18. kolo
03.02.2008 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Bochum 1:2

Obrovským překvapením skončilo utkání mezi Werderem a Bochumí. Hosté, kteří se v tabulce ohlížejí spíše za sebe, totiž zvítězili na půdě aspiranta na titul 2:1. V první půli se trefil pouze domácí Jensen, po změně stran ale bochumští díky gólům Auera a Yahii stav otočili.

V útoku Werderu nenastoupil oproti očekávání Klasnič, kterého tak vedle Rosenberga nahradil Aaron Hunt. I bez chorvatského reprezentanta ale začali domácí zápas aktivněji než jejich soupeř. Do první vážnější šance se dostal v 10. minutě Rosenberg, ale Laštůvka, který tak vyhrál duel o post jedničky s Rennem, si připsal první úspěšný zákrok. O chvíli později byl český brankář opět v permanenci, kdy musel hasit příležitost Diega poté, co Azaouagh ledabyle ztratil na vlastní půli míč. V lepším světle se bochumský útočník předvedl v 17. minutě, kdy zamotal Naldovi hlavu tak, že si brazilský obránce v domácích barvách málem vstřelil vlastní gól.

Otěže zápasu ale stále držel ve svých rukou Werder, ale Huntovu spolupráci se střílejícím Diegem reflexivně vyrazil opět Laštůvka, Pasanenova střela si cestu do brány nenašla a gólu se nedočkal ani aktivní Hunt. Úvodní gól tak padl až těsně před odchodem do kabin, konkrétně ve 44. minutě. Hunt poslal svůj rohový kop do středu pokutového území, kde si ho našel Daniel Jensen a bez problémů poslal Werder do vedení.

I po přestávce pokračoval Werder v aktivní hře, ale druhého gólu se nedočkal. K němu měl po šancích Jensena a Mertesackera nejblíže Hunt, trefil však pouze brankovou konstrukci. V 67. minutě, kdy přišel na hřiště Shinji Ono, se ale utkání začalo kvapem měnit. Hned minutu po svém přichodu totiž japonský záložník připravil gól pro Benjamina Auera, který vyrovnal stav na 1:1. Za další dvě minuty přišla pro Werder další nepříjemnost, po faulu na Šestáka byl vyloučen Naldo.

I v deseti si Brémy vytvořily další šance. Merstesacker, Rosenberg a Hunt ale měli mušku opět vychýlenou. Přišlo tak to, co se většinou v takovýchto utkáních stává - další ojedinělou možnost hosté využili k vítěznému gólu. V 84. minutě kopal Ono roh, z kterého bochumský stoper Antar Yahia hlavou rozhodl o výhře svého týmu 2:1.

Werder kvůli nečekanému zaváhání ztrácí z druhého místa na vedoucí Bayern tři body, Bochum díky tříbodovému lupu z Weserstadionu poskočila až na jedenácté místo a na sestupové pozice má nyní náskok sedmi bodů.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele