12. kolo
23.11.2014 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - FC Augsburg 0:1

Fotbalisté Stuttgartu nezvládli domácí důležité vystoupení s Augsburgem a stále se nacházejí na posledním místě tabulky s pouhými devíti body. Dnes jim osud rozhodně nepřál, už po necelé půlhodině hry hráli v deseti po vyloučení Daniela Schwaaba a jedinou branku inkasovali zhruba dvacet minut před koncem z pokutového kopu. Hosté se tak díky tříbodovému zisku posunuli na solidní šesté místo s osmnácti body.

Úvodní dvacetiminutovka byla velmi opatrná z obou stran, do první možnosti se dostali domácí přesně po uplynutí této doby. Po přímém volném kopu si udělal v pokutovém území prostor Baumgartl a nebezpečně hlavičkoval, nicméně brankář Hitz byl připraven a míč bez problémů zkrotil. Jeden z důležitých momentů byl k vidění ve 27. minutě, kdy Schwaab podrazil nešetrně Altintopa a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do sprch.

O tři minuty později se hosté mohli dostat do vedení, když po Babově centru do středu pokutového území vypálil velmi nebezpečně Bobadilla a brankář VfB Ulreich si na své konto připsal velmi dobrý zákrok. Poté se až do konce úvodního dějství hrálo bez šancí a další příležitost byla k vidění zhruba deset minut po přestávce. Feulner se uvolnil na hranici pokutového území a vystřelil velmi dobře, gólman Ulreich famózně vyrazil míč na roh.

Přesně v polovině druhé půle se do balónu opřel Altintop a byla to vskutku stoprocentní příležitost, nicméně obětaví domácí hráči nakonec zabránili na brankové čáře gólu. Rozhodující moment se zrodil v 71. minutě, kdy po centru z pravé strany zahrál v pokutovém území rukou český krajánek Adam Hloušek a byl správě nařízen pokutový kop. Balón si poté na penaltový puntík postavil Paul Verhaegh a chladnokrevně zakončil do protipohybu Ulreicha k pravé tyči.

Hosté pak s přehledem bránili těsný náskok, měli o jednoho muže v poli navíc a Stuttgart do ničeho vážnějšího do konce utkání nepustili. Naopak ve třetí nastavené minutě mohl ještě zvýšit vedení Augsburgu střídající Caiuby, který do té dobyl nepobyl na hřišti ani pět minut, ale po dlouhém sólu zamířil z hranice vápna jen do boční sítě. Český obránce Hloušek odehrál celé utkání a vyjma smolného penaltového momentu předvedl slušný výkon.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele