31. kolo
27.04.2013 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Augsburg potvrdil formu a proti VfB bere velice důležité body

Švábské derby po dlouhé době poznalo jiného vítěze, Stuttgart nedokázal navázat na předchozí úspěchy a ze hřiště SGL Areny si odváží porážku 0:3. Domácí se po dalším vítězství dotahují na patnáctou Fortunu.

Hned od samého začátku byl jasně definovaný obraz hry: FCA se zaměřil na pevnou defenzivu a rychlé kontry, jež přidělávaly hostující družině velké starosti. Nadějné možnosti si postupně vypracovali Mölders, Morávek a hned dvě příležitosti měl na kontě Werner, ani jednomu se však přesně zacílit nepodařilo. Tradiční celek se až na nepřesnou hlavičku Harnika vyloženě hledal a trápil...

...něco podobného ale pro domácí neplatilo. Stoprocentní příležitost měl z ničeho nic Hahn, tváří v tvář však na skvěle reagujícího Ulreicha recept nenašel! Ke slovu se po rohu přihlásil také vytáhlý Mölders, jeho hlavičkový pokus se ale do vyznačeného místa nevešel! Postupem času se hra vyrovnala a pro změnu VfB nespasili Traoré a Ibišević. Ještě do pauzy neuspěl znovu bosenský kanonýr a po něm to samé napodobil i Mölders, který také hlavičkoval nad branku.

Vysoké tempo hry bylo k vidění i ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Dokonce to byli hosté, kdo se mohl ujmout kýženého vedení, ale Harnik hlavou na Manningera nevyzrál! Ukázkový příklad bezchybného provedení si vzal na starost před druhou brankou po rohu Mölders a bylo to 1:0! Tato branka domácím nalila čerstvou krev do žil a to bylo na trávníku hnedka patrné. Během chvíle neuspěl Baier, Ji a opět Werner. Trestat mohl Niedermeier, jeho hlavičku ale na brankové čáře vytěsnil Molinaro! Osm minut před koncem se na hřiště podíval de Jong a záhy nato lobem zvýšil na 2:0.

To ale ještě nebylo od švábských Bavorů všechno. Hahn oslovil ve vymezeném prostoru Korejce Ji, který jenom prokázal, jako ostatně celý Augsburg, velmi dobrou formu a povedeným zakončením přes hlavu uzavřel skóre na 3:0. VfB může na poháry zapomenout.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

mohol by vyhrat stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

02 za solidní kurz

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Míč je kulatej...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele