27. kolo
04.04.2015 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 3:1

Druhý Wolfsburg nepřipustil v domácím prostředí proti poslednímu Stuttgartu jakékoliv překvapení a po zisku tří bodů si v podstatě zajistil účast v příští sezoně Ligy mistrů.

Vlci chtěli kousat už od samotného úvodu utkání. V první šanci se ocitl Luiz Gustavo. Tedy, ocitl by se, kdyby v rozhodující chvíli neminul centr Robina Knocheho. Na druhé straně hřiště se pokusil odpovědět Filip Kostić, jenže tváří v tvář Diegu Benagliovi jako by raději poslal svůj pokus vedle. Hosté nadále působili vcelku svěžím dojmem. Však také vědí, o co hrají.

Jenže čára přes rozpočet se dostavila pět minut před vypršením řádné hrací doby prvního poločasu. Florian Klein ve vápně fauloval Daniela Caligiuriho a kopala se penalta, kterou s přehledem proměnil Ricardo Rodríguez - 1:0. Stuttgart však rychle znovu zapnul a ještě před pauzou stihl zásluhou Martina Harnika vyrovnat. Útočník VfB zužitkoval centr Kostiće z levé strany a z malého vápna překonal hlavou Benaglia - 1:1.

Ve druhé polovině však jako by se jeho spoluhráči soustředili spíše na udržení nerozhodného výsledku, což se proti klubu, jakým je Wolfsburg, rozhodně nevyplácí. V 65. minutě tak Ricardo Rodríguez svou druhou brankou v zápase opět překlopil misky na stranu svěřenců Dietera Heckinga. Švýcarský reprezentant rozehrával svůj přímý kop z poměrně velké vzdálenosti. Svena Ulreicha do značné míry zmátl svým pohybem Naldo, jenž hodlal takovou polostřelu/polocentr tečovat hlavou. Nakonec snad ale k žádné výrazné teči nedošlo, díky čemuž se balon odrazil od země do branky - 2:1.

V 76. minutě pak došlo k nedorozumění mezi hostujícími obránci, čehož využil Kevin De Bruyne, jenž poslal Andrého Schürrleho do vyložené příležitosti, se kterou si bývalý hráč Chelsea stylově poradil a načal tak svůj wolfsburgský gólový účet - 3:1. V závěru to vypadalo, že kdyby Vlci jen trochu chtěli, mohli klidně přidat ještě další branku. Místo toho však zřejmě šetřili síly na úterní pohárové utkání s Freiburgem.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele