13. kolo
19.11.2011 15:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Hříbata znovu úřadovala, Brémám nadělila rovnou bůra

Borussia-Park zůstává i nadále nedobytnou tvrzí. Mönchengladbach potvrdil v souboji s Werderem svoji domácí suverenitu a po skvělém ofenzivním představení si na své konto připisuje další tři body, díky kterým se minimálně na pár hodin posouvá již na druhou příčku.

Werder začal v Borussia-Parku obstojně a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl postupem času úplně odpadnout. Hodně vidět byl v jeho dresu především Ekici, který měl na starost většinu standardních situací a nejednou ter Stegenovi pořádně zatopil. První vážnější šanci si však vybojovala ve třinácté minutě Hříbata. Reus potáhl balón středem, předal Hankemu, ten ho ještě v obtížné pozici posunul nabíhajícímu Neustädterovi, který ovšem křižnou ranou branku netrefil. Na opačné straně zahrozil z volného přímého kopu právě zmiňovaný Ekici, ter Stegen ale jeho střelu mířící do šibenice skvělým reflexem vytáhl.

Tlak Borussie se však neustále stupňoval a bylo jen otázkou času, kdy hostující obranný val povolí. To se nakonec potvrdilo v šestnácté minutě. Arango si na levé straně narazil s Hankem, ten mu balón po chvilce vrátil, venezuelský středopolař nacentroval na přední tyč, kam si naběhl Herrmann a hlavou otevřel skóre - 1:0. Hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. Zvýšit mohli v krátkém časovém sledu znovu Herrmann, Hanke i Daems, ani jeden z nich ovšem mezi tři tyče nezamířil. To se podařilo až Reusovi, jenž si pohrál jak s Wolfem, tak i s Prödlem a poté nezaváhal ani v souboji s Wiesem - 2:0. Ještě do přestávky se navíc skvěle ukázala dvojice Herrmann - Reus a druhý jmenovaný pohodlně zakončil - 3:0.

Rozjetý gólostroj se nezasekl ani během krátkého oddechu, spíše naopak. V padesáté druhé minutě rozehrál Arango standardku na Hankeho, jeho ránu sice ještě Wiese vyrazil, ale pouze k Reusovi, jenž už neměl sebemenší problém balón dopravit potřetí do sítě - 4:0. Hned vzápětí navíc pálil Herrmann, Wiese stihl znovu zakročit, míč se ovšem jako na potvoru odrazil k Arangovi, který neváhal a dělovkou ho poslal k pravé tyči - 5:0. O chvíli později mohl napravit svá předchozí zaváhání Ignjovski, po pasu Bargfredeho však nedokázal propálit hradbu těl před sebou, včetně brankáře ter Stegena.

Po hodině hry byla k vidění obdobná situace i na druhé straně, ani Herrmann nedokázal zformovanou obrannou hráz překonat. V dalším průběhu se hra pochopitelně uklidnila, ani jeden celek už neměl kam pospíchat, a tak se utkání již pouze dohrávalo. Probíhající stereotyp sice ještě rozbila situace ze 76. minuty, kdy Sokratis po zbytečném zákroku na pronikajícího Herrmanna viděl druhou žlutou kartu a sudímu Brychovi tak nezbývalo nic jiného než řeckého beka poslat předčasně do kabin. Gladbach si připsal již pátou domácí výhru v sezóně a patří v tomto ohledu ke špičce.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele