8. kolo
20.10.2012 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 0:2

Fotbalisté Wolfsburgu nezvládli ani další domácí duel a podceňovanému Freibergu podlehli 0:2. Navíc počtvrté za sebou nedokázali vsítit branku a kouč Felix Magath musí sáhnout k radikálnímu řešení, Vlci se totiž o skóre propadli na poslední místo tabulky s pěti body. Jeho protivník naopak získal svůj jedenáctý bod v sezóně a díky tomu se ve vyrovnané soutěži propracoval už na sedmé místo.

Domácí celek selhal na konci obou poločasů., kde inkasoval po jednom gólu a v ofenzívě to z jeho strany byla op+t bída. Zápas byl pro diváky velice zajímavý a rozhodně se bylo na co dívat. Do první možnosti s dostali domácí, ve 12. minutě ale střelu z dvaceti metrů skvěle kryl dobře postavený gólman Oliver Baumann. Gólman ale zatopil svému celku krátce po čtvrthodině hry, kdy zbytečně vyběhl z brány a s notnou dávkou štěstí nakonec odvrátil alespoň na roh. Vlci pokračovali ve velkém tlaku i nadále, jenže v koncovce neměli štěstí.

Ihned na to se totiž dostal do hlavičkového pokusu z bezprostřední blízkosti probojoval Ferhan Hasani, avšak Baumann fantastickým zákrokem znovu podržel svůj tým Hosté mohli jít do vedení po rychlém protiútoku, jenže Schmid své dvacetimetrové sólo trestuhodně mezi tři tyče neposlal. Poté se hra uklidnila a dít věci se začaly až v samém závěru. Z ničeho nic se totiž do pokutového území prodral slovenský útočník Erik Jindřišek a byl faulován.

Hříšníkem se stal Naldo, který také obdržel žlutou kartu a penaltu s přehledem proměnil Daniel Caligiuri. Pět minut po přestávce mohl stejný hráč navýšit skóre, jeho střelu k tyči ale fantasticky zlikvidoval gólman Diego Benaglio. Po hodině hry se pokusil na druhé straně zakončit rychlý protiútok Bas Dost, jenže z dobré pozice minul branku o vcelku velký kus. V 62. minutě byli hosté blízko další brance, po nepřesných odkopech domácí obrany trefil Schmid břevno.

Obrana Wolfsburgu si z kouče Magatha snad i dále dělala legraci, snadný průnik do vápna ale zakončil Caligiuri znovu jen do břevna. Necelých dvacet minut před koncem mohl hlavou srovnat Olič, chybělo mu však pár centimetrů. Hosté o své výhře definitivně rozhodli v 84. minutě, kdy zakončil rychlý brejk přesnou střelou k tyči Julian Schuster - 0:2. Domácí už poté nedokázali ani snížit a Freiburg tak získal velice cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Magath ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Magath dobre mu tak

Reagovat
smazaný uživatel

8 zapasu 5 bodu skore 2:15 ja nevim co tam ten Magath jeste dela s takovym rozpoctem by mel bojovat o celo BL, kdyby misto 10 hracu privedl 3 poradne tak udela lip, to sem zvedavy kdy uz ho kopnou do prdele ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele