1. kolo
07.08.2011 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 2:0

Mainz premiéru v Coface Areně zvládl na jedničku, svěřenci Thomase Tuchela přehráli ambiciózní Leverkusen a připisují si zasloužené tři body.

Domácí, pod dojmem premiérového utkání v nové Coface Areně, začali aktivněji. První náznak šance přišel ve třetí minutě, těsně za pokutovým územím napřáhl Ivanschitz a Giefer měl hodně starostí, aby míč konečky prstů vytěsnil mimo tři tyče. Leverkusen odpověděl o chvíli později, standardní situaci rozehrál Schwaab přesně na hlavu Reinartze, ale ani tady se nenechal Müller zahanbit a podržel svůj tým.

Mainz hrál hodně účelně, čemuž přesně odpovídala akce ze čtrnácté minuty. Stieber nacentroval do vápna, kde ale stojící Allagui hlavičkoval vysoko nad branku. Další vzrušení přišlo ve 22. minutě. Na Samův rohový kop si vyskočil opět Reinartz, ale tentokrát se mu pro změnu postavil do cesty Noveski a jako správný kapitán zachránil svůj tým od nejhoršího.

Jako klíčový se pak tento zákrok ukázal ve třicáté druhé minutě. Schwaab vracel míč zpátky Gieferovi, ten chtěl placírkou posunout do strany na Kadlece, balón ale špatně trefil a dobíhající Allagui už měl potom snadnou práci - 1:0. O rychlou odpověď se pokoušel Schürrle, ale z přímého volného kopu pálil vysoko nad branku. V závěru prvního dějství mohl ještě navýšit vedení Allagui, ale z těžké pozice nedokázal usměrnit balón do branky.

I po změně stran jsme byli svědky velké převahy Mainzu. Ve čtyřicáté šesté minutě se po akci Stiebera s Allaguim dostal ke střele z úhlu Pospěch, ale dobře postavený Rolfes ránu zablokoval. Vzápětí mohl ze standardní situace srovnat krok Derdiyok, ale z ideální pozice vysoko přestřelil. V padesáté čtvrté minutě o sobě dali znovu vědět domácí, Caligiuri udělal s míčem pár rychlých kroků do středu a následně parádní ranou jen těsně minul pravou tyč Gieferovy branky.

Svěřenci Thomase Tuchela byli i nadále při chuti, nejprve pálil ze standardky Risse, po něm zkoušel štěstí Ivanschitz, ale pozorný Giefer si tentokrát poradil. V šedesáté osmé minutě našel Reinartz parádním pasem Derdiyoka, ten si dobře zpracoval, v tísni už ale nedokázal zakončit. Vzápětí už se museli mít hosté znovu na pozoru, Allagui neváhal a další povedenou ranou zaměstnal Giefera.

V době vrcholící snahy Leverkusenu o vyrovnání utekl po levé straně Ivanschitz, zpětnou přihrávku na Allaguiho nešťastně srazil Toprak a Giefer byl bezmocný - 2:0. V nastaveném čase mohl přidat další branku sám Ivanschitz, ale z úhlu střílel těsně vedle. Domácí si tak po vyřazení z Evropské ligy spravili chuť a připisují si premiérové vítězství v nové sezóně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasnej leverkusen za všechno! to co předvádí mrdky z mohuče nemá v bundeslize co dělat!

Reagovat
smazaný uživatel

no hlavně ze Dresden vyřadil Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

viděl si co předvedla mohuč v nějakym zaprcanym rumunsku? si ani nepřihráli na metr hnus! leverkusen nejvíc jasnej troubo!

Reagovat
randi

ty seš taky jasnej.. :) ve sportu není nic jasnýho kamaráde, to bys mohl vědět časem :)

Reagovat
randi

remíz

Reagovat
smazaný uživatel

Klid hoši, buďte k sobě milý. Leverkusen podle mě vyhraje. Tip 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

co toGiefer vyvadel?

Reagovat
smazaný uživatel

tak co trouba jak to dopadlo ? v Rumunsku se muže stat cokoliv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele