neměl ideálně seštelovaná mířidla a Moritze Hartmanna vychytal Jarda Drobný. Werder tedy připisuje druhou výhru a další bodový zisk bude chtít urvat za týden v Berlíně. Na Ingolstadt čeká RB Lipsko, lídr Bundesligy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele