29. kolo
18.04.2015 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - VfB Stuttgart 2:1

Augsburg rázně uťal sérii nepovedených zápasů a po domácí výhře 2:1 nad Stuttgartem výrazně oživil své šance na postup do pohárové Evropy; nyní mají svěřenci Markuse Weinzierla na sedmý Hoffenheim náskok už pěti bodů. Hosté naopak zůstávají v sestupovém pásmu..

Domácí byli v zápase aktivnějším týmem a po zásluze šli do vedení díky trefě Tobiase Wernera. Vyrovnávací trefa Daniela Ginczeka přišla trochu nečekaně, nicméně nutno uznat, že povzbuzený Stuttgart následně mohl skóre i otočit; místo toho však Raúl Bobadilla v 73. minutě rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Bavorsku.

Týmům ze spodní poloviny tabulky se v sobotu obecně nedařilo, takže případný úspěch mohl hostům výrazně pomoci. To by ale museli začít mnohem lépe a neinkasovat už v sedmé minutě - gólman Sven Ulreich se vydal z vlastního vápna, aby hlavou odklidil míč před dotírajícím Bobadillou, podařilo se mu však pouze přihrát Alexandru Essweinovi, který nacentroval na pohodlně dorážejícího Wernera.

Augsburg hrál v úvodním dějství opravdu dobře a dával tak zapomenout na špatné výkony z posledních týdnů, zvýšit na 2:0 se mu však nepodařilo, ačkoliv Werner měl v 17. minutě další dobrou šanci; tentokrát ho zarazil zdvižený praporek pomezního. Když proto Ginczek na zadní tyči po Kostićově přihrávce vyrovnával na 1:1, bylo to velké překvapení - do té doby se Švábové pouze bránili.

Sám Ginczek mohl dokonce přidat další trefu, těsně před pauzou však tváří v tvář gólmanu Marwinu Hitzovi neuspěl. Vyrovnávací trefa stuttgartskému sebevědomí vyloženě prospěla; svěřenců Huuba Stevense bylo najednou plné hřiště a Augsburg si musel dávat velký pozor. Jenže v dnešním zápase zkrátka fotbalová Štěstěna neodměňovala ty, kteří by si to zasloužili. Domácí, stejně jako předtím jejich soupeř, vytěžili další branku prakticky z ničeho - čtvrt hodiny před koncem vypálil Daniel Baier, Ulrich míč pouze vyrazil k Markusi Feulnerovi, a jeho pas našel před prázdnou bránou volného Bobadillu.

Hosté se nevzdali naděje na body a v závěru se pokusili soupeře zatlačit do defenzivy, tento plán jim však úplně nevycházel; naopak Augsburg se několikrát vydal do nebezpečných brejků. Ani jeden z týmů však už další branku přidat nedokázal.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele