33. kolo
16.05.2009 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Bochum - Eintracht Frankfurt 2:0

V nepříliš pohledném utkání zvítězili domácí a Bochum si tak zajistila bundesligovou příslušnost i pro další ročník. Hosté prohry litovat nemusí, protože se spolu s Bochumí zachránili rovněž.

První šanci si vytvořil Eintracht, když Martin Fenin přiťukl Mehdimu Madhavikiovi, jenže míč mu včas ustřelil obránce Bochumi. Následnou střelu z úhlu od Meiera obrana domácích zblokovala. Domácí se osmělili zanedlouho, když Markuse Prölla z otočky prověřil Pfertzel.

V 26. minutě padl první gól utkání. Gólman Bochumi po rohu hostů rychle vyhodil míč, Epallé následně přesprintoval celé hřiště, počkal až mu přiběhnou spoluhráči, narazil si si s Pfertzelem a poslal z pravého křídla krásny centr přesně na hlavu Vahida Hashemiana. Pröll neměl sebemenší šanci - 1:0. To bylo z první půle vše.

Na začátku druhé půle si svojí spolupráci z prvního poločasu zopakovali Epallé a Hashemian, jenže tentorkáté z toho gól nebyl. O chvilku později se nadvakrát snažil hlavou prosadit Diego Klimowicz, ale Pröll byl pokaždé na svém místě.

Hosté se příliš neosmělovali. Jednou z mála příležitostí, která by se dala nazvat gólová, byla střela z přímého kopu od Liberopoulose, jenže ta mířila pár decimetrů nad.

A tak úřadovali opět domácí. Nejprve Maltritzovu hlavičku zázračně vychytal Pröll, ale v 72. minutě byl na hlavičku Epallého krátký. Celá akce začala na levé straně hřiště, kdy se prudký centr před bránu snesl až na hlavu Klimowicze, kterému ale radost z gólu zázračným zákrokem zkazil Pröll. Jenže Epallé dorážel hlavou do zcela opuštěné brány a i Pröll byl protentokrát bezmocný. Ten si poté ve vzteku natrhl dres, že mu jeho spoluhráči v obraně příliš nepomohli.

Ke konci utkání málem snížil Řek Liberopoulos, ale po roohovém kopu nastřelil jen bránícho hráče a utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Bochumi.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Bochum musí vyhrát. 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele