25. kolo
05.03.2016 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 2:1

Wolfsburg zvládl důležitý zápas proti Gladbachu a po výhře 2:1 oživil svoje šance na pohárovou Evropu. Domácí vedli po 17 minutách díky trefám Draxlera s Krusem už 2:0; Hříbata sice snížila ve 23. minutě prostřednictvím Raffaela, to ale bylo z jejich strany vše.

Vzhledem k tomu, že oba týmy se letos představily v Lize mistrů, dal se očekávat napínavý souboj s maximální kvalitou - a přesně tak to také vypadalo. Od samého začátku se oba týmy hnaly dopředu a v první desetiminutovce bylo k vidění několik slibných pološancí. O něco lepším dojmem působili domácí Vlci, kteří také svoji výhodu využili. Zatímco se hráči Gladbachu v úvodu zastřelovali, Wolfsburg pálil ostrými a po ranách Draxlera s Krusem (který ještě loni hrál právě za Borussii) v rozsahu pouhých dvou minut získal dvoubrankový náskok.

Na oba góly asistoval Maximilian Arnold, který byl dnes nejlepším hráčem na hřišti - neustále týral obranu Gladbachu svými náběhy, zkompletoval 88 procent svých přihrávek a celkově podal jeden z nejlepších výkonů sezony.

Hosté se nicméně odmítali vzdát; pouhých šest minut po Kruseho gólu na 2:0 se z ostrého úhlu prosadil Raffael a snížil na rozdíl jediné branky. Byla to jeho dvanáctá trefa v sezoně a zároveň vůbec první střela hostí, která mířila mezi tři tyče.

Po skvělé první půli hráči ve druhém dějství trochu polevili; místo frenetického fotbalu ze strany na stranu jsme byli svědkem platonického tlaku Gladbachu, který držel míč a snažil se prosadit postupnými útoky. Defenziva Vlků však držela znamenitě. Lars Stindl střílel z kraje vápna, gólman Koen Casteels ale jeho pokus elegantně zlikvidoval; lepší šanci na vyrovnání už Schubertovi svěřenci nedostali.

Domácí kouč Dieter Hecking před zápasem mluvil o tom, že dnešní zápas je extrémně důležitý; Wolfsburg byl po vloženém kole až osmý, jeho cílem je přitom první trojka. Po druhé cenné výhře v řadě se nicméně zdá, že krize je konečně zažehnána. Boj o Ligu mistrů bude ještě hodně zajímavý.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
hradec

VfL Wolfsburg 2:0 Borussia Mönchengladbach

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele