24. kolo
03.03.2012 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Berlínské čekání na výhru je u konce, doplatily na to Brémy

Proti žádnému jinému týmu neprohrála berlínská Hertha tolik zápasů jako proti Werderu (31 krát). Když k tomu přidáme hrozivé skóre domácích 1:16 za rok 2012, nebylo pochyb o tom, kdo bude před utkáním papírovým favoritem. S nepříznivými statistikami se však "Stará dáma" rozhodla rázně skoncovat.

Začátek utkání patřil domácím, kteří se snažili držet míč na svých kopačkách, klíčovou přihrávku se však nedařilo uskutečnit. V 17. minutě se pokusil po svém průniku do šestnáctky vyprosit pro Modrobílé pokutový kop Rukavytsya, avšak hlavní sudí na jeho pád k nespokojenosti domácích fans nezareagoval. Hned o minutu později to v ochozech Olympiastadionu zahřmělo o poznání více - tentokrát to však byl projev úlevy. Marinův centr z levé strany se po zaváhání domácí obrany dostal až před Claudia Pizarra, jenž pod tlakem zasahujících obránců pálil těsně vedle.

O chvíli později se Peruánec přimotal do další šance. Místo přihrávky na volného Bargfredeho však volil střelu z devíti metrů, která se rovněž neujala. V následujících minutách si obě mužstva pečlivě hlídala defenzívu a plnila taktické pokyny svých trenérů. Ve 42. minutě se po souhře s Januzovičem dostal do slibné šance Marin, avšak jeho střelu z ostrého uhlu dokázal Kraft snadno zlikvidovat. Těsně ke konci poločasu si brankář domácích naopak vybral slabší moment, když po rohovém kopu netrefil dobře svými pěstmi centrovaný balon, Sokratis ale jeho zaváhání nijak nepotrestal.

V úvodu druhé půle opět poutal pozornost především brémský útočník Pizarro, jeho pokusy však berlínská defenzíva s Kraftem v čele likvidovala. V 62. konečně přišel domácími fanoušky tolik očekávaný okamžik - vstřelení branky: Centr z leva našel Rukavytsyu, jenž z ostrého úhlu netrefil míč přesně, kulatý nesmysl však gólmana Wieseho přeskočil a skončil v levém rohu brémské svatyně.

V 65. minutě se k možnému vyrovnání nachomýtl opět Pizarro, ale po Arnautovičově vybídnutí nedokázal Krafta z bezprostřední blízkosti překonat. Navýšit své vedení naopak mohli domácí o devět minut později, když se na levé straně prosadil Lasogga, jenž svým následným pasem do středu vápna vybídl ke skórování autora první branky Rukavytsyu - ten však tentokrát nemířil přesně a z krátké vzdálenosti minul.

Kdo očekával, že s postupujícími minutami bude gradovat očekávaný tlak hostů, ten se hodně mýlil. Poslední část utkání se totiž nesla ve znamení naprosto zoufalého brémského nakopávání dlouhých balonů dopředu, tyto pokusy defenzíva "Staré dámy" bez problémů odvracela. A tak se po závěrečném hvizdu mohli příznivci Modrobílých naplno radovat z výhry, na kterou čekali jako na smilování. Trenér Rehhagel tak dovedl svůj tým k mimořádně důležitým třem bodům, které mají cenu zlata. Werder se naopak musí smířit s druhou porážkou v řadě.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Hertha už konečně musí zabrat!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele