9. kolo
14.10.2011 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

BVB uspělo v Brémách a posunulo se už na druhou příčku

Borussia Dortmund se na Weserstadionu dokázala vzepřít osudu a odváží si z Brém velice cenné tři body. Žlutočerní se dostali těsně před odchodem do kabin zásluhou Perišiče do vedení, tentýž hráč byl ale po změně stran vyloučen, přesto ale BVB dokázalo utkání dovést do vítězného konce.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu, oba celky se snažily být aktivní směrem dopředu, jejich snaha ovšem narážela na připravené sítě kolem půlicí čáry, a tak se diváci v úvodní čtvrthodině žádných zajímavých situací nedočkali. V domácím dresu tak na sebe několika podařenými zákroky nejvíce upoutal Naldo, který se do základní sestavy vrátil po více než roční pauze způsobené komplikovaným zraněním kolene.

První možnost k ohrožení branky měl na kontě Pizarro, jeho střelu si ale Weidenfeller s klidem pohlídal. Podobný konec měl na opačné straně pokus Löweho. Velká příležitost Werderu potom přišla ve 27. minutě. Marin se hnal do otevřené obrany, ale místo přihrávky na volného Hunta se rozhodl sám zakončit a nepodařeným lobem celou situaci zazdil, následná střela Bargfredeho si cestu mezi tři tyče nenašla.

Domácí začínali mít navrch. Po půlhodině hry centroval do vápna Rosenberg, Pizarro nelenil a z obtížné pozice okamžitě pálil, trefil ale jen dobře postaveného Hummelse, střela by však i tak mířila vedle branky. Tři minuty před odchodem do kabin potom nastal pro Brémy šok. Lewandowski ustál souboj s Naldem, míče se tak chopil Bender, který ještě posunul do strany Perišičovi, ten si s bránicím Sorkatisem nedělal hlavu a parádní střelou k bližší tyči otevřel skóre - 0:1.

Po obrátce jsme se ani nestačili nadechnout a už se na trávníku odehrál další zásadní moment. Perišić pod dojmem žluté karty z první půle nepochopitelně sestřelil k zemi Sokratise a sudí Meyer neměl jinou možnost, než chorvatského středopolaře vyloučit. BVB tak od 47. minuty pokračovalo o deseti. Brémy mohly nabídnutou šanci téměř okamžitě využít, ale Marin nedokázal pohotového Weidenfellera překonat.

Další příležitost měl po chybě Gündogana, kterého obral o balón Pizarro vpředu pozapomenutý Wolf, z vápna ale pálil vysoko nad branku. Vzápětí zahrozili hosté, Lewandowski ovšem nedokázal Owomoyelovu pobídku zužitkovat. Po hodině hry měla Borussie i pořádnou porci štěstí. Hunt rozehrál do strany na Schmitze, ten okamžitě střílel, jeho ránu ale ještě tečoval Owomoyela a balón nakonec zaťukal na břevno hostující svatyně.

V 72. minutě potom bylo definitivně rozhodnuto. Po rohovém kopu a následném zmatku ve vápně dokázal míč vrátit do ohně Hummels a u pravé tyče stojící Owomoyela balón doklepl do sítě - 0:2. Bývalý hráč Werderu si tam nemohl lepší premiéru po zranění ani přát. V hektickém závěru už se domácí k ničemu kloudnému nedostali, naopak po akci Großkreutze mohl zvýšit Götze, ale na míč nedosáhl.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Werder Brémy 1 - 3 Borussia Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 :0(Pizzaro)

Reagovat
tlaci

já osobně dávám +2,5 gólu a tipuji 2:2 ( Pizarro, Marin - Perišič, Götze)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele