21. kolo
15.02.2014 15:30 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - Hamburger SV 4:2

Braunschweig měl před utkáním posledních dvou celků tabulky nůž na krku - pokud by nevyhrál, pohybovala by se jeho záchrana pouze v rovině teorie. Žádný z bundesligových týmů však nemá v posledních měsících horší formu než Hamburk, a domácí toho dokázali využít. Po výhře 4:2 sice zůstávají stále poslední, ke svému soupeři se však přiblížili na jediný bod.

Asi málokoho překvapí, že se zápas vzhledem k okolnostem odehrával v hodně vyostřené atmosféře - jedenáct žlutých karet hovoří za vše. Největším hrdinou se stal autor hattricku Dominik Kumbela; Hamburku nepomohlo ani poločasové vedení. Kumbela přitom přišel na hřiště až do druhého poločasu..

Utkání začalo podle očekávání v bojovném tempu, takže fotbalové krásy si diváci zprvu příliš neužili. Domácí se snažili využít vachrlaté defenzivy Hamburku, která v poslední době pouští obrovské množství gólů, a aktivní byl v tomto směru zejména Bellarabi. První šanci si připsal v sedmé minutě hlavičkující Nielsen. Přestože Braunschweig působil lepším dojmem, z vedoucího gólu se radoval Hamburk - po dlouhém období bez větších vzruchů vlétl ve 23. minutě Jansenův aut až do vápna, kde se míče ujal v palebné pozici Lasogga. Gólman Davari situaci vůbec neodhadl, takže balon doskákal až za jeho záda.

Šokovaný Braunschweig po této trefě musel čelit oživeným snahám HSV - hosté byli aktivnější vepředu, ukázalo se však, jak moc jim chybí potřebné sebevědomí. Jejich snahy působily dosti nahodilým dojmem, takže jedinou další šanci před poločasem zaznamenal Van der Vaart, který ve 35. minutě pálil z úctyhodné dálky z přímého kopu.

Do druhé půle vyslal domácí kouč Kumbelu za Theuerkaufa, a to se nakonec ukázalo jako rozhodující. Hned v 51. minutě se konžský střelec prosadil poprvé - po na krátko rozehraném rohu centroval Bellarabi do vápna, míč propadl chaotickou obranou až ke Kumbelovi, a ten už měl snadnou práci. Obraz hry se tak převrátil zpět na stranu domácích, publikum rázem ožilo, a zvýšenou snahu ukázal také Hamburk - Jansenovu střelu musel v 58. minutě odvracet blokující Boland.

V 61. minutě se domácí dostali do vedení: Bolandův přímý kop z hranice vápna dolétl k penaltě, kde už číhal Kumbela a zblízka propálil Adlera podruhé. I přes další defenzivní hrubku se hosté nepoložili a vrhli své síly do útoku, což v 76. minutě vedlo k vyrovnání: přízemní Diekmeierův pas našel Iličeviće, který udržel rovnováhu a srovnal na 2:2.

Závěrečných deset minut se už neslo ve vyloženě hektickém tempu. Braunschweig zareagoval na inkasovaný gól snahou o vstřelení třetí trefy, což se povedlo v 85. minutě za přispění hostujícího gólmana Adlera: Bellarabiho přímý kop našel Bičakčiće, ten okamžitě posouval míč k brance, a nejrychlejší reakci ukázal opět Kumbela, který z bezprostřední blízkosti šťouchl balon do sítě potřetí.

Za tohoto stavu nezbývalo Hamburku nic jiného než vrhnout síly do útoku, což vyhovovalo domácím, kteří se mohli soustředit na brejky. Ve druhé minutě nastavení sice ještě Bellarabi neuspěl, o několik vteřin později však už to bylo 4:2; skóre uzavíral Hochscheidt. Šanci mu připravil opět skvělý Bellarabi, který si udělal dobrý den z Westermanna s Arslanem a s ledovým klidem předložil míč úspěšnému střelci.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

To bolí...

Reagovat
Sw!fty

Co koupili ... nebo spíš vyhodili prachy za trapáka Jiráčka, tak to s nima jde z kopce.. dobře jim tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele