21. kolo
13.02.2016 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hertha BSC 2:0

Stuttgart připisuje pátou výhru v řadě. A Hertha může litovat, protože přišla o třetí příčku v tabulce.

Ve Stuttgartu zrovna nepanovaly ideální podmínky pro fotbal. Ve 23. minutě robustní Gentner obral o balon Fabiana Lustenbergera, díky čemuž se ocitnul sám před bránou, jenže rozhodčí Dingert viděl jeho faul. O čtyři minuty později to hlavou zkoušel Timo Werner, nicméně skóre stále zůstávalo bezbrankové. Následně se hnal dopředu Vladimír Darida a Emilianovi Insúovi nezbylo nic jiného, než jej nějakých dvacet metrů od branky nedovoleně zabrzdit. Balonu se ujal Marvin Plattenhardt, nicméně mezi tři tyče nezamířil. Tolga Cigerci pak nádherným diagonálním pasem našel Ibiševiće, jehož však vychytal Tytoń. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Hned po změně stran přihrával Insúa spoluhráči Wernerovi, který jenom o centimetry minul. Hosté se snažili už v následující minutě odpovědět prostřednictvím hlavičky Cigerciho a nepříliš povedené střely Vedada Ibiševiće. Po padesáti minutách hry se ale domácí dočkali vedoucího gólu. Alexandru Maxim vystřelil, Rune Jarstein vyrazil, balón se dostal téměř až na hranu pokutového území, kde Kostić přenechal spoluhráči Serey Diému a ten se trefil precizně vnějším nártem své pravé nohy přesně k tyči - 1:0.

Už za pět minut mohl vyrovnat John Brooks, jenže jeho rána lízla vnější tyč Tytońovy brány. V 66. minutě se střelou z dálky prezentoval Kostić. Na stav 2:0 si však diváci museli ještě počkat. V 70. minutě to zkoušel Ibišević, ale domácí gólman s jeho pokusem neměl mnoho starostí. Šest minut před vypršením řádné hrací doby přihrál ke hranici vápna Jarstein Vladimíru Daridovi, jehož přihrávka na spoluhráče nebyla dostatečně razantní. Chopil se jí tedy Lukas Rupp. Artem Kravets jeho nabídku sice propásnul, nicméně všechno jistil dobíhající Filip Kostić střelou levačkou do protipohybu - 2:0.

Ten samý fotbalista a krátce po něm i jeho spoluhráč Martin Harnik mohli přidat ještě další trefy, nicméně kouči Kramnymu výsledek určitě i tak vyhovoval. Stuttgart je totiž rázem desátý a příště se pokusí si vyšlápnout na Schalke. Oproti tomu Hertha BSC bude mít co napravovat v domácím zápase s Wolfsburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Favorit nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Bukvice měli pravdu .

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele